Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το 2003, μία ομάδα πολιτών του Ρεθύμνου πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε σωματείο, με σκοπό να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα το όλο ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων στο Νομό Ρεθύμνου.
Αφορμή της ίδρυσης του σωματείου μας, αποτέλεσε το γεγονός, ότι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία ατυχήματα στο Ρέθυμνο, το 2003, πλησίασε τους τριάντα(30).
Όπως αντιλαμβάνεσθε, η όλη κατάσταση των τροχαίων ατυχημάτων, εδώ και τόσα χρόνια, έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερο δραματικό γεγονός, ζήτημα το οποίο, δυστυχώς στη συλλογική συνείδηση των πολιτών, αλλά και πολλών υπευθύνων με το θέμα αρχών, καταγράφεται απλά και επιδερμικά.
Τα τελευταία δεκαεπτά (20) χρόνια στο Ρέθυμνο (1988-2007), ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 373 και ο αριθμός των βαριά τραυματισθέντων περίπου τους 900.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των νεκρών στη Κρήτη προσεγγίζει τους 2.300,ήτοι (100 ετήσιος μέσος όρος Χ 20 έτη = 2.000).
Αυτή η δραματικότητα και η σκληρότητα των αριθμών και οι περαιτέρω σοβαρές συνέπειές τους (αναπηρίες, τραυματισμοί, οικονομικό και κοινωνικό κόστος, θλίψη, πόνος και δυστυχία), μας έκαναν να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της προσπάθειάς μας, αρχίσαμε να οικοδομούμε, σιγά-σιγά τη στρατηγική πρόληψης του σωματείου μας, για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο Ρέθυμνο και η παρούσα ιστοσελίδα μας δίνει την ευκαιρία να παλέψουμε οργανωμένα για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό το «μακελειό»που γίνεται στους Ελληνικούς δρόμους.
Θέλουμε δε να διαβεβαιώσουμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου ότι θα εργασθούμε μεθοδικά και με σύστημα, προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή την παράλογη θυσία στους δρόμους του Ρεθύμνου και να σώσουμε έστω και τον ένα …
Περαιτέρω, η Πρωτοβουλία μας θα προσπαθήσει μ΄ αυτό τον οργανωμένο τρόπο να κινητοποιήσει τους πολίτες τους Ρεθύμνου, τους οδηγούς, τους φοιτητές,τους μαθητές σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και περαιτέρω να καταστήσει το Ρέθυμνο βασικό κόμβο επικοινωνίας με όλο τον κόσμο και ανταλλαγής γνώσεων και εμπειρίας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, δεδομένου ότι, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, κάθε χρόνο, καταγράφεται με δραματικό ρυθμό. Διαβάζουμε :
Ρέθυμνο : Νεκροί κάθε χρόνο (Μέσος όρος) 18
Κρήτη : Νεκροί κάθε χρόνο (Μέσος όρος) 100
Ελλάδα : Νεκροί κάθε χρόνο (Μέσος όρος) 2.000
Ε.Ε : Νεκροί κάθε χρόνο (Μέσος όρος) 45.000
Αρχίζουμε, λοιπόν, η τροχοπρόληψη αρχίζει…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.