Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Την φωτογραφία μου την έστειλε φίλος που έκανε βόλτα στην παραλία και τα μάζεψε ..λέγοντας μου τι είναι;
Η αλήθεια είναι οτι η θάλασσα σε όλο το μήκος του κόλπου της Κισάμου, υποθέτω και αλλού, εκβράζει αυτά τα πλαστικά σωληνάρια δυο χρωμάτων. Απ' ότι ξέρω, τα χρησιμοποιούν(σαν) σαν φωσφορίζοντα δολώματα, όσο υπήρχαν ξιφίες στις θάλασσες μας, οι ψαράδες μας για να ανεβάσουν τις "μάνες" πάνω.. 
Επικίνδυνα ή όχι αποτελούν παιχνίδι στα χέρια των μικρών, αλλά και ντροπή που οι παραλίες γεμίζουν με αυτά τα "δηλητήρια"!! 
Δεν ξέρω αλλά μια καλή κίνηση ας κάνουν μια βόλτα στις παραλίες από το Λιμάνι ως την Καλυβιανή και από το γήπεδο ως και τα Νοπήγεια.. οι ψαράδες λέω, και να τα μαζέψουν.

3 σχόλια:

S είπε...

The Kissamos Beach Cleaning Team have picked up hundreds of these this year!

Unknown είπε...

Η ομαδα διάσωσης παραλιών της Κισαμου μάζεψε εκατοντάδες απο αυτα φέτος το καλοκαιρι εκ των οποίων καποια τα εκανε έργα τέχνης. Ανακύκλωση...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

το θέμα είναι να ευαισθητοποιηθούν και αυτοί που τα ρίχνουν στην θάλασσα.... που άμα τους κατηγορήσεις για κακοποιήσεις δελφινιών χελωνών κλπ θα σου βγάλουν τα μάτια.