Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ 10 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ του 2011


9. Ένα νησί γεμάτο Κούρους
Κούροι σµιλεµένοι σε παριανό µάρµαρο έρχονται στο φως κατά τµήµατα – κυριολεκτικώς – στο ιερό του Απόλλωνα που βρίσκεται στην έρηµη σήµερα νησίδα ∆εσποτικό κοντά στην Αντίπαρο.
Κατεστραµµένοι (άγνωστο για ποιον λόγο) ή τεµαχισµένοι επίτηδες προκειµένου να χρησιµοποιηθούν ως δοµικά στοιχεία σε εποχές µεταγενέστερες της Αρχαϊκής, οπότε φιλοτεχνήθηκαν, βρέθηκαν από τον αρχαιολόγο κ. Γιάννο Κουράγιοάλλοτε στο κατώφλι θύρας, άλλοτε εντοιχισµένοι σε τοίχο κτιρίου του ιερού και άλλοτε «χτισµένοι» στον περίβολο ενός σύγχρονου µαντριού! Περί τα 60 τµήµατα γλυπτών έχουν εντοπισθεί ως τώρα και µεταξύ τους πέντε κεφαλές Κούρων, µία Κόρης, περισσότεροι από δέκα κορµοί και περί τις 30 βάσεις για γλυπτά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ....


Δεκτό από τη διοίκηση το αίτημα των πολιτών κατά του Χρέους
Ο διευθυντής της ΔΕΗ διαβεβαίωσε ότι στο εξής όποιος επιθυμεί να πληρώσει μόνο το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά να μην καταβάλλει το χαράτσι θα μπορεί να το πράττει στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι και αφού ο αρμόδιος προϊστάμενος έχει μονογράψει το λογαριασμό του. Οι αρμόδιοι της ΔΕΗ διαβεβαίωσαν τέλος ότι δεν έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης για το χαράτσι αλλά μόνο σε περιπτώσεις μακροχρόνιων οφειλών.
ΠΗΓΗ

ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

Προσφυγή στην δικαιοσύνη αποφάσισαν οι επαγγελματίες της πόλης της Κισάμου, οι υπόλοιποι του δήμου τους τα χάρισαν, που έλαβαν παραμονή πρωτοχρονιάς το μπιλιετάκι για το τέλος ακαθαρίστων εσόδων του 2006. 
Δυστυχώς για τα εποχιακά μαγαζιά της πόλης μας, ο καινούργιος χρόνος δεν μπήκε καλά, μιας και σε ένα μήνα πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να δούνε αν θα τα πληρώσουν ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ή όχι. Πάντως οι περισσότεροι θεωρούν άδικη την πληρωμή μιας και υπήρχε απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που έλεγε ότι χαρίζονται. Εκεί μάλλον θα βασιστούν οι δικηγόροι του εμπορικού συλλόγου, βέβαια από την άλλη γεννιέται το ερώτημα τι θα γίνει αν ο δήμος επιμείνει και τα βεβαιώσει στην εφορία, πράγμα που αυτόματα γίνεται φορολογική οφειλή; Ποιος άραγε θα έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει και να πάρει ενημερότητα και τα σχετικά; Φανταστείτε να έλθουν και μαζεμένα όπως προανήγγειλε ο δήμος και οι οφειλές του 2007-2008-2009-2010-2011.... καληνύχτα!!!
Ήδη έχουν το μαχαίρι στο λαιμό οι επιχειρήσεις....καφενεία και μικροεστιατόρια μιας και για την δικαστική προσφυγή χρειάζονται 300ε, σε μια εποχή που οι περισσότεροι όλο σφίγγουν το ζωνάρι τους, αλλά και άλλες επιχειρήσεις υπολειτουργούν, άλλες παραμένουν κλειστές και πολλές είναι αμφίβολες να ξαναλειτουργήσουν.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο δήμος ενήργησε σαν Πόντιος Πιλάτος και πέταξε το μπαλάκι στις μικροεπιχειρήσεις αντί να σταθεί δίπλα τους, αυτό ακούστηκε μάλιστα απ΄όλους τους παρευρισκόμενους κατά την χθεσινή συγκέντρωση του εμπορικού συλλόγου!!
Η απορία βέβαια είναι γιατί ένα χρόνο τώρα η δημοτική αρχή μας δεν έχει ένα τουλάχιστον νομικό σύμβουλο.....που να συμβουλεύει και γιατί αργεί να φτιάξει μια νομική επιτροπή; 
Είναι μια ξεκάθαρη αδικία και αυτό είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να είχε λυθεί εσωτερικά στον δήμο και όχι να δημιουργείται αυτή η κατάσταση!!!

ΧΜ.....


Is 2012 The Year Cretans Decide If They Want Out (from Greece)?
“Since Greece is such a geographically fragmented nation, do you think there is any movement for independence from any of the larger islands such as Crete?” No, this extract is not from some crazy local blog defending Crete’s independence movement.
Cretans do introduce themselves as Cretans first, and then as Greeks, and they are indeed known for their intense localism, but this question, rather than coming from a local newspaper,  comes from the blog of the top-notch British newspaper the Guardian.
The movement
More and more voices of  crisis-hit Cretans speak of doing something to distance themselves from Greece, maybe by gaining some autonomy and having a bigger say on what goes on in Crete. Throughout the island, from Chania to Ierapetra, there are more and more flags “decorating” homes while many residents have the Cretan State symbol on their car plates. According to pare-dose.net,  hundreds of SMS and MMS arrive on mobile phones advocating that Crete would be better off on its own and that it shouldn’t be paying taxes to Athens since the island has been left to its own luck for decades and it is basically the only part of Greece that produces wealth from tourism and agriculture. The phenomenon is more pronounced in Heraklion, where authorities have documented hundreds of cases of people (both in the city and in villages) that have made their central slogan for the “Cretan State” and proclaimed their vision of an “autonomous Crete”.
Όλο το άρθρο εδώ
Και η μετάφραση
Όλο και περισσότερες φωνές κρητικών που πλήττονται από κρίση μιλούν υπερ της αποστασιοποιησης από την Ελλάδα, και να γίνει κάποια αυτονομία. Σε όλο το νησί, από τα Χανιά προς Ιεράπετρα, υπάρχουν όλο και περισσότερες σημαίες που «διακόσμουν» σπίτια, ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες του αυτοκινήτου τους. Σύμφωνα με το pare-dose.net, εκατοντάδες SMS και MMS φτάνουν στα κινητά τηλέφωνα υποστηρίζει ότι η Κρήτη θα είναι σε καλύτερη θέση από μόνη της και ότι δεν θα πρέπει να πληρώνουν φόρους στην Αθήνα, αφού το νησί έχει αφεθεί στην τύχη τη δική της για δεκαετίες και είναι ουσιαστικά το μόνο μέρος στην Ελλάδα που παράγει πλούτο από τον τουρισμό και τη γεωργία. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων (τόσο στην πόλη και στα χωριά) που έχουν κάνει κεντρικό σύνθημά τους για την «Κρητική Πολιτεία» και διακήρυξε το όραμά τους για μια «αυτόνομη Κρήτη".

ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ


Γράφει η Νανώ Κουτσάκη
Στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων συζητήθηκε πριν λίγες μέρες, προ ημερησίας διατάξεως θέμα, υποθέτω, το θέμα των αστέγων. Ο δήμαρχος Χανίων εισηγήθηκε μια πρόταση δημιουργίας Ξενώνα αστέγων Νομού Χανίων σε ένα από τα άδεια κτίσματα στο παλιό ψυχιατρείο ως συναπόφαση και της αντιπεριφέρειας. Και κάλεσε όποιον συμφωνεί να την ψηφίσει. Επειδή αύριο θα συναντηθεί με διάφορους υφυπουργούς πρόνοιας κλπ.
                                             -----------------
Τόσο ο τόνος όσο και τα λεχθέντα από τον κ. δήμαρχο σχετικά με τους αστέγους  προκάλεσαν την αντίδραση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας που τον εγκάλεσαν για λαϊκισμό. Κυρίως για το γεγονός ότι κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, κάποιους από την αντιπολίτευση ή συλλογικούς φορείς ότι «έφεραν» αστέγους από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα «λέγοντας ότι τα Χανιά είναι φιλόξενα». Και επομένως «…να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους !!!» είπε και στα ξενοδοχεία τους !!» Κι εγώ θα τους ..στηρίξω!!
                                         -------
Γιατί τους έφεραν; Δεν το εξήγησε. Προφανώς εννοούσε για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον δήμο Χανίων. Αλλά γιατί νάρθουν οι άστεγοι των Αθηνών στα Χανιά; Στην Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη (και πρόσφατα άκουγα και στο Ηράκλειο και σε άλλες μεγάλες πόλεις) λειτουργούν κάποιοι ΞΕΝΩΝΕΣ αστέγων. Και αυτές τις πολύ κρύες ημέρες, αυτές τις ημέρες οικονομικής κρίσης που έφεραν ανθρώπους στην ανεργία και την εξαθλίωση διαβάζουμε και βλέπουμε ότι  πολλοί απ αυτούς βρίσκουν καταφύγια σ αυτούς τους ξενώνες. Ίσως δεν είναι αρκετοί. Σύμφωνοι. Πάντως υπάρχουν.
 Ενδιάμεση δομή
 Να επιστρέψομε όμως στην αρχική εισήγηση .....

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗΚΑΙ Ο ....


..... δούρειος ίππος


Ηταν καλοκαίρι του 2010 όταν ξεκινήσαμε εδώ μέσα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να «σκοτωνόμαστε» για το αν πρέπει να πτωχεύσει η Ελλάδα, αν ο ΓΑΠ πρέπει να σηκώσει το πιστόλι από το τραπέζι, αν πρέπει να γυρίσει στην δραχμή, να βγει από την ΕΕ…. Αν αν αν….
Μάλλον λοιπόν έφτασε η στιγμή του άνθρωπου που έχει την τύχη της χώρας στα χέρια του (έστω και μετά από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα) να πει ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στον νέο "Χίτλερ" της Ευρώπης, που απειλεί πλέον ανοιχτά, και όχι πίσω από κλειστές πόρτες.
Που απειλεί με οικονομική «αιματοχυσία» όχι μόνο την χώρα μας αλλά ολόκληρη την νότια Ευρώπη. Η προπαγάνδα έχει αρχίσει στο εσωτερικό της Γερμανίας από τα «κίτρινα» έντυπα Spiegel, Focus κ.α, που τώρα έχουν στόχο την Ιταλία.
Αν λοιπόν έχει μείνει λίγο τσίπα και εθνική υπερηφάνεια σε αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, πρέπει ........

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ "ΣΚΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ"

Λίγο ακριβά μας ήλθαν τα φώτα αλλά τουλάχιστον θα μπορούν να κάνουν προπονήσεις στο Δημοτικό στάδιο Κισάμου......όλοι!!! Πάντως κάθε νέος δήμαρχος κάνει και μια καλή πράξη για την νεολαία μας.....που αδημονεί να δει τις εξαγγελίες να γίνονται πραγματικότητα.....Το θέμα είναι ότι πάμε πολύ αργά....και βάσει των υπολογισμών μας, σε καμιά δεκαριά χρόνια θα αποκτήσουν σκέπαστρο οι εξέδρες, θα φτιαχτούν τα δημοσιογραφικά θεωρεία, θα σουλουπωθούν οι εξωτερικοί χώροι...υπομονή λοιπόν!
Το θέμα είναι οτι η ομάδα μας, είναι τρένο και σίγουρα θα ανέβει μια-δυο κατηγορίες (εξαρτάται τα οικονομικά των άλλων) όμως το ερώτημα είναι καυτό και επίκαιρο ....που θα παίξει αν βγει;
Κύριε δήμαρχε, δες στον τίτλο το όνομα που πρέπει να έχει το γήπεδο μας, απο σένα εξαρτάται αν πρέπει να τιμηθούν οι άνθρωποι που προσέφεραν!

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ & ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


16 Φεβρουαρίου 1810 = (7.8R) Ηράκλειο 
O περιηγητής John Galt σε επιστολή που έγραφε στη Χίο στις 10 Απριλίου αναφέρει ότι από πληροφορίες του ο σεισμός κατέστρεψε το ένα τρίτο των σπιτιών του Ηρακλείου και σκότωσε πολλές χιλιάδες ανθρώπων. Ο σεισμός αυτός είχε προκαλέσει σε αυτόν υπερβολικό τρόμο, όταν βρισκόταν στην Τριπολιτσά, και έγινε αισθητός σε όλα τα μέρη που επισκέφθηκε κατόπιν.Ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται μεταξύ 2.000 και 3.000. Το μοναστήρι του Αγίου Ασωμάτου, ένα βαρύ βενετσιάνικο οικοδόμημα στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Ίδη καταστράφηκε από το σεισμό. Έγινε έντονα αισθητός στον Μάλτα όπου κράτησε 2 λεπτά και μάλλον έντονα στη Νεάπολη όπου κράτησε ένα λεπτό. Στο Οντάριο (Κάτω Ιταλία) κάτοικοι έμειναν έξω από τα σπίτια τους όλη τη νύχτα από το φόβο. Έγινε επίσης αισθητός στην Τεργέστη στην Αφρική (Βόρεια) και στην Κύπρο. Ο σεισμός αυτός έμεινε στην παράδοση του λαού της Κρήτης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ

ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Και ο καιρός πάει κόντρα στα σχέδια του δήμου. Σήμερα ήταν να πάει η αποστολή του δήμου στην Αθήνα για να κουβεντιάσει με τους αρμόδιους το θέμα της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων, μιας και κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν είναι επισκευάσιμη. Ο καιρός όμως τα χάλασε.....
-Πάντως καλό είναι να κρατάμε και τις δηλώσεις των θεσμικών ...για να κουβεντιάζουμε αργότερα. Και την πρώτη δήλωση στις 3 του Σεπτέμβρη την είχε κάνει ο αντιπεριφερειάρχης ......"Είμαι αισιόδοξος για την αποκατάσταση λειτουργίας της Λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων που υπέστη καθίζηση στις αρχές Ιουλίου."
και το σχετικό βιντεάκι.....

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ....

Ακόμα ένα εμπόδιο ξεπέρασε ο Κισαμικός, επικρατώντας 3-0 του Κρητικού Αστέρα για το 9Χ9 στον όμιλο τίτλου της Α' ΕΠΣΧ. Οι πρωτοπόροι δεν κέρδισαν όσο εύκολα φανερώνει το σκορ, αφού οι γηπεδούχοι πάλεψαν αρκετά το παιχνίδι.
Το παιχνίδι είχε αρκετές αμφισβητούμενες και προς συζήτηση φάσεις με την πρώτη να είναι στο 37' όταν ο Δαμανάκης "φώναξε" για πέναλτι, για να αντικρίσει την κίτρινη για "θέατρο" και λίγα δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής Τριανταφύλλου έδειξε την "άσπρη βούλα" σε μαρκάρισμα του Μάνου Περράκη στον Μιχάλη Περράκη.
Ο ίδιος ο "παθών" εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη και στο 60' ο Κρ. Αστέρας ζήτησε πέναλτι σε φάση που ο Ν. Χαλιβελάκης προσπάθησε να αποφύγει στην έξοδο τον Βλαχάκη αλλά ο "άρχων" της αναμέτρησης έδειξε "παίζετε".
Τελικά το άγχος για τους φιλοξενούμενους έδιωξε στο 73' ο Περαθωράκης με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, για να κλείσει το σκορ στο 85' ο Περράκης από μπαλιά του Κουλάκη.
Αντίθετα στο Βάμο η  Θύελλα Καλάθενων ηττήθηκε από την Κορωνίδα με 3-2. Ο Πλάτανος για το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας δεν τα καταφερε με τον Αλμυρό στο γήπεδο του και έφερε 1-1. 
Λευτέρης Αντωνακάκης

ΟΙ 10 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ του 2011


8. Ο χάλκινος Μινωίτης
Χάλκινο ειδώλιο στην τελετουργική «στάση του αποσκοπείν», που χρονολογείται στο 1600 π.Χ., σφραγίδες, κοσµήµατα, τελετουργικά αγγεία, όπλα, χρυσό έλασµα (1700 π.Χ.) µε χαραγµένο επάνω του µινωικό πλοίο βρίσκονται µεταξύ των ευρηµάτων της ανασκαφής στη Ζώµινθο του Ψηλορείτη. Αυτό το ιδιότυπο µινωικό κέντρο πάνω στα βουνά, που δεν ήταν απλώς ένας σταθµός προς το Ιδαίο Αντρο ούτε µόνον ο προµηθευτής της Κνωσού σε µαλλί και άλλα ζωικά προϊόντα και που όµοιό του δεν έχει ανασκαφεί ως τώρα στην Κρήτη, ανοίγει νέους δρόµους για την έρευνα και τη µελέτη της διάρθρωσης του µινωικού κόσµου, όπως λέει η αρχαιολόγος κυρία Εφη Σαπουνά-Σακελλαράκη .

IMIA......


 ....Γιατί στην Ελλάδα όλοι εχτές ξέχασαν ξαφνικά την μαύρη αυτή επέτειο;
Γράφει ο Γιώργος Αδαλής
Περίμενα να περάσει η χτεσινή μέρα, για να διαπιστώσω κάτι που προσωπικά ανέμενα και το θεωρούσα σοβαρό!
Στις 28 Ιανουαρίου του 1996, διεπράχθη κατά την προσωπική μου άποψη, η πιο προδοτική υπόθεση στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, η οποία δεν έχει εξιχνιαστεί ποτέ, και ο Πρωθυπουργός τότε, Κώστας Σημίτης, ευχαρίστησε δημόσια τις ΗΠΑ !! Προφανώς και γράφω για την υπόθεση των Ιμίων!
Έκανα μια βόλτα χτες, στα sites των επωνύμων δημοσιογράφων αλλά διαπίστωσα ότι … ξέχασαν την μαύρη αυτή επέτειο!
Περίμενα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων αλλά μάταια! Κι αυτοί είχαν ξεχάσει.
Άκουσα ραδιοφωνικά προγράμματα και δεν αναφέρθηκε ούτε λέξη!
Διάβασα τον ημερήσιο τύπο και αισθάνθηκα ότι ουδείς κι εκεί θυμήθηκε !
Είναι δυνατόν;
Είναι δυνατόν να μην θυμήθηκε έστω ένας Έλληνας δημοσιογράφος .....

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ....

...... απαντούν, στην παλιά ερώτηση τι λείπει από το Καστέλλι;


Ονειρεύονται λοιπόν, να μονοδρομηθούν εκείνοι οι δρόμοι που ακούστηκε πως θα μονοδρομηθούν και δεν μονοδρομήθηκαν και είναι επικίνδυνοι! 
Ένας κλειστός χώρος μιας σχετικής χωρητικότητας για εκδηλώσεις. Ίσως μια από τις τόσες δημόσιες αποθήκες εδώ και εκεί!!! και για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις κάπου κάποιες έστω και τσιμεντένιες κερκίδες. Αλλά και η αναβάθμιση του Θεοχαράκειου θα βοηθούσε να ξεφύγομε από την πλαστική καρέκλα. 
Πεζοδρόμια, πεζοδρόμια που οριοθετούν το δρόμο ομορφαίνουν και ασφαλίζουν!
Μια διαπραγμάτευση για τα χάλαρα που ασχημαίνουν και είναι επικίνδυνα σε κεντρικά σημεία!
Και φυσικά οι λακκούβες, οι λακκούβες στους δρόμους!

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Γράφει ο Π. Καπαρουδάκης
ΑΡΘΡΟ 120
ΤΜΗΜΑ Δ’ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
…2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Φίλες και φίλοι,
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Κυβέρνηση είναι προϊόν μη δημοκρατικών διαδικασιών με σκοπούς που δεν συνάδουν προς τις επιταγές του Συντάγματος. Ο λαός ποτέ δεν την νομιμοποίησε, συνεπώς οι πράξεις της είναι εκ προοιμίου παράνομες. Εξάλλου, οι κυβερνώντες έχουν καταλύσει τα περισσότερα άρθρα του Συντάγματος της Ελλάδος και έχουν ψηφίσει αντισυνταγματικούς Νόμους.
Η αφοσίωση στην Δημοκρατία ως επιταγή του Συντάγματος απαιτεί από όλους τους Έλληνες να απονομιμοποιήσουν την ούτως ή άλλως κατ’ ουσίαν παράνομη Κυβέρνηση, άλλως θεωρείται ότι συναινούν στην κατάλυση της Δημοκρατίας .
Η αφοσίωση στην Πατρίδα ως επιταγή του Συντάγματος απαιτεί από όλους τους Έλληνες να αντιδράσουν με κάθε μέσον στην εθνική μειοδοσία που συντελείται με σκοπό την πλήρη ισοπέδωση της χώρας μας προς όφελος αλλότριων συμφερόντων.
Εάν επιθυμούμε να είμαστε νόμιμοι στις κάθε μορφής συμπεριφορές μας οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να προασπίσουμε το Σύνταγμα και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ εναντίον ενός πολιτικού, εθνικού και οικονομικού εγκλήματος πρωτοφανούς και τεραστίου μεγέθους που, εάν δεν το εμποδίσουμε, θα σηματοδοτήσει την ολοσχερή εξαφάνιση των Ελλήνων και της Χώρας μας…

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

AKOMA XOΡEYOYME

28 σεισμικές δονήσεις είχαμε ως και τώρα σήμερα 28 Ιανουαρίου και όλες από τον ίδιο χώρο, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης και 50 βόρεια του Ηρακλείου.
Τελευταία δόνηση στις 14.35 έντασης 3.2 R και δυνατότερη αυτή στις 12.50, εντάσεως 4.8R.
Ρε μπας εκεί κάτω ήταν η Ατλαντίδα; 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.


Γράφει ο Μιχάλης Ανδριανάκης
Το 1204 ο έκπτωτος αυτοκράτορας Ισαάκιος β΄ και ο γιος του Αλέξιος Άγγελος ήλθαν σε συμφωνία με τους Λατίνους "Σταυροφόρους" και τους παραχώρησαν ένα σωρό ανταλλάγματα (μεταξύ αυτών και την Κρήτη) για να τους βοηθήσουν να ξαναπάρουν το θρόνο. Αυτοί λοιπόν ξέφυγαν από τον "ιερό" σκοπό τους, την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων και έτσι η Τέταρτη "Σταυροφορία" κατέληξε στην πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης (πολύ πιο καταστροφικής από αυτήν του 1453) και την ουσιαστική διάλυση του Βυζαντίου. Η συμπεριφορά τους απέναντι στους ομόθρησκούς τους δεν ήταν καλύτερη από αυτή των Τούρκων δυόμιση αιώνες αργότερα. Ο πλούτος που απόκτησαν από τις λεηλασίες ήταν ασύλληπτος και γεμίζει ακόμη τα μουσεία της Ευρώπης.
Στις μέρες μας οι απόγονοι των Σταυροφόρων και πάλι εν ονόματι ενός "ιερού" σκοπού, της "ενωμένης" Ευρώπης, δεν φέρθηκαν διαφορετικά στη χώρα μας, η οποία και πάλι με την ηλιθιότητα που διακρίνει το Γένος μας, είχε περιέλθει σε ανάλογη κατάσταση και βρέθηκε στην ανάγκη να προσφύγει στη βοήθειά τους. Η συμπεριφορά των διαφόρων "φίλων και εταίρων μας" δεν είναι διαφορετική από αυτή των προγόνων τους. Με τη δικαιολογία ότι, όπως και τότε, πως δεν τηρήσαμε τη συμφωνία (και η αλήθεια είναι πως δεν την τηρήσαμε), συμπεριφέρονται ακριβώς όπως οι πρόγονοί τους σαν κατακτητές και δεν υπολογίζουν τίποτα. Οι δικοί μας πάλι, ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε (ακόμη και κάποια σωστά πράγματα που θάπρεπε να γίνουν και χωρίς τους "Σταυροφόρους") μας χώνουν όλο και πιο βαθιά στην κατάσταση κατοχής μόνο και μόνο για να διατηρήσουν το θρόνο τους (τα γκάλοπ).
Ποιος είπε πως η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, ιδιαίτερα όταν κάποιοι που έχουν πάθει πολλά εξαιτίας της, δε διδάσκονται από τα λάθη τους;

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΩΦΕΙΛΩ


Αν δεν μπόρεσε να με λυγίσει ο θάνατος τίποτα δεν το μπορεί!!!
 Γράφει η Μαρία Αλιφραγκή (η δασκάλα που μας συγκλόνισε με την παραίτηση της)
Στην άβυσσο που βρέθηκα τον Ιούλιο, βιώνοντας ένα ύπουλο και άνανδρο χτύπημα από τους εχθρούς της χώρας μου, που διέλυσε, γκρέμισε, σκόρπισε τη ζωή μου, φωτεινές λυχνίες στο σκοτάδι αυτό ήταν οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι συναγωνιστές μου. Όλους αυτούς τους θεωρώ αδέλφια μου, ομοαίματους. Γιατί μαζί τους πορεύτηκα……….
Ήταν οι φωνές που μού ‘λεγαν «κοριτσάκι μου, δεν είσαι μόνη, είμαστε δίπλα σου». Παρηγοριά κι ελπίδα έγιναν στην καρδιά μου. Τον πόνο, την θλίψη και την οδύνη δεν μπορούσαν να μου τα πάρουν, ήταν εκεί. Η σκέψη τους όμως, αυτό τους το αίσθημα, ήταν για μένα κινητήριος δύναμη. Με βοήθησαν να βρω ένα μονοπάτι, το όποιο μονοπάτι. Δεν ήξερα πού θα με πάει, αλλά και δεν με ένοιαζε.
Δεν μπορώ φυσικά να περιγράψω με λέξεις αυτή την αγάπη που μου δόθηκε.
Αυτή η αγάπη με ωθούσε κάθε φορά σε αγώνα. Και σε κάθε νέο αγώνα, το σθένος μου όλο και δυνάμωνε κι έτσι σιγά-σιγά βρήκα τη δύναμή μου, τολμώ να πω βγήκα στο φως, βρήκα το δρόμο μου. Έτσι έφτασα τη μέρα της παραίτησης.
Ήθελα μόνο να σας πω ότι την ώρα που υπέγραφα ήσασταν όλοι εκεί, κρατούσατε το χέρι μου, υπογράφατε μαζί μου, μοιραζόσασταν τη χαρά μου.
Η απόφαση ήταν δική μου αλλά η πράξη ήταν όλων. Ανήκει ακόμα και σ’ αυτούς που, παρότι δεν με γνωρίζουν, με καλούν αυτές τις μέρες για να μου σταθούν. Κι αυτοί τον αγώνα μου τον βίωσαν σαν δικό τους. Νιώθουν σαν οι ίδιοι να υπέγραψαν......

ΟΙ 10 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ του 2011

6. Το μάτι του Τουταγχαµών
Ενα µικρό, χρυσό αντικείµενο που αναπαριστά ένα ανθρώπινο µάτι πανοµοιότυπο µε αυτό της χρυσής, νεκρικής µάσκας του Τουταγχαµών βρέθηκε µέσα σε ταφικό πίθο στη νεκρόπολη της Αρχαίας Ελεύθερνας στην Κρήτη. Σε φυσικό µέγεθος και µε το χαρακτηριστικό «αιγυπτιακό µπλε» ολόγυρά του, φοριόταν ως επιστήθιο κόσµηµα από µία εκ των τριών γυναικών του οικογενειακού τάφου του 8ου-7ου αιώνα π.Χ., όπως είπε ο ανασκαφέας, καθηγητής κ. Νίκος Σταµπολί δης. Αλλά και το ένδυµα της γυναίκας ήταν καταστόλιστο από χρυσά ελάσµατα, ενώ στον ίδιο πίθο υπήρχε µαζί µε άλλα αντικείµενα και µια µεγάλη χάντρα από ορεία κρύσταλλο µε χαραγµένο πλοίο µε τετράγωνο πανί σαν αυτά που ταξίδευαν στον Νείλο. 

Α ΡΕ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ


Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο,«Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ». 
Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. 
Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της .........

ΣΑΠΟΥΝΟΛΑΔΟ



Πράξη ανευθυνότητας που μπορεί αν αποβεί μοιραία για το καλό όνομα του κρητικού ελαιολάδου, μπορεί να χαρακτηριστεί - στην καλύτερη περίπτωση - η ενέργεια ντόπιων εμπόρων, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν Ιταλούς εισαγωγείς, πουλώντας τους ... σαπουνόλαδο!
Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γ.Τζωρτζάκης, έμποροι ελαιολάδου, στο πλαίσιο συμφωνίας με Ιταλούς εισαγωγείς, έστειλαν στη γειτονική χώρα δείγμα παρθένου ελαιολάδου, το οποίο οι Ιταλοί πέρασαν από χημικό έλεγχο, παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι πρόκειται για υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, όταν έφτασε στα χέρια τους το φορτίο, δεν ήταν παρά ... σαπουνόλαδο!

ΧΑΝΙΑ .....

Τα Χανιά είναι ανάμεσα στους 12 κορυφαίους προορισμούς που προτείνει για το 2012 η αυστριακή ιστοσελίδα για ταξίδια TripAdvisor. Οι 15 συντάκτες του διαδικτυακού ταξιδιωτικού περιοδικού προέβλεψαν τις τάσεις των χρηστών για τους τόπους των διακοπών τους τον επόμενο χρόνο  και το αποτέλεσμα είναι ένα εκλεκτικό μίγμα θέρετρων που προσφέρουν πολιτισμό, θάλασσα ή και τα δυο. "Αυτοί οι 15 προορισμοί είναι σίγουρα σε άνοδο. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες του TripAdvisor κάνουν σχόλια στην ιστοσελίδα μας για αυτούς», δήλωσε  ο Dirk Loesch διευθυντής του σάιτ. Τα Χανιά επιλέχθηκαν για την ήσυχη παλιά πόλη, τα αναπαλαιωμένα βενετσιάνικα αρχοντικά, τα ίχνη ενός μικρού μιναρέ που προσθέτουν στη γοητεία του τοπίου και βέβαια για τις κορυφαίες αμμώδεις παραλίες.
Όλοι βάλανε το χεράκι τους, φυσικά και η Κίσαμος γιατί δεν πιστεύω ότι αμμώδεις παραλίες να εννοούν του Κουμ-Καπί και της Νέας Χώρας; 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ


Με παραφουσκωμένο κέικ παρομοίασε το ηφαίστειο της Σαντορίνης ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλλιανάτος.
Ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου τόνισε πως οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως…προειδοποιεί, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης.
«Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει … το κέικ της Σαντορίνης» είπε ο κ. Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.
Όπως είπε, οι αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει σενάρια και τρόπους αντίδρασης, γιατί ακόμη και η πιο «απλή» εκδοχή, το να αρχίσει να βγαίνει τέφρα από το ηφαίστειο, θα έχει συνέπειες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα πολύπλοκο γεωλογικό φαινόμενο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στη Σαντορίνη. Στην περιοχή έχει καταγραφεί πλούσια σεισμική δραστηριότητα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύεται από παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης.
Όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι, τους τελευταίους 7 με 8 μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του ηφαιστείου. Οι πολλαπλές δονήσεις που έχουν καταγραφεί δεν υπερβαίνουν σε μέγεθος τα 3,3 Ρίχτερ, ενώ το τελευταίο διήμερο παρουσιάστηκε μια έξαρση των φαινομένων.
Παράλληλα εντοπίζονται παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης, οι οποίες δεν είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού αλλά ανιχνεύονται με GPS. Ακόμη κι αν αυτά επιβεβαιωθούν, όπως επισημαίνουν, η πολυπλοκότητα της φύσης εμποδίζει την εξαγωγή βέβαιων συμπερασμάτων: οι μηχανισμοί της δεν λειτουργούν πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, ακόμη κι αν επικρατούν πανομοιότυπες συνθήκες.
Το ηφαίστειο αφυπνίστηκε για πρώτη φορά πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και συνέχισε την δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα.
Σημειώνεται ότι η τελευταία έκρηξη έγινε το 1950

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ο σύλλογος γονέων του 1ου Γυμνασίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει την κοινή γνώμη αλλά και τους άλλους συλλόγους γονέων του δήμου Κισάμου σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ. Ήδη υπάρχει σχετικό πρόβλημα στην γειτονιά μας, κόπηκε ένα δρομολόγιο για τους μαθητές της πόλης, αλλά και τον Φεβρουάριο λήγει η παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο προς το ΚΤΕΛ. 
Έτσι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα θα συναντηθούν όλοι οι φορείς στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Κισάμου για να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος. Φτάνει πια με την δήθεν δωρεάν παιδεία, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών στις μεταφορές....

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

22 σεισμοί έγιναν το βράδυ, από τις 01.00 ως και τις 06.30 το πρωί, στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Σαντορίνη και την Κρήτη, με ένα ιδιαίτερα αισθητό στις 03.33 που ήταν 5.4R. Το καλό είναι ότι εκτονώνεται η κατάσταση με τόσους μικροσεισμούς, αν και η αγωνία παραμένει.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

29 γεωτρήσεις θα γίνουν περιμετρικά του Καστελλιού, εκεί που θα περάσει ο περιφερειακός της πόλης. Ήδη ένα συνεργείο έχει κάνει αρκετές γεωτρήσεις, ιδιαίτερα στις κοίτες των ποταμών, αλλά και στον Παρθενώνα, παίρνοντας δείγματα προκειμένου να μελετήσουν στο εργαστήριο τα γεωτεχνικά χαρακτηριστικά του εδάφους μιας και υπάρχουν αρκετές γέφυρες αλλά και ένα τούνελ..στην νεα διαδρομή του περιφερειακού!

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ.....

Σήμερα στις 10.30 το πρωί ξεκινούν στην Κομοτηνή (ξενοδοχείο «Arcadia», αίθουσα Τερψιχόρη), οι διήμερες εργασίες του Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μάλιστα λέγετε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο τον Καλλικράτη Νο2 που θα τον παρουσιάσει την επόμενη βδομάδα με σημαντικές αλλαγές σε πολλά θέματα της αυτοδιοίκησης.
Φαίνεται ότι ο Καλλικράτης δεν προχωράει όπως περίμεναν, γι' αυτό ετοίμασαν κάποιοες αλλαγές σε διατάξεις που αφορούν στα οικονομικά και στα θεσμικά της Αυτοδιοίκησης, τις προσλήψεις-μετατάξεις προσωπικού, τους ΦοΔΣΑ αλλά και τις ΔΕΥΑ. 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝ

Η Εισαγγελέας Καλαμάτας κάλεσε τον πρώτο μάρτυρα για την υπόθεση ΑΝΕΝ.......ας ετοιμάζονται και οι επόμενοι. Αν θυμάστε καλά  η πρώτη πράξη παίχτηκε στο αστυνομικό τμήμα Κισάμου όπου κατέθεσαν 4 Κισσαμίτες σαν μάρτυρες σε μήνυση που έχει γίνει στην εταιρεία από Καλαμάτα μεριά! 

ΟΙ 10 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ του 2011

5. Η αρχαιότερη ευρωπαϊκή επιγραφή
Είναι η αρχαιότερη επιγραφή που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος και είναι ελληνική. Πρόκειται για την επιγραφή µιας πήλινης πινακίδας σε Γραµµική Β που γράφηκε πριν από 3.500 χρόνια και βρέθηκε στην Ικλαινα της Μεσσηνίας από τον αρχαιολόγο κ. Μιχάλη Κοσµόπουλο, ο οποίος ανασκάπτει ένα µυκηναϊκό µέγαρο µε πελώριους αναληµµατικούς τοίχους, τοιχογραφίες και αποχετευτικό σύστηµα. Η χρονολόγηση της πινακίδας πολύ πριν από τις ως τώρα γνωστές αλλάζει πολλά δεδοµένα στη γνώση µας για τη χρήση της Γραµµικής Β αλλά και για την εξάπλωση της γραφής.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.....

ΤΟ ΠΟΚΕΡ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ


Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Η κατασκευή της Ευρωζώνης θυμίζει αλληλεξαρτώμενα, συγκοινωνούντα δοχεία, όπου στο τέλος πληρώνει τα χρέη των υπολοίπων αυτός που έχει τα απαιτούμενα χρήματα – ένα γεγονός που καθιστά υποχρεωτική είτε την πολιτική ένωση, είτε τη διάλυση της.
“Τα κράτη, σε αντίθεση με τους ιδιώτες, δεν είναι υποχρεωμένα να εξοφλούν τα χρέη τους. Η κυβέρνηση μίας χώρας, η οποία έχει τη δική της κεντρική τράπεζα, μπορεί να λαμβάνει συνεχώς νέα δάνεια - τυπώνοντας τα χρήματα, τα οποία κάποιος της δανείζει. Αυτό δεν ισχύει για τα κράτη της Ευρωζώνης – των οποίων όμως οι κυβερνήσεις δεν είναι επίσης υποχρεωμένες να πληρώσουν τα χρέη τους.
Εάν οι ξένοι δανειστές τις πιέσουν υπερβολικά, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, μπορούν ανά πάσα στιγμή να προβούν σε στάση πληρωμών – η οποία δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά μετά από αυτήν η ζωή συνεχίζεται, συνήθως όπως προηγουμένως. Η χειρότερη περίοδος είναι αυτή που προηγείται της στάσης πληρωμών και της χρεοκοπίας – όχι αυτή που ακολουθεί.
Όπως συνέβαινε κάποτε με το «φάντασμα του κομμουνισμού», το οποίο αναζητούσε την πατρίδα του στην Ευρώπη, στο φημισμένο μανιφέστο του Karl Marx, έτσι και σήμερα όλες οι «δυνάμεις» της ΕΕ έχουν συγκροτήσει μία «Ιερή Συμμαχία», με στόχο να διώξουν......

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΣΕΙΣΜΟΙ......ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

37 μετασεισμοί έγιναν στον θαλάσσιο χώρο της Σαντορίνης από το πρωί με ένταση πάνω από 3R, με τον τελευταίο να γίνεται στις 16.31 με ένταση 3.4 R και όλα αυτά πέρασαν απαρατήρητα την στιγμή που πολλά μπλοκ έγραφαν από τις 18 Ιανουαρίου ότι η θάλασσα στην Σαντορίνη κοκκίνισε και τα ψάρια εξαφανίστηκαν.....Δείτε εδώ!!! Τελικά μήπως πρέπει να παρατηρούμε καλύτερα την φύση και τις αλλαγές της;

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ..ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Απαραίτητη αποδεικνύεται η εκμάθηση των ξένων γλωσσών στα σχολεία, κυρίως λόγω κρίσης, όπου πολλοί γονείς δεν αντέχουν να πληρώνουν, με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να προσανατολίζεται στην επαναφορά της δεύτερης ξένης γλώσσας από το δημοτικό.
Μάλλον δεν έχουν αποφασίσει σε ποια χώρα θα αποτελέσουμε κομμάτι μετά την χρεωκοπία και σκέφτονται για να μην πέσουν έξω να μας μάθουν και τις 3 γλώσσες. 
Σκέφτηκε, λέει, η υπουργός τους γονείς.....σαν δε ντρέπεται να λέει τέτοια πράγματα, την στιγμή που κάθε παιδί κάνει πάνω από 5-6 φροντιστήρια ημερησίως ....τα Γερμανικά και τα Γαλλικά μας μάραναν. 
Ή μήπως είναι απαραίτητη η εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας μιας και πολύ σύντομα θα υπάρξει η μεγάλη "φυγή" των Ελλήνων και μας προετοιμάζουν;

ΣΤΑΣΗ ΓΕΛΙΟΥ.....ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ


ΤΟ ΞΕΧΡΕΩΜΑ


Οι ξένοι αρχίζουν να το καταλαβαίνουν! Εμείς πότε;

ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ


Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται η πρώτη προκήρυξη στο πλαίσιο του προγράμματος πεντάμηνης απασχόλησης ανέργων σε δημοτικά έργα. Οι πρώτες 15.000 - 20.000 προσλήψεις θα πρέπει να αναμένονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, μέχρι τα τέλη του 2014 θα διατεθούν 200 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για απασχόληση ανέργων στο πλαίσιο εκτέλεσης έργων αυτεπιστασίας σε δήμους και νομικά τους πρόσωπα.
Θα απασχοληθούν οκτώ ειδικότητες: εργάτες γενικών καθηκόντων, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, σιδεράδες, υδραυλικοί και διαχειριστές μηχανημάτων.
Τώρα ποιος θα κάνει τις προσλήψεις είναι το ζητούμενο, μιας και όλοι ξέρουμε ότι προτεραιότητα έχουν τα "δικά" μας παιδιά......αλλά αν εφαρμοστεί ο νόμος και τα λεγόμενα του κ. υπουργού, τότε προτεραιότητα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ηλεκτρονικό πίνακα κατάταξης του ΟΑΕΔ. Για να δούμε!!

ΚΑΜΕΝΟΣ.......ΑΛΕ!

ΣΕΙΣΜΟΣ

Kουνηθήκαμε γύρω στις 06.25 .......Σεισμός 5,4R νότια της Σαντορίνης και έγινε αισθητός σ' ολόκληρη την Κρήτη αλλά και στην Πελοπόννησο. Μάλιστα συνοδεύτηκε και με ένα ακόμα 3,4R 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ


Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας, προκειμένου να προχωρήσει η καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών των Χανίων, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Ολα αυτά σε μία κατεύθυνση να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού σε όλους τους Δήμους των Χανίων, καθόλη τη διάρκεια τους έτους, αλλά ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Πότε θα έλθει αυτή η ομάδα εργασίας από την γειτονιά μας να δει το πρόβλημα μας; Πότε επιτέλους θα κάνουν πράξεις τις δεσμεύσεις τους οι ντόπιοι άρχοντες; Είναι πρωτάκουστο η δεύτερη πόλη στο νομό να μην έχει ούτε τα στοιχειώδη, όχι για να αθληθούν τα παιδιά μας, αλλά για να περάσουν τουλάχιστον μια ώρα τους μακρυά από τα μηχανάκια και το ίντερνετ!!! Είναι πρωτάκουστο, αδιανόητο, τραγικό και προκαλώ τους δημοτικούς συμβούλους να μου αποδείξουν το αντίθετο.....τους προκαλώ!! Φτάνουν τα ψέματα πια!! Φυσικά να μια καλή ευκαιρία να μας κάνουν και ρεζίλι όταν θα έλθουν να μας ¨καταγράψουν"....

