Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ!!!

Το ανάρτησα στην προσωπική μου σελίδα προχθές και έχει ενδιαφέρον με τίτλο Quizaki για δυνατούς λύτες! 
-Ποια είναι η νεότερη αναγνωρισμένη γειτονιά στην Κίσαμο (2021) αν και δεν έχει κανένα μόνιμο κάτοικο πλέον (πέρυσι τον Νοέμβριο πέθανε ο τελευταίος) δεν φαίνεται πουθενά σαν οικισμός ή γειτονιά, οι δασικοί χάρτες δεν έχουν ούτε σπίτια και το θεωρούν παρθένος δάσος. Τα περισσότερα σπίτια που είναι του περασμένου αιώνα, όσα στέκουν βέβαια ακόμα, βρίσκεις ημερομηνίες κτισίματος στα θυρώματα ακόμα και από το 1811.  
Αν με ρωτήσετε γιατί αναγνωρίστηκε το 2021.. σας λέω λόγω δασικών χαρτών, αφού κάποιοι κάτοικοι προσέφυγαν ήδη για να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους. Πάντως άσφαλτος πάει στο χωριό.
Και είναι τα Κορδιανά μια γειτονιά της Κεραμωτής. Υπολογίζω βέβαια ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά... και σε 'άλλα χωριά που πάνε προς ερήμωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: