Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Η δράση αυτή θα είναι ανοιχτή στη συμμετοχή πολιτών και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, στις 7.30 μμ, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε πατήστε εδώ.


Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», ΑΠ 7 που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, οργανώνει σε συνεργασία με την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου δράση ευαισθητοποίησης ενηλίκων πολιτών με θέμα:
«Προστατευόμενες Περιοχές που εντάσσονται στο Δίκτυο Προστασίας των τελευταίων Ευρωπαϊκών Οικοτόπων NATURA 2000 στην Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων»
Στόχος της δράσης αυτής είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τις Προστατευόμενες Περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που εντάσσονται στο Δίκτυο προστασίας των τελευταίων Ευρωπαϊκών Οικοτόπων NATURA 2000, να ενημερωθούν για την αξία τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τις δράσεις της Πολιτείας σε αυτές και για τις προτάσεις που υπάρχουν για την προστασία τους. Οι περιοχές αυτές αποτελούν περίπου 40% της Περιφερειακής Ενότητας των Χανίων, κι ανάμεσά τους είναι τα Λευκά Όρη, οι λίμνες Κουρνά και Αγιάς, σημαντικές παραλίες όπως το Ελαφονήσι, τα Φαλάσαρνα, η παραλία του Μάλεμε, χερσόνησοι όπως η Σπάθα και η Γραμβούσα. Αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, διαθέτουν σπάνια κι απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τις προστατέψουμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.....
....
19.30 – 19.40: Καλωσόρισμα από ΠΟ ΚΠΕ Βάμου, «Οι προστατευόμενες περιοχές στα προγράμματα του ΚΠΕ»
19.40 – 19.50: «Προβλήματα των προστατευόμενων περιοχών», Κατσανεβάκης Ευάγγελος, Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων
19.50 – 20.00: «Ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τις Προστατευόμενες Περιοχές», Διάκος Κώστας, Εκπρόσωπος ΥΠΕΚΑ
20.00 – 20.10: «Δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τις Προστατευόμενες Περιοχές», Τμήμα Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Περιφέρειας Κρήτης
20.10 – 20.20: Δράσεις του Δασαρχείου Χανίων για τις Προστατευόμενες Περιοχές, Εκπρόσωπος του Δασαρχείου Χανίων
20.20 – 20.30: «Διαχείριση των Λευκών Ορέων και του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς», Περουλάκη Ελπίδα, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων
20.30 – 20.40: «Προγράμματα και προτάσεις του ΜΑΙΧ για τις Προστατευόμενες Περιοχές των Χανίων», Χριστίνα Φουρναράκη, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
20.40– 21.30: Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: