Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

...  εκπέμπει Μήνυμα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα
Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης με αφορμή την ανακήρυξη του 2020 ως «Έτος Μελίνας Μερκούρη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τιμώντας τη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, με τίτλο: «Γεννήθηκα Ελληνίδα», με σκοπό οι μαθητές να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο της μεγάλης αυτής μορφής, τη μάχη εναντίον της Δικτατορίας, τον αγώνα για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά και τη μετέπειτα δημιουργία σημαντικών θεσμών (Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ΔΗΠΕΘΕ, ενοποίηση  αρχαιολογικών χώρων Αθήνας).
Έχοντας ως στόχο την αυτενέργεια, την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης και ενσυναίσθησης, αλλά και της κριτικής ικανότητας, οι μαθητές μπορούν να εκπονήσουν τη δική τους εργασία με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στην τάξη, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε Εκπαιδευτική Ημερίδα: «Οι μαθητές ενώνονται για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα». 
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και έχει ως σκοπό τη σύνταξη Μηνύματος –εκ μέρους των μαθητών– για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Όσοι εκ των Εκπαιδευτικών επιθυμούν να λάβουν μέρος, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη των Προγραμμάτων Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Εκπαιδευτικό. Τηλ. : 28240 22500/22245 Email: oac@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: