Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.....

Από την Τουριστική αστυνομία, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες 28,42 και 63 για άγρα πελατών, στο Καστέλλι Κισάμου!!...ποινή η προβλεπόμενη!!!!
Καλά θα τρελαθούμε τελείως.... αντι να συλλαμβάνουν αυτούς που πρέπει, πιάνουν τον κάθε ταλαίπωρο που προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο να εξηγήσει ότι τα φαγητά του είναι τα νοστιμότερα. Κάτι πακιστανοινδούς που τρέχουν με το χάραμα στις παραλίες των Φαλασάρνων και του Μπάλου γιατί τους αφήνεται άραγε να παρενοχλούν τους τουρίστες και να καπελώνουν τους Έλληνες; Και μην μου πείτε ότι δεν μπορείτε να τους βρείτε....βάλτε τα μαγιό σας και κάντε μια βόλτα στα Φαλάσαρνα ..θα πιάσετε ίσαμε 10!!!.

3 ΜΕΡΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΕΙΣ

 ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
 ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ      
Το Δ.Σ. του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, προκειμένου να συζητήσει την  απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κισάμου με αριθ.28/2013, που αφορά στην «Πεζοδρόμηση της οδού Αναγνώστου Σκαλίδη τις Τετάρτες και τα Σαββατοκύριακα από 27/07/2013 έως 31/08/2013».
Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για αναβίωση της παλιάς βόλτας στο κέντρο της πόλης, βρίσκει σύμφωνο τον εμπορικό κόσμο της Κισάμου, καθώς επιθυμία των επαγγελματιών είναι η τόνωση της κίνησης της Αγοράς που αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα. 
Ο Ν.Ε.Σ.Κ.  γνωρίζοντας τις ανάγκες των επαγγελματιών  της πόλης μας, προτείνει η πεζοδρόμηση της Οδού Αναγνώστου Σκαλίδη να γίνεται καθημερινά από την 27η Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 τις ώρες 19 .00 - 24.00 
Παρακαλούμε όπως γίνει δεκτό το αίτημα του Συλλόγου μας για διεύρυνση τόσο των ημερών όσο και των ωρών της πεζοδρόμησης της οδού Αναγνώστου Σκαλίδη.
Περιμένουμε την έγγραφη απάντηση-ενημέρωση σας, για το ακριβές ωράριο πεζοδρόμησης.
Ευχαριστούμε πολύ. 

Υ.Σ Μιας και το παιχνίδι είναι σε καλό ρυθμό .... και η μπάλα παίζεται πάνω -κάτω αυτά τα 30-40 αυτοκίνητα που παρκάρουν τώρα στην Σκαλίδη, που θα παρκάρουν άμα κλειστή ο δρόμος; Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή όλοι αγαπάμε την πόλη μας..μήπως θα έπρεπε πρώτα να προβλεφθούν οι χώροι παρκαρίσματος να μονοδρομηθούν κάμποσοι δρόμοι και μετά να κλείνουμε (και επαναλαμβάνω είμαι υπέρ του κλεισίματος) ένα δρόμο έρημο κατ΄ουσίαν τώρα, επειδή κάποιος μας το ζήτησε στην μέση του καλοκαιριού; 
Και να μην ξεχάσετε στέλνετε όλα τα αυτοκίνητα να περνούν από ένα δρόμο που στην ουσία είναι μονόδρομος τώρα..παραβιάζεται ασύστολα ακόμα και από δημοτικούς συμβούλους ως και αντιδημάρχους και έχουν γίνει ως και σήμερα 40 τροχαία ατυχήματα.....

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Κισάμου, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Δραπανιά, με 2 θέμα, "Έγκριση μελέτης και εκτέλεση έργου αντικατάσταση χλοοτάπητα του δημοτικού σταδίου Κισάμου προϋπολογισμού 150.000Ε με ΦΠΑ" και δεύτερον ξαναμπαίνει η πεζοδρόμηση της Σκαλίδη!!!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΤΙΟΣ ?

  - Στο δημοτικό συμβούλιο (στις 23/7/13) ίσως δεν κατανόησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι το λόγο για τον οποίο εξαναγκάζετε η ομάδα μας, ο «Κισαμικός», να υποστεί όλων αυτών τον εξευτελισμό. α) Να  υποσχεθεί και να εκτεθεί σε παίκτες και προπονητές για τις βελτιώσεις που θα γινόταν άμεσα στο γήπεδο, β) να υποστεί τραυματισμούς παικτών στην προετοιμασία γ) οικονομική επιβάρυνση αφού αναγκαστικά θα δηλώσει έδρα αγώνων τα Χανιά και θα προπονείται στον Ταυρωνίτη δύο φορές την μέρα, και δ) να στερείται την παρουσία πολλών φιλάθλων αφού θα είναι δύσκολο λόγω απόστασης και οικονομικής επιβάρυνσης η μετακίνηση τους προς τα Χανιά. 
Ο λόγος είναι ένας: ο κύριος Δήμαρχος Κισάμου.
Ο κύριος Δήμαρχος (και κάποιοι άλλοι) οι οποίοι από την αρχή της συζήτησης του θέματος (έστω και καθυστερημένα), στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 8 Μάιου έφερναν προσχήματα ότι θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν γίνετε, γιατί το γήπεδο είναι «παράνομο». Λύση προτείναμε (προμήθεια χλοοτάπητα και επιχορήγηση) και συμφωνήθηκε ομόφωνα. Δυστυχώς όμως κ. Δήμαρχε μαζί με τους συνεργάτες σας (Δημοτικοί Σύμβουλοι) που είχατε άλλες σκέψεις για το θέμα, το μεθοδεύσατε όπως θέλατε, το παρουσιάσατε δυο μήνες μετά (2 Ιουλίου) σε σύσκεψη ως έργο, και ότι δεν υλοποιείται γιατί  θέλει 230-260 χιλιάδες ευρώ, (καταθέσατε αντίγραφο μελέτης), και δεν υπάρχουν τόσα χρήματα.
Μετά από επίμονη ανάλυση επανασυμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία της προμήθειας η οποία θα στοιχήσει 90.000 ευρώ. Στην δημόσια ανακοίνωση μας ως μείζονα αντιπολίτευση (3 /7/13) τονίσαμε την μεθόδευση της δημοτικής αρχής και κυρίως του κ. Δημάρχου. Υπήρξε μάλιστα ανακοίνωση μέσω της εφημερίδα σας, της ομάδας του Κισαμικού ότι πήραν διαβεβαίωση, ότι αρχές Αυγούστου το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Δυστυχώς όμως επιβεβαιωθήκαμε.
Αλλά η υποκρισία σας είναι ότι ενώ λέγατε ότι δεν μπορούσε ο δήμος  να εκτελέσει εργο γιατί το γήπεδο είναι «παράνομο» και δεν υπογράφουν οι μηχανικοί, τελικά θα εκτελέσετε έργο 150.000 ευρώ( άραγε πως μειώθηκε από τις 230.000;) μόνο για την αλλαγή χλοοτάπητα. Ενώ χρειαζόμαστε 90.000 και  30.000 επιχορήγηση στην ομάδα και θα είχαμε και σκεπαστή εξέδρα και δημοσιογραφικά θεωρία. Κ. Δήμαρχε γιατί δεν μας ενημερώσατε για την απόφαση του Γ.Γραμ. Αποκ. Διοίκ. εδώ και 16 μήνες σχετικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του σταδίου; 
Οι λόγοι ανάκλησης: α) μόνιμο ιατρείο, με εξεταστικό κρεβάτι και φαρμακευτικά υλικά, δίπλα στα αποδυτήρια, β)  4 πυροσβεστήρες, γ) επισκευή εξεδρών  δ) και τελευταίο την μη ύπαρξη άδειας οικοδομής. 
«Μέχρι να αποφασίσατε να υλοποιήσετε τα παραπάνω κ. δήμαρχε», Έπρεπε να πείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στο Δ.Σ. της ομάδας ότι το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους επιχορηγούσαμε για κάποια λειτουργικά έξοδα τους και στους φιλάθλους της ότι θα μισθώσουμε τα λεωφορεία να τους μεταφέρουμε δωρεάν στα Χανιά. Εάν δεν είναι νόμιμη η δαπάνη αυτή από το ελεγκτικό συνέδριο, θα μπορούσατε να την χρηματοδοτήσετε εσείς, εξάλλου «τόσα χρήματα» διαδίδετε δεξιά και αριστερά  πως ξοδεύεται από δικά σας για το δήμο και σίγουρα θα έχει «περισσότερο» πολιτικό όφελος, από την ατυχής δήλωση στήριξης, λόγο θεσμού και γεγονότος (απόδοση τιμών στη μνήμη ηρώων), κατά την οποία έγινε από τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Δεικτάκη.
Υ.Σ 1 Ποτέ δεν είναι αργά μπορεί και τώρα να γίνει, έτσι η ομάδα θα συνεχίσει απερίσπαστη την προσπάθεια της και δεν θα είναι εγκλωβισμένη στις υποσχέσεις σας και στις συνεχείς αναβολές.
Υ.Σ 2 Επειδή η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του σταδίου είναι πολύ σημαντική, γιατί μετέφερε τις ευθύνες για ότι συμβεί στον δήμο. κ. Πρόεδρε παρακαλώ όπως γίνει απαραίτητα συζήτηση για το θέμα αυτό στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.                
Με εκτίμηση Σταθάκης Θεόδωρος δημοτικός σύμβουλος

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ....

Επειδή είμαστε ένα μήνα μόνο μακρυά από το πρόβλημα ...σκέφτηκα να το αναδείξω για να μην βρεθούμε, όπως συμβαίνει πάντα προ εκπλήξεων. Φέτος τα πράγματα είναι δυσκολότερα, μιας και οι βλάκες που μας κυβερνούν θέλουν και αποδείξεις για τα παιδιά που θέλουν να πάνε σχολείο. 
Συγκεκριμένα, για να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης θα πρέπει οι διευθυντές των σχολείων του νησιού και κατ επέκταση της γειτονιάς μας, να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία με τη χιλιομετρική απόσταση του τόπου κατοικίας κάθε μαθητή μέχρι τη στάση του λεωφορείου και από τη στάση μέχρι το σχολικό συγκρότημα που ανήκει. Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Μάλιστα, η κάθε απόσταση θα πρέπει να αποδεικνύεται με χάρτες και επίσημες μετρήσεις......το καταλάβατε κατ΄αρχάς θα φάνε λεφτά κάτι χαραμοφάηδες που θα κάνουν τις μετρήσεις σίγουρα με απ΄ευθείας ανάθεση, και ώσπου να τελειώσουν αυτές οι διαδικασίες ο μπαμπάς και κάθε μπαμπάς θα μεταφέρει τα παιδιά του από κάθε χωριό στο σχολείο, μιας και όλοι ξέρουμε την ευαισθησία του εθνικού μεταφορέα..... στο ζόρε!!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Δειλοί Μοιραίοι κι Άβουλοι Αντάμα
Μας λένε οι ψιττακοί της Τηλεδημοκρατίας μας για την αναδιάρθρωση του κράτους. Για το πολιτικό θάρρος που διαθέτουν οι λεοντόκαρδοι κυβερνήτες μας να αλλάξουν την κρατική μηχανή και να μετατρέψουν το ελληνικό «Pony» σε γερμανικό «Audi». Για τα σχέδια του νέου ελληνικού οχήματος, ξεσηκώνουν το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού που όπου κι αν εφαρμόστηκε, άφησε πίσω μόνο δάκρυα, αίμα και δυστυχία· αυτό το τελευταίο δεν το λένε.
Ποιον προσπαθούν, αλήθεια, να κοροϊδέψουν? 
Προσπαθούν να κοροϊδέψουν αυτόν που οικονομικά εξαντλημένος και κοινωνικά αποκλεισμένος, ζει .......

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΣΑΜΙΚΟΥ

31 Ιουλίου: με Πλατανιά (Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε)
11 Αυγούστου: με Εργοτέλη (Ηράκλειο)
14 Αυγούστου: με Κ20 Πλατανιά (Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε)
17 Αυγούστου: με Κεραμειά (Δημοτικό Γήπεδο Νεροκούρου)
24 Αυγούστου: με Α.Ο. Χανιά (δεν έχει οριστεί ακόμα έδρα)
Όπως διαπιστώνεται ούτε τα φιλικά μπορούμε να τα τα δούμε εδώ..... 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Τα 60.000 Ε που έβγαλε η περιφέρεια για το γήπεδο Κισάμου.....είναι για το γήπεδο και φυσικά δεν είναι για μεταγραφές του Κισαμικού, όπως κάποιοι λένε. Τώρα επειδή τα χρήματα αυτά βγήκαν μετά από σχετική πίεση του Παναγιώτη προς τον περιφερειάρχη, όλοι ξέρουμε την αγωνία του για αυτόν τον τόπο, καλό θα είναι εκεί στον Δήμο, ιδιαίτερα ο "άπιστος" Θωμάς να καταλάβει ότι υπάρχουν και άλλοι που προσπαθούν για τα του τόπου μας.... και είναι καιρός να αφήσει το εγωιστικό υφάκι που τον διακατέχει!!! 
-Φυσικά το έργο είναι της δημοτικής αρχής....βέβαια όλοι ξέρουμε τον ιδρώτα της ως την τελευταία στιγμή!!!! 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΚ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ
Έτυχε να συμμετάσχω στις 26-7-2013 στην ημερήσια εκδρομή των συνταξιούχων Ι.Κ.Α Νομού Χανίων στο Σφηνάρι Κισάμου. Την ευθύνη της εκδρομής την είχε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ο αειθαλής Ηρακλής Αναγνωστόπουλος με το Δ.Σ του συλλόγου.
Η μετάβαση έγινε με δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Στην επιστροφή λίγο πιο έξω από το Σφηνάρι σταμάτησε τους οδηγούς για έλεγχο ένα αστυνομικό αυτοκίνητο "100" και όπως μας είπαν ήταν επίσης και δύο αστυνομικοί της τουριστικής αστυνομίας,..

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

 Ταξιδεύοντας με πλοίο
Οι επιβάτες που μετακινούνται με πλοία εσωτερικών γραμμών μπορούν, σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη (αριθμ. 03/2012) που θέσπισε το Υπουργείο Ανάπτυξης, να αγοράζουν από τα κυλικεία των πλοίων μια σειρά από προϊόντα, τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν σε προκαθορισμένες τιμές. Συγκεκριμένα:
- Πρέπει να υπάρχουν αναρτημένοι τιμοκατάλογοι σε εμφανή σημεία στους οποίους θα αναγράφονται με ευκρίνεια όλα τα προς πώληση είδη και οι τιμές τους.
- Ο καταναλωτής πρέπει να λαμβάνει απόδειξη ταμειακής μηχανής και να ελέγχει τις αναγραφόμενες τιμές με τις τιμές των τιμοκαταλόγων:
Εμφιαλωμένο νερό 0.5l: 0.35 ευρώ
Τοστ ζαμπόν-τυρί: 1.35 ευρώ
Σάντουιτς ζαμπόν-τυρί: 1.35 ευρώ
Ελληνικός καφές: 1.20 ευρώ
Καφές φίλτρου: 1.20 ευρώ
Καφές εσπρέσο: 1.35 ευρώ
Καφές φραπέ: 1.20 ευρώ
Τσάϊ: 1.20 ευρώ.
Σε περίπτωση που δεν τηρείται η παραπάνω διάταξη και ζητηθεί επιπλέον πληρωμή για κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα, ο επιβάτης μπορεί να συμπληρώσει το σχετικό υπόδειγμα καταγγελίας (www.ekpizo.gr, Καταγγελίες, Τουρισμός -Ταξίδια) με κοινοποίηση στους φορείς που αναφέρονται ή να επικοινωνήσει με:
- Κεντρικά Λιμεναρχεία Πειραιά: 2104102269 - Ραφήνας: 22940 22492 - Λαυρίου: 22920 25249.
- Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520.
- Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου: 210 4191700 (60 γραμμές) - 210 4064700 (60 γραμμές).

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο κάθε ένας χρεωστεί καλό να ενεργήσει
Πάντοτε την πατρίδα του δια να ωφελήσει.. Αντ. Καμπουροπούλα
........
Η δάφνη οι μυρτιές και οι κουμάροι
Στολίζουνε τα πλάγια μέτοια χάρη
Ο σκίνος κι ελιά συνυφασμένοι
Με ασφαράγγια, αβρωνιές περιπλεγμένοι
………….
Και θώρου κάμπους με βοσκούς
Και με όμορφα κουράδια…..Βουκολικόν Π.Βλαστού
.......
Τι ρι ρι του λέγανε και μου το παντρεύανε
......
Και του δίνανε προικιά ένα κόσκινο φλουριά
…..
άσπρη πέτρα ξέξασπρη απ τον ήλιο ξεξασπρότερη  ……..άσματα λαϊκά  Π.Βλαστού
Μέσα στις αποδράσεις που επιζητούμε από την πεζή καθημερινότητα είναι και το διάβασμα ενός βιβλίου.
Το βιβλίο σε ταξιδεύει, σε  χρόνους ...

ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ..ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Η αλήθεια είναι πώς αποφεύγαμε συστηματικά να αναφερθούμε στον πασίγνωστο αυτόν χορό, όπως ο διάολος το λιβάνι. Ο λόγος; Η αναπόφευκτη παρεξήγηση που δημιουργείται, μιας και υπάρχει μια τεράστια προϊστορία αντεγκλήσεων.
Πολλοί έχουν ασχοληθεί με την ιστορικότητα και την καταβολή αυτού του χορού, άλλοι τεκμηριώνουν τις απόψεις τους, κάποιοι άλλοι επιμένουν φανατικά χωρίς όμως να αποδεικνύουν κάτι, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δέχονται όλες τις απόψεις χωρίς να το ψάχνουν ιδιαίτερα.
Αφορμή για όσα θα διαβάσετε, είναι το γεγονός ότι το διαδίκτυο σήμερα βρίθει από κάθε είδους ασυναρτησίας, αλλά και προχειρότητας και το στενάχωρο είναι ότι πολλές από τις απόψεις που κυκλοφορούν "ιντερνετικά" δεν έχουν καμία μα καμία υπόσταση. Και επίσης, είναι τραγικό ....

ΒΡΕΘΗΚΕ....

Ο δεξιός υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Κισάμου βρέθηκε, τώρα ψάχνουμε τους υπόλοιπους.....!!! Έχει μια συνέχεια λοιπόν ο δήμος μας.....παρ΄όλο που ποτέ δεν ήταν η γειτονιά μας δεξιά.... έβγαλε τους δημάρχους της. 
Όμως ο δήμος έχει και μια ιδιαιτερότητα ... δεύτερη τετραετία δήμαρχος δεν έκανε κανένας από το 1998 και μετά..όσο και αν προσπάθησε!!
Για να θυμηθούμε λοιπόν:
1998 Κατζουράκης vs Σχετάκης = Κατζουράκης
2002 Κατζουράκης vs Βαρουχάκης= Βαρουχάκης
2006 Σκουλάκη vs Καλαιτζάκης = Σκουλάκη
2010 Σκουλάκη vs Μυλωνάκης - Μυλωνακης
Όποιος δοκίμασε δεύτερη τετραετία την πάτησε.... 



ΤΟ ΠΥΡΗΝΟΤΕΤΟΙΟ ΔΕ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) – ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει του υποψήφιους επενδυτές ότι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής για το Πρόγραμμα: «Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα» Λήγει την Τετάρτη 31η Ιουλίου 2013 και ώρα 24:00

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ;

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο Π.Γ.Σ Κισαμικός, ακόμα δεν έβγαλε ανακοίνωση για το δημοτικό γήπεδο!!! Έχει βγάλει ανακοινώσεις για πολλά και διάφορα, έφτιαξε σελίδα για να μας ενημερώνει, έχει και δικό του δημοσιογράφο, αλλά για αυτό που καίει....κρατάει σιγή ιχθύος!!!! 
-Τι συμβαίνει; Τι ξέρουν περισσότερο και δεν μιλάνε, αλλά συνάμα αφήνουν τους φιλάθλους του να συμπεριφέρονται υβριστικά προς την δημοτική αρχή; Μάλλον πρέπει να μας πουν....εκτός αν δεν τους αρέσουν πλέον οι κουβέντες!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Έναν ελεύθερο χώρο στάθμευσης στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας έχει θέσει, εδώ και αρκετές ημέρες, στη διάθεση των επισκεπτών ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου προκειμένου με αυτή την πρωτοβουλία να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, που είναι αυξημένο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Μάλιστα, ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, με τις οποίες γνωστοποιεί τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Χαχχα ..τα ίδια και ο δικός μας..... που κατάντησε να είναι ο πιο περασιάρικος δήμος της Ελλάδος!!! Η δημοτική μας αρχή δυστυχώς δεν πρόβλεψε για χώρους πάρκινγκ και με την απόλυση του μοναδικού αστυνόμου (χάθηκε από τους δρόμους) όλοι παρκάρουν όπου θέλουν και όπως θέλουν!!
Αδιανόητο το τι γίνεται καθημερινά στον μοναδικό μας δρόμο, μάλιστα είναι τέτοιος ο φόρτος αυτές τις μέρες, που από τις 10-12 το μεσημέρι, θέλεις πάνω από 15 λεπτά να διανύσεις 2 χιλιόμετρα ώστε να μας περάσεις ....κάνοντας και το σταυρό σου να μην σου τύχει και κανένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που σταματάει στην μέση....
Κατά τ' άλλα η ποιότητα ζωής στην πόλη μας έχει έτοιμα τα σχέδια για κλείσιμο της Σκαλίδη και ίσως και άλλων δρόμων, δίχως φυσικά να έχει την εναλλακτική λύση παρκαρίσματος και απεμπλοκής των δρόμων καλοκαιριάτικο!!!

ΠΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑΤΑ;

Έχεις γεννηθεί στα Χανιά, σε ένα χωριουδάκι τα Καλουδιανά που είναι δίπλα στο Καστέλι. Εκεί είναι το σπίτι σου και πολλές φορές γίνεσαι αγρότης. Έχεις σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσεις όλα και να πας να μείνεις εκεί;
«Έχω κάνει πρόταση στον μεγάλο μου γιο τον Μανώλη που φεύγει τώρα φαντάρος -ο άλλος ο Διαμαντής είναι μόλις 13 χρόνων- να κατέβουμε στην Κρήτη να ασχοληθούμε με τις ελιές και να έχουμε εισόδημα. Για μένα θα ήταν ιδανικό να συμβεί αυτό. Γιατί πιστεύω ότι όταν εγώ ανέβηκα το 1969 στην Αθήνα υπήρχαν άπειρες προοπτικές –με προσόντα και χωρίς προσόντα- να κάνεις καριέρα. Αυτή τη στιγμή η νεολαία -με προσόντα και χωρίς προσόντα- δεν έχει καμία προοπτική και τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό.»

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΥΛΩΝΑΚΗ....

Ο κ. Γ. Δεικτάκης της αποκεντρωμένης διοίκησης, βρέθηκε χθες στην Καλυβιανή όπου τίμησε τον συνονόματο του Εμμ. Δεικτάκη, ντόπιο αγωνιστή και πατριώτη.... μάλιστα ήταν το προοίμιο για μια αδελφοποίηση που είχε ξεκινήσει πριν κάμποσο καιρό με τον Δήμο Μαλεβιζίου-που κατάγεται ο νέος Γ.Γ της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, μιας και όπως λέει Δεικτάκηδες υπάρχουν εκεί και εδώ!!!!! Βέβαια το ωραίο το είπε στην ομιλία του  ... στηρίζουμε τον δήμαρχο Μυλωνάκη αν θέλει να κατέβει στις επόμενες δημοτικές εκλογές,  βγάζοντας απ' όξω όλους τους άλλους, αν και στο τραπέζι υπήρχε και άλλος υποψήφιος. Τελικά μάλλον στην μοιρασιά που έγινε ..... μπήκε και ο δήμος μας σαν γαλάζιος!!!!

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ...

60.000 Ε είναι έτοιμα και περιμένουν στην περιφέρεια, μετά από συντονισμένες ενέργειες του δικού μας ανθρώπου εκεί, του Παναγιώτη Σημανδηράκη, για το δημοτικό στάδιο. 
Δόξα συ ο κύριος λοιπόν, μιας και αν περιμέναμε από τις υποσχέσεις θα πιάναμε 2016...
Νομίζω πλέον ότι άνοιξε ο δρόμος για να σουλουπωθεί το δημοτικό στάδιο, αλλά και για μην..φύγει ο Κισαμικός από το Καστέλλι, πράγμα που αμφιβάλλω αν το έχουν καταλάβει ακόμα και σήμερα, οι υπεύθυνοι της ζωής μας!!!
Συγχαρητήρια λοιπόν στον Παναγιώτη, που έμπρακτα δείχνει ότι πονεί για τον τόπο του και αγωνίζεται για πράγματα που οι άλλοι τα θεωρούν τετριμμένα!!!! 

ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ

.. το φάρμακο κατά του Καρκίνου;
Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των....
Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση.
Όταν ένας δυτικός γιατρός .....

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Αυτό κι αν είναι success story!
Tώρα, δηλαδή, δε μπορεί να μην αναρωτιέται κανείς:
Α. Αν στη θέση του εραστή του οβάλ γραφείου βάλεις τον Γερμανό σακάτη.
Β. Να αντικαταστήσεις το πρωτοπαλίκαρο του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου με το αμερικανάκι που μας έστειλε ο Ομπάμα για να κανονιστεί η φωτογραφία στον Λευκό Οίκο...
Γ. Να μετονομάσεις κι εκείνη την αλήστου μνήμης Τρόικα Εσωτερικού με την «μας έκανε τα τρία, δύο» κυβέρνηση των Ολετήρων κι ο ακανθόσπαρτος γάμος είναι ένα τετελεσμένο γεγονός! 
Παρεκτός κάποιων ονομάτων, κάποιων προσώπων λοιπόν, που απλώς εναλλάσσονται τι άλλο έχει αλλάξει?
Αυτό κι αν είναι success story!
Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι -προβλέπουν οι κακοήθεις- με βήματα γοργά τον ρόλο του ξεθυμασμένου εκτοπλάσματος της......

ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΛΕΠΤΟΣ;

Μπορεί ο κ. Γιαννούλης να ισχυρίζεται ότι οι επενδύσεις θα αργήσουν στην Κίσαμο (το είπε παρουσία όλου του Δ.Σ του δήμου και ουδείς αντέδρασε), όμως δεν είναι η αλήθεια. Και παρ΄όλο που το πυρηνοτέτοιο είναι ανασταλτικός παράγων ο κ. Λεπτός έκανε μια επένδυση πολύ κοντά του. Τώρα θέλω να δω αν προχωρήσει και φτιάξει μια τουριστική μονάδα, πως θα τον αντιμετωπίσουν; Θα του δίνουν κάτι ψιλά για να βάφει καλοκαιριάτικα το ξενοδοχείο ή θα .....την κάνουν γαργάρα;

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Εγώ πάντως εχθές δεν πήγα στον Αγροτικό Αύγουστο.....στα Χανιά, γιατί αν με έβλεπαν θα έλεγαν πως πήγα για άλλο λόγο....

ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ

Τα τρίμηνα του μακαριστού Ειρηναίου χθες στην Κάνδανο......χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης!! 

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γράφουν οι γνώστες.........το ΠΑΣΟΚ θα χάσει σημαντικό αριθμό δυνάμεων και δεν θα ήθελε αυτό να καταγραφεί. Ηδη, δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να παρουσιαστούν ως υπερκομματικοί στις τοπικές κοινωνίες προσπαθώντας να βρουν κώδικα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και πάντως να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη συγκυβέρνηση.
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της ενδιαφέρεται έντονα για τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιράσει γαλάζια χρίσματα σε όλη την επικράτεια γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με αντάρτικα.

Και η αλήθεια πολλοί θα κατέβουν με κομματικά κριτήρια....απλά δεν θα το ανακοινώσουν, ίσως όμως να παρουσιαστεί πάλι κανένα ύποπτο χαρτάκι που να λέει ποιους επιθυμεί το κάθε κόμμα να ψηφίσει άμα ζορίσουν τα πράματα...πάντως ένα είναι το σίγουρο το σκληρό κομματικό κράτος θα απαιτήσει ορισμένους  (γλείφτες-αργόσχολους-υπηρέτες-κακοθελητάδες) μέσα στα όποια ψηφοδέλτια φτιαχτούν!!
Από την άλλη ένα είναι το υπερσίγουρο..οι κουμπαριές θα δουλέψουν για το καλό του τόπου..εξάλλου το βλέπουμε καθημερινά!!!

Υ.Σ 18 Μαΐου 2014 ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών και 25 Μαΐου ο δεύτερος..όπου χρειαστεί, μαζί με τις Ευρωεκλογές!!! 

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΚΟΠΗ -ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ 0-1

Πρώτο τεστ θετικό για τον Κισαμικό νίκησε 1-0 με πέναλτι του Τζιοβάνι Κιν, την Επισκοπή ομάδα Football League, στο ΔΑΚ Γάλλου "Π.Ι. Βαρδινογιάννης"στο Ρέθυμνο!
Το επόμενο τεστ με τον Πλατανιά στο Μάλεμε ή στα Περβόλια, την Τετάρτη 31 Ιουλιου!!

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ....

Έμαθα ότι η τοπική κοινότητα της πόλης της Κισάμου ψάχνει ομάδες ανθρώπων, συλλόγους, και σωματεία για να υιοθετήσουν τα πάρκα και τους αθλητικούς χώρους της πόλης .... καθόλου άσχημη ιδέα και δεν νομίζω ότι είναι και δύσκολο να βρεθούν μιας και τα "υιοθετημένα" μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού!!! Φυσικά το επικροτώ μιας και θα προστατέψουμε τα όσα μας έχουν κάνει δώρο οι δωρητές μας.... βέβαια το ζητούμενο είναι ο δήμος με τα τόσα μεγάλα τι θα υιοθετήσει; Γιατί αν είναι να τα δώσει όλα προς υιοθέτηση τότε για ποιο λόγο υπάρχει; Αλλά τέλος πάντων...αυτός θα υιοθετήσει το δημοτικό στάδιο...που μοιάζει να έχει ορφανέψει χρόνια..... 

ΑΣ ΚΟΥΛΑΡΟΥΜΕ.....ΟΛΟΙ

Καθημερινά 2-3 εκδηλώσεις.... κάποτε θα πρέπει να μάθουμε ότι το καλοκαίρι αυτά έχει..... λίγη φασαρία, λίγη ένταση, πολύ χαρά και διασκέδαση. Είναι ντροπή να καταγγέλλουμε με το παραμικρό τον γείτονα μας, τον επιχειρηματία, τον κάθε ένα που θέλει να δουλέψει αυτούς τους λίγους μήνες. Αν δεν κάνουν εκδηλώσεις και μικροπανηγυράκια, ούτε κόσμος θα έρθει, ούτε τα μαγαζιά θα μπορούν να βγουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά το σπουδαιότερο τα παιδιά μας θα αναγκαστούν να πάνε αλλού - με τις όποιες συνέπειες!!!
Λίγο νερό λοιπόν στο κρασί μας, μα ένας μήνας έμεινε, μετά στην μονοτονία των Κυριακάτικων καμπανών θα ξαναγυρίσουμε......

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Το φάγανε το γαϊδούρι του μπάρμπα-Γιάννη του Κανατά!
Η Ανώνυμη Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου "Δωδώνη" ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια, από την Αγροτική Τράπεζα και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σε ετήσια βάση, η "Δωδώνη" επεξεργάζεται πάνω από 70.000 τόνους γάλακτος που προμηθεύεται από 7.000 παραγωγούς-κτηνοτρόφους, έχοντας έτσι διακριτό ρόλο στην αγροτοκτηνοτροφική ζωή της Ηπείρου.
Το 2011 η "Δωδώνης" είχε κύκλο εργασιών που ανήλθε σε 96,7 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ, φιγουράροντας επιπρόσθετα ως η κορυφαία ελληνική εξαγωγική εταιρεία στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων. 
Η μεγάλη ληστεία της Αγροτικής τράπεζας,...

66 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η επόμενη υπόσχεση έχει ημερομηνία 1 Οκτωβρίου.... λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα!! Εγώ λέω να τους πιστέψουμε έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα....απλά ας δούμε αν βγουν μέσα στα χρονικά όρια της υπόσχεσης τους τώρα!!! Εγώ πάντως θα βάλω το ημερολόγιο από σήμερα ανάποδα.....66 και σήμερα!!!

ΠΟΙΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;

Απορία έχω να μάθω ποιους καταστηματάρχες της Σκαλίδη ρώτησε η "ποιότητα ζωής του δήμου μας" ώστε να πάρει απόφαση να κλείνει ο δρόμος 3 φορές την βδομάδα; Όχι ότι αν τους ρωτούσε δεν θα του απαντούσαν ΝΑΙ, αλλά θέλω να μάθω.....γιατί εγώ ρώτησα 30 και κανένας δεν ήξερε τίποτα!!! Μάλιστα το θέμα δεν πέρασε από το Δημοτικό συμβούλιο, παρά την επιμονή όλων, αφού ούτε η τοπική κοινότητα είχε στείλει ανάλογο έγγραφο, αλλά και επειδή 2 σύμβουλοι της συμπολίτευσης είδαν το λάθος του "αποφασίζω και διατάζω"!!
Αλήθεια ο Νέος Εμπορικός σύλλογος της πόλης εκλέχτηκε με δημοκρατικές διεργασίες και μάλιστα πολλοί από το νυν δημοτικό συμβούλιο, ψήφισαν στις εκλογές τότε....τώρα αν δεν τους πήγε καλά που δεν έβγαλαν τον δικό τους ..αυτό είναι αντιδημοκρατικό και τελείως παράλογο να τον αγνοούν!!
Είπαμε άμα βιάζεσαι σκοντάφτεις...το θέμα βέβαια είναι πόσες φορές θα σε σηκώσουν..μια- δυο- τρεις; Κάποτε θα κουραστούν και θα σε παρατήσουν.... χάμω!!

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Ρεμπούτσικα.....Ρόκκα.....πανσέληνος, ιδανικό τρίπτυχο! Περιφέρεια Κρήτης-Δήμος Κισάμου -ΚΕ'ΕΠΚΑ -Νεολαία Κισάμου!

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

Χάσαμε το μέτρημα 39-40-41 ατυχήματα σε δυο χρόνια, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές... και όμως η δημοτική αρχή μας δεν συγκινείται. Μήπως περιμένει να σκοτωθεί κάποιος;
 Ο μονόδρομος που σ΄ένα βράδυ άλλαξε κατεύθυνση, με αυτοδιοικητική εντολή πριν κάμποσα χρόνια, είναι η καρμανιόλα του Καστελλιού. 
Αυτά αν βλέπανε, οι αγαπητοί της ποιότητας ζωής, θα κάνανε τα αδύνατα-δυνατά να προστατέψουν τους δημότες τους!!! Το να κλείσεις ένα δρόμο είναι πανεύκολο, το να προστατεύεις τους πολίτες είναι το δύσκολο και απ΄ότι φαίνεται ούτε το ένα αλλά ούτε το άλλο καταφέρνετε. 
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ...Τι θα γινόταν αν στην θέση του ενός αυτοκινήτου που παραβίασε το στοπ ήταν μηχανάκι ή ποδήλατο; 
Θα κάναμε τις πάπιες; Το προτέρημα είναι να προλαβαίνεις και όχι να τρέχεις πίσω από τα γεγονότα!!!

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ

Ο προπονητής του Κισαμικού Σπύρος Μπαξεβάνος μίλησε για το νέο «κεφάλαιο» που ανοίγεται στην ιστορία του συλλόγου από την Κρήτη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Μπαξεβάνου:
Στόχος και φιλοσοφία του Κισαμικού στο φετινό πρωτάθλημα:
«Ο Κισαμικός είναι μία νέα και φιλόδοξη ομάδα. Με δεδομένο ότι φέτος θα υπάρχουν 16 ομάδες στην κατηγορία και θα πέσουν οι 8, ο πρωταρχικός στόχος μας είναι η παραμονή. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».
Για την πολιτική στελέχωσης του ρόστερ του Κισαμικού:
«Ο Κισαμικός έχει παιδιά από τις ακαδημίες του, βέβαια είναι μικροί σε ηλικία, αλλά θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι σε θέση να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα. Μιλάμε, κυρίως για νεαρούς .....

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ......

Από τα Χανιά θα ξεκινά λέει ο σιδηρόδρομος, για να ενώσει λιμάνια, πόλεις και αεροδρόμια στην Κρήτη... πάλι βέβαια στην απ' όξω η Κίσαμος, με το πολλά υποσχόμενο ιδιωτικό λιμάνι της την δυτική πύλη της Κρήτης. 
Βέβαια θα κάνουμε διάβημα προς τους εμπνευστές της ιδέας και είμαι σίγουρος ότι θα εισακουστούν οι διαμαρτυρίες μας ... όπως άλλωστε χρόνια τώρα εισακούονται ......γιατί είμαστε μαγκίτες σε κάτι τέτοια!!!
 https://www.youtube.com/watch?v=3lc0_NsTA4k

ΠΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

12 το μεσημέρι οι φίλοι του Κισαμικού έχουν αποφασίσει να πάνε μια βόλτα από το Δημαρχείο Κισάμου, μαζί με κάποιους παίκτες για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την ολιγωρία της δημοτικής αρχής μας στην υλοποίηση των υποσχέσεων της σχετικά με το γήπεδο. Είμαι σίγουρος οτι θα πάρουν κάποιες απαντήσεις, αλλά αμφιβάλλω αν θα ικανοπιηθούν!!! Πάντως ένα είναι το σίγουρο.... ο Κισαμικός δεν πρέπει να φύγει από την Κίσαμο, αυτό ας το καταλάβουν όσοι δεν το έχουν καταλάβει μέσα στον Δήμο...διαφυγεί πολλών χρημάτων, σε περίοδο που το Καστέλι δεν έχει τουρισμό.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε το σκακιστικό τουρνουά που διοργάνωσαν από κοινού Νεολαία Κισάμου και Αθλητικός Όμιλος Κισάμου στην Παραλία του Τελωνείου το τριήμερο 21-23 Ιουλίου! Τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες με τους νικητές είναι:
Α & Β δημοτικού
1) Μπατσάκης Παναγιώτης
2) Παπαδογιωργάκης Ευτύχης, Παπαδάκης Γιώργος
3) Τσιγκουνάκη Ευγενία 

Γ & Δ Δημοτικού 
1)Τσίχαλης Κλεάνθης 
2)Τερεζάκη Ελευθερία 
Ε & Στ Δημοτικού 
1) Παντελάκης Χάρης
2)Χαραλαμπάκης Ραφαήλ 
3) Ειρηνάκης Σπύρος, Τερεζακη Κατερίνα, Παπαδογιωργάκη Όλγα
Γυμνάσιο 
1)Μανωλακάκη Χριστίνα, Τσουρή Στεφανία, Τσιχλάκης Ντίνος
2) Γλαμπεδάκης Χρίστος Ξυρουχάκη Θεανώ 
Μεγάλοι
1) Καλάθιας Βασίλης
2) Μανωλακάκης Μανόλης
3) Δασκαλάκης Ορφέας, Κουφάκης Γιάννης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τουρνουά τένις και ακολουθεί το Beach bolley στο Μαύρο Μώλος 28 Ιουλίου -1 Αυγούστου

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΥΘΥΝΗ
Εντάξει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι αυτοί που αποτελούν τον "εθνικό" κορμό και τις παραφυάδες του πολιτικού μας συστήματος, είναι αήθεις ελεεινοί και τρισάθλιοι: αμέτρητα χρόνια κλέβουνε, αγοράζοντας  με δανεικά, στο όνομα του Ελληνικού Λαού, οπλικά συστήματα για να αντιμετωπίζονται, ανάλογα με τη συγκυρία, ο εκ του βορρά ή ο εξ ανατολών κίνδυνος.
Με τις μίζες που αποθησαυρίσανε από τους φίλους, σύμμαχους και δανειστές, αρχίσανε να αγοράζουν χλιδάτα «βρωμόσπιτα», ενίοτε και με «δανεικά» από ξόανα του πολιτικού μας συστήματος, ξόανα που μετά τοποθετήθηκαν προς έκθεση στην κεντρική προθήκη της Προεδρίας  της Δημοκρατίας.
Έπαιρναν σωρηδόν τις μίζες για τα ελεεινά τους κόμματα, μέχρι που κάποτε το πράγμα ξέφυγε τελείως. Το πράγμα δεν.....

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ!!!

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης παρενέβη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζητήσεως του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα, στο οποίο έχει συμπεριληφθεί διάταξη για τη δυνατότητα δόμησης στη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έντονα και τα Χανιά με αφορμή το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στην περιοχή της Αγιάς. 
Ο κ. Βολουδάκης τόνισε.....

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

......Περήφανος Κρητικός, κυρίως όμως αθεράπευτος Κισαμίτης. Ο τόπος της καταγωγής  μου θα αποτελεί, υποπτεύομαι ακόμη και ασυνείδητα, βασικό γνώμονα του ιστολογίου αυτού. Συγχωρέστε με, αλλά αυτός είμαι.......γράφει στο ιστολόγιο του ο κ. Πιτσιγαυδάκης, πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κισάμου!!
Και έλεγα πως είναι μοναχός μου.....καλώς ήρθες λοιπόν στην παρέα μας!!

ΚΟΝΤΟΣΙΜΩΝΟΥΝ

Ούτε ένας από τους έξι ιδιοκτήτες καντινών στην Παλαιόχωρα, δεν είχαν άδεια λειτουργίας των καντινών τους, όπως προέκυψε από ελέγχους που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή.
Συγκεκριμένα χθες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, των ΤΑΕ και του Α. Τα της Παλαιόχωρας πραγματοποίησαν ελέγχους στην περιοχή από τους οποίους διαπιστώθηκε πως έξι ιδιοκτήτες καντινών, λειτουργούσαν τις καντίνες τους χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.
Και οι έξι ιδιόκτητες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ

Μάγος δεν είμαι, ούτε μέντιουμ...απλά βλέπω την χαρτούρα που στέλνετε και βγάζω τα συμπεράσματα μου..... Πριν ένα μήνα έλεγα ότι είναι αδύνατον να φτιαχτεί ο χλοοτάπητας στο γήπεδο μας στις ημερομηνίες που μας έλεγαν, μιας και έβλεπα τον τρόπο που προσπαθεί να το κάνει ο δήμος!
Και σας το εξηγώ απλά.... Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Κισάμου έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μπει χλοοτάπητας στο δημοτικό στάδιο Κισάμου από τις 13-Μαΐου -2013, αλλά όχι με τον τρόπο που είχε προταθεί τότε στο Δημοτικό συμβούλιο (προμήθειας) και την αποδέχτηκαν σχεδόν όλοι, αλλά με μελέτη έργου, που όλοι ξέρουμε πόσο χρονοβόρα είναι (πάνω από 6 μήνες)!!  Μάλιστα για την ιστορία η μελέτη που συντάχτηκε από τον Δήμο Χανίων και την τεχνική  υπηρεσία του, στάλθηκε στο Δήμο Κισάμου στις 2-Ιουλίου-2013 αρ. πρωτ. 8773 και είναι προϋπολογισμού 265.000Ε.

ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ....

Τρελά χτυπήματα τα άρθρα που έχουν .. λίγη δόση από αυτοδιοίκηση. 
200 χτυπήματα την πρώτη μέρα η πρόταση Κουκουράκη για την μονομετοχική, 120 χτυπήματα η δήλωση στήριξης του Μιχάλη Χαιρετάκη!! Τελικά "ψοφάει" ο λαός της Κισάμου να μάθει τα των εκλεγμένων του..και δεν έχει άδικο, αφού και αυτοί τους δίνουν την ευκαιρία μιας και δεν περνούν απαρατήρητοι...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Aκόμα και η Ειρήνη έχει τις 3 παραλίες σας σε πρώτη επιλογή.....για τους πρωτάρηδες τουρίστες μας!!!! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΤΡΟΧΑΙΟ

Τροχαίο τώρα στον υπό κατασκευή εδώ και μια εικοσαετία κόμβο των Νοπηγείων. Ενοικιαστικό τζιπ έχει ντελαπάρει στην μέση της Εθνικής. Υπάρχουν τραυματίες.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ .... ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Το μπλοκ (sadentrepese) έχει μια ιστορία 3 διαφορετικών δημαρχιακών τετραετιών .... και συμπεριφέρεται το ίδιο, με τον ίδιο και απαράμιλλο τρόπο στα κακώς κείμενα της γειτονιάς μας. 
Είναι πρωτάκουστο να ισχυρίζονται λοιπόν αυτοί - που εν μέσω συνεδριάσεων δεν θέλουν να ακούσουν για καφενεία- στα καφενεία ότι γίνεται προσωπική επίθεση στην νυν δημοτική αρχή μόνο!! Εξάλλου το μπλοκ είναι μια συνέχεια του παλαιού Σαδεντρέπεσαι που την στήλη του διαβάζατε κάθε Τετάρτη στους Νέους Ορίζοντες, και εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η αρχή είχε γίνει πριν από αυτόν τον αιώνα. 
Μετά λοιπόν από όλα αυτά, ας καταλάβουν (ευτυχώς κάθε φορά είναι λίγοι) ότι κατ΄αρχάς είναι εκλεγμένοι από εμάς, είναι άνθρωποι, άρα κάνουν λάθη, ότι υπάρχουν και αλλού φωνές εκτός από τις δικές τους που μπορεί να έχουν δίκιο σε κάτι, οπότε ας ανοίξουν τα αυτιά τους και να δέχονται την κάθε κριτική καλόπιστα και καλοπροαίρετα!!
Εξάλλου όλοι ΜΑΣ (με τα ολίγων εξαιρέσεων) μένουμε στον ίδιο τόπο, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, περπατάμε στους ίδιους δρόμους.... οπότε τα προβλήματα τα συναντάμε καθημερινά μπροστά μας!!! 
Και φυσικά είμαστε πάντα άνθρωποι*...
*Άνθρωπος: αυτός που αναλογίζεται και κρίνει όσα έχει δει.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΟΥ ΗΡΩΑ

Παιδί μας, ένα μικρό δώρο για τα γενέθλια σου..
Είμαστε οι γονείς του αδικοχαμένου Θοδωρή Σταθάκη και νιώθουμε την ανάγκη, πρέπει, να πούμε δυο λόγια αληθινά και όχι ψέματα για το έγκλημα που μας προκάλεσαν οι άνθρωποι και όχι ο Θεός ή ο Χάρος ή η θάλασσα, για το θάνατο του παιδιού μας. Γιατί πριν ένα χρόνο διώξανε το παιδί μας από τη ζωή και το ‘στειλαν στο θάνατο, γιατί απλά πήγε να βοηθήσει στο νερό, που λέγεται θάλασσα και δοξάζομε το Θεό, γιατί ήταν και τα δυο μας παιδιά και όχι το ένα, δεκατεσσάρων και δεκαέξι χρονών, ανήλικα και όχι ενήλικες και όχι ηλικιωμένοι.
Στις 21 Ιουνίου 2012, ημέρα Πέμπτη, έφυγαν από το σπίτι τους να πάνε στο Καστέλλι Κισάμου, που η απόσταση είναι περίπου 25 χιλιόμετρα, το ένα στο Γυμνάσιο και το άλλο στο Λύκειο, να γράψει το καθένα το τελευταίο μάθημα των εξετάσεών του. Τελειώνοντας το μάθημα, πήγαν με άλλα παιδιά, φίλες τους, να κάνουν μπάνιο, στη μέση του Καστελλιού, στην άκρη της θάλασσας... Τα παιδιά μας όμως δεν ήξεραν να κολυμπάνε, δεν ξέρανε μπάνιο, ενώ τα άλλα δύο, οι συνήλικες φίλες τους, ήξεραν.
Μπήκε η μια κοπελιά μέσα στο νερό μαζί με το μικρό μας γιο να παίξουν. Βγαίνοντας από το νερό, η κοπελιά, η φίλη του, για κάποιο λόγο, του φώναξε να γυρίσει πίσω. Γύρισε το παιδί μας να την βοηθήσει, χωρίς να ξέρει μπάνιο. Τα παιδιά φώναζαν «βοήθεια». Άνθρωποι ήταν μέσα στο νερό, άνθρωποι ξαπλωμένοι έξω, αλλά δεν συγκινήθηκε κανείς. Σηκώθηκε ο αδελφός του, μαζί με τη φίλη του και πάει προς το νερό να βοηθήσει. Όμως δεν ήξερε κι αυτός μπάνιο. Τον τραβούσε η φίλη του, ......

ΚΑΚΙΕΣ

Πρόεδρος της Μονομετοχικής, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κισάμου ο κ. Ανουσάκης. Καθόλου άσχημο, αλλά κάποιοι θα τους έχει πιάσει βήχας .... ξερόβηχας διαρκείας θα έλεγα (Diphenhydramine Hydrochloride για τον ξερόβηχα) .... η πρόταση βέβαια δεν πέρασε για μια ψήφο, που δεν ήταν και σύννομη. Και οι γνώστες ξέρουν πια ψήφος ήταν αυτή!!!
Πάντως και μόνο που η πρόταση της αντιπολίτευσης πήρε 6 ψήφους.... θα έπαιρνε σίγουρα παραπάνω αν η ψηφοφορία ήταν μυστική, θα πρέπει να προβληματίσει την δημοτική αρχή μας. Φυσικά καλό είναι κάποιες κουβέντες που λέχθηκαν (ίσως να γράφτηκαν κιόλας) να ξεχαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Το ρεζουμέ βέβαια της ιστορίας και το ηθικό δίδαγμα που βγαίνει προς τα έξω είναι ένα.... τι στο διάολο συμβαίνει και δεν μπορούν να προσφέρουν αυτά που θέλουν και μπορούν!!! Γιατί είναι αδιανόητο να περηφανεύεσαι  ότι έκανες αυτά που δεν έχεις κάνει!

ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

Η ποιότητα ζωής του Δήμου Κισάμου επιτέλους είδε το πρόβλημα της Σκαλίδη ...και θα το λύσει!! Την ευχαριστούμε πολύ...επιτέλους είδε το πρόβλημα μετά από 3 χρόνια και θα μας βοηθήσει.
Πιστεύω ότι συν το χρόνο θα δει και το πρόβλημα της Ηρώων Πολυτεχνείου .... τον δρόμο που μας διαφημίζει στα πέρατα του κόσμου....



ΑΠΟΦΑΣΗ...

ΑΔΑ Β4ΠΠΟΡ1Θ-ΦΣΞ 
2 Μαρτίου 2012
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκ/νης Διοίκησης Κρήτης
Έχοντας υπόψη :
1. Τις διατάξεις του άρθρου 280 παρ. Ι του Ν. 3852/2010 
2. Τις διατάξεις του Π.Δ 136/2010 (ΦΕΚ 229/27-12-2011 τ. Α) 
3. Τις διατάξεις του Ν. 2503/97 
4. Τις διατάξεις του άρθρου 56Α του Ν. 2725/99 
5. Την αριθ. 13722/15- 11-2011 απόφαση Γ. Γ. Α..Δ.Κ περί ανασυγκρότησης Επιτροπής Ελέγχου  Αθλητικών Εγκαταστάσεων στο Ν. Χανίων. 
6. Το αριθμ. Πρωτ. 1/30-01-2012 έγγραφο της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας  Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ν. Χανίων, με το οποίο διαβιβάστηκε  στις 1-02-2012 στην υπηρεσία μας , το από 28/11/2011 Πρακτικό της Επιτροπής* που αφορά,  τη συγκεκριμένη στο θέμα Αθλητική εγκατάσταση, στο Νομό Χανίων.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Τη μη Χορήγηση άδειας λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης – Δημοτικού Σταδίου Κισσάμου  - Γηπέδου Ποδοσφαίρου & Στίβου στη Θέση "ΚΑΣΤΕΛΛΙ" του Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων, για το λόγο που αναφέρεται στο ανωτέρω πρακτικό της.

Nα ο λόγος ...

ΚΡΙΜΑ ...

Κρίμα που δεν κρατούσα σήμερα την φωτογραφική μηχανή μαζί μου...θα αποθανάτιζα το καλύτερο στιγμιότυπο του χρόνου.... κρίμα!!!! και ξέρω πόσο ήθελαν όλοι αυτοί να βγουν μαζί μια φωτογραφία ....ιδιαίτερα ο Μιχάλης!!!

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΛΟΓΙΣΤΕΣ.....

Προς τους λογιστές μιας και όπως καταντήσαμε ή δικηγόροι πρέπει να είμαστε ή λογιστές για να καταλαβαίνουμε τι μας λένε οι "σοφοί"..... Τα έξοδα από απόσβεση παγίων είναι αληθινά έξοδα ή πλασματικά; Παίζουν σημαντικό ρόλο ή είναι μόνο ...για λογιστικές κουβέντες και μπαλώματα... Βγαίνουν από την τσέπη τα έξοδα αυτά ή είναι ..παραμύθια; 
Χαχαχα πλάκα έχουν τα λογιστικά αμα δεν τα ξέρεις.... φυσικά καλύτερα όταν τα λες και σε ανθρώπους που δεν ξέρουν!!!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Μετά από δυο αναβολές τελικά έγινε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο...
  Μετά λοιπόν από 7 ώρες περίπου, τόσο κράτησε το δημοτικό συμβούλιο, και 2,5 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος αισθάνομαι την ανάγκη να πω τα παρακάτω:
Δηλώνω και εγώ με την σειρά μου την στήριξη μου στην δημοτική αρχή για τους εξής παρακάτω λόγους:
1. Διότι τελικά οι υποσχέσεις της δημοτικής αρχής τηρήθηκαν στο ακέραιο και έτσι ο Κισσαμικος δεν χρειάζεται να δώσει τους αγώνες σε γήπεδο εκτός του Καστελιού, οι προπονήσεις γίνονται κανονικά στο εξαιρετικής ποιότητας χλοοτάπητα εξασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα των παικτών της ομάδας. Έτσι σαν χορηγός της ομάδας και σαν φίλαθλος είμαι ικανοποιημένος με αυτήν την εξέλιξη.
2. Η απόλυτα και ξεκάθαρη θέση στην μετεγκατάσταση του πυρηνελαιουργείου.
3. Στην ικανοποιητική διαχείριση της Μονομετοχικής του δήμου και την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από την πλευρά της διοίκησης ώστε το Ελαφονήσι και ο Μπάλος να παραμείνουν αναλλοίωτοι και να είναι πόλος έλξης των επισκεπτών.
4. Στο συμβούλιο της συμπολίτευσης που απαρτίζεται από παλιούς δημάρχους και συμβούλους και οι οποίοι εξακολουθούν να παλεύουν για το καλό του τόπου.
5. Και ότι δεν ζηλεύω με τα έργα που κάνει η δημοτική αρχή όπως μου είπε σήμερα στο συμβούλιο η κυρία Δημάρχου αλλά αντίθετα χαίρομαι για την διαχείριση και την αποδοτικότητα που έχει αυτή η δημοτική αρχή.
Όπως καταλαβαίνεται όλα τα παραπάνω αλλά και αρκετά αλλά δεν μου αφήνουν το περιθώριο σαν Κισαμιτης να μην δηλώσω και εγώ την στήριξη μου στην Δημοτική αρχή.
Χαιρετάκης Μιχάλης
Δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης

ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΑ.....

Όταν μια πρόταση της αντιπολίτευσης κρίνεται στον ένα μόλις ψήφο....8-6 καταλαβαίνουμε γιατί αυτός ο τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά.... Μάλιστα κύριοι αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας 8-6 στην πρόταση του κυρίου Κουκουράκη, για την Μονομετοχική του δήμου μας... για αντικατάσταση του προέδρου και των διορισμένων. Φανταστείτε βέβαια να είχαμε ισοψηφία..... τα τηλέφωνα θα έπαιρναν φωτιά!
Βέβαια μεγάλη εντύπωση προκαλεί που πήγαν οι άλλοι 13 σύμβουλοι και γιατί δεν ψήφισαν ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τέτοιες δημοκρατίες να τις βράσουμε!!! Μήπως τελικά δεν εξελέγησαν όλοι αυτοί αλλά απλά συμπλήρωσαν τον ..κατεβατό; Αδιανόητο στα σοβαρά θέματα όπως και με το πυρηνοτέτοιο να μην έχουν άποψη!!!! 
Φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουμε εμείς οι πολίτες που όπως φαίνεται τα τελευταία 30 χρόνια δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε και ποιους!

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΑΕ

Δημοτικό Συμβούλιο 23-7-2013
                                      Εισήγηση
                                      Θέμα 2ο Λειτουργία Δημοτικής Μονομετοχικής ΑΕ

Από την αρχή του ορισμού της διοίκησης της Μονομετοχικής ΑΕ 2011 διεφάνη η βούληση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει χωρίς διαφάνεια εφ όσον η διαδικασία την οποία ακολούθησε εξαιρούσε την μία από τις δύο δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης 
Έτσι δεν αποδέχτηκε την πρόταση της αντιπολίτευσης για ενδεκαμελές (11) Διοικητικό Συμβούλιο όπου εννέα μέλη θα προτείνονταν από την Δημοτική πλειοψηφία , ένα μέλος από την μείζονα αντιπολίτευση και ένα μέλος από την ελάσσονα αντιπολίτευση δηλαδή ένα τελικό 9-2. Αντί αυτού η πρόταση της πλειοψηφίας ήταν εννεαμελές (9) διοικητικό Συμβούλιο με οχτώ μέλη (8) από πρόταση της συμπολίτευσης και ένα (1) μέλος από πρόταση των αντιπολιτεύσεων.
Ακόμα και η πρόταση της πλειοψηφίας ....

ΝΑΙ ΜΕΝ.... ΑΛΛΑ

Ομόφωνα το Δ.Σ του δήμου Κισάμου είπε ότι πρέπει να γίνει μετεγκατάσταση, του πηρυνοτέτοιου! Και αποφάσισαν όλοι να πάνε με τον νόμο..... 
Η αλήθεια είναι ακόμα, ότι μόνο η αντιπολίτευση είχε πρόταση και όρεξη για κουβέντα, η συμπολίτευση ήταν άλαλη δίχως γνώμη και άποψη!! ..αν εξαιρέσουμε τον πρόεδρο του Δ.Σ, τον κύριο Σχετάκη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας..οι υπόλοιποι φύλαγαν πισινή..ή είχαν αφήσει την όρεξη τους για το καφενείο!!!

Και μερικές αλήθειες που μάθαμε μετά από 20 χρόνια.... το Πυρηνελουργείο μαζί με όλη την έκταση εκεί γύρω είναι ιδιόκτητο. ..δεν νοικιάζεται είναι αγορασμένο!!
Κανείς δεν είχε πει (από τους ιδιοκτήτες) ότι εκεί θα γινόταν κάποτε Ξενοδοχείο!
Τέλος άμα γίνει μετεγκατάσταση η έκταση που χρειάζεται είναι 30 στρέμματα περίπου!!!
Και φυσικά του χρόνου που είναι χαμηλή η παραγωγή-ανύπαρκτη- θα χαρούμε ένα άκαπνο χειμώνα!!!



ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.....

Α) ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Με πλαστικό τάπητα: Γήπεδο Κολυμβαρίου....γήπεδο Ταυρωνίτη.....γήπεδο Πλατανιά ....(με φυσικό τάπητα) γήπεδο Μάλεμε...... ξερά γήπεδα Βουκολιών...Μοδίου.... κλειστό γυμναστήριο Ταυρωνίτη...
Β) ΚΙΣΑΜΟΣ Με πλαστικό Γήπεδο Κισάμου .... με ξερό Πλατάνου!!!
Καληνύχτα..δίχως ντροπή!!!

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ

Η ποιότητα ζωής του δήμου μας...αποφάσισε στο τέλος του Ιούλη να πεζοδρομήσει την Σκαλίδη, το παλαιό ιστορικό δρόμο της πόλης δηλαδή ...τις ημέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή από τις 6 το απόγευμα και ως τα μεσάνυχτα. Φυσικά το αποφάσισε μόνη της, δίχως τον εμπορικό σύλλογο, δίχως να ρωτήσει τους καταστηματάρχες, δίχως την γραφτή έγκριση της τοπικής κοινότητας. Είπαμε ποιότητα ζωής....
Είμαι σίγουρος ότι το 95% των όσων μαγαζιών έχουν μείνει ακόμα στον πιο ιστορικό δρόμο της πόλης, θα ήταν σύμφωνος με μια τέτοια απόφαση...όμως όταν αποφασίζουν να το διερευνήσουν τέλη Ιούλη και με την προϋπόθεση ότι θέλει και έγκριση από την περιφέρεια κουβεντιάζουμε ότι η απόφαση θα έλθει προς εφαρμογή στα μέσα Αυγούστου....άραγε δεν είναι μια ακόμα προχειρότητα ....όταν ήδη στην Ηρώων Πολυτεχνείου, τον άλλο διαβατάρικο δρόμο μας, η κίνηση είναι σε αδιέξοδο και τα μποτιλιαρίσματα καθημερινά..δίχως λύση!!!
Δυστυχώς προχειρότητες της τελευταίας στιγμής από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα με την κίνηση της πόλης από ανθρώπους που δεν θέλουν το καλό της πόλης και αυτό καθημερινά αποδεικνύεται...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ.."ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ"

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο Ελαφονήσι πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ υποβλήθηκαν 22 μηνύσεις σε κατασκηνωτές.
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, των ΤΑΕ, της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, αλλά και του τμήματος δίωξης ναρκωτικών, το πρωί της Δευτέρας χτένισαν την ευρύτερη περιοχή του Ελαφονησίου και εντόπισαν άτομα τα οποία είχαν κατασκηνώσει παράνομα σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και σε χώρο  Natura, θέλοντας να έρθουν πιο κοντά στη φύση.

Η αλήθεια είναι ότι στην Natura κανείς δεν μένει το βράδυ ...βέβαια αυτό με ολίγες εξαιρέσεις.... όχι στα νότια αλλά στα βόρεια του δήμου!!!
Τέλος να μια πολύ καλή ιδέα για ελεύθερο καμπινγκ ή μήπως σας βάζω πολλά;

ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

... δεν υπάρχει δικαιολογία να μην μπορείς να προσφέρεις στα νιάτα ένα γήπεδο!!
...δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανένα σας, αλλά ιδιαίτερα από εσάς που κινείται τα νήματα και μόνος σας αποφασίζετε να καταδικάσετε μια ολάκερη πόλη να μην αθλείται!!!
...δεν είναι τρόπος αυτός όπως φερθήκαμε όχι μόνο στα παιδιά μας.... αδιαφορώντας τι θα απογίνουν, αλλά και στους ανθρώπους που αψηφούν δουλειές και χρήματα προσφέροντας ώρες για την νεολαία! 
....φαίνεται ότι δεν αγαπάτε την πόλη που διοικείται.... είναι φανερό πλέον ότι δεν θέλετε αυτά που θα μας βγάλουν από το στενωπό και την απομόνωση..ολοφάνερο!!!
Κρίμα...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ...

Μέσω των υπουργείων Υγείας, Παιδείας αλλά και των ΟΤΑ στους οποίους υπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των περίπου 35.240 συμβασιούχων που είχαν γίνει αορίστου χρόνου με το ΠΔ Παυλόπουλου(164/2004), θα επιχειρήσει να γεμίσει τη «δεξαμενή» των περίπου 17.300 «διαθέσιμων» μέχρι το τέλος του χρόνου, η κυβέρνηση.
Το παραπάνω σενάριο, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αν και πρόκειται για ένα ακόμη οριζόντιο μέτρο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να το «σερβίρει» μέσω αξιολόγησης, καθώς ένα μεγάλο τμήμα των συγκεκριμένων υπαλλήλων (οι πληροφορίες λένε ότι είναι άνω των 20.000) είτε είναι χαμηλών προσόντων (ΔΕ και ΥΕ) είτε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν και παρατυπίες κατά τη μονιμοποίηση τους (πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας κλπ).

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΤΙΜΗ ΜΑΣ

Το πυρηνοτέτοιο είναι έργο πνοής για την Κίσαμο και σαν καλοί Καστελλιανοί πολύ δε περισσότερο σαν καλοί Κισαμίτες, ας το έχουμε σαν παράδειγμα και να το διαφημίζουμε στο κόσμο.
Τι νομίζετε δηλαδή, πολλές περιοχές της Ελλάδος έχουν πυρηνοτέτοια; Πρέπει να είναι τιμή μας να έχουμε τις κάπνες και τις μυρωδιές στην μύτη μας...δηλώνει ότι είμαστε όχι ένας (πουφ) τουριστικός δήμος αλλά μια φουλ ελαιοπαραγωγική περιοχή με τα τέτοια της και τους τέτοιους της... 
Αιώνιοι ......

ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΩΣ ΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ;

Άμα δίνεις υποσχέσεις πρέπει να τις κρατάς.... αλλιώς μην την δίνεις...φυσικά τον σέβεσαι περισσότερο όταν διαπιστώσεις ότι αυτά που του υποσχέθηκες δεν είναι άμεσα υλοποιήσημα  ..αλλά τουλάχιστον από τακτ (Ευρωπαϊκό) τον βρίσκεις κατ ιδίαν και του λες τους λόγους της αθέτησης...της υπόσχεσης σου!
Με απλά λόγια δεν κοροϊδεύεις κάποιον που επενδύει και συνάμα προσφέρει κοινωνικό καλό....περιμένοντας να βαρεθεί να σε ενοχλεί και αποφεύγοντας τον!!
 Αλλά θα μου πεις τόσα χρόνια αυτά μάθατε να κάνετε, αυτά ήταν τα έργα σας.....υποσχέσεις μη υλοποιήσημες!!!!
Κρίμα....
Από την άλλη που πας και συ ρε Καραμήτρο ξυπόλητος...αφού τα ήξερες και σου τα λέγανε!!!

ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, προσκαλεί τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Κίσαμο, σε σύσκεψη την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 και ώρα 21.00 στο Φαλδάμειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.
Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα, της δημιουργίας «ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» και να παρθούν αποφάσεις. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου οι αποφάσεις να είναι συλλογικές και να εκπροσωπούν την πλειοψηφία των επαγγελματιών της Κισάμου.

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ...Η ΚΑΙΝΑ

Με μεγάλο καμάρι οι πολίτες παρακολουθούν τα πετυχημένα διαφημιστικά βίντεο του πολυβραβευμένου και ταλαντούχου Θοδωρή Παπαδουλάκη για τη τουριστική προβολή του νησιού. Εικόνες (μαγικές που όντως εμπνέουν) δείχνουν ένα όμορφο τόπο με φιλόξενους, γελαστούς και καθαρούς στη ψυχή ανθρώπους. 
Ο διάσημος σκηνοθέτης ίσως (με τη προτροπή του Φιλοζωικου) θα έπρεπε να αποτυπώσει και την άλλη όψη των Κρητικών, όπως τη βιώνουν όλα τα ζώα που ατύχησαν να ζουν στο νησί. 
Ίσως τότε οι δήμαρχοι, οι Αποκορωνιώτες και οι λοιποί που μας εκπροσωπούν θα έδιναν σημασία στη θηριωδία της δηλητηρίασης με φυτοφάρμακα όσων ζώων κρίνεται από τους "γενναίους" συμπατριώτες μας πως πρέπει να πεθάνουν. Βέβαια εγώ έμαθα από τους προγόνους μου πως οι Κρητικοί είναι μπεσαλήδες, τη μάχη τη δίνουν πρόσωπο με πρόσωπο, ποτέ δεν χτυπούν πισώπλατα, και ποτέ δεν τα βάζουν με ανυπεράσπιστα πλάσματα. Ίσως και δεν μου τα είπαν καλά, ίσως και δεν τα κατάλαβα καλά. Αλλά αυτό που εκτυλίσσεται καθημερινά στο νησί αυτό δεν είναι άξιο θαυμασμού. Κι όπως ξαναέγραψα: Δεν θέλω να είμαι Κρητικιά, αν αυτοί είναι οι Κρήτες του σήμερα....περισσότερα


ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ

Του Γ. Μ. Σηφάκη
Το παρακάτω απόσπασμα που δημοσιεύουμε είναι από την εισήγηση του κ. Γ. Μ. Σηφάκη με τίτλο “Προβλήματα έκδοσης των δημοτικών τραγουδιών” που έγινε στο πλαίσιο της Ζ’ επιστημονικής συνάντησης με θέμα “Εκδοτικά και ερμηνευτικά ζητήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας”( Θεσσαλονίκη 1998).
“…Πρόκειται για το κρητικό «ριζίτικο» τραγούδι «Πότε θα κάμει ξαστεριά», που έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα, ιδίως στα αστικά κέντρα, τα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Το παράδειγμα αυτό, πρέπει να πω, είναι μάλλον ακραίο (αλλά γι’ αυτό ίσως διδακτικότερο), διότι η μορφή που έχει πάρει το τραγούδι (από το γύρισμα του αιώνα ίσως ή λίγο νωρίτερα και εξής) είναι προβληματική — μολονότι βέβαια νομιμοποιείται από την ίδια της την επικράτηση. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν .........

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα στις 15.00 στο γνωστό μέρος και την γνωστή ώρα. Φυσικά το θέμα που θα μονοπωλήσει το συμβούλιο, δεν θα είναι άλλο από το τι γίνεται με το γήπεδο, το δημοτικό γήπεδο...παρ΄όλο που θα γίνει ακατάλληλη ώρα και σε ακατάλληλο μέρος...θα πάει κόσμος, ιδιαίτερα οι φίλοι του Κισαμικού θα είναι εκεί....
Μια συμβουλή προς τον πρόεδρο του Κισαμικού.....Αν θέλει να γίνει το γήπεδο γρήγορα και χωρίς μα και μου, δεν χρειάζεται μελέτη...μια απευθείας ανάθεση χρειάζεται και όλα φτιάχνουν στο πι και φι .... απευθείας ανάθεση, ξέρουν οι φύλακες!!!!

ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΠΟΛΙΩΝ

 Επιβλητικό το φαράγγι των Τοπολίων ..και όπως και να το κάνουμε, είναι αλλιώς να πηγαίνει στα ορεινά του δήμου μας, από τον ανύπαρκτο δρόμο των Τσουρουνιανών και αλλιώς να διασχίζεις την ατελείωτη άγρια ομορφιά  του φάραγγα ...και με τα έργα προστασίας που εκτελέστηκαν εκεί έχεις και την αίσθηση του "επικίνδυνου" ......!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ;


Τώρα ποιος θα τα καθαρίσει....δυο λέσχες και κάνουν συναγωνισμό ποια θα μουτζουρώσει περισσότερα σήματα από την άλλη. Μια λύση μένει, να τους πουν ότι είναι υποχρέωση τους να τα καθαρίσουν...αλλά ποιος τολμά να πάει να του το πει; 


ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα Νέα!!
Κύριε διευθυντά,
εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε τις συστηματικές κυβερνητικές επιθέσεις που δέχονται κοινωνικές ομάδες και Φορείς που πρώτα συκοφαντούνται και δυσφημούνται και μετά ακολουθεί ορυμαγδός μνημονιακών μέτρων.
Η ίδια μέθοδος ακολουθείται από τους κυβερνώντες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως α? βαθμού, που μέσω συνεχών αναφορών για κακοδιοίκηση και διαφθορά στην Τ.Α. κατεδαφίζεται ο θεσμός για λόγους όχι βέβαια εξυγίανσης και βελτίωσης (πρόβλημα υπαρκτό), αλλά συρρίκνωσης  της θεσμικής  αναπτυξιακής και οικονομικής αυτοτέλειας και δυνατότητάς της, πάντοτε στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών τους.
Εδώ υπάρχει η ανάγκη να θυμίσουμε στους πολίτες ..

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Καλοκαιρινό υπαίθριο τουρνουά στο Τελωνείο. Μπράβο στους συνδιοργανωτές και ιδιαίτερα στον ΑΟ Κισάμου που αγωνίζεται δίχως βοήθεια!!!