Η Ευρώπη, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δε χρειάζεται ένας μεγάλος σεισμός για να προκληθεί μία κρίση στα συστήματα ψύξης, των ευρωπαϊκών πυρηνικών σταθμών. Σχεδόν οι μισοί αντιδραστήρες της Ευρώπης, αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Συνεπώς, θα πρέπει να ενισχυθούν πρώτα οι κανόνες ασφαλείας για τους πυρηνικούς σταθμούς και έπειτα να δοκιμάσουμε τα όρια ασφαλείας τους. Ειδάλλως, το “τεστ-αντοχής” θα αποτελέσει άλλη μία πρόφαση για να συνεχίσουμε «εφησυχασμένοι» την πυρηνική δραστηριότητα. Την ίδια ώρα, η θέσπιση αυστηρότερων κλιματικών στόχων από τα κράτη-μέλη είναι απαραίτητοι, προκειμένου να προωθηθούν οι απαραίτητες επενδύσεις σε ΑΠΕ, δίκτυα και εξοικονόμηση ενέργειας, που θα μας βάλουν σε ένα μονοπάτι οριστικής απεξάρτησης από τα πυρηνικά. Η Ε.Ε., από φέτος κιόλας, θα πρέπει να υιοθετήσει στόχο μείωσης εγχώριων εκπομπών κατά τουλάχιστον 30% ως το 2020.»
Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος εκστρατείας για την ενέργεια και τις κλιματικές αλλαγές, στο Ελληνικό γραφείο της Greenpeace!
Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος εκστρατείας για την ενέργεια και τις κλιματικές αλλαγές, στο Ελληνικό γραφείο της Greenpeace!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.