Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΗΓΑΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ..

...ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
Την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της περιοχής εξέφρασαν χθες το μεσημέρι, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, στο Ηράκλειο εκπρόσωποι του Δήμου Κισσάμου και κάτοικοι των Τοπολίων, με αφορμή και το πρόσφατο ατύχημα με το βράχο που έπεσε σε  σχολικό λεωφορείο, στο οποίο ευτυχώς δεν επέβαιναν εκείνη την ώρα παιδιά.
Η αντιπροσωπεία επεσήμανε ότι καθυστερούν αδικαιολόγητα τα έργα που είναι αναγκαία για την  δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, υπογραμμίζοντας ότι από εκεί διέρχεται και η βασική οδική αρτηρία για ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, όπως το Ελαφονήσι.
Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης αντέδρασε ιδιαίτερα έντονα στην κριτική που ασκήθηκε και από πλευράς Περιφερειακών Συμβούλων για καθυστερήσεις στο έργο, επισημαίνοντας ότι το θέμα έχει ήδη απασχολήσει το Συμβούλιο πριν συμβεί το ατύχημα.
"Καλό θα ήταν να θυμάστε τι ψηφίζετε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης και υπενθύμισε ότι ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο της στήριξης των πρανών, για το οποίο επικαιροποιείται σχετική μελέτη. Επίσης  ότι έχει αποφασιστεί η εκταμίευση ποσού 4,5 εκατομ ευρώ για απαλλοτριώσεις προκειμένου να προχωρήσει το μεγάλό έργο της δημιουργίας της Παράκαμψης των Τοπολίων, έργο το οποίο αναμένεται επίσης να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Υποσχέσεις πάλι από τον περιφερειάρχη.....απαλλοτριώσεις και όταν θα γίνουν θα ενταχθεί στα ΕΣΠΑ ..αν φυσικά υπάρχουν ΕΣΠΑ τότε μιας και όλοι ξέρουμε ότι έχουν ημερομηνία λήξεως το 2015!!! Έτσι που μας κατάντησαν καλά να πάθουμε.....

ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;


Δυο πράγματα πρέπει αν γίνουν μετά το ξεπούλημα και την προδοσία, ή να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας ή να διαψευσθεί  η κ. Κατσέλη και να κατηγορηθεί για ψεύτρα.....
Αν δεν την διαψεύσουν ....μιλάμε για καραγκιόζηδες...
Και επ' ευκαιρίας διαβάστε και αυτό!!!

Μια χαρά τα πηγαίνει η … πτωχευμένη  Ελλάδα στην κατοχή χρυσού. Η χώρα μας καταλαμβάνει την 31η θέση παγκοσμίως στη κατοχή χρυσού,  ενώ ΗΠΑ, Γερμανία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας με τους κατόχους των περισσοτέρων τόνων χρυσού. Η κατάταξη της Ελλάδας θα ήταν πολύ υψηλότερη εάν υπολογιζόταν και  ο «ελληνικός χρυσός» που βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πρώτη  θέση κατέχοντας  8.133,5 τόνους χρυσού, ακολουθεί η Γερμανία με 3.396,3 τόνους και το ΔΝΤ με 2.814,1 τόνους.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 31 θέση, κατέχοντας σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council) 111,6 τόνους. Ωστόσο, η Ελλάδα διατηρεί συνολικά 147,5 τόνους χρυσού. Οι 111,6 τόνοι αφορούν τον χρυσό που βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς σημαντικό μέρος των διαθεσίμων σε χρυσό φυλάσσεται σε τράπεζες του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην Ελβετία, στην ΕΚΤ και στις Κεντρικές τράπεζες της Μ. Βρετανίας (Βank of England) και των ΗΠΑ (FED).
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ιταλία, με 2.451,8 τόνους χρυσού και στην 5η θέση η Γαλλία με 2.435,4 τόνους. Η ΕΚΤ καταλαμβάνει την 12η θέση με 502,1 τόνους, ενώ στην 30η θέση, ήτοι μια θέση παραπάνω από την Ελλάδα, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), με 119 τόνους χρυσού.

ΑΡΘΡΟ


Έστελναν την Ελλάδα στο ΔΝΤ από τον Ιούνιου του 2009
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η «διαίσθηση» της  αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor να παρακολουθεί τις κινήσεις τη Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Ιούνιο του 2009. Όπως αποκαλύπτουν....
Τα Νέα από απόρρητα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στη Wikileaks, η Stratfor (η οποία και χαρακτηρίζεται «βιτρίνα της CIA») από το τέλος του 2011 παρακολουθούσε τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας και τόνιζε ότι θα εξαντληθούν σύντομα, ενώ έκανε λόγο για πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ της χώρας από τον Ιούνιο του 2009 δηλαδή 10 μήνες πριν ληφθεί η απόφαση προσφυγής στο μηχανισμό βοήθειας.
«Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τις συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια .......

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ


Ποιες ήταν οι σχέσεις των κατοίκων της Ανατολικής Μεσογείου με την Ιβηρική Χερσόνησο την Εποχή του Χαλκού;
Έχουν βάση οι μύθοι που αναφέρονται στις θαλάσσιες περιπλανήσεις ηρώων μετά τον Τρωικό Πόλεμο, όπως ο νόστος του Τεύκρου, στον οποίον αποδίδεται η ίδρυση της ισπανικής πόλης Καρθαγένης, ενώ σύμφωνα με τον θρύλο οι άνδρες του έφτασαν μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού;
Σύμφωνα με τον δρα Ευάγγελο Νικολόπουλο, αρχαιολόγο της Β΄ΕΠΚΑ, που ερεύνησε τις σχέσεις των δύο περιοχών πριν από τον φοινικικό αποικισμό, την περίοδο από τα τέλη της 2ης έως τις αρχές της 1ης χιλιετίας πΧ, η απάντηση είναι θετική, αλλά χωρίς απλουστεύσεις.
Αυτό φάνηκε και στην πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη που έδωσε για το θέμα στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Φίλων του ΕΑΜ, ομιλία που δεν επικεντρωνόταν μόνο σε ποικίλα αρχαιολογικά δεδομένα, αλλά .....

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ....


..... για την παραγραφή των Τροχαίων Εγκλημάτων.

Υπ όψιν κ.κ. Βουλευτών
Βαλυράκης Σήφης
Δαμιανάκης Ευτύχιος
Κουρουπάκη Ευαγγελία
Μαρκογιαννάκης Χρήστος
Κοιν. ΜΜΕ Χανίων

Ο νόμος 3904/2010 για την «ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης» που ψηφίστηκε πέρισυ το Δεκέμβρη με την ψήφο των περισσοτέρων από εσάς περιέχει μια σειρά ευεργετικές διατάξεις για τους δράστες τροχαίων εγκλημάτων που κωδικοποιούνται στο άρθρο 31, παράγραφος 1.
Μια σειρά παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. υποβιβάστηκαν από πλημμελήματα σε πταίσματα αναμεσα τους η οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ και τοξικών ουσιών και η μη τήρηση μέτρων ασφαλείας στους αγώνες ταχύτητος.  “Κρίνεται ότι είναι ανάγκη μερικές αξιόποινες πράξεις που δεν εμφανίζουν «εγκληματικό άδικο» και στην ουσία πρόκειται για πράξεις με μικρή κοινωνική απαξία και οι οποίες σήμερα είναι πλημμελήματα και επιβαρύνουν υπέρμετρα τα πινάκια των δικασίμων των Μονομελών Πλημμελειοδικείων να «υποβιβασθούν» αυτές σε πταίσματα και να δικάζονται από τα Πταισματοδικεία.” Αν η παραπάνω επιχειρηματολογία ....

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;

Βρε μπας και ανήκουμε σε άλλο κράτος...βρε μπας και δεν είμαστε μέρος της Κρήτης; Μουγκαμάρα σε όλα τα ΜΜΕ για το ότι το ΚΤΕΛ δεν πάει παραπάνω από τα Τοπόλια.....μουγκαμάρα για τα αδικαιολόγητες δικαιολογίες και τις ετεροχρονισμένες έγνοιες. Βρε όσο και να προσπαθείτε να γκρούψετε το θέμα είναι εις βάρος σας...σε 2 μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος και τότε θα δείτε τι τρεχάματα θα κάνετε όταν διαπιστώσετε ότι δεν θα περνά κανείς από τα όμορφα χωριά μας....αλλά θα προτιμούν τις εναλλακτικές διαδρομές.
Το ΚΤΕΛ έκανε χθες τις εναλλακτικές διαδρομές για την μεταφορά των μαθητών και των κατοίκων, και διαπίστωσε ότι από μεν το Σάσαλο - Μύλοι δεν περνά λεωφορείο και απο το Βλάτος-Τοπόλια μέσω Αγκυριάνη η διαδρομή είναι πολύ επικίνδυνη (στενή-πολλές στροφές)! Πάντως είμαι σίγουρος οτι θα διαλέξουν την δεύτερη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


O Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου ενημερώνει τα μέλη του, ότι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους στο Σύλλογο για το έτος 2012, πληρώνοντας τη συνδρομή τους  πριν τη διενέργεια της 1ης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου η οποία προγραμματίζεται να γίνει στις 1 Απριλίου 2012.  Λεπτομέρειες σχετικά με τη διενέργεια της Γενικής συνέλευσης θα ανακοινωθούν στην εφημερίδα στα επόμενα φύλλα, αλλά και στο Facebook.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ

Καθημερινότητα ..........

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ....

Η Ντόρα πίσω από το έμβασμα του 1.000.000ε .......εν ολίγοις η φαρσοκωμωδία τελείωσε, και αφού μάθαμε το πρόσωπο που τόσο καιρό μας είχε σε αγωνία, και όλο υποθέσεις κάναμε (ούτε βουλευτής δεν είναι) θα την κάνουμε "νταντά" και όλα μέλι γάλα. Πάντως τα καρφιά έρχονται από παντού ....αξιοσημείωτη η δήλωση του Μανούσου Βολουδάκη που έγραψε στην σελίδα του "Τώρα που αποκαλύφθηκε ότι τελικά ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν αυτός που εξήγαγε το ένα εκατομμύριο ευρώ το Μάιο του 2011, αναρωτιέμαι δυο πράγματα : Πρώτον, γιατί η κυρία Μπακογιάννη (αφού σύμφωνα με την ίδια δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο στη συναλλαγή) δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα από την αρχή, αλλά περίμενε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Βουλής; Δεύτερον, τί λένε σήμερα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας που έβγαζαν πύρινους λόγους για την υπόθεση;"

ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ..

ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ

Τον δρόμο προς τα Εννιά χωριά τον έκλεισαν οι κάτοικοι των αποκλεισμένων χωριών ή η δημοτική αρχή μας....μπερδεύτηκα! Αν τον έκλεισαν οι κάτοικοι, μάλλον κάτι θα ξέρουν, αν τον έκλεισε ο δήμος τι είναι αυτό που εμείς οι απλοί δημότες δεν ξέρουμε; Όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να συμπαρασταθούμε!!
Πάντως στην φωτογραφία που έδειξε και η Νέα Τηλεόραση φαίνεται ποιοι κλείνουν το δρόμο!!! Μπορεί να με γελάνε και τα μάτια μου......
 Και μιας από ότι φαίνεται θα κλείσουν και άλλοι δρόμοι σύντομα (τέρμα οι δωρεάν μετακινήσεις μαθητών) ....καλό είναι να ετοιμαζόμαστε σε ποιο λαϊκές κινητοποιήσεις...
-Ποιος το περίμενε......για ένα έργο που δεν έγινε και φταίμε να κατηγορούμε τους άλλους!!!!

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ

Το ΚΤΕΛ αδυνατεί να εκτελέσει τα δρομολόγια από και προς τα Εννιά χωριά!. Αποφάσισε δε να αναστείλει όλα τα δρομολόγια του επ΄ αόριστο προς τα όμορφα χωριά μας!! Σαφώς και είναι επικίνδυνη η περιοχή και ιδιαίτερα σήμερα, και μάλλον η περιοχή θα έπρεπε να ήταν κλειστή και χωρίς να προηγηθεί το συμβάν της Πέμπτης!!! Βέβαια όπως και όλα μας ... τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και προσπαθούμε να λύσουμε τις καταστάσεις με πανικό την τελευταία στιγμή....θα έπρεπε να είχαμε βρει την εναλλακτική λύση;
Οι μαθητές δεν ήλθαν στο σχολείο σήμερα.....
Τα minibus του ΚΤΕΛ όμως, περνούν άνετα από το Βλάτος και τον Αγκυριάννη ..εντούτοις ακόμα συσκέπτονται ΟΛΟΙ για να βρουν λύση....

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ......

12.000 κόσμο λένε οι ανεπίσημες πληροφορίες για τον κόσμο που μας επισκέφτηκε την Κυριακή στο καθιερωμένο πλέον Κισαμίτικο καρναβάλι.....Ήταν περισσότεροι από πέρυσι, αυτό είναι σίγουρο! Βέβαια το ερώτημα μου είναι πόσους..ακόμα,  σηκώνει η πόλη και πόσους μπορεί να εξυπηρετήσει όταν δεν υπάρχουν τα μαγαζιά......και όλοι καταλαβαίνεται τι εννοώ....καλό το καρναβάλι αλλά πρέπει να υπάρχει και κάτι το ανταποδοτικό.....η επιτροπή φέρνει τον κόσμο, η επιτροπή προσπαθεί, η επιτροπή κουράζεται, η επιτροπή βρίσκει χορηγούς, η επιτροπή αγωνιά.... τα μαγαζιά λοιπόν όσο και να φαίνεται παράλογο αλλά και παράξενο πρέπει να αρχίσουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη, πρέπει να αρχίσουν να "τσοντάρουν" την επιτροπή για να μπορούν να υπάρχει και μια αλλαγή, που θα κάνει το ξεπέταγμα και όχι να επαναπαυτούμε στα ίδια. Ξεφύγαμε πλέον από τα λογικά όρια του τοπικού καρναβαλιού και πρέπει να προσφέρουμε μαζί με το κέφι και την διασκέδαση ...και την εξυπηρέτηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Κισάμου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ώρα 12 το μεσημέρι κλείσιμο του δρόμου, στην περιοχή της Σήραγγας Τοπολίων , για να διαδηλώσει τη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου, στον οποίο συμβαίνουν συχνά κατολισθήσεις με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές και να απαιτήσει την άμεση διαμόρφωση του δρόμου ώστε να γίνει ασφαλής καθώς και τη δημιουργία του δρόμου, της παράκαμψης Τοπολίων.
Ο Αντιδήμαρχος Κισάμου
Μουντάκης Μιχάλης
Αυτή η ανακοίνωση έδωσε στα ΜΜΕ ο δήμος μας, εμείς βέβαια το ξέραμε και το δημοσιεύσαμε νωρίτερα.......μόνο που ο καιρός είναι τέτοιος σήμερα, και όλοι θα νομίσουν ότι δεν τον κλείνουν για διαμαρτυρία αλλά για προφύλαξη. 7-8 μποφόρ ο κίνδυνος παραμονεύει .... 

ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ......


Ο Όσιος Ιωάννης, ο επονομαζόμενος Ξένος ή Αι-Κυρ Γιάννης, όπως μαθαίνουμε από την διαθήκη του, γεννήθηκε στο χωριό Μακρά Σίβα της Επαρχίας Πυριωτίσσης της Μεσαράς, το 970, δέκα χρόνια μετά την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Σαρακινούς. 
Η Κρήτη κατά καιρούς περιήλθε στο ζυγό διαφόρων κατακτητών. Για 133 χρόνια, από το 828 μέχρι το 961, οι Σαρακινοί Άραβες είχαν μετατρέψει την Κρήτη κέντρο των πειρατικών επιδρομών τους, στο Αιγαίο. Πολλές πόλεις και χωριά της είχαν κυριολεκτικά καταστραφεί και οι Χριστιανοί είχαν πρόβλημα επιβίωσης, όσοι βέβαια είχαν γλιτώσει από τις σφαγές και τον εξισλαμισμό
Έτσι όταν απελευθερώθηκε η Κρήτη το 961 από τον Νικηφόρο Φωκά, υπήρξε άμεση η ανάγκη επανευαγγελισμού των κατοίκων της. Αν και οι γονείς του ήταν ευσεβείς και εύποροι ο Όσιος Ιωάννης από νεαρής ηλικίας αγάπησε τον Χριστό και αφιέρωσε την ζωή του στον μοναχισμό και στην άσκηση. 
Ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος θεωρείται συνεχιστής της Ιεραποστολικής δράσεως του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη και του Οσίου Νίκωνος του Μετανοείτε, αφού για 50 χρόνια κήρυττε και έκτιζε ναούς και μονές πηγαίνοντας από τόπο σε τόπο σε όλη την Κρήτη. 
Οι δυο προηγούμενοι Ιεραπόστολοι από .....

ΞΥΠΝΟΥΝ......ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!

Γνωστό ΜΜΕ των Χανίων αλλά και γνωστή δημοσιογράφος ανέβασε την παρακάτω ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους σαν είδηση άνευ σχολίων......Αποδοκιμάστηκε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας από πολίτες ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης, που επέλεξε να πιει παρέα με ξενοδόχους τον καφέ του σε καφετέρια στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, 50 μέτρα από την υπό κατάληψη αντιπεριφέρεια Λασιθίου.
-Όλοι ξυπνάνε, εκτός από εμάς τους Χανιώτες ... τελικά εμείς είμαστε οι μόνοι κύριοι, απέναντι των....δεν έχουμε τα ούμπαλα όχι να αποδοκιμάσουμε τους εν εν ενεργεία βολευτάς μας....αλλά ενώ τους σέρνουμε τα σχολιανά τους σε Facebook και ιδιωτικές σελίδες, εντούτοις μόλις βγουν βόλτα τους χειροκροτάμε ....είμαστε ΚΥΡΙΟΙ!!!!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ...


.....Κισάμου.
Σχετικά με το σχέδιο (έκθεση)  Ρογκάν η πρόταση η οποία καταθέσαμε προς συζήτηση και απόφαση ΔΣ Δήμου Κισάμου ήταν η εξής:
Η χωροθέτηση οποιαδήποτε  σημαντικού έργου πρέπει να γίνεται   εφόσον έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία  και δεδομένα τα οποία θα καταστήσουν λειτουργικό και χρήσιμο ένα τέτοιο έργο.
Δυστυχώς έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις υλοποίησης έργων  τα οποία χωροθετούνται  με λάθος τρόπο και χωρίς  όλα τα  επιστημονικά δεδομένα πράγμα που οδηγεί σε λάθος τεχνικές μελέτες και  με σημαντικές  αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία  στην ανάπτυξη και στο περιβάλλον κάθε περιοχής.
Δηλαδή φέρνουν αποτελέσματα αντίθετα  από τα προσδοκώμενα  και μάλιστα εφόσον έχουν ξοδευτεί σημαντικά ποσά.
Ιδιαίτερα περίπλοκα και με σημαντικούς κινδύνους  είναι τα έργα  τα οποία κατασκευάζονται σε επαφή με θαλάσσιο μέτωπο. Τέτοια έργα είναι τα λιμάνια, οι μαρίνες, τα αλιευτικά καταφύγια κλπ.
Κουβεντιάσαμε λοιπόν γα ένα τέτοιο έργο το οποίο είναι η κατασκευή μαρίνας στην Κίσσαμο σε συγκεκριμένη θέση νοτιοανατολικά της εξόδου του λιμανιού Κισσάμου ¨Ντάμιαλη¨.
Κατά την άποψη μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία χρηματοδότησης μελετών  για ένα τέτοιο έργο  τα βήματα πρέπει να είναι τα εξής:
1. Εγκατάσταση μηχανημάτων τα οποία θα μπορούν να μετρούν τον κυματισμό, τα ρεύματα, τις στερεοπαροχές  για ολόκληρο τον κόλπο Κισάμου.
2. Επιλογή τριών εναλλακτικών προτάσεων χωροθέτησης 
3. Επιλογή της κατάλληλης  τελικής θέσης (χωροθέτηση) 
4. Εκπόνηση των αναγκαίων μελετών υλοποίησης του έργου (τεχνικές μελέτες, μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κλπ).
Tέτοια διαδικασία δεν έχει ακολουθηθεί άρα έχουμε οδηγηθεί με  βεβαιότητα στην απαξίωση και μη υλοποίηση του έργου  Κατασκευή μαρίνας στην Κίσσαμο. Όλα τα υπόλοιπα κατά την άποψη μας είναι προς δημιουργία εντυπώσεων και άνευ ουσίας.
Άποψη μας είναι ότι θα ήταν πολύ σημαντικό οι αναγκαίες μελέτες χωροθέτησης να δείξουν ως κατάλληλη την θέση που εμείς και άλλοι έχουμε προτείνει και η οποία προσδιορίζεται  από την περιοχή της Πλάκας  έως περίπου το γήπεδο Κισάμου.
Ο λόγος που υποστηρίζουμε αυτή την πιθανή λύση είναι ότι  μία μαρίνα σε άμεση και στενή σύνδεση  με το οικιστικό κέντρο της ίδιας της πόλης της Κισάμου θα δώσει εξαιρετική ώθηση στην ίδια την  πόλη  και θα αναβαθμίσει την οικονομία της. 
Κέντρο δε της οικονομικής και ποιοτικής αναβάθμισης  θα μπορεί να είναι το ίδιο το ιστορικό κέντρο της πόλης  με τους συνδετήριους δρόμους προς την παραλία.
Όλα τα παραπάνω μαζί με την πρόταση (χρηματοδοτούμενη από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα) αναβάθμισης – ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κισάμου θα δώσουν  μεγάλη ευκαιρία για μια πολύ θετική αναπτυξιακή –οικονομική πορεία  της πόλης  της Κισάμου  αλλά και της ευρύτερης περιοχής  του Δήμου Κισάμου .
ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου -Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ


Αγαπητοί συνεργάτες,
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 3966/2011 ο ΟΕΔΒ καταργείται οριστικά στις 31-3-2012. Ενόψει της κατάργησης προτείνουμε στους συνεργάτες βιβλιοπώλες, που έχουν πιστωτικό υπόλοιπο, εντός δέκα ημερών, να προβούν σε νέα παραγγελία βιβλίων ισόποση του πιστωτικού τους (εκκαθάριση του λογαριασμού τους με τον ΟΕΔΒ) διότι η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από τον ΟΕΔΒ είναι  πολύπλοκη και χρονοβόρα.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση
Αυτή η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων με ημερομηνία 17/2/2012....μάλιστα το έργο του Υπ. Παιδείας αρχίζει να αποδίδει..... τέρμα τα βιβλία, όπως αρμόζει σε ένα κράτος σαν την Ελλάδα. Η κυρία βέβαια που διοικεί το υπουργείο θέλει και παράταση της θητείας της έχει την δικαιολογία της "ο βασικός άξονας του νέου σχολείου είναι ο ψηφιακός". Χαχαχα ακάθεκτη η κυρία και για να μας αποτελειώσει..επόμενος στόχος οι δωρεάν μεταφορές!!!! Υπομονή

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ.....

Με γλέντι και ξεφάντωμα στην πλατεία ΟΤΕ.......έτσι μας διαφημίζουν τα ΜΜΕ, την επομένη του καρναβαλιού μας, τελικά δεν είμαστε ικανοί ούτε σε μια πλατεία όνομα να δώσουμε......Φανταστείτε να ήταν και κανένα μπορδέλο εκεί κοντά πως θα την λέγαμε! Από την μια θέλουμε να γίνουμε πόλη και από την άλλη αγνοούμε τα πάντα που θα μας κάνουν να φαινόμαστε πόλη. 
Η ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ......και του....θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καστελλιού...ούτε εκεί είμαστε ικανοί να δώσουμε ένα όνομα!!!!
Και το Καλύτερο......θέλουμε να μονοδρομήσουμε τους δρόμους μας και η επιτροπή πρότεινε ..... από το σπίτι του Παπαρδέλα ως την γωνία που είναι το χασάπικο του Κίτσου θα είναι μονόδρομος προς Βορά.....Καληνύχτα

ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ -Μ. ΚΑΤΡΑΚΗΣ

Από τα αρχεία της ΕΡΤ και την εκπομπή μονόγραμμα η μίνι συνέντευξη του Μάνου Κατράκη γυρισμένη στο Καστέλλι. 
Η σκηνοθεσία των εκπομπών είναι της Ηρώς Σγουράκη και του Ανδρέα Αντωνιάδη, ενώ παραγωγός είναι ο Γιώργος Σγουράκης, στον οποίο ανήκει και η ιδέα του «Μονογράμματος». Οπως ο ίδιος λέει, η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη ύπαρξης ενός αρχείου στην ελληνική κρατική τηλεόραση (σε εικόνα και ήχο), των πιο σημαντικών προσώπων του πνευματικού, καλλιτεχνικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χώρου. 
Όλα ξεκίνησαν το 1981 και η πρώτη προβολή έγινε στις 8 Μαρτίου 1982, με το «Μονόγραμμα» του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου. Επί 26 ολόκληρα χρόνια βρίσκεται στην επικαιρότητα με πολλαπλές επαναλήψεις των μοναδικών πλέον ντοκουμέντων. Συνολικά έχουν αυτοβιογραφηθεί 220 πρόσωπα και με τις επαναλήψεις οι προβολές έχουν υπερβεί τις 590, ενώ 80 εκπομπές έχουν περιληφθεί στο «Οπτικοακουστικό Αρχείο» της ΕΡΤ. : ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΦΤΑΙΕΙ

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ

Την οριστική απομάκρυνσή της από το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει η Λούκα Κατσέλη χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε νέο κόμμα, καθώς όπως αναφέρει η πόρτα του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει για την ίδια οριστικά και βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη όλων των κομμάτων που συμμερίζονται τις θέσεις της..... 
-Μην φοβάσαι..θα βρεθούν πολλοί να σε αντικαταστήσουν...σιγά την απώλεια; Όμως γιατί δε μας λέτε, γιατί σώνει και καλά θέλετε να μας σώσετε; Μας ρωτήσατε;

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012 ΙΙΙΙ


και ο Καραμανλής μας.....


 γλέντι για μικρούς και...




μεγάλους






ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012 ΙΙΙ





 ΤΡΕΛΑ ΝΤΥΣΙΜΑΤΑ ΚΕΦΙ ΧΟΡΟΣ


ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012 ΙΙ

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012



 ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΞΑΦΑΝΤΩΜΑ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ
 ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ.....


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΩΡΙΑ

Το ΚΤΕΛ λέει αναστέλλει τα δρομολόγια του για τα Εννιά χωριά ...επειδή ο δρόμος είναι επικίνδυνος....Τα  μαθητικά δρομολόγια από την σήραγγα και πάνω θα τα κάνουν γαϊδουράκια και από εκεί ως τα χωριά τους οι πατεράδες των παιδιών ..... Άλλη λύση τα ελικόπτερα, και κάτι ακούστηκε για τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς ..... για να δούμε που θα καταλήξουμε, με αυτήν την γραφειοκρατία!!!

ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ..... ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!!


Στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας έχει "κολλήσει" ο κάθετος οδικός άξονας Καλουδιανά - Τοπόλια - Μύλοι - Ελος - Βάθη - Χρυσοσκαλίτισσα, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 20 εκατ. ευρώ, έργο που αναμένεται να δώσει λύση στο μείζον πρόβλημα της ασφαλούς και ταχύτερης συγκοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή, η οποία γίνεται κυρίως, αλλά παρατύπως, εδώ και εννέα χρόνια, μέσω της επικίνδυνης, λόγω κατολισθήσεων, σήραγγας Τοπολίων.
Αυτό επεσήμανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, με αφορμή την πτώση βράχου, προχθές, πάνω σε λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ που βρισκόταν εν κινήσει κοντά στη σήραγγα Τοπολίων.
- Πια γρανάζια κύριε Βουλγαράκη;.....Μήπως αυτών που δεν θέλουν αυτό το κομμάτι να γίνει ΠΟΤΕ, και προτιμούν το άλλο; Παλαιόχωρα-Ελαφονήσι λέω εγώ; Μάλλον.....
Για ρωτήστε όμως και κανένα αντιδήμαρχο της περιοχής τι αγώνες έκανε!!!! πριν κάμποσα χρόνια για το ίδιο πρόβλημα; Για ρωτήστε;

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ..ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ...

Για όσους έλθουν στην Κίσαμο για το καρναβάλι εδώ βλέπετε τους 3 χώρους στάθμευσης που είναι και κοντά στην πόλη. Όλοι βρίσκονται βόρεια της πόλης, στο γήπεδο, κάτω από την πλατεία Τζανακάκη (Μουσείο) και πλατεία Τελωνείου! Θα υπάρχουν άνθρωποι της καρναβαλικής επιτροπής που θα σας καθοδηγούν με σιγουριά!!! Μην ξεχάσετε ότι η είσοδος για την πόλη και το καρναβάλι σε όσους έρχονται από Χανιά, θα είναι η γέφυρα της Καμάρας, και η έξοδος από τον δρόμο του γηπέδου διαμέσου της Μητρόπολης!!