Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ....

 Η Κρήτη κειμένη στο κέντρο της ανατολικής μεσογείου απέχει ισάκις σχεδόν από της Ασίας, Αφρικής, και Ευρώπης (ίδε χάρτην)
Η νήσος πλούσια σε αρχαία, μεσαιωνικά και σύγχρονα τουριστικά ενδιαφέροντα, προσφέρουσα τας φυσικάς καλλονάς της, το ηπιότερον παντός άλλου διαμερίσματος της χώρας κλίμα της, ιδία εις τας νοτίους ακτάς της αναμένει την εφαρμογήν των μέτρων τουριστικής αποκεντρώσεως.
Η άμεσος σύνδεση της νήσου δια συγχρόνου οχηματαγωγού σκάφους. είτε απ ευθείας εκ Πειραιώς, είτε εκ Πειραιώς με ενδιαμέσους προσεγγίσεις εις Ναύπλιον ή Γύθειον και περαιτέρω συνδέσεως ταύτης με Ρόδον μέσω ίσως και Καρπάθου θα αποτέλει βασικόν έργον τουριστικής αναπτύξεως της επαρχίας με ανυπολογίστους επιπτώσεις επί της γεωργικής οικονομίας της νήσου, εις ότι αφορά την διακίνησιν των πρωίμων κηπευτικών και λοιπών προϊόντων της μέχρι των μεγάλων κέντρων καταναλώσεων. 
Η σύνδεση της Ελλάδος μετά της Κρήτης θα αποτελέσει έργον βασικής σημασίας ..όμως άνευ της κατασκευής προσθέτων έργων, βελτίωση και επέκταση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, ανέγερση Ξενοδοχείων, μοτέλ, και ειδικών παραθαλασσίων εγκαταστάσεων αναψυχής η προσπάθεια δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί πληρούσα τις προϋποθέσεις δια τον απότερον σκοπόν 
Σ.Α 1963

Δεν υπάρχουν σχόλια: