Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
Με μεγάλη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν στις 27 & 28/08/2016 οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την 72η Επέτειο της Εκτέλεσης των 61 εκτελεσθέντων Μαλαθυριανών. 
Το Σάββατο 27/08 με μεγάλη συμμετοχή κόσμου έγινε η πορεία μνήμης από το χωριό μέχρι και τον τόπο θυσίας, όπου τελέστηκε ο εσπερινός και το τρισάγιο στη μνήμη των εκτελεσθέντων Μαλαθυριανών,  στο φαράγγι του Μάκρωνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο». Ακολούθησε το συγκινητικό δρώμενο - αφιέρωμα στους εκτελεσθέντες. Την Κυριακή 28/08 τελέστηκε το μνημόσυνο των Ηρώων στο μνημείο, όπου υπάρχουν τα οστά τους, στον προαύλιο χώρο του Αγ. Γεωργίου και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Φιλόλογο, κα. Μαλαθράκη Σοφία. Μετά το πέρας της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας των εκτελεσθέντων, καθώς και αντικειμένων πολεμικού υλικού της εποχής. Τέλος, προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία προς όλους τους παρευρισκόμενους.
ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Κισάμου, και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Κισάμου, κ. Σταθάκη Θεόδωρο, και τον Αντιδήμαρχο, κ. Παρτσαλάκη Αντώνιο, για την βοήθεια και την συνεργασία τους σε αυτό το Διήμερο Επετειακών Εκδηλώσεων. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αρωγή τους την Τ.Κ. Μαλαθύρου και τον Πρόεδρο, κ. Σημαντηράκη Παναγιώτη του Ιωάννη, καθώς και την Ενορία Μαλαθύρου και τον εφημέριο, πατήρ Νικόλαο Ηλιάκη.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Το Ρόδο» καθώς και τον Όμιλο Βρακοφόρων Κισάμου (Γιάννη και Χάρη Κουμή) για την συμμετοχή τους στο δρώμενο της 27ης Αυγούστου και την παρουσία τους την επόμενη μέρα. Επίσης, ευχαριστούμε την Φιλαρμονική μπάντα της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου & Σελίνου και του Δήμου Κισάμου, η οποία λάμπρυνε την τελετή με την παρουσία της, το άγημα της 1ης  ΜΑΛ, το οποίο απέδωσε τιμές, αλλά και το Σύλλογο Ριζιτών «Η ΚΙΣΑΜΟΣ», ο οποίος απέδωσε Ριζίτικα τραγούδια.
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς όλους τους εκπροσώπους της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας για την συνεισφορά τους στο γεύμα που παρατέθηκε μετά το πέρας της εκδήλωσης και πιο συγκεκριμένα:
το Οινοποιείο Πνευματικάκη και το Οινοποιείο Τριποδάκη για την προσφορά κρασιού.
το Τυροκομείο Παπαγιαννάκη για την προσφορά τυριού.
το Γραφείο Τελετών Πετράκη για την προσφορά του κόλυβου.
τον κ. Ρουσιάκη Βασίλη για την βοήθειά του.
ΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν και στους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή του Διήμερου Επετειακών Εκδηλώσεων Τιμής & Μνήμης: στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες και το blog ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε να δώσουμε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και τους συγχωριανούς, οι οποίοι εθελοντικά βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο, ο οποίος με την προσέλευσή του τίμησε την μνήμη των 61 εκτελεσθέντων Μαλαθυριανών και απέδειξε ότι το νόημα της θυσίας τους είναι ακόμα ζωντανό.
Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Μπαμπουνάκης Νικόλαος

Εδώ το χρονικό της εκτέλεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: