Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ

Διαβούλευση για την ανασυγκρότηση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων
Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα της «Ανασυγκρότηση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Ελλάδας» (Συμπλήρωση και Τροποποίηση διατάξεων του Ν. 2810/2000). Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί έως τις 3 Μαΐου να καταθέσουν τις απόψεις στην ιστοσελίδα opengov.gr πάνω σε 12 άξονες, που αφορούν τους στόχους και τις ανάγκες των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και της δομής τους. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 και ώρα 18:00.Σε γραπτή του δήλωση, o Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης τονίζει:
Φίλες και Φίλοι,
Με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη για μια δημοκρατική, σύγχρονη και κοντά στον πολίτη διακυβέρνηση,ζητάμε τη συμβολή σας στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για την «Ανασυγκρότηση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων», ώστε ν’ αξιοποιηθεί με όρους διαφάνειας η δική σας γνώμη, οι δικές σας προτάσεις και η εποικοδομητική δυναμική του συνόλου της κοινωνίας,που ολοκληρώνει και ενισχύει την αποτελεσματικότητα της δημόσιας πολιτικής. Η Ανασυγκρότηση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων αποτελεί για την Κυβέρνηση ένα μεγάλο στοίχημα που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της φωνής και της παρουσίας των αγροτών στις εξελίξεις, ώστε να παρεμβαίνουν καταλυτικά στη λειτουργία της αγοράς αλλά και σε κάθε ζήτημα που τους αφορά.
Για εμάς, οι αγρότες και η οργανωμένη δράση τους, αποτελούν ιστορική πολιτική αναφορά, καθώς διαχρονικά αποδεικνύονται μια σπουδαία κοινωνική και οικονομική δύναμη, ικανή να εξασφαλίσει την αγροτική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα μας.Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου, αποστέλλοντάς σας το κείμενο διαβούλευσης, όπως η Υπουργός ΑΑΤ κ. Κατερίνα Μπατζελή το έδωσε στη δημοσιότητα, να σας καλέσω να συμμετάσχετε και να συμβάλλετε στο δημόσιο διάλογο, ο οποίος πραγματοποιείται
στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opengov.gr και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010.


Με εκτίμηση,
Μιχάλης Καρχιμάκης
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Κύριε ελέησον !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: