Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝ

Στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν και τα είπαν λίγο πριν μπουν το κοινοβούλιο, ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης με τα μέλη του Εμπορικού συλλόγου Κισάμου. Μάλιστα όπως μαθαίνω βλέποντας το κλιμάκιο του συλλόγου εκεί, ο περιφερειάρχης δεν έκρυψε την έκπληξη του, αλλά και την χαρά του, που νέοι άνθρωποι προσπαθούν τόσο για το καλό του τόπου τους!!!

Microchip ΣΤΑ ΒΡΕΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ;

Tου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου
«… όσοι άνθρωποι θα ήθελαν να παραιτηθούν της ελευθερίας για να εξαγοράσουν λίγη προσωρινή εξασφάλιση, δεν είναι άξιοι ούτε για την ελευθερία, ούτε για την εξασφάλιση» (Βεν.Φραγκλίνος)
«Από τον Μάιο του 2014, γράφει η εφημερίδα on-lineiovivoaroma.it, σε όλη την Ευρώπη θα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν όλα τα βρέφη για να εγκαταστήσουν το μικροτσίπ κάτω από το δέρμα, που θα εφαρμόζεται και στα δημόσια Νοσοκομεία κατά την στιγμή της γέννησης τους. Το τσίπ αυτό θα παρέχεται μαζί με ένα φύλλο δεδομένων με πληροφορίες για το άτομο (όνομα, τύπος αίματος, ημερομηνία γέννησης κ.α.). Θα εμφυτεύεται επίσης ένας ισχυρός ανιχνευτής GPS που θα λειτουργεί με μια μικρό-μπαταρία και θα γίνεται αλλαγή κάθε 2 χρόνια σε κρατικά Νοσοκομεία. Το GPS αυτό θα είναι νέας γενιάς και θα συνδέεται σε ένα κεντρικό υπολογιστή που θα διαχειρίζεται τις συνδέσεις. Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τον για τον ....

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

Τελικά πετυχημένος θεωρείσαι στην γειτονιά μας όταν κάνεις τα αυτονόητα... φανταστείτε τι ηγέτης θα γίνεις άμα φτιάξεις και κάτιντις παραπάνω. Τόσα χρόνια με τόση νωχελικότητα και τόση παρατεταμμένη στασιμότητα ήταν αναμενόμενο να μας οδηγήσει να ονειρευόμαστε τον καλυτερότερο, αλλά και να θεωρούμε τα μηδαμινά σαν τεράστια. Ας καταλάβουμε ότι τόσα χρόνια χάναμε επειδή στηρίζαμε λάθος επιλογές!!!
Τώρα η προσπάθεια επικεντρώνεται στις δυνάμεις που μένουν έξω από το παιχνίδι... και τι δυνατότητες υπάρχουν ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν κι αυτοί αυτά που σίγουρα μπορούν!!! Γιατί άμα παραμερίζεις και βρίσκεις χίλιες δυο προφάσεις επειδή δεν πήρες την ανάλογη καρέκλα ...... έ τότε μάλλον η αγάπη σου για τον τόπο περνά σε δεύτερη μοίρα!!! Ο τόπος έχει ανάγκη όλους αυτούς που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Tα παπαγαλάκια πάνε να μπερδέψουν την κατάσταση αλλά μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι στην καινούργια ομάδα που δημιουργήθηκε στον δήμο Κισάμου έχει ήδη αποφασιστεί ποιος θα είναι κεφαλή!! Ούτε γκάλοπ θα γίνουν, ούτε ψηφοφορίες, ούτε υπογραφές τύπου προικοσύμφωνου θα μπουν ... απλά τα πράγματα !!! 
Και το ευχάριστο σε όλη αυτήν την κατάσταση είναι ότι όλοι τους είναι νέοι άνθρωποι που αηδιασμένοι με την ως και σήμερα κατάσταση, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά.... θαρραλέα απόφαση - τεράστια επιτυχία ..και δεν υπάρχουν πλέον και οι παλιοκαραβάνες που χαλούσαν το τοπίο που καταδίκαζαν τους νέους .... σε φευγιό!! 

ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Η καλύτερη εποχή είναι τώρα που έχει και νοτιάδες......
Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών για τη μη καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα την εναπόθεση των τοξικών αποβλήτων ανοικτά της Κρήτης, όλα δείχνουν πως η ενέργεια αυτή δεν θα αποφευχθεί σε καμία περίπτωση. 
Τέτοια αδιαφορία από την ηγεσία μας δεν έχει ξαναγίνει....
Όπως απάντησε στον βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη για λογαριασμό του Υπουργείο Άμυνας, η Φώφη Γεννηματά, τα χημικά θα καταστραφούν εν πλω σε διεθνή ύδατα μέχρι τις 31 Μαρτίου. Τα 9 κοντέινερ - που αποτελούν την πρώτη παρτίδα των χημικών - θα μεταφορτωθούν σε φορτηγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για να καταστραφούν στα διεθνή ύδατα. 

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ

Εδώ το 1ο Μέρος και εδώ το 2ο 
Η ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Του Ιατρού Μιχάλη Μπονατάκη
Συμπεράσματα
Το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει αφ' ενός λέγω της λεηλασίας των αποθεματικών των ταμείων και αφ' ετέρου λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών (ανεργία, κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ).
Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας στους οποίους πρέπει να παρασχεθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στους μεν ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστάνε εισφορές, πρέπει άμεσα να διαγραφούν οι οφειλές τους και να  τους δοθεί η δυνατότητα πληρώνοντας ένα μικρό ποσό της τάξης των 500 ευρώ ετησίως να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε όλους τους πολίτες που είναι ανασφάλιστοι και έχουν πολύ μικρά η καθόλου εισοδήματα πρέπει να χορηγείται πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ταυτόχρονα είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις με στόχο την περαιτέρω μείωση της τιμής των φαρμάκων και οποιασδήποτε περιττής δαπάνης στην λειτουργία των νοσοκομείων βάζοντας οριστικό τέλος στην λεηλασία του ασφαλιστικού συστήματος.
H ανάγκη ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης
Σήμερα το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ραγδαία. Η κοινωνία αναζητά νέους πολιτικούς φορείς πέρα από τα υπάρχοντα κόμματα που θα έχουν ξεκάθαρες θέσεις ενάντια στην διαφθορά τον λαϊκισμό και τον φασισμό.
Οι ανάγκες των καιρών μας επιβάλουν να δημιουργήσουμε ένα ευρύ κίνημα ενεργών πολιτών με στόχο την δημιουργία ενός ΝΕΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ που θα έχει σαν βάση τις εμπειρίες του παγκόσμιου πράσινου κινήματος. Με κύρια χαρακτηριστικά τις αρχές της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της υπεράσπισις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μη βίας και της άμεσης δημοκρατίας. Να επικεντρώνει την δράση του στην προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας και την παροχή στέγης, τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους πολίτες. Να αντιπαλεύει την ασυδοσία των πολυεθνικών και τα προνομια των συντεχνιών. Να επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα με στόχο την βιωσιμότητα της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, εντάσσοντας όλη αυτή την προσπαθεια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Είμαι σίγουρος ότι η χθεσινή εγκληματική ενέργεια να δώσουν φωτιά στους τόννους σκουπίδια που είχε αναμαζώξει ο δήμος στην καρδιά της πόλης ήταν .....Θεού θέλημα. Πάει να μας ξεβρομίσει αλλά δεν ξέρει ούτε αυτός τον τρόπο.....Άντε την επόμενη φορά όχι 2 φωτιές αλλά 1002 ...μόνο έτσι θα γλυτώσουμε!!!!
ούτε το πυροσβεστικό  φαίνεται από τον καπνό!!

Βέβαια απορία έχω γιατί η πυροσβεστική δεν έκανε πιο γρήγορα την επέμβαση της μιας και η φωτιά έκαιγε πάνω από 2 ώρες....Μάλλον δεν βρέθηκε κανένας να τους ειδοποιήσει.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

 ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΡΔΑ
«Κώδικας δεοντολογίας» στις τράπεζες ! για δανειολήπτες ! που δεν πληρώνουν.
Το ΙΝΚΑ, ζητά από τον κο Σκορδά, πρώην προστάτη των καταναλωτών, ως πρώην γραμματέας καταναλωτή, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ από τον υποβολέα ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ, να συστήσει, συστήσουν στις τράπεζες και να τις διατάξει, διατάξουν, να προσαρμόσουν σύμφωνα με την 1219/2001 απόφαση του Α.Π. & αναδρομικά τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων και Πιστωτικών καρτών, στο δικαιοπρακτικό επιτόκιο 5,75 % του πίνακα της ΤρτΕ, αντί του 18% που βάζουν, και να επιστρέψουν τα επί πλέον εισπραχθέντα στους συνεργάσιμους αλλά και στους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες και να μην κάνει άλματα υποστήριξης των άγριων παρανομιών των τραπεζών. Αρθ. 10 παρ. 16 περ. δ του Ν. 3587/2007 περί Προστασίας Καταναλωτών : «Οι έννομες συνέπειες που ..

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το πορτοκάλι είναι το καλύτερο φάρμακο για τις ιώσεις και τα κρυολογήματα τόσο προληπτικά, όσο και θεραπευτικά.
Το γεγονός αυτό έγκειται στο ότι το πορτοκάλι περιέχει βιταμίνη C, μια βιταμίνη που γνωρίζουμε ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Παρόλα αυτά, το πορτοκάλι δεν είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης C στη φύση, όπως πολλοί νομίζουν.
Ακόμη καλύτερες πηγές είναι από φρούτα το ακτινίδιο και από λαχανικά οι πιπεριές και κυρίως η κίτρινη.
Τόσο το ακτινίδιο, όσο και οι πιπεριές περιέχουν πολλαπλάσια ποσότητα βιταμίνης C και θα πρέπει να τα ενταχθούν στη διατροφή μικρών και μεγάλων τους μήνες που τα κρυολογήματα και οι ιώσεις είναι σε έξαρση και όχι μόνο.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Ο ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μερικές σκέψεις για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και τον τρόπο βαθμολογίας των δημάρχων με βάση τις παρεμβάσεις τους για την προστασία των πολιτών!
Περπατώ από τις αρχές του χρόνου στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής, όπου μένω προσωρινά, και της Αθήνας όπου εργάζομαι. Ο γιατρός μου έχει συστήσει ημίωρο καθημερινό περπάτημα και προσπαθώ να το τηρώ χρησιμοποιώντας τα μαζικά μέσα μεταφοράς όπως κάνει και ο περισσότερος κόσμος.
Λοιπόν, όταν περπατάς, κοιτάζεις γύρω σου – και προπαντός μπροστά σου για να μην σκουντουφλήσεις. Και βλέποντας την κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων σκέφτεσαι. Αλλά και οδηγώντας στους μικρούς και μεγάλους δρόμους παρατηρείς τις λακκούβες, τα μπαλώματα και τη σήμανση και κάνεις κι άλλες σκέψεις. Όμως μια σκέψη με συνοδεύει εδώ και μέρες. Πώς θα βαθμολογούσα τον δήμαρχο με βάση ......

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τόση υπευθυνότητα είχαμε χρόνια να δούμε....έδωσαν φωτιά σε ότι μάζευε ο δήμος χρόνια τώρα, στο περίφημο τετράγωνο που θα φτιαχνόταν το συγκοινωνιακό πάρκο του δήμου Κισάμου. Φωτιά σήμερα το βράδυ με ελαφριά νοτιά...... Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και δεν υπάρχει και κανένας υπεύθυνος να επιληφθεί του θέματος!!! Όσοι έχουν αναπνευστικό πρόβλημα πάνε στα θυμαράκια..Εύγε!!!

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Κάποιοι ήδη το διαβάζουν, και κάποιοι άλλοι το παράγγειλαν σε δωδεκάδες.....Τι είναι; Δείτε εδώ!!

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ

Αρχές 1951 ένα από τα φορτηγά της Ένωσης οινοποιητικών συνεταιρισμών Καστελλίου!! Στην καρότσα μας λέει ότι ήταν το Νο 6!!!   

Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ

 Του Γιώργου Αγοραστάκη
Ένας οραματιστής που έβλεπε πολύ μακριά. Ένας ταπεινός εργάτης και πραγματοποιός μεγάλων κοινωνικών και πνευματικών έργων.
Στα 9μηνα από την αποδημία του άγιου Ειρηναίου Γαλανάκη, στέκομαι στο υπόδειγμά του και καταθέτω τη μικρή μου μαρτυρία, όπως τον έζησα από μικρός, και τον γνώρισα από κοντά.
Ο μακαριστός Ειρηναίος υπήρξε μια μεγάλη, πολυσχιδής προσωπικότητα και ως τέτοιος η δράση και τα έργα του ήταν ανάλογα πολύπλευρα.
Ως εκκλησιαστικός και πνευματικός ηγέτης έδωσε στην Εκκλησία κοινωνικό προσανατολισμό. Αν και δεν ήταν πολιτικός έβαλε μπροστά του μεγάλους κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους και τους έκανε πραγματικότητα. Η δράση και τα έργα του υπήρξαν όχι μόνον πνευματικά και θεολογικά αλλά βαθύτατα κοινωνικά και πολιτικά. Σ΄ αυτή την πλευρά της προσωπικότητας και δράσης του στέκομε εδώ.
Ταπεινός, ακούραστος και ανήσυχος, που .....

ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΙΣΑΜΟΥ 1913-1950

   …Και μια βόλτα στο Καστέλι γυρίζοντας ακόμα πιο πίσω
     πολύ παλιότερα  ………
Και θα συνεχίσομε σήμερα το αφιέρωμα στην παλιά αγορά κάνοντας άλλο ένα περίπατο στην σημερινή Σκαλίδη και στην πλατεία Τζανακάκη αλλά γυρίζοντας πολύ περισσότερα χρόνια πίσω, πριν την κατοχή και ακόμη παλαιότερα, ας πούμε μετά το 1913 περίπου!
Η βόλτα και η ξενάγηση γίνεται με τη βοήθεια παλιών Καστελιανών που αγαπούσαν υπηρέτησαν καθένας από το πόστο του, και αγαπούν τον τόπο.
Μετά το 1913 και μετά την αποχώρηση σιγά-σιγά του τουρκικού στοιχείου, το Καστέλλι παρουσιάζει μια ξεχωριστή οικονομική άνθιση που στηρίζεται στη γεωργία και στο εμπόριο και που κρατά μέχρι τον πόλεμο. Είναι μια περιοχή που παράγει καλό κρασί και λάδι. Έχει πολλές ελιές, πολλά  λιοτρίβια και φάμπρικες. Έχει πολλά αμπέλια και παράγει το γνωστό κισαμίτικο κρασί.
«Απού παέ θα παντρευτώ μέσα απού το Καστέλι
 Να πίνω μαρουβά κρασί να γίνομαι κοπέλι».
Η αγορά, η σημερινή οδός Σκαλίδη, καρόδρομος τότε, που ξεκινά και τότε από το ύψος του Αγίου Σπυρίδωνος και φτάνει περίπου μέχρι την πλατεία Τζανακάκη έχει τα ανάλογα μαγαζιά, πολλά από τα οποία είναι προγονικά της μετέπειτα αγοράς. Στην πλατεία είναι το διοικητήριο. 
Έτσι ξεκινώντας από ανατολικά στην αρχή της αγοράς και παίρνοντας την αριστερή πλευρά του δρόμου στο στενό του Λαρέντζο όπως λεγόταν, ήταν το πεταλάδικο του Αντρέα Λαρέντζο (φώτο). Ο γέρο-Λαρέντζος πάντα με την κρητική βράκα, βαρήκοος, κρατούσε και ένα παράξενο ακουστικό της εποχής εκείνης και το προσάρμοζε ....

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

 Μερος ΙΙ  εδώ το 1ο Μέρος
Η ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Του Ιατρού Μιχάλη Μπονατάκη
Η στάση των συνδικαλιστικών φορέων απέναντι στο σκάνδαλο
Ο πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος αλλά και οι τοπικοί Ιατρικοί σύλλογοι ουδέποτε ασχολήθηκαν με το θέμα της υπερκοστολόγησης των φαρμάκων , με μοναδική φωτεινή εξαίρεση τον Ιατρικό σύλλογο Χανίων ο οποίος, με εισήγηση δική μου, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ το 2010, με αποδέκτες την υπουργό Υγείας κα Ξενογιαννακοπούλου και την υπουργό Εμπορίου κα Κατσέλη, με το οποίο ζητούσε να σταματήσει η υπερκοστολόγηση των φαρμάκων με άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που κατοχύρωνε νομοθετικά την ύπαρξη ΚΑΡΤΕΛ στο φάρμακο.
  Την ίδια αδιαφορία έδειξαν και τα σωματεία των ιατρών του ΕΣΥ στα οποία εκτός από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μεγάλη επιρροή είχαν και έχουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
     Επώνυμοι συνδικαλιστές των κυβερνητικών ......

ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος θα ιερουργήσει στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου και θα εκκλησιασθούν τα Σχολεία της περιοχής. Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6.00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου της Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί εόρτια εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Δρ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη, Καθηγητή Α.Ε.Α.Η.Κ., Μεταδιδάκτωρα Ιστορίας του Παν/μιου Οξφόρδης με θέμα: «Η καθιέρωση της Εκκλησιαστικής και Εκπαιδευτικής Εορτής των Τριών Ιεραρχών-σύχρονα μηνύματα» και κοπή Αγιοβασιλόπιτας Εκπαιδευτικών. Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Ειρήνη Ξηρουχάκη-Καλάθια, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου. Με τιμή και χαρά καλούνται και προσκαλούνται οι Εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής όπως συμμετέχουν. 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Γιατί έχω μια υποψία ότι στις εκλογές του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, θα υπάρξει και δεύτερο ψηφοδέλτιο; Ποιος θέλει να κτυπήσει την ήδη πετυχημένη ομάδα του Νέου Εμπορικού; Ποιος θέλει να χαλάσει αυτό που τόσο προσπαθούν τα παιδιά να φτιάξουν; Ποιος και γιατί; Λίαν συντόμως και τ΄ όνομα!!!

STO EYROKOINOBOYLIO

Θυμάμαι, κι αν μπορεί κανείς ας με διαψεύσει, πριν μερικά χρόνια που κάποιος δήμαρχος είχε πει ...εκλέξτε με και θα βρίσκομαι από την επομένη μέρα μεταξύ Περιφέρειας και Βρυξελλών....για να φέρνω τα κονδύλια!!!! Πέρασαν τα χρόνια δίχως όχι στο Ευρωκοινοβούλιο να πάει αλλά ούτε στο Ηράκλειο. Να' σου τώρα τα παιδιά του εμπορικού Συλλόγου Κισάμου στο Ευρωκοινοβούλιο για να βρουν προτάσεις, να διεκδικήσουν κονδύλια, να αγωνιστούν..... και φυσικά μην ξεχνάτε ακόμα δεν έγιναν ..... Δήμαρχοι!!!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Κούνια που τους κούναγε…

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που μέσα στο όνειδος κατέρρεε η θλιβερή Παπαδημοκρατία κι ένα βήμα πριν από την κάλπη, σκεφτόμασταν ότι χειρότερα δεν γινόταν. Ήταν τότε που ο Ροζ Αλέξης κάτι προσπαθούσε να ψελλίσει κι αν έστηνες αυτί, τον άκουγες μ’ ενδιαφέρον, γιατί τα λόγια του απέπνεαν μια μικρή ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει σε τούτο το κράτος των ανάλγητων δοσίλογων, των επίορκων αβδηριτών  και των πολιτικών απατεώνων.
Από τότε, που άλλοι δεν τολμήσαμε να κάνομε το μεγάλο βήμα κι άλλοι δεν πιστέψαμε ότι αυτό το κράτος της διαφθοράς, της κατάχρησης και της ηθικής κατάπτωσης μπορεί να αλλάξει από ..

ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑ

18 Μαΐου και 25 θα γίνουν τελεσίδικα οι δημοτικές εκλογές. Όπως διαμορφώνεται τώρα ο χάρτης και βάσει αυτά που ακούγονται, στην γειτονιά μας θα υπάρξουν τρεις συνδυασμοί που θα κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές... αν και έχει ανακοινωθεί μόνο ένας επίσημα ως τώρα. Φυσικά και οι άλλοι δυο "δουλεύουν" καθημερινά, κι ας μην φαίνεται!!! 
Ο μοναδικός υποψήφιος ως και σήμερα είναι ο κ. Σταθάκης νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, οι υπόλοιποι δυο που από "φήμες" ακούγονται και δεν διαψεύδονται, είναι ο πρόεδρος του Νέου Εμπορικού συλλόγου κ. Ανουσάκης (που κατά 99% θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του μετά την επιστροφή κλιμακίου του εμπορικού συλλόγου από τις Βρυξέλλες) και φυσικά ο νυν δήμαρχος κ. Μυλωνάκης που δεν βιάζεται. 
Τώρα μιας και οι εκπλήξεις διαδέχονται την μια την άλλη καλό είναι να κρατάμε και μια πισινή μπας και παρουσιαστεί και άλλος ..αφού είναι γνωστό το ενδιαφέρον και πολλών άλλων!
Πάντως ένα θα είναι το σίγουρο..η μάχη θα έχει διάρκεια.....φέτος και θα είναι και σκληρή!!!!! 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Έντονη αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου για την πρωτοφανή και εξοντωτική απόφαση της δημοτικής αρχής  να προχωρήσει σε μέτρα είσπραξης οφειλών προς τον δήμο « αλλά τρόικας », δέσμευσης λογαριασμών και μισθών, κατάσχεσης  περιουσίας.
Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι όλοι πρέπει να πληρώνουμε τις οφειλές που μας αναλογούν προκειμένου να διασφαλίζονται θεμελιώδης αρχές μιας κοινωνίας.
Στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε οι πολίτες ολόκληρης της χώρας και με την συνεχή οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις αποφάσεις που παίρνομε. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι απέφευγαν ή και αποφεύγουν να κατανοήσουν ότι πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους, που δεν βρίσκουν δουλειά αφού έχουν σταματήσει οι οικοδομικές και άλλες δραστηριότητες με την αλυσίδα των επαγγελμάτων που εμπλέκονται. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησης των οφειλών και όχι έτσι απλά να επιφορτίζουμε τους δημότες με μια επιπλέον απειλή στην δύσκολη καθημερινότητα τους.
Ο κ. Δήμαρχος επικαλείται ότι δεν μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει και πρέπει να εισπραχτούν τα χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Ενώ την ίδια στιγμή και ο δήμος μας, αλλά και το κράτος συνολικά συνεχίζουν σπατάλες χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ. 
Πρόταση μας ήταν: α) λόγο της οικονομικής κρίσης και της δυσχέρειας των πολιτών πρέπει να ζητήσουμε από την κυβέρνηση (υπουργείο οικονομικών) να επαναφέρει την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα ισχύουν και οι ρυθμίσεις οφειλών και προς το δημόσιο.  β) Η πενταμελή διαπαραταξιακή επιτροπή δημοτικών συμβούλων, που έχει συσταθεί για να εξετάζει τα θέματα της υδροάρδευσης, να αναλάβει σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου να αποσαφήνιση τις οφειλές από ένα όριο και πάνω   και να έρθει στη συνέχεια το θέμα στο Δημ. Συμβ. για τελική απόφαση.
Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος συμφώνησε μόνο στο πρώτο μέρος της πρότασης μας και προχώρησε στη απόφαση του για λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι ενώ ο κ. Μυλωνάκης ήταν τέσσερα χρόνια δήμαρχος Μηθύμνης και τρία τώρα του νέου δήμου  Κισάμου δεν συστηματοποίησε κανένα μέτρο είσπραξης και ειδικά το 2012 που για ένα χρονικό διάστημα υπήρχε η ευνοϊκή ρύθμιση… και έρχεται να το κάνει λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
Μιας και ο κ. Μυλωνάκης δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του, ελπίζω η συγκεκριμένη του απόφαση να μην αποτελεί κάποια εκλογική μεθόδευση.
Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε το θέμα και φυσικά θα προσβάλουμε την απόφαση στην αρμόδια υπηρεσία, διότι θεωρούμε άδικο και απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πάρει τα χρήματα ο δήμαρχος από τους δημότες μας.
 Με εκτίμηση  
Σταθάκης Θεόδωρος δημοτικός σύμβουλος.
και υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου

ΤΟ ΠΥΡΗΝΟΤΕΤΟΙΟ

Συγκλήθηκε χθες το κλιμάκιο ποιότητας περιβάλλοντος ατμόσφαιρας της περιφερειακής ενότητας Χανίων και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και για το Πυρηνοτέτοιο του κόλπου της Κισάμου!!! 
Εκπρόσωπος από τον δήμο μας ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Πιτσιγαυδάκης Χαράλαμπος, ο οποίος είχε "καλέσει" και τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης του Δήμου μας (Για την ιστορία παρών μόνο ο κ. Σταθάκης) οι οποίοι αποτελούν την επιτροπή του δήμου μας σχετικά με θέματα μετεγκατάστασης του Πυρηνοτέτοιου!!!
Σε έλεγχο του κλιμακίου διαπιστώθηκαν μερικές παραβάσεις και για τον λόγο αυτό έδωσαν 10ήμερη προθεσμία στον ιδιοκτήτη του εργοστασίου να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως! Για την ιστορία το πυρηνοτέτοιο έχει ζητήσει ανανέωση της περιβαλλοντολογικής του άδειας..που όλοι ξέρουμε ότι είναι 5ετίας δηλαδή ως το 2019, οπότε η μετεγκατάσταση του θα γίνει στο μακρινό μέλλον!!!  

ΚΑΝΑΡΗΣ- ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Το πρώτο και το τελευταίο για τους συλλέκτες!!!

ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ....

Αυτός ήταν ο χαμός που έγινε πάνω από την Κίσαμο χθες το βράδυ στις 21.00 όταν ξέσπασε η καταιγίδα...Χιλιάδες αστραπές και κεραυνοί....

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΑΤΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΠΙΛΙΑ

Έκαναν υπομονή ώσπου η μπίλια τους έκατσε...τέτοια κωλοφαρδία είχαμε να δούμε χρόνια!!! Βέβαια τώρα θα βγαίνουν τακτικά και που να μας λένε ότι έτσι το σχεδίαζαν από το 2010!!!

ΝΑ ΤΟ ΜΠΑΜ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΠΡΙΝ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ

Τελικά κάτι πήρε και το δικό μου αυτί για το νέο σχήμα στα δημοτικά της περιοχής μας... και όπως ακούω οι πρώτες γνώμες είναι πολύ θετικές!!! Αυτό φυσικά θα φανεί συν το χρόνο όταν πλέον θα διαμορφωθεί -συμπληρωθεί η ομάδα που θέλει και έχει σκοπό να φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική ζωή στην γειτονιά μας. Θεωρώ ότι ο "πρόεδρος" είναι ικανός όχι μόνο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά και να ενώσει δυνάμεις που φαινομενικά θεωρούνται μακρυά η μια από την άλλη!!! 
Και για όσους δεν καταλαβαίνουν με την λέξη "πρόεδρος" έ.... ας περιμένουν ώσπου να το ανακοινώσουν και επίσημα!!!! Πάντως η ομάδα που τολμά είναι σχετικά πολύ νέα, με πολύ όρεξη και πολλά πιστεύω, ίσως κάποιοι την θεωρήσουν αδοκίμαστη, αλλά μήπως όλες αυτές οι ομάδες που τόσα χρόνια μας διαφέντευαν είχαν ποτέ την στοιχειώδη εμπειρία; 

ΜΝΗΜΗ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου ανακοινώνει ότι, σεβόμενη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης περί τέλεσης του επίσημου 9/μηνου μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κυρού Ειρηναίου εις την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος, δεν θα προβεί εις την τέλεση  9/μηνου μνημοσύνου. Αντί αυτού την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου (ημέρα που είναι αμετάστατα το μνημόσυνο), εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία επι τη εορτή των Τριών Ιεραρχών, θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο και εν συνεχεία Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Ιεράρχου. Παρακαλούμε δια την συμμετοχή πάντων των τιμώντων την μνήμη Αυτού.  
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ΚΙΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ

Οι προϋπολογισμοί τους, σύμφωνα με το σχετικό νόμο, έπρεπε να είχαν εγκριθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Ωστόσο μέχρι πριν από μερικές ημέρες όχι μόνο δεν είχαν εγκριθεί αλλά ούτε καν αποσταλεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις!
Αποτέλεσμα, οι 24 δήμοι τους οποίους αποκαλύπτει, να κινδυνεύουν με λουκέτο, καθώς, με βάση το νόμο, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν μπορούν να καλύψουν παρά μόνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους και καμία άλλη δαπάνη, όπως λειτουργικά έξοδα, προμήθειες, καταβολή προνοιακών επιδομάτων κλπ.
Πρόκειται για τους δήμους:
- Γαύδου, Σφακίων, Καντάνου-Σελίνου, Φαιστού και Γόρτυνος στην Περιφέρεια Κρήτης ...

ΚΙΣΑΜΟΣ- ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ- ΚΥΘΗΡΑ

Ψήφισμα αποφασίστηκε να (ξανα) γράψουν σχετικά με την κατάργηση της άγονης γραμμής που συνέδεε το λιμάνι μας με τα δυο γειτονικά νησιά οι του Δήμου μας. Μάλιστα θα ενταθούν οι προσπάθειες πίεσης των επισήμων τοπικών αρχών και φορέων προς το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να ισχύσει απρόσκοπτα και ακώλυτα η υπάρχουσα σύμβαση και να επιμείνουν στη δυνατότητα που έχει ο Υπουργός  προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα νησιά αλλά και η Κίσαμος.....αυτά και άλλα πολλά ακούστηκαν στο Δ.Σ του Σαββάτου. Βέβαια στο τέλος ακούστηκε και αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν ...ότι δηλαδή ίσως υπάρξει ιδιώτης επενδυτής που ενδιαφέρεται για την γραμμή, αλλά καλό θα ήταν να έλθει αυτοπροσώπως να πει αυτά που θέλει. Η λύση σίγουρα αυτή είναι ίσως και η μοναδική που μας εξυπηρετεί τώρα.... μιας και αν περιμένουμε από την κυβέρνηση ίσως να μην ξαναδούμε πλοίο άγονης γραμμής στο λιμάνι μας!!!

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

 Μερος Ι
Η ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 
Του Ιατρού Μιχάλη Μπονατάκη 
Υπάρχουν δυο ειδών φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτές που παράγουν πρωτότυπα φάρμακα και είναι κατά κανόνα πολυεθνικές με έδρα την Αμερική ή την Ευρώπη και αυτές που παράγουν γενόσημα, δηλαδή αντίγραφα φάρμακα (GENERICS). Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν γενόσημα με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που τροφοδοτούν την εσωτερική αγορά και εξάγουν φάρμακα στην βόρεια Ευρώπη και σε άλλες χώρες.
Σε όλες τις χώρες η κάθε φαρμακευτική εταιρεία που θα ανακαλύψει ένα καινούριο φάρμακο το πατενταρει και το διακινεί κατ' αποκλειστικότητα επί μια δεκαετία διατηρώντας την αρχική τιμή. Μετά το τέλος της δεκαετίας οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να παράγει αντίγραφο του εν λόγω φαρμάκου χωρίς να επιβαρύνεται με το κόστος της έρευνας, οπότε έχοντας ελάχιστο κόστος μπορεί ελεύθερα να μειώσει τις τιμές με αποτέλεσμα να κατεβαίνει αμέσως λόγω ανταγωνισμού και η τιμή του πρωτότυπου φαρμάκου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται αποφασιστικά ...

στΑΓΩΝΕΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΓΙΑΤΙ....

Χαχαχαχα οι αγρότες μας.....πορτοκάλια-σταμναγκάθια- ελιές......ντομάτες-αγγουράκια όλα μες στο φάρμακο λοιπόν!!!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ.Σ. ΝΕΣΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει για την «Προβολή- Προώθηση & Ανάπτυξη της Κισάμου» ενημερώνει τα μέλη του για την επικείμενη επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΕΣΚ στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 29-30 & 31 Ιανουαρίου 2014, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για τις «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Περιφερειακή Ανάπτυξη και Απασχόληση» στοχεύοντας στις δυνατότητες ανάπτυξης της Κισάμου.
Ο Ν.Ε.Σ.Κ. πρεσβευτής της άποψης ότι μόνο μέσα από δημιουργικές συνεργασίες και πρωτοβουλίες μπορούν να επέλθουν  τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε επίπεδο τοπικής ανάπτυξης, κατέθεσε τον Απρίλιο του 2013 πρόταση για επικείμενη επίσκεψη του Δ.Σ. στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η πρόταση έγινε άμεσα αποδεκτή και το Προεδρείο του ΝΕΣΚ προσκλήθηκε από τον Ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγελο, προκειμένου να  κατατεθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, “ Μελέτη του ΝΕΣΚ, για την Ανάπλαση – Αναβάθμιση & Αξιοποίηση της Κισάμου ”, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση».
Κατά την επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις του Προεδρείου με την «Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων», την «Επιτροπή των Περιφερειών», καθώς και την «Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας στις Βρυξέλλες».
Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, δύναμη και κουράγιο στο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, η θετική ανταπόκριση στο όραμα του Ν.Ε.Σ.Κ. για την αξιοποίηση της περιοχής μας, η δημιουργία “Ταυτότητας” για την Κίσαμο και εν τέλει η ανάδειξη και η οικονομική αναζωογόνηση μιας περιοχής που επιβάλλεται να γίνει από τόπος διέλευσης, «Τόπος Προορισμού».
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ

 Συμπλήρωμα
Στις πρόσφατες βόλτες στην αγορά του 50-60 ίσως ξεχάσαμε να μπούμε σε κάποια μαγαζιά, ή μετατοπίσαμε κάποια, αλλά η μνήμη απατά πολλές φορές και πόσο μάλλον όταν μεγαλώνομε. Επανερχόμαστε, όμως, για να αναφέρομε το καφενείο του Χάρχαλη πολύ παλιό παραδοσιακό
καφενείο, που βομβαρδίστηκε την κατοχή και ανακαινίστηκε και εγκαινιάστηκε ξανά το 52! Δίπλα από το κατάστημα του Ε.Πατερομιχελάκη, όπου υπήρχε και το φωτογραφείο Ανυφαντάκη.
Επίσης να αναφέρομε το καφέ- ζαχαροπλαστείο του Ν. Κατσικανδαράκη, όπου η η γυναίκα του η κ. Μαρίκα, έφτιαχνε ωραίο γαλακτομπούρεκο, αλλά αναλάμβανε και την ετοιμασία μνημοσύνων.

Τέλος μέσα στην αγορά λειτουργούσε το συμβολαιογραφείο του Στεφανή Μαραγκουδάκη και στην πλατεία δίπλα από το Σταθμαρχείο το συμβολαιογραφείο του Μανώλη του Βαρουχάκη. (φωτο)
Το αρχείο του Ανυφαντή ήταν τεράστιο και ευτυχώς που έμειναν κάποιες φωτογραφίες του για να μας θυμίζουν το παλιό Καστέλι, τους ανθρώπους τους, αλλά και την ζωή στην πόλη τότε.

Η ΓΙΑΛΤΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

Η Γιάλτα, είναι μια πόλη θέρετρο στην Κριμαία της Ουκρανίας.
Είναι γνωστή από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ – ΕΣΣΔ - Μ. Βρετανίας στο τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.
Η συμφωνία της Γιάλτα υπογράφτηκε στο θερινό ανάκτορο των Ρώσων Αυτοκρατόρων που είχε κτίσει ο Τσάρος Νικόλαος το 1911.
Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως το ανάκτορο αυτό βρίσκεται 3 χλμ δυτικά της Γιάλτα στην μικρή πόλη "Livadia" δηλαδή "Λιβαδειά" και ονομάζεται "Livadia Palace".
Η Λιβαδειά της Κριμαίας οφείλει το όνομά της στο Λάμπρο Κατσώνη. 
Όταν ο Έλληνας επαναστάτης επέστρεψε στη Ρωσία καθώς το κίνημά του απέτυχε, η τσαρίνα Αικατερίνη του έδωσε ένα μεγάλο αγρόκτημα στην Κριμαία, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα.
Το τσιφλίκι αυτό το ονόμασε "Λιβαδειά" ........

ΠΟΛΥ ΑΜΜΟ

315 κυβικά, δηλαδή 30 φορτηγά άμμο έβαλαν υπόβαση στο δημοτικό στάδιο Κισάμου ....ακούστηκε προχθές στο Δ.Σ του δήμου.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ.....

Η υπομονή έχει τα όριά της....αλλά αν πάει πολύ μακριά, φτάνει τα όρια της δειλίας.....George Jackson, 1941-1971, Αμερικανός ακτιβιστής, 
Μαύρος πάνθηρας !!!

ΥΠΟΜΟΝΗ ......

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί και ειδικά σε αυτόν που και εγώ κάποτε άνηκα, ήταν το ότι δεν αξιολόγησαν τις προτεραιότητες τους σωστά, επαναπαύτηκαν στην εκλογή τους κάνοντας μια στείρα αντιπολίτευση, φυσικά δεν δημιούργησαν μια συντονιστική ομάδα που θα μπορούσε να βρει θέματα (προβλήματα) ώστε οι εκλεγμένοι μας να μπορούν να κάνουν μια σωστή αντιπολίτευση, με ουσία και χωρίς σκοπιμότητες. 
Σε γενικές γραμμές αυτές οι ομάδες τις (ξανα) θυμούνται λίγο πριν τις εκλογές, αναγκαστικά και υποχρεωτικά! Όμως δίχως να έχουν προσφέρει τίποτα για 4 χρόνια, είναι λογικό να μην μπορούν να ακολουθήσουν τα γεγονότα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι σκουριασμένοι και απομακρυσμένοι πλέον από τα κοινά!!!
Παρ΄όλο που όλοι που κινούν τα νήματα σ΄αυτές τις ομάδες είναι με χρόνια εμπειρίας εντούτοις το μόνο που ψελλίζουν σήμερα είναι ......υπομονή! Μάλλον δεν βλέπουν τα νέα παραδείγματα στην γειτονιά μας.... δεν αντιλαμβάνονται ότι όσα και να ξέρεις, όσα και να γνωρίζεις, πάντα θα θέλεις μια δεύτερη άποψη, πάντα θα θέλεις μια εναλλακτική πρόταση.
Θέλετε παράδειγμα στην γειτονιά μας;  Δυο ομάδες νέων ανθρώπων βλέπω που δουλεύουν με πρόγραμμα και ομαδικότητα, Δ.Σ Κισαμικού και Δ.Σ Νέου Εμπορικού Συλλόγου. Ομάδες που ούτε το παίζουν σωτήρες, ούτε προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι αλάνθαστοι. 

ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Με μία «απειλή» απαντά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στην επίθεση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) αναφορικά με τις δηλώσεις του για διαφθορά στους δήμους. «Δεν έχω καμία κόντρα. Εκείνοι έχουν μαζί μου. Είναι ενοχλημένοι γιατί έχουν μάθει να μην τους ελέγχει κανείς. Θέλει η τοπική αυτοδιοίκηση να αρχίσω να λέω ονόματα και δήμους και ποσά; Έχουμε και εκλογές τώρα, δεν τους συμφέρει μάλλον. Εκείνοι ας διαμαρτύρονται κι εγώ ας κάνω τη δουλειά μου», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής.
Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι « έχουμε 5-6 Δήμους με καταχρήσεις πάνω από 1 εκατ. αλλά δεν θέλω να πω ονόματα. Είναι θέμα δικό τους εσωτερικό. Το στέλνω στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας θα κάνει τη δουλειά του», καταλήγει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ο συνταξιούχος δάσκαλος Anto­nio La Cava γυρνά από χωριό σε χωριό, στην Ιταλική επαρχία με την μικροσκοπική του κινητή βιβλιοθήκη, με σκοπό να προωθήσει το διάβασμα. Τα παιδιά περιμένουν ανυπόμονα κάθε εβδομάδα να βρουν κάτι καινούριο και ενδιαφέρον ανάμεσα στα βιβλία του!
Σε λίγες μέρες ανοίγει και η δική μας, στην Σκαλίδη....σε ένα ποιο άνετο χώρο στην καρδιά του παλιού τσαρσιού...για να δω πόσοι θα την επισκεφτούν....

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

KIΣΑΜΙΚΟΣ -ΓΙΟΥΧΤΑΣ 1-1

Φινάλε α' γύρου με ισοπαλία
Σε εντός έδρας ισοπαλία υποχρεώθηκε η ομάδα μας από τον Γιούχτα (1-1), στο τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. 
Κόντρα σε μία ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς ο Κισαμικός είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά το γκολ του Κωνσταντίνου στο 34', κόντρα στη ροή του ματς, δημιούργησε νευρικότητα στους ποδοσφαιριστές του Σπύρου Μπαξεβάνου.
Η ισοφάριση ήρθε στο 64' με την εκτέλεση πέναλτι του Εσόνο.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η προσέλευση του φίλαθλου κόσμου στο γήπεδο του Μάλεμε ήταν ικανοποιητική, με τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας μας να δημιουργούν "ζεστή" ατμόσφαιρα, "χορεύοντας" μες τη βροχή!
Ντεμπούτο κάτω από την εστία του Κισσαμικού έκανε ο Λαζαρίδης, ενώ την πρώτη τους εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Στεφανίδης, Μποτωνάκης, Πασιαλής.
Φάσεις-γκολ
1' Στα πρώτα δευτερόλεπτα της ....

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Όλοι στο Μάλεμε 15.00 Κισαμικός - Γιούχτας τελευταία αγωνιστική πρώτου γύρου!!!

ΚΑΙ ΤΙ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ;

Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ:
«Ένα κράτος δεν μπορεί να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, να διαλύσει την αστυνομία, να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς»
( Yearbook of the International Law Commission 1980, Vol. II, σελ.36.)

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΙΣΑΜΙΚΟΥ

Ήττα από την Ιωνία 2000 για τους Προπαίδες
Με το ευρύ 5-1 ηττήθηκαν οι Προπαίδες του Κισαμικού από την 2η της βαθμολογίας Ιωνία 2000, στο γήπεδο του Πλατανιά. Το μοναδικό γκολ για το συγκρότημα του Γιώργου Τουλουπάκη σημείωσε ο Χαρτζουλάκης.
Η σύνθεση του Κισαμικού: Αντ. του Ν. Τριανταφυλλάκης, Γ. Παπαδάκης, Σχοινοπλοκάκης, Κρέτσι, Καστανοπουλάκης, Μαραγκουδάκης, Χαρτζουλάκης, Κ. Παπαδάκης, Πλευράκης, Κουτουλάκης Καρτσωνάκης.
Έπαιξαν και οι Αντ. του Μιχ. Τριανταφυλλάκης, Νικολοζάκης, Σεχάι, Καστρινάκης.

Επιβλητική νίκη οι Τζούνιορ
Την ανοδική της πορεία πιστοποίησε η ομάδα Τζούνιορ του Κισαμικού, που επιβλήθηκε στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων με 7-0 του Πλατανιά.
Μάλιστα το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με 4 γκολ του Καστανοπουλάκη και 3 του Γοναλάκη. Στο δεύτερο 25λεπτο ο Γιώργος Σημαντηράκης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στα υπόλοιπα παιδιά που είχε στην αποστολή.
Η σύνθεση του Κισαμικού: Κατερουδάκης, Πατεράκης, Γ. Κουνελάκης, Σημαντηράκης, Γοναλάκης, Πολίτης, Ηλιάκης, Καστανοπουλάκης.
Έπαιξαν και οι Σγουρομάλλης, Σχετάκης, Στ. Κουνελάκης, Πατερομιχελάκης, Γιακουμάκης και Κουτρουμπίλιας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΛΟΥΣΑΚΙΕΣ

80.000 + ΦΠΑ για να ξεκινήσουν τα έργα ιδρύσεως Μουσείου Μουσικών στις Λουσακιές. μας λένε τα Χανιώτικα Νέα εξήγγειλε ο περιφερειάρχης, αλλά αυτό έχει αποφασιστεί από τον Σεπτέμβριο.... μάλλον όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα μας το ξαναθυμίζουν. ΕΔΩ η απόφαση του 2013!! Να υπενθυμίσω οτι η ίδρυση του μουσείου είναι αγώνας ζωής για κάποιους αυτό και ιδιαίτερα για τον φίλο και συμμαθητή μου Κουνελάκη Στέλιο!!

ΣΩΣΤΟ


ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ

Ξέρετε τι αναρωτιούνται περισσότερο αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά στην πόλη της Κισάμου; Τι στο διάολο γίνανε τα λεφτά του σχεδίου πόλεως, και γιατί δεν προχωρούν οι διανοίξεις τα πεζοδρόμια και οι χαράξεις νέων δρόμων,....αυτήν την απορία έχουν όλοι ακόμα και εγώ!!! Τι στην καληώρα γίνανε τόσα εκατομμύρια και τι φτιάχτηκαν με τις εισφορές των δημοτών; Ερώτημα που δύσκολα θα πάρει απάντηση αλλά όπως έμαθα θα παίξει πολύ προεκλογικά! 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη να αφήσουν κατά μέρος προσωπικούς σχεδιασμούς και να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη για τις τοπικές εκλογές, τονίζοντας την ανάγκη συστράτευσης όλων των κομματικών δυνάμεων. Επίσης ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές συζητήσεις ως προς τις υποψηφιότητες και στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την επόμενη Τετάρτη, να ληφθούν αποφάσεις...... 
Πάντως ένα είναι το σίγουρο και ο δικός μας από εκεί θα πάρει τις όποιες αποφάσεις του.. μάλιστα προχθές στην εκδήλωση του Αννουσάκειου φάνηκε οτι βλέπει ψηλά...

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ

Η ομάδα πρέπει να παίζει στο Μάλεμε, είναι έδρα, έχει χόρτο και το σπουδαιότερο όταν η ομάδα νικάει δεν αλλάζει με τίποτα το "σπίτι" της!
Έχει δίκιο....

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΧΕΖ......

Κάμερες ασφαλείας εξωτερικές στο Μουσείο Kισάμου.....για να δουν και στην Αθήνα...με τας Αθήνας είναι συνδεδεμένες, ποιοι κατουρούν τους τοίχους του Μουσείου κάθε βράδυ!!! Είπαμε αυτά τα μικρά έργα που λείπουν μέσα από την πόλη -δημόσιες τουαλέτες, πεζοδρόμια και διαβάσεις...μας κάνουν να λεγόμαστε πόλη και όχι χωριό......αλλά όπως όλοι διαπιστώνουμε αυτά δεν είναι στα σχέδια υλοποίησης των εκάστοτε εκλεγμένων μας είναι όμως απαραιτήτως κάθε τετραετία στα σχέδια της κάθε προεκλογικής εξαγγελίας!!!

ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ..

Έμαθα οτι μαζί με τους καρναβαλιστές στις 2 του Μάρτη, θα παρελάσουν και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ....χαχαχχα!!!  Να κάτεχα ίντα θα ντυθούν; 
Υπενθύμιση για να καρναβαλιστής φέτος χρειάζεσαι απαραιτήτως να έχεις τόσο αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.), όσο και φορολογική ενημερότητα για να είσαι καθ' όλα νόμιμος. Τώρα αν έχεις φτιάξει και μια-δυο στολές για τα παιδιά σου....θα πρέπει να έχεις κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, να τηρείς λογιστικά βιβλία και να έχεις αριθμό φορολογικού μητρώου. Εκτός χαχαχχα αν ντυθείς πολιτικός......που απαλλάσσεσαι.

ΚΥΚΛΟ ΚΑΝΕΙ Η ΖΩΗ.....

Κάποιοι νομίζουν ότι με το να πάρουν στήριξη από κόμμα, ή ακόμα να υπογράψουν μια αντιμνημονιακή διακήρυξη αυτόματα θα τους έλθει η φώτιση και η αναλαμπή και θα φτιάξουν όλα αυτά που για 40- και βάλε χρόνια η κομματικοποιημένη αυτοδιοίκηση δεν έφτιαξε!!! Μάλλον δεν έχουν καταλάβει όταν και άμα έλθει το οποιοδήποτε κόμμα στην εξουσία σήμερα θα πράξει αυτά που δεν λέγονται, αυτά που δεν γράφονται, αυτά που όλοι μας ξέρουμε χρόνια τώρα, αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Βέβαια με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι αυτοί οι "φίλοι", απότομα έγιναν κομματόσκυλα του κάθε ανερχόμενου ή παραπατούντα πολιτικού!!! Γιατί άραγε; 
Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακομμάτιστη και μακρυά από όλα αυτά τα παιχνίδια, που εκμεταλλεύονται συνθήκες για να δημιουργήσουν νέους χαραμοφάηδες και ανίδεους καιροσκόπους.
Δεν χρειάζσαι λοιπόν να υπογράψεις για να κάνεις το καλό....χρειάζεσαι να έχεις μέσα σου μπέσα και ν΄αγαπάς τον τόπο σου, απλά !!! 

ΝΑ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ....

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ......

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Αυτή η ενοχλητική φωνή μέσα στο κεφάλι σου…

Σηκώθηκε κουρνιαχτός από τις δηλώσεις του υπεύθυνου του τομέα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΡΙΖΑ. Δήλωσε ότι μόνο το 5% επί του δημοσίου χρέους -που Κύριος οίδε πώς το υπολόγισε- το οποίο αφορά σε εξοπλιστικά προγράμματα και κάτι άλλα ψιλά διμερή -και μόνο αυτό το μέρος- τεκμαίρεται ότι είναι ειδεχθές. Πριν λίγο καιρό, βέβαια, σε άλλη συνέντευξη, ο ίδιος προσδιόριζε αυτό το ίδιο ποσοστό, στο 10%.
Με άλλα λόγια, ευλόγως συμπεραίνει κανείς –χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί κακοήθης-  ότι ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης δεν είναι και τόσο υπεύθυνος, αφού  λέει δημοσίως ό,τι του κατέβει!
Κι εσένα ηχεί πάλι μέσα στο κεφάλι σου εκείνη η ενοχλητική φωνούλα που σου λέει ότι έχει φτάσει η στιγμή να τους ...... ξεπεράσεις όλους αυτούς που από πρόθεση, από αβουλία, από φόβο ή έστ

ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Και γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα...έ τι άλλο θέλουμε; Απ΄όλα θα έχουμε εκτός από γήπεδα..αυτό ας το καταλάβουν εκεί στον δήμο και ας προγραμματίσουν αν όχι για τον εαυτό τους ....για τους επόμενους!!!

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητήριου Ποινικής Δικαιοσύνης, (ΕUROPEAN CRIMINAL JUSTICE OBSERVATORY) εξελέγει πρόσφατα ο Κισαμίτης δικηγόρος Αλέξης Αναγνωστάκης.
Το Παρατηρητήριο Ποινικής Δικαιοσύνης, είναι Διεθνής Οργάνωση υψηλού κύρους, με έδρα την Ρώμη. Αποστολή της είναι, η παρακολούθηση και ο κριτικός έλεγχος, των Ευρωπαϊκών δικαστικών αποφάσεων.

Ο Αλέξης είναι γιος του γνωστού μας ποινικολόγου Αντρέα Αναγνωστάκη, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν δώσει τεράστιες μάχες σαν εκπρόσωποι της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ - "όταν υποδουλώνεται ένα κράτος μέλος και εξαθλιώνεται ο πληθυσμός του, από τα χρέη, (φτώχεια, κατάρρευση Υγείας, Παιδείας μείωση Μισθών, Συντάξεων κ.λ.π.) η πληρωμή του χρέους, παραμερίζεται. Και προηγούνται, οι ανάγκες, επιβίωσης του κράτους και του πληθυσμού." - μαζεύοντας χιλιάδες υπογραφές για διαγραφή του απεχθούς χρέους μας!!

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ....ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

....... πολλές φορές η αντιπολίτευση συμπράττει με την συμπολίτευση ώστε να εξαφανίζονται τα «ίχνη» των παρατυπιών. Παράδειγμα ......το «σπάσιμο» των έργων σε κόστος κατασκευής έως 45.000 ευρώ ώστε να γίνονται απευθείας αναθέσεις.
Μην μας το κάνεις αυτό κ. Ρακιντζή μη προς Θεού!!!

Όλη η συνέντευξη του ΕΔΩ!!!

....ΜΕΤΑ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ


9ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου ανακοινώνει ότι, σεβόμενη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης περί τέλεσης του επίσημου 9/μηνου μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κυρού Ειρηναίου εις την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος, δεν θα προβεί εις την τέλεση 9/μηνου μνημοσύνου. Αντί αυτού την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου (ημέρα που είναι αμετάστατα το μνημόσυνο), εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών, θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο και εν συνεχεία Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Ιεράρχου. Παρακαλούμε δια την συμμετοχή πάντων των τιμώντων την μνήμη Αυτού.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΥΤΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μαύρο Μώλος 2014

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Σημαντικό είναι το αρχαιολογικό έργο που συντελείται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων από την 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την ΚΕ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών μέσα από αποκαταστάσεις σπουδαίων Μνημείων του τόπου μας, όπως το θέατρο της Αρχαίας Απτέρας, οι πύργοι Ελληνιστικών τειχών της Αρχαίας Πολυρρήνιας, η ενετική έπαυλη και το ενετικό ελαιοτριβείο στο Καρύδι Βάμου, η Ι.Μονή Χρυσοσκαλίτισσας, αλλά και Ιεροί Ναοί του 14ου αιώνος σε πολλές περιοχές του Νομού.
Τις αρχαιολογικές έρευνες και τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης που ολοκληρώθηκαν τη χρονιά που πέρασε ή  βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στα Χανιά από την ΚΕ’ ΕΠΚΑ και την 28ης ΕΒΑ
Όπως ανέφερε η διευθύντρια ΚΕ’ ΕΠΚΑ ....

ΛΕΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΙΚΟΣΥΜΦΩΝΟ;

Κείμενο αρχών της “Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”

“Όλες και όλοι που υιοθετούμε αυτό το κείμενο αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία συμβολής στην αναγκαία προσπάθεια ώστε οι ερχόμενες Δημοτικές εκλογές να είναι απαρχή για την εκπλήρωση μιας ευρύτατα αποδεκτής ανάγκης: Την αλλαγή σελίδας για το Δήμο, για την πόλη και τους κατοίκους της.
Προϋπόθεση είναι αυτό να γίνει με τρόπο μαχητικό, συλλογικά και ισότιμα με όλες τις ασυμβίβαστες, δημιουργικές και ελπιδοφόρες δυνάμεις αυτής της κοινωνίας. Μαζί με όλους τους ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, με όσους και για όσους πλήττονται και όσους είναι αντίθετοι με τις καταστροφικές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης.
Κοινές μας αφετηρίες μας είναι:
Το πολιτικό περιεχόμενο των ερχόμενων....

Ε ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ....

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΟ Τ΄ΑΚΟΥΣ;

«Καθαρίζουν» πανηγυρικά ακόμα και σήμερα οι επίορκοι υπάλληλοι του δημοσίου δια της «παραγραφής» και λόγω «ασαφούς και αόριστου κατηγορητηρίου». Βαδίζοντας στα χνάρια των πολιτικών και των περιβόητων διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, υπάλληλοι που παραπέμπονται για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα εκμεταλλεύονται «παραθυράκια» που τους ανοίγονται και βγαίνουν λάδι επιστρέφοντας κανονικά στα καθήκοντά τους. Πρόκειται για μια εικόνα που δημιουργεί ερωτήματα καταρχήν από την αδυναμία (!) υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων της κεντρικής διοίκησης, να συντάξουν στοιχειωδώς ένα παραπεμπτήριο όπως επίσης και από την καθυστέρηση προώθησης των υποθέσεων αυτών με αποτέλεσμα την άφεση αμαρτιών των επιόρκων.

ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ!!!

Γράφε ότι θέλεις μου είπε εκλεγμένος...λες και αν μου έλεγε "μην γράφεις" θα σταματούσα!!! Βέβαια είμαι σίγουρος ότι αυτό εννοούσε, αλλά δεν μπορούσε να του βγει το "ΜΗΝ" !! Η σελίδα πάντως αυτή φτιάχτηκε πολύ πριν αυτός ασχοληθεί με τα πολιτικά ...δηλαδή είναι πολύ μικρός (ηλικιακά) να μου λέει να γράφω ή έστω και να μην γράφω, αυτά που αισθάνομαι ή αυτά που θεωρώ παράλογα......

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ....

Δηλαδή για να καταλάβω σε πια εποχή ζούμε, θα στηριχτούν στα αλήθεια οι συνδυασμοί που θα κατέβουν στις επόμενες δημοτικές από κόμματα (κώματα) ;
Γιατί κάτι τέτοιο ακούω...πάντως θα τους παραδεχτώ αν έχουν τα κότσια να το ανακοινώσουν!!! 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Δημοτικό συμβούλιο το Σάββατο το πρωί έχει ο Δήμος Κισάμου και ανάμεσα στα θέματα ένα με πολύ ενδιαφέρον.....
6. Γνωμοδότηση δημοτικού συμβουλίου για εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο!!!!
Το ερώτημα είναι από ποιο ποσό και πάνω θα μας στέλνουν στα (κατ)αναγκαστικά μέτρα ..... ή θα βάλουν εισπρακτική από 0 Ε;

YOGA

Η ομάδα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια...και πάει καλά!!! Πρόγραμμα αποκατάστασης yoga, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένης γυμνάστριας, ακολούθησαν οι παίκτες της ομάδας, που αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι με τον ΠΟΑ.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΜΕ

Όπως διαπιστώνω τις τελευταίες μέρες..... οι μισοί Κισαμίτες θέλουν να γίνουν δήμαρχοι. Απορώ και αναρωτιέμαι γιατί; Εδώ καθημερινά βλέπω σε άλλους δήμους παραιτήσεις και αποχωρήσεις από την πολιτική σκηνή, ενώ εμείς αντ΄ αυτού πληθαίνουμε!!! Που είναι άραγε το "μέλι" και δεν το βλέπω;
Τέλος πάντων, σύντομα θα ανακοινωθεί -λένε- και άλλη μια υποψηφιότητα που θα μας κάνει να παραμιλάμε!!! Η αγωνία είναι μεγάλη, αλλά επειδή οι ντόπιοι σωτήρες είναι δακτυλοδεικτούμενοι, μάλλον θα πρόκειται για μεταγραφή ή για Κισσαμίτη του εξωτερικού!!! Ας περιμένουμε λοιπόν λίγο ακόμα..... 
Όσο για τον φίλο που αναρωτιέται γιατί δεν υπάρχει καθαρή ενημέρωση για τα δημοτικά στην Κίσαμο...έ τόσα χρόνια θα έπρεπε να ξέρει οτι τα γερά χαρτιά πάντα τα κρατάνε κλειστά οι δήμαρχοι και τα παρουσιάζουν τελευταία....είναι μια συνήθεια για την περιοχή μας. Νομίζουν ότι με τα μεγάλα ονόματα θα φτιάξουν αυτό τον παντέρμο τόπο...

ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΑΚΙ....

Στις επόμενες μέρες σχεδόν όλο το παλιό δίκτυο με τις αμιαντοσωλήνες θα αποτελεί παρελθόν από την πόλη της Κισάμου.... Ήδη τα συνεργεία του βιολογικού κατάφεραν και έχουν αντικαταστήσει το παλιό δίκτυο σε 2 κεντρικούς δρόμους Γιαννουδοβαρδή και Θεοχαράκη.
Έχει λοιπόν και τα καλά του το ατέλειωτο εργοτάξιο μέσα στην πόλη!!!

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

...Κισάμου κ. Γιώργου Μυλωνάκη για το μείζον ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμένα Κισάμου με τα Αντικύθηρα, τα Κύθηρα, την Πελοπόννησο και τον Πειραιά.
«Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανακύψει και πάλι μείζον θέμα αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με τα Αντικύθηρα, τα Κύθηρα, την Πελοπόννησο και τον Πειραιά. Σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων και δημοσιεύματα, ανοιχτό είναι, πλέον, το ενδεχόμενο διακοπής της εξυπηρέτησης της συγκεκριμένης άγονης γραμμής, για μια σειρά από λόγους που σχετίζονται με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, τη μείωση της επιβατικής κίνησης και κυρίως τη δραματική έλλειψη ρευστότητας των εταιρειών καθώς, ως γνωστόν, οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες, με ό,τι αυτό δυστυχώς συνεπάγεται για την οικονομία σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
Πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κισάμου ήταν και παραμένει ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Δυτικής Κρήτης και συγκεκριμένα του Καστελίου με τα νησιά των Αντικυθήρων και των Κυθήρων καθώς και με την Πελοπόννησο, σε συνδυασμό με τα μεγάλα οδικά έργα, που όμως, δυστυχώς, δεν προχωρούν είτε καθόλου είτε με τους επιθυμητούς ρυθμούς, αποτελεί κρίσιμη και αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός μεγάλου τμήματος της νοτιοδυτικής χώρας.
Παράλληλα, πιθανή κατάργηση της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής ή αποδυνάμωσή της θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους των δύο νησιών και ταυτόχρονα θα είναι σε πλήρη αντίθεση με την αρχή του Συντάγματος αναφορικά με την προστασία της νησιωτικότητας.
Κατά συνέπεια, το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλει να δει το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία, εξετάζοντας όχι μόνο τις όποιες οικονομικές παραμέτρους, αλλά όλα τα επιμέρους σημαντικά στοιχεία προκειμένου να βρει άμεσα μια λύση που θα ικανοποιεί στο ακέραιο τους κατοίκους των νησιών (Κρήτη, Αντικύθηρα, Κύθηρα) και της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην περιβόητη ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας, μετά από έξι συναπτά χρόνια βαθιάς οικονομικής ύφεσης.
Πέραν δε τούτων, ο Δήμος Κισάμου είναι αποφασισμένος να προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο το περιουσιακό στοιχείο τόσο του ίδιου όσο και των κατοίκων της Κισσάμου, δηλαδή την συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΑΝΕΝ Α.Ε. καθώς και στα πάγια και στα λοιπά στοιχεία αυτής, καθόσον και να ενώσει την φωνή του με τους φίλους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους στον κοινό αγώνα για ανάπτυξη των τόπων μας και προάσπιση των νομίμων συμφερόντων και δικαιωμάτων μας. Περαιτέρω αποφάσεις για συγκεκριμένες δράσεις θα ληφθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου ».

Γιώργος Μυλωνάκης
Δήμαρχος Κισάμου                            

ΓΗΠΕΔΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ;

Τελικά αποφάσισε, μάλλον μόνος του, δημοτικός σύμβουλος -είδε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός- και πήρε με το κλαρκ του κάμποσα κομμάτια χλοοτάπητα από το δημοτικό στάδιο για να φτιάξει πάλι μόνος του ένα μικρό γηπεδάκι 5Χ5 στον Πλάτανο!!! Μπράβο του ....
Είμαι σίγουρος οτι μόνο έτσι θα φτιαχτούν κάμποσα γηπεδάκια με ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί αλλιώς κλάφτα αντιδήμαρχε!!!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Ο πανικός των φαιδρών που μας κυβερνούν με την αδικαιολόγητη ανοχή μας, εκδηλώνεται με κάθε αφορμή. Η τελευταία τους “ανακάλυψη” ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος, ξεπερνάει σε φαιδρότητα ακόμα και την παραίνεση του θλιβερού μας “πρωθυπουργού” προς την κουστωδία του, για ρίψη χειροβομβίδων κατά των “εχθρών” που απειλούν να εισβάλουν στα ανάκτορα και να του πάρουν από το χέρι το σκήπτρο του “σωτήρα” του Έθνους. Ευτυχώς για όλους εμάς, που η κυβέρνησή του σέβεται τα Θεία και τηρεί τις δέκα εντολές (με μικρές παραλλαγές και εξαιρέσεις):
1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην εμού∙εξαιρείται το Μνημόνιο που έχει ......

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ...

Μήπως είναι καιρός τώρα που οι μνηστήρες αλληλοσπαράζονται και αλληλοβυθίζονται στην αφάνεια ..κάνοντας το έργο της νυν δημοτικής αρχής (σίγουρη επανεκλογή) ευκολότερο, να κατέβουν όλοι αυτοί σ΄ ένα ψηφοδέλτιο; Σίγουρα υπάρχουν ικανά στελέχη δεξιά και αριστερά και σ΄όλους τους συνδυασμούς που όμως όπως το βλέπω το πράμα δύσκολα θα τα ξαναδούμε στα κοινά αν δεν το τολμήσουν τώρα να ρίξουν τους τόνους και να αποχωρισθούν το όνειρο της καρέκλας !!! Υπάρχουν μερικά πρόσωπα με γνώση, κατάρτιση, εμπειρία, υπευθυνότητα, διάθεση και πρόθεση, αυτά χρειάζονται πάντα.... όμως δυστυχώς τα περισσότερα θα χαθούν μέσα στον εγωισμό τους. Γι' αυτά τα πρόσωπα δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος ή στο σπίτι ή ενωμένοι για το καλό του τόπου! Ενός τόπου που είναι πολύ πίσω από κάθε άλλη γωνιά της Κρήτης....
Τέλος και σ΄αυτούς που νοιώθουν τον εαυτό τους ανίκητο είναι καιρός να βρουν τον τρόπο ώστε να "επιστρέψουν" ορισμένα από όσα τους έχει προσφέρει αυτός ο τόπος. Φτάνει πια με το παραμύθι....λεφτά δεν υπάρχουν!!! Γιατί αφού δεν μπορείτε εσείς ίσως μπορέσουν κάποιοι άλλοι!!

ΣTO ΠΡΟΙΚΟΣΥΜΦΩΝΟ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΓΑΜΟΣ !!

Χθες η συνάντηση μάλλον βρήκε άκαρπη .....και το προξενιό κόλλησε.
 Πάντως όσο περνά ο καιρός όλοι διαπιστώνουμε ποιοι πραγματικά αγαπούν τον δήμο, ποιοι αγαπούν τις καρέκλες και ποιοι στρίβουν δια του αρραβώνος.

ΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ

Στα πλαίσια του δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που το Αννουσάκειο Ίδρυμα έχει αναπτύξει με την κοινότητα, για την λειτουργία υποστηρικτικών κοινωνικών υπηρεσιών, με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών εξυπηρετουμένων από την ευρύτερη περιοχή, παρατίθενται ενδεικτικά στοιχεία από το Αρχείο Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Ιατρείου. Mε την δυναμική παρουσία της κοινότητας υπό την καθοδήγηση του Αννουσάκειου Ιδρύματος, για την διαχείριση της οικονομικής κρίσης, με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο προσφέρθηκαν τα ακόλουθα:
67.525 μερίδες φαγητού: 105 μερίδες για τους διαβιούντες ασθενείς στο Ίδρυμα και λοιπούς συνοδούς, καθώς και 80 μερίδες για τους εξυπηρετούμενους από την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα την χορήγηση 185 μερίδων συνολικά (Χ 365ημερών) σε καθημερινή βάση,
929 τσάντες με διάφορα είδη τροφίμων: ζυμαρικά, όσπρια, γαλακτοκομικά, κοτόπουλο, κλπ, κατά μέσο όρο 13 κιλών η μία, συνολικά: 12.077 κιλά, καθώς και 300 πακέτων με γλυκίσματα. Σε 95 οικογένειες, είδη φαρμάκων και υγειονομικό υλικό.
Σε 193 οικογένειες, είδη ρουχισμού.
Σε 35 οικογένειες δόθηκαν είδη κλινοσκεπασμάτων και στρώματα.
Δωρεάν εξέταση της κοινότητας και συγκεκριμένα 156 ατόμων, μέσω της εθελοντικής προσφοράς από 13 Εθελοντές Ιατρούς διαφορετικής ειδικότητας.

ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Όλοι κόβουν πίτες αυτήν την εποχή...όμως μια θα είναι η πιο ξεχωριστή στην γειτονιά μας φέτος, τι κι αν δεν έχουν(ακόμα) σύλλογο, τι κι αν δεν έχουν γραφεία.. έχουν πάθος και αγαπούν την θάλασσα....θα τους δούμε την Πέμπτη  23-01-2014 -10.30 το πρωί στο Μαύρο Μώλος, οι χειμερινοί κολυμβητές της πόλης μας θα κόψουν την πίτα τους...όλοι εκεί!!!

ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Τελικά οι πιέσεις  του δήμου Κισάμου, έπιασαν τόπο και ιδρύεται γραφείο κοινωνικής ασφάλισης στον Δραπανιά στο παλιό δημαρχείο προς εξυπηρέτηση των κατοίκων των γύρω περιοχών!!! Ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος υπέγραψε το σχετικό ΦΕΚ και από τις 27-Ιανουαρίου θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΥΑΜ του δήμου και όχι μόνο, σε αίθουσα που παραχώρησε δωρεάν για τους σκοπούς του ΙΚΑ ο δήμος Κισάμου!!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Πρόταση έχει καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σ. Μαυροδημητράκης που θα συζητηθεί στο επόμενο στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κισάμου, σχετικά με την σύσταση Κοινωνικού παντοπωλείου στον Δήμο μας. Μάλιστα στην εισήγηση του αναφέρει ότι ο δήμος έχει υποχρέωση ν' ανταποκριθεί στο στόχο της ιδρύσεως ενός παντοπωλείου, μιας και όλοι οι φορείς του δήμου μας τον τελευταίο καιρό το θέλουν και ιδιαίτερα η εκκλησία!!! Μάλιστα καταλήγει στην εισήγηση του ο κ. Μαυροδημητράκης, ..είναι σίγουρο ότι και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Κισάμου θα δείξουν την ίδια ευαισθησία με τους άλλους φορείς, ώστε η σύσταση του κοινωνικού Παντοπωλείου να μην είναι περιστασιακό γεγονός αλλά να έχει συνέπεια και κυρίως συνέχεια!!!

ΜΟΝΗ ΑΤΑΛΗΣ

 Η Μονή Ατάλης κατέχει μια θέση με υπέροχη θέα, πάνω από το τουριστικό θέρετρο στ Μπαλί και απέχει 37 χιλ. από το Ρέθυμνο. Το όνομα της μονής προέρχεται από παραφθορά του ονόματος της αρχαίας πόλης Αστάλης τα χρόνια της κυριαρχίας των Ενετών. Το μοναστήρι οικοδομήθηκε μάλλον τον 17ο αιώνα. Το καθολικό είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη και έχει εντυπωσιακή πρόσοψή με πολλά στοιχεία αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Η μονή λόγω της θέσης της κοντά στον όρμο Μπαλί έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821. Λόγω των περιπετειών της Κρήτης τον 19ο αιώνα η μονή ερημώθηκε και αναστηλώθηκε την δεκαετία του 1980.