Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΜΠΡΑΒΟ...

Πριν από λίγες μέρες στον πολυχώρο ΕΝΟΡΑΣΗ  πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση χορού της αντίστοιχης σχολής που τώρα και καιρό η ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΝΑΚΗ κοπέλα του τόπου μας και μαθήτρια των σχολείων μας έχει οργανώσει και λειτουργεί. Με πολύ αγάπη και μεράκι διδάσκει ΧΟΡΟ μια άλλη μορφή τέχνης και έκφρασης που ο άνθρωπος αποδίδει το συναίσθημα με την κίνηση του σώματος. Με αυτή την προσπάθεια της η Δήμητρα καταθέτει ένα μέρος πολιτισμού στον τόπο μας.
Δεκάδες παιδιά δικά μας και από άλλες χώρες προερχόμενα, μαθητές της σχολής, έλαβαν μέρος στην προχθεσινή εκδήλωση. Χόρεψαν πολλούς χορούς με ξεχωριστή χάρη το κάθε ένα. Κάποια με περίσσια χάρη. Χοροί ευρωπαϊκοί, Λατινς, Οριεντάλ, Ζούμπα, και άλλα.
Η πολυπολιτισμικότητα της ομάδας καθώς και η αντίστοιχη πολυπολιτισμική σύνθεση του κοινού που παρακολουθούσε τα παιδιά του έδειξε το πόσο ο χορός ενώνει τους ανθρώπους αλλά και μία εκδήλωση με πολύ εξωστρέφεια αναγκαία στις μέρες μας.
Παρακολουθώντας τα πρόσωπα των παιδιών ένιωθες ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση αλλά και έκφραση προσώπου, πράγματα που φάνηκαν πολύ καλά διδαγμένα. Ωραία και η μουσική και οι στολές και η πειθαρχία, όλα μαζί έδωσαν την αρμονία και την ευχαρίστηση.
Αξίζει ένα μπράβο σε όλους γιατί ωραίοι άνθρωποι κάνουν πιο όμορφο τον τόπο. 
Ευτυχία Δεσποτάκη

1 σχόλιο:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΝΑΚΗ είπε...

Κριτικές σαν της κυρίας ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ είναι η δύναμη μας να συνεχίζουμε να χορεύουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα!!
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια σας μέσα από την καρδιά μας!
Με εκτίμηση
ΠΑΝΑΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ : DanceforYou Sxoli Xorou