Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΠΟΨΗ

Αντιδράσεις θα υπάρξουν, αυτό είναι σίγουρο.... το θέμα όμως είναι ότι για να μην υπάρξουν και αλλοπρόσαλλες φωνές θα πρέπει να γίνει μια καλή και σωστή ενημέρωση από τον Δήμο προς όλους τους δημότες της Κισάμου, "γιατί ο δήμος σκέφτεται σοβαρά να μην αξιοποιήσει με την Μονομετοχική εταιρεία του όπως γινόταν τόσα χρόνια το Ελαφονήσι ..αλλά να ψάξει για νοικάρη"!!
Όσοι γνωρίζουν το θέμα ξέρουν πολύ καλά ότι η εκμετάλλευση της περιοχής από τον δήμο σκοντάφτει στην κτηματική υπηρεσία, που εκτός ότι ζητά το 30%  επί των ακαθαρίστων, περιορίζει και τις θαλάσσιες δραστηριότητες στο μισό ( λιγότερες ομπρέλες, μικρότερα αναψυκτήρια, κλπ) πράγμα που κάνει την δημοτική αρχή μας να σκέφτεται σοβαρά την ενοικίαση των χώρων. Βέβαια από την άλλη μεριά μια ενοικίαση θα είχε και καλά και κακά αυτήν την περίοδο...πρώτο ότι μια και έξω δεν θα υπάρχουν πλέον φωνές για δημοτική κακοδιαχείριση, ούτε φωνές σχετικά με το ύψος των καθαρών ετήσιων κερδών...από την άλλη στα ιδιωτικά χέρια θα χαθούν σίγουρα κάμποσες θέσεις εργασίας, δεν θα μάθουμε ποτέ αν πράγματι γινόταν κακοδιαχείριση στην περιοχή, αφού τραβάμε μολυβιά (για μένα έτσι πρέπει να γίνει) και προχωράμε, αλλά υπάρχει και κάτι που το θέλουμε όλοι, θα έχουμε περισσότερη ευαισθησία σε θέματα Natura, πράγμα που τα τελευταία χρόνια είχαν (πολύ) ατονίσει!!
Τι ότι θα υπάρξουν αντιρρήσεις είμαι σίγουρος και μια μερίδα πολιτών θα επιδιώξει να παραμείνει η εκμετάλλευση στον δήμο, με την σκέψη... "καλά εμείς έχουμε μόνο το πρόβλημα στην περιοχή και γιατί δεν το έχει και ο δήμος Πελεκάνου που εκμεταλλεύεται και αυτός το άλλο μισό κομμάτι;"  Όμως η αλήθεια για όλα αυτά αρμόδιο να απαντήσει είναι το Δημοτικό συμβούλιο, και κανένας άλλος. 
Ας ελπίσουμε να βρεθεί μια λύση γρήγορα  μιας και καθημερινά η περιοχή κερδίζει πόντους παγκοσμίως, αν και εμείς δεν κάνουμε εντελώς τίποτα!!

Υ.Σ Πάντως και για την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί, για τις παραλίες στην Ελλάδα ευθύνη έχει και η νέα κυβέρνηση.. που άλλα έλεγε και άλλα έκανε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν μπορούν να διαχειριστούν αλλα ουτε καν να το κακοδιαχειριστούν το ελαφονιση θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί πριν κατέβουν στις εκλογές δεν ψάχνει για νοικαρη αλλα να ξεφορτωθεί ευθύνες λογο ανικανότητας στην καλύτερη των περιπτώσεων.. Αλλιώς μιλάμε για συναλλαγή και πλήρη αδιαφάνεια.. Αν θέλουν να νοικιάζουν και νανξεπουλανε αε αρχισουνε από τα σπίτια τους και τα χωράφια τους το ελαφονιση δεν τους ανήκει και δεν το κληρονόμησαν.. Καληνύχτα ελαφονιση.. Αλλα ενδιαφέρων θα έχουν οι καταγγελίες πλεον αν υπάρχουν που γινόταν για παραπάνω ομπρέλες κτλπ.. Τώρα που θα είναι ιδιώτης δεν θα τους νοιαζει...

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλυτερα θα ειναι να μπει ιδιωτης..Αφου τρωει το χερακι τους ορισμενους και το κανουμε πιο μακρυ απο οτι ειναι καλα κανουν να την δωσουν την διαχειρηση σε ξενο. Ετσι θα παιρναι ο δημος σιγουρα λεφτα και θα ειναι και πιο επαγγελματιας γιατι δεν θα θελει να χανει λεφτα..Να μαθετε να βλεπετε και τις οψεις του νομισματος..Οπως δεν ανηκει η παραλια σε κανενα ετσι δεν γινεται να παει αλλου..Εκει θα ειναι..Δεν μας την παιρνουν..Συμφωνω με το δημαρχο..Οχι να τρωμε και να πινουμε απο το Ελεφονησι..