Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΠΗΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Καστέλι Κισάμου μια φώτο απο τα αρχεία της Τουρκικής Γεωγραφικής υπηρεσίας και του Οθωμανικού ιστορικού αρχείου. Τέλος του 1880 περίπου, φαίνονται πεντακάθαρα τα δυο φρούρια το Βενετσιάνικο αλλά και το Τούρκικο καθώς και η πόλη που ήταν ένα γύρω απο αυτά. Το Οθωμανικό αρχείο που ανήκει η φωτογραφία περιέχει 35.000 φωτογραφίες όχι μόνο απο την Κρήτη που το κάνει ένα απο τα μεγαλύτερα και ποιο ενδιαφέροντα φωτογραφικά αρχεία του κόσμου.
Η φώτο κυκλοφορούσε χρόνια δίχως να ξέρουμε ποιος την τράβηξε. Σίγουρα μέσα στο τεράστιο αυτό αρχείο θα υπάρχουν και άλλες φώτο απο την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: