Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΠΑΤΟΥΧΑΣ Ο ΝΕΡΑΙΔΗΣ
- Είντά 'παθες, την ηρώτησεν η Καλλιώ ταραχθείσα. Έπεσες ;
- Ο Πατούχας... ο Πατούχας ο αναθεματισμένος … εψέλισσε η κόρη, μη κατορθώνουσα από τους λυγμούς να τελειώση την φράσιν.
Και τα δάκρυά της επέτεινον το θέαμα της υγρασίας, ως δια να παραστήσουν τραγικώτερον το γεγονός.
- Είντα σούκαμ' ο Πατούχας;
- Μια πέτρα μου 'ριξε.. και μου 'σπασε το σταμνί στον ώμο μου, κατώρθωσεν επί τέλους να είπη η Μαργή.
- Μα πώς! εκουζουλάθηκε ; είπεν η Καλλιώ απορρούσα.
- Κατέω και 'γώ είντα του 'ρθε του Νεραϊδή;
Για την ιστορία από αριστερά, στην καταπληκτική για τα δεδομένα της εποχής θεατρική παράσταση που έγινε το 1975 στην πόλη της Κισάμου με ηθοποιούς κατοίκους της Κωμόπολης... Χάρης Κοντοπυράκης, η μουσική ζυγιά για την ανάγκη του έργου, Κουνέλης Μιχάλης- Πολυχρονάκης Βαγγέλη,ς στο τραγούδι η Πολυχρονάκη Φωτούλα, στον ρόλο το Πατούχα ο αξέχαστος Παπαδάκης Κωστής ή καφές, και ο Μουντάκης Κωστής.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: