Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ...Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ

Στην τελευταία συνεδρίασή της, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής εγκατάστασης 2.000 προσφύγων στο νησί, υπό προϋποθέσεις, όπως είναι:
– Η κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα θα γίνει με κριτήριο τον πληθυσμό της κάθε Ενότητας. (35)
– Να μεταφερθούν οικογένειες προσφύγων και όχι οικονομικών μεταναστών. (άρα χρειάζονται και σχολεία)
–  Η διαδικασία ενοικίασης των δομών (διαμερίσματα ή ξενοδοχεία) που θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες να γίνει από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των Δήμων από την διαχείριση του στεγαστικού των προσφύγων. (τρεχάτε νοικάρηδες)
Μάλιστα υπάρχει και τροχάδην στην υπόθεση γιατί οι μετακινήσεις των προσφύγων θα πρέπει να γίνουν εντός του Νοεμβρίου. (σε ένα μήνα)
Οι πληροφορίες βέβαια αναφέρουν ότι η Ύπατη Αρμοστεία έχει διαμηνύσει πως όποια κονδύλια διατεθούν στο νησί για το προσφυγικό θα διατεθούν όχι νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017, καθώς ήδη στον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: