Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ......


Μισθολογικές διατάξεις μνημονίου 3
 Από 1-1-2013
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜ. ΑΝΩ  100.000       ΚΑΤ.    900 €
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜ. 20.000 - 100.000  ΚΑΤ.    720 €
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜ. ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤ.    540 €


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΩ 100.000 ΚΑΤ.                     4.275,00€
ΔΗΜΑΡΧΟΙ 20.000 - 100.000 ΚΑΤ.               3.420,00€
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤ.              2.565,00€
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΩ 100.000 ΚΑΤ.              2.137,50€
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 20.000 - 100.000 ΚΑΤ.        1.710,00€
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤ.       1.282,50€

ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ......


Με μια εικόνα την οποία είχε αφαιρέσει από τέμπλο ναού και την οποία επιχειρούσε να πουλήσει συνελήφθη το μεσημέρι στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων, ένας νεαρός Μαροκινός.
Η εικόνα  ήταν του Αγίου Γεωργίου, και είχε διαστάσεις 1,20 μέτρων και  0.50 εκατοστά ήταν καινούρια ενώ ερευνάται από τις αρχές το από που αφαιρέθηκε.
Πάντως ο νεαρός Μαροκινός ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι την είχε βρει στα σκουπίδια.

Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ

Αυτή ήταν η παραλία του Τελωνείου λίγο μετά το 73'..είναι σίγουρα 15-20 μέτρα η παραλία....Άντε να πάτε τώρα να την δείτε. Αλλά θα μου πείτε πόσοι από σας ενδιαφέρεστε; 
Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους απλά κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν..... έχουν άλλες δουλειές!!!

ΜΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ;


 Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τα φορολογικά νομοσχέδια δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε καμιά χώρα. Ούτε στην Ανατολή, ούτε στη Δύση. Ούτε στις αναπτυγμένες χώρες, ούτε στις αναπτυσσόμενες.
Κάθε υπουργός Οικονομικών, όποτε γουστάρει, μπορεί να φέρει ένα φορολογικό νομοσχέδιο και να αλλάξει, κυριολεκτικά, τα φώτα στους πολίτες.
Όλο κάποια προσχηματική δικαιολογία μπορεί να επικαλεστεί για να δικαιολογήσει την πράξη του αυτή. Και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα. Δεν τον απασχολεί καν αν τα  νοικοκυριά έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους. Αποφασίζουν και διατάζουν. Και ο απλός πολίτης βρίσκεται εντελώς ανυπεράσπιστος μπροστά την κρατική αυθαιρεσία. Αφήστε το άλλο. Αν χρωστάς στο κράτος, σε ταράζουν .....

ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ;


Σε σχεδόν 1 δισ. (για την ακρίβεια 971 εκατ. ευρώ) ανέρχονταν το περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ σε ιδιώτες, με τη μερίδα του λέοντος (882,6 εκατ.) να ανήκει στους δήμους και τα υπόλοιπα 88,4 εκατ. στις περιφέρειες. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλών των δήμων το Σεπτέμβριο 2012, 14 πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ χρωστούν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Ηρακλείου.  
Είναι χαρακτηριστικό πως 29 δήμοι δε χρωστούν τίποτε. 
Από τις περιφέρειες, δύο έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές Σεπτεμβρίου 2012 άνω των 10 εκατ. ευρώ, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης δεν οφείλει τίποτε.
Αναλυτικότερα:
Ποιοι δήμοι χρωστάνε πάνω ...

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ...
Η περιλάλητη συμφωνία, στην οποία κατέληξε για λογαριασμό κι ερήμην ημών των Ελλήνων το Eurogroup, βοήθησε την χώρα να αποφύγει τη στάση πληρωμών  και την τυπική πτώχευση.
Όμως η αποφυγή της στάσης πληρωμών δε φαίνεται να βοηθάει τον ανήμπορο να αντιδράσει συνταξιούχο. Τον ανίκανο να φωνάξει για το δίκιο του νοσηλευόμενο στο δημόσιο νοσοκομείο. Τον παραλυμένο από τον φόβο ψηφοφόρο της Τρόικας εσωτερικού που βλέπει τα παιδιά του να πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς δάσκαλους. Τον άνεργο που ξοδεύει το πενιχρό επίδομα ανεργίας στα ταμεία του μεγαλομπακάλη, πληρώνοντας αδρά τα 110 προϊόντα της Unilever που θα παράγονται στην Ελλάδα!
Αυτά για τους Μικροτσούτσουνους ........

TA KAINΟΥΡΓΙΑ ΠΕΤΟΥΜΕΝΑ


Τις προηγούμενες ημέρες μάζευα ελιές στο Ακρωτήρι. Στο Μουζουρά. Δίπλα στο αεροδρόμιο.
Με πονοκέφαλο ξυπνούσα, πήγαινα στο χωράφι, σερνόμουν όλη την ημέρα, κοιμόμουν το βράδυ. Εφιάλτης. Ο λόγος; Ο εκκωφαντικός θόρυβος των πολεμικών-στρατιωτικών  αεροπλάνων. Δικών μας, του ΝΑΤΟ ή σκέτων Αμερικάνικων. Είναι απορίας άξιο, πως μπορούν και ζουν με τόσο θόρυβο, αυτοί που μένουν εκεί. Μία των ημερών, ήρθαν και αυτά τα αεροπλάνο-ελικόπτερα.
Ήρθαν από δυτικά, πετώντας χαμηλά.
ΠΑ.ΝΙΚΟΣ

Πέταξαν την ίδια μέρα και στην γειτονιά μας....και κάποιοι φοβήθηκαν...οτι τους ψάχνει!!!!

ΣΤΡΟΦΗ.....

Τώρα δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.....ή ο κακόμοιρος δεν ήξερε τι φόρεσε ή τα άλλα τα καλά παιδιά του την "φόρεσαν"!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου αρωγός και συμμέτοχος του «Φορέα Αλληλεγγύης Κισάμου» καλεί τα μέλη του, αλλά και όλους τους πολίτες, να στηρίξουν την προσπάθεια του Φορέα για συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες συνανθρώπων μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα.
Ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνεται καθημερινά πλέον, στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου για παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, για δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, τροφίμων και  ρουχισμού, αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει σημαντικά κάθε νοικοκυριό.
Στο πλαίσιο στήριξης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ο Φορέας Αλληλεγγύης Κισάμου, θα τοποθετήσει στα ελαιουργία της Κισάμου δοχεία, προκειμένου να μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να προσφέρει λίγο λάδι, το οποίο θα διανεμηθεί από το Αννουσάκειο Ίδρυμα σε όσους το έχουν ανάγκη.
Η συλλογή των φαρμάκων θα γίνεται στο γραφείο του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, καθώς και στο Αννουσάκειο Ίδρυμα.
ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ:
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ & ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ
 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
2ο ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΙΣΑΜΟΥ
1ο ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ 380Ε


Πανικό προκάλεσε στα ασφαλιστικά ταμεία ο συνδυασμός των ειδήσεων αφενός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα προβεί σε επαναγορά ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών στο 35% της ονομαστικής αξίας τους και αφετέρου ότι το ΔΝΤ αρνήθηκε να δώσει το τμήμα της δόσης προς την Ελλάδα που του αναλογεί αν προηγουμένως δεν εκτιμήσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου πώς πήγε η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων. Ο πανικός οφείλεται στο ότι ενδέχεται η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να δώσει εντολή στις διορισμένες διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να προσέλθουν και να δώσουν τα ομόλογα που κατέχουν χάνοντας το... 65% της αξίας τους!!! Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πραγματικό όλεθρο για τα ασφαλιστικά ταμεία και τη δυνατότητά τους να δίνουν συντάξεις που να διασφαλίζουν υποτυπωδώς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των συνταξιούχων.
Η κυβέρνηση έχει ήδη λεηλατήσει με το «κούρεμα» το 53% της αξίας των ομολόγων που κατείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν τα ξαναληστέψει εκ νέου με την «επαναγορά», δεν θα τους μείνει τίποτα σχεδόν ....

H ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.....


.. ακόμα ταράζει τα νερά!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Για άλλη μια φορά, η Αργεντινή βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος με μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες για τις αγορές κρατικών ομολόγων. Την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε μια αμερικανική δικαστική απόφαση που  διατάσσει τη χώρα να επιστρέψει κεφάλαια στους επενδυτές των hedge funds που είχαν αρνηθεί μια προηγούμενη διαγραφή χρέους. Η χώρα είχε επικριθεί πολύ για τη μονομερή απόφασή της για χρεοκοπία το 2002 - και για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε η απόφαση. Αλλά υπήρξε ευρεία συμφωνία ότι η μείωση του χρέους ήταν αναπόφευκτη λόγω του δυσβάσταχτου χρέους της. Και όσο και  αμφιλεγόμενη η εφαρμογή της, οι επιτυχείς αναδιαρθρώσεις του 2005 και του 2010 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση της ανάπτυξης και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην οικονομία.
Σήμερα, καθώς η απόφαση της Νέας Υόρκης απαιτεί ......

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ...


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
Στην είσοδο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο), εργαζόμενοι έχουν αναρτήσει πανό, στο οποίο αναγράφεται ένα από τα πλέον γνωστά αποφθέγματα του Γερμανού δραματουργού, σκηνοθέτη και ποιητή Μπέρτολτ Μπρεχτ: 
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου...»
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν εργαζόμενοι στον Δημόσιο, τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και την Αυτοδιοίκηση, στα Χανιά και αλλού, (άξιοι και μη άξιοι, εργατικοί και “λουφαδόροι”, προσληφθέντες νόμιμα ή από το “παράθυρο”), θεωρούν ότι εκείνοι αποτελούν τον αντίστοιχο “Εβραίο”, “κομμουνιστή” ή “τσιγγάνο”, σε μια προσπάθεια να βρουν ερείσματα εντός της -αλληλοσπαρασσόμενης, δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις, και σκληρά δοκιμαζόμενης- ελληνικής κοινωνίας.
Αν, πάντως, αυτό όντως ισχύει δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή απλά δεν έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας στον τομέα της εργασίας και όσων συμβαίνουν σε αυτόν τα τελευταία χρόνια ή απλά λειτουργούν εκ του πονηρού, σε μία δύσκολη, ομολογουμένως, στιγμή για τους ίδιους.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ημιαπασχόληση, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, οι -μη νόμιμες- περικοπές των δώρων και των επιδομάτων και άλλα τέτοια.....

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ...ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα Πέμπτη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο την διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο ένα.
Άντε με το καλό ...και να κόψετε και τα ταξιδάκια του πρωτεργάτη της καταστροφής των Ελλήνων...του ΓΑΠ, καιρός είναι να πάει και ένας πολιτικός στον Κορυδαλλό ...μετά ΕΥΚΟΛΑ θα ακολουθήσουν και οι άλλοι!

ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΛΕΙΠΕΙ...

Συντήρηση είχαμε στους καυστήρες των σχολείων την βδομάδα αυτή...μάλιστα όλα δουλεύουν ρολόι κατά τους τεχνίτες που ήλθαν από τα Χανιά και είναι έτοιμοι να ανάψουν....μόνο το πετρέλαιο λείπει! 
Είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα μπει λίαν συντόμως, μιας και έπεσαν ήδη οι πρώτες απειλές από τους διευθυντές των δημοτικών..."χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία θα τα κλείσουμε" είπε ένας διευθυντής, και δεν έχει άδικο.
Για να δούμε!!!

ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ!!!

Xάσαμε το Ειρηνοδικείο από ατυχία ..γράφουν σήμερα τα Χανιώτικα Νέα. Η πολιτεία δεν κατάλαβε καλά, λέει ο κ. Ποντικάκης, ότι εμείς ζητήσαμε να παραμείνουν τα Ειρηνοδικεία Βάμου και Κισάμου.....Όμως ο υπουργός είχε αντίθετη άποψη μιας και το Ειρηνοδικείο Κισάμου δεν είχε παραπάνω από 46!!!!! υποθέσεις τον χρόνο. 
-Καλά θα τρελαθούμε.... 46 υποθέσεις μόνο τον χρόνο; Εγώ υπολογίζω σε 46 υποθέσεις την κάθε φορά που συνεδρίαζε ... όχι τον χρόνο!!! Μήπως πρέπει να το ξαναψάξετε; Μήπως εννοείτε 460!!
Αν είναι λοιπόν έτσι τότε ποιος φταίει που ο υπουργός δεν ενημερώθηκε σωστά; Μήπως τελικά τα πράγματα να έγιναν σκοπίμως έτσι ώστε να κλείσει και αυτό; Αλλά ποιος θα μιλήσει, που όλοι είναι απασχολημένοι και βρίσκονται εκτός Κισάμου;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ρ.


Φορτηγό πλοίο 146 μέτρα μήκους, ναυπηγημένο το 1921.
Την 30η Δεκεμβρίου του 1967 έφυγε από το λιμάνι της Χαλκίδας με φορτίο τσιμέντου, είχε προορισμό την Βόρεια Αφρική. Λόγω της κακοκαιρίας αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει πρώτα στο Διακόφτι, Κύθηρα. Τον Ιανουάριο έφυγε από το νησί, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών εξακολουθούσαν να είναι σκληρές, άλλαξε πορεία, με κατεύθυνση προς τη δυτική ακτή της Κρήτης. Το πλοίο έφτασε στο νησάκι Ήμερη Γραμβούσα, όπου και αγκυροβόλησε 200 μέτρα από την ακτή, με τη χρήση των δύο αγκυρών του. Στις 8 Γενάρη στις 13.15 η αλυσίδα της δεξιάς άγκυρας  έσπασε ξαφνικά. Παρά τις προσπάθειες του καπετάνιου και του πληρώματος στις 20.00 το πλοίο προσάραξε.
Το πλήρωμα παρέμεινε στο νησί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και περισυνελέγησαν από το πολεμικό πλοίο «Ιέραξ», που έφτασε από τη ναυτική βάση της Σούδας.
Το "Δημήτριος P" τώρα είναι μια atraction για τους ανθρώπους που επισκέπτονται το ενετικό φρούριο στη Γραμβούσα.

ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ....


Θλίψη προκαλεί μια πρώτη εικόνα στα ποσά με τα οποία θα φορολογούνται οι Έλληνες πολίτες που είχαν και έχουν την ευτυχία να έχουν αποκτήσει παιδιά, καθώς η κυβέρνηση -σε συνεργασία με την τρόικα- τιμωρούν τους γονείς!
Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα σχέδια φορολόγησης, φορολογούμενος πατέρας με ένα παιδί θα φορολογείται επιπλέον με 200 ευρώ, με δύο παιδιά 400 ευρώ, με τρία παιδιά 700 ευρώ και τέλος με τέσσερα παιδιά και άνω, 500 ευρώ!
Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας…; Τρίζουν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη και της Μπουμπουλίνας ρε! Αυτοί πολέμησαν για μία ελεύθερη Ελλάδα, όχι για μια χώρα που θα τιμωρεί τη γέννηση των κληρονόμων της!

ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ

...συμβούλων του Προβόπουλου!
Για προκλητική ασυδοσία κατηγορεί τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, θέτοντας στο «στόχαστρο» τις προσλήψεις 20 περίπου συμβούλων εν μέσω οικονομικής κρίσης. Παρότι αναφέρεται ότι διαχρονικά οι κεντρικοί τραπεζίτες επιστράτευαν έναν μικρό αριθμό συμβούλων, σύμφωνα με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο νυν επικεφαλής της ΤτΕ, μετά την τελευταία συνταξιοδότηση 40 στελεχών του Ιδρύματος, προσέλαβε 20 συμβούλους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς αποτελούν επαναπροσληφθέντες, οι οποίοι, αφού αρχικά συνταξιοδοτήθηκαν, λαμβάνοντας στο ακέραιο τα εφάπαξ τους, επέστρεψαν στη συνέχεια ως σύμβουλοι........ 
- Ναι Μιχάλη φυσιολογικό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα ο Προβόπουλος να τα τρώει τώρα....και παλαιότερα κάποιοι άλλοι. Αλήθεια πότε θα μάθουμε πόσα πήραν οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι του ΓΑΠ;

ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ....


......χρόνος και τα "κουκιά" της κυβέρνησης!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες για τη διαχείριση του προβλήματος χρέους και την εκταμίευση της δόσης προσπαθούν να αξιοποιήσουν τώρα επικοινωνιακά οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης, επιδιώκοντας να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία και να ανακόψουν  την προϊούσα συρρίκνωση της εκλογικής βάσης των κομμάτων τους Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και οι κυβερνητικοί εταίροι του εκτιμούν ότι η συμφωνία των Βρυξελλών ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να αποκομίσει η Ελλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες. Τις απόψεις τους  όμως δεν φαίνεται να συμμερίζονται ούτε οι αγορές, ούτε τα μέσα ενημέρωσης, που βλέπουν το πρόβλημα να ματακυλίεται και τη λύση να χάνεται μέσα σε τεχνικές λεπτομέρειες, αιρέσεις και προαπαιτούμενα.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, τα κόμματα τους και η κυβέρνηση προτάσσουν το επιχείρημα ότι τερματίζεται πλέον μια πολύμηνη αβεβαιότητα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να αρχίσει να αλλάζει το πολιτικοοικονομικό και το επιχειρηματικό-επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, αν και  πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά για να βγει η χώρα από την κρίση και την ύφεση.
Αλλά ενώ η χώρα κερδίζει τουλάχιστον χρόνο για να προσπαθήσει, ο πολιτικός χρόνος του τωρινού κυβερνητικού σχήματος λιγοστεύει. Παράλληλα φαίνεται ότι διαρκώς λιγοστεύουν και τα "κουκιά" της εκλογικής δύναμης των κομμάτων της συμπολίτευσης - όπως τουλάχιστον δείχνουν και οι νέες δημοσκοπήσεις.
Το θέμα του ανασχηματισμού τίθεται πλέον επί τάπητος. Απόφαση δεν πρόκειται  να ληφθεί σήμερα, αν και από τα επιτελεία των κομμάτων λένε πως  "ότι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα", για να μη σημειωθούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων που πρέπει να δρομολογηθούν τους αμέσως προσεχείς μήνες.
Ενδεικτική των προθέσεων  είναι η δήλωση Βενιζέλου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των κομμάτων, να υπάρξει "κουλτούρα κυβέρνησης συνεργασίας" και η ΔΗΜΑΡ να καταστεί ισότιμος εταίρος - να συμμετάσχει δηλαδή στην κυβέρνηση με στελέχη της.
 Οι πολιτικοί αρχηγοί θα λάβουν ασφαλώς υπόψη και τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που  δείχνουν συνεχιζόμενη συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ουσιαστική φθορά.
Σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του καναλιού  Alpha  και τα αποτελέσματα της παρουσιάστηκαν χθες, η ΝΔ έρχεται δεύτερο κόμμα, με διαφορά περίπου 3,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ, οριακά μεγαλύτερη απ' ότι σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.
Το κόμμα του Π. Καμμένου και η Χρυσή Αυγή  φαίνεται να ενισχύονται οριακά, κερδίζοντας ψήφους από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ BAXTER ....

.....και η εκτέλεση της Δημάρχου στο ΜΕΞΙΚΟ. Τι κοινό έχουν;
Η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα Σαλαζάρ ήταν δήμαρχος της πόλης Tiquicheο από το 2008 έως το 2011. Μετά τις δύο άγριες επιθέσεις που δέχθηκε από το 2009, κατά τις οποίες έχασε τον σύζυγό της, δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες όπου επεδείκνυε τους μώλωπες και τις πληγές της, ενώ μίλησε ανοιχτά για τα ψυχολογικά της τραύματα αλλά εξέφρασε και τη θέλησή της να συνεχίσει τη δουλειά της. «Ήθελα να επιδείξω τις πληγές μου γιατί δεν ντρέπομαι που το σώμα μου είναι κακοποιημένο μ' αυτόν τον τρόπο» είχε δηλώσει. Ο πόνος έγινε χρόνιος, ενώ υπέστη διάτρηση ......

ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΑΝΙΑ...

H Xάγη απάντησε! Υπό εξέταση οι κυβερνήσεις ΓΑΠ για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας! Με την πρωτοφανή ανταπόκριση των συνΕλλήνων και συνΑγωνιστών μετά από το άρθρο μας περί πιέσεως της Χάγης έρχεται η πρώτη επιτυχία: η Χάγη επισήμως με έγγραφα της στα αγγλικά και στα γαλλικά, ενυπόγραφα επισήμως μας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει τον φάκελο που στείλαμε κατά των κυβερνήσεων ΓΑΠ και πάντων των συνεργατών των για να εξετάσει τις πράξεις των για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Δράσαμε όλοι μαζί και φέραμε την πρώτη νίκη! Όσο και να προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν, όσο και αν προσπάθησαν να προβάλλουν δικαιολογίες για να μην δεσμευθούν επισήμως να τοποθετηθούν ενώπιον της διεθνούς και της Ελληνικής κοινής γνώμης ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ. Ο αριθμός της υπόθεσης είναι "reference: OTP-CR-47/12" και από σήμερα άρχεται επίσημα η πρώτη έρευνα των προδοτών και εγκληματιών κατά της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού για τα επί της ουσίας εγκλήματα τους. Αυτό επίσης αποτελεί ιστορική πρωτιά της Ελλάδας όπου δύο απλοί Πολίτες, με μόνη την επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος εξαναγκάζουν την κινητοποίηση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης κατά πολιτικών και κυβερνήσεων που έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως…υπεράνω του Νόμου και παντοδύναμοι. Ακόμη μια φορά στην Ιστορία η Ελλάδα πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο για την Δικαιοσύνη και την πραγματική Δημοκρατία. Ζήτω η Ελλάδα ! Ζήτω ο Ελληνικός Λαός ! Ζήτω το 120 Σ ! Όλγα και Τάνια – Μάρια Γεριτσίδου
ΠΗΓΗ

ΣΠΟΥΠΙΔΙΑ

Απελπιστική η κατάσταση με τα σκουπίδια......καθαρίσαμε την βιτρίνα και αφήσαμε όλες τις γειτονιές και τα σχολεία να βρωμούν..Μπράβο σας. Αντί να καθαρίσετε εκεί που πρέπει καθαρίσατε εκεί που σας συμφέρει....Λάθος τακτική εφαρμόζεται ιδιαίτερα για την πόλη της Κισάμου..αλλά θα μου πείτε υπάρχει και κανένας να ενδιαφέρετε για την πρωτεύουσα...δυστυχώς κανείς.
Μια βόλτα στον Πύργο εκεί που υπάρχει και σχολείο το 3ο αλλά και παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο θα σας πείσει....σύννεφο οι μύγες.

ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ 1861

O Mουσουλμανικός πληθυσμός της Κρήτης κατά τις περιόδου 1820 και 1861. Φαίνεται καθαρά ότι στην δυτική Κρήτη, οι Τουρκοκρητικοί μωαμεθανοί, περιορίστηκαν στην περιοχή της Παλαιόχωρας και της πόλης της Κισάμου. Στα δυο φρούρια δηλαδή.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΓΥΡΩ....


.....από τη συμφωνία για την Ελλάδα-Στο επίκεντρο τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Τι θα γίνει αν ενταχθούν υποχρεωτικά στο πρόγραμμα!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Η συμφωνία στο Eurogroup για τη διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος απέχει πολύ απ αυτό που περίμεναν οι αγορές αν και κινείται στους τεχνικούς άξονες που είχε θέσει το ΔΝΤ όπως εκτιμούν παράγοντες που ήταν κοντά στις διαπραγματεύσεις πρόκειται για συμφωνία με στόχο την αγορά πολιτικού χρόνου για την Άνγκελα Μέρκελ και για ένα ισχυρό αντιπυρετικό για την Ελλάδα.
Οι στόχοι για τη μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 110% το 2022 τέθηκαν τα μέτρα όμως που υιοθετήθηκαν για τον άμεσο περιορισμό αναμένεται να οδηγήσουν σε ραγδαίες ανακατατάξεις στον τραπεζικό κλάδο ενώ αρνητικές θα είναι  de-facto οι επιπτώσεις στα παραπαίοντα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως προκύπτει από μια πρόχειρη ανάγνωση της συμφωνίας η Ελλάδα θα επωμιστεί ένα μέρος του κόστους στο πλαίσιο της επαναγοράς ομολόγων από τις αγορές στο 35% της ονομαστικής τους αξίας. Αν και η κυβέρνηση κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της για τη συμμετοχή τραπεζών και Ασφαλιστικών Ταμείων άνθρωποι που γνωρίζουν τα θέματα εκτιμούν ότι τώρα διαμορφώνονται οι τελικές αναλογίες.
Επισήμως διαρρέεται ότι η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ταμείων θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των ξένων στο εθελοντικό πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
Δεν είναι τυχαίο ότι το ΔΝΤ κρατά την ανάσα του και δεν εκταμιεύει τη δόση ούτε συγκαλεί διοικητικό συμβούλιο μέχρι την ολοκλήρωση και των τεχνικών λεπτομερών, με βασικότερη την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς δημοσίου χρέους.
Στο θέμα παρενέβησαν και οι Financial Times διαφοροποιούμενοι από τα περισσότερα media καθώς επισήμαναν ότι το ΔΝΤ κρατά αποστάσεις και θα συνεδριάσει αφού διευθετηθούν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

Για όσους έχουν ακριβό κινητό....και είναι πολλοί οι φίλοι μου που έχουν τέτοιο...θα τους δώσω μια πληροφορία που μπορούν όταν τους το κλέψουν να το βρουν ή και να το μπλοκάρουν. ....Γράφουμε στο κινητό μας *#06# και αυτόματα παρουσιάζεται ο σειριακός αριθμός του κινητού μας που είναι και μοναδικός..αντιγράψτε τον και άμα-κτύπα ξύλο- σας το κλέψουν μέσω της εταιρίας σας το μπλοκάρεται για πάντα!!!

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ


Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Ελληνική γραφή ΔΕΝ προέρχεται από τους Φοίνικες, έτσι όπως πιστεύεται μέχρι σήμερα.
Πρώτοι (Σε όλον τον κόσμο) οι Έλληνες ανακάλυψαν και διέδωσαν την γραφή (γραμμική) 
Η ανακάλυψη αυτή έγινε στην λίμνη των Ιωαννίνων από τον καθηγητής αρχαιολογίας κ. Χουρμουζιάδη και χρονολογήθηκε στα 7,254 χρόνια από σήμερα, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις Κρήτο - Μυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Να λοιπόν που για έναν ακόμα λόγο πρέπει να γράφουμε Ελληνικά ακόμα κι αν κάνουμε ορθογραφικά λάθη.

ΤΑ "ΑΠΟΛΩΛΟΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ"


Το έγραψαν τα σημερινά «Χανιώτικα Νέα».
 Ότι το ΣΔΟΕ βρήκε, μέσω πλαστών τιμολογίων, μόνο στο Ηράκλειο, Χίλιους Εννιακόσους Είκοσι «αγροτοκτηνοτρόφους», να έχουν πάρει επιστροφές ΦΠΑ. Δηλαδή συνελήφθησαν να κλέβουν!  Το μέγεθος του «μαζί τα φάγανε» δεν αναφέρεται. Η κλοπή όμως είναι κλοπή. Και έχουν το θράσος να ζητούν συγχώρεση. Αφού παραδέχονται ότι έκλεβαν και επειδή δεν θα το ξανακάνουν, θέλουν μεν να επιστρέψουν τα κλεμμένα,  αλλά όχι όπως ορίζει ο νόμος, μα όπως θέλουν αυτοί. Όπως τους βολεύει.
Από κοντά και ο  μουσιού Αυζενακίς. Εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται υπέρ τους. Σοβαρά;
Μωρέ εξορία στη Γαυδοπούλα.
Όλοι τους.
Που βγάζει και καλά θρεφτάρια.
Φουριάρικα.
Με πρώτο και καλλίτερο τον φίλο μου το Λευτεράκι .
Κάτι σαν  μπροσταρότραγο.
Του πάει κιόλας…..
ΠΑ.ΝΙΚΟΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

30 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ 1-1-2013


Νέες ευκαιρίες για απασχόληση δίνει η απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων καθώς και το ξεκλείδωμα μιας σειράς υπηρεσιών που θα προωθηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης, από τις αρχές του νέους έτους θα πρέπει να προωθηθεί το άνοιγμα δεκάδων επαγγελμάτων και υπηρεσιών, από δικηγόρους και ξεναγούς ως συντηρητές έργων τέχνης. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» θα είναι ότι π.χ. ένας αρχαιολόγος με δίπλωμα θα μπορεί να εργαστεί ως ξεναγός. Παράλληλα, θα καταργηθεί μια σειρά περιορισμών όπως η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε μια σειρά συμβολαιογραφικών πράξεων. Επίσης, στο εξής θα επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ να πωλούν προϊόντα καπνού, εφημερίδες, περιοδικά, βρεφικό γάλα και βενζίνη.
Ειδικότερα τα επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν είναι:
Εκτελωνιστές
Φορτοεκφορτωτές λιμανιών
Τουριστικά πρακτορεία
Πρακτορεία διανομής Τύπου
Πωλητές πετρελαίου
Πωλητές φυσικού αερίου
Ναυαγοσώστες
Πάροχοι υπηρεσιών καταδύσεων για ψυχαγωγία
Ενοικίαση μέσων θαλάσσιας αναψυχής
Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
Ιδιωτικές κατασκηνώσεις παιδιών
Κέντρα δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά
Πώληση περιστρόφων, και ειδών σκοποβολής
Εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας
Ντετέκτιβ
Συντηρητές και πωλητές έργων τέχνης
Τέλος, με το Μνημόνιο 3 που ψήφισε η Βουλή επιτρέπεται ήδη η κυκλοφορία και εκμίσθωση εννιαθέσιων ταξί. Αυτά τα εναλλακτικά ταξί θα χρησιμοποιούνται για τουριστικές υπηρεσίες και θα παίρνουν άδεια μέσα σε 15 μέρες. 

ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ...


Τη δημιουργία νέας Λίγκας προετοιμάζουν τρεις ΠΑΕ της Super League, o Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, σύμφωνα με το αφεντικό της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια!
Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας των Πατρινών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Καλαμάτας «Best» δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη δημιουργία νέου πρωταθλήματος, χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού!
Στο γκρουπ των ομάδων, πάντα σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, είναι και οι Παναχαϊκή, Δόξας Δράμας και Ηρακλής!

Πλατανιάς και Κισαμικός τους βλέπω στη νέα Super League όποτε γίνει φυσικά με τον .....Ολυμπιακό!!

ΕΚΚΛΗΣΗ Ν.Ε.Σ.Κ. ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου αρωγός και συμμέτοχος του «Φορέα Αλληλεγγύης Κισάμου» καλεί τα μέλη του, αλλά και όλους τους πολίτες , να στηρίξουν την προσπάθεια του Φορέα για συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες συνανθρώπων μας που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνεται καθημερινά πλέον, στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου για παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, για δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, τροφίμων και  ρουχισμού, αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει σημαντικά κάθε νοικοκυριό.
Στο πλαίσιο στήριξης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ο Φορέας Αλληλεγγύης Κισάμου, θα τοποθετήσει .....

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ;

Το ότι δεν μαζεύονται τα σκουπίδια από την πόλη είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτήν την χρονική περίοδο.... και μπορεί να είναι απόφαση του σωματείου των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά με την κεντρική εξουσία να αδιαφορεί....ποιος γίνεται τελικά αποδέκτης αυτής της διαμαρτυρίας;
-Φυσικά οι πολίτες που βλέπουν την βρωμιά να γίνεται .. επικίνδυνη και να στοιβάζεται μέρα με την μέρα έξω από τις πόρτες τους.

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΣΕ ΝΕΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ


Γράφει ο Νίκος Μουντάκης

 Κίνδυνο νέας χρεοκοπίας της Αργεντινής δημιουργεί η χθεσινή απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, που της επιβάλλει να πληρώσει 1,3 δισ. δολάρια, προς hedge funds που είχαν αρνηθεί το κούρεμα των ομολόγων της μετά την αθέτηση του χρέους της το 2001. Η χώρα θα πρέπει να καταβάλλει τα κεφάλαια αυτά το Δεκέμβριο, όταν θα πληρώσει κανονικά και τους ομολογιούχους που είχαν αποδεχθεί την αναδιάρθρωση του χρέους της.
Την ίδια απόφαση είχε λάβει ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Τόμας Γκριέσα και νωρίτερα φέτος και μετά από εφέσεις, την επιβεβαίωσε απρόσμενα το Εφετείο των ΗΠΑ στις 26 Οκτωβρίου.
Έπειτα η υπόθεση επέστρεψε στον αρχικό δικαστή της, για να διευκρινίσει συγκεκριμένα σημεία, όπως το ποσό που δικαιούνται τα funds, επικεφαλής των οποίων στη δικαστική μάχη είναι η Elliott Associates, ένα επιθετικό hedge fund, που έχει κάνει σήμα κατατεθέν του τις μηνύσεις κατά χωρών.
Η Αργεντινή έχει αρνηθεί να πληρώσει σε ανάλογες αποφάσεις εναντίον της στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι τα funds ήταν «όρνια», αλλά τώρα ο δικαστής κατέστησε την απόφαση ισχυρή, εκδίδοντας........

ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟΣ....

"Ο Πλατανιάς είναι καθαρός"....αυτό είπαν οι παράγοντες του μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού και τα δικαιολογημένα παράπονα των πρασίνων για την διαιτησία.  Σίγουρα καθαρός είναι, όμως μια υποψία ότι ο διαιτητής δεν ήταν καθαρός την έχουν όλοι... 
Εξάλλου με αυτήν την ομάδα που κατέβασε ο Παναθηναϊκός, ο Πλατανιάς δεν χρειαζόταν την βοήθεια του διαιτητή για να τον νικήσει....έτσι του στέρησε το δικαίωμα να πανηγυρίσει την επιτυχία του..... Όμως αν αυτή είναι διαιτησία ενός αξιολογημένου τότε καληνύχτα!!!

Υ.Σ Μιας και μιλάμε για ποδόσφαιρο..ποιον πρώην παράγοντα του Κισαμικού του την έχουν στημένη αν ξαναπάει στο Ηράκλειο; Μάλιστα δεν είναι και λίγα τα Blog που το έγραψαν;

ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΕ;

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Γιώργου Νταλάρα πως δεν ψήφισε ούτε μια φορά στη ζωή του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για κανέναν πολιτικό.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Kαθόμαστε και κουβεντιάζουμε τι θα γίνει με τις απεργίες... τελειώνει η μια, αρχίζει η άλλη και το γ@μώτο στην υπόθεση είναι ότι τις κάνουν την ίδια εποχή.... λίγο πριν το μάζεμα των ελιών. Τέτοια σύμπτωση και μάλιστα επαναλαμβανόμενη, ούτε ο Νίτσε δεν θα σκεφτόταν όταν διατύπωνε την θεωρία της αιώνιας επιστροφής. 

ΠΗΓΑΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ...

Την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κων/νος Μουτζούρης πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στη παραλία του Κολυμπαρίου και του Ταυρωνίτη παρουσία του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Χανίων κ. Μ. Βολουδάκη, του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκη, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κ. Μπροκαλάκη, των Αντιδημάρχων κ. Ι. Μαλακωνάκη και κ. Γ. Καλαϊτζάκη, των πρώην Δημάρχων Κολυμπαρίου κ. Π. Πολυχρονίδη και κ. Ε. Ροσμαρή και εκπροσώπων των Τοπικών Συμβουλίων.

.... Σε μας θα έλθουν του χρόνου, ή μόλις τοποθετήσουν την περιβόητη μαρίνα στο λιμάνι μας....τότε θα στρέψουν τα ρέματα και τον βοριά προς του Χατζή!!!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΜΑΝΤΑΤΕ ΜΑΡΚΟΣ....


Όταν πριν κάποια χρόνια οι εχθροί του σε μια πολύ χοντροκομμένη προσπάθεια να πλήξουν την εικόνα του Κομαντάντε Μάρκος είχαν βγάλει τη φήμη ότι είναι «αδελφή», η απάντηση του ηγέτη των Ζαπατίστας δεν ήταν  ότι “ο Subcomantante έχει πηδήξει το μισό Μεξικό. Αντίθετα επέλεξε μια πολύ πιο πολιτική δήλωση, η οποία ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό τη δημοτικότητα του κινήματος:
 "Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη!!" ΠΗΓΗ
Ο δικός μας για να αποφύγει όλα αυτά αποφάσισε να πει ότι έχει πηδήξει την μισή Αθήνα!!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ


 Πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα δένδρα από driftwood, (ξύλα που η θάλασσα εκβράζει). 
Καθώς και πολλές άλλες δημιουργίες, όλες φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Θα τα βρείτε στο RE-SEA στην Kίσαμο, οδό Σκαλίδη 64.
Τηλ. 2822300508
Δείτε και αυτήν την σελίδα http://re-seakisamos.blogspot.gr/

ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ MEDIA ...


.....για να ελέγξουν τις εξελίξεις-Επιχειρηματικά συμφέροντα παίρνουν θέσεις ενόψει αναδιάταξης του πολιτικού-οικονομικού χάρτη!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Ενώ οι εταιρίες των media  διανύουν τη χειρότερη περίοδο την ιστορίας τους, βυθισμένες σε ζημίες και χρέη, στον κλάδο παρατηρείται πάλι έντονη κινητικότητα, η οποία συναρτάται με διεργασίες στον πολιτικό χώρο και με προσπάθειες αναδιάταξης του επιχειρηματικού χάρτη. Χρήμα διοχετεύεται σε νέα εκδοτικά εγχειρήματα και για τη στήριξη προβληματικών επιχειρήσεων media. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Μετά την έκδοση δύο νέων ημερήσιων εφημερίδων ("Συντακτών" και "6 μέρες"), άλλες δύο  ετοιμάζονται να επανεκδοθούν ("Ελευθεροτυπία" και "Απογευματινή"),  ενώ σύντομα μπορεί να επαναλειτουργήσει το κανάλι Alter και αλλάζει η μετοχική σύνθεση του Σκάι.
Η ροή χρήματος επιταχύνεται, καθώς  επιχειρηματίες, κατεστημένα συμφέροντα και κέντρα πολιτικοοικονομικής ισχύος προσπαθούν να αποκτήσουν "φωνή" και "εργαλεία" για να διαδραματίσουν ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις.
Οικονομική στήριξη παρέχεται σε νέες εκδοτικές προσπάθειες και σε παλιές επιχειρήσεις του κλάδου που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ  διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για εξαγορές μεριδίων συμμετοχής.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ......

ΑΕ ΚΑΤΣΑΜΠΑ-ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ 1-2


Εγώ δεν έχω λόγια να σας δείξω τον ενθουσιασμό μου, μιας και η ομάδα ζει ιστορικές στιγμές...σε κάποιους βέβαια δεν τους αρέσει........ Δείτε το ρεπορτάζ του ΧΑΝΙΩΤΙΚΟΥ ειδησιογραφικό Χανιώτικο σαίτ Flahsnews  πως ανέβασε την επιβλητική νίκη του Κισαμικού στο Ηράκλειο....ούτε Ηρακλειώτικο να ήταν..... 
ΑΕΚ: Δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες και ηττήθηκε με 1-2 από τον Κισαμικό!
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 7ο λεπτό όταν ο Ψαλιδάκης πήρε την κεφαλιά μετά το φάουλ του Τσέρτζι δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στους γηπεδούχους.
Το γκολ του αρχηγού της ΑΕΚ βοήθησε πολύ και είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη υπεροχή της στην συνέχεια του αγώνα. Ο Νίκος Παγωμένος έχασε στο 26′ τον Σεραφειμίδη που αποχώρησε τραυματίας ενώ στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι Χατζηανδρέου και Διγενής απέτυχαν να κάνουν το 2-0.
Η μπάλα τιμωρεί .......βρε ουστ!!!
Ρε σεις και μεις Χανιώτες είμαστε ......

Υ.Σ Μήπως μας λείπει η επικοινωνιακή πολιτική ή μήπως είναι ένας τρόπος για να τα "βουτήξουν" από την ομάδα οι καλοί δημοσιογράφοι;

ΤΑΛΕ ΚΟΥΑΛΕ.........

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Αυτοψία στην παραλία του Κολυμπαρίου και του Ταυρωνίτη μετά τις πρόσφατες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας κ.Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος σήμερα, προεδρεύει σε σύσκεψη στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Ν.Χανίων.
Κατά την διάρκεια της αυτοψίας το "παρών" έδωσε και ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης. Αντικείμενο της αυριανής σύσκεψης θα αποτελέσουν το σχέδιο ανάπτυξης λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας και η εξιδείκευσή του σε ότι αφορά στα λιμάνια των Χανίων.
Θα μου πείτε αυτά συμβαίνουν μόνο στο Κολυμπάρι; 
-Όχι φυσικά συμβαίνουν και εδώ...αλλά ποιος θα φέρει τον γραμματέα άραγε απ'εδώ, όταν όλοι έχουν "άλλες" δουλειές; Για δείτε τις φωτογραφίες.....
"ΚΟΡΑΚΑΣ"
ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ...ΜΙΑ ΑΛΜΥΡΙΔΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΥΠΑ
Και όπως λέει αναγνώστης του Blog, το τοιχίο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι του 80, όταν από την μεριά της θάλασσας ήταν μια καλή και αμμώδη παραλία πάνω από 10 μέτρα φάρδος!!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK


Άνοιξα αυτή τη σκρόφα την τηλεόραση. Από δίπλα το άλλο τέρας, ο  δικτυωμένος με το facebook υπολογιστής. Ετοιμάστηκα έτσι, καναπεδάτος, για τη μονομαχία με το πληκτρολόγιο:
Όλοι διαπιστώνουμε ότι πέρα από τα μαγειρέματα των δημο(σ)κόπων, είναι εκκωφαντική η απουσία του “Κανένα”, αυτού που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Ράιχ-εν-Μπαχ και να  μας γλιτώσει με τρόπο μυστικιστικό, από τα νύχια των αρπακτικών.
Ο “μηνομονιακοί” κυβερνήτες και οι “αντιμηνομονιακοί” τους αντίπαλοι, συνολικά τριακόσιοι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας, στηρίζουν την Παπαδημοκρατία με την ψήφο τους ή με τις αντιπολιτευτικές τους κορώνες, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Σχεδιάζουν την δεύτερη Παπαδημοκρατία, χωρίς κανείς τους να έχει καπαρώσει ακόμα τη θέση το καπετάνιου στο μισοβουλιαγμένο σκάφος. Τους πιάνεις όλους, έναν ένα: άλλος έχει ονείρωξη με τον χρυσό φοίνικά, άλλος είναι ειλικρινά μεταμελημένος δεξιός, άλλος κεντρώος, σοσια-ληστής, [νεο] φιλελεύθερος ή ανευθυνο-υπεύθυνος αριστερός ή άλλου βεληνεκούς σωτήρας.
Μήπως, προτού συνεχίσομε τον καυγά για τον τρόπο που θἐλομε να διανέμεται ο πλούτος, πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσομε?
Αλλά μας λείπει ο “Κανένας”! Κάποιος σαν τον πολυμήχανο Οδυσσέα απέναντι στον τρομαχτικό Πολύφημο. Κάποιος που αντί να μας .....

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ;

Ένα Σαββατοκύριακο στο Καστέλλι.... Με τα λόγια το Καστέλλι είναι η πρωτεύουσα της Επαρχίας Κισάμου...αρκεί βέβαια να μην κάνεις βόλτα με τα πόδια και να δεις το αυτό το χάλι.....και μην ξεχάσετε ότι αυτά συμβαίνουν στην πλατεία Τζανακάκη....

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής
Θέμα: Αποδοχή πίστωσης-Θέρμανση Σχολικών κτηρίων
Σχετικά με το θέμα η άποψή μας είναι:
α) Συμφωνούμε με την αποδοχή πίστωσης
β) Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά ότι οι πιστώσεις από το Υπουργείο για τις συνολικές ανάγκες της παιδείας είναι ελάχιστες και ζητούμε ο Δήμος και οι φορείς του να αγωνιστούν συντονισμένα για την βελτίωση της χρηματοδότησης για την παιδεία.
γ) Ο Δήμος έχει πλήρη ευθύνη για το γεγονός ότι έως σήμερα δεν έχει υπάρξει προμήθεια με διαγωνισμό πετρελαίου για τις σχολικές μονάδες.
δ) Η αδιαφορία και σειρά πλημμελειών έχουν οδηγήσει τους μαθητές σε κατάληψη.
ε) Ζητούμε να ασκηθεί, επί τέλους από τον Δήμο, πολιτική με ίδιους πόρους, η οποία θα δίδει βάρος στην παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία και τον εθελοντισμό.
Για την Δημοτική ομάδα ο Επικεφαλής
          Κουκουράκης Κωνσταντίνος  

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Γράφει ο Μιχάλης Ανδριανάκης
Της Αγίας Αικατερίνης σήμερα και γιορτάζει ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στην ιστορική συνοικία της Σπλάντζιας στην παλιά πόλη των Χανιών. Ο ναός, με μεταβατικά στοιχεία από την υστερογοτθική παράδοση στο μανιερισμό, κτίστηκε κατά το 16ο αιώνα και ήταν πιο γνωστός από το αφιερωμένο στον τοπικό Άγιο Ιωάννη Ερημίτη κλίτος. Από εδώ μεταφέρθηκαν στον κοντινό ναό των Αγίων Αναργύρων (το μόνο Ορθόδοξο μέσα στην πόλη στα χρόνια της Τουρκοκρατίας) οι δυο μεγάλες εικόνες της Κοίμησης και της Δευτέρας Παρουσίας, έργα του Αμβροσίου Εμπόρου. Κατά την Τουρκοκρατία ο ναός, στο κέντρο της Μουσουλμανικής συνοικίας και δίπλα στο κεντρικό τζαμί του Αγίου Νικολάου (Χιουγκάρ Τζαμισί), μετατράπηκε σε φούρνο και αργότερα το βόρειο κλίτος σε μηχανουργείο (του Καμπάλιου, όσοι θυμούνται), με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί πλήρως. Παρόλα αυτά ο μουσουλμάνος ιδιοκτήτης επέτρεπε στους χριστιανούς να διατηρούν εκεί μια εικόνα της Αγίας Αικατερίνης. Το 1979, αν δεν κάνω λάθος, απαλλοτριώθηκε από το ΥΠ.ΠΟ και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης από την τότε 13η ΕΒΑ. Η Ενορία του Αγίου Νικολάου ανέλαβε την επετειακή λειτουργία του στο όνομα της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΜΕ

Η καλύτερη του Δήμου ...αφού έχουν κατάληψη δεν είναι ανάγκη να έρχονται και από τα Χανιά...... γλυτώνουν και την βενζίνα.... Φυσικά ξέχασα να σας πω ότι στην κατάληψη πρέπει οι καταληψίες να είναι όλοι μέσα ακόμα και να κοιμούνται εκεί....Δεν είναι κατάληψη όταν κλείνεις το "μαγαζί" στις 3 για να πας σπίτι και να φας ζεστό φαΐ και να ξαπλώσεις για μεσημέρι ..... κατάληψη σημαίνει αγώνας, σημαίνει θυσίες και όχι καλοπέραση ..... αυτό για να καταλάβετε το κατάλαβαν τα παιδιά του Λυκείου και σταμάτησαν την δική τους  κατάληψη .... δεν ήθελαν να κοροϊδέψουν τους γονείς, τους καθηγητές, συμμαθητές τους.....

ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ – ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ» «ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ» & «ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ»


 H Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτισμού «Ελαιουργείον» δημιουργήθηκε με σκοπό να σώσει από την ερήμωση και τον αφανισμό το Παλιό Ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζυμπραγού στο Νομό Χανίων της Κρήτης. Στόχος της είναι να στεγάσει στους χώρους του εκδηλώσεις πολιτισμού, μετατρέποντάς το σε έναν τόπο μνήμης και ένα πεδίο δράσεων στην ενδοχώρα του νησιού.
Το κτήριο του Παλιού Ελαιουργείου αποτελείται από τον κεντρικό οικοδομικό πυρήνα που κατασκευάστηκε με λιθοδομή τη δεκαετία του 1920 και από πτέρυγες - δορυφόρους κατασκευασμένες σε διαδοχικές οικοδομικές φάσεις ως τη δεκαετία του 1970. Το 1980 σταμάτησε η λειτουργία του ως λιοτρίβι και αφέθηκε να καταρρέει γοργά. Κατά την ανασυγκρότησή του στόχος ήταν η διατήρηση των πρωταρχικών υλικών του κτηρίου με τον αυθεντικό τεχνολογικό του εξοπλισμό με όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις. Ο μηχανικός εξοπλισμός του ελαιοτριβείου είναι Ελληνικής Κατασκευής(!) από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 και διατηρήθηκε σαν σημείο μνήμης και αναφοράς των αρχικών λειτουργιών του χώρου.
Σήμερα το «Ελαιουργείον - Εργοστάσιο Τέχνης» είναι ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός οργανισμός. Απαρτίζεται από την «Πινακοθήκη Εικαστικών Τεχνών» που στόχο της έχει τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την παρουσίαση περιοδικών εικαστικών εκθέσεων, και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» που σκοπός του είναι η διαφύλαξη, η παρουσίαση και η ανάδειξη των μόνιμων συλλογών του «Ελαιουργείου» και η προώθηση μαζί με τη μελέτη των διαδραστικών επαφών της Σύγχρονης Τέχνης με τον Άνθρωπο.
Το παλιό λιοτρίβι που αναγεννήθηκε σε «Εργοστάσιο Τέχνης», βρίσκεται στο χωριό Δρομόνερο, 33 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων (30 λεπτά με το αυτοκίνητο), πάνω στον οδικό άξονα που οδηγεί στην Παλαιόχωρα.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ


Στο Πάνω Βαλσαμόνερο όλοι δουλεύουν στα βουνά και στα χωράφια...
Βρίσκεται στο δυτικό Ρέθυμνο.
Εκεί, οι κάτοικοι δε χρειάζονται χέρια μεταναστών γι' αυτό στο χωριό τους, δεν υπάρχουν μετανάστες.
Οι 100 κάτοικοι εργάζονται όλοι στις περιουσίες τους και δε χρειάστηκε ποτέ "να ψάξουν εργάτες" και να δείξουν ότι είναι αφεντικά, όπως συμβαίνει αλλού.
Ρατσιστές δεν είναι, λένε.
Όπως λέει η κυρία Μαρία Δαμανάκη, που διατηρεί καφενείο στην πλατεία του χωριού: "Κάναμε τη ζωή μας φτωχή γιατί είμαστε τεμπέληδες. Είχαμε πολυαπλώσει και στηριζόμαστε στους Αλβανούς και εδώ δεν έχουμε ξένους να δουλεύουν στα χωράφια ή στα κοπάδια μας. Όλοι οι χωριανοί δουλεύουν στις περιουσίες τους…"
Οι κάτοικοι του χωριού, είναι σχεδόν στο σύνολό τους κτηνοτρόφοι, χωρίς, βέβαια, να έχουν αποκλειστική απασχόληση την κτηνοτροφία.
Ο πιο "αδύναμος" βοσκός βόσκει 50 πρόβατα και ο ισχυρός έως και 600 και οι ζωοκλέφτες δεν βρίσκουν… ψωμί!
Μάλιστα, στην κτηνοτροφία έχουν εμπλακεί νέοι άνθρωποι, που παραμένουν κι αυτό δίδει προοπτικές.
Σε αυτή την κοινωνία των 100 ανθρώπων λειτουργούν στην πιάτσα τρία καφενεία. Και το ένα από τα αυτά, της κυρίας Δαμανάκη, μάλλον είναι για να βρίσκονται και να συζητούν παρέες γυναικών.
Χωρίς να σημαίνει ότι αν εμφανιστεί και κάποιος πελάτης και ζητήσει καφέ ή αναψυκτικό ή ότι προσφέρει το καφενείο δεν θα του προσφερθεί.
Παλαιότερα ήταν και μπακάλικο για την κάλυψη των μικροαναγκών των νοικοκυριών. Τώρα είναι μόνο καφενείο που "δεν βγάζει ούτε τα έξοδά του".
Από το 1963 και μετά η κυρία Δαμανάκη δεν θυμάται να κάθισε.
Με το σύζυγό της μέσα στον αγώνα της ζωής για να μεγαλώσουν τα έξι παιδιά τους. "Δεν είπα ποτέ ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω", λέει η ίδια.
"Τρόμαζα και απογοητευόμουνα μόνο στις αρρώστιες και στα ατυχήματα και ήμουνα αφοσιωμένη στα παιδιά. Οι δουλειές δε με άφηναν να τα παίξω και να τα χαρώ! Έκανα όλες τις δουλειές στην αγροτιά και μόνο που δεν έσκαψα το χωράφι…"
ΠΗΓΗ

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...



..από τους σωτήρες της!
Ενώ ο Σαμαράς υπόσχεται ότι «θα βάλει μπροστά για ανάπτυξη, μόλις ξεπεράσουμε τα δύσκολα», το ελληνικό πρόβλημα εξακολουθεί να ταλανίζει τις απανταχού πολιτικές ηγεσίες, τις οικονομικές ελίτ, τους γκουρού των οικονομικών, τους φιλοσόφους κλπ. Το πρόβλημα δισεπίλυτο, οι θεωρίες άπειρες, όπως και οι συγκρούσεις με βάση τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις και είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί ποιο είναι το σωστό και πιο το λάθος.
Μια νέα προσέγγιση στο θέμα επιχειρεί ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόϊ Ζίζεκ στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο The Year of Dreaming Dangerously (Η χρονιά των επικίνδυνων ονείρων), όπου μεταξύ άλλων καταπιάνεται και με την Ελλάδα.
Μία Ελλάδα που αποτέλεσε, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Ζίζεκ, «το πειραματόζωο για την επιβολή ενός νέου κοινωνικοοικονομικού μοντέλου με ένα παγκόσμιο διακύβευμα: ένα αποπολιτικοποιημένο, τεχνοκρατικό μοντέλο, όπου οι τραπεζίτες και άλλοι ειδικοί μπορούν να συντρίψουν τη Δημοκρατία». Με την αμέριστη, αν και ύπουλη συνδρομή των ΜΜΕ, καθώς «τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σκότωσαν τη ριζοσπαστική δυναμική των γεγονότων, είτε θόλωσαν την απειλή για τη δημοκρατία, και έπειτα φύτεψαν λουλούδια στα πτώματά τους».
Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι κυρίαρχες «εξηγήσεις», που χρησίμευσαν ως δικαιολογίες για την επιβολή των αυστηρών μέτρων λιτότητας, ήταν δύο -και οι δύο εξίσου λανθασμένες. Κατά το γερμανικό-ευρωπαϊκό επιχείρημα οι Έλληνες ήταν τεμπέληδες, απατεώνες φοροφυγάδες, που έπρεπε να διδαχθούν τη οικονομική και δημοσιονομική πειθαρχία. Η ερμηνεία που δόθηκε από την πλευρά των Ελλήνων ήταν ότι η εθνική τους κυριαρχία κινδυνεύει από τους νεοφιλελεύθερους τεχνοκράτες των Βρυξελλών.
Και τα δύο επιχειρήματα ωστόσο, έθεσαν στο περιθώριο τα δεινά που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας. Όταν το άλγος έγινε τόσο οξύ, ώστε να είναι πλέον αδύνατο να αγνοηθεί, «προσφέρθηκε» μία τρίτη ερμηνεία για όσα συμβαίνουν, «η πιο αποκρουστική απ’ όλες», κατά τον σλοβένο φιλόσοφο: οι Έλληνες ήταν θύματα ανθρωπιστικής κρίσης και έχριζαν βοηθείας, ωσάν να είχε πλήξει τη χώρα τους μια φυσική καταστροφή ή ένας πόλεμος.
Η αλήθεια είναι, κατά την εκδοχή του Ζίζεκ, ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν είναι τα παθητικά θύματα που εμφανίζονται να είναι, αλλά αγωνίζονται κατά του οικονομικού κατεστημένου που προσπαθεί να τους επιβληθεί.
Ο διανοητής καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλον τον κόσμο να εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, και να «σώσουν την Ελλάδα από τους σωτήρες της».
Γιατί «η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση: είναι το πειραματόζωο» ενός νέου μοντέλου.
Όπως υποστηρίζει ο Ζίζεκ, οι καιροί οξείας κρίσης που διανύουμε, μπορούν να χρησιμεύσουν για να διαβρωθεί η ιδεολογία που στηρίζει τον καπιταλισμό, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αντικρίσουν την ασχήμια του κόσμου, ακριβώς έτσι όπως είναι.

ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ

Προς Δήμο Κισάμου                                                
Πρόεδρο ΔΣ κ. Πιτσιγαυδάκη Χαράλαμπο
Θέμα για συζήτηση στο ΔΣ
Σχετικά με το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στον κόλπο Κισσάμου σας υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σας έχουμε επισημάνει το σοβαρό αυτό πρόβλημα και γραπτώς κατά την συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Κισσάμου όπου με εξαιρετικά επιπόλαιο τρόπο (επιεικής έκφραση) προχωρήσατε σε μεθοδεύσεις, προωθήσεις μελετών για μαρίνα (δίπλα στην είσοδο του λιμανιού Κισάμου).
Επισημαίνουμε ότι η χωροθέτηση της μαρίνας έχει γίνει με το μάτι.
Κατόπιν τούτων ζητούμε άμεσα ο Δήμος να προχωρήσει:
1. Σε μελέτη η οποία θα αφορά ολόκληρο τον κόλπο Κισάμου.
2. Η μελέτη να εξετάζει όλες τις παραμέτρους και το επίπεδο της διάβρωσης (κυματισμού, ρεύματα, ύψος κυματισμού και συχνότητα, στερεοπαροχές κλπ)
3. Η μελέτη να προτείνει τρόπους μείωσης ή και εξάλειψης της διάβρωσης.
4. Η μελέτη να εξετάζει και να χωροθετεί όλες τις δραστηριότητες και κατασκευές επί της παραλιακής ζώνης (μαρίνα)
5. Σε περίπτωση όπου δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω πολύ σύντομα, όπως και παλαιότερα έχουμε επισημάνει, οι αμμώδεις παραλίες στον κόλπο Κισάμου θα αποτελούν παρελθόν οι δε επιχειρήσεις κυρίως στην παραλία του τελωνείου προφανώς θα γίνουν υποβρύχιες.
Για την Δημοτική παράταξη ο Επικεφαλής
       Κουκουράκης Κωνσταντίνος 

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ....

.....ο Σαμαράς κατεβάζει τους τόνους
Η ασυμφωνία στον προϋπολογισμό είναι πλέον σίγουρο ότι θα καθυστερήσει την πολιτική λύση, άρα είμαστε πιο κοντά στο σχέδιο-παγίδα του Σόιμπλε. Αναλυτικότερα:
Μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα με αδιευκρίνιστες επιπτώσεις προκαλούν αναστάτωση στην ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες, καθώς αν και σύμβουλοι του πρωθυπουργού τα είχαν επισημάνει εγκαίρως, η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να τα εντάξει στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς, καλλιεργώντας υπέρμετρες προσδοκίες για λύση στο Eurogroup τις Δευτέρας. Οι εμπλοκές στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό αναγκάζουν την Κομισιόν να αναδιανείμει κονδύλια, προκειμένου να ικανοποιήσει Ιταλία και Γαλλία, ενώ η επιμονή του Κάμερον φαίνεται ότι τελικά εξυπηρετεί τη Γερμανία. Όπως δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, η επίτευξη συμφωνίας επί του προϋπολογισμού της ΕΕ φαίνεται από δύσκολη έως απίθανη.
Αν όμως δεν υπάρξει προϋπολογισμός μια σειρά από προβλήματα θα ανακύψουν στο άμεσο μέλλον, προκαλώντας μια μίνι ευρωπαϊκή καραμπόλα, στην οποία θα αποδοθεί η έλλειψη πολιτικής συμφωνίας.
Αντιλαμβανόμενος το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, ο Αντώνης Σαμαράς αναπροσαρμόζει την επικοινωνιακή πολιτική, κατεβάζοντας τους τόνους, όπως φαίνεται και από το κεντρικό άρθρο στο site του Βήματος το οποίος τιτλοφορείται: "Αντ. Σαμαράς: Με χαμηλούς τόνους για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας".
Η επικοινωνιακή στροφή αυτή δείχνει ότι η κατάσταση περιπλέκεται και το πολιτικό σκηνικό μεταβάλλεται, ενώ η Ελλάδα ισορροπεί σε λεπτό στρώμα πάγου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός επενδύει -σχεδόν αποκλειστικά- στη σιγουριά για την εκταμίευση της δόσης και όχι στην ολοκληρωτική πολιτική λύση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Συνάντηση με τα 15μελή των Λυκείων που τελούν υπό κατάληψη θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σημαντηράκης. Τα προβλήματα ειδικά στο ΕΠΑΛ Κισάμου είναι τόσα πολλά που σίγουρα οι μαθητές χρειάζονται μια καθωσπρέπει υπόσχεση. 
Κύριο πρόβλημα οι ελλείψεις καθηγητών, οι τάξεις που είναι σε κακή κατάσταση, οι τουαλέτες τελείως διαλυμένες αλλά και η θέρμανση που σε πολλές τάξεις είναι κατεστραμμένη! 

ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΝΑ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ;

Λέτε αυτό το βίντεο να είχε δει το παλικάρι και άρχισε να τις ρίχνει τις σβουριχτές;

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΟΠΟΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ


Τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ καθώς και στους μισθούς των αιρετών αλλά και την κατάργηση των δώρων, που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο, καταγράφει η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι:
1. Καταργούνται πλήρως σε όλο το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ. από την 1/1/2013 τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας. Για φέτος θα καταβληθούν κανονικά. Επίσης, αναστέλλεται η περαιτέρω μείωση αποδοχών στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οι οποίοι λόγω του ενιαίου μισθολογίου χάνουν πάνω από 25% των αποδοχών τους. Οι αποδοχές τους παγώνουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν στις 31/10/2012.
2. Με βάση το πολυνομοσχέδιο, το ενιαίο μισθολόγιο επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ. Όμως, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που χάνουν πάνω από το 25% των αποδοχών τους λόγω της επέκτασης του ενιαίου μισθολογίου, θα δουν από την 1/11/2012 μείωση των αποδοχών τους κατά 25% στο ποσό που υπερβαίνει το αντίστοιχο ποσό του ενιαίου μισθολογίου.
3. Μειώνεται κατά 50% η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, η οποία αποσυνδέεται .........

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ


Λύθηκε το μυστήριο του μηχανισμού των Αντικυθήρων; 
Την ελλειπτική τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο φαίνεται ότι γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες, και όχι μόνον αυτό: Η γνώση τους είχε βρει εφαρμογή στον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Το μυστηριώδες αρχαίο όργανο υπολογισμού της θέσης των ουράνιων σωμάτων, το οποίο χρονολογείται στον 1ο π.Χ. αιώνα και όπως είναι γνωστό είχε ανασυρθεί από ναυάγιο που εντοπίσθηκε στα ανοιχτά των Αντικυθήρων το 1900-1901, έχει αποτελέσει συχνά αντικείμενο έρευνας, η τελευταία από τις οποίες έρχεται τώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Η έρευνα αυτή μάς πληροφορεί ότι ο μηχανισμός ήταν ειδικά κατασκευασμένος ώστε να είναι σε θέση να υπερπηδήσει την ανακρίβεια, που θα δημιουργούσε στους υπολογισμούς μια μικρή διαφορά στο χρόνο. 
Πώς γινόταν αυτό; Οι δύο κύκλοι του μηχανισμού, που αντιστοιχούν σε δύο ημερολογιακά συστήματα -το ζωδιακό και το αιγυπτιακό- διέφεραν τόσο μεταξύ τους ώστε κάθε φορά να αντιπροσωπεύεται αυτό, που θα αντιλαμβάνονταν τότε ως μη - κανονική κίνηση σε διάφορες περιόδους του έτους. 
Ο εφευρέτης της κατασκευής ......

Η ΣΟΥΠΕΡ ΔΟΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ...


...........η ανάπτυξη αναζητείται!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Που θα πάνε τα χρήματα της σούπερ δόσης των 44 δισ. και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της αξιοποίησής τους, είναι το κομβικό ερώτημα που απασχολεί τις τελευταίες μέρες έγκριτους οικονομολόγους, αναλυτές και απλούς πολίτες.  Όλοι θέλουν να αποκρυπτογραφήσουν τις αποφάσεις της τρόικας, να δουν τις διαθέσεις των πολιτικών και να διαμορφώσουν άποψη, αν με τα χρήματα αυτά ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση.
Έχει κατ'αρχήν ξεκαθαρίσει, ότι τα χρήματα δεν θα πάνε στην ανάπτυξη, δηλαδή σε μέτρα που θα μπορούσαν να τονώσουν τα εισοδήματα, την παραγωγή και τις επενδύσεις. Είναι γνωστό ότι θα διατεθούν στις τράπεζες για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους και στους πιστωτές του Δημοσίου.
Το Ελληνικό εισόδημα όμως θα είναι πιο φτωχό, με τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους να ασφυκτιούν, όπως προβλέπει ο καθηγητής Γ. Βαρουφάκης.
Κι αυτό διότι και με την έγκριση της δόσης, η Ελλάδα θα βρεθεί στην ίδια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Χωρίς νέες επενδύσεις (ποιος θα διακινδυνεύσει τα χρήματά του;), με άνοιγμα στα δημόσια έσοδα (ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος), με κλινικά νεκρό τον ιδιωτικό τομέα (με ζήτηση στο ναδίρ και υπέρμετρη φορολογία), παρά την επιμήκυνση και τη νέα δόση των 44 δισ. ευρώ το ελληνικό εισόδημα θα είναι πιο αδύνατο από σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει τις ίδιες μαύρες τρύπες και ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να απαντήσει, πού έχουν οδηγήσει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας.
Ακόμη περισσότερο που τα χρήματα της δόσης δεν θα δοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο, θα είναι δεσμευμένα. Θα πάνε κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα στους πιστωτές του Ελληνικού Δημοσίου.
Ένα ελάχιστο κομμάτι θα πάει στο Ελληνικό Δημόσιο, την ώρα που με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχει μειωθεί το ΑΕΠ κατά 20 δισ. ευρώ.
Εύλογη η απορία, από πού θα έρθει η ανάπτυξη, για να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα, αλλά επί αυτού κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μας διαφωτίσει…

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ;

Τελικά θα μας τρελάνουν..... έχουμε ή όχι πετρέλαιο; Γιατί ακόμα και ο διορισμένος από τον ΓΑΠ ----- Αρσένης---- άλλα μας λέει τώρα και προσπαθεί να βγάλει Φώσκολους και λοιπούς αγύρτες....
"Θέλω να καταγγείλω το εμπόριο ελπίδας που έχει στηθεί γύρω από τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας. Ως απάντηση στα νούμερα της ανεργίας που είναι πραγματικά, διακινούνται αστήρικτες εκτιμήσεις για τα κέρδη από τα πετρέλαια. Εάν γνωρίζαμε τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουμε δεν θα κάναμε σεισμικές έρευνες. Και όμως κάποιοι φαίνεται να θέλουν να ξεγελάσουν τους άνεργους συμπολίτες μας και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη προσφέροντας αντί για πραγματικές λύσεις στην ανεργία την ελπίδα ενός μελλοντικού παραδείσου. Ζητώ να σταματήσει αυτή η δημαγωγία, αυτό το εμπόριο ελπίδας εδώ και τώρα. Να ειπωθεί όλη η αλήθεια στους συμπολίτες μας."