Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ

 Να θεωρήσουμε οτι ήταν πάλι η κακιά στιγμή... για την φωτιά λέω που παρ' ολίγο να κάψει 2-3 γειτονιές στον Πλάτανο. Μάλλον αυτό φταίει πάντα ..η κακιά στιγμή (και ας έχουμε δει και το μετεωρολογικό δελτίο οτι στην περιοχή μας φυσάει λιγουλάκι 6 μποφόρ ας πούμε).
 Πριν κάμποσους μήνες ήταν η κακιά στιγμή παρακάτω, πριν ένα χρόνο λίγο παραπάνω, όπως έμαθα κακιά στιγμή και πριν 15 χρόνια που τα ίδια τα χθεσινά ξανακάηκαν. Πολλές κακές στιγμές.... 
 Μετά...σαν τρελοί ουρλιάζουν οι κάτοικοι που έβλεπαν το βίος τους να καίγεται, που έβλεπαν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες, κάθε φορά που θα φυσήξει λιγάκι ..ναι να φυσήξει λιγάκι, γιατί τότε καίγονται καλύτερα και γρηγορότερα τα βοσκοτόπια μας. Βέβαια τα περισσότερα βοσκοτόπια όπως τα κάναμε είναι πλέον δίπλα σε ελαιώνες, σε δάση και όμορα με οικισμούς... οπότε ο Θεός βοηθός και η πυροσβεστική. 
 Ευτυχώς χθες που ο Πλάτανος είναι και ένα μεγάλο χωρίο και έχει πολλά χέρια βοηθείας... για φανταστείτε τι θα γινόταν σε κανένα χωριό στα νότια με 4-5 κατοίκους; ... Ούτε να το σκέφτομαι.
 Καιρός λοιπόν αυτά τα καταλάθος και οι κακές στιγμές να σταματήσουν... εδώ κινδύνευσαν ζωές, κινδύνευσαν σπίτια, κάηκαν περιουσίες.... όχι τίποτα άλλο για να μην ξαναουρλιάξουμε.... βοήθεια καιγόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: