Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στην Μαραθοκεφάλα Κισάμου, εκπαιδευτικό διήμερο με την συμμετοχή Εθελοντών Σαμαρειτών, των Περιφερειακών Τμημάτων Κισάμου και Χανίων.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε μαθήματα: «Πρώτων Βοηθειών», «Ακινητοποίησης και Μεταφοράς Πολυτραυματία», καθώς επίσης και «Διάσωσης σε Ορεινό και Αστικό Περιβάλλον».
Στους Εθελοντές δόθηκαν σενάρια που εστίαζαν κάθε φορά σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, (σεισμού, πυρκαγιάς, πλημμύρας κτλ). 
Κατά την διάρκεια εκτέλεσης του σεναρίου καταγράφηκαν όλες οι δραστηριότητες και μετά την ολοκλήρωση τους αποτιμήθηκαν τα αποτέλεσμα.
Στόχος ήταν, να εντοπιστούν τυχόν λάθη και παραλήψεις, που μπορεί να προκύψουν κατά την διεξαγωγή μιας επιχείρησης, με σκοπό την εξάλειψη αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: