Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Κισάμου δηλώνει την αντίθεση του στην απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Κρήτης, με την οποία καταργούνται 3 ολιγομελείς τομείς του Σχολείου μας.
Συγκεκριμένα οι τομείς Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής, ο τομέας Πληροφορικής και ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας, με μια αιφνιδιαστική και ακατέργαστη απόφαση παύουν να υφίστανται.
Αυτό συμβαίνει σε μια περιοχή κατά κύριο λόγο αγροτική με διάσπαρτα χωριά γύρω της και με χιλιομετρικές αποστάσεις που δημιουργούν απαγορευτικές συνθήκες για τη μετακίνηση των μαθητών σε σχολεία του κέντρου των Χανίων. Υπάρχουν μαθητές οι οποίοι διανύουν 35 χιλιόμετρα για να έρθουν στο σχολείο κάθε πρωί πράγμα που σημαίνει ότι η μεταφορά των μαθητών στα Χανιά φτάνει τα 80 χλμ. Ο κίνδυνος συρρίκνωσης και στο άμεσο μέλλον κατάργησης της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Κίσαμο είναι ορατός.
Ανερμάτιστη ή στοχευμένη αυτή η απόφαση;
Το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό για τους τομείς Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής επαρκεί πλήρως. Στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας λείπει ένας εκπαιδευτικός.
Τα εργαστήρια των υπό κατάργηση τομέων είναι πλήρως εξοπλισμένα και αυτό της Ηλεκτρονικής - Ηλεκτρολογίας ανακαινίζεται φέτος εξ’αρχής.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο τομέας της Πληροφορικής που κλείνει έχει σημαντικές διακρίσεις και φέτος εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Πανευρωπαική Έκθεση Δημιουργίας στη Ρώμη (European Makerfaire 2016).
Η έννοια της μόρφωσης για αυτούς που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις είναι μόνο αριθμοί και όρια που αν δεν τα προσεγγίσεις τελικά είσαι χαμένος.
Επειδή το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών μας να επιλέγουν τους τομείς που τους ενδιαφέρουν είναι αναφαίρετο, ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για τη μη έγκριση των τομέων μας από το περιφερειακό διευθυντή. Επιπλέον αρνούμαστε να μεθοδεύσουμε με οποιοδήποτε τρόπο μεταφορά μαθητών από τον ένα τομέα στον άλλο, σεβόμενοι απόλυτα την επιθυμία των μαθητών για τους τομείς που επέλεξαν.
Στη κατεύθυνση αυτή θα αγωνιστούμε έχοντας μαζί μας το Δήμο, τους γονείς, τους μαθητές μας και την τοπική κοινωνία.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: