Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ...... ΔΕ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ

Το αστρονομικό ποσό του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ δίχως τις επισφάλειες χρωστάνε οι Κρητικοί στις Εφορίες του νησιού. Την αποκάλυψη αυτή κάνει επιτελικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο υπογραμμίζει ότι πολύ σύντομα τα βεβαιωμένα αυτά χρέη που δεν αφορούν στις επισφάλειες θα εισπραχθούν με τη συνεργασία και του τραπεζικού συστήματος, ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα για το σκοπό αυτό δράση αναλαμβάνει το ΚΕΠΥΟ (κέντρο πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών).
Πρωταθλητισμό στα χρέη κάνει ο Νομός Ηρακλείου, καθώς μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2010 στην Α' ΔΟΥ Ηρακλείου οι οφειλές είχαν βεβαιωθεί στα 65.906.822 ευρώ, στη Β' ΔΟΥ το ποσό των οφειλών είχε ανέλθει στα 30.125.007 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες πέντε μικρότερες Εφορίες του νομού, δηλαδή σε Χερσόνησο, Καστέλι, Αρκαλοχώρι, Μοίρες και Τυμπάκι, τα χρέη πλησιάζουν τα 100.000.000 εκατομμύρια ευρώ!
Την ίδια ώρα στο Νομό Λασιθίου και στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου τα ανεξόφλητα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων φτάνουν τα 58 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στις ΔΟΥ Ιεράπετρας, Σητείας, και Νεάπολης το ποσό ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Στους άλλους δυο νομούς της Κρήτης, δηλαδή σε Χανιά και Ρέθυμνο, τα χρέη ανέρχονται σε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, με τα μεγαλύτερα ποσά -όπως είναι ευνόητο- να βαραίνουν τους πολίτες του Νομού Χανίων.
Όπως υπογραμμίζει το επιτελικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, για τα παραπάνω χρέη θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες και οι οφειλέτες σύντομα θα αρχίσουν να λαμβάνουν μπιλιετάκια για προσωπική τους υπόθεση από την Εφορία τους. Αν δεν ανταποκριθούν, τότε θα εμπλακεί και το τραπεζικό σύστημα το οποίο πρόκειται και να δώσει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τις καταθέσεις που έχουν οι οφειλέτες του Δημοσίου στις τράπεζες.
Και όπως θα θυμάστε με το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο, από εδώ και στο εξής θα απαγορεύονται οι αγορές με μετρητά πάνω από 1.500 ευρώ. Αυτός που θα προχωρά σε μια αγορά πάνω από 1.500 ευρώ θα πρέπει να κόβει δίγραμμη επιταγή που θα την κόβει από την τράπεζά του, πράξη που πρόκειται να βλέπει το ΚΕΠΥΟ. 

Έτσι, θα περιοριστούν δραστικά τα εικονικά τιμολόγια, ενώ για όσους συνεχίζουν να χρωστάνε στην Εφορία και διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς, η τράπεζα, μετά από σχετική εντολή της αρμόδια Εφορίας, δεν θα χορηγεί δίγραμμες επιταγές για αγορές πάνω από 1.500 ευρώ.
ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: