Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ.....

Λίγες μέρες μετά την τεράστια καταστροφή των Εννιά χωριών και σε καθημερινά δημοσιεύματα, οι πολίτες και κάτοικοι των περιοχών αυτών προσπαθούν να καταλάβουν τι έφταιξε ..... φωτογραφίζοντας βέβαια στην απελπισία τους τις παραλήψεις μας (των).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του πρέσβης επί τιμής, Βασίλη Σημαντηράκη, αλλά και του Οδυσσέας Τωμαζινάκη που σχολίασαν αρνητικά την όλη εικόνα του κράτους, τονίζοντας τα εξής: «Το κράτος καθυστέρησε να επέμβει και όταν έγινε αυτό διαπιστώθηκαν τεράστιες ελλείψεις πυρόσβεσης, αφού και ο κρουνός στα Περβόλια δεν λειτουργούσε». Βασίλης Σημαντηράκης
 «Μας άφησαν να καούμε, ενώ αν το κράτος λειτουργούσε γρήγορα η φωτιά θα είχε σβήσει δίχως να γίνουν αυτές οι καταστροφές. Να μας βοηθήσουν και όχι να μείνουμε με τις υποσχέσεις, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι αρμόδιοι…». Οδυσσέας Τωμαζινάκης
Σειρά λοιπόν παίρνουν οι συσκέψεις ...και καλώς εχόντων των πραγμάτων, αλλά και με την γνώριμη κατάσταση των καταστροφών αλλού, σε καμιά δεκαριά χρόνια θα αποζημιωθούν αλλά και ...ξαναπρασινίσουν τα χωριά μας!

ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Διαβάστε στις 20.00 μ.μ την επιστολή δημοτικού συμβούλου...για τα δημοτικά μας χάλια.... Για το 19μηνο απραξίας, τα παχιά λόγια και τις συνέπειες αυτής της παρατεταμένης αδιαφορίας!!! 

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ


Στις αρχαίες πηγές αναφέρεται ως Αίγυλα ή Αιγιλία .Το μόνο ιστορικό γεγονός που συνδέεται με το νησί είναι η φυγή του βασιλιά της Σπάρτης Κλεομένη του Γ', μετά την ήττα του στη Σελλασία(222π.Χ).Ο Κλεομένης στο δρόμο του για την Αίγυπτο έμεινε μια μέρα στην Αίγυλα περιμένοντας το πλοίο. Στο νησί σώζεται μια τειχισμένη πόλη, έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων,που χρονολογείται από τα τέλη του 4ου έως τις αρχές του 1ου αιώνα π.Χ.
Η πόλη, όπως φαίνεται από τις επιγραφικές μαρτυρίες αλλά και από τα αρχαιολογικά ευρήματα, συμμετείχε στην πειρατική δραστηριότητα που ανέπτυξαν κατά την ελληνιστική εποχή οι κρητικές πόλεις. Από τις έως τώρα ανασκαφές διαπιστώνουμε ότι την κυριαρχία στο νησί πρέπει να είχε η πόλη της Δυτικής Κρήτης Φαλάσαρνα, της οποίας η πειρατική δράση ήταν γνωστή και η οποία καταστράφηκε, όπως και η Αίγιλα, κατά την εκστρατεία των Ρωμαίων, το 69-67 π.Χ., κατά της «Πειρατείας». Το νησί πέρασε φάση πλήρους ερήμωσης για  χρονικό διαστήμα μεγαλύτερο των 300 ετών μεταξύ των ετών 1423-1782.Η πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων έφτασαν στα Αντικύθηρα στα τέλη του 18ου και του 19ου αιώνα από την περιοχή της Κίσσαμου και των Σφακιών της Κρήτης.

Οι ανασκαφές χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από την Κοινότητα Αντικυθήρων, η οποία προσφέρει τα καταλύματα και τα έξοδα διατροφής των συμμετεχόντων, ενώ συμμετέχει σε μικρό ποσοστό και η 'Β ΕΠΚΑ. Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν ..........

ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΜΑΣ


Πολυπολιτισμικό σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Έστησαν παζάρι και πουλούσαν σκοτωμένα σκυλιά οι λαθρομετανάστες..
Σοκ προκάλεσε σε όσους Έλληνες πολίτες βρέθηκαν στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είδαν σκυλιά σκοτωμένα, κρεμασμένα ανάποδα σε ένα φρικιαστικό αυτοσχέδιο παζάρι «κρέατος».
Αυτό καταγγέλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας, τηλεφωνώντας έντρομοι και γεμάτοι οργή στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Με ανακοίνωση της Φιλοζωικής, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, γίνεται λόγος για πληθώρα επώνυμων καταγγελιών για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες όταν είδαν κρεμασμένα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές».
Τις καταγγελίες αυτές, έρχονται να επιβεβαιώσουν δεκάδες άλλες που αφορούν στην εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες. Η Φιλοζωική γνωστοποιεί στους Έλληνες πολίτες ότι τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να καταγγέλλονται στην Άμεση Δράση προκειμένου να επέμβουν στον τόπο του συμβάντος για τη σύλληψη των δραστών.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πράξεις αποτελούν ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από τον νόμο (3170/03 και 1197/81), ενώ ο υπό ψήφιση νόμος για την προστασία των μικρών ζώων στη χώρα μας θα είναι πολύ αυστηρότερος προβλέποντας μάλιστα πολυετείς φυλακίσεις άνευ δικαιώματος εξαγοράς.

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ.....

Εντός των ημερών θα έχουμε την πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής από γεννήσεως του δήμου!!! Μπράβο μας, αλήθεια με τις παλιές αποφάσεις τι θα γίνει;
Πάντως μην με ρωτάτε ποια κατασκευή θα πέσει...ψάξτε στο διαδίκτυο και στην διαύγεια του δήμου μας!!!

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας από την Π.Α.Ε. Πλατανιάς. Ήδη έχουν διατεθεί περί τα 1.500 εισιτήρια και το ενδιαφέρον της φίλαθλης κοινής γνώμης των Χανίων και γενικότερα της Δυτικής Κρήτης παραμένει μεγάλο.
Για τον λόγο αυτό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων από την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Κισάμου επιθυμούν την αγορά εισιτηρίου διαρκείας, αντιπροσωπεία της Π.Α.Ε. θα βρίσκεται την Πέμπτη 2 Αυγούστου (από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι), στο καφέ «Αέρας» στην πλατεία Τζανακάκη (κεντρική πλατεία) στο Καστέλλι Κισάμου.
ΠΗΓΗ

ΑΡΘΡO


Σκοτώνοντας τὴν γλῶσσα (καὶ) μὲ τὴν ἐπιείκια
Του Γιάγκου Ανδρεάδη *
Διορθώνοντας εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες εκατοντάδες γραπτά φοιτητών και φοιτητριών κάθε εξάμηνο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο παρακολουθούσα αποκαρδιωμένος την όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση του γλωσσικού τους οργάνου. Τα συμπτώματα ήταν αρκετά και δεν είχαν πάντοτε να κάνουν μόνο με την μορφολογία, δηλαδή την γραμματική και το συντακτικό και το λεξιλόγιο. οι εξεταζόμενοι υποτίθεται ότι έγραφαν και γράφουν στο μονοτονικό. Στην πραγματικότητα ο τόνος σε πολλά γραπτά είχε υποκατασταθεί από μια τελίτσα, ενώ σε αρκετά το μονοτονικό είχε γίνει… ατονάλ, καθώς απουσίαζε κάθε τονισμός. Το ποσοστό των απλοϊκων εκφράσεων και των ακυρολεξιών αυξάνονταν συνεχώς, και αυτό που συνέβαινε δεν οφειλόταν απλώς στο φαινόμενο που αποκαλούμε λεξιπενία, φτώχια δηλαδή του λεξιλογίου. Το είδος των λαθών έδειχνε ότι η -προβληματική- επαφή που είχαν όσοι έκαναν αυτά τα λάθη με τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσαν ήταν περισσότερο ακουστική παρά οπτική. Η συνήθης έκφραση «οσαναναφορά αυτό το ζήτημα», (αντί για όσον αφορά) είναι ένα κλασικό τέτοιο παράδειγμα όπου ο γράφων καταφεύγει σε κάτι που έχει αρπάξει λανθασμένα το αυτί του, κάτι που συνήθως συμβαίνει με τις ξένες γλώσσες. Επιπλέον, τα ορθογραφικά λάθη ήταν τόσα και τόσο εξωφρενικά, ώστε επέμενα στους φοιτητές, ιδίως σε αυτούς που δίδασκα το μάθημα Δημιουργική γραφή, να χρησιμοποιούν ορθογραφικό λεξικό, τόσο στις ασκήσεις στην τάξη όσο και στις εξετάσεις. Ακόμη, κάτι πιο ανησυχαστικό, αυτό που χανόταν και χάνεται όλο και παραπάνω είναι η ικανότηταυπόταξης, σωστής δηλαδή σύνδεσης κύριων και δευτερευουσών, αιτιολογικών, συμπερασματικών κ.λ.π. φράσεων, δηλαδή η ικανότητα να συνδέονται μεταξύ τους τα διάφορα νοήματα. Τέλος τα γραπτά έφεραν και φέρουν την σφραγίδα του φροντιστηρίου. Πομπώδεις σοβαροφανείς εκφράσεις του τύπου «από την πρώτη στιγμή κατά την οποία ο άνθρωπος» έστω και αν το ζήτημα αφορούσε την ηλεκτρική κουζίνα ή «αποδεικνύεται με τον τρόπο αυτό ότι» ακόμα και αν επρόκειτο για κάτι το τόσο αποδείξιμο όσο είναι η διαφορά του φύλου των σεραφείμ από αυτό των χερουβείμ. Εννοείται ότι το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου είχε και γλωσσικά μαθήματα, όπου μάλιστα δίδασκαν ικανοί φιλόλογοι. Όσο όμως γνωρίζω, οι διδάσκοντες αυτοί δίδασκαν ......

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΣΒΗΣΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ!!!!!!


Έσβησε η Ολυμπιακή φλόγα χθες στις 22:14'
Έκπληκτοι αυτόπτες μάρτυρες είδαν χθες το βράδυ στις 22:14' την Ολυμπιακή φλόγα να σβήνει,και οι διοργανωτές δήλωσαν ότι δεν οφείλεται σε κάποιο λάθος δικο τους,αλλά στην αναγκαία μετακίνηση της από τους εργάτες σε διαφορετικό σημείο!
Φυσικό ήταν να αρχίσουν οι συζητήσεις για το απαράδεκτο γεγονός,αφού η Ολυμπιακή φλόγα πρέπει να παραμένει αναμμένη καθ'όλη την διάρκεια των αγώνων και να είναι ορατή ακόμα και στους θεατές εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου!
  Άλλο ένα ευτράπελο των φετινών Ολυμπιακών αγώνων,το οποίο όμως θεωρείται το λιγότερο ακατόρθωτο,αφού δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν,σε καμμία ολυμπιακή διοργάνωση!!!!!
ΠΗΓΗ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Είπαμε οι εναπομείναντες παράδεισοι είναι ακόμα εδώ ... στην Κίσαμο, όμως πολλές φορές είναι σαν το ξεχνάμε το παρακάνουμε και θέλουμε να καταστρέψουμε οτι η φύση δημιουργεί...τέλεια. 
Τι δουλειά έχουν λοιπόν οι ομπρέλες πάνω στο κύμα.....εκεί είναι του λαού ο τόπος!!!! 

ΑΜΑΝ ΠΙΑ

Κύριοι Καστελλιανοί αρκετά πλέον με την ανέχεια που δείχνει προς εμάς η πολιτεία, αλλά και ο δήμος. Το 98% των κατοίκων δυστυχώς είμαστε βρώμοι.... Μια βόλτα στην πόλη αποδεικνύει τα αυτονόητα. Ας τα περιμένουμε όλα από την δημοτική μας αρχή .... τα περισσότερα μαγαζιά ούτε που συγκινούνται να σκουπίσουν το πεζοδρόμιο τους, τα περισσότερα μαγαζιά βρίσκουν την εύκολη λύση να πετούν οτιδήποτε άχρηστο στους παραγεμισμένους κάδους .." άσε θα περάσει ο σκουπιδιάρης και θα σκουπίσει" .... Μερικά μαγαζιά βέβαια το έχουν παρακάνει.... κύριοι κρεοπώλες και ιχθυέμποροι υπάρχει ειδικός κάδος για τα ζωικά απορρίμματα..στα σφαγεία..αν βαριέστε να κάνετε τ΄αυτονόητα κακό δικό σας.....υπάρχει και εισαγγελέας. Απαράδεκτη κατάσταση με τους κάδους να βρωμοκοπάνε καλοκαιριάτικο.....
- Και κάτι πρέπει να γίνει και με τους "μετανάστες μας" που την βγάζουν όλο το βράδυ με μπύρες μπρος από το Μουσείο .....  

ΘΕΟΧΑΡΑΚΕΙΟ....

Τελικά, όπως λένε και τα παιδιά της ΝΕ.ΚΙ, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.... και το Θεοχαράκειο ξαναδουλεύεται. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει η περίφραξη αλλά και η ηλεκτροδότηση του τώρα, .... και στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει με το ταρτάν!! 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕ.ΚΙ

Διαγωνισμός τριπόντων...... Και όπως με πληροφόρησαν αυτήν την Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα έργα.....στο Θεοχαράκειο, αυτήν την Δευτέρα, αλλά θα μου πείτε υπάρχουν και άλλες Δευτέρες.
Πάντως ένα είναι το σίγουρο του χρόνου θα έχει δικό της γήπεδο η ΝΕ.ΚΙ, κι ας μην το ξέρουν ούτε οι ίδιοι!!!


ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ ...


....οι άρχοντες του βουνού!
Τα γένη, οι συνήθειες και ο τρόπος διοίκησης, σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Προβλεπτή του Βασιλείου της Κρήτης, το 1589
Tου Σπύρου Ι. Ασδράχα*
Είναι άγριοι, όπως και ο τόπος της, ανυπόταχτοι και χωρισμένοι από άσβεστο μίσος, αλλά με μια ισχυρή συνεκτική αναφορά: το μένος και, τον επίσης κοινό, γενεαλογικό μύθο: είναι «αρχοντορωμαίοι» με ρίζες στη χαμένη βασιλεύουσα, την Πόλη, το «κλειδί» της Ρωμανίας. Πρόκειται για τους Σφακιανούς, που συνθέτουν την αντίθετη εικόνα των καθημαγμένων της γης, για τους οποίους μιλούσαμε στο προηγούμενο σημείωμα. Φυσικά, δεν έχω την αφελή πρόθεση να συνοψίσω σε λίγες αράδες την ιστορία των Σφακιών και των Σφακιανών. Αν και δεν χρειάζεται, ας ξεκαθαρίσω πως ό,τι θέλω να διηγηθώ είναι μυριόλεκτο, δεν αποτελεί δικό μου εύρημα: ανήκουν σε μια έκθεση του Γενικού Προβλεπτή του Βασιλείου της Κρήτης Zuane Mocenigo, συνταγμένη το 1589 μετά τη λήξη της θητείας του στο αξίωμα αυτό. Την έκθεση δημοσιεύει με μια μετάφραση σε ακριβόλογη καθαρεύουσα γλώσσα ο γνώστης και επόπτης της Κρητικής Ιστορίας Στέργιος Σπανάκης στον πρώτο τόμο (1940) των πολύτιμών του και πολύτομων Μνημείων της Κρητικής ιστορίας.
Ο Mocenigo θα αφιερώσει μια ενότητα της έκθεσής του στα Σφακιά και στους Σφακιανούς. Οπως ήδη είπαμε είναι χώρα άγρια και άφορη, δηλαδή δεν είναι κάμπος, πεδιάδα. Οι κάτοικοί της διασπαρμένοι σε χωριά, αλλά .....

ΦΤΩΧΕΙΑ......

Δυστυχώς και στην γειτονιά μας άρχισε να παρατηρείτε το φαινόμενο αυτό..... Κρεβάτι το παγκάκι της παιδικής χαράς η κουβέρτα διπλωμένη και η βαλίτσα -μια νάιλον τσάντα- κρεμασμένη από την αλμυρίκια. Δεν είναι μετανάστης άλλα μια άπορη Ελληνίδα.... δέσποτα μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτήν... 15 μέρες τώρα κοιμάται στα παγκάκια!!!

Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΝΕΝΙ


Ένα οδοιπορικό του δημοσιογράφου Γιάννη Κάκανου!

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΕΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ


Έφυγε σήμερα ένας ακόμα μεγάλος Κισαμίτης.... ένας πραγματικός άνθρωπος, ένας γνήσιος γιατρός, ένας ονειρευτής του τόπου του, ένας σύγχρονος Οδυσσέας, ο Σπύρος Καστανάκης. Ένας καταξιωμένος Κισσαμίτης που παραμέριζε τίτλους και αξιώματα για χάρη της μεγάλης του αγάπης, του τόπο του.   

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...... 

ΜΠΑΣΚΕΤ......

Η ΝΕ.ΚΙ, η νεολαία μας για άλλη μια φορά θα διοργανώσει το τουρνουά 3Χ3 στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου.... Σήμερα η πρεμιέρες του τουρνουά για παίδες -άντρες και γυναίκες.
18.30 μ.μ η κλήρωση και κατευθείαν οι αγώνες..... στο 1ο Γυμνάσιο...ξεχάστε το Θεοχαράκειο.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ


Η γιαγιά μου, που πολλά είχαν δεί τα μάτια της, μας υπενθύμιζε πάντα πως “ο λύκος κι αν εγέρασε και άλλαξε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε  την κεφαλή του“.
Τη θυμήθηκα καθώς διαβάζω τελευταία τις δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
-Ο κ. Βενιζέλος ζητάει τη ..χαλάρωση του Τειρεσία λές και ένα χρόνο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, δεν μπορούσε να το κάνει!
-Ο αποτυχών να εκλεγεί βουλευτής, τέως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με .... μεταπτυχιακό στη σκανδαλολογία,  αναρωτιέται ποιός είναι ο μισθός του Προβόπουλο, λές και  ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να τον μάθει ο .... γάτος!
-Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν δήθεν ..τη δυσφορία τους για την τοποθέτηση του Δραβίλα στην ΕΥΠ, αλλά βολεύουν  τον Καλλημέρη στην ΕΡΤ!
-Διαμαρτύρονται για την αποστρατεία του αρχηγού ΓΕΣ, αλλά ξεχνάνε ότι για να γίνει αρχηγός, ο Μπεγλιτης θυσίασε οκτώ ικανότατους αξιωματικούς.
-Ο Χρυσοχοϊδης, που ξέχασε να διαβάσει το μνημόνιο, θυμήθηκε οτι η κυβέρνηση κάνει .... κομματικές τοποθετήσεις, ενω παραμένει ακόμα Διοικητής του ΙΚΑ ο πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ!
-Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω κρίσης, αποφάσισε αίφνης να θέσει θέμα εκλογικού νόμου. Γιατί; Γιατί προφανώς γνωρίζει ότι  το ΠΑΣΟΚ θέλει καιρό να ξαναγίνει πρώτο κόμμα και επιθυμεί  ένα εκλογικό σύστημα το οποίο να διευκολύνει τις κυβερνήσεις συνεργασίας! Για να παραμένει κυβερνητικός εταίρος!
Η αλήθεια είναι απλή:
Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και δεκαετίες,έπαψε να είναι πλέον κόμμα και μετατράπηκε σε ένα μηχανισμό άσκησης εξουσίας.
Η εξουσία είναι αυτοσκοπός και η ισχυρότερη …συγκολλητική δύναμη!
Συμμετέχει στην Κυβέρνηση για να … ξεμυτίσει και να ξεχαστεί η προηγούμενη κυβερνητική θητεία του.
Όσο περνάει ο καιρός θα αποθρασύνεται.
Για αυτό και με το ΠΑΣΟΚ δεν  πρέπει ποτέ να εφησυχάζεις.
Είναι το τρίτο κόμμα της Βουλής, ηττημένο δυο φορές.
Όχι μόνο δεν μπορεί να θέτει όρους, αλλά έχει υποχρέωση να συνδράμει την κυβέρνηση για να θέσει μια τάξη στο χάος που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε.
Το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαστικός εταίρος.
Δεν είναι σύμμαχος…
Ας μη το ξεχνάνε μερικοί  γοητευμένοι από την εξουσία..
Αδέξιος Δεξιός

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


Σε μειώσεις 15% των μισθών των αιρετών και των δύο βαθμίδων, προχωρά η κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο μέτρο συζητιόταν στο πλαίσιο των περικοπών ανά υπουργείο και τελικώς αποφασίστηκε να ενταχθεί στο συνολικό μέτρο για το πολιτικό προσωπικό και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Έτσι λοιπόν στον δήμο μας οι μισθοί κατρακυλάνε στα επίπεδα:
Δήμαρχος        Από 3.162,28 σε 2.700,00
Αντιδήμαρχος  Από 1.581,14 σε 1.350,00
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου  Από 1.686,55 σε 1.440,00
Βέβαια το ορθό θα ήταν να πληρώνεται μόνο ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι σαν καλοί εθελοντές του τόπου να εργάζονται τζάμπα...αλλά θα μου πείτε τώρα, βενζίνες και φθορές στα ελαστικά δεν καλύπτονται πλέον .. αφού οι περισσότεροι μένουν εκτός .... όπως πάνε τα πράγματα σε κάμποσο καιρό ούτε αντιδήμαρχος δεν θα θέλεις να γίνεις...... 

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...


.....Τους οδηγούν σε κατάρρευση για να ιδιωτικοποιήσουν τα σκουπίδια! 
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι δήμοι σε ολόκληροι τη χώρα προκαλώντας ντόμινο στην αγορά και γκρεμίζοντας λειτουργικές δομές του κράτους. Με την οικονομική επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κρέμεται από μια κλωστή και αρκετούς δήμου να βρίσκονται σε άτυπη στάση πληρωμών η πρόταση της ΡΑΕ για αποσύνδεση των δημοτικών τελών από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα οδηγούσε σε ακαριαία κατάρρευση και σε φαινόμενα ντόμινο καθώς είναι πολλές οι εξαρτημένες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι άμεσα και έμμεσα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απεξάρτηση των δήμων από τον προϋπολογισμό και η δημιουργία νέων πηγών εσόδων για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το πλαίσιο ασκούνται πιέσεις προς τους τοπικούς άρχοντες να συναινέσουν σε ιδιωτικοποιήσεις εξπρές διαδικασιών των δήμων όπως η αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων και η είσπραξη δημοτικών τελών.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα κάνει πράξη τη δέσμευσή της για διεύρυνση των αποκρατικοποιήσεων, θα μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού και θα κόψει τον ομφάλιο λώρο δήμων-κεντρικής κυβέρνησης.
Αυτό το σχέδιο θα οδηγήσει –σε δεύτερη φάση- σε διαφορετικά ...

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

«Κάποιος που αποφοίτησε από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε. Όμως επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα δεν σημαίνει να του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του τη άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα 
σχολεία» Αρχιεπίσκοπος για την Ρεπούση.... και συνέχισε.....

«Αυτοί που θεμελίωσαν την Ε.Ε., ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε. Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα. Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν εγκυκλίους ας πάνε όπου θέλουν. Είναι ελεύθεροι. Δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν»


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΛΑΚΚΟΥΒΑΣ

 Ευτυχώς εμείς στην πόλη που κλείσαμε τις λακκούβες εγκαίρως.... γιατί αλλιώς θα γινόμαστε "διάσημοι" όπως στις φωτογραφίες .....

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΛΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΟΣ.....

Οι υπεύθυνοι διαμηνύουν ότι ο βιολογικός λειτουργεί κανονικά και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει διαρροή... προς την θάλασσα. Δεν έχω κανένα λόγο να μην τους πιστέψω, εξάλλου η ρύπανση ήταν σε όλο τον κόλπο -από Καλυβιανή ως και Νοπήγεια- πράγμα που δεν συνηγορεί να έγινε από τον μικρό μας βιολογικό. Βέβαια καλό είναι οι υπεύθυνοι να δούνε από πηγάζει αυτή η ρύπανση.....από τους επιτήδειους που τα ρίχνουν στην θάλασσα, από τα καραβάκια του Αιγαίου ή μήπως είναι ένα τοπικό γεγονός και πήρε έκταση λόγω της άπνοιας που είχαμε την τελευταία βδομάδα;
Φυσικά μιας και υπάρχουν μηνιαίες μετρήσεις για τα νερά του κόλπου καλό είναι να τοιχοκολλούνται και στα σημεία που οι λουόμενοι κάνουν μπάνιο...

ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Εντός των ημερών θα μας κάνει επίσκεψη η ΠΑΕ Πλατανιάς...ετοιμάζονται για τα σαλόνια και θέλουν την οικονομική βοήθεια μας..... Βέβαια με την οικονομική στενότητα δεν είναι καιρός για τέτοια, όμως αν αγοράσουμε εισιτήρια διαρκείας ίσως είναι η καλύτερη περίπτωση μιας και είναι και "ανταποδοτικά". Δίνεις 200ε βοηθάμε την ομάδα και έχουμε εξασφαλίσει θέση για να δούμε και τον Πλατανιά αλλά και την αγαπημένη σου ομάδα όταν θα βρίσκεται εδώ στα Χανιά. Εντός των ημερών λοιπόν, θα μας επισκεφτούν ...όσοι πιστοί προσέλθετε!!!

ΚΑΔΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ...

40 χρόνια υπήρχε το ΚΤΕΛ στην μικρή μας πλατεία και άλλα τόσα οι διάφορες υπηρεσίες και το Μουσείο....ποτέ δεν υπήρχε κάδος σκουπιδιών εκεί.... έφυγε το ΚΤΕΛ και στην θέση του ξεφύτρωσε ένας κάδος που ξεχειλίζει καθημερινά από σκουπίδια. Δεν μας έφταναν που δεν έχουμε την καθημερινή καθαριότητα στην πόλη, αναγκαζόμαστε να μαζεύουμε τις βρομιές του καθενός....
Οι κάδοι είναι σε προκαθορισμένα σημεία και όχι όπου θέλει ο καθένας να βάζει και ένα δικό του.... άντε γιατί βρομίσαμε καλοκαιριάτικο.
Καλό είναι να πλύνονται που και που ..αλλά θα μου πείτε τι ζητάς τώρα;

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΔΟΥ

Aρχές Οκτωβρίου κλείνει η ΔΟΥ Κισάμου ... σιγά το νέο θα μου πείτε, αλλά και πως κρατήθηκε τόσο καιρό είναι άξιο απορίας. Έτσι μετά από την ΔΕΗ τον ΟΤΕ πάει και η ΔΟΥ και ακολουθούν οι επόμενες υπηρεσίες.

ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Εκρηκτική κατάσταση δημιουργεί η καθυστέρηση της δόσης, ο αποκλεισμός από την ΕΚΤ και η καθυστέρηση των ανακεφαλαιοποιήσεων!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Εκρηκτική κατάσταση δημιουργείται πλέον τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα μετά και την επίσημη ανακοίνωση της καθυστέρησης εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα.
Το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργείται για τον Αύγουστο ανέρχεται στα €3,5 δισ. καθώς λήγουν ομόλογα που έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Η εξέλιξη αυτή προστίθεται στην απόφαση την ΕΚΤ να κλείσει τη στρόφιγγα στις ελληνικές τράπεζες από χθες και στην καθυστέρηση των ανακεφαλαιοποιήσεων. Είναι πλέον προφανές ότι το Δημόσιο θα επιμείνει στη στάση πληρωμών προς την εσωτερική αγορά και οι τράπεζες θα συνεχίσουν την αμυντική πολιτική αδυνατώντας να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά λόγω έλλειψης κεφαλαίων.
Η επόμενη δόση ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου .........

ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ UNESCO ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ


Του Σωτήρη Μεταξά
Το "κόλπο γκρόσο" για την ένταξη της Κνωσού στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco ετοιμάζονται να κάνουν φορείς της Κρήτης, παρακάμπτοντας τα προβλήματα που παρουσιάζει ο φάκελος του μινωικού ανακτόρου με ένα ... τρικ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κρήτη "εγκαταλείπει" την προσπάθεια για την ένταξη, μεμονωμένα, της Κνωσού στην Unesco και συντάσσει νέο φάκελο με τίτλο "Μινωικός Πολιτισμός", στον οποίο θα περιλαμβάνονται τα σημαντικότερα μνημεία του μινωικού πολιτισμού που εντοπίζονται στο νησί, δηλαδή, η Φαιστός, η Ζάκρος και ο αρχαιολογικός χώρος Μαλίων, με την Κνωσό βεβαίως να δεσπόζει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Αρμόδιοι παράγοντες που επεξεργάζονται το φάκελο με κωδικό όνομα "Μινωικός Πολιτισμός" εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της Κνωσού στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, καθώς τα ...

ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

"Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά", δήλωσε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ......
Με το μπαρτόν αυτή η διεθνής ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ θα την αφήσει να τρέξει;
-ΡΕ ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΟΖΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!!!!!!!
Έχασα και τον Συριζαίο που θα με έκανε να ντρέπομαι και δεν ξέρω τι θα κάνω τώρα;

ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ.....

 Ξέρω ένα νταμάρι που φτιάχνει θέατρο για 2000 κόσμο.... με πάρκινγκ και άπλα......

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟΥ...... ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ;

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Περαθωράκη στην Gallery  "Bonsai art" στον Τράχηλα Κισάμου.  Από της 27 Ιουλίου ως 10 Αυγούστου ο Γιάννης Περαθωράκης θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του, με έργα σε καμβά.  

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ

1500 άτομα σε ένα χώρο που χωράνε μετά βίας 700-800.... να  λοιπόν γιατί είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός Καστελλιανού θεάτρου.... 
Τα νταμάρια χάσκουν και ασυγκίνητοι οι υπεύθυνοι σπρώχνονται για το ποιος θα καθίσει στην πρώτη σειρά. 
-Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της ΝΕ.ΚΙ που μπορούν και κάνουν αυτό που οι υπόλογοι ξέχασαν, να μας προσφέρουν δηλαδή, καταξιωμένους ερμηνευτές και υπέροχες εκδηλώσεις.

ΧΑΡΧΑΛΗΣ

Από το αρχείο του Γιώργου Βαβουλέ!

ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ....


Γράφει ο Μουντάκης Νίκος
Το σενάριο της νέας αναδιάρθρωσης χρέους για την Ελλάδα ρίχνει εκ νέου στο τραπέζι το Reuters επικαλούμενου ευρωπαίους αξιωματούχους που έχουν δει τα στοιχεία της εν εξελίξει αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που θα έχει όμως μια τέτοια κίνηση σε αυτή τη φάση είναι ότι θα απαιτηθεί να χάσουν λεφτά η ΕΚΤ και οι χώρες που δάνεισαν στην Ελλάδα. Το Reuters επισημαίνει, βέβαια, ότι δεν υπάρχει διάθεση για κάτι σε αυτή τη χρονική περίοδο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Το θέμα αναμένεται να τροφοδοτήσει την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα κατά τις επόμενες μέρες αλλά τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ θα αποφύγουν να το σχολιάσουν ευθέως ενώ θα διαψευστεί μέσω διαρροών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας. 
Πηγές εντάσσουν αυτό το δημοσίευμα σε πληροφορίες που δόθηκαν με σκοπό να προλειανθεί το έδαφος με στόχο να ενισχυθεί η πίεση προς τη Γερμανία και να καλλιεργηθεί κλίμα γενικευμένης κρίσης και κατάρρευσης.
Αξιωματούχοι των Βρυξελλών εκτιμούν ότι ίσως αυτό το θέμα αποτελέσει –αν το διαχειριστεί σωστά ελληνική κυβέρνηση- το διαβατήριο της Ελλάδας για την προσκόλληση στο άρμα της Ιταλίας και της Ισπανίας το οποίο θα στηριχθεί και από τη Γαλλία.
Παράλληλα στα διεθνή Media .......

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;


Ένα πολύ γνωστό πρόσωπο έχει ήδη επιλεγεί και αναμένεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να είναι ο Γενικός Διευθυντής και το Στέλεχος που θα τρέξει διοικητικά την εταιρεία Υποδομές Κρήτης. Παρά την πίεση που υπήρξε από πλευράς Ηρακλείου αλλά και Ρεθύμνου, ήδη στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών κ.Καλογιάννη, το όνομά του στελέχους αυτού που είναι από τα Χανιά, είναι πρώτο στη λίστα των υποψηφίων, τόσο λόγω του πλούσιου βιογραφικού του, όσο και λόγω της σχέσης που έχει με τον υπεύθυνο του έργου της Εγαντίας κ. Μέρμηγκα, ο οποίος και τον πρότεινε από τα Ιωάννινα. Με τον αδερφό άλλωστε του ίδιου συνεργάζεται εδώ και χρόνια στο Εκπαιδευτικό και Συνεδριακό Κέντρο της ATEbank
Ο ίδιος πάντως φαίνεται να το σκέπτεται λόγω της πρότασης που φαίνεται να του έχει γίνει σύμφωνα με την οποία (δεν διαψεύδεται μέχρι σήμερα), αναλαμβάνει υπεύθυνος της ομάδας του Πλατανιά που ανέβηκε στην Α Εθνική για τις σχέσεις με Super League ΕΠΟ, ΕΠΑΕ ενώ θα έχει και ρόλο ειδικού συμβούλου και συνεργάτη του Προέδρου, με παράλληλο τεχνικό ρόλο συμβούλου και στην τηλεόραση Κύδων αφού ο Πρόεδρος του καναλιού είναι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Ο ίδιος συνδέεται φιλικά και με την νέα Γενική Διευθύντρια από 11 Μαΐου της τηλεόρασης Κύδων κυρία Αλεξάνδρα Μπράττη από την εποχή που η τελευταία ήταν στο Εμπορικό του Αντέννα.
Το εν λόγω άτομο θεωρείται ότι μπορεί να φέρει κρατική χρηματοδότηση από την Αθήνα, έχει σοβαρές επαφές με παράγοντες της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής του νησιού και το όνομά του έχει ακουστεί κατά καιρούς για πολλές θέσεις, αλλά ο ίδιος προτιμάει να κρατάει χαμηλό προφίλ. Είναι πάντως αποδεκτός από όλους, καθώς και από το σύνολο των τοπικών παραγόντων που έχουν λόγο για την εταιρεία, ενώ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κοπάση και Παπαδογιάννη έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ....ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Πως γίνεται σ' αυτήν τη χώρα, αυτού που διοικούν και εξουσιάζουν, να έχουν τόσο γρήγορα αντανακλαστικά όταν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις που είναι κατά της ιδίας τους της χώρας και όταν προωθούν λύσεις αυτοτιμωρίας;
Που να βρίσκεται αυτή η τόσο μεγάλη ευαισθησία τους σε όλα τ' άλλα ζητήματα που τυραννούν ολόκληρο λαό;
Πόσο δύσκολο θα ήταν μια επίπληξη στην αθλήτρια μας για συνετισμό και να έμενε εκεί το θέμα;
Από πότε το να αναπαραγάγεις ένα -έστω- κακόγουστο αστείο, είναι ισότιμο και ισάξιο ποινής, όσο είναι και το ντοπάρισμα;
Γιατί δε συλλαμβάνουν τότε, αυτόν που το πρωτοεγραψε ή το σκιτσογράφο π.χ. του παρακάτω σκίτσου;
Από πότε θεωρείται ρατσιστικό, το να επιδεικνύεις, με οποιοδήποτε τρόπο, όπως είναι η γελοιογραφία, το ανέκδοτο, η αφίσα κ.α., ένα μεγάλο πρόβλημα της χώρας σου, όπως είναι αυτό της παράνομης λαθρομετανάστευσης;
Πως είναι δυνατόν το σχόλιο μιας μικρής και άσημης αθλήτριας ("επικίνδυνης" όμως για κατάκτηση μεταλλίου), να είναι το 1ο θέμα στα δελτία του BBC, αντι για τα τραπεζικά σκάνδαλα στην Αγγλία ή την καθημερινή αιματοχυσία στη Συρία;
Πως είναι δυνατόν σ' αυτην τη χώρα, όποιος έχει τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε απ' ολες τις μεγάλες θέσεις, να μην έχει τα @.....@ να πει επιτέλους ένα όχι σ' αυτους που μας πιέζουν για να πάρουμε αποφάσεις εναντίον της χώρας μας;
Πως; πως; πως;
Κ.Β

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ


Πιστεύουμε ότι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας αποτελεί τον βασικό στόχο της κρίσης των Μνημονίων. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας παρέδωσε στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, το δημόσιο χρέος μας ήταν 360 δισ. Ευρώ δηλαδή το 130% του ΑΕΠ.
Τα χρήματα αυτά σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη της Ευρώπης αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Ολόκληρη η ελληνική οικονομία ανέρχεται στο 2% της ευρωπαϊκής. Τα δημόσια χρέη των μεγάλων χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ.) υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια Ευρώ. Με την Τρόικα το δημόσιο χρέος φτάνει σήμερα γύρω στα 500 δισ. Ευρώ, ενώ υποτίθεται ότι η παρέμβασή της έγινε για να ξελασπώσουμε.
Τελικά αποδεικνύεται ότι ο στόχος τους είναι να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθειά στη λάσπη της οικονομικής εξάρτησης, γιατί όπως προανέφερα, επιδιώκουν κατά βάση να μας καταντήσουν όσο γίνεται περισσότερο εξαθλιωμένους και ανίκανους να αντισταθούμε.
Για το πόσο μεγάλος είναι ο άγνωστος πλούτος της χώρας, κανείς δεν μας είπε ακόμα τα επίσημα στοιχεία. Μόλις προχθές ένας ειδικός για την ΑΟΖ μου αποκάλυψε ότι νοτίως της Κρήτης τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων υπολογίζονται σε 3 τρισεκατομμύρια Ευρώ. Όταν τον ρώτησα .......

Η ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ....

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»......αυτό είπε η πρωταθλήτρια και την απέκλεισαν από τους Ολυμπιακούς αγώνες.  
-Δεν μας χέζετε βρε πατριώτες...αλήθειες είπε το κορίτσι, δηλαδή τι χειρότερο είπε από αυτό που είχε πει πριν κάμποσο καιρό ένας υπουργός Υγείας....."η μισή Ελλάδα κινδυνεύει από το ΑΙDS επειδή κάθε καρυδιάς καρύδι μπαινοβγαίνει δίχως έλεγχο;
Αυτοί που την απέκλεισαν είναι οι ρατσιστές.. που δεν αφήνουν μια Ελληνίδα να αγωνιστεί μετά από τόσες θυσίες.
Αλλά επειδή ζούμε σε μια χώρα που το 80% ελέγχεται από παλικαράκια της οκάς, ας κάνουμε Έλληνες και ας δώσουμε άσυλο και "κρεβατοκάμαρα" σε όλους αυτούς που μας πλευρίζουν, λέγοντας μας ότι έφυγαν από κάπου που γίνεται πόλεμος.....τους λαθρομετανάστες. Όμως ξεστραβωθείτε πανύβλακες γιατί ο πόλεμος μαίνεται εδώ!!! 


Υ.Σ Ορθή και επιβεβλημένη ενέργεια χαρακτήρισε, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να αποκλείσει την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου από... την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Οι φυσαλίδες στον κόλπο δεν ήταν μόνο σ' ένα σημείο..αλλά παντού! Επειδή πρέπει να υπάρξει μια πειστική απάντηση για το συμβάν, καλό είναι να βγουν στην δημοσιότητα οι αναλύσεις του βιολογικού μας, μιας και η πλειοψηφία των κατοίκων πιστεύουν ότι το γεγονός οφείλετε σ΄αυτόν!!! Τις μετρήσεις μετά τις 20 του Ιουλίου, όχι του χειμώνα!!! Και εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν οφείλετε σε βλάβη ή απροσεξία να ψάξουν οι αρμόδιοι (σικ) να βρουν τι φταίει. Ας μην καταστρέψουμε ότι έχει απομείνει και δίνει στην πόλη μας εργασία....εκτός αν είναι αυτός ο σκοπός. 
Να κάτεχα οι υπεύθυνοι δεν αναλογίζονται οτι στην θητεία τους έγινε αυτό, έγινε το άλλο, έγινε το παρ' άλλο ..... ξεχνιούνται άραγε τέτοια γεγονότα;

ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΛΗΞΕ ΙΣΟΠΑΛΟ

Σφοδρή αντιπαράθεση πάνω από τα αποκαΐδια είχαν χθες δυο δημοτικοί σύμβουλοι. Η αντιπαράθεση τους έφερε στα χέρια-γράφει Χανιώτικη εφημερίδα- μετά από την καταγγελία του ενός ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της πυροπραστασίας για τον σκοπό αυτό, αλλά για άλλες χρήσεις. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είπε ότι ορισμένα από τα χρήματα είναι ακόμα στα Ταμεία του Δήμου και περιμένουν πότε θα αποφασίσει ο δήμος να καθαρίσει από τα χόρτα την περιοχή! 
Σίγουρα λυπηρές καταστάσεις, ιδιαίτερα μετά από μια τέτοια καταστροφή, όμως κάποτε πρέπει να σπάσει και κανένα "αυγό" μιας και ως και σήμερα από αμέλεια και ανευθυνότητα έχουν χαθεί περιουσίες. Το ότι τα λεφτά κάθονται και δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα Ιούλιο μήνα, σίγουρα είναι ένα στοιχείο της αδράνειας μας, το ότι ρίχνουμε ευθύνες την επομένη της φωτιάς πάλι δεν είναι πολιτικά ορθό. 
Έχω γράψει πολλές φορές ότι πάμε πάντα πίσω από τα γεγονότα, και αν κανείς ήθελε να ρίξει ευθύνες την στιγμή αυτή θα έπρεπε να κατηγορήσει όλους τους εκάστοτε εκλεγμένους μας....και τον ένα που δεν χρησιμοποίησε τα χρήματα, αλλά και τον άλλο που δεν ενημέρωσε τους υπεύθυνους έγκαιρα για αυτήν την αδράνεια και καθυστέρηση!

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ....

Ο συντονισμός όλων των αρμοδίων αρχών και η εξεύρεση λύσεων για την πάταξη του παραεμπορίου στα ελληνικά νησιά ήταν το αντικείμενο συζήτησης ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Κωστής Μουσουρούλης. Αποφασίστηκε η λήψη μέτρων, τόσο άμεσης ισχύος, όσο και μακροπρόθεσμης.
Στο πλαίσιο των άμεσων δράσεων, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τους Δήμους (Δημοτική Αστυνομία) και τις Περιφέρειες, θα προβούν σε εντατικούς ελέγχους μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου στα κύρια λιμάνια και στις κύριες παραλίες.
Το θέμα μας αφορά γιατί εκτός από ενοχλητικό είναι και επικίνδυνο....(αρπάζουν ότι βρουν αφύλακτο) και στην γειτονιά μας. Ιδιαίτερα στα Φαλάσαρνα μπορείς να βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι....Ινδοί-Πακιστανοί-σχιστομάτηδες του μασάζ..ως και Έλληνες! Καλό είναι αφού κυματίζει η γαλάζια σημαία να τους απομακρύνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.....και δεν είναι δύσκολο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ;


Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι η χώρα έχει 19.000 αναξιοποίητους αρχαιολογικούς χώρους και 246 οργανωμένους, ενώ επισήμανε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείο θα πρέπει να επιλύσει την αναλγησία των υπηρεσιών και να πάψει να ταλαιπωρείται ο πολίτης.
Σχετικά με το κλείσιμο ή τη συγχώνευση οργανισμών και υπηρεσιών, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στο κλείσιμο κάποιων οργανισμών, με πρώτο το Ταμείο Διαχειρίσης, το οποίο έχει ως αρμοδιότητα την ανάληψη έργων για αναστυλώσεις και ανασκαφές. Οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε αυτό θα ενταχθούν στο προσωπικό του υπουργείου, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το επόμενο προς κλείσιμο θα είναι το Ταμείο Αρχαιολογικών Χώρων, το οποίο είναι υπεύθυνο για την είσπραξη και διαχείριση πόρων από τα εισιτήρια, την πώληση εκμαγίων. Αν το αξιοποιήσουμε αυτό το Ταμείο, είπε ο κ. Τζαβάρας, θα υπάρξουν έσοδα.
Ερωτηθείς για την επιστροφή των Μαρμάρων ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει μία θετική εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς υπήρξε συμφωνία για τα διαμελισμένα μάρμαρα και αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες ώστε να καταλήξουν σε μια τελική απόφαση και να επιστρέψουν από τη Βρετανία τα κομμάτια που έχουν και να επικολληθούν σε αυτά που βρίσκονται στην Ακρόπολη.
Τέλος για το θέμα ασφάλειας των μουσείων, τόνισε ότι όσο προχωράει η κρίση, κρούσματα ληστείας, όπως στην Εθνική Πινακοθήκη αλλά και στο Μουσείο της Ολυμπίας θα έχουμε πιο συχνά. Πρόσθεσε ακόμη, ότι έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια ώστε να υπάρξει συνεργασία και να γίνουν κάποιος συντονισμένες προσπάθειες για την φύλαξη των χώρων αυτών.
Περισσότερα εδώ!

ΑΡΘΡΟ

Πως η Γερμανία αποδυνάμωσε το Ευρώ
Μπορεί να έχουμε χιλιάδες λόγους να βρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου για τα αλλεπάλληλα επικοινωνιακά και κυβερνητικά λάθη του που χαντάκωσαν την πατρίδα μας. Όσοι όμως  είχαν παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια τις εξελίξεις της Ευρωζώνης, τού αναγνωρίζουν τουλάχιστον ένα ελαφρυντικό για την αδράνειά του να πάρει μέτρα λιτότητας αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές. Ότι εκείνη την εποχή, Οκτώβριος του 2009 ακόμη, παρέμεναν ισχυρές οι μνήμες των προσπαθειών της Γερμανίας για χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, έτσι ουδείς μπορούσε να φανταστεί το Βερολίνο σε ρόλο κατήγορου των εταίρων του και να τους επιβάλλει σαρωτική λιτότητα εν μέσω ύφεσης.
Η Γερμανία διατείνεται σήμερα πως η ευρωπαϊκή κρίση οφείλεται στο ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν εφαρμόστηκε τόσο αυστηρά όσο έπρεπε. Παράλληλα το Βερολίνο αυτοπροβάλλεται ως η κατεξοχήν δημοσιονομικά ενάρετη δύναμη της Ευρωζώνης και καταδικάζει σε άγρια λιτότητα με ύφεση, κάμψη της παραγωγής και ανεργία όλα τα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Η γερμανική θέση όμως κρύβει άπειρη υποκρισία. Καταρχήν επειδή ήταν η ίδια η Γερμανία η χώρα που διεκδίκησε και επέβαλε τη χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας .....

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ

Σαλταπίδας-Ρουσάκης-Σκουλούδης -Τσεσμελής-Μποτωνάκης..... καλά για πλάκα θα παίζει στο περιφερειακό ο Κισαμικός. Αποφασισμένος ο πρόεδρος να κτυπήσει άνοδο.... βλέπει το χάλι των άλλων και ορμάει...αν ήταν και ο δήμος συνεπείς στις υποχρεώσεις του και είχαμε ένα καθώς πρέπει γήπεδο...τότε θα κουβεντιάζαμε για άνοδο από τώρα. Για να δούμε αν θα συγκινηθούν; Πάντως είμαι σίγουρος δεν θα ξεκολλάνε από τα επίσημα.....

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ

Γιατί έχω μια εντύπωση ότι χρειάζονται πλύσιμο οι σκουπιδοτενεκέδες στην πόλη μας; Ορισμένες γωνίες -εκεί που υπάρχουν σκουπιδοτενεκέδες- δεν μπορείς να περάσεις εύκολα χρειάζεσαι μάσκα, αλλιώς λιποθυμάς....και αυτά καλοκαιριάτικο. Στην δε "Λίμνη" μας εκεί απ έξω στον δρόμο, που τόσος κόσμος περνά για Μπάλο και Φαλάσαρνα και με αυτοκίνητο να περνάς λιποθυμάς.

ΒΡΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ;


Διαθέτοντας τέσσερις νέες, άνετες και σύγχρονες, αίθουσες διδασκαλίες και μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά, το Λυκείου Ασημίου. Το νέο κτίριο του σχολείου ολοκληρώθηκε και αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις συνθήκες εκπαίδευσης των νεαρών μαθητών που φοιτούν στο Λύκειο Ασημίου. Το έργο, με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ, (τόσο στοίχισε σε μας ο εκβραχισμός του κλειστού) είχε τίτλο «Προσθήκη Αιθουσών Διδασκαλίας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Λύκειο Ασημίου» και αφορούσε την κατασκευή κτιρίου που αποτελείται από ημιυπόγειο, ισόγειο και υμιυπαίθριους χώρους συνολικής έκτασης 538,24 τετραγωνικών μέτρων. Το κτίριο, στο ημιυπόγειο περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, W.C αγοριών και κοριτσιών και αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, ενώ στο ισόγειο δημιουργήθηκαν τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας και συγκρότημα W.C αγοριών και κοριτσιών.
Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση της ηγεσίας του Δήμου Γόρτυνας για το χαρμόσυνο γεγονός, με τον Δήμαρχο, Νίκο Σχοιναράκη να τονίζει σε δηλώσεις του, πως η αποπεράτωση του νέου κτιρίου του Λύκειο Ασημίου σηματοδοτεί την έναρξή μιας νέας εποχής για την εκπαίδευση του τόπου.
Επ ευκαιρίας το δικό μας Λύκειο πότε θα ξεκινήσει; Είπα πότε θα ξεκινήσει, και αμέσως θυμήθηκα το Θεοχαράκειο, το κλειστό γυμναστήριο, το συγκοινωνιακό πάρκο, το γήπεδο.....αλήθεια πότε θα ξεκινήσουν;

ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ.....

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να  χαθούν οι 57.400 ή μέρος αυτών από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 188  εκατ. ευρώ, που υλοποιούνται μέσω των δήμων και των Νομικών τους Προσώπων. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει λόγω του ΑΣΕΠ το οποίο κλήθηκε να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» σε σχέση με την αξιοκρατική επιλογή των ανέργων που θα συμμετάσχουν επί πεντάμηνο στα συγκεκριμένα προγράμματα......
- Καλά ΑΣΕΠ μας χρειάζεται...τώρα; Αφού τα παιδιά περιμένουν να (ξανα) διοριστούν.......λόγω υποσχέσεων!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΕΡΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ Κ. ΚΙΣΑΜΟΥ ΩΣ ΣΤΙΣ 28-6-2012

Tα πρώτα αποτελέσματα της ανάλυσης των νερών του κόλπου της Κισάμου βρίσκονται στο διαδίκτυο... φυσικά η ημερομηνία είναι που μας μπερδεύει, αλλά απ΄ ότι μάθαμε οι έλεγχοι συνεχίζονται και έχουν παρθεί δείγματα και πιο πρόσφατα. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του βιολογικού μας είπαν να ψάξουμε αλλού για την μόλυνση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

"Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου στα πλαίσια του προγράμματος πελατειακής πίστης που αναπτύσσει για την περιοχή μας , ανακοινώνει τα γυρίσματα ενός σποτ - ταινίας πολύ μικρού μήκους (δηλαδή 1-2 λεπτών) - στο οποίο θα προβάλλονται στιγμές της καθημερινότητας των επιχειρήσεων και των καταστημάτων μας. Σκοπός είναι η ανάδειξη του καθημερινού αγώνα, που δίνει κάθε επιχειρηματίας για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και η υπεροχή της ταυτότητας που διατηρούν οι μικρές επιχειρήσεις της κοινωνίας μας. Με την ανακοίνωση μας αυτή, καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους που είναι μέλη του ΝΕΣΚ, να δηλώσουν αν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσωπική τους παρουσία και η παραχώρηση χώρου της επιχείρησής τους για την λήψη πλάνων, καθώς και η συμμετοχή τους στην παραγωγή της ταινίας με μερίδιο συμμετοχής 40€/επιχείρηση-κατάστημα.
 Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος στήριξης αυτής της προσπάθειας θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 27/7/2012 και ώρα 13:00. 
Τηλ. Επικοινωνίας : 28220-22772 & 6944531137 Φωτάκη Μαρία
Για περισσότερα άρθρα , πληροφορίες& ενημέρωση, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου: www.nesk.gr   
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.....


Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το ελληνικό κράτος δεν έχει, μέχρι σήμερα, νομοθετήσει, προκειμένου να αναγνωριστεί ως πολεμική η περίοδος Ιουλίου – Αυγούστου 1974 για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που συμμετείχαν στην απόκρουση της τουρκικής εισβολής στη Μεγαλόνησο.
Αποτέλεσμα της μακροχρόνιας αυτής αδράνειας είναι τα ελληνόπουλα που έπαιξαν κορόνα – γράμματα τη ζωή τους στην Κύπρο να μην έχουν αποκατασταθεί ακόμα ηθικά και να διεκδικούν από την Δικαιοσύνη αποζημίωση ηθικής βλάβης.
Ειδικότερα, στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του Α΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις δύο βετεράνων στρατιωτών που συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Και στους δύο πλέον του .......

ΔΕΛΦΟΙ


«Ιτε παίδες Eλλήνων, ελευθερούτε πατρίδα» είπε ο Γιάννης Βογιατζής, ερμηνεύοντας αποσπάσματα από τους Πέρσες του Αισχύλου και καθώς η αντήχηση της φωνής του συγκλόνισε το θέατρο των Δελφών οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Η 21η Ιουλίου είναι μία μέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων, αφού το αρχαίο θέατρο των Δελφών άνοιξε μετά από 37 χρόνια σιωπής, για μία και μοναδική παράσταση με αγαπημένους καλλιτέχνες, υπό τη σκέπη του Φεστιβάλ Αθηνών και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Στα «θυρανοίξια» του θεάτρου, όπως αποκάλεσε την θεατρική και μουσική εκδήλωση ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ερμήνευσαν αποσπάσματα αρχαίου δράματος ...........

ΨΑΡΙΑ .....


Το 65% – 70% των γνωστών ψαριών της χώρας μας αλιεύεται σε απαγορευμένο μέγεθος
Γνωρίζετε ότι η συνήθεια να συνοδεύετε το ουζάκι σας δίπλα στη θάλασσα με τον νοστιμότατο, φρεσκοτηγανισμένο γόνο είναι πολύ πιθανό να σημαίνει ότι σε μερικά χρόνια το αντίστοιχο ενήλικο ψάρι ή καλαμάρι απλώς δεν θα υπάρχει; Η βασική περίοδος αναπαραγωγής των
περισσότερων ειδών είναι από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, εποχή που επιτρέπεται το ψάρεμα για όλα τα αλιευτικά εργαλεία(!) με αποτέλεσμα αυγωμένα ψάρια ή ψάρια – νεογνά να καταλήγουν στο πιάτο μας, εξασφαλίζοντας την καταστροφή κυρίως των πληθυσμών των δημοφιλών ψαριών.Φυσικά αυτή η τακτική είναι παράνομη, υπάρχουν συγκεκριμένα μεγέθη ψαριών, διαφορετικά για κάθε είδος, τα οποία επιτρέπεται να καταναλώνουμε. Όμως κανένας δεν ελέγχει το μέγεθος των πωλούμενων ιχθύων. Οι ίδιοι οι ιχθυοπώλες έχουν έτοιμη τη δικαιολογία αν τους ρωτήσεις γιατί πωλούν μικρά σε μέγεθος ψάρια. «Αν δεν τα πουλήσω εγώ, θα τα πουλήσει ο διπλανός και εγώ απλώς θα χάσω χρήματα. Τα ψάρια αυτά θα έπρεπε να μη φτάνουν σε εμάς, να γίνεται έλεγχος στην ιχθυόσκαλα».
Εκτός ασφαλών ορίων
Μπορεί όλοι να είναι ανευθυνο-υπεύθυνοι, όμως .............

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.....

-Γιατί μια φορά δεν μπορεί να γίνει αυτό που θέλουν οι πολλοί αλλά πάντα γίνεται αυτό που αποφασίζουν οι ολίγοι;
Και ποιοι είναι τελικά αυτοί οι ολίγοι που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα στην πόλη μας; 
-Αν η κάθε παράνομη πράξη γίνεται για να καλυφθεί μια άλλη παράνομη πράξη, τότε ποιος ο λόγος της αστυνόμευσης της πόλης;
Αποφασίζουν για μας άλλοι, που όπως και να το κάνουμε δεν βλέπουν το πρόβλημα ούτε 10 λεπτά την ημέρα.... αφού εφησυχάζουν και κατοικοεδρεύουν αλλού!!!
Επιτέλους ας πάρουν μια απόφαση για το ΚΤΕΛ..... τι περιμένουν; Εξάλλου για αυτόν τον λόγο εκλέχθηκαν για να δίνουν λύσεις.....

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΑΝΕΣ;

Δηλαδή είναι κακό από ένα δημότη να ζητήσει αναλυτική κατάσταση του προσωπικού του δήμου; Το απαγορεύει μήπως ο νόμος ή η διαδικασία είναι τέτοια που θα πάρει χρόνο; Και αν πάρει χρόνο πόσο είναι αυτός;  3-4 χρόνια; Καλά μην τρελαθούμε; Εκλεγμένοι με συνέχεια είναι η δημοτική αρχή απορώ γιατί δεν μπορεί να δώσει αναλυτική κατάσταση....
-Για συγκεντρωθείτε..... 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ - ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

 Μετά από 23 χρόνια κόπων και βασάνων η υπογραφή του Αγιογράφου Νίκο Γιαννακάκη μπαίνει στην δυτική μεριά της εκκλησίας. Η Ευαγγελίστρια παραδίδεται ιστορημένη παντού. Συγχαρητήρια στον ακούραστο αγιογράφο!

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΑΥΤΑΛΘΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΛΙΟΥΝΙ


Οι δυνατότητες ανάδειξης του ναυταθλητισμού στην Κρήτη, συζητήθηκαν στο διεθνές συνέδριο «Ναυταθλητικού Τουρισμού Κρήτης: Η Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αστόρια, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας.
Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του ναυταθλητισμού στο νησί, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία του θεματικού-ποιοτικού τουρισμού. Ο περιφερειάρχης αλλά και εκπρόσωποι της διεθνούς ιστιοπλοΐας και του τουρισμού επεσήμαναν ότι η Κρήτη με στοχευμένες κινήσεις και τη συνεργασία όλων μπορεί να πετύχει, καθώς το νησί μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ναυταθλητικού τουρισμού.
-Χμ... ξέρετε που θα γινόταν το δικό μας ναυταθλητικό κέντρο, αν είχαμε θέληση-ικανότητες και λεφτά; Αν δεν ξέρετε να σας το πω, θα γινόταν στην περιοχή του Μαύρου Μώλους, εκεί που θα φιλοξενήσει για κάμποσα χρόνια τώρα τις αποθήκες και τα γκαράζ του ΚΤΕΛ. 
Πάντως στις εξαγγελίες των προηγούμενων δημοτικών αρχών ήταν μέσα..τώρα; Μήπως να το ζητήσουμε σαν αντάλλαγμα από την διοίκηση του ΚΤΕΛ; Τόσα λεφτά μας υποσχέθηκε οτι θα ρίξει στην περιοχή μας ένα μιλιούνι ευρώ!!!!! Ξέρετε τι μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό το (ψευτο)μιλιούνι; Παλάτια!!

ΛΑΘΗ.....

Χανιώτικη εβδομαδιαία εφημερίδα κουτσομπολιού.....μάλλον δεν διαβάζει αυτά που γράφει στις σελίδες της, αλλιώς δεν εξηγείται τα τόσα λάθη σε μια μόνο σελίδα. Θα έλεγα ότι είναι και ολίγον αγεωγράφητοι τα παιδιά, μιας και όχι μόνο αγνοούν που είναι το σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου Κουρτάκη -οι Λουσακιές είναι λίγο πιο έξω από το Καστέλλι και όχι στο Κολυμπάρι- αλλά το σπουδαιότερο ότι αυτές τις μέρες στην Κίσαμο φιλοξενήσαμε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και όχι του Παναθηναϊκού.... 
Λάθος πληροφορίες..ταχύτητα.... ή σκοπιμότητα.... 

ΠΡΑΣΙΝΙΣΕ Ο ΓΥΑΛΟΣ

Τι συμβαίνει με τα νερά στον κόλπο μας; Γιατί πρασινοφουσκαλίζουνε;
 Η ανάλυση θα δείξει λένε!
Όλα λειτουργούν στην εντέλεια λοιπόν........ 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Του Μιχάλη Τζανάκη*
Κουμπάρε ευτυχώς εμείναμε στο ευρώ… 
-Ντα έχεις, μωρέ σύντεκνε, ευρώ;
-Όι
-Κι ίντα σε νοιάζει τοτεσάς.
-Κατέω γω; Άμα κάμω παράδες θα ν έχω ευρώ, όι δραχμούλες. Μωρέ και φάρμακα έχομε, που αν έβγαινε ο αντίχριστος μηδέ τσιρότο δε θα χαμε.
-Έχεις μωρέ σύντεκνε λεφτά, για ν αγοράζεις φάρμακα;
-Όι
-Κι ίντα σε νοιάζει που τα χει ο φαρμακοτρίφτης;
-Μωρέ κουμπάρε, θαρρώ πως είσαι…….
παράξενος. Δε θωρείς πως ντελόγο εσάξανε τα πράματα με την οικονομία;
-Γιάντα, μωρέ, σύντεκνε; επειδή θα πέμπουνε τα χαράτσα σε δυο φάκελα, αντί για ένα κι επειδή τσι ντεμεσούκες θα τσι πλερώνουμε σε πέντε δόσεις αντί για μια, εσάξανε τα πράματα; Ετσά σάζουνε;
– Εμένα εκειοσάς ο Στουρνάρας μου φαίνεται σπουδαίο πρόσωπο και θα τσι ζορίσει τσι ξαθομπούμπουρες τσι Γερμανούς.
-Οπωσδήποτε, δεν είδες που πήγε στο Γιουρογκρούπι και τα κάμανε ούλοι «ψιλά» και «χοντρά».!!!
– Δεν παρακαλείς που παίρνεις ακόμη τη σύνταξη, μόνο έχεις και σκοτούρες.
-Ποια απ όλες τσι συντάξεις λες, κουμπάρε;
-Ντα πολλές παίρνεις;
-Όι, μια παίρνω, μα δε κατέχω μπλιο αν είναι σύνταξη γή φιλοδώρημα. Κάθε μήνα μου τη δίνουνε κι εκατό ευρώ πιο λειψή και μια στιγμή θα τσι πλερώνω εγώ, αντί για να με πλερώνουνε αυτοί. Ο συχωρεμένος ο κύρης μου στη Κατοχή πια πολλά μου δινε χαρτζηλίκι…
-Εδά, μωρέ σύντεκνε, θα πάνε οι τρεις τως τσι Ευρώπες και θα κάμει ο Βενιζέλος μια επιμήκυνση ωσάν τη κοιλιά του, κι ο Κουβέλης μια απαγκίστρωση ωσάν να βγάνει από τα αγκίστρι την τσιπούρα και ο Σαμαράς μια επανα-τέτοια που θα μας εχαρίσουνε αυτά κι άλλα τόσα.
-Ναι μόνο να χαίρεσαι… Αυτοί μωρέ δε κατέχουνε ίντα Θεό λατρεύουνε…
-Σύντεκνε θαρρώ πως από «βαθύ» ΠΑΣΟΚ εγίνηκες βαθύς ΣΥΡΙΖΑΣ…
-Από βδομάδα που θα σου ρθει η λυπητερή θα μου πεις εσύ ίντα σαι, κουμπάρε
-Η εγγονή σου μωρέ, σύντεκνε έδωκε εξετάσεις;
-Κι αμέ…
-Και πέρασε ποθές;
-Κι αμέ… στην Αμερική..
– Μα ίντα λες μωρέ κουμπάρε;
-Επέρασε σου λέω. Θα κάμει 5 χρόνια στην Αθήνα στο Πάντειο, 3 χρόνια στο Λοντίνο να τα μάθει πια καλά και μετά θα μολάρει στην Αμερική. Από εδά εβγάλανε το πρόγραμμα οι γονέοι τζη. Ίντα θα κάνει επαέ; Εσένα η δική σου επήρε το πτυχίο;
– Εδά πάλι!!! Φιλόλογος τελείωσε κι είναι εδά στο μανάβικο ενός σούπερ-μάρκετ…
-Κι ίντα κάνει στο μανάβικο;
-Κι αμέ καλλιά είναι να πάει στην Αμερική σαν τη δικιά σου;
– Η μεσαία σου κοπελιά εβρήκε δουλειά;
-Ακόμη, μα εδά απού ρθε ο Φούχτελ στην Κρήτη θα τσι πέψει λέει στη Γερμανία να τσι κάμει ξεφτέρια, θα γενεί κι η κόρη μου «ανταγωνιστικιά» κι από κεια θα βρει μια καλή δουλειά επαέ στο τόπο τσι.
-Κι ίντα δουλειά θα τσι βρει ο Φούχτελ, σύντεκνε;
-Τσι καθρέφτες, απού θα βάλουνε στην Κρήτη θα σκουπίζει, να ναι καθαροί καθαροί να μαζώνουνε ήλιο για να χουνε ρεύμα στη Γερμανία.
-Μωρέ σύντεκνε, έχεις ακόμη τα αμπέλι σου στο μετόχι; Ω, το παντέρμο κρασί που το βγανε…
-Εξεπάτωσά το, σύντεκνε. γιατί με τα λεφτά απού δινα μόνο στα ψεκάσματα αγοράζω 10 καφάσα γαλλικά κρασά απ το σούπερ-μάρκετ, μα τα παντέρμα ξεβάφουνε και κάνουνε άχρηστα τα ποτήρια…
-Τελικά, είχες δίκιο σύντεκνε, ευτυχώς εμείναμε στο ευρώ γιάντα μηδέ κρασί…γαλλικό δε θα πίναμε!!!
* Φιλόλογος
Σημ. ιστ. :1.Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Πατρίς (http://www.patris.gr/) .

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ στα Χανιά αυτοργανώνεται μέσω Facebook ...αυτό διαβάζω και πραγματικά με πιάνει ρίγος....με τις γριφοανακοινώσεις ..."ο πυρήνας σχηματίζεται και δεν έχει έδρα την Ν. Κυδωνία", "ούτε το 13, ούτε το γνωστό κανάλι" .... την έχει αλλού δηλαδή την έδρα...Μήπως πρέπει να καλέσουμε το Πουαρώ να μας λύση το μυστήριο; Άντε με το καλό να δούμε και κανένα νέο ντόπιο ...βουλευτή. Μας έλειψαν τα έργα του προηγούμενου!!!

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΞΗ


Διάβαζα νωρίτερα την επιστολή μιας συμπολίτισσας στα «Χανιώτικα Νέα» της Πέμπτης 19 Ιουλίου με τίτλο  «Η πραγματική, αριστερή ευθύνη είναι η πράξη». Είχα άπλετο χρόνο, γιατί κάθομαι άπραγος, νύχτα, στο Νοσοκομείο Χανίων, δίπλα σε αγαπητό μου πρόσωπο που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Από την επιστολή της κυρίας, την οποία υπογράφει ως μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Χανίων, μου εντυπώθηκε η παραίνεση της συντάκτριας «να βγούμε μπροστά, να συμμετέχουμε, να τολμήσουμε να βγούμε από τις αγκύλες της απόλυτης τιμής της πολιτικής (sic)».
Τελειώνοντας την ανάγνωση της επιστολής, ξεφύλλισα την καλή εφημερίδα, πέρασα βιαστικά την πρώτη είδηση της ημέρας για την καταστροφική πυρκαγιά στην Κίσαμο και τη θλιβερή απουσία πυροσβεστικού ελικὀπτερου, αναζητώντας με προσδοκία κάποια ανακοίνωση της συγκυβερνώσας «Δημοκρατικής Αριστεράς» για το χάλι του Νοσοκομείου Χανίων μέσα στο οποίο βρίσκομαι, ακούσιος παρατηρητής, τις τελευταίες μέρες:
Κλινικές αποδεκατισμένες από επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, κακοπληρωμένοι γιατροί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, μονές νυχτερινές βάρδιες εξαντλημένων νοσοκόμων, ελεεινής ποιότητας αναλώσιμα υλικά, ελλείψεις στα φάρμακα, αρκετά από τα οποία καλούνται να συνεισφέρουν οι νοσηλευόμενοι, εφόσον είναι αρκετά τυχεροί ώστε να έχουν κάποιο κομπόδεμα ή φίλους και συγγενείς σε θέση να συνδράμουν.
Δυστυχώς, ξεφυλλίζοντας, δε βρήκα δημοσιευμένο κανένα δελτίο Τύπου της συγκυβερνώσας «Δημοκρατικής Αριστεράς» Χανίων που να συμπαρίσταται στους απλήρωτους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου Χανίων, που την ίδια μέρα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα που –όπως είναι παγκοίνως γνωστό- βρίσκεται σε όριο που τείνει στο μηδέν [(sic), επίσης].
«Το να προσπαθήσεις στο όνομα της κοινωνικής και πολιτικής ενότητας για να βγει η χώρα σου από το αδιέξοδο είναι πολιτικό λάθος; Είναι προδοσία;», αναρωτιέται η αρθρογράφος στην επιστολή της. Αναρωτιέμαι κι εγώ, με τη σειρά μου, αν οφείλεται σε δική μου αφέλειά να πιστεύω ανέκαθεν ότι το όραμα της αριστεράς είναι η κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη. Αναρωτιέμαι ακόμα, πάντα αφελής, μήπως είναι άτοπη η περιπόθητη από την αρθρογράφο ενότητα χωρίς προηγούμενα να εξασφαλίζεται η δικαιοσύνη.
Χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω όσο η αρθρογράφος, θα αντιγράψω εδώ τον επίλογο της επιστολής της, όπου σημειώνει ελαφρώς αόριστα, κατά την αντίληψή μου: «Στο κάτω-κάτω, την κριτική την κάνεις μετά. Πρώτα αφήνεις τον συμπολίτη σου να ασκήσει το δικαίωμά του να μιλήσει και να πράξει». Αλλά δυστυχώς, σκέφτομαι, το μετά, είναι τώρα κι όχι αργότερα: Συμπολίτες είναι κι αυτοί που πηδάνε από τις ταράτσες, συμπολίτες είναι κι αυτοί που συνιστούν τους δείκτες θνησιμότητας στα δημόσια νοσοκομεία. Δείκτες που βαίνουν αυξανόμενοι...
Και θα ήθελα να κλείσω ελπίζοντας ότι ο δικός μου επίλογος θα είναι λιγότερο αόριστος: Συνηθίζομε να λέμε ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις: Έτσι, ο κ. Σαμαράς μπορεί να δηλώνει Πατριώτης, όταν ανέχεται τα σούρτα-φέρτα του εξοχότατου κ. Φούχτελ. O κ. Βενιζέλος μπορεί να δηλώνει Σοσιαλιστής μετά τη σθεναρή «επαναδιαπραγμάτευση» του περασμένου Φεβρουαρίου. Γιατί, λοιπόν, να μην μπορεί ο κ. Κουβέλης, να δηλώνει Αριστερός, «συγκυβερνώντας» την Ελλάδα του Μνημονίου, μαζεύοντας χαράτσια για να πληρωθούν -κατά απόλυτη προτεραιότητα- τόκοι δανείων αμφίβολης νομιμότητας;   

Αλέξανδρος Ι. Κατσανεβάκης
Χανιά 19-7-2012

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!!!

Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι με το ελικόπτερο..... εντάξει το πιάσαμε το νόημα..... το ελικόπτερο φταίει για την τεράστια καταστροφή. Όμως το ερώτημα που πλανάτε είναι.... μήπως υπάρχουν και άλλοι που φταίνε; Λέω εγώ, μήπως είναι καιρός να τιμωρηθεί και κάποιος άλλος.....γιατί δεν μπορεί να φταίει μόνο το ελικόπτερο; 

ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ....


"Χωρίς γιατρό έχουν μείνει εδώ και 15 μέρες τα Αντικύθηρα, με τους κατοίκους του νησιού να στερούνται περίθαλψης αλλά και να αδυνατούν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. 
Ένας ακόμη νησιωτικός παράδεισος της χώρας μας, οι λιγοστοί κάτοικοι του οποίου επιμένουν να ζουν στον τόπο τους παρά τις αντιξοότητες, βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού." Χανιώτικα Νέα
Τα Αντικύθηρα ανήκουν θέλουμε-δεν θέλουμε στα Χανιά και είναι πρόβλημα μας να λυθεί η περίθαλψη των λίγων κατοίκων του, είναι πρόβλημα ολάκερου του νομού, όχι μόνο της Κισάμου. Ευκαιρία λοιπόν να αποδείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για την τύχη των λίγων κατοίκων του, τα Αντικύθηρα ανήκουν σ΄εμάς και όχι όπως κάποιοι τα θέλουν να ανήκουν ..... στο Πειραιά. 

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ


Η Πρωτοβουλία κατοίκων Σούδας, και οι Συνελεύσεις  Ακρωτηρίου και Θερίσου έχοντας συλλέξει 1700 υπογραφές και με τη στήριξη του συνόλου των δημοτών πέτυχαν την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και την επαναφορά  στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα των αυξήσεων στα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, Ύδρευσης-Άρδευσης και Αποχέτευσης που αποφασίστηκαν στις αρχές του 2012 από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΧ στο δελτίο τύπου της 10/07 όπου εσπευσμένα εξαγγέλλει αλλαγές στα τιμολόγια της χρησιμοποιεί τον όρο "εξορθολογισμος" - την αγαπημένη λέξη των μνημονικών κυβερνήσεων των δυο τελευταίων χρόνων που κάθε φορά υποδηλώνει  νέες αυξήσεις στις εισφορές, μειώσεις στους μισθούς και απολύσεις εργαζομένων .
Σε αυτόν τον εξορθολογισμό αντιστεκόμαστε και αντιπαραθέτομαι την κοινή λογική που εδώ και καιρό έχει χαθεί απ´το λεξιλόγιο των κυβερνώντων. Και η κοινή λογική επιβάλλει την παρούσα χρονική στιγμή, την άμεση ανάκληση των σχετικών αποφάσεων του Δήμου Χανίων και την εκ νέου διαβούλευση με τους δημότες.
Για να επιτύχουμε στη διεκδίκηση στόχου μας, καλούμε όλους τους δημότες των πρώην περιαστικών Δήμων Σούδας, Ακρωτηρίου και Θερίσου αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη την Τρίτη 24/07 στις 7.30μμ στο Δημαρχείο Χανίων όπου θα συζητηθεί το αίτημά μας.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: ΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ


Η μεγάλη πυρκαγιά στην Κίσαμο ήταν αναμενόμενη -εκεί ή αλλού- με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και την κλιματική αλλαγή. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο είναι η μετεγκατάσταση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου από τα Χανιά σε άλλη περιοχή για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.
Αναρωτιόμαστε τι κοστίζει τελικά περισσότερο: Να υπάρχει ένα ελικόπτερο στα Χανιά για να προλαβαίνει τις φωτιές στο ξεκίνημά τους, ή να καίνε οι φωτιές ανεξέλεγκτα τα πάντα στο διάβα τους;
Τι κοστίζει περισσότερο: Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ή οι εντεινόμενες πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι που καίνε τον τόπο ανεξέλεγκτα, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η διάβρωση των ακτών, οι άνθρωποι που χάνουν τις περιουσίες τους από τις πυρκαγιές, η φύση που χάνεται;
Μήπως τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε; Αντί να φροντίζουμε τη φύση, την ξεπουλάμε με διαδικασίες φαστ τρακ, αφήνουμε τους εαυτούς μας απροστάτευτους χωρίς πυροσβεστικά μέσα, σφυρίζουμε αδιάφορα για την κλιματική αλλαγή κι ο τόπος καίγεται.
Κανένα μνημόνιο, καμιά πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη του τόπου, την καταστροφή της φύσης.
Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Χανίων

ΘΕΟΧΑΡΑΚΕΙΟ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Είδα μπουλντόζα στο Θεοχαράκειο....από την χαρά μου ξέχασα να πάρω φωτο..... κοσμικό γεγονός μετά από 2 και κάτι χρόνια να βλέπουμε να δουλεύεται το μοναδικό αθλητικό μέρος (το γήπεδο είναι για μεγάλα παιδιά) της γειτονιάς μας. 
-Σκέφτομαι να ανοίξω σαμπάνια αν φυσικά το δω τελειωμένο.... γιατί θυμάστε ότι με αυτόν τον ενθουσιασμό ξεκίνησε και την πρώτη φορά και μείναμε μπουκάλα τόσα χρόνια....
Και ξέρετε ποιος έβαλε το χεράκι του για να ξεκινήσει;...Έ δεν ξέρετε;

ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Έμεινα από μπαταρία...εντάξει δικαιολογούμε μιας και έχω και εφεδρικό..... αλλά ολάκερο πυροσβεστικό να το ξεχάσουν δίχως μπαταρία; Έ πάει πολύ..... αλλά είπαμε για όλα φταίει ο εμπρηστής!!

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΡΩΣΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ....

Με την ευκαιρία της φιλοξενίας εννεαμελούς Ρώσικης Αποστολής, από την Περιφέρεια Κρήτης, προγραμματίστηκε σειρά επισκέψεων σε δυναμικές παραγωγικές μονάδες του νησιού, με στόχο την σύναψη εμπορικών συμφωνιών για εξαγωγή τοπικών προϊόντων. Στα πλαίσια αυτά, τα στελέχη των έξι ρωσικών επιχειρήσεων τροφίμων που συμμετείχαν, επισκέφθηκαν χθες Τρίτη τις εγκαταστάσεις της Terra Creta στο Κολυμβάρι. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής Κολυμβαρίου καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου που παράγεται στην περιοχή. Επίσης στο χώρο του σύγχρονου ελαιουργείου της Terra Creta, αναλύθηκε ο τρόπος καλλιέργειας και συλλογής του καρπού, η διαδικασία έκθλιψης και διαχείρισης του ελαιολάδου, καθώς και τα πολλαπλά στάδια ελέγχου ποιότητας του τελικού προϊόντος. Στους επισκέπτες προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο και παρατέθηκε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακή κρητική κουζίνα.