Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ

Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσουνν τα πρώτα υδατοδρόμια στην Ελλάδα, αρχικά σε Σποράδες, Βόλο, Σκύρο και Θεσσαλονίκη και μετέπειτα σε Εύβοια.
Σύμφωνα με τη Hellenic Seaplanes, η οποία δραστηριοποιείται στον σχετικό κλάδο, την πορεία λειτουργίας θα ακολουθήσουν Χίο, Ψαρά, Οινούσες, Μυτιλήνη και Πάτμο ως ένα αντίστοιχο περιφερειακό δίκτυο συνδέοντας τα και με τα τουρκικά παράλια. Σε αναμονή βρίσκεται το υδατοδρόμιο της Τήνου που αν και σε προχωρημένη φάση, το λιμεναρχείο του νησιού δεν συμφωνεί με τη θέση του υδατοδρομίου και θέλει να ακυρώσει τη μέχρι σήμερα διαδικασία.
Οι αδειοδοτήσεις συνεχίζονται σε Ζάκυνθο, Αμφιλοχία, Σητεία, Μήλο, Πάρο, Καλαμάτα, καθώς και σε πολλά ιδιωτικά υδατοδρόμια που σύντομα θα καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του δικτύου των υδατοδρομίων.

Μην ξεχάσουμε οτι είχαμε και μεις όνειρο για κάτι τέτοιο αλλά προς το παρόν είμαστε απόξω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: