ΕΥΩΔΙΑ -ΔΥΣΟΣΜΙΑ
Μετά τις πρώτες βροχές οι «καλοθελητές» δεν έχασαν την ευκαιρία και αμόλησαν τα λύματα τους – όχι ότι δεν το έκαναν όλο το καλοκαίρι – στους αγωγούς των όμβριων – τώρα όμως ευκολότερα γιατί τους βοήθησαν τα νερά της βροχής και η … κατηφόρα.
Κατάντησε αηδία να βλέπεις μέσα στην πόλη κάθε φρεάτιο ερμητικά κλεισμένο από πάνω με αυτοσχέδια «χαλάκια», κατάντησε αίσχος να ζούμε μαζί με τις κατσαρίδες και να ξεκινάμε την μέρα μας με την ευωδία που αναδύουν τα φρεάτια. Είναι ντροπή σε όλο το μήκος της πόλης να μην μπορείς να σταθείς κοντά στα φρεάτια χωρίς να .. λιποθυμήσεις. Φυσικά γι’ αυτό το γεγονός δεν χρειάζεσαι να γίνεις ούτε Ηρακλής Πουαρό, ούτε Αστυνόμος Σαΐνις, για να ανακαλύψεις τις πλούσιες «πηγές» των λυμάτων. (Πως αλλάζουν οι καιροί, ο Πάσλευ ένα αιώνα πριν μας έκανε διάσημους γράφοντας για τις πλούσιες φυσικές πηγές μας!)
Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι δικαιολογημένα ορισμένοι αντιδρούν, όπως οι οικολόγοι, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά και αυτοί που αδειάζουν με τους «αχόρταγους» τους βόθρους τους, διατυμπανίζοντας ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα τους ;
Γιατί ο Καταστατικός Χάρτης για το Δικαιώματα στην Πόλη, λέει ότι ένα από τα δικαιώματα μας είναι η ισότιμη απόλαυση των αγαθών που προσφέρει η πόλη, δίκαια προς όλους τους πολίτες, φυσικά καθαρά και νόμιμα, αναζητώντας συνάμα και το καθολικό μας δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή.
Το κάνω πιο λιανά αλλά και χιουμοριστικά «Δεν μπορούν δηλαδή οι μισοί κάτοικοι της πόλης να ρίχνουν τα απόβλητα τους στη θάλασσα, ή όλοι ή κανείς!!»
Η Παρθένου Περίδη-πόσο μου αρέσει να λέω τους δρόμους με το όνομα τους, με κάνει να αισθάνομαι ότι ζω σε πολιτεία- είναι ένας δρόμος πολύ κεντρικός με 10 μαγαζιά και καμιά 25αριά σπίτια -ζωντανά. Είναι όμως και ο μόνος δρόμος που δεν έχει κάδους απορριμμάτων, παλαιότερα είχε 2, όμως κάποιοι νέοι κάτοικοι δυσανασχέτησαν με την δυσοσμία που έβγαινε απο αυτούς και με καταγγελία τους στο δήμο τους απομακρύνθηκαν….. αντί να τους πλύνουν. Και έρχομαι σε αυτό που θέλω να καταλήξω,…… καθημερινά περνούν από το Καστέλλι πάνω από 2000 τουρίστες που πάνε στον Μπάλο την Γραμβούσα και τα Φαλάσαρνα. Απορίας άξιο είναι πως καταφέρνουν να περάσουν τον δρόμο έξω από την «Λίμνη» μας, απορώ πως δεν λιποθυμούν από την δυσοσμία των κάδων. Καλά τα μαγαζιά μπορεί να μην τους ενδιαφέρει να τους καθαρίσουν -πως άλλωστε- αλλά κανείς από τον δήμο μας δεν περνά από εκεί, κανείς δεν έχει αντιληφθεί την κακομοιριά μας; Ούτε κάποιος από την αντιπολίτευση, Κωστή μου; Δεν είναι λύση μόλις λερώνεται ο κάδος να τον αλλάζουμε αλλά και σε τέτοιο χάλι; Προς θεού τουρίστες περνούν καθημερινά από εκεί και μας κατακρίνουν.
Λύση είναι κάθε μαγαζί να έχει τον κάδο του, μπροστά του, ώστε να τον προσέχει και να το διατηρεί καθαρό, όχι στην ευκολία του απόμακρου σημείου και να καταντήσουμε τον δρόμο σκέτη χωματερή, αποκόβοντας συνάμα και τους περιπατητές από μια όμορφη διαδρομή.
Και για να ξαναγυρίσω στους κάδους… η Περίδου δικαιολογημένα αναρωτιέται:
«Καλά !! 10 κάδοι στο λιμάνι; Τόσα σκουπίδια έχει το λιμάνι; Ή μήπως είναι από αλλού; » Μήπως κανείς ξέρει πως μαζεύονται τόσα σκουπίδια εκεί;
Υ.Σ Έμαθα ότι η δημοτική αρχή μας κάτι ετοιμάζει για τον Μπάλο, που θα είναι έκπληξη και προς όφελος του δήμου και των δημοτών. Μπράβο της . Ποτέ δεν είναι αργά…..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.