Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον ελάχιστο αριθμό των μαθητών που απαιτείται προκειμένου να συσταθεί τμήμα στο ΕΠΑΛ περιορίζει ντε φάκτο τις επιλογές των σπουδαστών, οδηγώντας ουσιαστικά στην κατάργηση ειδικοτήτων και συγχωνεύσεις σχολείων όλης της χώρας. Θύμα αυτής της πολιτικής είναι και το αδελφό ΕΠΑΛ Κισάμου, με τρεις  τομείς του, αυτούς της Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, τον Ηλεκτρολογικό-Ηλεκτρονικό και της Πληροφορικής να καταργούνται. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει εξαιρετικά μεγάλη αναστάτωση στους κύκλους των συναδέλφων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και στις οικογένειες των μαθητών.
Οι μαθητές που είχαν επιλέξει τους συγκεκριμένους τομείς πλήττονται ανεπανόρθωτα. Υφίστανται άνιση μεταχείριση και αδικούνται κατάφωρα σε σχέση με τους συμμαθητές τους άλλων ΕΠΑΛ και άλλων Γενικών Λυκείων, καθώς υποχρεώνονται να επιλέξουν άλλον Τομέα, σε πολύ μακρινότερο σε απόσταση σχολείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και οπωσδήποτε αυτό σημαίνει άλλη πορεία στη ζωή τους. Έτσι, δεν τους δίνονται από την πολιτεία ίσες ευκαιρίες στερούνται το δικαίωμα στην ισονομία και τη δικαιοσύνη.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Κισάμου διαμαρτύρεται  για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, καθώς η τυφλή εφαρμογή τους διαλύει ένα βασικό κορμό του τεχνικού σχολείου με τεράστιες συνέπειες στις κοινωνικές δομές του τόπου μας. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στις οικογένειές τους.
ΛΕΜΕ  ΟΧΙ : ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΥΕΞΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΛΕΜΕ  ΟΧΙ : ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΛΕΜΕ  ΟΧΙ : ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Κίσαμος, 03-09-2016
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: