Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ.....

Η επιτροπή Αναστολών του συμβουλίου της επικρατείας που συνεδρίασε στις 16 Μαρτίου 2015 αφού μελέτησε τα σχετικά έγγραφα.....δέχεται εν μέρει με την απόφαση 58/2015 την αίτηση αναστολής και διατάσσει την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του πυρήνα που υπάρχει στους εκχυλιστήρες της μονάδας και την άμεση απομάκρυνση από την αιτούσα εταιρία των ποσοτήτων πυρήνα που έχουν σωρευθεί στον αύλειο χώρο της μονάδος εκτός των υφιστάμενων στεγάστρων, κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό. 
Αυτή είναι η απόφαση του ΣΤΕ για το πυρηνοτέτοιο...που στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου προηγουμένως, αποφασίστηκε λόγω της επί μακρό χρόνο μη συμμορφώσεως της αιτούσας εταιρείας στους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, και στις επανειλημμένες υποδείξεις να κατασκευάσει επιπρόσθετα στέγαστρα για την εναπόθεση του πυρήνα.....που εγκυμονούν κινδύνους για το περιβάλλον την υγεία την ασφάλεια των εργαζομένων και των περιοίκων.

ΓΙΑ 23η ΦΟΡΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ

Μονοδρομήσεις θα το γράφω όσο μπορώ και όποτε μπορώ... απορώ βέβαια γιατί δεν τις κάνουν, ήταν στις εξαγγελίες, ήταν στις υποσχέσεις, είναι απαραίτητες είναι η σωτηρία της πόλη. Δεν πιστεύω οτι φταίει η πολύ δουλειά τους, μιας και είναι προτεραιότητα κάτι τέτοιο ειδικά σε μια πόλη με ένα δρόμο και με τόση κίνηση αυτός. Σκέφτομαι τι θα γίνει το καλοκαίρι. Και ας γίνω για άλλη μια φορά κακός ...τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν έχουν καμιά δουλειά να παρκάρουν στις πλατείες με τις ώρες, έχουν χώρο δόξα το Θεό πολύ εκεί που πήγαν!!! 

ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Όπως έμαθα τουριστικό γραφείο της πόλης έφτιαξε, για τους λιγοστούς τουρίστες μας - για το Πάσχα των καθολικών βρίσκονται τέτοια εποχή εδώ-  tour στην πόλη. Ανάμεσα στα άλλα έχει αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, το Μουσείο μας και φυσικά έχει και μια βόλτα στα ανατολικά για να θαυμάσουμε και αυτόν τον άσπρο καπνό που αναδεύεται, καθημερινά και τέτοια εποχή, από την γη!!!

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το περίπτερο του Ξηρουχάκη στην δυτική μεριά του Αρχάγγελου Μιχαήλ . Τσιγάρα μαστίχες σοκολάτες και τις πρωινές εφημερίδες. Στην φώτο αριστερά ο Καστανάκης Στρατής στην μέση ο Ξηρουχάκης και δεξιά ο Ρεβελάκης, ο πατέρας του φαρμακοποιού!!

ΞΑΝΑΠΗΡΑΝ ΜΠΡΟΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η φωνή -συνήθως γυναικεία- συστήνεται και ξεκινά να αφηγείται το λόγο της τηλεφωνικής κλήσης με ύφος αρχικά επίσημο. Ο δανειολήπτης με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα ακούσει στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τα ίδια. «Πότε μπορείτε να πληρώσετε;», «Γιατί δεν έχετε τακτοποιημένες τις οφειλές σας;».
Οι κοφτές ερωτήσεις θα διαδεχθούν την ειρωνεία και το στυλάκι της κυρίας θα γίνει δασκαλίστικο... «Ας μην παίρνατε το δάνειο, αν δεν ήσαστε σε θέση να πληρώσετε» ή «δυστυχώς δεν έχω δικά μου χρήματα για να σας βοηθήσω να αποπληρώσετε!».
Και η ειρωνεία θα δώσει τη θέση της στις απειλές, αν στο μεταξύ δεν έχουν ξεκινήσει μεταξύ των δύο συνομιλητών τα κοσμητικά επίθετα. «Τότε η υπόθεσή σας θα ανατεθεί στο νομικό τμήμα!», θα πει σε βαρύγδουπο τόνο η φωνή, που από σοβαρή έχει μεταλλαχθεί σε τσιριχτή, εκνευριστική και με αυξημένη ένταση.
Πίσω από τα χιλιάδες καθημερινά εκνευριστικά τηλεφωνήματα, που δεν ορίζουν ώρες κοινής ησυχίας, κρύβεται μια μεγάλη βιομηχανία, η οποία ανθεί στις πλάτες των χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που συνεχίζουν να ασφυκτιούν εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Οι γνωστές ως εισπρακτικές εταιρίες δεν περιορίζονται σε τηλεφωνήματα προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Οι ιστορίες που μεταφέρονται σε ενώσεις και συλλόγους που έχουν ανοίξει ομπρέλα προστασίας δανειοληπτών μεταφέρονται σωρηδόν.
taxydromos

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Π.Ε.Π.ΣΥ.)

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 οι πρώτες εκλογές της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων για την ανάδειξη του Διοικητικού συμβουλίου και της ελεγκτικής επιτροπής.
Ψήφισαν 135 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την Κρήτη.
Εκλέγονται:
Νομός Χανίων
Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
Γιακουμάκης Ιωάννης Σύλλογος Μοθιανών –Σκαφιώτου «Αναγέννηση»
Γκοζάνη Χαριτάκη Στέλλα Σύλλογος Παρ. & Λαίκής Τέχνης «Η Χρυσοπηγή»
Κουνελάκης Στέλιος Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου
Χατζηδάκης Γεώργιος Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου «Ο Πρίνος»
Για την Ελεγκτική επιτροπή
Βουρδουμπάκης Ιωάννης Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλομουρίου «Αγία Τριάδα» 

Νομός Ηρακλείου...

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ


Επιστολή έστειλε προς όλους του συναδέλφους του, Δημάρχους του Ν. Χανίων ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, με την οποία προτείνει όπως προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση όλων προκειμένου να υπάρξει από κοινού συντονισμός και καθορισμός των περαιτέρω ενεργειών τους για την προώθηση επίλυσης του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του ΣτΕ για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας, στους ΟΤΑ α’ βαθμού

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Χαιρετίζω την εκδήλωση αυτή και συγχαίρω τόσο τον αθλητικό όμιλο Κισάμου όσο και την Ελληνική Γραμματεία Ομοιοπαθητικής για την πρωτοβουλία τους να προσκαλέσουν για πρώτη φορά στον τόπο μας ομοιοπαθητικό γιατρό, ώστε να ενημερωθούν οι συντοπίτες μας για την ομοιοπαθητική, το σημαντικό αυτό κλάδο της ιατρικής.

Η παρουσίαση αυτή και η παρουσία μου εδώ με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο, διότι μου δίνεται η ευκαιρία να γνωστοποιήσω στο ευρύτερο κοινό της περιοχής μας την σημαντική βοήθεια που μπορώ να παρέχω πλέον, ως φαρμακοποιός, στους ασθενείς – πελάτες, μέσω της εξέλιξης της Ομοιοπαθητικής.
Αναφέρομαι στα Μη Συνταγογραφούμενα Ομοιοπαθητικά Φαρμακευτικά Σχήματα, η χρήση των οποίων καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζω καθημερινά ως φαρμακοποιός από τον πάγκο. Τώρα πια έχω τη δυνατότητα να παρέχω φάρμακα με υψηλό θεραπευτικό αποτέλεσμα, χωρίς παρενέργειες, τα οποία καλύπτουν μεγάλη γκάμα παθολογικών καταστάσεων, απόλυτα ασφαλή, που λειτουργούν ως υποστήριξη του οργανισμού, από πιστοποιημένες πρώτες ύλες, με πιστοποίηση GMP, την οποία έχουν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες και τα οποία μάλιστα μπορούν να ληφθούν παράλληλα με οποιαδήποτε χημική αγωγή και σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και από βρέφη, χωρίς κανέναν κίνδυνο. Λειτουργεί  ως πρόληψη και φυσικά μια ισχυρή υποδομή στην άμυνα του οργανισμού. Επίσης η χρήση των χημικών φαρμάκων έχει τη δυνατότητα να έχει καλύτερη απόδοση με την συνεργασία του ομοιοπαθητικού φαρμακευτικού σχήματος.
Με τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα μπαίνουμε στο εργαστήριο και κάνουμε φαρμακοτεχνική εργασία, ποιούμε φάρμακο δηλαδή. Είναι μέρος της επιστήμης μας, αυτό σπουδάσαμε και αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε!
‘Όσον αφορά στους αθλητές είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει κανείς ότι το φάρμακο ή το συμπλήρωμα διατροφής δεν μπορεί να δημιουργήσει αθλητή υψηλών επιδόσεων ή πρωταθλητή. Όταν αυτό συμβαίνει, συνήθως με εύκολο τρόπο και με αμφίβολα μέσα, υποβόσκουν πολλοί κίνδυνοι για την υγεία. Δυστυχώς τα παραδείγματα είναι πολλά στην παγκόσμια αθλητική σκηνή. Θετικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα και κυρίως με ασφάλεια θα φέρει η σωστή προπόνηση, η σωστή διατροφή, ο καλής ποιότητας ύπνος, ο έλεγχος και διαχείριση του στρες κατά την περίοδο των προπονήσεων, αλλά και προαγωνιστικά. Ουσιαστικά η γενικότερη σωματική και ψυχοδιανοητική ισορροπία
Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν τώρα πιο εύκολα τώρα με τη βοήθεια των Μη Συνταγραφούμενων Ομοιοπαθητικών Φαρμακευτικών Σχημάτων. 
Χαίρομαι που μπορώ να υποστηρίξω επιστημονικά και τον αθλητικό χώρο με καθαρή συνείδηση!
Ευχαριστώ, πολύ! 
Κατάκης Παντελής

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ALZHEIMER

Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου στα πλαίσια αδελφοποίησης με το «Καρέλλειο -Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και συναφών Παθήσεων» Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατόπιν πρωτοβουλίας και πρόστασης της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργάνωσαν διήμερη εκστρατεία για την νόσο Alzheimer. Εκατό και πλέον άνθρωποι απ΄ όλο τον Νομό Χανίων προσήλθαν το πρωί του Σαββάτου, στα Ιατρεία του Αννουσάκειου Ιδρύματος, όπου και είχαν την δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν Τέστ Μνήμης από την επιστημονική ομάδα του «Καρέλλειου», την οποία αποτελούσαν οι: κ. Κατερίνα Ευθυμιοπούλου, Υπεύθυνη της Δομής, κ. Ιωάννα Γιαννή, Ψυχολόγος, κ. Αθανάσιος Κονταγιάννη, Κοινωνικός Λειτουργός, και κ. Φίλιππος Ασπρίδης, Εργοθεραπευτής. Η εξέταση, στην οποία συμμετείχε εθελοντικά και ο Γηρίατρος κ. Παναγιωτάκης Συμεών, περιελάμβανε, νευροψυχολογικό έλεγχο μέσω συγκεκριμένων νευροψυχολογικών δοκιμασιών, ως και καταγρφή σύντομου ιστορικού ιατρικού. Ακολούθησε εξέταση των ασθενών του Αννουσάκειου Ιδρύματος.
Το εσπέρας του Σαββάτου, στους χώρους του «Φαλδάμειου» Οικήματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο ευαισθητοποίησης του κοινού. Το Σεμινάριο άρχισε με παρουσίαση των δομών και δράσεων του «Καρέλλειου» από την Υπεύθυνη Δομής κ. Κατερίνα Ευθυμιοπούλου και ακολούθησε, από το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» μέσω διαφανειών και λόγου, η ενημέρωση του κοινού για την λειτουργία της μνήμης, την διαχείρηση φορτίου φροντιστών ανοϊκών ασθενών και την εργοθεραπεία και δημιουργική απασχόληση σε άτομα με άνοια. Του Σεμιναρίου ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και συζήτηση. Το πρωί της Κυριακής και από ώρα 10.30 η Επιστημονική Ομάδα του Καρέλλειου συναντήθηκε με το εξιδεικευμένο προσωπικό του Αννουσάκειου Ιδρύματος όπου αντάλαξαν εμπειρίες, υπήρξε ενημέρωση και εκπαίδευση εκ μέρους του «Καρέλλειου». Ό Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, Γενικό Δντή ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα και την δράση αυτή. «Στις δυσκολίες των καιρών όπου το πολύτιμο δώρο της υγείας δεν είναι, πλέον, δεδομένο αλλά ζητούμενο, σημείωσε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, η διήμερη αυτή εκστρατεία για την νόσο Alzheimer ανακουφίζει δεκάδες-εκατοντάδες συνανθρώπους μας, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα Δωρεάν Τέστ Μνήμης, αλλά και έδωσε την ευκαιρία ενημέρωσης και στήριξης σε δεκάδες άλλους συνανθρώπους μας που καλούνται να αντιμετωπίσουν την νόσο στο οικείο τους περιβάλλον. Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που συγκατατέθηκε για την δράση αυτή, ως και τον Γενικό Δντή ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Δήμτσα για την διαχρονική στήριξη του στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας», κατέληξε ο κ. Αμφιλόχιος.   Ο κ. Δήμτσας εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, δηλώνοντας «Διαπιστώνοντας το σπουδαίο και  ουσιαστικό πολύπλευρο έργο πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης που γίνεται στο Αννουσάκειο Ίδρυμα και στα πλαίσια Αδελφοποίησης με το «Καρέλλειο» Ίδρυμα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιούμε την διήμερη αυτή εκστρατεία για την νόσο Alzheimer, καθώς το πρόβλημα δεν αφορά μόνον τον ασθενή, αλλά έχει συνέπειες και στο οικογενειακό του και ευρύτερο περιβάλλον. Ευχαριστούμε τον Σεβ. κ. Αμφιλόχιο ως και τον ακούραστο Δντή του Αννουσάκειου Αιδ. π. Αντώνιο Αρετάκη για την όμορφη συνεργασία και την αβραμιαία φιλοξενία τους», κατέληξε. 

ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ

 Όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν στην ομιλία του Νίκου Κακλαμανάκη προχθές στο 2ο δημοτικό σχολείο Κισάμου θα διαπίστωσαν οτι Nίκος Κακλαμανάκης εκτός από σπουδαίος αθλητής είναι και ένας απλός άνθρωπος που αγαπά τα παιδιά και μπορεί εύκολα να τα μεταδώσει τις γνώσεις του. Εξήγησε με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του, λέγοντας ότι δεν είχε ιδιαίτερες προσδοκίες στην αρχή και αφού ξεπέρασε ήττες και απογοητεύσεις, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Μάλιστα προσπάθησε να δώσει να καταλάβουν τα παιδιά, οτι "ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι ο αγώνας που δε δίνουμε".
Τέτοιες ομιλίες πραγματικά αξίζουν και συγχαρητήρια στην πρόεδρο του ΑΟΚ κ. Μαρία Μπικάκη Παπαδάκη που μπόρεσε να φέρει αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο τόσο κοντά στα παιδιά μας!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την ερχόμενη Πέμπτη για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και των Επιχειρήσεων, θα ήθελα να εκφράσω μερικές σκέψεις, με την ελπίδα ότι η επιλογή θα γίνει πέρα και πάνω από παρατάξεις με γνώμονα την καλύτερη δυνατή επιτυχία του νέου θεσμού προς όφελος των δημοτών της πόλης και της εξυπηρέτησής τους.
Σήμερα, ο θεσμός λειτουργεί μόνο σε σαράντα (40) Δήμους της Χώρας, ενώ θα έπρεπε να είχε τεθεί σε λειτουργία από το έτος 2011 σε κάθε Δήμο άνω των 20.000 κατοίκων, σύμφωνα με το άρθρο 77 του «Καλλικράτη». Ο ρόλος του νέου αυτού θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η συγκέντρωση των καταγγελιών που έχουν δημότες και .....

ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Εκ περιτροπής θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων για τα ορεινά χωριά του δήμου Κισάμου, λίγο μετά τον Καστσοματάδω και ως την διασταύρωση για Βλάτος, λόγω έργων που αφορούν την παράκαμψη των Τοπολίων και την σύνδεση της, σε αυτό το σημείο, με την παλαιά οδό Καλουδιανά -Έλους. 
Για τον λόγω αυτό ανά για μισή ώρα η μια λωρίδα θα είναι κάθοδος και αμέσως μετά για μισή ώρα άνοδος. 

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας υγείας στην περιοχή της Κισάμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχα την Παρασκευή 27/3/2015 με το νέο Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Κρήτης κ. Νίκο Ηγουμενίδη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Χανίων ζήτησα από τον Διοικητή της Υ.ΠΕ. να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Κισάμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (π.χ. ιατροί, οδηγός ασθενοφόρου, κλπ) αλλά και υλικοτεχνικά μέσα, εξαίροντας παράλληλα τις προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του ΚΥ το οποίο και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του καθώς όπως τόνισε «καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών υγείας των κατοίκων του Δήμου μας».
Όπως τόνισα στον κ. Ηγουμενίδη, ΔΕΝ μπορεί σε ένα δήμο, που αριθμεί περί τις 12.000 χιλιάδες μόνιμο πληθυσμό και την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός αυτού διπλασιάζεται λόγω των χιλιάδων επισκεπτών - το μοναδικό Κέντρο Υγείας ολόκληρης της επαρχίας να υπολειτουργεί και να μην μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες υγείας, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας.
Εμείς ζητάμε από την Υ.ΠΕ. να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την ενίσχυση της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας έτσι ώστε να μην υπάρξουν φέτος το καλοκαίρι τα προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι εμείς ως Δήμος θα παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ;

Κάτι πήρε το αυτί μου οτι βγήκε μια απόφαση που θα αλλάξει ριζικά τον κόλπο της Κισάμου...Μάλιστα σήμερα θα ανακοινωθεί και επίσημα οτι το πυρηνοτέτοιο θα αποτελέσει παρελθόν από τον κόλπο της Κισάμου! Για να δούμε λοιπόν αν μας έφταιγε αυτό για την (υπο) ανάπτυξη μας;

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ- ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ 3-2

Μια νίκη είναι μόνο μακρυά η ομάδα μας, μετά και την αγχωτική σημερινή νίκη της επί της Ραφήνας από την άνοδο στην Football League
Ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε η ομάδα μας, που επικράτησε με 3-2 της Τριγλίας Ραφήνας, σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αλλά είχε αγχωτικό φινάλε.
Ο Κισαμικός έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα και πριν συμπληρωθεί το 1’ πήρε προβάδισμα με τον Φραγκουλάκη, για να πετύχει το 2-0 στο 3’ ο Κανελλόπουλος. Στο 16’ είχε δοκάρι ο Σουμπασάκης και δύο λεπτά μετά τον… μιμήθηκε για την Τριγλία ο Βατίστας.
Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, μειώνοντας στο 28’ με τον Μάντζη, ο οποίος στο 58’ με ατομική προσπάθεια ισοφάρισε σε 2-2.
Λυτρωτής για την ομάδα μας ήταν ο Μπερνιδάκης, που σκόραρε στο 77’ για το τελικό 3-2.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 Ο χρυσός Ολυμπιονίκης ιστιοπλοίας θα βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου στις 8.30 μ.μ για να συζητήσει με όλους τους Κισαμίτες για τον αθλητισμό και τις εμπειρίες του. 

Μία ευκαιρία για τους νέους και όχι μόνο να ακούσουν και να συζητήσουν με τον σπουδαίο αυτό πρότυπο αθλητή. 
Μια πρωτοβουλία του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου.

Καλό είναι όλες οι μαμάδες να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε για να ακούσουν από κοντά ένα πραγματικό αθλητή και Ολυμπιονίκη!!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνεπής και φέτος στο «ραντεβού» του με την Ώρα της Γης ο πλανήτης «λαμβάνει μέρος» στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Αύριο, Σάββατο 28 Μαρτίου, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα, για μία ώρα, από τις 8.30 μμ έως τις 9.30 μμ, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η Ελλάδα συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.
Φέτος, ο WWF μας καλεί τους ανθρώπους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή. Έξι στους δέκα πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς.
Στα Χανιά για την συγκεκριμένη εκστρατεία θα υπάρχει αστροβραδιά στους τάφους του Βενιζέλου από τον σύλλογο φίλων αστρονομίας Κρήτης και ο Δήμος Πλατανιά συμμετέχοντας και αυτός θα σβήσει για μια ώρα τον δημοτικό φωτισμό στα όρια του Δήμου του!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ

Σήμερα  Σάββατο στις 9μ.μ, ο Κύριος Αμιλκάρ στην τελευταία παράσταση του στο Δημαρχείο Κισάμου.

ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Το φρούριον έχει ύψος 6 μέτρα και πάχους περί τα 5 μέτρα, καθ΄ όλην της εξωτερικής επιφάνειας εξέχοντο πολεμικάς μικράς σχισμάς-θυρίδας (σμαγδάλια), όπισθεν των οποίων μεγάλος διάδρομος. Επί των τριών μερών (νότια- ανατολικά και δυτικά) είχον τοποθετήσει τηλεβόλα. Εντός του φρουρίου κατώκουν και ήδρευον ο έπαρχος της Κισάμου ( Καϊμακάμης), ο βοηθός του (Μουτεσαρίφις), ο διοικητής της Χωροφυλακής (Γιουμπασής), εντός αυτού δε ήτον και αι φυλακαί και λοιπά κρατητήρια. Εντός του φρουρίου ήτο επίσης και τέμενος με μηναρέν όχι πολύ μεγάλου ύψους 16-20 μέτρων...ανερχόμενος ο Μουεζίνης προσεκάλει τους Τούρκους είς προσευχάς. Το εμβαδόν του φρουρίου μετά των οικιών και λοιπών εγκαταστάσεων, δεν θα ήτο μεγαλύτερον των 10 στρεμμάτων. Μεταξύ των οικιών και του φρουρίου υπήρχε κυκλοτερώς διάδρομος πλάτους 15 μέτρων με λιθόστρωτον (Καλτηρήμι). Το φρούριο είχε πάντοτε ικανήν και αρκετήν φρουράν εκ Νιζαμήδων και εντόπιων Τούρκων.
Η Καταστροφή του φρουρίου
Ο πρώην βουλευτής Κισάμου και χρηματίσας υπουργός επί Βενιζέλου κ. Στρατής Γεωργιλαδάκης, κατόρθωσε όπως το δημόσιον κατά το έτος 1920 εκχωρήσει το φρούριον Καστελλιου μεθ΄όλων των περιεχομένων του εις την Κοινότητα και αύτη να το εκποιήσει δια πλειοδοσίαν εις διάφορους, ώστε να κατακρημνηστεί να διαιρεθεί εις οικόπεδα και επί αυτών να οικομομηθούν διάφοραι οικίαι, καταστήματα και άλλα εξωραϊστικά κτίρια και αξιοποιήσαντα τον χώρον ον κατείχεν άλλοτε το φρούριον.
Μιχαήλ Αναστασάκης 1954

ΠΡΟΣΩΠΟ

Γραμπουσιανοί ροφοί στου Πατερόγιαννη .... Σπάνιο πράγμα σήμερα και το μέγεθος αλλά και το είδος στην γειτονιά μας. Πάντως το πιο ενδιαφέρον απ όλα είναι ο τιμοκατάλογος πίσω .... Αρνί γάλακτος 40 δρχ Μόσχος 40 δρχ.....

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ;

43 στειρώσεις σκύλων έγιναν στα Χανιά τις τελευταίες μέρες....μάλιστα τα έξοδα όπως έμαθα τα ανέλαβε ο δήμος Χανίων. Στην Κίσαμο παρ΄όλο που αποδεχτήκαμε να συμμετάσχουμε στην καμπάνια για τα αδέσποτα οι κινήσεις μας είναι νωχελικές και θα έλεγα οτι μαλλον ξεχάσαμε αυτά που υποσχεθήκαμε.
Πάντως και στην πόλη μας έγινα 3 στειρώσεις πληρωμένες από ένα άνθρωπο που αγαπά τα ζώα και καταλαβαίνει τις καταστάσεις που δημιουργούνται από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των τετράποδων φίλων μας. 
Να υπενθυμίσω οτι οι στειρώσεις κοστίζουν και η ταρίφα είναι από 150-200 Ε για κάθε ζώο, πολύ δαπανηρή για να το κάνουμε σε όλα τα σκυλιά που ζουν αδέσποτα στην πόλη μας. Εδώ λοιπόν ή θα πρέπει ν ιδρυθεί μια ομάδα που θα βάλει κάποια χρήματα από κοινού ή θα πρέπει ο δήμος να αναλάβει όλο το κόστος. Πάντως ούτε αυτή η κατάσταση με τις μικρές αγέλες να περιφέρονται στην πόλη μας είναι καλή ούτε μας τιμά!

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Το είπε ο δήμαρχος στην ερώτηση του δημοσιογράφου χθες το βράδυ... άλλοτε έχουμε 6 οδηγούς και άλλοτε δεν έχουμε κανένα, άλλοτε έχουμε ασθενοφόρο και άλλοτε δεν έχουμε.. όμως είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε το Αννουσάκειο ίδρυμα και έτσι μπορεί ευκολότερα να βρούμε και οδηγούς και ασθενοφόρο. Έτσι έχουμε εξυπηρετήσει τις περιπτώσεις που το Κ.Υ Κισάμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί
Το καταλάβατε λοιπόν Κισαμίτες, αν μας έλειπε το Αννουσάκειο κακά τα χάλια μας.... 
Φυσικά μιας και μπαίνει και σε λίγο η τουριστική περίοδος και ξέρουμε πάντα τι συμβαίνει στην γειτονιά μας, ας ελπίσουμε οτι δεν θα έχουμε τα ίδια ρεζιλίκια που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. 

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

Σε αναγκαστική απαλλοτρίωση θα προβεί η Γενική Γραμματεία Υποδομών όπως ανακοίνωσε, για την ολοκλήρωση του ισόπεδου κόμβου Δραπανιά, μάλιστα προσκαλεί τους ιδιοκτήτες να υποβάλλουν αίτηση αν επιθυμούν την ελεύθερη εξαγορά των ακινήτων τους εντός 30 ημερών, ή ένσταση αν έχουν αντιρρήσεις για την προτεινόμενη απαλλοτρίωση.
Το έγγραφο είναι αναρτημένο στον Δήμο Κισάμου με ημερομηνία 20-3-2015

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ

Να οι άμεσες ανάγκες του δήμου Κισάμου σε προσωπικό για το επόμενο 8μηνο.
Α) Καθαριότητα
-Πέντε (5) εργάτες καθαριότητας ΥΕ 16 για χρονικό διάστηµα έως οκτώ (8) µήνες.
-Δύο (2) οδηγοί απορριµµατοφόρου ΔΕ για χρονικό διάστηµα έως οκτώ (8) µήνες.
Β) Υδροάρδευση
 -Έναν (1) Υδραυλικό ∆Ε30 για χρονικό διάστηµα έως οκτώ (8) µήνες.
Γ) για τον Μπάλο  
-Πέντε (5) άτοµα ΔΕ1 για την είσπραξη του τέλους χρήσης των έργων υπαίθριας αναψυχής στη περιοχή Ακρωτηρίου Γραµβούσας και Μπάλου. 
-Δυο (2) άτοµα ΔΕ1 για παροχή τουριστικών πληροφοριών, µε πολύ καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας. Πρόσθετη γνώση γλώσσας θα συνεκτιµηθεί και 
-Δύο (2) άτοµα εργάτες καθαριότητας ΥΕ 16 για την καθαριότητα των έργων υπαίθριας αναψυχής στη περιοχή Ακρωτηρίου Γραµβούσας και Μπάλου.

ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΣΙΟΥ

Τσόχινα τραπέζια και ξύλινες καρέκλες, τσίγκινο μπρίκι και χόβολη, ελληνικός καφές και λουκούμι, πρέφα και δηλωτή. Το παραδοσιακό καφενείο εξαφανίστηκε και μαζί του και όλα τα στοιχεία που αγάπησαν γενιές μερακλήδων.

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ;

Μεταξύ σοβαρού και αστείου!!
1. Κάθε Κρητικός που σέβεται τον εαυτό του φοράει παντού και πάντα μαύρα (από πουκάμισο μέχρι σώβρακο), παίρνει σβάρνα τα απανταχού καφενεία και καταναλώνει 17 λίτρα ρακί ημερησίως για τα κεράσματα μόνο (μια ρακί με το πρωινό, μια ρακί με το μεσημεριανό, δύο ρακές με το βραδινό ανελλιπώς)
2. Κάθε Κρητικός που σέβεται τον εαυτό του, έχει στο ενεργητικό το δικό του ή της οικογένειας του, τουλάχιστον 17 βεντέτες, 36 αιματηρά προηγούμενα με γειτονικές οικογένειες και έναν καυγά σε εξέλιξη με έναν τέταρτο ξάδερφο, που οι προπροπροπαππούδες τους από άλλο πατέρα, είχαν τσακωθεί το 1837 για μια κατσίκα.

3. Κάθε Κρητικός που σέβεται τον εαυτό του, έχει μια αδελφή με μακριά μαύρη πλεξούδα που του μιλάει στον πληθυντικό, κλεισμένη στο σπίτι, που αν δεν την παντρέψει, έχει αποτύχει και αυτός και όλοι οι υπόλοιποι αρσενικοί την οικογένειας, σαν άντρες αλλά και σαν γαμπροί (αφού τελικά θα μείνουν και αυτοί στο ράφι, από το περίμενε).
4. Και όταν μιλάμε για αρσενικά της οικογένειας που μένουν στο ράφι, υπολογίζουμε γύρω στα 5.000, μια που κάθε μέση κρητική οικογένεια απαρτίζεται από τουλάχιστον 10.000 άτομα (χώρια τους μαλωμένους από βεντέτες και τους αποστάτες μετανάστες).
5. Κάθε κρητικό χωριό που σέβεται τον εαυτό του, έχει έναν τρελό που όλοι συμπαθούν, έναν παπά που όλοι συμβουλεύονται και όλα τα κοριτσάκια κάτω των 15 (για να μην πούμε μέχρι και 35) κυκλοφορούν με κοτσιδάκια στα μαλλιά παίζοντας σχοινάκι. 
   6. Κάθε Κρητικός που σέβεται τον εαυτό του, είναι βαρύς και ασήκωτος με μεγάλα μαύρα μουστάκια και μιλάει με εξίσου βαρύ και ασήκωτο ύφος, είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα.(εναλλακτική πρόταση αντί για μουστάκι, ξανθιές ανταύγειες, βλ. Κώστας Σόμμερ)
7. Κάθε Κρητικός που σέβεται τον εαυτό του και τα μαύρα μουστάκια του (άντε και μια ξανθιά ανταύγεια), είναι πάντα σε ετοιμότητα για καυγά και όταν κάποιος τολμήσει να του ρίξει μια δήθεν ύποπτη ματιά, βγάζει τα γιαταγάνια που έχει κρυμμένα στη μαύρη κάλτσα του, μεταμορφώνεται σε αρκούδα και τον τρώει.
8. Κάθε Κρητικός που σέβεται τον εαυτό του, την κοπέλα που αγαπά και την παράδοση του τόπου του, πρέπει απαραίτητα, αν θέλει να την παντρευτεί, να την «κλέψει» και να τρέχει στα βουνοκόρφια να παίζει ανταρτοπόλεμο.
9. Κάθε Κρητικός που σέβεται τον εαυτό του, όταν συζητάει και πάει μια γυναίκα της οικογένειας (μάνα, αδελφή κλπ) να πει κάτι, πρέπει να της κόψει τον αέρα, συνήθως με προτάσεις όπως: «Πάψε γυναίκα, τώρα μιλάνε οι άντρες», «Πήγαινε στην κουζίνα να φτιάξεις μια πίτα Σφακιανή και άσε τα λόγια» και άλλα του ίδιου τύπου.
10. Κάθε Κρητικιά που σέβεται τον εαυτό της και την πλεξούδα της, αν τύχει και βρει κάνα γκόμενο να ξελαμπικάρει λίγο το κορίτσι, απαραίτητα έχει και έναν μαυροντυμένο αδελφό με μαύρα μουστάκια (συνήθως Σήφης στο όνομα και χασάπης στο επάγγελμα) που απειλεί τον άμοιρο γκόμενο, τον κυνηγάει και όταν τον πετύχει τον σφάζει στο γόνατο (ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως ακριβώς γίνεται η συγκεκριμένη σφαγή, αλλά δεν με χαλάει γιατί ως Κρητικιά ξέρω και άλλες μεθόδους – σφαγής πάντα).
Μια κρητικιά!!

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ "ΕΚΛΕΨΑΝ"  ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ‏ (ΜΑΛΟΤΗΡΑ )
Εκτός από το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, την ηλικακή και την αιολική ενέργεια μας, οι Γερμανοί 
ενδιαφέρονται και έχουν ήδη πάρει στις φαρμακοβιομηχανίες τους και τη μαλοτήρα της Κρήτης, από τα κρητικά βουνά!

Τα στοιχεία του διδάκτορα Γεωπονίας Κώστα Οικονομάκη αναφέρουν ότι ήδη γερμανική βιομηχανία έχει αρχίσει την καλλιέργεια της μαλοτήρας στη Βουλγαρία, την ώρα που εμείς στην Κρήτη θεωρούμε ως σπάνιο το φυτό αυτό και δεν ασχολούμαστε με την προστασία και τη διάδοσή του.
Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκος Μαυράκης τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι η μαλοτήρα δεν καλλιεργείται σε υψόμετρα που δεν είναι πολύ μεγάλα και νομίζω όχι κάτω των 1.000 μέτρα. Δηλαδή θα μπορούσε να καλλιεργηθεί σε ένα οροπέδιο, ας πούμε στη Νίδα, όπως και στο Λασίθι, αλλά υπάρχει και το πρόβλημα της υπερβόσκησης».
Ο κ. Μαυράκης πάντως συμφωνεί απόλυτα .........

ΖΗΜΙΕΣ

Τα 150 χιλιόμετρα έφτασε σε ταχύτητα ο νοτιοανατολικός αέρας χθες στην Κίσαμο. Οπότε ζημιές έγιναν...ειδικά στα νότια τα θερμοκήπια θα ήταν έτοιμα προς απογείωση. Ζημιές είχαμε για άλλη μια φορά όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλαν, στο κοιμητήριο του Δραπανιά. Εκεί κάτι πρέπει να γίνει γιατί τα δέντρα είναι ψηλά και τεράστια και με τον αέρα ευκολοσπούνε 

Ο ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

2015
 Καιρός να τιμήσουμε και αυτόν τον Καστελλιανό, τον σπουδαίο και ακούραστο αρχιμουσικό μας, τον δικό μας άνθρωπο, τον Σπύρο Κουτσογιαννάκη...
1975

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Καλεσμένος του Γιώργου Γεωργακάκη στις 10 μ.μ, στην εκπομπή "Επί της ουσίας" στην τηλεόραση Κύδων θα είναι απόψε ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θ. Σταθάκης. Μια συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στην ενδοχώρα του Νομού Χανίων και ειδικότερα στις πρώην επαρχίες Σελίνου, Κισάμου και Αποκορώνου, όπου υπολειτουργούν τρία Κέντρα Υγείας (σε Κάντανο, Καστέλι και Βάμο), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών. Μαζί του  και οι
- Μαρία Καραμπέλη, αγροτικό γιατρό στο Σέλινο
- Χαράλαμπο Κουκιανάκη, δήμαρχος Αποκόρωνα
- Θανάση Σαράντη, αγροτικό γιατρό στην Κίσαμο
- Θεόδωρο Σταθάκη, δήμαρχο Κισάμου.

ΣΤΟ ΕΛΟΣ

 Μπορεί φέτος να τους ξέχασαν, αλλά δάσκαλοι και μαθητές έκαναν το καθήκον τους και κατέθεσαν ένα αυτοσχέδιο στεφάνι στο Ηρώο του χωριού! Μπράβο τους και πιστεύω του χρόνου να μην τους ξεχάσουν οι αρχές...
 .......και του χρόνου να κάνουν και παρέλαση στην Κίσαμο τα παιδιά!!

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΣΑΜΟΣ

Γράφει η Δεσποτάκη Ευτυχία
Η καθιερωμένη εκδήλωση της Μητρόπολης για την εθνική μας παλιγγενεσία, ήταν μια πνευματική πανδαισία για την Κίσαμο το βράδυ της 25ης Μαρτίου, στο Τσατσαρωνάκειο πολιτιστικό κέντρο.

Μεστή η ομιλία του διευθυντή Β/βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαραγκάκη, ερμήνευσε με πειστικά επιχειρήματα το πώς φτάσαμε στη μεγάλη κρίση.
Αποκάλυψη, ήταν η παρουσία της μικτής και πολυπληθούς Βυζαντινής χορωδίας της Μητρόπολης υπό τον χοράρχη Γιώργο Χαχλάκη, δάσκαλο και πρωτοψάλτη.
Αυτή τη φορά ο Γιώργος Χαχλάκης επέλεξε και δίδαξε τα μελοποιημένα «Θούρια» του Παύλου Βλαστού που πρόσφατα το ιστορικό αρχείο Κρήτης υπό την φροντίδα του δικού μας Κωστή Φουρναράκη εξέδωσε. Υποβλητική η μουσική συνοδεία του Αντόνιο στο σάζι και το ούτι, της Βιργινίας στο τουμπελέκι και του δεξιοτέχνη νέου με την κοτσίδα ας με συγχωρέσει που δε συγκράτησα το όνομα του, στο κανονάκι.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και καθολική. Η σκέψη γύρισε πολλά χρόνια πίσω σε αυτούς που η αγάπη για την πατρίδα ήταν η κινητήρια δύναμη για κάθε αγώνα.
Πολλά ευχαριστήρια για την όμορφη βραδιά στους συντελεστές, στη Μητρόπολη μας και στους καθημερινούς συνεργάτες της και οπωσδήποτε στον Μητροπολίτη μας για το παιδευτικό έργο που παρέχει στον τόπο.

ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΝ....

Επικρατεί η έκφραση "την άκουσες" και εννοούμε τις "καλές" μυρωδιές. Δυστυχώς για άλλη μια φορά στην συγκεκριμένη γωνία της πλατείας Τζανακάκη (όχι πλατεία Μουσείου) την άκουσαν τώρα και οι επίσημη μας, από τους αγωγούς των ομβρίων!!! Ακόμα και τέτοιες μέρες δεν καταλαβαίνουν κάποιοι..... ή να υποθέσω οτι πλέον είναι μόνιμα συνδεδεμένοι με το δίκτυο ομβρίων; Τσιμεντάκι και μηνύσεις δήμαρχε φτάνει πια!!

ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ...

Το «Βιτσέντζος Κορνάρος» το οποίο μεταφέρει 227 επιβάτες, χτύπησε στην προβλήτα και στη συνέχεια προσάραξε σε μικρή απόσταση από την ακτή στο λιμάνι της Κάσου.

Το πλοίο, που ξεκίνησε στις 7 το βράδυ από την Σητεία, επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Κάσου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ
Σύμφωνα με αρμόδιους του Λιμενικού Σώματος, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των επιβατών ή του σκάφους.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί εισροή υδάτων, ενώ γίνονται προσπάθειες αποκόλλησης από δύο αλιευτικά.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Τις προάλλες είχαμε την περίπτωση του εκδότη της διαβόητης κιτρινοφυλλάδας, ο οποίος πιάστηκε με την κλεμμένη κότα στο χέρι, αφού είχε προηγηθεί φορολογικός έλεγχος και πόρισμα, το οποίο διαπίστωνε ρητά ότι ο λαμογιότατος αυτός κύριος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει μερικά από τα κλεμμένα εκατομμύρια που βρέθηκαν στην κατοχή του. Η δικαιοσύνη, που είναι τυφλή, θεότυφλη για την ακρίβεια, τον έκρινε αθώο, με βούλευμα. 
Πέρασαν λίγες μέρες και, σαν το κερασάκι στην τούρτα της αδέκαστης δικαιοσύνης, ήρθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας η αθώωση του αλήστου μνήμης τυχάρπαστου, που πριν λίγα χρόνια, την εποχή που παρίστανε τον υπουργό, αντί να συλλαμβάνει, ως όφειλε, τους φοροδιαφεύγοντες συγγενείς του και τους φοροκλέφτες και καταχραστές πολιτικούς του φίλους, αυτός ο αστείος ανθρωπάκος ....

TRIPADVISOR 2015

 Στη 10η θέση της λίστας των 25 καλύτερων παραλιών διεθνώς του TripAdvisor 2015 Travelers’ Choice συναντάμε το γαλαζοπράσινο Ελαφονήσι της Κρήτης, το οποίο έλαβε 1482 ψήφους “Εξαιρετικό”, 320 “Πολύ καλό”, 97 “Μέτριο”, 23 “Κακό” και 13 “Πολύ κακό”.
Τα σχόλια για την πανέμορφη αυτή παραλία της Κρήτης ήταν πολλά και ποικίλα, με κυρίαρχα αυτά που αναφέρονταν στο χρώματα της θάλασσας και της άμμου, ενώ η ολοκληρωμένη λίστα είναι η εξής.
1. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Βραζιλία
2. Grace Bay, Providenciales, Νησιά Τερκς και Κέικος
3. Rabbit Beach, Lampedusa, Σικελικά νησιά
4. Playa Paraiso Beach, Cayo Largo, Κούβα
5 Playa de Ses Illetes, Formentera, Βαλεαρίδες Νήσοι
6 Anse Lazio, Praslin Island, Σεϋχέλλες
7. White Beach, Boracay, Aklan Province
8. Flamenco Beach, Culebra, Πουέρτο Ρίκο
9. Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Νησιά Whitsunday
10. Elafonissi Beach, Ελαφόνησος, Ελλάδα
11. Camp’s Bay Beach,..........

ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ

Στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων S.A.R. (Search And Rescue) ή αλλιώς Έρευνα και Διάσωση, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου, στο Π.Τ. Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με την συμμετοχή και του Π.Τ. Κισάμου Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών, παρουσίαση με θέμα: «ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΛΩΒΙΣΜΟΥ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΡΕΙΠΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ».
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, και συγκεκριμένα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων και στόχο είχε την επαρκή ενημέρωση των Σαμαρειτών σε θέματα αστικής διάσωσης, προκειμένου να φέρουν σε πέρας μια αποστολή.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα ασφαλείας..

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός στον αγώνα κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Επανάσταση, η 25η Μαρτίου οφείλει να αποτελεί για όλους εμάς τους νεότερους, ημέρα βαθιάς περισυλλογής αλλά και ημέρα υπόσχεσης σε όσους θυσιάστηκαν για τον τόπο αυτό - για να έχουμε σήμερα ελευθερία, εθνική κυριαρχία, δημοκρατία και δικαιοσύνη - ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για εθνική αξιοπρέπεια και ολοκλήρωση και για την εξασφάλιση των ελευθερίας, της τιμής και της αξιοπρέπειας κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία και το δίδαγμα του 1821 να θερμαίνει τα πατριωτικά αισθήματα όλων μας.
Σταθάκης Θεόδωρος

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

                                            ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