Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ


Γερμανική ρουκέτα στο... παρά πέντε της δόσης!

Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Τον κίνδυνο να υποβληθεί σε έσχατη ταπείνωση για ένα κυρίαρχο (;) κράτος της Ευρώπης αντιμετωπίζει πλέον η Ελλάδα, καθώς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξαπέλυσε... μονοσέλιδη «ρουκέτα», εν όψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου για την εκταμίευση της δόσης του διεθνούς δανείου, απαιτώντας ουσιαστικά να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα είδος ευρωαποικίας!
Ξαφνική εμπλοκή στις σχέσεις με τους διεθνείς δανειστές δημιουργεί και το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, εν όψει κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή την Τρίτη, ενώ παραμένει άλυτη η κρίσιμη εξίσωση «χρηματοδότηση επιμήκυνσης-βιωσιμότητα χρέους», μετά και το «όχι» από τους ιδιώτες πιστωτές να υποβληθούν σε δεύτερο PSI.
Η πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών να προτείνει με έγγραφό του που κυκλοφόρησε σε όλη την Ευρώπη .......

ΤΕΟΒ........

Τι γίνεται βρε με το ΤΕΟΒ στην Χρυσοσκαλίτισσα ....έχασα επεισόδια! Τι διαβάζω σήμερα στους Ν.Ο, ......κάποιοι χρωστούν πολλά και για να τα αποφύγουν αποφάσισαν να αλλάξουν το πρόεδρο του; Καλό αυτό....να το κάνουμε και στις τράπεζες..... και στην εφορία και όπου αλλού χρωστάμε.... καταγγέλλουμε τον πρόεδρο τον αλλάζουμε και δεν χρωστάμε τίποτις..... σωστό!!!

ΚΑΡΤΣΩΝΗΣ -ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

ΧΙΛΙΑ ΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΣΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Είναι μέρα του εμπορικού συλλόγου σήμερα....και δείτε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου:
"Το Αννουσάκειο Ίδρυμα ευχαριστεί θερμά τον Εμπορικό σύλλογο Κισάμου για την ευγενική πρωτοβουλία αλληλεγγύης που εκφράζει μέσα από την δωρεά ειδών τροφίμων, σε σημαντική ποσότητα, προς όφελος των αναγκών των ηλικιωμένων. 
Η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των τοπικών ΦΟΡΕΩΝ αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα κοινωνικής προόδου ειδικά σε περιόδους που η οικονομική κρίση απειλεί κάθε κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας πασχόντων συνανθρώπων μας."
Απλά τα πράγματα ...για την ανακούφιση από τα προβλήματα της κοινωνίας.... οι δυο φορείς της πόλης συνεργάζονται .. άντε και με το καλό και οι υπόλοιποι!!!!


ΔΗΜΑΡΧΟΣ....

..το πιο σύντομο ανέκδοτο
Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση, αλλά και οι περικοπές στην Αυτοδιοίκηση είναι πλέον δραματικές. Τα τελευταία νέα είναι τόσο ανησυχητικά που ήδη αρκετοί δήμαρχοι και στην Κρήτη σκέφτονται να παραδώσουν τα κλειδιά! Τους κόβει εκ νέου τις αποζημιώσεις, ειδικά όσοι παίρνουν πχ σύνταξη θα λαμβάνουν πλέον από το δήμο...200 ευρώ, κόβονται οι σύμβουλοι, η αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων, μπαίνει ψαλίδι και στα συνταξιοδοτικά τους! 'Από σήμερα κιόλας πρέπει να φύγουμε' λένε πολλοί και το δημαρχιλίκι πλέον μοιάζει με ανέκδοτο...

Υ.Σ Δημοσιεύτηκε σε Ηρακλείωτικο σαιτ.... και εδώ φαίνεται η αγάπη κάποιων για την αυτοδιοίκηση...φυσικά το πιο τραγικό είναι ότι τους κόβει τους συμβούλους .... και πλέον δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά και προσοδοφόρα.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ

Στο μπαλκόνι της Μητρόπολης βγάζει λόγο..... και με τις χαρακτηριστικές κινήσεις του έδινε το έναυσμα για αγώνες.....Κτυπούσε την γροθιά του στο Καστέλλι και την καταλάβαιναν στην Αθήνα.....

ΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ......



.....Μέρκελ-Λαγκάρντ. Ολα τα σενάρια στο τραπέζι αλλά χωρίς διάθεση για λύση. Αναθερμαίνονται σενάρια Grexit
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Ενώ οι παρασκηνιακές διεργασίες κορυφώνονται ενόψει του σημερινού Eurogroup και στη σκιά της ενδιάμεσης έκθεσης της τρόικας που κάνει σαφή αναφορά σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους συναντώνται Μέρκελ και Λαγκάρντ στο Βερολίνο. Στο πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών για την εξεύρεση κοινής συνισταμένης οι δυο κυρίες θα συζητήσουν για την τρέχουσα κατάσταση και τις διόδους υπέρβασης της κρίσης και αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος. 
Οι σχέσεις παραμένουν οξυμένες κυρίως λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων στο θέμα καθώς το ΔΝΤ εμμένει στη θέση του για άμεσο κούρεμα του επίσημου τομέα ενώ η Γερμανία επιμένει στη σκληρή λιτότητα και... βλέπουμε.
Οι διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην τρόικα με τους εκπροσώπους να διαφωνούν ακόμα και μεταξύ τους για τις πολιτικές που επιβάλλονται στην Ελλάδα. Η διελκυστίνδα που έχει στηθεί αναμένεται να παραταθεί καθώς το έδαφος δεν είναι έτοιμο ακόμα για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας και η Γερμανίδα καγκελάριος μετρά το πολιτικό κόστος.
Έτσι λοιπόν το σημερινό Eurogroup δεν αναμένεται ......

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

Λόγω της απεργίας αναβάλλεται για αύριο!!!
Στην εκπομπή "Αντιρρήσεις" της Νέα Τηλεόρασης ... σήμερα θα βρεθούν οι φορείς της πόλης -Εμπορικός σύλλογος- Αγροτικός σύλλογος Μηθύμνης -μαζί με την δημοτική αρχή -κ. Πιτσιγαυδάκη και κ. Κουκουράκη για να μιλήσουν για την τραγική κατάσταση που θα βρεθεί η Κίσαμος μετά το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών!!
Η εκπομπή ξεκινάει στις 15.30. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δημιουργικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κατοίκων Πλατάνου " Η Ενότητα "
Εκ μέρους του Συλλόγου μας αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους συμμετέχοντες στις πρώτες μας εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. Πρώτα απ' 'όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους κατοίκους του Πλατάνου που .......

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK


Teledemocracy
Τώρα θέλω να ζήσω, μονολόγησε ο κουμπάρος μου ο Χρήστος, άνεργος εμποροϋπάλληλος εδώ κι ενάμιση χρόνο, καθώς μετρούσε τη στάθμη του πετρελαίου στο ντεπόζιτο του σπιτιού του. Δέκα πόντοι ακόμα και μετά τέλος. Θα βλέπει τηλεόραση τυλιγμένος με την κουβέρτα του, μέχρι να φτιάξει ο κωλόκαιρος.
Τώρα θέλω να ζήσω, ψιθύρισε κι ο Μανούσος, ο καρκινοπαθής γείτονας μου, συνταξιούχος των εννιακοσίων ευρώ, χώρια οι καινούριες και οι επόμενες περικοπές, με την τηλεόραση στη διαπασών γιατί είναι και κουφός, αλλά ενδόμυχα αμφιβάλλει αν η αγωγή χημειοθεραπείας του, χίλια ευρώ η κάθε ένεση, θα είναι διαθέσιμη στο φαρμακείο του νοσοκομείου την επόμενη εβδομάδα, κατά που είναι προγραμματισμένος.
Τώρα θέλω να ζήσω, είπε κι ο Γιάννης, τριανταπεντάρης, άλλος γείτονας αυτός, με άριστα στο πτυχίο από το τμήμα προγραμματιστών .........

ΧΟΛΗ.....

Άμα πετάς σκατά σε ανεμιστήρα ξέρεις που πάνε!!!! 
Κάποιοι πειράχτηκαν που είχε επιτυχία η εκδήλωση του Νέου εμπορικού συλλόγου και προσπαθούν με χίλιους τρόπους να μειώσουν την επιτυχία....Το ίδιο κάνει βέβαια γιατί όσοι ήταν εκεί ξέρουν. Αυτά βέβαια είναι και δανεικά.... και θα το δείτε σε 2-3 χρόνια τότε που δεν θα παίζουν ρόλο αυτοί οι καλοθελητάδες στα της γειτονιάς μας ..θα δείτε πως θα μας κουνήσουν το μαντήλι ... 
Πάντως αν δεν μπορούν να το χωνέψουν ...ξύδι.....

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
Στις αρχές Οκτωβρίου 2010, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντούσε σε ερώτηση του τότε βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχη Δαμιανάκη αναφορικά με το ενδεχόμενο υποβάθμισης ή κατάργησης της ΔΟΥ Κισάμου.
Τα όσα ανέφερε στην απάντησή του ο πρώην “τσάρος” της Οικονομίας μικρή σημασία έχουν σήμερα, δεδομένου του ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία μεταφέρθηκε, τελικά, στα Χανιά. Εν κρυπτώ! Νύχτα! Τις πρώτες πρωινές ώρες, πριν καν ξημερώσει, της περασμένης Τετάρτης.
Εκείνο που μετρά περισσότερο είναι ότι δύο και πλέον χρόνια πριν είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία περί απομάκρυνσης της ΔΟΥ από το Καστέλι, με αποτέλεσμα βουλευτής του Κοινοβουλίου να μπει στη διαδικασία να καταθέσει σχετική ερώτηση.
Είχε προηγηθεί, δε, επιστολή της τότε δημάρχου Κισάμου Φρόσως Σκουλάκη στον υπουργό Οικονομικών.
Δύο χρόνια μετά, και αφού τη σκυτάλη στον νέο “Καλλικρατικό” Δήμο Κισάμου πήρε, από 1ης Ιανουαρίου 2011, νέα Δημοτική Αρχή, η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση του αριθμού των ΔΟΥ ανά την Ελλάδα. Ήταν μια κεντρική πολιτική απόφαση, με βάση τα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα της σημερινής εξαιρετικά δυσμενούς πραγματικότητας.
Θα μπορούσε, άραγε, η Κίσαμος να εξαιρεθεί από την εν λόγω απόφαση; Πιθανότατα όχι.
Αλλά κατά πόσο εξαντλήθηκαν όλες οι -λίγες ενδεχομένως- πιθανότητες;
Τι έγινε, δηλαδή, στο μεσοδιάστημα για να αποτραπεί μία -κακή και αδικαιολόγητη, σύμφωνα με τους φορείς της Κισάμου- απόφαση;
Υπήρξαν σχετικές πρωτοβουλίες, έγκαιρα, σε πολιτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο;
Κατατέθηκαν συγκεκριμένα επιχειρήματα, που ενίσχυαν ουσιαστικά, τις θέσεις των τοπικών φορέων;
Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια;
Αν ναι, τότε δόθηκε αξιοπρεπώς μια “μάχη”, που τελικά -όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα- χάθηκε.
Αν όχι, όμως, τότε “μάχη” επί της ουσίας δεν δόθηκε.
Κατά συνέπεια, τα περί παραιτήσεων, κατόπιν εορτής, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο στο πεδίο των εντυπώσεων μετρούν.
Ειδικά, δε, αν αποδειχθεί ότι η υιοθέτηση της σχετικής πρότασης αποτέλεσε άλλο ένα επικοινωνιακό “πυροτέχνημα”.
Από τα πολλά που έχουμε δει, τα τελευταία χρόνια, στα Χανιά...

Υ.Σ Ένα καλό και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό άρθρο που βάζει πολλά και καλά ερωτήματα... το κρίμα βέβαια στην υπόθεση ότι για το θέμα μιλάνε πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι....
Φυσικά ο κ. Γεωργακάκης δεν θα ξέρει ακόμα, ότι εμείς εδώ στην Κίσαμο πάμε πάντα κώλου-κώλου..... δηλαδή πάντα είμαστε παρόντες μετά το συμβάν, ποτέ δεν το προβλέπουμε, ποτέ δεν κάνουμε προσπάθεια να το αναχαιτίσουμε ... και φυσικά για όλα μας φταίνε οι άλλοι.....Εμείς είμαστε "Θύματα"....

ΠΟΥΣΟΥ.....ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ;

"H λειτουργία του Παραρτήματος Κισάμου εξετάστηκε στα πλαίσια της προαναφερθείσας οργανωτικής αναδιάρθρωσης του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Η Διοίκηση του Ιδρύματος, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής του νομού Χανίων και λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω κριτήρια, κρίναμε αναγκαίο να συνεχίσει την περιφερειακή παρουσία στην περιοχή της Κισάμου με βάση και το νέο οργανωτικό μοντέλο." είπε ο Υπουργός εργασίας!
Βέβαια για καλό και για κακό ας έχουμε το νου  μας...με αυτούς τους πολιτικούς κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει!

ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ "ΤΟΥ"....

Διαβάζω σήμερα στα Χανιώτικα Νέα μια επιστολή -εκεί απευθύνεται ο συντάκτης της- ότι πριν κάμποσα χρόνια βρήκε μια μινωική άγκυρα στο λιμανάκι του Αφρατολάκκου και την παρέδωσε στο Μουσείο Κισάμου. Επειδή η άγκυρα δεν κρίθηκε εκθέσιμη- υποψιάζεται πάλι ο συντάκτης της- έμεινε στις αποθήκες, και συνεχίζει ο συντάκτης, θα ήταν καλό λοιπόν να παραδοθεί -δεν λέει που ή σε ποιόν- για να εκτεθεί στο νεώριο στο λιμάνι μας ή να δοθεί στο ναυτικό μουσείο Χανίων..... 
-Μάλιστα όποιος λοιπόν έχει παραδώσει κάτι και δεν το είδε σε καμιά έκθεση ή μουσείο της περιοχής μας, μπορεί να αποφασίσει αυτός που θα εκτεθεί και μάλιστα η απαίτηση του θα γίνει δια μέσω της εφημερίδας. Οι υπηρεσίες είναι για άλλη δουλειά......
Πάντως για καλό και για κακό, ας περάσει από το Μουσείο Κισάμου, ενδεχομένως στην δεύτερη αίθουσα του υπέροχου Μουσείου μας, που υπάρχουν εκθέματα των Φαλασάρνων, να δει και τις άγκυρες....ίσως βρει και την "δικιά" του. 
Λίθινες άγκυρες, χωρίς τρύπες ..16-12 π.Χ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ


Επανέρχεται, από την 1η Νοεμβρίου, στη γραμμή Λαύριο, Αγ.Ευστράτιος, Λήμνος, Καβάλα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης» που μέχρι πρόσφατα τα δρομολόγιά του πραγματοποιούσε το «Αqua Maria» τρεις φορές την εβδομάδα, προκαλώντας τις αντιδράσεις φορέων της Λήμνου.
Σύμφωνα με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, το «Ταξιάρχης» είχε αποσυρθεί για 28 ημέρες, προκειμένου να πραγματοποιήσει την ετήσια συντήρησή του.Το «Αqua Maria» θα συνεχίσει να πραγματοποιεί το δικό του δρομολόγιο Λαύριο, Ψαρά, Μεστά..
Ο αντιδήμαρχος Λήμνου Παναγιώτης Τσαρνταλιώτης δήλωσε ότι σε περίπτωση που το «Αqua Maria» δεν φύγει από γραμμή της Λήμνου μέχρι τις 31/10, οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στο λιμάνι του νησιού τους από 01/11. Οι κάτοικοι της Λήμνου που ζητούν καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, έχουν ζητήσει να παραμείνει στη γραμμή το πλοίο «Ταξιάρχης».

Υ.Σ Για όσους δεν ξέρουν το Αqua Maria είναι το δικό μας το Μυρτιδιώτισσα. Αλήθεια στο συμβούλιο του υπάρχει κανείς Καστελλιανός;......από το δήμο;... Μπα μας τα φάγανε τα λεφτά και bye-bye...

ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ 'ΛΕΓΑ;

Πριν ακόμα ξεκινήσει η σεζόν........."Την ύπαρξη καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά ελαιόλαδου στην Κρήτη" καταγγέλλει ο πρώην Πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ και νυν Μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Γωνιωτάκης, με αφορμή την υστέρηση στην άνοδο τιμών του προϊόντος σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Τέλος ο πρώην Πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ τόνισε ότι ακόμα εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη η διαλεύκανση των καταγγελιών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πέρυσι το χειμώνα για τη δράση κυκλώματος νοθείας ελαιόλαδου στο νομό Χανίων.
Το θέμα είναι σοβαρό.....αλήθεια ονόματα έχει;

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, Η "ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ"...

...του Κασιδιάρη και μια σύλληψη που δεν έγινε ποτέ!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Τι κοινό έχουν ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης; Καμία, θα σκεφτεί κανείς με την πρώτη ματιά. Οι τρεις άνδρες έχουν τελείως διαφορετική ιδεολογία, ανήκουν σε αντίθετες παρατάξεις και, μάλιστα ο ένας έχει επιτεθεί-φραστικά-στον άλλον πάνω από μια φορά. Το μόνο κοινό που έχουν οι τρεις άνδρες είναι ότι στο πρόσφατα έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.  Και από αυτό το γεγονός «πιάστηκε» ο κ. Κασιδιάρης προκειμένου να αποδείξει ότι, πρόκειται για έναν αθώο Έλληνα πολίτη που έχει πέσει «θύμα» του συστήματος και, άδικα κινητοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. για να τον συλλάβει.  Ο κ. Κασιδιάρης αρχικά επικαλείται την υπόθεση Βαξεβάνη τονίζοντας ότι «παρόλο που ο συγκεκριμένος τύπος μας έχει επανειλημμένως επιτεθεί αδίκως και ανοικείως, στην προκείμενη περίπτωση η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί παρά να τον υποστηρίξει. Από ‘κει και πέρα, ο τρόπος που κινήθηκε η ποινική δίωξη και η μεταφορά (δε μιλάμε ασφαλώς για σύλληψη) του Βαξεβάνη στο γραφείο του εισαγγελέα, μόνο καλό του έκανε εμπορικά και επικοινωνιακά. Ο δημοσιογράφος «κρατήθηκε» χαλαρά για καφέ – ούτε κρατητήριο δεν έκατσε – και εξαγόρασε το γεγονός αυτό αυτοπροβαλλόμενος ως λαϊκός ήρωας, που διώκεται βάναυσα απ’ το κατεστημένο».  Στη συνέχεια αναφέρεται στον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες αποκάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής «του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους» και τους οπαδούς του κόμματος «ηλίθιους». «Οι συγκεκριμένες αναφορές αποτελούν καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμηση, γι’ αυτό και το πρωινό της επομένης, ο βουλευτής μας Πολύβιος Ζησιμόπουλος μήνυσε τον Παπαδόπουλο. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου η αστυνομία όφειλε να κινηθεί για τη σύλληψή του, καθώς ο εν λόγω τύπος δεν είναι καν εκλεγμένος βουλευτής. Όχι μόνο δεν έπραξαν κάτι τέτοιο οι αρχές, αλλά την επομένη μέρα – και εντός του πλαισίου του αυτοφώρου – ο Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ζωντανά στην κρατική τηλεόραση». Τέλος ο κ. Κασιδιάρης μίλησε για τη δική του υπόθεση: «Μου καταλογίστηκαν αδικήματα που ουδέποτε διέπραξα, κατόπιν τηλεφωνικής υπαγόρευσης ενός δημοσιογράφου σε μία εισαγγελέα, που φέρονται να είναι και φιλαράκια. Στη δική μου περίπτωση κινητοποιήθηκε τεράστια αστυνομική δύναμη, η Ασφάλεια βρέθηκε σε χρόνο μηδέν στην οικία μου, ενώ η Άμεση Δράση και η ομάδα ΔΙΑΣ αναζητούσαν από το πρώτο λεπτό το όχημά μου. Τελικά δε συνελήφθην, ούτε παρουσιάστηκα στις αρχές, για να αποφύγω τη διαπόμπευσή μου από τα κανάλια της διαφθοράς, που θα πρόβαλαν για ώρες τη μεταφορά μου με χειροπέδες στο αυτόφωρο».

ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Την Τετάρτη θα έχουμε εξελίξεις ..... και για το Ειρηνοδικείο αλλά και η δημοτική αρχή μας θα είναι on line σε εκπομπή της Νέα Τηλεόρασης.....
Πάντως αυτό που μου προκαλεί απορία είναι αυτό που διάβασα σε Χανιώτικη εφημερίδα το Σάββατο...... "υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχουν οι παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. -και των τακτικών και των αναπληρωματικών- στη διάθεση του δημάρχου, είναι στην διάθεση του δημάρχου"....δηλαδή ο δήμαρχος αποφασίζει σε μια ομόφωνη απόφαση;  
Μπερδεύτηκα......εγώ ήξερα για μια ημερομηνία.....αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, τώρα την απόφαση την έχει ο δήμαρχος..... μήπως έχει στροφές τελικά ο δρόμος;

ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΡΑΒΟΣ.....


Λίγο μετά την έναρξη της κατασκευής του το 1173, διαπιστώθηκε ότι τα θεμέλια του πύργου της Πίζας ήταν ανομοιόμορφα. Η κατασκευή σταμάτησε, και συνεχίστηκε μόνο αφού πέρασαν 100 χρόνια. Στη συνέχεια, έγινε σαφές και ορατό ότι ο Πύργος της Πίζας έχει κλίση προς τα νότια.
Δεδομένου ότι η τακτική μέτρηση του πύργου άρχισε το 1911, η κορυφή του πύργου παρεκκλίνει 1,2 χιλιοστά ανά έτος. Σήμερα η κορυφή του Πύργου της Πίζας είναι περίπου 5,3 m εκτός του κέντρου. Μετά την κατάρρευση του καμπαναριού του καθεδρικού ναού της Πάβια το 1989, το Consorzio Progetto Torre di Pisa ανέθεσε στους μηχανικούς να σταθεροποιήσουν τον πύργο. Επειδή ο πύργος έγερνε προς διαφορετικές κατευθύνσεις τα πρώτα χρόνια, είναι ελαφρώς κυρτός, όπως και μια μπανάνα. Οι μηχανικοί εργάζονται για τη βάση του Πύργου και όχι τη δομή, με την ελπίδα να επαναφέρουν την κορυφή πίσω περίπου 20 cm. Αυτό σημαίνει ότι ο 800 ετών πύργος θα παραμείνει υπό κλίση.Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και διαφορετικά αφού αυτή του η ιδιαιτερότητα τον έκανε παγκοσμίως γνωστό. 

ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΦΑΡΟΣ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΙΣΑΜΟΣ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ       
  Με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της επαρχίας μας, "ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΙΣΑΜΟΣ", και την κατάσχεση των μηχανημάτων εκπομπής του από το αρμόδιο κλιμάκιο ραδιοτηλεόρασης, η ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ (ΕΠΟΦΕΚ) με ομόφωνη απόφαση της δηλώνει την απεριόριστη δυσαρέσκεια της για όλους αυτούς που ηθελημένα  προσπαθούν να φιμώσουν την πολιτιστική φωνή μιας ολόκληρης επαρχίας, κάτι που επιδιώκουν όχι μόνο μέσα από τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Ο παραπάνω τηλεοπτικός σταθμός για μια εικοσαετία και παραπάνω, μέσω του ακούραστου Ιωάννη Πατεράκη, ιδιοκτήτη και εικονολήπτη του σταθμού κάλυπτε το μεγαλύτερο εύρος των πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων της επαρχίας Κισάμου αλλά και ολόκληρου του Νομού Χανίων, δίνοντας μια δυναμική πνοή στην προβολή και την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, χωρίς καμία αμοιβή και προσωπικό όφελος.
Αποτελεί μέγιστο θέμα προβληματισμού το γεγονός αυτό καθώς και πρώτιστη ανάγκη την έμπρακτη πίεση όλων των φορέων(Δήμοι-Εκκλησία –Πολιτιστικοί Σύλλογοι) ώστε όλοι μαζί να συμπράξουν για την έκδοση της άδειας και επαναλειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος μέσω των εκπομπών του μόνο θετικά  έχει συμβάλει στη προβολή του τόπου μας.
Η αντίδραση όλων μας πρέπει να είναι άμεση και δυναμική προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε η επαρχία μας να ξαναποκτήσει ξανά τον φωτεινό φάρο ανάδειξης του πολιτισμού της, μέσω του τοπικού της τηλεοπτικού σταθμού.
Ο πρόεδρος                                    Ο γραμματέας
Κουνελάκης Στέλιος                Δερουκάκης Εμμανουήλ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ


To WOO βρίσκεται από το πρωί στον πάτο του λιμανιού......τελικά πάει να καταντήσει το τρίγωνο των Βερμούδων το λιμάνι μας....καθημερινά και κάτι......
- Βέβαια ο Εγγλέζος ιδιοκτήτης του δεν χολοσκά.....θα το σηκώσει σύντομα!!

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Όλοι οι δημοσιογράφοι των Χανίων ..με πανομοιότυπες αναρτήσεις στο F/B δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στον Βαξεβάνη. Είπαμε στηρίζονται .... στα δύσκολα.

ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ Ο .....

Τελικά ούτε ένας Χανιώτης στην περιβόητη λίστα του Βαξεβάνη.....

ΕΤΣΙ ΠΗΡΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ από News247

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τεράστια επιτυχία η εκδήλωση του Νέου εμπορικού συλλόγου .... και ευτυχώς που κάποιοι το κατάλαβαν την τελευταία στιγμή. Ο εμπορικός σύλλογος είναι το εργαλείο για κάθε δημοτική αρχή, είναι το εργαλείο για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη, είναι το αποκούμπι του κάθε εμπόρου και νέου επιχειρηματία. Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό.....έ δεν έχουν παρά να φτιάξουν και αυτοί ένα δικό τους σύλλογο, και αφού τον ονομάσουν όπως θέλουν, ας κάνουν κάτι καλό για την πόλη τους (μας).....
Είναι κρίμα να μην αναγνωρίζουμε το έργο του Νέου εμπορικού συλλόγου, στο σύντομο αυτό διάστημα ύπαρξης του. Είναι κρίμα να τον κατηγορούμε και να σαμποτάρουμε τους εκλεγμένους του Δ.Σ που προσπαθούν για το Κισαμίτικο καλό. Τέλος είναι τελείως άδικο να τους ρίχνουμε ευθύνες όταν για 10 και πλέον χρόνια δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην γειτονιά μας, αλλά ούτε μέτρο σύγκρισης! 
Θεωρώ ότι είναι ο απαραίτητος ο σύλλογος μέσα στην πόλη και κάτι τέτοιες εκδηλώσεις όπως την σημερινή, δείχνουν το πόσο καλά οργανωμένοι είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν και θέλουν να μας βγάλουν από την μιζέρια μας. 

ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μνημείο πεσόντων Καληδωνίας.
 ΦΩΤΟ Ιάκωβος Δασκαλάκης

ΑΠΟΡΙΑ .....

Αυτό δεν το κατάλαβα ..και όποιον κι αν ρώτησα απάντηση δεν πήρα...τι δουλειά είχε η αστυνομική μοτοσυκλέτα στην αρχή της παρέλασης; 
Ήταν εντολή εξ Αθηνών, ή εντός και επ' αυτά;  
- Κανείς δεν θα μου λύση αυτήν την απορία; 
Μήπως είχανε πληροφορίες; Τι φοβόντουσαν..να μην αμαυρώσουν την παρέλαση; Ποιοι άραγε; Τα παιδιά μας ήταν και μόνο αυτά που έκαναν την καθιερωμένη τους βόλτα στην Σκαλίδη! Καλά κανείς δεν μπορεί να μου λύση την απορία μου; Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω τους ίδιους τους αστυνομικούς! Από μόνοι τους αποκλείεται να έκαναν κάτι τέτοιο!!!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK


Για τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του κοινωνικού  εγκλήματος που συντελείται εντός, εκτός και επί τα αυτά του κοινωνικού μας βίου, με τελευταία φωτοβολίδα κρότου-λάμψης τη δίωξη του δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη, τι να πούμε?!
Όταν η Δικαιοσύνη στελεχώνεται με έγκριση και αξιολόγηση εκπορευόμενη από το υφιστάμενο νοσηρό πολιτικό σύστημα, με ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας στη διάθεση των όποιων, έντιμων λειτουργών της, τι κάνομε? Είναι πρόδηλο ότι πρέπει να μιλάμε πλέον για πράξεις ή παραλείψεις προσώπων, με τα ονοματεπώνυμά τους, γιατί μέσα στο χάος της «Δημοκρατίας» μας, οι θεσμοί καθεαυτοί, είναι οριστικά παράλυτοι. 
Αλήθεια, όλα εκείνα τα κοράκια της δημοσιογραφίας που υπέκλεψαν τη λίστα Βαξεβάνη, δίνοντας την στην κυκλοφορία νωρίτερα, την ώρα που πήγαινε να τυπωθεί το έκτακτο τεύχος του περιοδικού κι ο καημένος ο δημοσιογράφος δικαίως κλαψούριζε, με λάθος επιχειρήματα, όλη εκείνη τη νύχτα για την οικονομική καταστροφή της έκτακτης έκδοσης του ΗΟΤ DOC, γιατί δεν έχουν συλληφθεί για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων?
Με συγχωρείτε που θα την αναφέρω ως "λίστα Βαξεβάνη" αλλά πώς μπορεί κανείς να είναι 100% βέβαιος -κι ο ίδιος ο δημοσιογράφος εν προκειμένω- ότι αυτή είναι πράγματι η διαλαλητή λίστα Λαγκάρντ κι όχι ένα ....

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΥΒΛΑΚΑΣ


Επιτέλους, ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής τα’ βαλε και με κάποιον πιο ισχυρό σε σχέση με τους πεινασμένους μετανάστες. Να φανταστούμε πως όταν θα συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ο διεθνής Έλληνας μπασκετμπολίστας θα του… εξηγήσει το όνειρο.
Ο άθλιος αυτός υπερασπιστής της Άρειας φυλής, ο νοσταλγός του ναζισμού και αυτόκλητος τιμωρός, ο ρατσιστής με όλη τη σημασία της λέξης, αποφάσισε να τα βάλει με τον Σχορτσιανίτη. «Δεν είναι Έλληνας» αποφάνθηκε αφού δεν έχει και τους δύο γονείς Έλληνες. Τι να κάνει ο κακόμοιρος ο Σοφοκλής που ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μάνα του από την Αφρική, θα πρέπει να ζητά πιστοποιητικό ελληνικότητας από τη Χρυσή Αυγή και προσωπικά από τον Παναγιώταρο. Που απ’ ότι τον κόβουμε από τη φάτσα, μια και μιλάμε για εθνικότητες, μοιάζει με τον Αλβανό φίλο του άλλου βουλευτή, του Μπαρμπαρούση. Λέτε να είναι αδέλφια και ο Παναγιώταρος να μας βγει τελικά… Ελία Παναγιώταρ;
Ο κακόμοιρος ο Σοφοκλής που μεγάλωσε στην Ελλάδα από τον Έλληνα πατέρα και την Αφρικανή μητέρα, που τιμά τα ελληνικά χρώματα και τη σημαία της πατρίδας, που μας χάρισε τόσες χαρές και δόξα, δεν είναι Έλληνας σύμφωνα με το ελληνόμετρο του Παναγιώταρου.
Διαβάστε διάλογο για να καταλάβετε επίπεδο. Κι αυτός ο άνθρωπος θέλει να λέγεται Έλληνας......

ΚΡΙΣΗ....

Το γαρ πολύ της κρίσεως γεννά... εξοικονόμηση πόρων και στεφάνων! Λοιπόν, στην σημερινή κατάθεση στεφάνων σε κεφαλοχώρι της Μεσαράς τα στέφανα ήταν λίγα (λιτότητα είπαμε..) και οι καταθέτες κάμποσοι... Τι λέτε να έγινε; Με τρόπο ο τελετάρχης πήγε στο ηρώο 2 φορές και πήρε τρία την πρώτη και δύο τη δεύτερη στέφανα και τα κατέθεσαν οι επόμενοι...γράφουν τα Ηρακλειώτικα σάιτ.
Εμείς βέβαια κάναμε κάτι άλλο...φτιάξαμε τα στεφάνια...εκτός από δύο. Όλα τα υπόλοιπα τα έφτιαξαν και δεν αγοράστηκαν από τα ανθοπωλεία....που το πήραν κατάκαρδα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ..1979

ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΙΣΑΜΟΥ 28η ΟΚΤΩΒΡΗ 2012


ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αποστολάκης Σταμάτης 
        χόρευε συ πουλάκι μου, παπούτσια μη λυπάσαι
       μα κείνα ξεκουράζονται, τη νύχτα που κοιμάσαι
Απ' όσα έχουν εκτεθεί ως τώρα συνάγεται ότι τα μουσικά όργανα στην ευρύτερη περιοχή της Δ. Κρήτης είναι από πολύ παλιά* το βιολί και το λαούτο. Τελευταία εξαπλώνεται και η κρητική λύρα, χάρη στην προσπάθεια των τοπικών ωδείων τη Κρήτης, να δώσουν νέους δεξιοτέχνες στην κρητική λύρα, που οι περισσότεροι προέρχονται από την πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Κώστας Μουντάκης τη δεκαετία 1980-1990, με πολλή ζέση στην Κρήτη και στην Αθήνα.
Τα τελευταία χρόνια, στον ένα μέχρι χθες λαουτιέρη προστίθεται και δεύτερος ομότεχνος του στην ζυγιά, οπότε τα δυο λαούτα λειτουργούν τώρα συχνότερα σαν πασαδόροι του βασικού οργάνου (βιολί-λύρα) και αραιότερα σαν εκτελεστές (σολιστικά όργανα) του βασικού μουσικού σκοπού που παίζεται. Έχομε πάντως και θαυμάσιες εκτελέσεις μόνο με λαούτο. Το τραγούδι κατά τον κρητικό χορό ανήκει, κύρια,, στο έργο των οργανοπαιχτών, εφόσον έχουν αυτό το χάρισμα, ποτέ πάντως στον χορευτή. Οι καθιερωμένες προσφωνήσεις, ονομασίες, κλήσεις των οργανοπαικτών στην Δ. Κρήτη είναι Βιολάτορας και σχεδόν ποτέ βιολιτζής, ούτε βιολίστας, ο λαγουθιέρης ή λαουτιέρης, ο πασαδόρος, ο λυρατζής ή λυράρης και είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες.
Είναι επίσης παρατηρημένο πως όλα τα χωριά της Κρήτης είχαν και έχουν τον οργανοπαίχτη τους και πάντα ξεχωρίζουν κάποια ονόματα χαρισματικών εκτελεστών. Πολλοί απ' αυτούς μας κληροδότησαν σκοπούς που εμπνεύστηκαν αυτοσχεδιάζοντες, κι άλλοι μας άφησαν αξεπέραστες εκτελέσεις της Κρητικής μουσικής μας παράδοσης.
Ενδεικτικά -γιατί οι παραλήψεις θα είναι πολλές- σημειώνουμε τους Πρωτομάστορες.
Δερμιτζόγιαννης         Λαγός                  Ροδινός
Καλογερίδης              Μαύρος                Σκορδαλός
Καλογρίδης                Μουντάκης           Στραβός
Καραβίτης                  Μπαξεβάνης         Φουσταλιέρης
Καρεκλάς                   Ναύτης                Χαρίλαος
Κουτσουρέλης            Παπαδογιάννης      Χαρχαλης

* Η Λύρα δεν αναφέρεται σχεδόν πουθενά στις κρητικές πηγές της Βενετοκρατίας
συνεχίζεται

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΙΔΗ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΑΛΙΔΗ

Παρέλαση στην ερειπωμένη Σκαλίδη θα έχουμε αύριο....ταιριάζει και στην παλιοκατάσταση που ζούμε..... Έβαλαν πάντως πέντε-έξι σημαιάκια για να μην φανεί η εγκατάλειψη ... βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν θα βάλουν εξέδρα, αλλά σάμπως και χρειάζονται τελικά όλα αυτά..... οι δάσκαλοι κάνουν την δουλειά τους από την προηγουμένη με τις εκδηλώσεις εντός του σχολείου...εκεί που απουσιάζει η επίδειξη και ανούσια αντιπαράθεση. Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους της χώρας που ζούνε.... και σε αυτόν τον τομέα ευτυχώς έχουν άλλους δασκάλους.
Αν πάτε και στην είσοδο της πόλης θα δείτε και τον Αναγνώστη Σκαλίδη που από όσα φαίνεται έχει δει ως τώρα άρχισε να στρέφει την κεφαλή του μακρυά από την πόλη μας .... σαν να μας σιχάθηκε και αυτός!!

ΚΕΔΡΟΙ.....


"Η άγνοια σκοτώνει τον κέδρο καθώς τα κεδροδάση με αμμοθίνες σε όλη την Κρήτη κινδυνεύουν από την ανθρώπινη παρουσία και την έλλειψη γνώσης για τους ευαίσθητους αυτούς οικοτόπους.....
Η άγνοια από πλευράς των επισκεπτών, η έλλειψη ενημέρωσης, όπως επίσης η    απουσία αναγέννησης καθώς δεν αναπτύσσονται νέα φυτά, οδηγεί στην υποβάθμιση αυτών των οικοτόπων." Γιώργος Καζάκης
Μια πρόχειρη ματιά στους κέδρους του Λαφονησιού, αλλά και όσοι απόμειναν στα Φαλάσαρνα αρκεί για να καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής....όσο για την ενημέρωση ας δείτε τις πινακίδες στο νησί του Λαφονησιού.... παραπεταμένες και μισοκατεστραμμένες.....ο διάδρομος προς το φάρο σε άθλια κατάσταση και οι εστίες φωτιάς....εμφανείς σε πολλά σημεία!!!  

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK


«Κι έχουνε δίκιο!» Έτσι αποφάνθηκε ο οικονομικός διευθυντής της Τρόικας Εσωτερικού, μιλώντας για κάποιους από τους Αδιάβαστους, Διαμαρτυρόμενους και Αχρησίμευτους έλληνες βο(υ)λευτές που στηρίζουν την τρανσεξουαλική κυβέρνηση των Μικροτσούτσουνων
Χρειάζονται 151 ψήφοι για να ψηφιστούν τα νέα μέτρα.
Κι ύστερα, σκέφτεσαι έτσι που είσαι ευφάνταστος, ότι αν βρεθούνε από 151 ψήφοι και πάνω, μαζί με τις ψήφους των αποβρασμάτων την Χρυσής Αυγής και των υπόλοιπων Μποέμ Διαμαρτυρόμενων, των Καμένων Εγκεφάλων και των Εραστών της Επαναστατικής Γυμναστικής, τότε θα καταψηφιστούν τα νέα μέτρα. Θα κάνουν, λέει, για πρώτη φορά αυτοί οι 151 Ανεπάγγελτοι -ή και περισσότεροι από τόσους-  κάτι χρήσιμο στη ζωή τους και θα πουν το μεγάλο "Όχι", το Καβαφικό ή το "Όχι" του Λαού και θα γιορτάζομε στο μέλλον ένα νέο "Όχι", το νεώτερο από την εποχή του ελληνο-ιταλικού πολέμου… Ένδοξες στιγμές εθνικής μεγαλοπρέπειας.
Αλλά κι αυτός ο λαός, στο όνομά του οποίου μιλούν κάποιοι συντελεστές της Τηλεδημοκρατίας μας, πολλές φορές αυθαίρετα, στην πραγματικότητα έχει αποφανθεί πρόσφατα. Άνευροι Ραγιάδες αποφανθήκαμε στις 17 Ιουνίου. Μπορεί ένας προσκυνημένος λαός να ακολουθήσει στο μονοπάτι του Μεγάλου "Όχι"?

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

Εδώ το πρώτο μέρος
Γράφει ο Γεωργακάκης Δημήτριος      
                                    ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ
                σε ήχο πρώτο, ευθύτατο και απελπισμένο
                  κατά των κακούργων και πανούργων 
                           σταυρωτήδων της Χώρας
         "Ποιά Χώρα; Ποιό γεγονός; Ποιός είναι αυτός εδώ 
                         που βλέπω σε πέτρινα δεσμά.
                   Να τον δέρνουνε τέτοιες φουρτούνες;
                        Ποιάς αμαρτίας ποινή πληρώνει;
                Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης 561-564
                                            ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ
Τι είναι ο Προμηθέας; Είναι ο σταυρωμένος από το κράτος και την βία άνθρωπος, που, ή Προμηθέας λέγεται και με του Δία την διαταγή καρφώνεται με ατσάλινες σφήνες στο βράχο της Καυκάσου  διότι έκλεψε την φωτιά από τους Θεούς και την έδωσε στον άνθρωπο, είτε Ιησούς ονομάζεται "φως εκ φωτός, Θεός αληθινός εκ Θεού αληθινού" και σταυρώνεται με γύφτικα καρφιά από Εβραίους σε Γολγοθάδες, επειδή έφερε στην ανθρωπότητα το ανέσπερον φως, δεν παύει να είναι ο ίδιος πάντοτε άνθρωπος, του οποίου τ' ανθρωπόμορφα όρνεα τρώνε τις σάρκες του, (όπως ο αετός έτρωγε το συκώτι του Προμηθέα) αλλά δεν μπορούν να καταλήσουν το πνεύμα του, που μένει αδάμαστο και μια μέρα θα τον ελευθερώσει από τα δεσμά του.
Στην αρχαία Ελλάδα είχαμε ανθρωπόμορφους Θεούς και Θεόμορφους ανθρώπους. Στην εποχή μας όμως έχουμε ανθρωπόμορφους και συνάμα θηριόψυχους ηγέτες. Και όλοι αυτοί, μεταμορφωμένα τέρατα και εκπαιδευμένοι σταυρωτήδες σταυρώνουν τον Ελληνικό λαό κι έχουν κάμει την χώρα μας εν' απέραντο οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα!
Όμως εσύ, αδελφέ μου, που κατακαίγεσαι στον τόπο του ολοκαυτώματος, συγκρατήσου και μην κάψεις, θα έλθουν οι μοιρολογίστρες της Ιστορίας να θρηνήσουν θρήνο σπαραχτικό, καθώς ο πανδαμάτωρ χρόνος θα ξεσκεπάζει τις μούμιες των εμπρηστών. Και να ξέρεις πως από τα αποκαΐδια, που θα τηράς δε μαρτυρούν τη κατίσχυση της βίας, αλλά την καταισχύνη της. Γι αυτό μην κλάψεις, αλλά κραταιώσου, σκύψε και φίλησε τη σποδό της αναφλέξεως της ελπίδας του κόσμου. Στον τόπο του ολέθρου δεν πεθαίνει η ελπίδα, αλλά ξαναγεννιέται. Η μέρα της Ιστορίας είναι η ευδοκία της αλλά και η νύχτα έχει τους αστερισμούς της. Και χρέος του ανθρώπου είναι να διαλύει το σκότος της νύχτας με τις πυρές των ολοκαυτωμάτων. Και πως δεν πεθαίνει η ελπίδα του κόσμου το μαρτυρούν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ξεσηκώνονται και βροντοφωνάζουν στους Αγιογδύτες της εικουμένης ΣΤΟΠ, φτάνει πιά.
          "Μέριασε, βράχε, να διαβώ το κύμα τ' αφρισμένο
        λέει στην πέτρα του γυαλού θολό κασι βουρκωμένο"
             Βαρναλης

ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ


Νεκρός βρέθηκε, σήμερα το πρωί, ένας 40χρονος φύλακας, ο οποίος διέμενε μέσα στο πλοίο "Γραμβούσα Εξπρές". Ο αλλοδαπός άνδρας δηλώθηκε ως αγνοούμενος, από συγγενείς του, κινητοποιώντας το λιμενικό Κισσάμου που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του μέσα στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού.
Οι έρευνες απέβησαν άκαρπες κι έτσι, κατόπιν, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιώτη δύτη ο οποίος "σκάναρε" τη θαλάσσια περιοχή, όπου και εντόπισε τον άτυχο 40χρονο. Η σορός μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κίσαμου.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

Γράφει ο Μιχάλης Ανδριανάκης
Σε μια μαγευτική θέση, βαθιά στη χερσόνησο της Σπάθας σώζεται το μικρό μοναστήρι των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Μια μονόχωρη εκκλησία, που κτίστηκε και τοιχογραφήθηκε το 14ο αιώνα, επεκτάθηκε και τοιχογραφήθηκε και πάλι κατά το 15ο και απόκτησε και δυο θολοσκέπαστα κελιά το 16ο. Στις 30 Οκτωβρίου του 1607, μια παρέα από Βενετούς αξιωματούχους αποφάσισαν να κάνουν τη δύσκολη αυτή διαδρομή, ίσως για υπηρεσιακούς λόγους (έλεγχος στρατηγικών θέσεων;). Θεώρησαν καλό λοιπόν να απαθανατίσουν την επίσκεψή τους, προσθέτοντας ένα ακόμη χάραγμα πάνω στις ταλαίπωρες τοιχογραφίες.


Ευγενείς που ήλθαν επίσκεψη, παπάδες που λειτούργησαν, απλοί προσκυνητές, σφουγγαράδες, που ναυάγησαν, ή άραξαν στο μικρό όρμο και κάθε λογής επισκέπτες, που έφταναν με κόπο ως εδώ, θεωρούσαν υποχρέωσή τους να "αφήσουν το επισκεπτήριό τους" με χάραγμα πάνω στις τοιχογραφίες, όπως συχνά συμβαίνει στους τοιχογραφημένους ναούς της Κρήτης. Εδώ όμως το πράγμα παράγινε λόγω της ερημιάς του ναού και του κόπου για να φτάσεις ως εκεί. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός από χαράγματα μας δίνουν ένα σωρό από πληροφορίες για πρόσωπα, γεγονότα και λόγους για τους οποίους κάποιοι έφταναν ως εδώ σχεδόν εξαφανίζουν τις τοιχογραφίες.


1607
A DI ULTIMO XBRE
FUISSEMO QUI IL
CL(ARISSI)MO S(ENIO)R NICOLO
DI PRIULI CONSUL ET IO
ZUANNE CHIOZA
DOTOR DI LEGGI FV
DELS FR(ANCES)CO CON
MOLTI AL NUMERO
DI 40.
1607
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ, ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ Ο ΕΝΔΟΞΩΤΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟ ΠΡΙΟΥΛΙ ΥΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΟΤΖΑ ΔΟΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ, 40 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ
ελεύθερη απόδοση) — στην τοποθεσία A DI ULTIMO XBRE/ FUISSEMO QUI IL/ CL(ARISSI)MO S(ENIO)R

ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ


Τις απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες που επικρατούν στο 5ο Νηπιαγωγείο Κισάμου, καταγγέλλουν οι γονείς των μικρών μαθητών του σχολείου.
Το 5ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται στο ισόγειο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου στο Καστέλι.
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς τα παιδιά τους καθημερινά βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς στην αυλή του σχολείου κρέμονται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια τους τα διαβρωμένα μπαλκόνια του κτιρίου και η κατεστραμμένη κεραμιδένια σκεπή.
Παράλληλα το εγκαταλελειμμένο κτίριο που στεγάζει το 5ο Νηπιαγωγείο Κισάμου έχει γίνει καταφύγιο για ποντίκια και περιστέρια. Από τα περιστέρια αυτά μάλιστα έχει γίνει αφόρητη η ζωή των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου, οι οποίοι συνεχώς κολλάνε ψείρες από τα πτηνά.
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς το νερό του νηπιαγωγείου δεν είναι πόσιμο καθώς οι σωλήνες της ύδρευσης είναι σάπιες και έτσι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για να πίνουν τα παιδιά τους.
Παράλληλα η θέρμανση του νηπιαγωγείου είναι προβληματική, χωρίς σώματα καλοριφέρ στο χωλ, στην τουαλέτα και στην τραπεζαρία, τα πορτοπαράθυρα “μπάζουν” νερά όταν βρέχει και οι τοίχοι τον χειμώνα στάζουν από την υγρασία.
Οι γονείς των μαθητών του 5ου Νηπιαγωγείου καταγγέλλουν τέλος ότι εδώ και δύο χρόνια λαμβάνουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα από τον Δήμο Κισάμου ότι το σχολείο θα μεταστεγαστεί σε ένα άλλο κτίριο που έχει παραχωρήσει η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου στο πρώην ίδρυμα Κωφαλάλων.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κισάμου Μιχάλης Μουντάκης δήλωσε, ότι οι γονείς έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται και απέδωσε την καθυστέρηση στη μεταστέγαση του σχολείου στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την παραχώρηση και την έγκριση των αδειών καταλληλότητας του νέου κτιρίου.
Βαρδής Καλογεράκης για την Νέα Τηλεόραση

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.....


Παραθέτω την ανακοίνωση του περιοδικού του Κώστα Βαξεβάνη, που κυκλοφορεί αύριο σε έκτακτη έκδοση 100.000 αντιτύπων: Το HOT DOC φέρνει στη δημοσιότητα τα ονόματα 2.059 Ελλήνων οι οποίοι έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη υπουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μέσο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού.
Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέπτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η απόφασή μας να δημοσιεύσουμε τα ονόματα είναι συνειδητή και εκτός από την ενημέρωση στόχο έχει να χτυπήσει το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται στη χώρα βάζοντάς την να δέχεται βολές από τη λάσπη του υπονόμου που πέφτει συνεχώς στον ανεμιστήρα.
και οι λιστές

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ......


Αναβαθμισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου με την τοποθέτηση νέου φυσικού χλοοτάπητα και άλλα έργα αποκατάστασης που ήταν απαραίτητα αποκτά το επόμενο διάστημα η Νέα Αλικαρνασός, οι Δημότες που ασχολούνται με τον αθλητισμό και το Αθλητικό Σωματείο ο «ΗΡΟΔΟΤΟΣ».
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ήδη έχει υπογράψει τη Διακήρυξη του έργου δηλώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό με ουσιαστικές παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές.
Υ.Σ Ο Ηρόδοτος είναι αντίπαλος το Κισαμικού στο περιφερειακό πρωτάθλημα  ...η μόνη διαφορά ότι βρίσκεται σε μια μεγάλη πόλη που ιθύνοντες ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, καθημερινά.

Και μιας και μιλάμε για ποδόσφαιρο δείτε πως μας βλέπουν οι Κρητικοί Ηρακλειώτες.....Με βάση την εικόνα που έδειξαν στα φιλικά αλλά και τις μεταγραφές, ο ΠΟΑ και ο Ηρόδοτος είναι τα πιο «καυτά» φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Η ομάδα του Ατσαλένιου έχει εκφράσει ανοιχτά τις φιλοδοξίες της ενώ στην Αλικαρνασσό οι τόνοι είναι πιο χαμηλοί. Από τις υπόλοιπες ομάδες του Ηρακλείου, ο Γιούχτας και η ΑΕΚ φαίνεται να είναι σε καλύτερη μοίρα. Το συγκρότημα των Αρχανών διαθέτει ένα αξιόλογο σύνολο ενώ οι «κιτρινόμαυροι» που επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια στην κατηγορία, σίγουρα μπορούν να σταθούν με αξιώσεις. Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ και τον Πατούχα, η αποδυνάμωση είναι αισθητή και ο στόχος είναι φυσικά η παραμονή. Από τις ομάδες εκτός Κρήτης, ο Κισσαμικός είναι σαφέστατα ο πιο δυνατός. Οι πρωταθλητές Χανιών διαθέτουν αρκετούς έμπειρους παίκτες και μπορούν να πλασαριστούν ψηλά.
Είμαστε εκτός Κρήτης έτσι και αλλιώς......

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ....

Καλεσμένους είχαμε σήμερα στην γειτονιά μας,- αμερόληπτο και καλό δημοσιογράφο- αλλά και κάμποσα κανάλια, για να ενημερωθούν σχετικά με τον αγώνα της επιτροπής για την ΔΟΥ και το Ειρηνοδικείο, μόνο που ξέχασαν να καλέσουν τους υποτιθέμενους φορείς αλλά και την αντιπολίτευση στην συνέντευξη.....Δεν πειράζει κύριοι θα την διαβάσετε αύριο την συνέντευξη στα Χανιώτικα Νέα .....ή θα την ακούσετε στα κανάλια, έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει και τίποτα. 
Για την ιστορία απών.... Εμπορικός σύλλογος, Μείζονα αντιπολίτευση, Ελάσσονα αντιπολίτευση.... τι χρειάζονται εξάλλου αυτοί..... η επιτροπή αγώνα παίζει και μπακότερμα.
Και για να μην χάσετε και τίποτα παρών ήταν η Νέα Τηλεόραση, το Κύδων αλλά και τα Χανιώτικα Νέα.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Γράφει ο Γεωργακάκης Δημήτριος*
Αιδώς Αργείοι, ντροπή σας Έλληνες
Αυτήν την χλευαστική φράση, καθώς λέει ο Όμηρος (Ιλιάδα Ε 787), εκραύγαζαν οι θεοί του Ολύμπου Ήρα και Ποσειδώνας, αλλά και ενδιάμεσα ο Αρχιστράτηγος Αγαμέμνονας, προς τους Έλληνες, βλέποντας τους, κυνηγημένους από τους Τρώες, να τρέχουν πανικόβλητοι για σωτηρία στην παραλία της Τροίας και κοντά στα καράβια τους, τότε που ο Αχιλλέας χολωμένος κατά του Αγαμέμνονα, δε συμμετείχε στις μάχες του Τρωικού πολέμου.
Κι αυτά τα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα Ομηρικά λόγια διάλεξα κι εγώ, για να εκφράσω με δημόσιο εξάψαλμο το μεγάλο αποτροπιασμό και την αηδιαστική χλεύη μου εναντίον εκείνων των σταυρωτήδων, που κάρφωσαν την Ελλάδα στο γκρεμνό και το Σταυρό του μαρτυρίου, όπως στην μυθολογία ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και η ΒΙΑ εκάρφωσαν στο βράχο του Καυκάσου τον Προμηθέα.
1) Αιδώς Αργείοι, ντροπή σας μεγάλη και αίσχος πολύ, τιποτένιοι (ανθ) Έλληνες, προφεσσόρες, ξενοσπουδαγμένοι, με τα υψηλόβαθμα ντοκτορά σας, αλλά με χαμηλόβαθμη εντιμότητα και ικανότητα, δημεγέρτες και λαοπλάνοι, πανούργοι και κακούργοι, που με τη "δημιουργική λογική" σας, παρουσιάζατε την Ελλάδα ως οικονομικώς ακμαία, ενώ ταυτόχρονα, διασπαθίζοντας λαό λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα, την παραδώσατε δολίως και εσκεμμένως στους μεγαλοτοκογλύφους και τους οικονομικούς δολοφόνους της Οικουμένης!
(Καημένε Πλάτωνα, που σωστά και διαχρονικά δίδαξες πως "Πάσα τε επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται")
2) Αιδώς Αργείοι, ονείδος και άλγος της Ελλάδας, (ανθ) Έλληνες, γαστέρες κενές, θηρία κακά, αεί ψεύτες, ωμοφάγοι προβατόσχημοι λύκοι, περιστερόμορφα πτωματοφάγα όρνεα, με τα ποικιλόμορφα, διαβόητα και πάντοτε ατιμώρητα ακάνδαλα σας (Βατοπέδι, ζήμενς, ομόλογα, χρηματιστήριο κ.α.π) κατρακυλήσατε τη Χώρα να πέσει ανίσχυρη στην απύθμενη καταβόθρα του αβάσταχτου χρέους και στο δασώδες βασίλειο του αιώνιου σκατού... (Συγνώμη, ευγενικέ αναγνώστη αλλά αισχρές λέξεις δεν υπάρχουν παρά μόνο αισχρές πράξεις)
3) Αιδώς Αργείοι, καταισχύνη σας και κρίμα μεγάλο, (ανθ) Έλληνες, όσοι πάσης Αρχής και Εξουσίας μεγαλοσχήμονες, μάγοι, μηχανορράφοι, δόλιοι, αγύρτες, που, αποβλέποντας μόνο τα κέρδη, μα στη δικαιοσύνη τυφλοί, εσυγκαλύψατε τα Τερατώδη και Εθνοκτόνα αυτά σκάνδαλα, με νόμους αίσχους. ("Περί ευθύνης υπουργών") και με ανήθικους δικολαβισμούς, και βγάλατε τους μαυροκόρακες λευκές περιστέρες!
(Χρόνια πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες- Βουλή, Εξεταστικές Επιτροπές, Δικαστικά και Ηγουμενοσυμβούλια κ.λ.π- και την ευλόγησαν.... Για να έβγει αληθινός ο λόγος, ότι σιμά η μέρα όπου το κάλλος θα παραδοθεί στις μύγες της αγοράς) Ελύτης
4) Αιδώς Αργείοι, κηλίδα μαύρη και ανεξίτηλο της Ελλάδος στίγμα, (ανθ) Έλληνες κερδαλεόφρονες, καιροσκόποι αδίστακτοι, αναιδέστατοι μαυραγορίτες, που βγάλατε τα εκατομμύρια σας έξω ή τα κρατάτε μέσα εφτασφράγιστο μυστικό, με ψεύτικες δηλώσεις, αφ' ενός μεν για να μην πληρώνετε φόρους, αφ' ετέρου δε σε ενδεχόμενη χρεωκοπία της Χώρας, να περισώσετε τον αθέμιτο πλούτο σας!
Ξεχνάτε όμως τη διαχρονική ρήση του Θουκυδίδη στις Ιστορίες του (Β' 60) που διδάσκει και λέει : "Η πόλη που ακμάζει ως σύνολο ωφελεί περισσότερο τους ιδιώτες, παρά εάν, ενώ ο καθένας ευτυχεί, εκείνη ως σύνολον αποτυγχάνει".
Δε διαισθάνεστε άραγε, πωρωμένοι στην συνείδηση και ποταποί φιλοτομαριστές πως αόρατοι καβαλάρηδες καραδοκούν στον ορίζοντα; Ή μήπως νομίζετε πως, σε μια ενδεχόμενη εθνική περιπέτεια εσείς θα γλυτώσετε και δε θα πάτε στο διάολο;
5) Αιδώς Αργείοι,αισχύνη και αφροσύνη μεγάλη (ανθ) Έλληνες γεννήματα όφεων και τέκνα εχιδνών, κάπηλοι της πολιτικής, γυρολόγοι, της ηθικής και μαέστροι της προπαγάνδας, που, εδώ και δυο χρόνια σχεδόν είχατε τις λίστες των λησταρχών του δημοσίου χρήματος, εν τούτοις όμως επικαλούμενοι συνταγματικά τάχα κωλύματα (προφάσεις εν αμαρτίαις), δεν τις παραδώσατε στην Δικαιοσύνη! Φυσικό ήταν αυτό, αφού " ένοχος ένοχον ου ποιεί" και " Όμοιος ομοίω αεί πελάζει"
"Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την κάμηλον καταπίνοντες"..... Κατα Ματθαίον.
6) Αιδώς Αργείοι, πολλή καταφρόνια σας και αίσχος (ανθ) Έλληνες πολιτικοί σώφρονες και ικανοί τάχα, μα φασουλήδες και σκύβαλλα της Ιστορίας, που αντί ν' αξιοποιήσετε τους φυσικούς πόρους και τους θαυμαστούς πολιτισμικούς θησαυρούς της χώρας, τους υποθηκεύσατε ανευθυνουπεύθυνα, παραδίνοντας "γη και ύδωρ" στους αδίστακτους τωρινούς οικονομικούς Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, υπογράφοντας εκείνα τα κατάπτυστα και δουλικά σας Μνημόνια! Και σαν να μην έφταναν ολ' αυτά, όπως οι Εβραίοι εσταύρωσαν τον Χριστό κι άφησαν ελεύθερο τον ληστή Βαραββά, έτσι και τούτοι, οι ανίκανοι πολιτικάντηδες και πραγματικοί θεομπαίχτες, βάζουν την φτωχολογιά να πληρώσει τα σπασμένα, ενώ εκείνοι που τον έφαγαν και οι μεγαλοκαραχαρίες μένουν στο απυρόβλητο!!
Ιμπρεσάριοι της αδικίας και Σταυροφόροι της προπαγάνδας, γιατί των πραγμάτων αλλάζετε τάξην; "Ο άρρωστος υπό του ιατρού θεραπεύεται, ουχ ο ιατρός υπό του ασθενούς περιοδεύεται, ο προσδεής υπό του πλούσιου δανείζεται, ουχ ο πλούσιος υπό του πένητος ερανίζεται" Ακούει κανείς;
συνεχίζεται....
*Φιλόλογος

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σήμερα στις 20:00 το βράδυ στην αίθουσα του Δημαρχείου Κισάμου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης, σχολιάζει την τρέχουσα επικαιρότητα. 

ΕΞΕΔΡΑΚΙΑΣ....

Σαν ένδειξη καλής θέλησης προς όλους μας....ας μην στηθεί εξέδρα φέτος.... εξάλλου λίγοι είναι εκείνοι που θέλουν πλέον να σκαρφαλώνουν σε αυτήν. Ας χαράξουν δυο γραμμές με τον ασβέστη και ας σταθούν εκεί οι επίσημοι μας.... 
Αφήστε που είναι δύσκολη και η μεταφορά της εξέδρας....αλλά και το ξεστήσιμο, μια βδομάδα μπορεί να κρατήσει......

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΑ,.....


......αλλά εδώ έχουμε την ιδιαιτερότητα να τα διοικούν οι τρόφιμοι τους», λέει ένας ελεύθερος (μη καθοδηγούμενος, όπως στα κανάλια) σχολιαστής. Αποδεικνύεται λοιπόν διαχρονική και εξαιρετικά επίκαιρη η κλασσική πλέον ρήση του πρεσβύτερου Καραμανλή, ότι «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο».
Πάρτε τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Η ΝΔ με αμέτρητα Ζάππειο 1,2,3 …20 και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να βάζουν κόκκινες γραμμές, υποσχόταν προεκλογικά ότι δεν θα μειωθούν άλλο μισθοί και συντάξεις, δεν θα θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα κλπ. Μετεκλογικά τα ξέχασαν όλα, έκαναν ακριβώς το αντίθετο και εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους.
Αλλά και από την άλλη πλευρά δεν πάνε πίσω. Δημόσια πρόταση για παραίτηση όλων των βουλευτών των «Ελεύθερων Ελλήνων» και του ΣΥΡΙΖΑ για να προκληθούν εκλογές απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος, για να λάβει την απάντηση από την Κουμουνδούρου, ότι εκλογές θα γίνονταν «μόνο για την αντικατάσταση των παραιτηθέντων βουλευτών και όχι γενικές». Ο μόνος που ενθουσιάστηκε με την πρόταση ήταν ο Ν. Μιχαλολιάκος, που ονειρεύεται τη Χρυσή Αυγή με διπλάσια ποσοστά.
Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, θα λέγαμε ότι όλο και περισσότερο τα κόμματα μοιάζουν με παιδική χαρά. Ψεύδος και παραπλάνηση οι μεν, ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής οι δε, με το φάσμα της χρεοκοπίας να πλανιέται πάνω από τη χώρα.
Ούτως ή άλλως κινδυνεύουμε από τον κακό εαυτό μας και δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδοτο στην τρέλα.
Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή θα ήταν η χώρα να πάει πάλι σε εκλογές. Τα πάντα θα τινάζονταν στον αέρα, η δόση του δανείου θα πάγωνε και ο κόσμος πραγματικά, όπως είπε ο Στουρνάρας, «θα πεινούσε», ενώ θα κατέρρεε κυριολεκτικά η οικονομία. Χρειάζεται λίγη σοβαρότητα και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Μουντάκης Νίκος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Επιτροπή γηπέδου υπάρχει άραγε; Όχι τίποτα άλλο αλλά είναι κακό σε ένα χώρο που αθλούνται πάνω απο 300 παιδιά να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη...και ο συντηρητή του γηπέδου να σας λέει τι χρειάζεται. Τρελά πράγματα συμβαίνουν στην γειτονιά μας.....30 άτομα προσωπικό σε παραλίες 30 άτομα με νέες συμβάσεις στον δήμο και στον μοναδικό αθλητικό χώρο που έχει ως τώρα η πόλη να μην υπάρχει παρά μόνο ένας..... 
-Ξέρω-ξέρω δεν έχει κέρδος το γήπεδο...μόνο φύρα είναι!!!

ΤΟΤΕ...ΤΩΡΑ;

Τεχνητοί ύφαλοι σε Κίσαμο και Ελαφονήσι Χανίων για αύξηση ψαρότοπων και ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού... λέγαμε το 2009. Μάλιστα ο κ. Αρχοντάκης νομάρχης τότε είχε υποσχεθεί ότι μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) θα βρεθεί η χρηματοδότηση από το τομεακό πρόγραμμα για την αλιεία.
Πέρασαν 3 χρόνια και απλά έχω μια απορία αν έγιναν οι μελέτες και έπεσαν οι υπογραφές.
Εδώ μπορείτε να δείτε τι λέγανε τότε.... 
Αυτό τουλάχιστον μπορούμε να το διεκδικήσουμε....ή κάνω λάθος;

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ CD ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΙ....


Μία αποκάλυψη που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Όπως είπε, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της Real, τον Ιανουάριο του 2011 -και ενώ είχε φτάσει στη χώρα μας το CD με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην HSBC- ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν μυστικά στην Ελβετία με τον επικεφαλής της τράπεζας αυτής.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου, επισήμανε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, που παραδέχθηκε κατά τη χθεσινή του κατάθεση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη συνάντηση αυτή, αρνήθηκε στη συνέχεια να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνηση τόσο για το αντικείμενο της συνάντησης όσο και για τα οποία αποτελέσματα παρήχθησαν.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι από τότε σταμάτησε κάθε ενέργεια γύρω από τα ονόματα της λίστας.
Βρε ούτε ένας εισαγγελέα δεν υπάρχει σε αυτήν την χώρα ..ούτε ένας;

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Και μετά κλαίμε εμείς που (κακώς) μας στέλνουν στα Χανιά.....δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν οι των Κυθήρων (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης), της Ιεράπετρας και Σητείας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου), της Μήλου (περνά στη Γ΄ Πειραιά), της Καρπάθου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου), και των Καλύμνου και Λέρου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Κω); 
Η μαγκιά λοιπόν ξεκινάει τώρα, και περιμένουμε να δούμε ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι δεν θα φύγει τίποτα άλλο, αλλά και πώς θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κάτι νέο για την πόλη μας. Το ότι καθημερινά κλαίμε για τα χάλια εκτός του ότι δεν συγκινεί κανένα, δεν δίνει......ανάπτυξη.
Πρώτη φορά στην ζωή μου συναντώ ανθρώπους να μας διαφεντεύουν και να μην έχουν άλλη κουβέντα να πουν εκτός από το ..λεφτά δεν υπάρχουν. 

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΓΝΩΣΤΑ -ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΠΗΛΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ
                                 ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ
                                 Η ΔΟΞΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ
                              ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ
                                    Η ΔΟΞΑ ΝΑ ΨΗΛΩΣΗ
ΦΩΤΟ. Δασκαλάκης Ιάκωβος

ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ....

Κατά περίσταση, η πατρίς γεμίζει μετεωρολόγους, εκλογολόγους, οικονομολόγους, σεισμολόγους, διεθνολόγους, Ελλαδολόγους, συνομωσιολόγους, σεξολόγους, συνταγματολόγους, τεχνολόγους βοηθούς Τράγκα, ειδικούς για τα κέρατα του δεσπότη, άσε πια τους γυρολόγους…κι όλοι τους αυθεντίες!
Ν.Β
-Πόσο είπαμε ότι πάει τώρα το λάδι...2,60-2,50-2,20-2,05...πόσο;

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ .....

Μετά τον δήμο Χανίων και ο δήμος Σφακίων μας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα μας ..... ώστε να κρατήσουμε τις υπηρεσίες μας στην πόλη μας. Φυσικά ευπρόσδεκτοι, αν και θα περιμέναμε ένα τέτοιο ψήφισμα να το έκαναν πρώτα οι όμοροι δήμοι μας.

ΚΕΦ=ΔΟΥ

Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται για την λειτουργία των πρώτων 34 που θα διευκολύνουν τους φορολογούμενους στις συναλλαγές τους με τις εφορίες στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος κατάργησης ΔΟΥ.  Στην Κρήτη έχουμε θα φτιαχτούν 3 ΚΕΦ στην Κίσαμο, Μίνωα Πεδιάδος και Χερσόνησο, αν βέβαια δεν αλλάξει γνώμη κυβέρνηση και το δικό μας το πάει ..... ανατολικότερα!
Βέβαια όσο το γρηγορότερο λειτουργήσουν τα ΚΕΦ, τόσο το συντομότερο θα ξεχάσουμε την αγαπημένη μας  ΔΟΥ ... που θα μας εξυπηρετούν: 

Στην Παραλαβή ....

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ...


«Σε κάθε Δήμο μπορεί να συγκροτηθεί το δευτεροβάθμιο όργανο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ονομάζεται Ένωση Γονέων του Δήμου και μπορεί να εκπροσωπείται στην ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων), όταν οι Ενώσεις ενός Νομού συστήσουν την αντίστοιχη Ομοσπονδία.
Θεσμικά έχει αντιπροσώπους σε επιτροπές συμβουλευτικού χαρακτήρα του οικείου Δήμου. Στον Νομό Χανίων έχει συσταθεί στον Δήμο Χανίων έως τώρα.
Πιστεύοντας ότι η παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας και ότι, σε περιόδους ύφεσης και κρίσης, η υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, αυξάνει την κοινωνική ανισότητα, σας καλούμε να συστήσετε Ενώσεις Γονέων στους Δήμους σας για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση και διεκδίκηση σε ό,τι αφορά τη μόρφωση αλλά και την καθημερινότητα των παιδιών μας. Προτείνουμε συγκέντρωση των υπαρχόντων Συλλόγων κάθε Δήμου και ενημέρωση από αντιπροσώπους της Ένωσής μας».
Η πρόεδρος της Έν. Γονέων Σοφία Μαλανδράκη, η γραμματέας Θέμις Σταθάκη.