Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

..που παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Δημαρχείο χθες.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με αφορμή την επίσκεψη σας στην φιλόξενη περιοχή της Κισσάμου, επιθυμώ να σας ενημερώσω για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την οργανωτικο-διοικητική, επιχειρησιακή, κοινωνική και αναπτυξιακή λειτουργία και προοπτική του Δήμου Κισσάμου, για τα οποία πρέπει – αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές - να αναζητηθούν λύσεις. 
Αναπτυξιακά - χωροταξικά θέματα 
12. Ολοκλήρωση Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) από το Καστέλι Κισάμου (Πλάτανος) έως τη Σητεία, με τη δημιουργία κατάλληλης διατομής ανά οδικό τμήμα, δηλαδή τετράιχνης διατομής με μεσαία διαχωριστική νησίδα.
13. Αναβάθμιση λιμένα Κισσάμου. Το λιμάνι Κισάμου, αποτελεί λιμάνι εθνικής σημασίας και εμβέλειας, από άποψη τόσο επιβατικής όσο και εμπορευματικής λειτουργίας ενώ συνιστά και βασική πύλη εισόδου της Ευρώπης προς τη Κρήτη, πύλη της Ιονία, πύλη της Ιόνια οδού και αρχή κύριου χερσαίου άξονα ανάπτυξης εθνικής και διαπεριφερειακής σημασίας. Ως εκ τούτου κρίνεται επιβεβλημένο να δρομολογηθούν τα αναγκαία έργα και οι παρεμβάσεις για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση αυτού. Επίσης, αναγκαία είναι η κατασκευή μαρίνας στο λιμάνι Κισσάμου, στη βάση της εγκεκριμένης μελέτης και του σχετικού ΦΕΚ που ήδη υπάρχει.
14. Προώθηση θεσμοθέτησης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) για την περιοχή Ελαφονήσου Δήμου Κισσάμου.
15. Μη θεσμοθέτηση λατομικής ζώνης και αδειοδότησης λατομείου γύψου στην περιοχή που βρίσκεται στον όρµο Στόµιο, βόρεια της ζώνης υψηλής επισκεψιµότητας της Χρυσοσκαλίτισσας, η οποία γειτνιάζει με περιοχή «Natura 2000» («Χρυσοσκαλίτισσα-Ελαφονήσι και απέναντι ακτή») καθώς και με Ζώνη Ειδικής Προστασίας Πουλιών. Ο Δήμος Κισσάμου είναι ρητά αντίθετος στην προώθηση μιας τέτοιας δραστηριότητας στην εν λόγω περιοχή καθώς μια τέτοια απόφαση θα ήταν με βεβαιότητα πλήρως καταστροφική για τους κύριους πυλώνες ζωής και ανάπτυξης όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης (της οποίας το Ελαφονήσι συνιστά τουριστική προμετωπίδα), που είναι η τουριστική δραστηριότητα και ο πρωτογενής τομέας. Επίσης μια τέτοια επιλογή θα ήταν ταυτόχρονα καταστροφική για την περιβαλλοντική, οικολογική, αισθητική και πολιτισμική αξία της περιοχής. Σημειώνουμε ότι ουδέποτε δόθηκε άδεια εγκατάστασης & λειτουργίας για αυτή τη δραστηριότητα στην εν λόγω περιοχή και η άσκηση της κατά το παρελθόν γινόταν παράνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.