Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Βράβευσε ο δήμος τους μακροβιότερους επισκέπτες μας.... την ημέρα που γιορτάζαμε τον τουρισμό. Μπράβο και φυσικά να μην ξεχάσει οτι υπάρχουν και άλλοι που δεν βρέθηκαν την στιγμή της βράβευσης εδώ, αλλά πέρασαν πριν 2, 3, 5 μήνες. Είναι και αυτοί επισκέπτες με ιστορία και αξίζουν τον έπαινο και τα συγχαρητήρια.
Τους πρώτους βέβαια επισκέπτες μας δεν θα τους βρεις στα νέα ξενοδοχεία αλλά σε αυτά που υπήρχαν πριν 30-40 χρόνια. Το Μορφεύς, τα δωμάτια του Rooms, στου Μπίκο, στα παλιά Δίκτυα, στου Καστάνη, στην Γαλήνη, στου Κόρακα .....και συνεχίζουν ορισμένοι να έρχονται στους ίδιους (όσοι υπάρχουν ακόμα) χώρους.
Παράδειγμα ο Αρτέμης με την γυναίκα του.  
Γράφει ο Παπαδάκης Σήφης & Μανώλης του ξενοδοχείου "Κίσαμος" στην υπόδειξη τους για τους μακροβιότερους τουρίστες, που έστειλαν στην κ. Βαρουχάκη υπεύθυνη και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Κισάμου.

Ο Dominique & η Remy Suter η αλλιως Αρτέμης & Δομινίκη (από την Ελβετία και την Γενεύη) έρχονται στην Κισαμο από το 1974 (αρχικά στο κάτω Παλιόκαστρο) για να μαζέψουν το λάδι για το σπίτι τους στην Ελβετία και στην πορεία των χρόνων στο Καστέλι για τις διακοπές τους. Τώρα πλέον έρχονται για διακοπές στην Κισαμο με της δυο τους κόρες τους, τους γαμπρούς και τα εγγόνια τους. Φυσικά και έμαθαν τα ελληνικά από τα πρώτα χρόνια, λάτρεις της Ελλάδας μας και της ελληνικής μουσικής και κουλτούρας και μάλλον οι ποιο απλοί και όμορφοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει στα χρόνια που ασχολούμαι με τον τουρισμό. 
Κέντρο για αυτούς τους ανθρώπους ήταν το παλιό Τσαρσί του Καστελιού η τωρινή Σκαλίδη, σύχναζαν σε δυο καφενεία που δεν υπάρχουν πια στην Ελβετία του Σκουνή και στο ΕΤΕΑ του Ψηλού.

Νομίζω οτι αξίζει να τους στείλουμε, όχι μόνο του Αρτέμη και της Ντομινίκ, μια βράβευση, αλλά και πολλών άλλων που συνεχίζουν να μας τιμούν με την παρουσία τους, γιατί τέτοιο άνθρωποι είναι κινητές διαφημίσεις για τον τόπο μας.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ακόμη περιμένω την βράβευση για τους μακροβιότερους επισκέπτες από τον Δήμο Κισσάμου, ο Αρτέμης και η Δομινίκη είναι αυτές της ημέρες εδώ και πάλι μαζί μας και μάλλον θα πρέπει να τους δώσω ένα βραβείο εγώ ο ίδιος …