Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΦΑΚΟΠΗΓΑΔΙΟΥ

Θλίψη για το σχολείο στο Σφακοπηγάδι που κάποιοι έσπασαν τα πάντα στο πέρασμα τους... Κρίμα... πριν ένα χρόνο το είχαμε επισημάνει οτι αν κλείσει θα γίνει ερείπιο σύντομα. Ελπίζω να δοθεί στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού για να αξιοποιηθεί και να συντηρείται....γιατί για σχολειό δύσκολα το ξαναβλέπω να λειτουργεί.
Ο Δήμος για το απαράδεκτο περιστατικό έχει ενημερωθεί..ελπίζω και η αστυνομία.
- Φυσικά να στείλουμε και τον λογαριασμό στον κατ' εξοχήν υπεύθυνο, που αν δεν ενθυμίστε σας λέω οτι τον Ιανουάριο του 2018 ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων είχε καταγγείλει τον πρόεδρο κ. Μηλιαράκη και την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ για την απόφασή τους, μετά από εισήγηση του προέδρου ο οποίος έχει και την πολιτική ευθύνη, να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος στο Δημοτικό Σχολείο Σφακοπηγαδίου. Μάλιστα χωρίς καν να έχει αλλάξει ο αριθμός των μαθητών και στη μέση της σχολικής χρονιάς, μετακίνησε εκπαιδευτικό για να καλύψει ανάγκες άλλου σχολείου!!! σαν να είναι πολυτέλεια η λειτουργία ολοήμερου τμήματος σε ένα ολιγοθέσιο ορεινό και απομακρυσμένο σχολείο....που στο τέλος της χρονιάς έκλεισε μια για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: