Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον -της Διεύθυνσης Δασών και ίσως του Δήμου Κισάμου*- 
κατέθεσε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων για τον δρόμο του Μπάλου. Είναι η αλήθεια οτι το 90% και πλέον των αυτοκινήτων που κινούνται τα τελευταία χρόνια στον δρόμο Καλυβιανή-Μπάλος είναι ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και όλοι καταλαβαίνουμε οτι με την κατάσταση του δρόμου αλλά και την αδιαφορία των οδηγών για τα ενοικιαζόμενα οι φθορές και οι καταστροφές στα αυτοκίνητα αυτά είναι μεγάλες. Έτσι αυτόν τον μήνα θα συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Χανίων τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος με τον εκπρόσωπο του να υποστηρίζει οτι η ενέργεια αυτή δεν έχει κανένα άλλο λόγο από το να προστατεύσουν την περιουσία τους. 
Πάντως σε περίπτωση απαγόρευσης των ενοικιαζομένων στην προστατευόμενη περιοχή θα είναι ένα γερό χαρτί στα χέρια της δημοτικής αρχής για να κάνει αυτά που ήθελε πριν 2 χρόνια....Κλείσιμο του δρόμου και μεταφορά των επισκεπτών με ιδιωτικά μέσα.
* Ο δρόμος είναι δασικός οπότε ανήκει στη Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: