Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εκεί που σήμερα ορθώνεται επιβλητικά το Φαλδάμειο οίκημα ήταν κάποτε ένα μικρό άχαρο σπιτάκι που στεγαζόταν το τυπογραφείο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου.
Το "θηρίο" που το βλέπουμε στην φωτογραφία έβγαζε όλη την τυπογραφική δουλειά των Επαρχιών Κισάμου και Σελίνου. Ημερολόγια-έντυπα-μαθητικά περιοδικά αλλά και το γνωστό Χριστιανικό περιοδικό "Χριστός και κόσμος". Το χειριζόταν παιδιά οικότροφοι των ιδρυμάτων από τις δυο επαρχίες της Μητροπόλεως και εδώ βλέπουμε πέντε από αυτά... που κάποιοι έγιναν και τυπογράφοι.
Από αριστερά:
Μαρτσάκης Θοδωρής, Ξανθουδάκης Στέλιος, Βερυκάκης Κώστας, Αναστασάκης Γιάννης, Σπαθαράκης Μανώλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: