Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΟΛΙΟ

21 σακούλες σκουπίδια μάζεψαν λίγοι άνθρωποι στην παραλία από τα Βιγλιά ως και το ξενοδοχείο Μπάλος και πάλι έμειναν πολλά. Φυσικά οι άνθρωποι που το διοργάνωσαν έκαναν οτι μπορούσαν και από μια μεριά δεν θα μπορούσαν να κάνουν και περισσότερα. Δηλαδή με απλά ελληνικά λέω οτι, αποφάσισαν να κάνουν κάτι για μας, για τους φιλοξενούμενους μας, για τον δήμο και από πάνω τους κατηγορούμε οτι δεν μας ειδοποίησαν εγκαίρως. Ελληνικό χούι ... Λες και αν μας ειδοποιούσαν με ατομικές προσκλήσεις θα πηγαίναμε;
- Συνιστώ λοιπόν σε όλους αυτούς που δεν τους ειδοποίησαν να πάνε να μαζέψουν τα υπόλοιπα και να μην μας ειδοποιήσουν εμάς. 
- Συνιστώ ακόμα οτι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να έχουν μια υποστήριξη και δεν λέω την βοήθεια (σακούλες και γάντια) αλλά την σωστή διαφήμιση και προβολή της κάθε μάζωξης που δεν θα την κάνουν αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια, αλλά ο δήμος, μιας και αυτή είναι δουλειά του.  
Τέλος συνιστώ σε όλους εμάς τους κατοίκους αυτής της περιοχής, τον παράδεισο που διαφημίζουμε καθημερινά (ειδικά οι ξενοδόχοι) να αφυπνιστούμε επιτέλους και εθελοντικά να βοηθάμε τέτοιες ενέργειες (ειδικά οι ξενοδόχοι) και να μην περιμένουμε σχολεία - οργανώσεις - και φυσιολάτρες να μας καθαρίζουν τις βρωμιές μας.

Υ.Σ Πόσο καθαρή μπορεί να θεωρείτε μια παραλία όταν σε μια ώρα μαζεύονται 20 σακούλες σκουπίδια; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: