Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΣΤΕΛΛΙ-ΒΟΥΤΑ

Δεκαετία του 70΄ένωνε τις δυο αυτές πόλεις....σήμερα ο Βουτάς το άλλοτε κέντρο του Σελίνου, έχασε τα πάντα και οι περισσότεροι κάτοικοι του μετανάστευσαν στην Κουντούρα!!!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοτικό συμβούλιο αύριο στις 16.00 στον δήμο Κισάμου ...στο δημαρχείο Δραπανιά. Τα θέματα λίγα αλλά έχει ενδιαφέρον το πρώτο που αφορά την παιδεία στην γειτονιά μας...πιστεύω ότι η προσέλευση του κόσμου-είναι βέβαια μακρυά και ακατάλληλη ώρα - να είναι η αναμενόμενη. Εξάλλου μετά και τις εξαγγελίες περί κλεισίματος άλλου ένα σχολείου (Γραμβούσας) θα έχει πλάκα να δούμε πως θα αντιδράσουν οι εκλεγμένοι μας στην απόφαση των φορέων της περιοχής Γραμβούσας να απέχουν από τα μαθήματα τους οι μικροί μαθητές!!
Είναι σίγουρα μια κατάσταση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιστολές αλλά χρειάζονται πραγματικές κινητοποιήσεις μιας και οι υπεύθυνοι της παιδείας έχουν πάρει την εντολή ... κλείστε όσα μπορείτε και ή το δυνατόν μακρυά από τα κέντρα ..χτυπήστε τα χωριά ώστε να υπάρχει εξαθλίωση και φτώχεια!!!
Για φαντάσου που καταντήσαμε..από το Σηρικάρι στο Καστέλλι και από τον Τράχηλα στον Πλάτανο.....

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων από ολόκληρη την Κρήτη, συναντήθηκαν στην πόλη μας. Στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο, δεν ήταν άλλο από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, για το οποίο, για μια ακόμη φορά, οι επαγγελματίες του κλάδου, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους, σε ότι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους τις Κυριακές. Περισσότερα και για ότι άλλο συζητήθηκε στην σύσκεψη, θα το μάθουμε με ανακοίνωση που θα βρει εντός της μέρας από τον Νέο Εμπορικό σύλλογο Κισάμου!

ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2006

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα το να βρίσκεις νομοταγείς πολίτες ..είναι υπόθεση και ένας τέτοιος βρίσκεται και στην γειτονιά μας.... στην ευρύτερη περιοχή της γειτονιάς μας για να ακριβολογούμε, ο οποίος εφαρμόζει τους νόμους κατά γράμμα.... Έτσι βάσει ενός νόμου, που υπόγραψε η Μαριέττα Γιαννακού το 2006, υποβάθμισε το σχολείο της Γραμβούσας και από 4θέσιο το έκανε 3θέσιο, που συν το χρόνω θα κλείσει, όπως μας πληροφόρησαν οι αρμόδιοι! 
-10 κοπέλια έλειπαν από το σχολειό ....που όμως όπως λένε οι κάτοικοι του χρόνου θα πιάσουν το όριο του 4θέσιου, αλλά ως τότε θα είναι πολύ αργά!
Βέβαια η απορία μου που ενδεχομένως να μην βγει και σε καλό για την γειτονιά μας...ο νόμος εφαρμόζεται παντού και σ' όλους το ίδιο;

NEA ΙΩΝΙΑ - KIΣAMIKOΣ 0-0

Αν και της παρουσιάστηκαν κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη η ομάδα μας αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) με τη Νέα Ιωνία, στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι στην ιστορία της μακριά από το Καστέλι. 

Σε παιχνίδι με λιγοστές φάσεις οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ στο 13’ με τον Καραχάλιο να πλασάρει άουτ μετά το γύρισμα του Καραγιάννη. Η ομάδα μας έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-1 στο 25’ όταν ο Χατζηλιόντας με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Κουμπρόγλου, ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον Λυκούρη. Στο 35’ χάθηκε ....

Η ΡΕΜΠΙΑ ΓΙΟΥΛΝΟΥΣ

Σε διάστημα δεκαεφτά μηνών τα στρατεύματα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχουν ήδη καταλάβει δύο από τα σημαντικότερα κάστρα της Κρήτης, των Χανίων και του Ρεθύμνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην άλωση του φρουρίου του Ρεθύμνου πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε, όπως επίσης και στο Χάνδακα, η προδοσία.
Τι έκαναν όμως στο τουρκοσκλαβωμένο Ρέθυμνο οι νέοι κυρίαρχοι αμέσως μετά την άλωση του; 
Από τον Ρεθύμνιο ποιητή Μαρίνο Τζάνε Μπουνιαλή, από του οποίου μάλιστα το έργο αντλούμε και τις πληροφορίες μας για την άλωση τούτης της Κρητικής πόλης, γίνεται γνωστό ότι ο πορθητής του Γαζή Χουσείν Πασάς γνωρίζοντας πόσο φιλήδονος ήταν ο Σουλτάνος Ιμπραχίμ, θεώρησε σωστό μαζί με καπεταναίους και πρόκριτους σκλάβους να στείλει πεσκέσι στο σουλτανικό γυναικωνίτη και δέκα όμορφες Κρητικοπούλες από διαλεχτές οικογένειες Ρεθυμνιωτών.
Ποιοι ήταν όμως οι προύχοντες και οι δέκα κοπέλες που στάλθηκαν ως δώρο στο Σουλτάνο και τι απέγιναν, κανείς όσο ....

ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ

Επειδή τα πράγματα είναι θολά........ας μην φάμε τα μούτρα μας για ψύλλου πήδημα.....
Από τον πρώτο αιώνα η επικοινωνία των Ρωμαίων με τον ασιατικό κόσμο, είχε σαν αποτέλεσμα την εισαγωγή πληθώρας γελοίων και εξευτελιστικών δεισιδαιμονιών, που κατέκλυσαν όλες τις επαρχίες της Ιταλίας. Εκείνοι που φοβόντουσαν το μάτιασμα, κατάφευγαν στις μάγισσες, για να τους ξορκίσουν μ' ένα πολύ περίεργο τρόπο: Οι μάγισσες αυτές είχαν μερικούς γυμνασμένους ψύλλους, που πηδούσαν γύρω από ένα πιάτο με νερό. Αν ο ψύλλος έπεφτε μέσα και πνιγόταν, τότε αυτός που τον μάτιασε ήταν εχθρός. Αν συνέβαινε το αντίθετο -αν δεν πνιγόταν δηλαδή-τότε το μάτιασμα ήταν από φίλο, πράγμα που θα περνούσε γρήγορα. Κάποτε μια μάγισσα υπέδειξε σ' έναν πελάτη της ένα τέτοιο εχθρό με τ' όνομα του. Εκείνος πήγε, τον βρήκε και τον σκότωσε. Έτσι άρχισε μια φοβερή «βεντέτα» ανάμεσα σε δύο οικογένειες, που κράτησε πολλά χρόνια. Ωστόσο, από το δραματικό αυτό επεισόδιο, που το προξένησε μια ανόητη πρόληψη, βγήκε και έμεινε παροιμιακή η φράση: «Για ψύλλου πήδημα».

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

8-9 είναι οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι που δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές.... (εξάλλου όπως είπε και ο αντι ...οι περισσότεροι γλάστρες ήταν) με πολλές πιθανότητες να γίνουν 10, αν υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται από την οικογένεια του γνωστός σύμβουλος!!! Το μόνο σίγουρο στις επόμενες εκλογές θα είναι μόνο οι 2 πρώηνυν δήμαρχοι μιας και οι υπόλοιποι τρεις κούνησαν μαντίλι.....Πάντως να είσαστε σίγουροι νέες αρχηγικές υποψηφιότητες δεν θα υπάρξουν, αν και πολλοί αυτό περίμεναν, έτσι αναγκαστικά θα οδηγηθούμε πάλι στην αναμέτρηση των τριών! Το μόνο σίγουρο είναι ότι λόγω των δηλωμένων αποχωρήσεων .. τα νέα πρόσωπα θα είναι πολλά. Μακάρι για να πάρουμε μπρος....

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ....

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια ...αν θέλουμε βιολογικό πρέπει πρώτα να αντικαταστήσουμε το δίκτυο ύδρευσης, αν θέλουμε τουρισμό πρέπει να φτιάξουμε δρόμους, πεζοδρόμια, φωτισμό, αν θέλουμε λιμάνι πρέπει να ενδιαφερθούμε να ομορφύνει εκεί ο χώρος και να ξεκινήσουμε την μαρίνα μες στην πόλη....
Δυστυχώς όλα τα έργα που έχουν γίνει ως και σήμερα στην Κίσαμο .. από Κέντρο Υγείας, εθνική (ΒΟΑΚ) λιμάνι, σχέδιο πόλεως, γήπεδα, συγκοινωνιακό πάρκο....είναι προχειροδουλειές και της τελευταίας στιγμής, μόνο για το θεαθήναι..... 
Καιρός είναι να διεκδικήσει η πόλη αυτά που της αξίζουν, μιας και όπως ξέρετε σε λίγο καιρό με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τα ίδια θα μας τάζουν όλοι τους.. όλα αυτά που δυστυχώς ..ξεχάσαμε να τα απαιτήσουμε!!! Καιρός είναι ....
 Φυσικά υπάρχει και η άλλη επιλογή όταν θα έλθει εκείνη η ώρα.... να φέρουμε τον Κουράκη από το Ηράκλειο!!! 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η καταστρεπτική διαχείριση σε Μπάλο και Ελαφόνησο παραμένει στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά, έγγραφο που έφθασε στα χέρια μας από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγιεινομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κρήτης αναφέρει ρητά στο ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία «δεν έχει γνωμοδοτήσει θετικά για το έτος 2013 για καμία από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν» σε Μπάλο και Ελαφόνησο.
Μάλιστα, η υπηρεσία έχει ζητήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων την ποινική δίωξη των υπευθύνων των επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό τη σκεπή της Μονομετοχικής Α.Ε. Δήμου Κισάμου. Να ισχύουν τα ίδια και για τις επιχειρήσεις της Μονομετοχικής Α.Ε. Δήμου Καντάνου και Σελίνου;
Το συγκεκριμένο έγγραφο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας καθώς και σε πλήθος καταγγελιών από επισκέπτες και πολίτες που ζουν στην περιοχή. Όλα κομμάτια ενός παζλ που όσο συμπληρώνεται φανερώνεται η εικόνα της καταστροφικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.
Αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αλλάξει πορεία στο συγκεκριμένο θέμα ο Δήμος Κισάμου; Ή μήπως δεν μπορεί;  

ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ

Πήγαν μια μέρα νωρίτερα για να ξεκουραστούν και τελικά ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο, μιας και έφυγαν από το Ηράκλειο!!! Παράξενα πράγματα αλλά αφού δεν είχε καμπίνες...η ΑΝΕΚ!!!

ΛΑΔΙ.....ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Αν ποτέ ξεμείνετε από κρέμα ξυρίσματος το πρωί, πηγαίνετε κατευθείαν στην κουζίνα και χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο ως υποκατάστατο.
Εκτός από τέλειο ξύρισμα που θα κάνετε θα ενυδατώσετε και το δέρμα σας.
Συνήθως το λάδι χρησιμοποιείται στην κουζίνα για το μαγείρεμα ή για να βουτήξετε το ψωμί σας, το ελαιόλαδο όμως μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ενυδατική κρέμα για πολλούς σκοπούς.
Για να καθαρίσετε το βουρτσάκι του μακιγιάζ, ανακατέψτε σαπούνι πιάτων και ελαιόλαδο.
Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να ξεκολλήσετε το φερμουάρ σας.
Φτιάξτε μια λάμπα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης με το μισό μιας φλούδας πορτοκαλιού και χρησιμοποιήστε ....

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

Ο κροκόδειλος όταν θέλει να ξεγελάσει το θύμα του, κρύβεται και βγάζει κάτι παράξενους ήχους, που μοιάζουν καταπληκτικά με κλάμα μωρού παιδιού. Έτσι, αυτοί που τον ακούν, νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο παιδάκι και τρέχουν να το βοηθήσουν... Ο κροκόδειλος τότε επιτίθεται ξαφνικά και σκοτώνει το θύμα του. Στην αρχαία Ελλάδα ο κροκόδειλος ήταν άγνωστος, οι Έλληνες όμως έμαθαν για αυτόν από τους Φοίνικες εμπόρους, που τους γέμιζε με τρόμο και θαυμασμό για την δύναμη και την πανουργία του κροκόδειλου . Έτσι λοιπόν, παρόλο που στην Ελλάδα δεν υπήρχαν κροκόδειλοι, τα «κροκοδείλια δάκρυα», που λέμε σήμερα γι' αυτούς που ψευτόκλαινε, είναι φράση καθαρά αρχαία ελληνική.

Αφιερωμένο σ΄ ένα φίλο που από το πρωί κλαίει από τα ...γέλια (χαχαχχα) με αυτά που διαβάζει στις εφημερίδες!!!

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ -ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ

Σήμερα φεύγει ο Κισαμικός για Αθήνα όπου την Κυριακή το απόγευμα θα αντιμετωπίσει για την 2η αγωνιστική την Νέα Ιωνία! 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τελικά ο Αγώνας της Κρήτης έχει εξελιχθεί σε μια πολύ καλή εφημερίδα αποκαλύψεων, το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν φτάνει πάντα στην πόλη μας, αν και πολλά από τα θέματα του είναι από δω!! Μάλλον χρειάζεται καλύτερη διαφήμιση στην γειτονιά μας..... Πάντως ηλεκτρονικά μπορείτε να τον διαβάσετε ΕΔΩ!

ΕΛΚΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Το έλκος της καστανιάς που προκαλεί ο μύκητας Cryphonectria (Endothia) parasitica διαγνώσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Πήλιο από τον Δ. Μπίρη το 1963. Αμέσως μετά ίσχυσε απαγορευτική διάταξη του Υπ. Γεωργίας με την οποία ρυθμίστηκε η μετακίνηση έμφλοιας ξυλείας καστανιάς εκτός Ν. Μαγνησίας για τον περιορισμό επέκτασης της ασθένειας. Παρόλα τα μέτρα, η ασθένεια εντοπίσθηκε τα επόμενα χρόνια σε όλες σχεδόν τις περιοχές όπου αναπτύσσεται η καστανιά σε δάση και καστανεώνες.
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΛΚΟΥΣ ΣΕ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ
Ο μύκητας εισήλθε στη Β. Αμερική από την Ασία στις αρχές του 2Οού αιώνα. Κατά το διάστημα 1904- 1950 ....

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου, όσοι διώκονται για εμπρησμό παύουν να δικαιούνται επιδότηση από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και υποχρεούνται να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που έχουν εισπράξει από επιδοτήσεις.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου σημειώνει ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό από πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται τα παρακάτω:
* Αυτεπάγγελτα διενεργείται προανάκριση ....

ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΟΛΑ....

Τον κηπουρό επειγόντως στείλτε  στην πλατεία του Μουσείου.... φήμες λένε ότι ο Αμερικάνος θα "ξανακτυπήσει" ...και μπρος να μας κόψει τα δέντρα ο άσχετος, καλό είναι να τα κλαδέψει ο ειδικός!!!
Τρελά πράματα στην πόλη μας, πάντως είμαι σίγουρος ότι η τοπική κοινότητα ήξερε ότι θα γινόταν το κλάδεμα..γιατί αλλιώς δεν εξηγείται τόση σιωπή!!!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Πρωτογενές πλεόνασμα αηδίας
Το μέλλον μας, λέει, διαπραγματεύεται με την Τρόικα, ετούτες τις ώρες ο οικονομικός διευθυντής της κυβέρνησης των Ολετήρων, καθώς, λέει, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις. Πώς να μην έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις, αφού οι γελοίοι κυβερνήτες μας δεν τολμούν να επιβάλλουν, στο σύνολό τους, τα μέτρα που έχουν συνυπογράψει, ίσως επειδή δεν διαβάσανε αυτά που πάνω στη φούρια τους υπέγραψαν, θέτοντας έτσι υπό ευθεία αμφισβήτηση την επιτυχία του προγράμματος «διάσωσης».
Κι όλη αυτή η φούρια, προκειμένου να εκταμιεύονται οι καινούριες δόσεις για να εξυπηρετούνται οι παλιές δόσεις των ειδεχθών δανείων που όλοι πια έχομε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Λογιστικές χρεώσεις και τοκοφόρες πιστώσεις. Το διάφορο των τόκων ...

ΠΟΙΟΣ ΨΕΚΑΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛ,,,,,

Από νωρίς τα ξημερώματα σήμερα ειδικά αεροπλάνα επιδίδονται σε αεροψεκασμούς ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα!
Δεν έχετε παρά να σηκώσετε το κεφάλι σας στουν ουρανό.
Ακόμη και πάνω από την Αθήνα  ένας τεράστιος αριθμός από χημικές ουρές χαράζει τον ουρανό την στιγμή που ο καρκίνος χτυπάει κόκκινο. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα ούτε για δήθεν σενάρια συνομωσίας, ούτε το άλλοθι ότι γίνονται για τις γεωργικές καλλιέργειες. Στο Κολωνάκι- εκτός από τα δίποδα φυτά που κυκλοφορούν- δεν υπάρχουν καλλιεργίσιμες εκτάσεις οπότε κανένα επιχείρημα δεν στέκει. Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Γεωργίας να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στους πολίτες που ανησυχούν και οι οποίοι πιστεύουν ότι οι αεροψεκασμοί γίνονται για να διαχέεται φόβος και πανικόςμπροστά στον φόβο για Πραξικόπημα από τα λαμόγια επιχειρηματίες του βαθέως κράτους που χάνουν τις ιερές κρατικές αγελάδες του Δημοσίου και χρησιμοποιούν τα ακροδεξιά τάγματα ασφαλείας για να ανατινάξουν την κολοβή Δημοκρατία μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ Κ.Υ ΚΙΣΑΜΟΥ!!!

Τελικά θα πάει γιατρό στην Γαύδο, την Δευτέρα ..δεσμεύτηκε ο υπουργός...για το κέντρο Υγείας Κισάμου δεν είπε τίποτα, αλλά λες να το ξέρει άμα θα το κλείσουν οι οξαποδώ...θα του το πούνε ξαφνικά, κι αυτός το μόνο που θα κάνει θα είναι να το ανακοινώσει.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Μέχρι να κάνει μια στροφή, ο δείκτης στο ρολόι,
μπορεί να αλλάξει η χαρά, να γίνει μοιρολόι . Καλό ταξίδι Τζανή!

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ

 Στον Άι Γιάννη τον θεολόγο στην Πάνω Κουνουπίτσα!!

ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!

Όλο εκπλήξεις είναι η γειτονιά μας τελευταία...δεν εξηγείται αυτό..εκτός αν κατάλαβαν πλέον οι πολίτες αυτής της μεριά της Κρήτης, ότι δεν πάει άλλο!!! Έτσι η μια μετά την άλλη η ομάδες της πόλης-άσχετα αν κάποιοι το διαψεύδουν- συντάσσονται με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής!!! 
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, ότι στην ομάδα του κ. Κουκουράκη έχει ενταχθεί πρώην πολιτικό πρόσωπο, που ενδεχομένως να κάνει άνω κάτω την παλαιά και ένδοξη Ν.Δ.!!

ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ...

Όλα λάμπουν σήμερα στο Κέντρο Υγείας μας..αλλά υποθέτω και στα άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού ...ο Άδωνης ενδεχομένως να μας κάνει επίσκεψη μιας και βρίσκεται στην Χώρα. 
Τώρα μάλλον διάβασε το δημοσίευμα των Ν.Οριζόντων -ότι ετοιμάζεται κλείσιμο του Κ.Υ Κισάμου- και έρχεται για να μας επιθεωρήσει....το αποτέλεσμα βέβαια θα μας το πουν οι υπόλογοι, αυτοί που μας διαλύουν σιγά-σιγά δίχως να το παίρνουμε χαμπάρι!!! 

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΕΟΝ

Τη λήξη της απεργίας από σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν κατά τη διάρκεια χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ. Συγκεκριμένα, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό, 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης, ενώ 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή τις πρώτες ημέρες αλλά στη συνέχεια η πτώση ήταν κατακόρυφη κυρίως λόγω της οικονομικής κόπωσης των απεργών.

ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΔΕΙΑ .....

Έγινε και αυτό.... επειδή ένα δενδράκι, έξω από το Μουσείο, έκρυβε το καλάθι των σκουπιδιών, αποφάσισε ένας εκλεγμένος μας να κόψει το δεντράκι!!! Αυτά μόνο σε αυτήν την πόλη μπορεί να συμβαίνουν...δεν υπάρχει περίπτωση να τα συναντήσετε πουθενά αλλού! Μάλιστα άφησε εκεί τα κλαδιά περιμένοντας ποιος ξέρει ποιον άραγε να τα μαζέψει...και όλα αυτά έξω από το μουσείο, το μοναδικό μέρος που μαζεύονται ακόμα κάποιοι τουρίστες..... Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα έγινε με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού κηπουρού-πράγμα που δεν το πιστεύω, αν δείτε το πετσόκομμα- αλλά και της τοπικής και δημοτικής αρχής μας..Εύγε!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Καταθέσαμε και στο Δήμο, αίτημα στης 17-09-2013, για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με θέμα «προβλήματα στον χώρο της παιδείας του δήμου μας», που νομίζουμε ότι μας αφορά όλους.
Είδαμε μερικές μέρες αργότερα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο δήμος μας να ανακοινώνει ότι έστειλε επιστολές, με απαριθμημένα προβλήματα των σχολείων μας, προς τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης νομού Χανίων. Είναι σημαντικό που, έστω και μετά την πίεση που ένιωσε ο κ. Δήμαρχος έστειλε αυτές τις επιστολές. Μάλιστα δηλώνει ότι θα προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις!!! Εμείς κ. Πρόεδρε ζητήσαμε σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου και σεβόμενοι των δηλώσεων σας ότι δεν χρειάζεται να προχωρούμε σε μάζεμα εννιά υπογραφών, οπότε και με βάση τον Νόμο θα προχωρείτε σε σύγκλιση του συμβουλίου, δεν προχωρήσαμε στην συλλογή των υπολοίπων υπογραφών. Διαπιστώνουμε, αφού δεν υπήρξε καμία επικοινωνία σας, ότι δεν έχετε σκοπό να συζητήσουμε γι’ αυτό το θέμα. Αν όντως ισχύει αυτό παρακαλώ όπως μας το πείτε, για να προχωρήσουμε στην συλλογή υπογραφών και άλλων συναδέλφων δημοτικών συμβούλων που επιθυμούν να συζητηθεί το εν λόγω θέμα.
Με εκτίμηση
Φρόσω Σκουλάκη 
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

«Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου» Άξιον Εστί, Ο. Ελύτης

Για να αποτιμηθεί ορθά η αρχαία ελληνική γραμματεία, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν, πως αν και οι Έλληνες δεν υπήρξαν ο μόνος αρχαίος πολιτισμός, που γνώριζε γραφή, η αρχαία ελληνική λογοτεχνία αποτελεί την αρχαιότερη αναμφισβήτητη πηγή επίδρασης και έμπνευσης του σύγχρονου πολιτισμού.
Τα αρχαία ελληνικά κείμενα αποτελούν μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού και η σημασία τους δεν εξαντλείται στην λογοτεχνική τους αξία, αλλά και στο ρόλο τους ως τεκμήρια πολιτισμικών φαινομένων και πνευματικών κατακτήσεων.
Στη συζήτηση για τα αρχαία στο Νέο Λύκειο, στη Βουλή, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά, η αδυναμία της πολιτείας να οδηγήσει σε μια εξεύρεση λύσης για την επί της ουσίας σοβαρή διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, ώστε οι μαθητές να αξιολογήσουν με κριτική σκέψη  το μάθημα των αρχαίων ελληνικών και να το αγαπήσουν.
Σε δέκα χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διδασκαλία ......

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το σκαρί που μετονομάστηκε σε ΗPAKΛEION γεννήθηκε Δεκέμβρη και πέθανε Δεκέμβρη. Μεταξύ του 1949 και του 1966 μεσολαβούν 17 χρόνια. Τόσα έζησε. Ναυπηγήθηκε στα σκωτικά ναυπηγεία Fairfield. Ονομάστηκε LEICESTERSHIRE. Ανήκε στην αγγλικών συμφερόντων Bibby Lines και αγοράστηκε από την Ατμοπλοΐα Αιγαίου Αδελφών Σ. Τυπάλδου το 1964, αρχές 1965. Μέσα σε διάστημα ελάχιστων μηνών έγιναν οι απαραίτητες μετατροπές (γκαράζ, χώροι υποδοχής, πλαϊνές μπουκαπόρτες κ.ά.) και από φορτηγό/ποστάλι έγινε επιβατηγό/οχηματαγωγό. Η συνολική δαπάνη μετασκευής έφθασε το ποσό των 15.422.850 δραχμών και στα χαρτιά του ......

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Αυτοί είναι οι 40 φόροι που πληρώνετε για το ακίνητό σας!
Αυτοί είναι οι 40 φόροι - τέλη - επιβαρύνσεις για ένα ακίνητο όπως τους συγκέντρωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων πριν την επικαιροποίηση που θα γίνει μετά την ψήφιση του νέου φορολογικού:

 Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς "η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ....

ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ..... ΛΕΥΤΕΡΗ;

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εισπράξει φέτος η Περιφέρεια Κρήτης για έργα βελτίωσης του Βορείου Οδικού Αξονα Κρήτης. 
Όπως σημειώνει ο κ. Αυγενάκης «ο Β.Ο.Α.Κ. παραμένει ακόμα και σήμερα όχι μόνο ένας άκρως επικίνδυνος και θανατηφόρος οδικός άξονας, αλλά επιπλέον ένας δρόμος απόλυτα αντι-τουριστικός και δυσφημιστικός για ολόκληρη την Κρήτη. Μπάζα, σκουπίδια, σκοτωμένα ζώα και απορρίμματα κάθε λογής συνθέτουν το σκηνικό ντροπής του Β.Ο.Α.Κ. και με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά πολίτες και επισκέπτες».

...Μην τρελαθούμε; Εδώ προγραμματίζουν 3 κόμβους στην γειτονιά μας και λες εσύ τέτοια πράγματα και μάλιστα προεκλογικά; Δεν λέγονται αυτά, δεν λέγονται!!!

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΧΑΛΙΦΑΤΑ

Επειδή ορισμένοι πρώην, έχουν μάθει σε "χαλιφάτα" και όταν τα χάνουν αλλάζουν στρατόπεδο ή εκβιάζουν για να τα ξαναποκτήσουν, δεν σημαίνει όμως ότι με την ψήφο τους και τις προτάσεις τους καταφέρνουν να εξαπατήσουν τον Δημότη της Κισάμου.
Εδώ έκανε, αυτά που έχει μάθει πάντα να κάνει, στην ψηφοφορία για την Μονομετοχική και έχει το θράσος για να δικαιολογήσει το "σωσίβιο" που πρόσφερε, να λέει ότι το έκανε γιατί εάν ψήφιζε τη πρόταση Κωστή Κουκουράκη ο έλεγχος θα έφτανε μέχρι την εποχή του Δήμου Ιναχωρίου και δεν ήθελε να τον φέρει σε δύσκολη θέση.
Αγαπητέ πρώην να ξέρετε ένα πράγμα ότι όσους Εισαγγελείς και ελεγκτές να βάλετε και στον πυρήνα της γης να φτάσετε η τότε δημοτική αρχή και το Διοικητικό Συμβούλιο της τότε επιχείρησης του Δήμου Ιναχωρίου ΔΕΝ έχει ΤΙΠΟΤΕ να ΦΟΒΗΘΕΙ, γιατί απλά δεν μπορείτε με τίποτα να συμψηφίσετε τα εγκλήματα που κάνει σήμερα η Μονομετοχική του Δήμου μας με την διαχείριση που κάναμε τότε, η οποία ήταν πρότυπο τόσο για άλλους δήμους όσο και για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που ήρθαν για να δουν πως διαχειρίζονται μία περιοχή natura. Για χρόνια είχαμε αντίπαλους (με τις γνωστές συνωμοσίες από πολιτικά γραφεία) και σύσσωμο το Ελληνικό Κράτος με τις υπηρεσίες του,  με 11 άτομα του ΣΔΟΕ για 15 ημέρες (παραμονές εκλογών) και δεν κατάφεραν να βρουν έστω το παραμικρό και να βάλλουν κανένα πρόστιμο στην επιχείρηση, κάτι που δεν έκανε τόσα χρόνια ούτε η Κτηματική ούτε η υπηρεσία υγείας της Νομαρχίας.
Εμείς δεν επιβαρύναμε τους δημότες μας και ούτε ποτέ μας αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας του κυλικείου, αλήθεια από πέρυσι το Σεπτέμβριο και μέχρι σήμερα η Μονομετοχική έχει άδεια λειτουργίας ?? 
Κάντε ότι θέλετε και πηγαίνετε όπου θέλετε αλλά να καταλάβετε ότι σας έχουν πάρει είδηση πια οι δημότες του Δήμου Κισάμου και δεν συμβαδίσει με την ηλικία σας να λέτε ψέμματα για να καλύψετε τις δικές σας αδυναμίες.
Αυτά για την ώρα ..........
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 365 Μ.Χ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΜΟΛΙΣ 7 ΜΕΤΡΑ

Διακόσιοι οκτώ νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού 7,7 Ρίχτερ, που έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης τη νοτιοδυτική επαρχία Βαλουχιστάν στο Πακιστάν.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός, με εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων, σημειώθηκε βορειοανατολικά του Αουαράν.
Πολλά σπίτια ισοπεδώθηκαν και χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους.
Μάρτυρες ανέφεραν ότι μετά τον σεισμό εμφανίστηκε ένα μικρό νησάκι κοντά στο λιμάνι του Γκουαντάρ.
Αμέσως οι κάτοικοι έσπευσαν στην παραλία για να το δουν. Το νέο νησάκι έχει ύψος 9 μέτρα και μήκος 100 μέτρα.

Διαβάστε για τους σεισμούς στην Κρήτη ΕΔΩ!!

Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

Καμιά επιχείρηση που λειτουργεί σε Μπάλο και Ελαφονήσι της μονομετοχικής, δεν έχει θετική γνωμοδότηση από την υπηρεσία δημόσιας υγείας της περιφέρειας Κρήτης. 

11 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 5ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, για τα 5μηνα, εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ , στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ...

ΧΑΝΙΑ 1956

 Μια μικρή πόλη σε ένα τεράστιο κάμπο!!!

ΟΙ ΧΥΤΕΣ ΠΕΤΡΕΣ

Το Μάτσου Πίτσου είναι ένα προκολομβιανό κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή Κούσκο του Περού χτισμένη σε υψόμετρο 2,5 χιλιομέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Και αυτά είναι όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα για το μέρος.
Πότε χτίστηκε η πόλη ποιος την έχτισε και πώς ονομαζόταν αρχικά παραμένει μυστήριο.Επίσης άγνωστο παραμένει ποιος κατοικούσε στην πόλη, γιατί χτίστηκε σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και τι οδήγησε τους κατοίκους της να το εγκαταλείψουν. Το όνομα Μάτσου Πίτσου δεν είναι το πραγματικό και δόθηκε μεταγενέστερα από ντόπιους.
Ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο .....

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Σ’ αυτό το θέατρο σκιών, τι περιμένεις?
Δουλεύει με τη γνωστή του δεξιοτεχνία το ξίφος, ο Μαυροντυμένος Τιμωρός, χαράζει το «Χι», χαράζει και το «’Αλφα» στην μπλούζα του αταίριαστου∙ και μετά, ξεπερνώντας σε αποφασιστικότητα τον χάρτινο ήρωα των παιδικών χρόνων, του καρφώνει το ξίφος στην καρδιά∙ κρεμάει και τη φωτογραφία του ανδραγαθήματος στα μανταλάκια. Δεν είναι πια αστείο, αποφαίνονται οι ψιττακοί της τηλεδημοκρατίας μας –μέχρι χθες, φαίνεται, ήταν αστείο- ανάβουν και τα τηλέφωνα των δημο(σ)κόπων…
Πλημμύρισε ο τόπος δημοσκοπήσεις. Με τα Ρεμάλια με τα Μαύρα να ανεβαίνουν πριν το φονικό. Με τους Αυγουλοκέφαλους ........

ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ


ΣΧΟΛΙΑ

Ένα μήνα χωρίς ανώνυμα σχόλια ...μια χαρά την βλέπω την κατάσταση... Μάλιστα αντί να μειωθούν οι επισκέπτες, που δεν μπορούν πλέον να γράψουν την μπηχτή τους, αυξήθηκαν..κρίμα βέβαια για μια κυρία και ένα κύριο που τους είχαμε βαρεθεί να μας βρίζουν..αλλά αυτά τα καλά (κακά) έχουν τα μπλοκ!!! Πάντως επειδή το μπλοκ λέγεται ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ μην χολοσκάτε λίγο πριν την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα (αυτοδιοικητικές εκλογές) τα σχόλια θα ξανανοίξουν ..γιατί όλο και κάτι μαθαίνουμε από τις "μπηχτές"!

ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ...ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

Παραίτηση “βόμβα” του Μανώλη Αλιφιεράκη από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων
Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων υπέβαλε σήμερα το απόγευμα με μια λιτή και αιχμηρή ανακοίνωση ο γνωστός Χανιώτης γιατρός Μανώλης Αλιφιεράκης. 
Οι λόγοι της παραίτησης είναι αρκούντως πολιτικοί αφού αναφέρεται σε αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η αδυναμία το τοπικό κομματικό όργανο να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα πολιτικά γραφεία.... από τον Αγώνα της Κρήτης!!!

....και πόσοι θα ακολουθήσουν;

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

In a proposed introduction to The Arcades Project, Benjamin compares Blanqui’s multiverse to Baudelaire’s poem ‘Les sept vieillards’ (‘The Seven Old Men’, 1857), which takes a succession of identical old men and imagines them as a single man multiplied in some ‘infamous plot’. This, says Benjamin, is an image of modernity itself. An eventual consequence of such dehumanisation was the rise of fascism. In one of his last essays on the philosophy of history, Benjamin says that to understand fascism we need to appreciate how in an oppressive regime every day is presented as a new emergency.
Είναι ή δεν είναι αυτό που συμβαίνει και ζούμε σήμερα φασισμός?
Dionyssios A. Trivizas, Ph.D
Λάβαμε το ανωτέρω μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Μας εντυπωσιάζει η τελευταία φράση : Ο Benjamin λέει ότι, για να καταλάβουμε το φασισμό, πρέπει να εκτιμήσουμε πώς σε ένα καταπιεστικό καθεστώς, κάθε ημέρα παρουσιάζεται, ως, νέα έκτακτη ανάγκη.
Αν αναλογιστούμε την ...

ΡΕ ΣΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ....

Από σήμερα και για όσο καιρό δεν αλλάξει την απόφαση της η ΠΥΣΠΕ Χανίων, που υποβίβασε το 4θέσιο δημοτικό σχολείο Γραμβούσας σε 3θέσιο, οι σύλλογοι της περιοχής  (Γονέων-Πολιτιστικός) αποφάσισαν να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Βέβαια το λυπηρό στην περίπτωση αυτή δεν είναι η αποχή -ίσως εκεί στον δήμο να μην το ξέρουν- αλλά η προφορική διαβεβαίωση του προϊσταμένου κ. Ποντικάκη οτι το σχολείο του χρόνου δεν θα λειτουργήσει. ..και οι μαθητές να ετοιμάζονται για Πλάτανο!!!
Εύγε λοιπόν, λουπά-λουπά τα καταφέραμε..μετά τις Καλάθενες και των Γραμβουσίων..... 
Η Κίσαμος είναι φτωχότερη μέρα με την μέρα..δυστυχώς οι κυβερνώντες αλλά και οι υπόλογοι της περιοχής δεν κάνουν εντελώς τίποτα γι αυτήν την τραγική κατάσταση!!!

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Πολύ κόσμος στο Ηράκλειο στην ομιλία του κ. Σώρα, 600δις είναι αυτά..μάλιστα λένε ότι ήταν και κάμποσοι δημάρχοι ανάμεσα στους ακροατές..... Πάντως και στον δικό μας δήμαρχο υπάρχει επιστολή που του λέει να "ενεργοποιήσει" την στήριξη του στις κουβέντες του Σώρα και αν γίνει θα έχουμε και μεις μερίδιο.
-Λέτε να είναι τα πράγματα έτσι και ξαφνικά να χεστούμε στο τάληρο; Καλιά να έχουμε μια πισινή, ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει!!!!

Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 14 Αυγούστου του τρέχων έτους..... το ινστιτούτο καταναλωτών Κρήτης έστειλε επιστολή προς τον Δήμο Κισάμου με αρ. πρωτ. 11259 με τίτλο "Θέματα υγιεινής και αποχέτευσης" και ρωτούσε τον δήμαρχο γιατί από τις σχάρες των φρεατίων ομβρίων των δρόμων της πόλης και συγκεκριμένα στην Παπαγιανάκη-Σκαλίδη και πλατεία Τζανακάκη αναδύονται οσμές λημμάτων, και ζητούσε την άδεια ώστε να πάει το θέμα στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.... 
Απάντηση δεν πήρε, είναι μια κακή συνήθεια του δήμου μας, υπάρχουν και άλλες πολλές τέτοιες περιπτώσεις, οπότε το Ινστιτούτο απευθύνθηκε στον εισαγγελέα Χανίων κ. Κουκάκη και ζήτησε να μεσολαβήσει (παραγγελία 5630/20-9-2013) ώστε ο δήμαρχος να απαντήσει στις επιστολές που του έχει στείλει.  

Αλήθεια σε μια τόσο δημοκρατική πόλη, σαν το Καστέλλι, το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την επιστολή αυτή;

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ ΡΑΒΔΟΥΧΑ

Αφήγηση Αντώνης Πλυμάκης
Ο Μιχάλης Δημ. Βουτσαδάκης είχε φθάσει τέλος του 19ου αι. στην Αμερική και εργάσθηκε για χρόνια σε μίνες μεταλλείων. Αρχές του 20ού αι. ήλθε στην Κίσαμο με την εμπειρία του και όταν πήγαινε στο κυνήγι πεζοπορώντας για ώρες αντιλήφθηκε τις σκουριές του σιδηρομεταλλεύματος και αυτό του έγινε βραχνάς και όνειρο να αποκτήσει τα δικά του ορυχεία. Με ντόπιους εργάτες και πρωτόγονα μέσα άρχισε το σκάψιμο και με εξορύξεις δημιούργησε γαλαρίες και πηγάδια εξόρυξης.
Το 1905 υπέγραψε συμφωνία με τη γαλλική εταιρία ΜΟΝΦΛΥ και με υπεράνθρωπους κόπους έφτιαξε εναέριο λούκι με ξύλα επενδυμένα με λαμαρίνα χονδρή που στηριζόταν σε συρματόσχοινα για να κατεβάζουν το μετάλλευμα στην ακτή για φόρτωση στα πλοία. Δεν χρησιμοποιήθηκε, όμως, για πολύ, επειδή ξαφνική θαλασσοταραχή κατέστρεψε ο κάτω μέρος της φόρτωσης και απογοητευμένος ο Μιχάλης, που είχε βάλει εκεί όλα του τα χρήματα, ξαναγύρισε το 1912 στην Αμερική. Όταν
πρωτοέβγαλαν οι εργάτες το μετάλλευμα σε βόλους, φώναζαν πως έβγαλαν... πατάτες και αυτό γινόταν στην περιοχή 'Αποπλύστρες', που άγνωστο γιατί, είχε ονομαστεί έτσι.
Ο Μιχάλης πήγε και στους Αγίους Τόπους και από τότε τον γνώριζαν ως Χατζημιχάλη Βουτσαδάκη. Πέθανε το 1957 σε ηλικία 87 ετών.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΛΕΕΙ

Aπό την αρχαιολογική Συλλογή Κισάμου σε διαδοχικές παραβιάσεις του χώρου που φυλασσόταν η συλλογή, στο ισόγειο του σημερινού Μουσείου, οι Γερμανοί αφαίρεσαν 4 αξιόλογα γλυπτά, 22 πήλινα αγγεία και αντικείμενα, 8 μεταλλικά, 20 γυάλινα και 80 νομίσματα ελληνικών και ρωμαϊκών χρόνων....

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σε παγίδα θανάτου για δικυκλιστές έχει μετατραπεί το οδικό δίκτυο της Κρήτης καθώς τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους αναβατών μοτοσικλετών...
στου δρόμους του νησιού είναι συγκλονιστικά. 
Καταρχήν είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που καταγράφονται τόσα πολλά θανατηφόρα τροχαία συμβάντα στα οποία εμπλέκονται μοτοσικλέτες. 
Από τις 27 Ιουνίου μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί σε τροχαία στην Κρήτη 20 άνθρωποι ΟΛΟΙ αναβάτες μηχανών, γεγονός που τουλάχιστον προβληματίζει. 
Άλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι κάτω των 30 ετών. 
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, φορώντας κράνος, ωστόσο ούτε αυτό ηταν αρκετό να αποτρέψει το μοιραίο. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που το οδόστρωμα κρύβει παγίδες.
flashnews.gr

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗ ΤΟΥ

Του Πάσχου Μανδραβέλη
«Μαύρη μέρα για τον πολιτισμό» χαρακτήρισε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων την περασμένη Τρίτη. Τότε, εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για κατάργηση περίπου διακοσίων οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και αυτοτελών δημόσιων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα παραθέτουν και τον κατάλογο των θέσεων που καταργούνται, για τις οποίες είναι «αποφασισμένες και αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ ...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

50.000 Φ. ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Τελικά ποια ζημιά κάνατε στο ΘΑΙΜΑ του Θέμου; Μόνο διαφήμιση του κάνατε και δεν το καταλάβατε...με το να παροτρύνεται τον κόσμο να μην αγοράσει...170.000 μαλακοπίτουρα έτρεξαν σαν τρελοί να δούνε το θέαμα της δολοφονίας. Στην Ελλάδα πουλάνε οι κακοί αυτό ας το καταλάβουμε...τα καλά παιδιά καθίζουν στα σπίτια τους και ....πλέκουν.

ΜΙΣ ΕΙΡΗΝΗ

Το Dodge Brothers του Εμμ. Μαρονικολάκη στην δεκαετία του 1930! Δεκαεννιά θέσεων με ξύλινο αμάξωμα που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά -Καστέλλι!! 

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ..ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ

..και πριν προλάβει να καταλαγιάσει η σύσκεψη, στην στροφή του Σκαράκη μέσα στο παλιό τσαρσί να΄σου ψηφιδωτά και μάλιστα στα 30 εκατοστά...... θα μου πεις μόνο εκεί έχει; Όχι φυσικά, αλλά αν σε κάθε γωνιά του παλιού Καστελλιού βρίσκουμε και από ένα δωμάτιο με ψηφιδωτό .. πως θα προχωρήσουμε το σημαντικότερο έργο της πόλης.... τον βιολογικό; Δύσκολα τα πράματα.... ειδικά μέσα στην Σκαλίδη είναι σαν να ξύνεις τις πληγές σου.... εκτός αν το πάρουμε απόφαση και τ΄αφήσουμε ανοικτά (τα αρχαία) έτσι και θα αναβαθμιστεί ο δρόμος και αξία θα πάρουν όσα μαγαζιά σχετίζονται με τον τουρισμό, αλλά και το έργο θα το αναλάβουν άλλοι. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που ούτε θέλουν ν΄ακούσουν μια τέτοια πρόταση....και δεν έχουν και άδικο!!!

ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ

Ρε σεις έξω από τα κάγκελα στην ανατολική μεριά του γηπέδου, είδα πολλές προσωπικότητες σκαρφαλωμένες...τι έγινε; Ακόμα και ένα πρόεδρο είδα ...μάλλον φτώχεια έχει πέσει αλλιώς δεν εξηγείται ...Αλλά αν η εκλεκτή κοινωνία μας δεν έχει ούτε το δεκάρικο ανα 15 μέρες, τότε τι να πούμε για τους πολλούς άνεργους που δικαιολογημένα σκαρφάλωσαν;
 Πάντως ο φωτογράφος έβγαλε καλές φωτογραφίες γύρωθεν.....και από τον πρόεδρο!!!

ΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ

 Στην στροφή του Πετρόπουλου στην Παχιά Άμμο στον Τράχηλα, ο πολιτιστικός σύλλογος  Γραμβούσας εγκαινίασε το παρκάκι του..για τα παιδιά όλων μας.....

Ο ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΥΛΙΦΟ

 Εντελώς κατεστραμμένη σίγουρα τοιχογραφημένη ..περιμένει τους αναστηλωτές της. 

ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑΝ

Όπως όλοι διαπίστωσαν χθες, ειδικά αυτοί που κατέβηκαν στο δημοτικό στάδιο Κισάμου, το γήπεδο είναι για τα μπάζα....Είναι τεράστια ντροπή να φιλοξενούμε ανθρώπους σε αυτό το αχούρι....  όμως ενδεχομένως τώρα πλέον η δημοτική μας αρχή, που ήταν παρούσα, να είδε και σκεφτεί σοβαρά την δημιουργία ενός γηπέδου κάπου αλλού!!! Κάπου αλλού ακόμα και στις Καλάθενες......

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ...

.... π. Δήμο Ιναχωρίου

    Στον π. Δήμο Ιναχωρίου, για χρόνια ήμουν υπεύθυνος της Πολιτικής  Προστασίας και της λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Έλους. Έτσι εκ παραδρομής στις 9-9-13, ημέρα Δευτέρα,  με πήραν τηλέφωνο από την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Χανίων, για να μου πουν, να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, λόγω των ισχυρών ανέμων, γιατί υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς.
   Εξ αιτίας του τηλεφώνου αυτού, αλλά και λόγω του ότι είμαι παθόν στη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου του 12 στα Παπαδιανά –στη Βάθη και στο Κεφάλι Ιναχωρίου, μου έρχονται στο νου, οι εφιαλτικές στιγμές .........

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Το παράξενο κατασκεύασμα αυτό είχε βρεθεί το 2008 στον Μπάλο..μετά από 5 χρόνια μάθαμε ότι ήταν στόχος του πεδίου βολής που είχε χαθεί..... τώρα που γίνονται οι βολές όλοι ξέρουμε το πως βρέθηκε στον Μπάλο είναι το παράξενο!!!!

ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΟΥΤΟΥΦΙΑΝΩΝ

 Κουτουφιανά 2013 ..... το μνημείο των πεσόντων!!!...

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Θεωρίες Συνωμοσίας
Με αφορμή την προχθεσινή δολοφονία, μυρίστηκαν τα όρνια το αίμα και βγήκαν από τις φωλιές τους.
Πάει πολύς καιρός τώρα που δε βλέπω τηλεόραση, αποφεύγω και το καθεστωτικό ραδιόφωνο, αλλά εχθές το βράδυ στήθηκα επί τούτου μπροστά στην τηλεόραση. Δεν ήταν τα πράγματα χειρότερα απ’ ό,τι τα φανταζόμουν: σαράντα πέντε λεπτά της ώρας του δελτίου των οχτώ αναλώθηκαν σε θεματολογία με άξονα το φονικό και άλλα τρία ή τέσσερα για την επικείμενη επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικας. Πολύ βολικά, γίνεται και στα κανάλια της Τηλεδημοκρατίας  μας ο ίδιος κακός χαμός που γίνεται και στο διαδίκτυο.
Μυρίστηκαν λοιπόν τα όρνια το αίμα του νεκρού και άρχισαν να φτερουγίζουν κράζοντας, μέχρι που υποχρεώθηκε να βγει κι ο πατέρας για να πει ότι ο Killah P δεν ανήκε σε κανενός το κόμμα. Ανήκε, πιθανόν,.....

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ


ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ....

.... ο δρόμος από τα Τοπόλια προς Κατσοματάδω είναι κλειστός επειδή δουλεύεται, και επισκευάζεται;
.... το ΚΤΕΛ δεν θα πάει στο συγκοινωνιακό πάρκο, αλλά όπου γουστάρει;
.... Το δημοτικό γήπεδο είναι ή δεν είναι παράνομο;
.... ο βιολογικός δουλεύει ή όχι;
.... αυτός που είπε ότι η Κίσαμος τα επόμενα 4 χρόνια θα κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης το πιστεύει ακόμα;

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μην ξεχάσετε αύριο στις 16.30 τον πρώτο επίσημο αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής του Κισαμικού στο δημοτικό στάδιο Κισάμου.
Ενώ ανακοινώθηκαν και οι επίσημοι χορηγοί για την φανέλα της ομάδος που θα είναι: η Εβδομαδιαία Εφημερίδα «Παραπολιτικά» (μπροστινό μέρος εμφάνισης), Εμπόριο Κατεψυγμένων Προϊόντων «Γιαννενάκης ΑΕ» (πίσω μέρος), Τεχνική Μελετητική Εταιρεία «Edeka Α.Ε.» (σορτς) και Ζαχαροπλαστείο «Αφοί Σημαντηράκη» (μανίκια).

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Άναψαν τα αίματα στο συμβούλιο του Νέου Εμπορικού συλλόγου Κισάμου, ομαδικό πυρ όχι αναμεταξύ των, αλλά ως προς την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής μας, που ενώ σαν σύλλογος έχουν στείλει πάνω από 50 επιστολές για τα χάλια της πόλης μας .... απάντηση δεν πήραν σε καμία.
Δυστυχώς ένα εργαλείο στα χέρια της δημοτικής αρχής είναι παραμελημένο ... με σκοπό!!!
- Πάντως δίχως να ξέρω πολλά, ο Νέος εμπορικός σύλλογος Κισάμου ...ετοιμάζει ομαδική κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Το θέμα βέβαια είναι με ποιον;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

Μάθαμε που πήγαιναν τα λεφτά από τον ΟΠΑΠ.....

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

«Παρανομίες εξ ανάγκης»
Ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ. Δερμιτζάκης πάντως επέμεινε: «Οι Υπηρεσίες δε μας λένε πως θα τους διαχειριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, μας λένε τι παρανομίες κάνουμε. Τις κάνουμε εξ ανάγκης».
Εξ ανάγκης λοιπόν μαζικός τουρισμός. Οι άνθρωποι έρχονται, ε να μη βάλουμε μερικές ακόμα ομπρέλες; Τι να κάνουμε; Να τους διώξουμε; Εξ ανάγκης κι η καταστροφή των υποδομών που ενημέρωναν πως εδώ, δεν είναι μία περιοχή μαζικού τουρισμού. Άλλωστε, τέτοια ομορφιά θέλουν πολλοί να την δουν. Γιατί όχι δηλαδή; Αφού πλέον την επισκέπτονται «μαζικά» τουρίστες.
Κι έτσι, σχεδόν «φυσικά», «εξ ανάγκης» θα έλεγα, κι όχι επειδή υπερεκμεταλλεύονται ή κερδοσκοπούν – διότι προφανώς ....

ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Οι άνθρωποι που πάνε πλέον στον Μπάλο από το ακρωτήρι της Γραμβούσας είναι πολλοί...απόδειξη η φωτογραφία που μου έστειλε φίλος. Δείτε τα αυτοκίνητα που παρκάρουν; Μήπως είναι καιρός πλέον να σκεφτούμε σοβαρά και τ΄ανταποδοτικά του 1Ε; Είναι αμαρτία να πληρώνουν για κάτι που δεν έχουν....εκτός αν ο σκοπός μας είναι αυτός; 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Welcome – FreeParking»
Και είναι με βεβαιότητα μεγάλη η ανάγκη – εφόσον κάποια στιγμή έρθει κάποιος καλός ιδιώτης «επενδυτής» – να υπάρχει μια υποδομή για έναν οργανωμένο χώρο που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους αυτοί οι «3.000» επισκέπτες. Εκεί, κοντά στην παραλία. Μην κουράζονται και οι άνθρωποι. Εκεί, μέσα στην προστατευόμενη περιοχή NATURA.
Η αυτοψία που είχε γίνει ήδη από το 2.000 μιλούσε για «κακοποίηση σημαντικού οικολογικά και αισθητικά τόπου». Χαρακτηριστικά αναφέρονται στην αναγκαιότητα για «άμεση αντιμετώπιση της αυθαίρετης κατασκευής του parking, όχι μόνο για τυπικούς λόγους αλλά κυρίως για το ότι αυτό βρίσκεται μέσα στην προστατευόμενη περιοχή και πολύ .....

ΚΥΡ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΞΕΝΟΣ

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Οσίου Κυρ-Ιωάννου του Ξένου, τελεί η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου .Η τελετή θα γίνει στην περιοχή Καβούσι της ενορίας Αγίων Πάντων Πλατάνου, που αποτελεί και τόπο άσκησης και κοίμησης του Οσίου το 10ο αιώνα.
Ο Όσιος Ιωάννης, ο επονομαζόμενος Ξένος ή  Αι-Κυρ Γιάννης, όπως μαθαίνουμε από την διαθήκη του, γεννήθηκε στο χωριό Μακρά Σίβα της Επαρχίας Πυριωτίσσης της Μεσαράς, το 970, δέκα χρόνια μετά  την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Σαρακινούς. 
Η Κρήτη κατά καιρούς περιήλθε στο ζυγό διαφόρων κατακτητών. Για 133 χρόνια, από το 828 μέχρι το 961, οι Σαρακινοί Άραβες είχαν μετατρέψει την Κρήτη κέντρο των πειρατικών επιδρομών τους, στο Αιγαίο. Πολλές πόλεις και χωριά της είχαν κυριολεκτικά καταστραφεί και οι Χριστιανοί είχαν πρόβλημα επιβίωσης, όσοι βέβαια είχαν γλιτώσει από τις σφαγές και τον εξισλαμισμό. 
Έτσι όταν απελευθερώθηκε η Κρήτη το 961 από τον Νικηφόρο Φωκά, υπήρξε άμεση η ανάγκη επανευαγγελισμού των κατοίκων της. Αν και οι γονείς του ήταν ευσεβείς και εύποροι ο Όσιος Ιωάννης .......

ΓΙΝΑΜΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ 3 ΚΟΜΒΟΥΣ ..ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ*

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του η υπογραφή της Σύμβασης του έργου «Ολοκλήρωση Β΄φάσης παράλληλων έργων Γαλατάς – Κολυμπάρι – Καστέλλι» προϋπολογισμού τριών εκ. ευρώ (3.000.000 €). Κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Δραπανιά (βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. περίπου πριν από την Κίσαμο) και ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα του ΒΟΑΚ στην περιοχή αυτή σε μήκος 1,5 χλμ περίπου.
Τα σχόλια περιττά....

*Κάθετος άξονας Καλουδιανά-Ελαφονήσι... δεν χρειάζεται κόμβος;
*Κάθετος άξονας Νοπήγεια- Σάσαλο ...δεν χρειάζεται κόμβος;

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς οι Μακιαβέληδες!
34 χρονών, νεκρός!
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι είναι πληρωμένο από τους Αυγουλοκέφαλους το κάθαρμα που μαχαίρωσε δυο φόρες το θύμα του και που τη δεύτερη, όπως τονίζουν με έμφαση τα βοθροκάναλα, έστριψε και τη λάμα του μαχαιριού μέσα στο στήθος του αδικοσκοτωμένου συνανθρώπου μας. 
Πρώτα από όλα, ας μη μας διαφεύγει το προφανές, το γεγονός δηλαδή ότι όλη αυτή η αναμπουμπούλα δημιουργεί βολικό θόρυβο που σκεπάζει για λίγο, για αύριο, τις πομπές της κυβέρνησης των Ολετήρων∙ για μεθαύριο έχει ο Βερζεβούλης. 
Δε θα μου έκανε λοιπόν καθόλου......

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Το Δ.Σ της Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου( ΕΠΟΦΕΚ) στη συνεδρίαση της 17-9-2013 με ομόφωνη απόφαση του και όσες δυνάμεις διαθέτει στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των απεργών εκπαιδευτικών. Η ενίσχυση με κάθε μέσο του αγώνα τους είναι ζήτημα προτεραιότητας στις σκοτεινές ημέρες που μας επιφυλάσσει το μέλλον της δημόσιας παιδείας. Ο αγώνας για την εκπαίδευση είναι αγώνας όλης της κοινωνίας . 
   Καταδικάζουμε  απερίφραστα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Δημόσια Εκπαίδευση και συστρατευόμαστε μαζί με τους Συλλόγους Γονέων κάθε σχολικής Μονάδας, αλλά και όλους τους γονείς και τους μαθητές, στο πλευρό των εκπαιδευτικών, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα που ξεκινούν. Καλούμε παράλληλα, όλους τους φορείς της περιοχής να ενισχύσουν τον αγώνα αυτό με κάθε τρόπο.
Εκ του Δ.Σ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΑΣ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ

Η ιδέα για το νέο εκλογικό σύστημα στις δημοτικές εκλογές βεβαίως δεν κατέβηκε στα φωτεινά μυαλά των κυβερνώντων. Αν ήταν δική τους, θα σήμαινε πως θα μπορούσαμε να ελπίζουμε και σε άλλες ιδέες. Αλλά τουλάχιστον, όποιος δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι πρωτότυπο και προς την σωστή κατεύθυνση, οφείλει να δανείζεται καλές ιδέες από άλλους.
Αυτό έκαναν - ευτυχώς - για πρώτη φορά με το νέο εκλογικό σύστημα για τις δημοτικές. Έκλεψαν την ιδέα που είχε διατυπώσει ο μακαρίτης ο Γεώργιος Ράλλης – μόνο που την είχε προτείνει ....

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ .....

....δηλώνουν στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες που επέλεξαν φέτος το Ρέθυμνο σαν τουριστικό προορισμό, ενώ η ηλικία του μέσου επισκέπτη κυμαίνεται από 18 έως και 54 ετών.Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκαν το πρωί σχετικά με το προφίλ των αλλοδαπών επισκεπτών του Ρεθύμνου, ενώ ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι παραπάνω από τους μισούς επιλέγουν για τη διαμονή τους ξενοδοχείο τύπου all-inclusive, ξοδεύοντας περίπου 200 με 400 ευρώ για διασκέδαση και αγορά δώρων. Η έρευνα διενεργήθηκε από φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.
Γερμανοί και Ρώσοι και ...

ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟΥ "ΦΛΑΣΚΑ"

Δεκαετία του 60' και το φορτηγό του Κουνελάκη Γιώργου ένα OPEL  με καρότσα σκεπαστή με τέντα!!!

ΓΗΠΕΔΟ......

Γιατί έχω μια αίσθηση ότι το Δημοτικό γήπεδο θα το φτιάξουν με την νέα χρονιά...ώστε να πέσουν τα εγκαίνια κοντά με τις δημοτικές εκλογές...... γιατί; Πάντως έχω μια λύση αν θέλουν να το δουν να ομορφαίνει... τώρα που τα εισιτήρια του Κισαμικού είναι λίγο ακριβά λόγω της οικονομικής κρίσης...εθελοντική εργασία στο γήπεδο με αντάλλαγμα ένα εισιτήριο!!!

ΧΑΜΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ...

 ....ή απόλυση; Διαλέξτε!
Χθες η κορύφωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την 48ωρη απεργία και ελπίζω ότι έπεται συνέχεια. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να πω δυο πράγματα επειδή πολλοί από τους συναδέλφους έχουν το επιχείρημα μη συμμετοχής τους προφέροντας τη φράση: «τα χαμένα μεροκάματα». Η αλήθεια είναι ότι σε κανέναν από μας δεν περισσεύουν χρήματα. Πολύ περισσότερο για να πούμε την αλήθεια είμαστε σε άθλια οικονομική κατάσταση. Άλλοι συνάδελφοι συντηρούν οικογένειες, άλλοι δουλεύει μόνο ο ένας από τους δύο στην οικογένεια. Άλλοι έχουν δάνεια. Άλλοι σκέφτονται ότι «δεν με αφορά..εγώ συγκεντρώνω τα μόρια που χρειάζονται».
Αγαπητοί συνάδελφοι. Δεν πρόκειται απλά για τη δουλειά μας, την αξιοπρέπειά μας. Είναι κάτι ακόμη βαθύτερο. Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει ..

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

Δεκαετία του 20' η Chevrolet του Γιώργου Γαλάνη, με την ονομασία "Μαύρος καβαλάρης"  προς τιμή του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, εκτελούσε το δρομολόγιο Γαβαλοχώρι - Χανιά. 15 θέσεων ξύλινης κατασκευής του Χανιώτη αμαξοποιού Δροσουλάκη

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....

Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία, στην οικονομική επιτροπή του δήμου Κισάμου, με ψήφους 4 έναντι 2, το πρακτικό του διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου Ηλιάδη Δημήτριου, για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Κισάμου, δαπάνης 120.731 Ε χωρίς ΦΠΑ. 
Τώρα η μελέτη μαζί με την έγκριση της οικονομικής επιτροπής θα σταλούν στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έλεγχο και εντός 20ημέρου, αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε τον εργολάβο ..... στο γήπεδο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μία ψήφος που θα μπορούσε να έχει αλλάξει πολλά
Η Δημοτική Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου Κισάμου είναι μία εταιρεία η οποία έχει την ευθύνη για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων και κοινόχρηστων χώρων εντός των ορίων του Δήμου Κισάμου. Έχει την ευθύνη της διαχείρισης της περιοχής Μπάλου και σε συνδιαχείριση με την αντίστοιχη Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου Καντάνου – Σελίνου και της περιοχής Ελαφόνησου.  Για το ανώμαλο και αδιαφανές της λειτουργίας της και την πλήρη απουσία δημοκρατικού ελέγχου είχαμε γράψει και σε παλαιότερο δημοσίευμά μας [6].
Σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες τόσο μέσω δημοσιευμάτων όσο κι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κισάμου η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Αντιθέτως, αυτό που παρατηρείται είναι η συνέχιση της ίδιας αδιαφανούς διαχείρισης, αυτό που ο κ. Γεωργακάκης ...

ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....

Λυπάμαι αφάνταστα για το θάνατο του 34χρονου μουσικού από το Κερατσίνι. Το παρακράτος , έκανε καλά τη δουλειά του. 
Την ώρα που οι απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός από ένα ευρύ πολιτικό και κομματικό φάσμα κατεβαίνει στους δρόμους για να αντισταθεί στη λαίλαπα των απολύσεων και την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, κάποια "σαΐνια", δίνουν βορά το σώμα ενός νέου ανθρώπου για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματά της.
Για το παρακράτος, ο Killah P. ήταν απλά ένας αριθμός. Δεν έλαβε κανείς υπόψη του τα όνειρα, τους στόχους, την ανάγκη του για ευτυχία, για επιτυχία, για αγάπη.
Ετούτες τις δύσκολες ώρες, συνιστώ μόνο ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Μην παίξετε το παιχνίδι τους. Μην χωριστείτε σε ομάδες, κομματικές ή μη. Μην πολεμήσετε μεταξύ σας. Ας μην χυθεί άλλο αίμα αθώων. 
Ο εχθρός είναι ένας: Οι διεθνείς και οι εγχώριοι τοκογλύφοι. Εκεί πρέπει να εστιαζόμαστε. 
Θυμηθείτε μόνο το απόφθεγμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ και πορευθείτε ανάλογα:
"Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας".
Aντίνοος

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ανακοινώνεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης ότι στα πλαίσια των εργασιών κατασκευής του έργου «Βελτίωση & Συντήρηση του Ε.Ο.Δ. Κρήτης 3ο υποέργο Βελτίωση και Συντήρηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης του Ε.Ο.Δ. Κρήτης» θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης στις Π.Ε. Ηρακλείου, Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Χανίων Νέα Εθνική Οδό από Ταυρωνίτη έως Κίσαμο κατά τμήματα
Εργασίες στο τμήμα Ταυρωνίτη Κίσαμο θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 26-9-2013 έως την Δευτέρα 30-9-2013.
Για το τμήμα Καστέλλι -Πλάτανος που είχε τον μεγαλύτερο φόρτο την καλοκαιρινή περίοδο και με τις γραμμές σβησμένες ούτε λόγος....
Πάντως είναι μια καλή περίπτωση να φτιάξουμε και τις διαβάσεις ειδικά από εκεί που περνούν μαθητές..... 

ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ

Κάτι μπάζα μαζί με 2-3 στρώματα βρίσκονται ακόμα ..εδώ δηλαδή και 1 βδομάδα στην ανατολική μεριά του γηπέδου..... Η απορία μου είναι όχι γιατί δεν τα παίρνουν οι του δήμου, αλλά 2 ξενοδοχεία βρίσκονται εκεί κοντά, ας φιλοτιμηθούν να τα βγάλουν αυτοί! 
-Είπαμε αγαπούμε τον τόπο μας και αφού ξέρουμε ότι κάποιοι δεν ακούνε καλά και έχουν γκαβομάρα ας μην τους μοιάσουν και οι ξενοδόχοι;
Την Κυριακή ο Κισαμικός έχει παιχνίδι πάλι εδώ και η αντίπαλος ομάδα ενημέρωσε ότι θα έλθει με πολλούς φιλάθλους..ας ελπίσουμε ότι δεν θα δουν αυτά τα χάλια μας.....

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ (1937)

Εκατοντάδες είναι τα εγχειρίδια και οι οδηγοί που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιχειρώντας να διδάξουν το κοινό τις μυστικές συνταγές εύκολου και γρήγορου πλουτισμού, ορθής επενδυτικής στρατηγικής, ελάφρυνσης από χρέη και άλλων φλέγοντων συναφών θεμάτων. Κανένα από αυτά όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το «χρυσό» εγχειρίδιο που συνέταξε και εξέδωσε το 1937, επί Οικονομικού Κραχ των ΗΠΑ, ο τότε σύμβουλος του Προέδρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, Ναπολέων Χιλ.
Για τη συγγραφή του, ο Χιλ «πέρασε από συνέντευξη» περισσότερους από 500 εκ των πλέον επιτυχημένων ....

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ

Εύλογο ερώτημα απευθύνουν μερικοί νέοι μας που λόγω οικονομικής κρίσης και ανεργίας δεν έχουν τα πολυπόθητα 10ευρω ανά αγώνα, ώστε να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους τον Κισαμικό. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα απασχολήσει την διοίκηση αρκεί βέβαια να το μάθουν, και είμαι σίγουρος ότι θα βρει μια λύση για όλους αυτούς που δυστυχώς αντιμετωπίζουν σήμερα οικονομικό πρόβλημα!
κάνω δε πρόταση μιας και το γήπεδο βρίσκεται σε κακά χάλια να υπάρξει κοινωνική εργασία με αντάλλαγμα τα εισιτήρια (βάψιμο-τοποθέτηση πλαστικών-καθαρισμός περιμετρικά του γηπέδου, φύτεμα λουλουδιών). 

ΑΝΤΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από σίγουρες πληροφορίες έμαθα ότι ο Ολυμπιακός θα ζητήσει από την ΦΙΦΑ οι αγώνες του στην Ευρώπη να έχουν διάρκεια ένα μόνο ημίχρονο....

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Η «εξ ανάγκης» καταστροφή της Ελαφόνησου!
«Όποιος δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλάει, ζει εκατό χρόνια». Έτσι λέει μία παροιμία από την Σικελία.
Είναι εμφανές ότι η συγκεκριμένη (κοινή) λογική σχετίζεται με μια κυρίαρχη αντίληψη: ότι οι βασικές ανθρώπινες αισθήσεις αποτελούν κίνδυνο για την επιβίωσή. Δηλαδή, ότι κίνδυνο αποτελεί η γνώση που γεννά η ικανότητά να βλέπεις και ν’ ακούς,  και μετά, η δυνατότητα διάδοσης αυτής της γνώσης μέσω της ομιλίας. Κουφός, μουγκός, τυφλός. Είναι προτιμότερο.
Αυτή η αναγνώριση της αξίας της σιωπής που αποτυπώθηκε ως παροιμία στο λαϊκό θυμικό στον τόπο που γεννήθηκε η μαφία, ίσως όχι στον ίδιο βαθμό αλλά σε αρκετά μεγάλο, αποκτά νόημα και στην Ελλάδα. Εν προκειμένω και στα Χανιά.
Θέλετε κάποιο παράδειγμα; Να, για τον .....

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΝΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αν πάρω αυτά που γράφουν οι εφημερίδες .... τότε είμαι σίγουρος ότι ο προεκλογικός αγώνας θα είναι δύσκολος μακρύς και με πολλές εντάσεις..και το ότι πολλοί διαφοροποιούνται με τις ως και σήμερα γραμμές τους, με κάνει ακόμα να γίνομαι πολύ καχύποπτος! Και εντάξει έχουνε διαφορές με τις γραμμές των υπόγειων δικτύων όπως λένε, έχουνε αντίθετες απόψεις με τις κεφαλές όπως ξαναλένε, έχουμε παράπονα από τους ενορχηστρωτές όπως διατυμπανίζουν ....όμως τόσο απότομα και λίγο πριν την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περίοδου, όλες αυτές οι πολιτικές "αποδράσεις", έ με κάνουν να πιστεύω ότι οι δυσαρεστημένοι κάτι άλλο μάλλον ζητούν εναγωνίως!!!  

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

Είχε προηγηθεί το κλείσιμο και η υποβάθμιση άλλων σχολείων της Κισάμου χωρίς αντίδραση του Δήμου. Στην περίπτωση της Γραμβούσας όμως έχουμε υποβάθμιση σχολείου σε μια από τις δυναμικότερες περιοχές της Κισάμου. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι διότι σε επόμενο χρόνο θα πάρει προτεραιότητα για να κλείσει.
Ότι και να υποσχεθούν η διοικητική πραγματικότητα δηλαδή στα χαρτιά το σχολείο πλέον θα είναι τριθέσιο.
Με την μείωση των οργανικών θέσεων θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τελικοί στόχοι τους που είναι η μείωση του αριθμού.....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και εμπλεκόμενοι στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και όχι μόνο,

Πέρασαν τέσσερα χρόνια με το πρόβλημα της Ασπίς Πρόνοια να μένει άλυτο. Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναγράψει. Πελάτες στον αέρα, ασφαλιστές υπό διωγμό και οι διαχειριστές αυτής της υπόθεσης το μόνο που ξέρουν είναι να βγάζουν φιρμάνια με μοναδικό στόχο την συνέχιση του προβλήματος και την γενική κόπωση, λέγοντας ότι δεν «έχουμε κλέψει» και με αποτέλεσμα να φέρνουν τον ελληνικό λαό σε δυσχέρεια.
Με απόρροια είδα την ανακοίνωση του επόπτη στις 16/06/2013 ότι μέχρι 04/10, οι πελάτες πρέπει...

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

- Κι όμως αυτές είναι δυο από τις πολλές φωτογραφίες που τράβηξα μέσα στην πόλη σε μια παλιά εγκαταλελειμμένη κατοικία, που ζουν 4 άτομα όλοι τους μετανάστες. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την βρομιά και την δυσωδία. Καλώ ους υπεύθυνους να καθαρίσουν τον χώρο για να μην έχουμε και τίποτα χειρότερα.
Μια σχολή χορού είναι εκεί κοντά και πάμπολλα σπίτια με παιδιά....

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Οι χρυσές κάρτες διαρκείας θέλουν και τ΄ανάλογα καθίσματα...μια προσφορά του Κισαμικού στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο Κισάμου!!!