Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τρόμο προκάλεσε χθες ένας κροκόδειλος, όταν τριγυρνούσε μέρα μεσημέρι, ανενόχλητος, στις γειτονιές του Ηρακλείου, σαν να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Ο νεαρός σε ηλικία κροκόδειλος τύπου «κάυμαν» πιάστηκε στα Καμίνια. Πανικός και αναστάτωση κυρίευσε τους κατοίκους της περιοχής, όταν τον είδαν. Ο συγκεκριμένος, αγνώστου ταυτότητας, ήταν 60 εκ. όμως «ήταν ζωηρός και οι μασέλες του λειτουργούσαν κανονικά», όπως δήλωσαν χαρακτηρίστηκα οι κάτοικοι της περιοχής. Ο κροκόδειλος αυτού του τύπου όταν ενηλικιωθεί φτάνει το 1,5 μέτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη περίπτωση τα τελευταία 3 χρόνια που συμβαίνει αυτό και αφορά σε κροκόδειλο.

ΛΑΣΗΘΙ
Λίγες μέρες ξεκούρασης και διακοπών περνά στην περιοχή του Αγίου Νικολάου ο Δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο συνάδελφός του Δημήτρης Κουνενάκης έχει αναλάβει με χαρά να τον συνοδεύσει σε διάφορες εκδηλώσεις.
Μαζί πήγανε στον Κρούστα στο πανηγύρι του προφήτη Ηλία, επισκέφθηκαν την έκθεση βιβλίου από την οποία ο Δήμαρχος Χανίων, σαν βιβλιόφιλος, αγόρασε αρκετά βιβλία, ενώ πέρασαν και από το γλέντι στο Σκινιά.

ΧΑΝΙΑ
Καλά στην υγεία τους είναι οι 43 λαθρομετανάστες, που αποβιβάσθηκαν προχθές το βράδυ στην Παλαιόχωρα, διανυκτέρευσαν στο Δημοτικό Σχολείο της Κουντούρας και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν σε ξενοδοχειακό κατάλυμα του Καβρού του Δήμου Γεωργιούπολης, μετά από προσπάθειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων. Οι δύο άνδρες εξάλλου που συνελήφθησαν και φέρονται να είναι οι διακινητές των λαθρομεταναστών οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον Εισαγγελέα Χανίων.

ΡΕΘΥΜΝΟ
Οι πλουσιότερες και σαφέστερες μαρτυρίες για την αρχαία πόλη του Ρεθύμνου, τη Ρίθυμνα, προέρχονται από τις επιγραφές και τα νομίσματα του 4ου και του 3ου αι. π.Χ. τα οποία απεικονίζουν στη μία πλευρά κεφαλή Απόλλωνα ή Αθηνάς και στην άλλη θαλασσινά σύμβολα, όπως δύο δελφίνια ή τρίαινα.
Οι συγγραφείς επίσης του 2ου, του 3ου και του 4ου αι. μ.Χ. παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη Ρίθυμνα. Έτσι ο Πλίνιος (1. μ.Χ. αι.) και ο Κλαύδιος Πτολεμαίος (2ος μ.Χ. αι.) την τοποθετούν ανάμεσα στο Πάνορμο και την Γεωργιούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.