Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Οι κωλοκρητικοί φταίνει για όλα:

"Φταίνε γιατί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και καταστράφηκε η Ελλάδα, όπως και ΠΑΣΟΚ παλιότερα και Ελ. Βενιζέλο με τους Φιλελευθέρους του, προπολεμικά."
Από πού προκύπτει ότι το 7% του πληθυσμού, που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της Κρήτης, έχει τη δυνατότητα να εκλέγει κυβέρνηση, ψηφίζοντας κόντρα στο υπόλοιπο 93% (μιλάμε για καθαρό σουρεαλισμό).
Δηλαδή και μονοκούκι να ψήφιζαν οι Κρητικοί, τα τρεισήμισι εκατομμύρια ψήφους που πήρε ο Τσίπρας στο περσινό δημοψήφισμα δε θα μπορούσαν να τους μαζέψουν, ακόμη κι αν ψήφιζαν και τα δέντρα του νησιού, κατά το Καραμανλικό μεταπολεμικό πρότυπο.
"Θα τους στείλουμε 2 χιλιάδες μετανάστες και θα τους καταστρέψουμε"
Είναι σαν να πηγαίνει η Καλομοίρα στον Τάισον και να προσπαθεί να τον τρομάξει με ...γκριμάτσες.
Η Κρήτη απορρόφησε δεκάδες χιλιάδες Μικρασιάτες μετά το ΄22, χωρίς ν'ανοίξει μύτη.
Απορρόφησε χιλιάδες Έλληνες από άλλες περιοχές, τη μισή Αλβανία μετά το άνοιγμα των συνόρων του Σαμαρά το ΄90, χιλιάδες άλλους μετανάστες από Βαλκανικές χώρες, Αν.Ευρώπη, Καύκασο, Μ.Ανατολή, ακόμη και πολίτες Ευρωπαϊκών κρατών που ζουν εργάζονται στα φιλόξενα χώματα της.
Οι δυο χιλιάδες δε γεμίζουν ούτε το πετάλο της θύρας 4 του Γεντί Κουλέ του ΟΦΗ και δεν πρόκειται να ενοχλήσουν κανέναν. Αρκεί φυσικά να είναι δύο χιλιάδες και όχι ...διακόσιες, όπως φοβόμαστε.
"Νομίζουν ότι είναι ο περιούσιος λαός και θέλουν να εξαιρούνται πάντοτε από τα εθνικά βάρη"
(Βλ.Μουζάλας)
https://youtu.be/H2GfAYwoYs8?t=8m30s
Η Κρήτη πληρώνει 24% ΦΠΑ, όσο δηλαδή και η Ρούμελη ή η Θεσσαλία, παρότι τυγχάνει να είναι νησιωτική περιφέρεια και να τη χωρίζουν 170 μίλια θάλασσας από την Αθήνα.
Ο κάτοικος της Κρήτης (που μπορεί και να μην είναι Κρητικός), δεν τυγχάνει καμίας διευκόλυνσης ή ιδιαίτερης μεταχείρισης από το ελληνικό κράτος λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της περιφέρειας στην οποία ζει και εργάζεται.
Και είναι ο μοναδικός νησιώτης της Μεσογείου που αντιμετωπίζεται έτσι, αφού:
Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, το ίδιο και η Μάλτα, η Σικελία είναι αυτόνομη περιφέρεια, η Σαρδηνία το ίδιο, η Κορσική έχει διευρυμένη αυτοδιοίκηση και τα Ισπανικά νησιά είναι ουσιαστικά ημιαυτόνομα.
Και μένει ο μαλάκας ο Κρητικός ή μάλλον ο μαλάκας ο κάτοικος της Κρήτης, εκεί που του χρωστούσαν να του παίρνουν μια ζωή και το βόδι.
Δεν ξέρουμε πως σκέφτονται την σχέση Κρήτης-Ελληνικού κράτους οι βαλκάνιοι συμπατριώτες μας.
Ίσως να φαντάζονται ότι ο Κρητικός πρέπει να πληρώνει κάποιο φόρο υποτέλειας, για την τιμή που του κάνουν να είναι μέρος αυτού του τέλειου κράτους.
Να βάζει πλάτη στην οικονομία,να βάζει πλάτη στους πολέμους,να έχουν τις βάσεις των Αμερικάνων για να αναβαθμίζεται η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας αλλά να μην έχει κανένα δικαίωμα. Ούτε στα έργα ανάπτυξης,ούτε στην προστασία της πατρίδας του,που είναι -ξαναλέμε-  νησί.
Και στα νησιά οι πληθυσμοί εγκλωβίζονται. Άρα θα πρέπει να ξέρουμε τι μετανάστες στέλνουμε και πού τους στέλνουμε. Δεν είναι το ίδιο η Θήβα και η Ιεράπετρα. Δεν μπορείς να στέλνεις Άραβες μουσουλμάνους στην Κρήτη. Εκτός κι αν είναι όντως δύο χιλιάδες και δεν είναι μόνο η αρχή για να έρθουν μετά οι δεκαπλάσιοι.
"Εσείς οι Σύντεκνοι κι εμείς οι άλλοι..."

Φαντάζεστε ποτέ να έγραφε ένας Κρητικός πολιτευτής το παρακάτω status:
"Οι αλβανικής καταγωγής Έλληνες που ψήφισαν το 1920 το Βασιλιά (Ηνωμένη Αντιπολίτευση), πήραν δωράκι ένα-δυο εκατομμύρια Μικρασιάτες."
Ή αυτό:
"Οι Λάκωνες, οι γνωστές χουντόφατσες, που υποστήριξαν το καθεστώς της 21ης Απριλίου, να βλέπουν τώρα την Κύπρο διχοτομημένη και να φτύνουν τα μούτρα τους".
Κι όμως για το μέσο  Greek ο Κρητικός "ευθύνεται" για το ΠΑΣΟΚ, για το ΣΥΡΙΖΑ, για τον Ελ.Βενιζέλο αλλά και για τη Χούντα (λόγω Παττακού), ακόμη και για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, μόνο και μόνο επειδή ο "επίτιμος" ήταν Κρητικός
Πρόταση:
*Συλλογική ευθύνη για τους Κρητικούς.
*42% ΦΠΑ επειδή είναι μεγάλο νησί και έχει περισσότερο τουρισμό από τη ...Ρούμελη.
*Αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου για τους Κρητικούς αφού δεν ψηφίζουν μονοκούκι αυτό που ο κάθε ένας Greek θα επιθυμούσε.
*Τιμωρία όταν χιονίζει στα Γιάννενα,να χιονίζει και στο Ηράκλειο.
Καληνύχτα Ελλάδα.
Ευχόμαστε να είναι μόνο δύο χιλιάδες αυτοί που θα μας στείλετε. Αλλιώς (Συριζαίοι) δε το βγάζετε το 2016.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: