Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ....

Πινακίδες σήμανσης καλυμμένες με αυτοκόλλητα, ζωγραφισμένες με σπρέι, ακόμη και τρυπημένες από σφαίρες! Κάποιοι συμπολίτες μας φαίνεται πως εκφράζουν τις "καλλιτεχνικές" τους δραστηριότητες με βανδαλισμούς, αλλά κυρίως με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα.
Ο βανδαλισμός των πινακίδων σήμανσης είναι καινούργιο φαινόμενο. Είναι κάτι σαν μάστιγα, που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και ανυπολόγιστες συνέπειες....Ήδη σε τρία σημεία της πόλης μας είναι ξηλωμένα τα στοπ..και φυσικά αν συμβεί οτιδήποτε εκεί.... όλοι ξέρουμε ποιος φταίει. Μια απλή ηλεκτροκόλληση χρειάζονται....

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ...

..και τότε πήγαινε κόσμος πολύς κόσμος αλλά υπήρχε και μέτρο....

MAΡAKOMIXEΛAKEIO TOYΡNOYA

Καλεσμένος θα είναι σήμερα στις Αρχάνες ο Κισαμικός μαζί με τον Ρούβα, συμμετέχοντας στο εκεί τουρνουά που διοργανώνει ο Γιούχτας.
Οι αναμετρήσεις θα 45λεπτοι
16:45 Γιούχτας-Ρούβας
17:45 Ρούβας-Κισαμικός
18:45 Γιούχτας-Κισαμικός
Η αναχώρηση της ομάδος είναι προγραμματισμένη για την 13.30 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Με την 121/2013 απόφαση Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Κισάμου, έγινε κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης της δηµοπρασίας για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑ∆ΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ». 
Σύµφωνα µε την εγκεκριµένη διακήρυξη η δηµοπρασία είχε οριστεί για τις είκοσι επτά (27)  Αυγούστου 2013, όπου όµως, όπως αναγράφηκε και στο πρακτικό της δηµοπρασίας, δεν κατατέθηκε στην επιτροπή διαγωνισµού καµία προσφορά
Σύµφωνα µε το άρθρο 18 της εγκεκριµένης διακήρυξης, αν για οποιοδήποτε λόγω δεν διεξαχθεί η δηµοπρασία την προκαθορισµένη ηµεροµηνία ή αν διεξαχθεί µεν αλλά δεν κατατεθεί καµία προσφορά, τότε η Προϊσταµένη Αρχή, δηλαδή η Οικονοµική Επιτροπή, µε νέα απόφασή της καθορίζει νέα ηµεροµηνία για την διεξαγωγή του διαγωνισµού.
Έτσι η οικονομική επιτροπή συνεδρίασε και με τρείς (3) ψήφους υπέρ και ένα (1) παρών του Αντωνίου Παρτσαλάκη όρισε νέα ημερομηνία την έκτη (6) Σεπτεµβρίου 2013, ηµέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.µ να διεξαχθεί η δημοπρασία στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα του ∆ήµου Κισάµου από επιτροπή που αποτελείται από υπαλλήλους, όπως αυτοί
• Φωτεινόπουλος Βασίλειος, ∆ιοικητικός Υπάλληλος ∆ήµου Κισσάµου, ως Πρόεδρο
• Κυριτσάκη Ελένη, Υπάλληλος ∆ήµου Κισσάµου, ως µέλος
• Σκουνάκης Βασίλειος , ∆ιοικητικό Υπάλληλο ∆ήµου Κισσάµου, ως µέλος
Με αναπληρωτές τους: Μητσοτάκη Κυριακή, Κωνσταντουδάκη Μαρία, Σηµαντηράκη Μαριάννα. 
Ο Δημοτικός σύμβουλος Αντ. Παρτσαλάκης είπε για το παρών που ψήφισε, "με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει το φιάσκο της διαδικασίας διότι το έργο έπρεπε να έχει εκτελεστεί εδώ και ένα µήνα σύµφωνα µε την 78/2013 απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου που δεν εκτελέστηκε από την ∆ηµοτική αρχή". 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ...

Τελευταία μέρα σήμερα που η οδός Σκαλίδη ο πιο "εμπορικός" δρόμος της πόλης θα είναι κλειστός το βράδυ ..από την Δευτέρα ξανά στην ρουτίνα των αυτοκινήτων και των μηχανών... μην χάσετε λοιπόν την τελευταία μέρα του πεζόδρομου..κάνοντας την βόλτα σας, ψωνίζοντας αλλά και διασκεδάζοντας..μάλιστα θα υπάρχουν και εκπλήξεις και θα ενθουσιαστείτε.....

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

......πανέτοιμο το γήπεδο να υποδεχτεί τον Κισαμικό.....

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΝΟΜΟ...

«Καλώς» απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στη σήραγγα των Τοπολίων στον δρόμο προς τα Εννιά Χωριά αποφάνθηκε ο εισαγγελέας Χανίων. 
Ο εισαγγελέας δήλωσε ενήμερος για τα γεγονότα και επεσήμανε ότι το κλείσιμο του δρόμου είναι σύννομο μετά την πτώση της πέτρας και τον τραυματισμό της κοπέλας και καλώς έγινε.

...για το κατσίκι όμως τίποτα; Ήταν σύννομη ή όχι η εκτέλεση του;

Υ.Σ Αναληθείς οι πληροφορίες ότι σκοπεύουν να στήσουν άγαλμα του κατσικιού στην είσοδο του φαραγγιού!!

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ

... στήριξης συζητούν οι «φίλοι μας» για την Ελλάδα.
Οικονομολόγος δεν είμαι.
Σχετικός περί τα Οικονομικά δεν είμαι.
Άσχετος θα έλεγα ότι είμαι.
Έχω μάθει όμως ότι ένα και ένα στα μαθηματικά κάνουν δύο.
Θέλουν να μας πουν δηλαδή ότι όσα τραβούν οι Ελληνικές οικογένειες, από τα μεσαία στρώματα και κάτω επί τρία χρόνια δεν απέδωσαν αυτά που μας υπόσχονταν;
Χρειαζόμαστε και άλλα χρήματα.
Χρειαζόμαστε και άλλες θυσίες.
Μήπως τα χρήματα που θα μας δώσουν με το νέο πακέτο στήριξης θα είναι τζάμπα; οπότε δεν θα χρειάζονται άλλες θυσίες.
Ας μην γελιόμαστε. Το πείραμα της Ελλάδας, δηλαδή να δούμε μέχρι που αντέχουν οι πολίτες πριν γίνει κοινωνική έκρηξη συνεχίζεται.
Πήραν θάρρος από την μη αντίδραση των Ελλήνων και συνεχίζουν το πείραμά τους.
Το νέο πακέτο θα ακολουθείται από νέα μέτρα εις βάρος της Ελληνικής οικογένειας.
Η Κινεζοποίηση στο πείραμα της Ελλάδας συνεχίζεται.
Εάν πετύχουν, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Οι ίδιοι θα συνεχίσουν να διάγουν πολυτελή βίο και να συσσωρεύουν περιουσίες εις βάρος μας.
Πριν είναι απολύτως αργά, ας ανοίξουμε τα μάτια μας να δούμε την αλήθεια, και να γίνουμε υποψιασμένοι και ενεργοί πολίτες.
Κουκουράκης Κων/νος
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

ΧΑΜΟΣ

Πιάσαμε Σεπτέμβριο όπου να' ναι και το μπάχαλο στην Ηρώων Πολυτεχνείου δεν έχει τελειωμό...η ποιότητα ζωής μάλλον το σκέπτεται πολύ σοβαρά να κλείσει και αυτόν τον δρόμο μιας και δεν μπορεί να βρει λύσεις (όπου δεν έχει λύσεις να δώσει βρίσκει τον εύκολο τρόπο κλείσιμο του δρόμου)! μάλιστα όπως έμαθα θα τον κλείσει μεσημεριάτικο 11.00 -15.00 ...και έτσι θα γλυτώσει και τα μποτιλιαρίσματα αλλά και τα διπλοτριπλοπαρκαρίσματα!!! 

ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

...Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο Κισάμου, την Κυριακή το απόγευμα, ομιλητής Χαρτζουλάκης Κωστής με θέμα "Νερό- Η επόμενη κρίση"!!! 

ΟΣΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ...

..............Ελαφονήσι έτσι να σηκώσουν το χέρι τους!!!

ΑΝΤΙΔΑΝΕΙΟ

Θα ήταν καλή ιδέα να συγκεντρωθουν τα αντιδάνεια της Ελληνικής, δηλαδή τις ελληνικές λέξεις που πέρασαν ως δάνεια σε μία ή περισσότερες άλλες γλώσσες και ύστερα επέστρεψαν στη γλώσσα μας με αλλαγμένη μορφή ή / και σημασία, π.χ. καναπές από το κωνώπιον (ανάκλιντρο με κουνουπιέρα), μπουντρούμι από το bodrum από τον ιππόδρομο.
Ο «νόστος», η επιστροφή στην πατρίδα (από το ρήμα νέομαι «επιστρέφω»), δεν χαρακτήρισε μόνο «τη γλυκιά προσμονή τής επιστροφής στην πατρίδα» που κατέληξε στο νόστιμος, αλλά έδωσε και «τον ψυχικό πόνο που γεννάει αυτή η προσμονή», τη νοσταλγία. Και ήταν μάλιστα οι Γάλλοι που κατέφυγαν στις ελληνικές λεξιλογικές πηγές, πλάσσοντας πρώτοι αυτοί το άλγος τού νόστου, το nostalgie. Έτσι, από άλλο δρόμο, η λέξη επέστρεψε στη «λεξιλογική πατρίδα» της.
Η επιστροφή μιας λέξης ως ....

ΣΣΣΣΣ ..ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΤΕ

Σύμφωνα με τον ναυτικό πράκτορα Βασίλη Μανιάτη, σε όλα ανεξαιρέτως τα δρομολόγια από Καλαμάτα σημειώθηκε αύξηση από 20% και πάνω, ενώ από την ενημέρωση που έχει, προκύπτει πως αυξημένη ήταν η κίνηση και σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια από Καστέλι προς Καλαμάτα. 
Χαρακτηριστικό είναι το ότι φέτος υπήρξαν δρομολόγια με 500 και πλέον επιβάτες και 100 οχήματα.
Οι λόγοι που οδήγησαν στην αυξημένη κίνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πράκτορα, είναι αφενός οι χαμηλές τιμές εισιτηρίων συγκριτικά με τον Πειραιά και αφετέρου η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, που συμβάλλει στην πιο γρήγορη και άνετη προσέγγιση του λιμανιού. 

Με το Μυρτυδιώτισσα ήταν ασύμφορη η γραμμή και απότομα μας έγινε ..συμφέρουσα....χαχαχαχα

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

 ΛΗΓΜΕΝΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ  συστατικά, ληγμένα χημικά συντηρητικά, τι σημαίνει;

Σημαίνει, ότι τρως αέρα κοπανιστό και την μετεξέλιξη των χημικών συντηρητικών, σε τι, σε τοξικό εμπλουτισμό. 
Οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, χτυπούν την υγεία μας δήθεν για την ακρίβεια.
Θέλουν ο καταναλωτής, να επιτρέπεται αγοράζει και με τον νόμο, ληγμένα προϊόντα, για να μπορεί να τα φτάσει με το χαρατσωμένο πορτοφόλι του.
Η πώληση τροφίμων μετά την ημερομηνία της ένδειξης ‘‘κατάλληλο για ανάλωση πριν από…. ’’ ακόμα και μετά από μία έως τρεις εβδομάδες σε ειδικά ράφια – ψυγεία, αποτελεί ολέθριο σφάλμα, της Εθνικής Αντιπροσωπείας και μερίδας του Επιχειρηματικού κόσμου, κατά της υγείας των Ελλήνων και του Συστήματος Υγείας της χώρας.
Τα προσχήματα περί πίεσης – πτώσης των τιμών ....

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Tο 1990 το Διεθνές Κέντρο για την Έρευνα του Καρκίνου του Παγκόσμιου Oργανισμού Yγείας αποφάνθηκε πως η καρκινογονικότητα του αμιάντου δεν εξαρτάται από το εάν εισπνέεται ή καταπίνεται.
«H έκθεση στον αμίαντο είναι συνδεδεμένη με νεοπλασίες σε διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος και όπως αποδείχτηκε από πειράματα, οι ίνες αμιάντου μπορούν να μεταναστεύσουν στα περισσότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος», επισημαίνει η πρώην ερευνήτρια του Eθνικού Iδρύματος Eρευνών Δρ χημικός Bάνα Πανδή-Aγαθοκλή, η οποία μελετά το ζήτημα «αμίαντος και υγεία» από το 1979. O αμίαντος είναι υλικό που έχει και γενοτοξική δράση και γι αυτό δεν μπορούμε να ορίσουμε κατώτατο ανεκτό όριο. Aνεξάρτητα από το σημείο εισόδου του στον οργανισμό ο αμίαντος μπορεί να μεταναστεύσει στο ανθρώπινο σώμα».
Xιλιάδες χιλιόμετρα σωλήνων αμιαντοτσιμέντου μεταφέρουν πόσιμο νερό στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να είναι γνωστή η διαβρωτική ικανότητα των νερών και αν έχουν φθαρεί οι αμιαντοσωλήνες.«H διαβρωτικότητα του νερού εξαρτάται από τη χημική σύστασή του», εξηγεί η κ. Πανδή-Aγαθοκλή. Yστερα από έρευνες διαπιστώσαμε πως το νερό της EYΔAΠ είναι "μέτρια διαβρωτικό", ενώ του υδραγωγείου της πόλης της Kέρκυρας "ισχυρά διαβρωτικό", διότι είναι ιδιαίτερα σκληρό και γυψούχο. H διάβρωση προκαλεί όχι μόνο φθορά ή καταστροφή των εγκαταστάσεων, αλλά αποτελεί και δυνητικό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών λόγω των διαλυόμενων μετάλλων....Στην Κίσαμο τι νερό έχουμε σκληρό ή μαλακό;

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΜΜΟ....*

Βρε Γ. Ουντ...... τι πάεις και γράφεις άμα δεν ξέρεις το Θέμα..... Μάλλον άποψη δική σου για ότι συμβαίνει στο Ελαφονήσι και τον Μπάλο δεν έχεις..... Ποιοι άραγε έχουν φαντασιοπληξία και που είδες μάγισσες; Μήπως δεν διαβάζεις αυτά που γράφεις; Μάλλον.... μάθε δε ότι σε όλα τα πράματα πάνω σε αυτόν τον ντουνιά υπάρχει χρυσή τομή....σε όλα αρκεί αυτοί που θα την βρουν και θα την εφαρμόσουν να είναι τίμιοι, εργατικοί και η κάθε τους ενέργεια θα αποσκοπεί για το καλό του τόπου και των πολιτών ....
Πριν κάμποσα χρόνια οι τουρίστες ήταν 2000 και όλα δούλευαν ρολόι, απότομα ήρθαν άλλοι 500 και καταστράφηκαν όλα ...και δεν φτάνει ότι δεν βρίσκουν λύσεις....να' σου και ο κάθε δημοσιογράφος να προσπαθεί να μας πείσει ότι για το χάλι στον Μπάλο και Λαφονήσι φταίνε οι τουρίστες.... ξου ρε Λάκη....

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Να πως θέλουν οι Ιθακιώτες τον δήμαρχο τους.....

ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ...

Στη λήψη μέτρων για την προστασία αρωματικών φυτών της Κρήτης όπως η μαλλοτήρα, η μαντζουράνα, το φασκόμηλο και η ρίγανη, προχωρά η διεύθυνση δασών Χανίων.
Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε ρυθμιστική δασική - αστυνομική διάταξη με την οποία για τα επόμενα πέντε χρόνια απαγορεύεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η εκρίζωση και ολοκληρωτική κοπή των βλαστών παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου και πόας».
Στην ίδια διάταξη αναφέρεται ότι απαγορεύεται η συλλογή για εμπορία μαλλοτήρας, ματζουράνας, φασκόμηλου και ρίγανης σε όλες τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο προστασίας της φύσης Natura 2000 ενώ η κοπή των συγκεκριμένων φυτών επιτρέπεται για μικρές ποσότητες μέχρι 500 γραμμάρια ανά είδος για την κάλυψη ατομικών αναγκών την εποχή της ανθοφορίας με την χρήση ψαλιδιού και μαχαιριού χωρίς να κόβονται όλοι οι βλαστοί.
Εκτός του δικτύου Νatura και μετά από άδεια της δασικής υπηρεσίας επιτρέπεται η κοπή αυτών των ειδών για εμπορία αλλά σε ποσότητες που θα ορίζονται από την σχετική άδεια.
Το μέτρο της απαγόρευσης για μια πενταετία αρωματικών φυτών κρίθηκε αναγκαίο δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση αυτών των ειδών που λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων είναι περιζήτητα στην αγορά.
Η διάταξη προβλέπει και αυστηρές ποινές σε όσους δεν την εφαρμόζουν.
tovima.gr

ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ

Επικινδυνότητα του αμίαντου
Στην Ελλάδα, ένα σημαντικό μέρος του δικτύου ύδρευσης, δυστυχώς, είναι ακόμη από αμιαντοσωλήνες. Ο Αμίαντος είναι ένα επικίνδυνο και εξοστρακισμένο, από παντού, υλικό, και πουθενά δεν διανοούνται να τον χρησιμοποιήσουν. 
Δυστυχώς,επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα αμίαντου σε πολλές περιοχές (Κοζάνη, κ.ά.) έγινε ένα βαρύτατο λάθος με την εκμετάλλευσή του από εργοστάσια αμιαντοτσιμέντου. 
 Η επικινδυνότητα του αμίαντου οφείλεται στο ότι οι πολύ λεπτές ίνες του (μήκος 3 μm) έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τις κυτταρικές μεμβράνες με μεγάλη ευκολία. Είναι μια ισχυρά καρκινική ουσία που προκαλεί σοβαρότατη μορφή καρκίνου στους πνεύμονες. 
Σε παγκόσμια κλίμακα, λίγες είναι οι μελέτες για την δράση του αμίαντου στο πόσιμο νερό,γιατί,σχεδόν πουθενά, δεν χρησιμοποιείται αμίαντος στα δίκτυα ύδρευσης. 
Οι σωλήνες των δικτύων από αμιαντοτσιμέντο υφίστανται σημαντική διάβρωση από το νερό και με την πάροδο του χρόνου απελευθερώνουν τεράστιους αριθμούς ινών αμίαντου στο νερό. 
Ενώ δεν υπάρχει επίσημη καταχώρηση των προβλημάτων του αμίαντου στο πόσιμο νερό, εν τούτοις, ο αμίαντος ελέγχεται ως ένοχος για: 
-Εκτεταμένους πολύποδες του παχέος εντέρου
-Εστίες φλεγμονών σε κύτταρα που διαπερνούν τα τοιχώματά τους ίνες αμίαντου, οι οποίες, μη μεταβολιζόμενες, μη αποβαλλόμενες, προκαλούν προβλήματα σε οισοφάγο και στοματική κοιλότητα.

ΛΙΜΝΑΙΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ....

Καλά για μια πράσινη λιμνούλα κάνετε έτσι στο Ελαφονήσι; Σιγά το πράμα....αν ανοίξουν τον βόθρο θα ξαναγεμίσει.....

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Eπαγγελματικοί λόγοι και οικογενειακές μου υποχρεώσεις, περιορίζουν την δυνατότητα μου να αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο στην διοίκηση των δημοτικών πραγμάτων. Ως εκ τούτου, δηλώνω, ότι δεν θα είμαι υποψήφια στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι παύω να ενδιαφέρομαι για την αυτοδιοίκηση. Απεναντίας δηλώνω ότι θα βρίσκομαι δίπλα στην δημοτική ομάδα, με την οποία ονειρευτήκαμε εργαστήκαμε αγωνιστήκαμε επί οκτώ χρόνια με μοναδικό στόχο το κοινό καλό. Αυτή η ομάδα καθόλο αυτό το διάστημα απέδειξε ότι και γνώση των προβλημάτων έχει και πείρα διαχείρισης και όραμα για τον τόπο μας όχι ως ο ευκαιριακός επισκέπτης του αλλά ως ο μόνιμος κάτοικος που δέχεται τις επιπτώσεις των δημοτικών δράσεων ή της αδράνειας της Δημοτικής Αρχής. Πιστεύω ακράδαντα ότι από αυτή την ομάδα και τις δυνάμεις που την στηρίζουν θα προκύψει υποψηφιότητα Δημάρχου την οποία θα υποστηρίξω με πάθος για να βρει ξανά αυτός ο τόπος την εκπροσώπηση που του αξίζει για να βαδίσει στο δρόμο των δυνατοτήτων του. Αλλωστε είναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθεί από την διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου Κισάμου ο νυν Δήμαρχος και η ολιγομελής ομάδα εκ των συμβούλων του, οι οποίοι με πλήρη περιφρόνηση του Δ.Σ. ελέγχουν τα δημοτικά πράγματα από το παρασκήνιο και εκ του μακρόθεν και ως εκ τούτου χωρίς γνώση, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο και όραμα, με πλήρη αδιαφάνεια, με μόνο εργαλείο το ρουσφέτι και το μοίρασμα μισθών σε διορισμένους «ημέτερους» και συγγενείς. 
Με εκτίμηση Φρόσω Σκουλάκη

ΟΙ ΤΟΠΟΛΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΟΛΙΑΝΟ ΦΑΡΑΓΓΙ

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τοπολίων 'Τα Τοπόλια', μετά από όσα ειπώθηκαν, διαδόθηκαν ή παρουσιάστηκαν στα M.M.E., με αφορμή τον βαρύ τραυματισμό της άτυχης κοπέλας πλησίον της σήραγγας Τοπολίων την 17/8/2013, θεωρεί αναγκαίο να καταγγείλει δημόσια και να ανακοινώσει τα ακόλουθα:
Το Τοπολιανό φαράγγι και οι οικισμοί γύρω από αυτό αποτελούν σημαντικό κομμάτι από την κληρονομιά της φύσης στο δυτικό τμήμα του Ν. Χανίων και ειδικότερα της Κισάμου.
 Η προσπάθειά μας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ως στόχο να αναδείξει τα αξιόλογα στοιχεία που θα προσελκύσουν επισκέπτες στην περιοχή και θα δώσουν πνοή ζωής στους οικισμούς που μαραζώνουν δημογραφικά και οικονομικά.
 Η προσπάθειά μας, όμως, αυτή φαίνεται ότι, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε απασχολήσαμε οιονδήποτε, δεν έτυχε ....

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Ένα πολύ καλό άρθρο από ένα συνάδελφο, με μια επιστημονική εξήγηση για την απάθεια και την παράδοση στην στυγνή ληστεία και στην εξαθλίωση, ενός λαού που δεν του επιτρέπει η ιστορία να φέρεται έτσι .  Σας το παραθέτω και ειλικρινά διερωτώμαι πως είναι δυνατόν ενώ το χρέος μας το 2009 ήταν στο 120% ως προς το ΑΕΠ , να έρχεται η τρόικα και να γκρεμίζει τα πάντα στη χώρα με το πρόσχημα ότι  θα το μειώσει , αυτό να ξεπερνάει σήμερα το 180%, 6.000 συμπατριώτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και αρκετοί  εξακολουθούν να βλέπουν ηλίθιες εκπομπές στα Μαζικά Μέσα Αποχαύνωσης. Κρίμα, ακόμα και ο ραγιαδισμός, η βλακεία και η δειλία έχουν τα όριά τους...

 “Γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες;”...
Σπύρος Γκουτζάνης 27/08/2013
Σε πρόσφατο άρθρο του ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί απορούσε πως αντέχουν οι Έλληνες και δεν εξεγείρονται μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και τρία χρόνια καταστρεπτικών μνημονίων που πλέον αποδείχθηκε ότι δεν δίνουν διέξοδο.
Την ίδια απορία έχουν ακόμη ....

ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ .....ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

Τομές ΑΤΕ γνώστες στην κατασκευή γηπέδων ...άντε κάντε την ανάθεση για να δούμε και λίγη μπάλα στην γειτονιά μας......

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το όνομά μου είναι Μάνος Δανελάκης. Είμαι κάτοικος Ρεθύμνου και κατάγομαι από το Ηράκλειο. Αγαπώ την Κρήτη και είναι το νησί με μερικά από τα πιο όμορφα σημεία που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.
Η επιστολή αυτή, προέκυψε από την θλίψη και απογοήτευση που ένιωσα, όταν ατίκρυσα την προχωρημένη καταστροφή ενός από αυτά τα σπάνιας ομορφιάς μέρη που έχουμε: το Ελαφονήσι.
Για άλλη μία φορά η μη ύπαρξη παιδείας, στους υπεύθυνους γηια τη διατήρηση και προστασία ενός τέτοιου οικότοπου και η διαφθορά που αποσκοπεί στην αισχροκέρδεια, καταφέρνουν να επιφέρουν ανεπανόρθωτες συνέπειες στον τόπο μας.
Η εμπορευματοποίηση του φυσικού κάλους στο Ελαφονήσι μόνο απογοήτευση, θλίψη και στενοχώρια μπορεί να δώσει. Μη ύπαρξη γαλάζιας σημαίας πλέον, κατεστραμμένοι κέδροι, οι φυσικοί σχηματισμοί αμμολόφων ανύπαρκτη, και κατεστραμμένα τα φυσικά λημνία της περιοχής είναι μόνο μερικά από τα «κατορθώματα».
Ένα μέρος διαφήμιση της Κρήτης και της Ελλάδας, τείνει να μετατραπεί στη μεγαλύτερη δυσφήμιση για όλους τους Έλληνες, για τον πολιτισμό και την παιδεία μας, που δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει καθόλου σε ένα σύνολο ανθρώπων για την κατάντια αυτή.
Η επιστολή αυτή αποσκοπεί σε δύο πράγματα: Να δείξει την απέχθεια και τον αποτροπιασμό ενός απλού Έλληνα πολίτη προς κάποιους ομοεθνείς οι οποίοι θέλουν να λέγονται Έλληνες – Κρητικοί, και αν είναι δυνατόν να ευαισθητοποιήσει κάποιους πραγματικούς Έλληνες, που μόνο με τη βοήθεια τους θα μπορέσει να εξαλειφθεί αυτή η παρακμή και να διασωθεί αυτή η κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΣΠΥΡΟ

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο φετινό Κισαμικό από τον περυσινό....ο προπονητής! Αν λοιπόν λειτουργούσε έτσι και ο περυσινός αχαρακτήριστος δεν θα τον απόλυαν αλλά και θα του έδιναν και μπουρμπουάρ..... 
Φιλικό παίζει σημερα και θα παίξει η δεύτερη ομάδα...όχι τίποτα άλλο γιατί τα φιλικά είναι για να βγάζεις συμπεράσματα και όχι να κορδίζεις επειδή τα κέρδισες...για την ιστορία σήμερα το απόγευμα στα Χανιά, ο Κισαμικός παίζει με τον Μινώταυρο και να η αποστολή  του ..... Βλαχάκης, Κοντοπίδης (τερματοφύλακες), Ανιάνγκμε, Βαρδάκης, Γιουρουκάκης*, Εσόνο, Καρβουνιάρης, Κοκάκης, Λευτ. Κομπογεννητάκης*, Μαντζιούνης, Μαριανάκης*, Μαρκετάκης*, Μπαμπουνάκης*, Μπάτζιο, Ντούπης, Παπακαστρήσιος, Σεϊτανίδης*, Τσικουδάκης, Ψαράκης*.

ΤΑ 9 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ

Το CNN έκανε το ρεπορτάζ του και κατέγραψε τα εννιά πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός. Τιμή μας και καμάρι μας να τα παρουσιάσουμε. Μάλιστα, το CNN στο αφιέρωμά του αναφέρει πως τα 1.400 -κατοικήσιμα και μη- νησιά της Ελλάδας αποτελούν τους πιο όμορφους προορισμούς της Μεσογείου, ωστόσο ο αρθρογράφος εκτιμά ότι τα καλύτερα νησιά της λίστας βρίσκονται στις Κυκλάδες. 
Η κατάταξη έχει ως εξής:
Ομορφότερα τοπία: Σαντορίνη
Καλύτερη νυχτερινή ζωή: Μύκονος
Καλύτερη ζωή σε χωριό – Πιο παραδοσιακός προορισμός: Νάξος
Καλύτερο νησί για θαλάσσια παιχνίδια: Πάρος
Καλύτερες παραλίες: Μήλος
Ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες: Ικαρία
Καλύτερος προορισμός για «Ροβινσώνες Κρούσους»: Κουφονήσια
Καλύτερος προορισμός για ζευγάρια: Φολέγανδρος
Καλύτερο φαγητό: Κρήτη

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ

Άλλος ένας πρώην δήμαρχος παραδίδει την σκυτάλη και αποχαιρετά .... σιγά-σιγά την πολιτική. Η κυρία Σκουλάκη με επιστολή της στα ΜΜΕ ενημερώνει τους φίλους και γνωστούς της, ότι αποχωρεί και δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες δημοτικές εκλογές...
Αυτό διαφαινόταν από καιρό μιας και όλοι ξέραμε ότι το δακτυλίδι της διαδοχής είχε ήδη δοθεί από τις αρχές του χρόνου...στον πρώτο συνεργάτη της εδώ και χρόνια κ. Θ. Σταθάκη!!
Εμείς τις ευχόμαστε να έχει υγεία και θα τα λέμε....

ΟΥΔΕΙΣ ..ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι ουδείς εργολάβος πήγε χθες στην δημοπρασία για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα..ουδείς!!!  Μήπως δεν υπάρχουν τέτοιοι εργολάβοι; Μήπως το ποσόν είναι μικρό και δεν το διακινδυνεύουν; Ή μήπως θα ήταν καλύτερη μια απευθείας ανάθεση ..για να τελειώνουμε; Θα το μάθουμε την άλλη Παρασκευή που είναι προγραμματισμένη η επόμενη δημοπρασία...ως τότε ίσως βρεθεί ο καλοθελητής.. δια του τηλεφώνου....

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Θεός σχωρέσ’ την μητέρα του Αγίου Φανουρίου! Θεός σχωρέσ' την!"
Επιτρέπονται από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις προϊόντων "περασμένης διατηρησιμότητας", -έτσι θα λέμε από τούδε και στο εξής τα ληγμένα προϊόντα, με τη βούλα και τους κανόνες της "Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών" που αποτελούν τη μετεξέλιξη (sic) του Αγορανομικού Κώδικα.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα, εφεξής επιτρέπεται η διάθεση ληγμένων μη ευαλοίωτων τροφίμων όπως προσδιορίζονται στη νομοθεσία, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και με ειδική σήμανση, όπου θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση "Τρόφιμα για πτωχούς" ή κάτι παρόμοιο. 
Πρόσβαση σε αυτά τα ληγμένα τρόφιμα θα έχουν μόνο όσοι πτωχοί είναι φορολογικά ενήμεροι. Η φορολογική .....

ΜΑΛΑΘΥΡΟΣ 1944

Η αντίσταση του χωριού μας και η θυσία των ανθρώπων του
Το χωριό μας ξεχώρισε μέσα στις σελίδες της ιστορίας σαν ένα από τα πιο αντιστασιακά και μαρτυρικά χωριά της Κρήτης. Τον πόθο του για την ελευθερία τον πλήρωσε πολύ ακριβά αφού χρειάστηκε να θυσιάσει 60 παλικάρια του. Ένα ποτάμι αίμα χρειάστηκε να ποτίσει τα χώματα της Κρήτης για να αποδείξει για άλλη μια φορά ο τόπος τούτος πως δεν κάνει παζάρια σε θέματα ελευθερίας. Άλλη μια φορά το χωριό τούτο φώναξε δυνατά "ελευθερία ή θάνατος".
Την αποφράδα μέρα 28 Αυγούστου του 1944 πολυάριθμοι Γερμανοί βρέθηκαν στα υψώματα του απλωμένου σε μεγάλη έκταση χωριού. Σιγά – σιγά κύκλωσαν όλο το χωριό και μετά το ρίξιμο μιας συνθηματικής φωτοβολίδας ξεχύθηκαν αγριεμένοι προς τις γειτονιές του, και άρχισαν να συλλαμβάνουν στην αρχή τους άνδρες και ύστερα και τις γυναίκες.
Τους άνδρες τους μάζεψαν στο Σχολείο, στα πατητήρια......

ΒΡΑΧΟΣ ΟΙ ...ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Κύριε διευθυντά,
αρχικά να εκφράσουμε και εμείς ως Σύλλογος την αμέριστη συμπαράστασή μας -όπως και σε κάθε συμπολίτη μας που υποφέρει ανεξαρτήτως αιτίας- στην 34χρονη γυναίκα και να της ευχηθούμε να είναι ο εφιάλτης που έζησε ο τελευταίος στη ζωή της. 
Ζω πάνω από 30 χρόνια στα Χανιά και πάντα, όταν πηγαίνω στην επαρχία και βλέπω παντού κατολισθήσεις βράχων πάνω στους δρόμους ασυναίσθητα κάνω τη σκέψη.
Και αν περνούσα τη στιγμή που έπεφτε ο βράχος ή η μεγάλη πέτρα τι θα γινόταν;
Και αισθανόμουν τυχερή που δεν είχα κάποιο ατύχημα του είδους.
Διαβάζοντας στην εφημερίδα σας τα διάφορα ρεπορτάζ για το περιστατικό της άτυχης γυναίκας, ποτέ δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι η αναλγησία και η ανευθυνότητα της Πολιτείας θα έφτανε στο κωμικοτραγικό σημείο να θεωρήσει υπεύθυνο για τον τραυματισμό της ένα κατσίκι!
Δεν ήξερα αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω για την κατάντια μας και για τη γελοιότητα των Αρχών μας.
Ομως διαπίστωσα, διαβάζοντας τη μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα στα Μ.Μ.Ε., αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ανάλογες σκέψεις έκαναν χιλιάδες συμπολίτες μας από όλη τη χώρα.
Τι άλλο να σχολιάσει κανείς για το θέμα αυτό.
Για όλα φταίει κάποιος τρίτος, οι πολίτες, ο ξένος δάκτυλος, τώρα τα κατσίκια, αλλά ποτέ η αρμόδια Πολιτεία.
Δεν διανοούμαι ότι τέτοιες αστειότητες μπορεί να εφευρίσκουν οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών της Ε.Ε. και να επιρρίπτουν πάντα σε κάποιο άλλο παράγοντα τη δική τους ανευθυνότητα.
Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε αλλού, θα είχαμε ακόμη και παραιτήσεις των αρμοδίων, όπως πολύ συχνά ακούμε να γίνονται.
Εδώ παραιτήσαμε από τη ζωή τρία κατσίκια ως τους ενόχους.
Οι πραγματικοί ένοχοι ακόμη στις καρέκλες τους.
Και μάλιστα οι καρεκλοκένταυροί μας μη βρίσκοντας -άκουσον, άκουσον-άλλο τρόπο να μάθουν τον ιδιοκτήτη των κατσικιών -λες και βρισκόμαστε στο Παρίσι- σκότωσαν έτσι αβασάνιστα, εγκληματικά, χωρίς δεύτερη σκέψη, σαν να επρόκειτο για αντικείμενα, 3 ζώα.
Τους ένοχους βέβαια!
Εγκληματική η στάση τους από κάθε άποψη.
Τι άλλο θα δουν και θα ακούσουν τα πολύπαθα μάτια και αφτιά μας.
«Εγινε κατολίσθηση κι έπεσε κανάς βράχος»;
Αναζητήστε τα κατσίκια και σκοτώστε τα.
Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο 
Χανίων 'Η προστασία 
των ζώων' 
Η πρόεδρος
 Αναστασία Μπομπολάκη

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

"Περιβαλλοντικά διαμάντια, όπως το Λαφονήσι και ο Μπάλος, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ίδια σκληρή νομοθεσία που αντιμετωπίζονται οι αρχαιολογικοί χώροι", επεσήμανε χθες ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των Δήμων Κισάμου και Καντάνου - Σελίνου για τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης των παραβάσεων που βεβαίωσαν πρόσφατα οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων!!
Άντε με το καλό λοιπόν να τ΄αναλάβει η αρχαιολογία.....

ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

... και όμως δεν παρουσιάστηκε ουδείς... για να αναλάβει την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Κισάμου! Μετά από 15 μέρες θα γίνει ο δεύτερος διαγωνισμός ... με τους ίδιους εργολάβους που παρέλαβαν και τώρα τα τεύχη δημοπράτησης !!!! 
Να υποθέσω ότι άγονος θα βγει και ο δεύτερος οπότε πάμε για ανάθεση και καλό χειμώνα λοιπόν......

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙ 2 ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΕΣ

Τέσσερις ελληνικές παραλίες βρίσκονται ανάμεσα στις 100 καλύτερες του κόσμου, σύμφωνα με κατάλογο που δημοσιοποίησε το CNN. 
Κορυφαία παραλία του πλανήτη είναι, σύμφωνα με τους συντάκτες του καταλόγου, η Γκράντε Ανσε στις Σεϊχέλες.
Καλύτερη μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών θεωρούνται οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα, που βρίσκεται στην 24η θέση.
Οι άλλες τρεις ελληνικές παραλίες που συγκαταλέγονται στη λίστα είναι το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (32η θέση), ο Μπάλος στα Χανιά (35η) και τα Φαλάσαρνα στον ίδιο νομό.
Το Λαφονήσι χάθηκε για άλλη μια φορά, όμως όπως έμαθα θα έχει την πρώτη θέση στην..... είσπραξη..

45.000ε ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ....

45.000 Ε εκτίμησαν οι μηχανικοί της περιφέρειας τις ζημιές που χρειάζονται άμεσα επιδιόρθωση στο κτιριακό συγκρότημα των Λυκείων, για να σουλουπωθεί λίγο η κατάσταση.... Είμαι σίγουρος ότι η περιφέρεια θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει με την μεσολάβηση φυσικά του Παναγιώτη.
Κόστος που σαφώς θα ήταν μικρότερο αν το έκαναν νωρίτερα ....αλλά και θα κάλυπταν και μεγαλύτερο μέρος των επιδιορθώσεων αν έμπαιναν σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ! (ως και πριν 3 μήνες υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα που να τρέχει για σχολεία. Λάθος βέβαια, εξάλλου το παραδέχτηκε και δημόσια ο αντιδήμαρχος εξ Έλους!!)

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσουν σήμερα στην Εισαγγελία Χανίων εκπρόσωποι των κατοίκων και των καταστηματαρχών της ευρύτερης περιοχής των Τοπολίων ζητώντας την απομάκρυνση των αδέσποτων αιγοπροβάτων από τη σήραγγα.
Επιτροπή των καταστηματαρχών και των κατοίκων συναντήθηκε χθες το πρωί με την Εισαγγελέα Χανίων και εκθέτοντας της την κατάσταση ζήτησαν την απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων και το άνοιγμα του δρόμου προς Ελαφονήσι, ο οποίος έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων με αποτέλεσμα να έχουν δεχτεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα τα χωριά της περιοχής.
Τα μέλη της επιτροπής καταστηματαρχών και κατοίκων σήμερα παρουσίασαν μάλιστα ένα υπόμνημα που είχαν επιδώσει το 2002 στον τότε Νομάρχη Χανίων ζητώντας από τότε την απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από τη σήραγγα των Τοπολίων και προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύει η παρουσία τους για την ασφάλεια των διερχόμενων.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Είναι ορθό να ακολουθεί κανείς τον δίκαιο, είναι απαραίτητο να ακολουθεί τον δυνατό. Η δικαιοσύνη που δεν έχει δύναμη είναι ανήμπορη, η δύναμη χωρίς δικαιοσύνη είναι τυραννική. Στη δικαιοσύνη που δεν έχει δύναμη μπορεί κανείς να εναντιωθεί, διότι πάντοτε υπάρχουν κακοί άνθρωποι. Η δε δύναμη που δεν έχει δικαιοσύνη παρανομεί. Πρέπει να συνενωθεί η δικαιοσύνη με τη δύναμη. Ώστε να καταστεί ο δίκαιος δυνατός είτε ο δυνατός δίκαιος.
Η δικαιοσύνη υπόκειται στην αμφισβήτηση. Ενώ η δύναμη είναι εύκολα αναγνωρίσιμη και αδιαφιλονίκητη.
Έτσι δεν μπορεί να δώσει κανείς δύναμη στη δικαιοσύνη, διότι η δύναμη αντιδρά στη δικαιοσύνη, ισχυριζόμενη ότι η ίδια είναι το δίκαιο. Γι' αυτό, αφού δεν είναι εφικτό να καταστεί ο δίκαιος δυνατός, φαντάζει δίκαιος ο δυνατός..............
Βy artemis

ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ Νο 5 ΚΑΠΟΥΤ

 "Διακοπή κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό ΑΡΘΜ 5 (Καλουδιανά-Κεφάλι-Χρυσοσκαλίτισα δια μέσω Βουλγάρω –Τοπόλια, Έλους και Στομίου) 
Από 21-8-2013 εως και 30-11-2013 καθ' όλες τις ώρες του 24ώρου για τις εργασίες του έργου "Βελτίωση συνθηκών ασφαλείας Ε.Ο. Καλουδιανά –Κεφάλι- Χρυσοσκαλίτισα, 1ο Υποέργο "Αντιστήριξη των πρανών στο τμήμα Τοπόλια –Κατσοματάδο". Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων υπενθυμίζει την παραπάνω απόφαση μας και παρακαλεί του οδηγούς για την ασφάλεια τους να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους την κύρια κυκλοφοριακή σύνδεση που αναγράφεται στην απόφαση μας." 
Ως και τις 30 Νοεμβρίου θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος από τα Τοπόλια ως τον Κατσοματάδω .. αυτό αποφάσισαν οι υπεύθυνοι...μετά βλέπουμε.

ΤΟΠΟΛΙΑ 1930 -1933

Μαρκαντώνης-Περιστεράς-Έλενα Βενιζέλου και Πλαστήρας στα Τοπόλια 1930.....
....και μια φωτογραφία της εποχής 1933 ...αξιοθέατο η σήραγγα....  χωρίς ΜΑΤ και φασαρίες..επικίνδυνη και τότε αλλά όμορφη...

2009-2010

Ο φρέντο 2.5Ε, το νερό 0.5Ε και η σπανακόπιτα 1.5Ε μετά από 3 χρόνια οι τιμές στα ύψη..και δεν το λέω εγώ αλλά τα Χανιώτικα Νέα...

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Στις 352.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των έργων - παρεμβάσεων για τη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη προχθές μεταξύ του Δήμου Χανίων και της αναδόχου εταιρείας, με τα κονδύλια, όπως σημειώνει ανακοίνωση του Δήμου, να προέρχονται από πιστώσεις της ΣΑΤΑ.
Εμείς;

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Στα χέρια μου έπεσε αυτό το εκπληκτικό λεύκωμα, "Ταξιδιωτικές και συγκοινωνιακές ιστορίες του Νομού Χανίων" των εκδόσεων Ροδολίβος, ένα λεύκωμα πολύ ενδιαφέρον με φοβερές φωτογραφίες σχεδόν όλων των λεωφορείων που κυκλοφορούσαν στα Χανιά από το 1938 και μετά, αλλά πλήθος φωτογραφιών από τα καράβια που έκαναν το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά! Ένα πλούσιο ιστορικό
Λεύκωμα με πολλές φωτογραφίες και από Κισαμίτες οδηγούς λεωφορείων.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....

Τεράστια επιτυχία η γιορτή μελιού στο Έλος ...Ε΄ας είμαστε ρεαλιστές ... κανονικά έπρεπε να γράψει ο φίλος Κάκανος στην φυλλάδα .. "με επιτυχία τελείωσε άλλη μια γιορτή μελιού στο Έλος". 
- Τώρα τα μαγαζιά να είναι κλειστά, οι μισοί να ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους μισούς, που την είδε την τεράστια επιτυχία..και αν ήταν τεράστια που ήταν οι υπόλογοι; 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Oύτε μια μέρα δεν πρόλαβε να περάσει και ο μεγάλος περιηγητής των Χανίων-αυτός είχε δει κάποτε βατραχάκια στο συντριβάνι του δημαρχείου Κισάμου- ξανακτύπησε. "Η ασφαλέστερη διαδρομή για να πάτε στο Ελαφονήσι είναι από την Κάνδανο" έγραψε στην δεύτερη σελίδα των Χαν. Νέων ο προβοκάτσιας....μάλιστα μας εξηγεί και πόσο επικίνδυνος είναι ο δρόμος από το Βλάτος.....με πολλά γκρεμά και ΜΑΤ να διαπληκτίζονται, πράγμα που κάνει κακό στον τουρισμό μας. Πιστεύω ότι η δημοτική μας αρχή θα τον "τιμήσει" για την προσφορά του..

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ 2009-10

 Φαίνονται καθαρά οι ομπρέλες και η διάταξη τους το 2009 σαν δήμος Ιναχωρίου και Πελεκάνου....για φετινή το ψάχνω....

ΑΘΩΟ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ

Κάποιος επίσημος είπε ότι έχει φτιαχτεί το 90% του έργου στο Τοπολιανό φαράγγι και μόνο ένα 10% είναι αυτό που θα έφτιαχναν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.... Βάσει λοιπόν αυτής της κουβέντας το κατσίκι αθωώνεται μιας και δεν μπορεί να ξοδεύεις πάνω από 3.500.000 Ε και ένα κατσίκι να σου χαλάει όλη την εργασία.
Άρα ένοχος αυτός που δεν φρόντισε πριν ξεκινήσει το έργο να φύγουν όλα τα κατσίκια....από τα πρανή...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη.
ΘΕΜΑ: «Απαγόρευση κυκλοφορίας Δρόμου Τοπόλια –Έλος –Ελαφονήσι ΕΟ5»

Κ. Βουλγαράκη 
Μετά την πτώση της πέτρας στην σήραγγα Τοπολίων και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου εισηγηθήκατε στην Αστυνομική Διευθ/νση Χανίων την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Επαρ/κή Οδό αρ. 5 (Καλουδιανά- Τοπόλια –Έλος-Ελαφονήσι).
Κ. Αντιπεριφερειάρχη
Στην περιοχή σήραγγας Τοπολίων η έκταση είχε καεί και έχει κηρυχτεί αναδασωτέα από την αρμόδια υπηρεσία. Παρόλα αυτά επειδή οι αρμόδιοι δηλ. Δήμος και εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν έχουν εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία, ζώα (κατσίκες, πρόβατα) βόσκουν εντός της εν λόγω περιοχής με αποτέλεσμα την συχνή πτώση βράχων.
Προκειμένου να αρθεί ο κίνδυνος από την πτώση βράχων μελετήθηκε και υλοποιήθηκε ένα θαυμάσιο έργο προστασίας και στήριξης πρανών στην περιοχή της σήραγγας Τοπολίων. Το έργο αυτό κατέστησε ΑΣΦΑΛΗ την ΕΟ 5 στο ίδιο τουλάχιστον επίπεδο που είναι και οι υπόλοιποι επαρχιακοί Οδοί (ΕΟ) των Χανίων.
Ακριβώς για το λόγο αυτό δόθηκε στην κυκλοφορία στις 5 Ιουλίου.
Καλώ την οποιοδήποτε αρμόδια Υπηρεσία έχει την άποψη ότι ο δρόμος δεν είναι ασφαλής να το δηλώσει.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου δεκάδες χιλιάδες οχήματα πέρασαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Συνέβη η πτώση της πέτρας (και μάλιστα εκτός περιοχής του έργου δηλ. κάτω από το πλέγμα προστασίας) και ο σοβαρός τραυματισμός ενός ατόμου.
Η πτώση της πέτρας θα μπορούσε να γίνει και γίνεται, σε οποιαδήποτε άλλη ΕΟ. Ακόμα και στην Εθνική Οδό συμβαίνει και μάλιστα συχνά, όλοι το έχομε δει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνουμε επί μακρόν ένα δρόμο και μάλιστα στη μέση της Τουριστικής περιόδου χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις αλλά και το άδικο από την ενέργεια μας αυτή.
Άλλωστε όποιος διάβασε προσεκτικά την απόφαση της Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Χανίων θα δει ότι ο δρόμος κλείνει προκειμένου να εκτελεστούν οι συμπληρωματικές εργασίες του έργου. Επειδή ο Δήμος και οι Αρμόδιοι δεν έχουν κινηθεί στην υλοποίηση όσων απορρέουν από τις σχετικές διατάξεις του Ν3938/2011, Ν 3852/2010 άρθρ. 94 δεν σημαίνει ότι τις συνέπειες πρέπει να τις πληρώνουν άνθρωποι και κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν φταίνε σε τίποτα.  
Κ. Αντιπεριφερειάρχη  
Κατά την άποψη μας, αλλά και πολλών άλλων, η εισήγηση και Απόφαση για κλείσιμο του δρόμου ήταν βεβιασμένη και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.
Σας ζητάμε άμεσα δηλ. αύριο το πρωί να εισηγηθείτε να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος.
Τα συμπληρωματικά έργα μπορούν να υλοποιηθούν από τις 15 Οκτώβρη και μετά.
Διορθώστε το λάθος. Σας παρακαλούμε κάντε την αυτονόητη κίνηση αμέσως τώρα. 
Για την Δημοτική Ομάδα 
Ο Επικεφαλής 
Κουκουράκης Κων/νος Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

ΑΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΩΛΟΥ-ΚΩΛΟΥ

Πραγματικό γεγονός ..ο τουρίστας στρίβει αριστερά όπως του είπαν από τα Τοπόλια για να πάει Ελαφονήσι..... (τις ταμπέλες θα τις βάλουν αργότερα) αλλά επειδή έχει δυο δρόμους αριστερα, παίρνει τον πρώτο που οδηγεί προς Καλάθενες ξαναπαίρνει και τον άλλο από εκεί αριστερά και μετά από μια ώρα φτάνει στο Σηρικάρι ......εκεί απελπίζεται είναι και πρωί οπότε ρωτά ένα κρητικάκι...
- Σόρρυ για Ελαφονήσι πάω καλά; και ο πιτσιρικάς... 
- Ναι άμα πηγαίνεις κώλου-κώλου!!! 

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Ο Θεσσαλονικιός Ταξίαρχος έχει πάει πάμπολλες φορές στον τόπο του ατυχήματος, η κόρη του είναι ακόμα σε δύσκολη κατάσταση και μπαινοβγαίνει στην εντατική. Έμαθα δε ότι άμα με το καλό τελειώσουν από τα τρεχάματα του Νοσοκομείου οι μηνύσεις θα πέσουν ..κυκλικά...με τελικό αποδέκτη τον Αντί. Αλήθεια η απορία μου είναι, όπου και να την είπα κανείς δεν ήξερε να μου απαντήσει, το κομμάτι αυτό τώρα που είχε παραδοθεί (προσωρινά) οι ασφαλιστικές εταιρείες κάλυπταν ζημιές και ατυχήματα;  

ΜΙΑ ΖΥΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ 30 ΝΟΜΑΤΑΙΟΥΣ...

Μαύρες σημαίες κλειστά μαγαζιά και μια ζυγιά όργανα να παίζει στην πλατεία του Έλους... φυσικά καθόλου δεν μας τιμά αυτό, ιδιαίτερα όταν έχεις προγραμματίσει μια εκδήλωση, αλλά αυτά έχει η ζωή..τουλάχιστον κάποιοι θα χόρεψαν...

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΥΓΙΔΑΚΗ

Φαρμακείο Λυγιδάκη...πριν από 4 χρόνια η τότε δημοτική αρχή αδράνησε σε μια πρόταση του ιδιοκτήτη, που θα έλυνε κατά πολύ το "γκρούψιμο" της Σκαλίδη. Χάριζε στην κυριολεξία το οικόπεδο του, στον δήμο, για να ανοιχτεί μια διέξοδος προς την παραλία, η μοναδική αν εξαιρέσουμε την πλατεία Τζανακάκη!! Η τότε δημοτική αρχή μάλλον το ξέχασε το θέμα και η κατάσταση παρέμεινε όπως την βλέπουμε σήμερα....με ένα ακίνητο ετοιμόρροπο, επικίνδυνο δίχως λύσεις και προοπτική. Τι βρίσκεται πίσω από το πρώην φαρμακείο και προς την μεριά της θάλασσας; Μα φυσικά η βρύση του Μαρή και μετά σε μια ευθεία η παραλία! Είναι καιρός λοιπόν να ξαναψάξουν οι υπεύθυνοι την πρόταση αυτή..θα δώσει άλλο αέρα μιας και γρήγορα θα αναπτυχθεί και αυτό το κομμάτι που κατά την γνώμη μου είναι από τα ωραιότερα του παλιού τσαρσιου!!!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΑΟ ΧΑΝΙΑ-ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ

Σήμερα το απόγευμα 18.00 στο εθνικό στάδιο Χανίων....
Το παιχνίδι έληξε 0-0

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΤΥΠΗΜΑ Η ..ΚΑΤΣΙΚΑ

Η κατσίκα τελικά αποδείχτηκε πιο πονηρή απ΄ότι περιμέναμε...ο ψες όπως μ' ενημέρωσε ο Παναγιώτης εθεάθη εις τα βουνά της Γραμβούσας ..ετοιμάζει το εκεί "κτύπημα" ..θα κλείσει τον δρόμο του Μπάλου προς χαρά βέβαια κάποιου..... άλλου!!

ΛΑΦΟΝΗΣΙ

 Ποιόν νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;
Από ρεπορτάζ της εφημερίδας σας 20-8-2013 μάθαμε ότι έγινε σύσκεψη στην ΠΕ Χανίων με θέμα την κατάσταση στην προστατευόμενη περιοχή Ελαφονήσου και τις καταγγελίες Υπηρεσιών εις βάρος της Μονομετοχικής ΑΕ Δήμου Κισάμου.
Από όσα διαβάσαμε έγινε φανερό ότι κάποιες Υπηρεσίες έχουν προσπαθήσει να κάνουν την δουλειά τους. Έγινε επίσης φανερό ότι από τους Δήμους και τις Μονομετοχικές τους υπάρχει συστηματική και διαχρονική παράνομη πρακτική η οποία δημιουργεί σοβαρότατα αναπτυξιακά προβλήματα στο Νομό Χανίων βάλλει κατά του Δημοσίου και Δημοτικού Συμφέροντος.
Οι ίδιοι βέβαια για αυτή την πρακτική τους και με έξοδα των Δημοτών έχουν φροντίσει να εισπράττουν παχουλούς μισθούς. Τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου θα τις πληρώσουν οι Δημότες και οι Επιχειρήσεις.
Μια ματιά στις αποφάσεις της Μονομετοχικής που είναι αναρτημένες στο Διαδίκτυο αποδεικνύει τα παραπάνω αλλά και που πάνε τα χρήματα.
Βεβαίως η δικαιολογία τους ότι παρανομούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες είναι ψευδής και θυμίζουν παλιές Ελληνικές ταινίες του τύπου «Αμάρτησα για το παιδί μου».
Η πραγματικότητα είναι ότι παρανομούν προκειμένου να διατηρούν οικονομικά και πολιτικά προνόμια των ίδιων και διάφορων παρατρεχάμενων και επίσης να χρησιμοποιούν τις θέσεις εργασίας στην Μονομετοχική προκειμένου να έχουν πολιτικά οφέλη.
Αυτοί είναι οι λόγοι που καταστρέφουν το Ελαφονήσι. Οι ίδιοι λόγοι ισχύουν για τα χάλια του Μπάλου.
Την δυσφήμιση και την απαξίωση την εισπράττουμε εμείς και οι επιχειρήσεις τουρισμού.
Φτάνει. Αηδιάσαμε.
Μαρακάκη Κορίνα

ΣΤΟ ΕΛΟΣ

Μια τεράστια έκπληξη θα αντικρίσουν όσοι παρευρεθούν στο Έλος στην γιορτή του μελιού και στο παραδοσιακό ξεμέλιασμα! Μια γιορτή προγραμματισμένη πολύ καιρό τώρα που θα συζητηθεί.....πολύ!!! Μα πάρα πολύ!!

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ....

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Κλειστό τμήμα δρόμου προς το Ελαφονήσι μετά το θανατηφόρο ατύχημα
Μέσω δύο εναλλακτικών διαδρομών θα πραγματοποιείται από το πρωί της Πέμπτης η κίνηση όλων των οχημάτων από τα Χανιά και την Κίσαμο προς την περιοχή του Ελαφονησίου.
Αφορμή ήταν το ατύχημα με την πτώση πέτρας έξω από τη σήραγγα Τοπολίων που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι μια 34χρονη γυναίκα.....
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Χανιά: Κλειστός ο δρόμος από τα Τοπόλια στο Ελαφονήσι μετά τον τραυματισμό οδηγού από πτώση βράχου. Τη διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του δρόμου από την σήραγγα Τοπολίων προς το Ελαφονήσι θα ζητήσει από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.....
CRETA LIVE Μυστήριο γύρω από την ...εκτέλεση των κατσικιών 
Η αστυνομία διαψεύδει ότι θανατώθηκαν μετά το ατύχημα στα Τοπόλια.
"Τι απέγιναν τελικά τα κατσίκια", θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου θέματος.
ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ποιος σκότωσε τα κατσίκια; 
Μπορεί να γίνει και τίτλος ταινίας θρίλερ εάν δεν ήταν τραγελαφικά τα όσα συνέβησαν μετά την κατολίσθηση που είχαμε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή της σήραγγας Τοπολίων και παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή μιας 34χρονης.
MADADA.GR  EKTEΛΕΣΑΝ 3 KATΣIKIA
Την ώρα που η υγεία της κοπέλας -ευτυχώς- βελτιώνεται, οι αστυνομικοί βρήκαν τους... ενόχους για την πτώση του βράχου στη γυάλινη οροφή του αυτοκινήτου της, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στα Τοπόλια Χανίων, και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ! 
KOOL NEWS Ψάχνουν να «συλλάβουν» τα κατσίκια που έριξαν το βράχο και τραυμάτισαν 34χρονη!
Μια 34χρονη κοπέλα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και τσακώνονται...για τα κατσίκια! Πρόκειται για τον σοβαρό τραυματισμό μιας νεαρής δασολόγου στα Τοπόλια Χανίων από την πτώση βράχου στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.
Το κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που βρέθηκε στην περιοχή μετά το ατύχημα, απέδωσε την πτώση....

10.815.197

Ούτε έναν-έναν να μέτραγαν τους κατοίκους της Ελλάδας δεν θα έπαιρνε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί η απογραφή του πληθυσμού της χώρας καθώς η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα οριστικά αποτελέσματα τον Αύγουστο του 2013 όταν η διαδικασία έγινε τον Φεβρουάριο του 2011.
Με την επιφύλαξη, επομένως, των δύο ετών που πέρασαν από τότε που έγινε η συλλογή των στοιχείων, η Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται τελικά σε 10.815.197 άτομα όταν το 2001 στην Ελλάδα ζούσαν 10.964.020 άνθρωποι.
Την πλειοψηφία, έστω και οριακή, αποτελούν οι γυναίκες που ανέρχονται σε 5.512.494 (ή ποσοστό 51%) έναντι των ανδρών που συνολικά είναι 5.302.703 (̟ή ποσοστό 49%) ενώ σε επίπεδο περιφερειών οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες σε 10 από τις 13 (εξαίρεση οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου). Πρώτο Θέμα
Και εδώ το ∆ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ του Μόνιµου Πληθυσµού της Χώρας σύµφωνα µε την Α̟πογραφή  Πληθυσµού-Κατοικιών 2011

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Η Γιορτή των Δουλεμπόρων
Στα τέλη Αυγούστου του 1791, πραγματοποιήθηκε εξέγερση στο Σάντο Ντομίνγκο (σημερινή Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία). Η εξέγερση των σκλάβων στην περιοχή, αποδυνάμωσε το αποικιακό σύστημα στην Καραϊβική, δίνοντας στο νησί την ανεξαρτησία του. Θεωρείται ότι αυτό το γεγονός σηματοδότησε την αρχή της κατάργησης του συστήματος της δουλείας, το δουλεμπόριο και την αποικιοκρατία.
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Υπενθύμιση του Δουλεμπορίου και της Κατάργησής του, γιορτάστηκε για πρώτη φορά –υπό την αιγίδα των Η.Ε.- στην Αϊτή, στις 23 Αυγούστου του 1998 και στη Σενεγάλη στις 23 Αυγούστου του 1999. 
Αλλάζοντας σκηνικό, από το Ντακάρ του .....

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΔΟΞΑ ΣΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε χθες την Σκαλίδη, το παλιό τσαρσί του Καστελλιού... νιόπαντρα ζευγάρια πιασμένα χέρι-χέρι, μεσήλικες αγκαζέ με τις συμβίες τους, γριούλες με τα πι τους και πάμπολλα παιδιά έδωσαν άλλο χρώμα στην "βομβαρδισμένη" Σκαλίδη!! Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια απόκτησε ο δρόμος αυτό που του άξιζε...οι καταστηματάρχες είναι υπόχρεοι και τις επόμενες μέρες ετοιμάζουν πλήθος εκδηλώσεων ώστε να γιορτάσουν την ανάσταση του δρόμου. Είναι πλέον εύλογο ότι ο κόσμος της Κισάμου, αγανάχτησε με τις βόλτες στην παραλία και τον πολύ κόσμο που αποφάσισε να κάνει πλέον την βόλτα του μακρυά από το ιώδιο της θάλασσας!! Είναι ευτυχία να περπατάς ανάμεσα στα ποντικοσκάτουλα και τις μισοκατεστραμμένες βιτρίνες..... 

ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΟΥ


ΚΑΛΟ......

3μηνη σύμβαση για 20 πορτιέρηδες στο δρόμο Τοπολια - Κατσοματαδο...!!! Έχετε το νου σας όσοι ξεμείνετε από δουλεία!!

ΜΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ 7 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ 8 ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ

Βγήκαν οι προκηρύξεις για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γ΄Εθνικής...
Για το Κύπελλο θα διεξαχθούν μονοί αγώνες ανά όμιλο (6 όμιλοι) ώσπου να βγει ο κυπελλούχος κάθε ομίλου, μετά θα παίξουν οι 6 κυπελλούχοι συν 2 φιναλίστ μετά από κλήρωση σε μονά παιχνίδια μεταξύ τους. Στην ημιτελική φάση θα παίξουν οι 4 που προκρίθηκαν, σε διπλούς αγώνες, για να βγει το ζευγάρι του τελικού!! Οι προτεινόμενες ημερομηνίες για την έναρξη του κυπέλλου είναι η 19η Σεπτεμβρίου με ένα παιχνίδι ανά μήνα και ο τελικός θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2014, τα παιχνίδια θα διεξάγονται την Κυριακή!!
Για το πρωτάθλημα οι 93 ομάδες θα χωριστούν σε 6 ομίλους (3 όμιλοι θα έχουν 16 ομάδες και 4 όμιλοι 15 ομάδες) από αυτές θα βγουν οι 6 πρωταθλήτριες που θα πάνε στην Β΄Εθνική και θα πέσουν 46 που θα πάνε στα τοπικά πρωταθλήματα, οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην κατηγορία! Οι 30 αγωνιστικές κάθε ομίλου θα ξεκινήσουν στις 22-Σεπτεμβρίου 2013 και θα τελειώσουν στις 25 Μαΐου 2014, όλες συναντήσεις θα γίνουν Κυριακή και μόνο η 19η, Μάρτιος του 2014 θα γίνει Σάββατο!

Και μια αποχώρηση από την ομάδα της πόλης μας ..αν είναι αλήθεια βέβαια ο Λευτέρης Βεστάκης αποχαιρέτησε τους παίκτες ..και πάει γι΄άλλες πολιτείες!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Συνάντηση παραλιακή..... Σταθάκης-Κουκουράκης-Ανουσάκης, για τα γνωστά προβλήματα του Λαφονησιού και όχι μόνο....
Το αποτέλεσμα και το ρεζουμέ της συνάντησης θα το μάθουμε σε λίγες μέρες στα Χαν. Νέα..εκεί που γράφουν αυτοί που θέλουν το καλό του Καστελλιού!!! 

ΨΕΥΤΗΣ ...

......που συμμετείχε στη σύσκεψη
κ. Διευθυντά, (Αγώνας της Κρήτης)
Σχετικά με τη σύσκεψη που έγινε για το Ελαφονήσι έχω να δηλώσω τα ακόλουθα τα οποία μπορώ να υποστηρίξω με φωτογραφικά ντοκουμέντα.
Το Ελαφονήσι μεθοδικά το καταστρέφουν.
Τη φυσική βλάστηση και τα δασικά είδη μεθοδικά τα κόβουν, τα ξεραίνουν, τα ξεριζώνουν, τα μπαζώνουν.
Εγώ ο ίδιος έχω φωτογραφία του Μεσογειακού Λιμνίου, ....

ΡΟΚΚΑ 2013

Εκ μέρους των συνδιοργανωτών θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εντυπωσιακή παρουσία σας που ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Ήταν για εμάς μια μαγική βραδιά που θα την κρατήσουμε στην μνήμη μας όχι μόνο για το αισθητικό της αποτύπωμα αλλά και ως απόδειξη του πλούτου και των δυνατοτήτων του τόπου μας! 
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Δήμο Κισάμου και την κοινωφελής επιχείρηση του για την καθοριστική οικονομική συνδρομή, την Περιφέρεια Κρήτης, την Νεολαία Κισάμου, και όλους τους ιδιώτες και επιχειρηματίες τις περιοχής για την οικονομική -και όχι μόνο- προσφορά τους και βεβαίως την Ευανθία Ρεμπούτσικα για την γενναιόδωρη και καταλυτική παρουσία της
Σας ευχαριστούμε και εις το επανιδείν!
Παναγιώτης Σημανδηράκης

ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 Το δεν περνάς ..μάλλον έπαιξαν εκεί και βγήκαν οι μεν χαμένοι και οι άλλοι πιο χαμένοι!!
....25 άτομα, συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου τοποθετήθηκε το πλέγμα για το κλείσιμο του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση, τρία - τέσσερα άτομα από τους συγκεντρωμένους ξήλωσαν την πρόχειρη - φτιαγμένη από σιδερένιο πλέγμα - πόρτα που είχε τοποθετηθεί και την πέταξαν σε παρακείμενο γκρεμό. Στην συνέχεια και χωρίς να πραγματοποιηθεί επέμβαση της αστυνομίας, τα πνεύματα ηρέμησαν, και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, ενώ ξανατοποθετήθηκε η πόρτα. Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον εκείνων που ξήλωσαν το πλέγμα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες φθορές και απείθεια....και οι τουρίστες έπαιρναν φωτογραφίες......


Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΤΩΡΑ....

18.00 Ο πόλεμος είναι έτοιμος ν΄αρχίσει.....

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ..ΚΑΤΣΙΚΑ

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αρνείται ότι σκοτώθηκε κάποιο κατσίκι στα Τοπόλια....
"Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες (για μας μάλλον λέει) του διαδικτύου και δημοσιεύματα εφημερίδων για θανάτωση αιγοπροβάτου(ων) διευκρινίζεται ότι καμία Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων δεν έχει προβεί σε τέτοια ενέργεια." 


ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ......ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Με το φόβο ότι ενδεχομένως καταστηματάρχες της ευρύτερης περιοχής θα αντιδράσουν στο κλείσιμο του δρόμου στα Τοπόλια, που έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων απέστειλε στην περιοχή μια Διμοιρία των ΜΑΤ για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία του κλεισίματος.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση η διμοιρία βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή, χωρίς όμως να αναφερθούν επεισόδια ή αντιδράσεις.

......τόσο κακά παιδιά είμαστε;

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ

Ιδιαίτερα επικριτικός αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του Λαφονησίου από τους Δήμους εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης κ. Π. Γεωργακάκης. Ο βιολόγος τόνισε πολλές φορές πως κανείς δεν θέλει το Λαφονήσι κλειστή περιοχή συμπληρώνοντας παράλληλα πως «η διαχείρισή του θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο της νομιμότητας και όχι να φέρουμε τους νόμους στα μέτρα μας ή να τους εφαρμόσουμε τμηματικά».
Ο κ. Γεωργακάκης έκανε καταγγελίες για χρησιμοποίηση χωματουργικών μηχανημάτων για εργασίες πάνω στην ακτή και για ξερίζωμα δέντρων, για κατεδάφιση των αναλογίων, των πινάκων και των διαδρόμων που είχαν κατασκευαστεί με χρήματα προγράμματος της Ε.Ε.
«Είναι αυτός τρόπος διαχείρισης .....

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ

 2000-2500 άτομα απόλαυσαν τις υπέροχες μελωδίες της Ρεπούτσικα κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι!!!



ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ..... ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ

Για να σκίσουν τα ...διπλώματα τους
Αγαπητό cretalive, (επιστολή σε Ηρακλειώτικο σάιτ) 
Ότι και να πούμε για τον επιχειρηματία που αποφάσισε να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη "επιθετική" διαφημιστική πολιτική για την προβολή της ταβέρνας του, είναι σίγουρα πολύ λίγο.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη ....

ΜΠΟΡΕΙ;

Ο "πολιτισμένος" θέλει η συλλογή των 6000 φωτογραφιών με την ιστορία της πόλης της Κισάμου, να δωριστεί στον δήμο....καθόλου άσχημη ιδέα, μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ απόλυτα με αυτόν, όμως τον ενημερώνω ότι ήδη έχω πάει από το 2000 ως και σήμερα, σε όλες τις δημαρχιακές αρχές που πέρασαν από την γειτονιά μας και τους παρακάλεσα για κάτι τέτοιο..με το αζημίωτο φυσικά, όχι προς εμένα, αλλά προς τον καλλιτέχνη που περνούσε δύσκολες στιγμές....Την απάντηση που έλαβα την ξέρετε.
Τελικά μάλλον δεν τα ξέρει όλα ή δεν τον ενημέρωσαν σωστά...αλλά ποτέ δεν είναι αργά, αν θέλει ας αγγίξει την τσέπη του και τότε όλος αυτός ο θησαυρός θα πάει εκεί που του αξίζει...στο ιστορικό αρχείο της Κρήτης .... ψηφιοποιημένος μάλιστα !!!

ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ....

Σήμερα θα έχουμε εξελίξεις στην σήραγγα Τοπολίων....έμαθα!!! Κανάλια και κάτοικοι θα απαιτήσουν το άνοιγμα του δρόμου....μάλιστα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ακούσουμε και την γνώμη της αντιπολίτευσης.....για να διαπιστώσουμε αν πράγματι φταίει το κατσίκι ή κάτι άλλο.
Πάντως ένα έργο 4.000.000 Ε έπρεπε να είχε προβλέψει τον παράγοντα ...κατσίκι, όχι τίποτα άλλο γιατί την επόμενη φορά μπορεί ο φταίχτης να είναι ένας λαγός... μια ζουρίδα, ένας κόρακας ή ενδεχομένως και ένας γυπαετός..που θέλει να μας εκδικηθεί επειδή του χαλούμε το περιβάλλον....(λέτε να αρχίσουν να πυροβολούν και τους γυπαετούς στο τέλος;)

ΡΟΚΚΑ 2013

2.500 κόσμος στο Τρουλί της Ρόκκας βρέθηκε χθες για να απολαύσει πανσέληνο και Ρεμπούτσικα...το αποτέλεσμα μαγεία. Άρτια η διοργάνωση από κάθε άποψη, παρόλο που ο κόσμος ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.
Μπράβο λοιπόν στον Παναγιώτη Σημανδηράκη που είχε την ιδέα, σε αυτόν αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια ....σε αυτόν και στον Ευτύχη Παπαδάκη που κατόρθωσαν σε 15 μόλις μέρες να κάνουν το ακατόρθωτο...να διαμορφώσουν ένα βοσκότοπο σε επισκέψιμο χώρο αλλά και το σπουδαιότερο να αναδείξουν τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο....στο χωριό τους.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Για την διαχείριση περιοχών Ελαφονήσου-Μπάλου
Κε Δ/ντα
Με αφορμή επιστολή πολιτών σε έγκριτη εφημερίδα των Χανίων θα ήθελα να υπενθυμίσω και να επισημάνω τα παρακάτω :
Η Κρήτη αποτελεί ίσως την σημαντικότερη περιοχή της Ευρώπης όσον αφορά την βιοποικιλότητα με πολλά ενδημικά και στενοενδημικά είδη με είδη και οικότοπους προτεραιότητας της οδηγίας 92/43 ΕΟΚ αλλά και πολλά είδη τα οποία ευρίσκονται στον κατάλογο των κινδυνευόντων απειλούμενων ειδών. Δηλαδή στον τομέα αυτό η Κρήτη και ειδικότερα η ΠΕ Χανίων πχ Φαράγγι Σαμαριάς, χερσόνησος Γραμβούσας (Μπάλος), το Ελαφονήσι, αποτελούν τις κορυφαίες περιοχές της Ευρώπης, εκτός των άλλων και από την άποψη του πλούτου της χλωρίδας και της πανίδας.
Δηλαδή έχομε στα χέρια μας ένα απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο ότι και να κάνουν οι ανταγωνιστές στον τουρισμό χώρες δεν μπορούν να τον έχουν.
Αντί να χρησιμοποιούμε το πλεονέκτημα αυτό εμείς το καταστρέφουμε, διαλύουμε και το εξαφανίζουμε. Για ποιο λόγο;
Μα για να αποκτήσουμε άμεσο και μεγάλο κέρδος αδιαφορώντας για το μέλλον. Αυτό είναι πολύ κακό και μεγάλο λάθος.
Γίνεται όμως εγκληματικό όταν αυτοί που παρανομούν διαλύουν και καταστρέφουν ή ανέχονται τις καταστροφές είναι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες όλων όσων περιγράφονται παραπάνω αλλά και στην επιστολή των πολιτών δηλ. Αρμόδιες Υπηρεσίες και Δήμος.
Η καταγγελία των πολιτών είναι συνέχεια δεκάδων αναφορών σχετικών με το θέμα που έχουν κάνει επιστημονικοί φορείς αλλά και ΜΜΕ.
Κε Δ/ντα
Αυτή η τακτική της Μονομετοχικής του Δήμου με την κάλυψη της Δημοτικής Αρχής είναι γνωστή. Πρώτα εξευτελίζουμε, διαφθείρουμε, καταστρέφουμε και μετά καλούμε τον ιδιώτη να μας σώσει επειδή το Δημόσιο δεν είναι επιχειρηματίας. Αυτό θέλουν να κάνουν σε Μπάλο-Ελαφονήσι. Αυτό έχουν κάνει ήδη στα Φαλάσαρνα.
Η πρακτική αυτή της Διοίκησης της Μονομετοχικής έχει ενυπόγραφα καταγγελθεί πολιτικά από εμάς στα πλαίσια των καθηκόντων μας και του όρκου μας και εντός Δημοτικού Συμβουλίου αφού διαπιστώσαμε  ότι η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει και καλύπτει όλα όσα γίνονται.
Το έχουμε, επίσης, καταγγείλει ενυπόγραφα στις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Ορισμένες εξ αυτών (Κτηματική, Δ/νση Υγείας) έχουν ενεργήσει σύννομα και με υπευθυνότητα. Άλλες σφυρίζουν αδιάφορα (κοινώς κάνουν την πάπια) και το μόνο που τις ενδιαφέρει μέσα από κάποια αλληλογραφία είναι να δείχνουν ότι ενεργούν αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα ή μεθοδεύουν τετελεσμένα.
Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το δασικό είδος κέδρος και αλμυρίκι και ο οικότοπος προτεραιότητας της οδηγίας 92/43 ΕΟΚ, (αμμοθίνες με κέδρους)  όπου επί πολλά χρόνια καταστρέφονται και κόβονται συστηματικά κυριολεκτικά ούτε ένας κέδρος δεν έχει μείνει που να μην έχουν κόψει ρίζες ή κλαδιά.
Ποιος άραγε έχει την ευθύνη για αυτό;
Σύντομα θα δούμε καμιά σύσκεψη των «αρμοδίων» η οποία όμως σκοπό θα έχει το κουκούλωμα των καταγγελιών ή και την μονιμοποίηση παράνομων πράξεων, όπως συνήθως γίνεται εδώ και χρόνια.
Εμείς είμαστε εδώ και θα βοηθήσουμε να αποκαλυφθούν τα στημένα παιχνίδια και να ανατραπεί η κατάσταση προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.
Για την Δημοτική ομάδα ο επικεφαλής
Κουκουράκης Κων/νος