Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΡΑΒΟ ΟΔΗΓΕ....

Χρειάστηκε γρήγορη μεταφορά ασθενή σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υγείας, από την παραλία του Τελωνείου..... έφτασε το ασθενοφόρο σε χρόνο dt και παρέλαβε τον ασθενή..... όμως η επιστροφή έμοιαζε με καταδίωξη βγαλμένη από ταινία... στην γνωστή πλατεία, τα τρία μόνιμα αυτοκίνητα συν δυο που ξεφόρτωναν στην μέση, ο μονόδρομος της Περίδου γεμάτος ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια,για την Σκαλίδη δεν το κουβεντιάζουμε δεν χωράει έτσι που την φτιάξανε... τι κι αν κόρναρε τι κι αν έβαλε σειρίνες, οι τρεις έπιναν τον καφέ τους αμέριμνα και οι υπόλοιποι να μην χάσουν την σειρά τους στα ψώνια... οπότε και μπράβο του (είμαι σίγουρος οτι αν δεν του στείλουν κλήση, την επίπληξη θα του την κάνουν, γιατί έτσι λειτουργούμε εμείς!!) αποφάσισε ο οδηγός να πάει όλο τον μονόδρομο από πλατεία σε πλατεία ανάποδα για να φτάσει εγκαίρως στο Νοσοκομείο.
Αυτά ας τα βλέπουν μερικοί που νομίζουν οτι οι πλατείες είναι για να αφήνουμε τ΄αμάξια μας καταμεσής και τα πεζοδρόμια χώροι παρκαρίσματος.
Αλλά θα ήθελα να δω τα μούτρα τους αν μέσα στο ασθενοφόρο θα ήταν δικός τους άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: