Είχα την τιμή και τη χαρά, προσκεκλημένος του "Γαστρονόμου" και της ‘Καθημερινής’, να παρευρεθώ στην απονομή των "Βραβείων Ποιότητας" για το 2011 στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη, 1η Ιουνίου και να απονείμω ένα από τα βραβεία στον Κισαμίτη Γιώργο Δημητριάδη. Τα βραβεία αυτά είναι πια θεσμός, και απονέμονται κάθε χρόνο στους πρωτοπόρους του αγροτικού χώρου, σε ανθρώπους που κόντρα στις νοοτροπίες της ελάχιστης προσπάθειας και τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες επιμένουν ποιοτικά και δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική αγροτική παραγωγή. Ανθρώπους που με τη δουλειά τους αναδεικνύουν τον πραγματικό πλούτο αυτού του τόπου μέσα από τα προϊόντα του και οι οποίοι, έχοντας αντιληφθεί τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή αλλά και της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς αγοράς, παράγουν, τυποποιούν και εμπορεύονται επωνύμως και υπευθύνως τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο και υπακούοντας στη συνείδησή τους, συχνά ανεξαρτήτως κόστους. Και ο Γιώργος Δημητριάδης είναι ένας από αυτούς. Με τη πρωτοπόρα αντίληψη, αξιοποιώντας κοινοτικές ενισχύσεις και χέρι με χέρι με την έρευνα δημιούργησε αυτό που βραβεύσαμε, την ΒΙΟΛΕΑ. Πέρα όμως από τους βραβευμένους και τα προϊόντα τους, όσοι παρευρεθήκαμε στην βράβευση είχαμε την χαρά να ταξιδέψουμε για δύο περίπου ώρες σε μια Ελλάδα τελείως διαφορετική από την μίζερη, αγχωτική, φοβική, θλιβερή Ελλάδα που ζούμε. Σε μια Ελλάδα της ελπίδας, της δημιουργίας, του κεφιού αλλά και του πείσματος, της σκληρής δουλειάς και, βέβαια, της επιτυχίας!
ΚΣΧ
ΚΣΧ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.