ΟΙ 10 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ του 2011


4. Θεός ή αυτοκράτορας
Μαρµάρινο, σε µέγεθος λίγο µεγαλύτερο από το φυσικό, το άγαλµα που αποκαλύφθηκε στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου ενώ γίνονταν εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του µνηµείου έρχεται από τους αυτοκρατορικούς ρωµαϊκούς χρόνους για να επιβεβαιώσει την ισχύ και την αξία της κλασικής πλαστικής παράδοσης µέσα στους αιώνες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικής ποιότητας αντίγραφο έργου του 4ου αιώνα π.Χ. από το εργαστήρι του µεγάλου αργείου γλύπτη Πολύκλειτου το οποίο παρίστανε τον θεό Ερµή και αγαπήθηκε τόσο που να επαναληφθεί αργότερα από πολλούς καλλιτέχνες. Εικάζεται µάλιστα ότι φιλοτεχνήθηκε πιθανόν τον 2ο αιώνα µ.Χ. , όταν ο αυτοκράτορας Αδριανός επισκέφθηκε την Επίδαυρο

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ!!!


Την πέμπτη θέση στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Vprc που δημοσιεύεται αναλυτικά στο αυριανό τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα».
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η ΝΔ με 30,5%, την δεύτερη η Δημοκρατική Αριστερά με 13%, ενώ τις επόμενες δύο θέσεις μοιράζονται ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο ακριβώς ποσοστό(12,5%). Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πέμπτο, με ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό (12%) από τα προηγούμενα τρία κόμματα.
Μόλις μαθευτεί ότι το μνημόνιο δεν το είχαν διαβάσει καθόλου, θα πάνε σε μονοψήφιο νούμερο! Γρήγορα βέβαια αλλά θα δούμε και πόσοι θα έχουν μούτρα να κυκλοφορήσουν με τέτοιες γελοίες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν για να μας πείσουν ότι ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ.  

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ENA ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε. Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!     
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο! 
Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! 
Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε: " ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σένα, αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!".
Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και τού φώναξε: "Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε: "Λυπάμαι πολύ ποντικέ μου, ......

ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ...


.......αλλά και στα αγροτεμάχια!!!
Φόρο και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, στα αγροτεμάχια και στα κτήματα σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία εξαιρούνταν ως τώρα από τους φόρους κατοχής ακινήτων, εισηγούνται παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.
  Σε τέτοια περίπτωση, για όσους κατέχουν οικόπεδο εκτός σχεδίου και άλλα ακίνητα, η αξία τους θα προστίθεται και το... .. άθροισμα θα αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Έτσι ανάλογα με τους συντελεστές και τα αφορολόγητα όρια που θα ισχύσουν, θα φορολογηθούν πολλοί που ως τώρα δεν υποχρεούντο σε καταβολή φόρου.
  Ειδικότερα, αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης πχ οικοπέδου 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου δεν θα απαλλάσσεται αυτόματα από τον φόρο, όπως συμβαίνει σήμερα. Θα τον πιάνει δηλαδή το όριο των 200.000 ευρώ (όπως ισχύει σήμερα) ή θα αθροίζεται η αξία του ακινήτου αυτού με άλλα (πχ το σπίτι όπου διαμένει) ώστε τελικά να υπαχθούν περισσότεροι στο φόρο και να πληρώσουν περισσότερα, προκειμένου το δημόσιο να εισπράξει έως και 2 δισ. ευρώ επιπλέον από φόρους στα ακίνητα.
  Για....

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1965 Κοκολάκης-Ανυφαντής! Στο τρίκυκλο του Κοκολάκη οι ακονιστικοί τροχοί του Ανυφαντή, ο πιτσιρίκος δεξιά ο Σχετάκης Γιάννης και ανάμεσα στην μηχανή ο Λαρετζάκης Γιώργος!!!

ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Δίχτυ κοινωνικής προστασίας «απλώνουν» η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας για να στηρίξουν πολίτες αποκλεισμένους από τις υπηρεσίες του συστήματος δημόσιας υγείας. Έτσι, ανασφάλιστοι, άστεγοι και οικονομικά αδύναμοι πολίτες θα μπορούν από την 1η Φεβρουαρίου να απευθύνονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο οποίο θα παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Κάτι παρόμοιο θα πρέπει να γίνει και στην Κρήτη, που οι άστεγοι, οι οικονομικά αδύνατοι, αλλά και οι λαθρομετανάστες είναι στο έλεος του Θεού. Οι γιατροί του κόσμου θα πρέπει να κάνουν μια βόλτα από την γειτονιά μας και να μπουν στα άδυτα του κολαστηρίου του Μαύρου Μώλους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή μας αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη με όλους αυτούς τους δύστυχους είναι ο αλκοολισμός, πράγμα που τους κάνει και ευάλωτους αλλά και πολύ επικίνδυνους .....

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.....


Χανίων!
Τον κύριο Νικόλαο Στεργιάδη που υπογράφει Συντονιστής στην: 
"Ομάδα Εθελοντών Περιβάλλοντος" του Δήμου Χανίων στον Τομέα "Προστασίας Κοινόχρηστων Χώρων" τον ξέρετε;
Ο εν λόγω κύριος ενοχλεί την Κίσαμο, ενοχλεί τα παιδιά της, ενοχλεί εσάς, ενοχλεί την Μητρόπολη, ενοχλεί τους πάντες!!!!
Μήπως πρέπει να τον μαζέψετε;

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ


Κύριε Σημίτη μόνο εμείς δεν σας ξέραμε...όλοι οι υπόλοιποι σας ξέρουν!!!

ΟΙ 10 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ του 2011


3. Συνοδεία στον θάνατο
Άνθρωποι που τάφηκαν µε τα ζώα τους ολόγυρά τους! Το εύρηµα προήλθε από τη Μαυροπηγή της Εορδαίας, όπου αποκαλύφθηκε µικρό νεκροταφείο του 6ου αιώνα π.Χ. µε ενταφιασµούς 11 ανθρώπων και 16 ζώων – άλογα, σκύλοι, βοοειδή και ένας χοίρος – τα οποία είχαν τοποθετηθεί περιµετρικά των ανθρώπινων ταφών. Η ιδιαιτερότητα του νεκροταφείου, όπως είπε η ανασκαφέας δρ Γεωργία Καραµήτρου-Μεντεσίδη, συνίσταται στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στην περιοχή της Κοζάνης και των Γρεβενών αυτό το έθιµο. 
Οι άνδρες είχαν ταφεί µε τα σιδερένια τους µαχαίρια και αιχµές δοράτων, ενώ τρεις γυναίκες έφεραν χάλκινα σκουλαρίκια, καθώς και χάλκινα βραχιόλια στους βραχίονες αλλά και στα κάτω άκρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΚΡΙ-ΚΡΙ


Το θέαμα του ζώου αυτού, το αντίκρισα την Κυριακή 22-1-2012, 12.30 μ.μ. στην οδό Πεντέλης (γωνία με Πευκών) στην Κηφισιά, μας γράφει η Σοφία Μ., με email της προς το adespoto.gr.
"Ίσως κάνω λάθος, πάντως η περιγραφή καθώς και η φωτό που βρήκα στη wikipedia για τα Κρι-κρι, του μοιάζουν πολύ.
Πως είναι δυνατόν να βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο και σε αυτήν την κατάσταση ένα τέτοιο ζώο (άγριο προστατευόμενο είδος)?"
Αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα........

ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ...

είναι για τους λεβέντες.....
Συνελήφθη ο επί 30 έτη διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού για οικονομικά έτη έως το 2011, αποκαλύφθηκε ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Στον ιστορικό διευθυντή και δημοσιογράφο, που τα τελευταία έτη είχε δικές του εκπομπές στην ΕΡΤ με τον τίτλο «Χθες, Σήμερα, Αύριο με τον Σεραφείμ Φυντανίδη» και «Οι παρέες γράφουν ιστορία» είχαν επιβληθεί πολλά πρόστιμα από την εφορία τα προηγούμενα έτη, τα οποία ωστόσο παρέβλεψε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, για χρέη προς το Δημόσιο.
Υ.Σ Όταν τον παίρνατε στην ΕΡΤ δεν ξέρατε ότι χρωστάει; Ή τον πήρατε για να σας ξεχρεώσει; Χαχαχαχα κράτος λέει ο άλλος, εδώ δίνουμε δουλειά σε αυτόν που μας τα 'χει φάει, για να τα πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα!!!!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ..ΑΛΛΑ ΠΑΣΟΚ

Έργα 30 εκ. περίπου ευρώ, θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιώντας της δεσμεύσεις της για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο νησί.  Αυτή είναι η απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, και το έργο αφορά στην Οδική Ασφάλεια της Κρήτης «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Κρήτης συνολικού προϋπολογισμού 29.180.000 ΕΥΡΩ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.
Για την γειτονιά μας......

Επαρχιακή οδός με αρ. 8 Νωπήγια – Μαλάθυρος – Σάσσαλος δια Φαλενιανών και Σφακοπηγαδίου...διαγράμμισεις 15 εκατοστών.
Στην επαρχιακή οδό με αρ. 5 Καλουδιανά – Τοπόλια - Χρυσοσκαλίτισσα και στο τμήμα από Χ.Θ 0+000 έως Χ.Θ 4+883 (μήκος 4.883,00 μ.,)......θα πέσει άσφαλτο!..... όχι παίζουμε ;
Σοβαρά έργα λοιπόν το προσεχές διάστημα στην περιοχή μας...διαγραμμίσεις....

ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ


«Εκείνη την εποχή δεν διάβασα το Μνημόνιο. Είχα άλλες υποχρεώσεις. Κάποιοι συνάδελφοι το διαπραγματεύθηκαν, ήρθε στη Βουλή και το ψηφίσαμε». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.
«Δική μου δουλειά τότε ήταν να οργανώσω την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την ομάδα ΔΙΑΣ και όχι να διαβάσω το Μνημόνιο. Δεν ρίχνω σε κανέναν ευθύνες προσωπικά. Οι ευθύνες είναι πολιτικές» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζοντας ότι δεν βγάζει τον εαυτό του από το κάδρο.
ΠΗΓΗ

1° ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ


Η καρναβαλική επιτροπή σε συνεργασία με 5μελή ομάδα εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα σχολεία του δήμου μας διοργανώνουν για πρώτη φορά το
παιδικό κυνήγι χαμένου θησαυρού.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την 
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 στο Δήμο Κισάμου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές της Ε και ΣΤ όλων των δημοτικών σχολείων του Καλλικρατικού Δήμου Κισάμου.
Προτείνεται οι ομάδες να αριθμούν μέχρι 8 μέλη και να είναι μεικτές (ως προς το φύλλο την τάξη και τα σχολεία) για την καλύτερη διεξαγωγή του παιχνιδιού.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάθε ομάδα να συνοδεύετε από 2 ενήλικες οι οποίοι με υπεύθυνη δήλωση θα αναλάβουν την ευθύνη της μετακίνησης και της ασφάλειας των παιδιών.
Πλήρεις οδηγίες θα δοθούν με την αίτηση συμμετοχής 
Ελάτε να συναρμολογήσουμε το κομμάτι μιας διασκεδαστικής μέρας.
Πληροφορίες : Μαρακάκη Βίκυ
Τηλ 28223-40222

ΧΑΒΑΗ; ΜΠΑ ΚΙΣΑΜΟΣ....


ΜΠΑΜ.......και κάτω!!!!

Τελικά ποιοι και γιατί δεν θέλουν να ξαναγίνει η λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων;   
Αντιγράφω από την εφημερίδα των Χανίων.......ο κ. Μυλωνάκης, δήμαρχος Κισάμου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης  (γενικός γραμματέας της οποίας είναι ο κ. Θανάσης Καρούντζος), επισημαίνοντας ότι η απόφασή της να συστήσει Επιτροπή, η οποία εισηγείται τη μη αποκατάσταση του έργου (!), αποτελεί «μια απαράδεκτη εν κρυπτώ διαδικασία», που αγνοούσαν πλήρως τόσο ο Δήμος Κισάμου όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης. Τονίζει, δε, ότι «είναι κατακριτέα και μόνο η ενέργεια της σύστασης της Επιτροπής δεδομένου ότι αποτελείται από 4 μηχανικούς, εκ των οποίων οι 3 είναι σε εντελώς άσχετες ειδικότητες με το θέμα».
Βρε Καρούντζε κάτσε καλά.......τι δουλειά έχεις από τούτινε την μπάντα;

ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ


Οι σημερινές διοικήσεις των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων βρίσκονται αντιμέτωπες με την Δικαιοσύνη χωρίς να έχουν ευθύνη για τα ζητήματα που προέκυψαν σε παρελθούσες δεκαετίες, επισημαίνει με ερώτησή του στους Υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.
Ο κ. Βαλυράκης αναφερόμενος στη τροπολογία για την απαλλαγή από τις αστικές και ποινικές ευθύνες των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων η οποία αποσύρθηκε, υπογραμμίζει ότι κατά κύριο λόγο οι υποχρεώσεις και τα ζητήματα των οργανώσεων αυτών δημιουργήθηκαν σε παρελθούσες δεκαετίες.
 Όμως, τονίζει, τα τότε μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών έχουν απομακρυνθεί εδώ και χρόνια από τις Διοικήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν αποβιώσει με αποτέλεσμα οι σημερινές διοικήσεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη.
Δυστυχώς είναι αλήθεια αυτό με τις παρελθούσες δεκαετίες....βέβαια εύκολα καταλαβαίνουμε από τα λεγόμενα του βουλευτή μας, ότι τα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ -οι παρελθούσες δεκαετίες- ήταν η αιτία που οι συνεταιρισμοί διαλύθηκαν. Τότε αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί οι ενδιαφερόμενοι; 

ΡΕΠΠΑΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΩΝ.....

Το σύνολο των δημόσιων υπάλληλων, ήτοι 75.000 άτομα, θα κληθούν να δώσουν γραπτές εξετάσεις και να αποδείξουν πως όντως αξίζει να έχουν μια θέση στο Δημόσιο. Αυτό, μεταξύ άλλων, είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στα σχέδιά του για την αξιολόγηση του προσωπικού.
Δηλαδή.....θα γράψουν εξετάσεις όλοι αυτοί που εσείς διορίσατε....έ καλά αφού ξέρατε τόσα χρόνια ποιους βάζατε, χρειάζεται να τους ταλαιπωρήσουμε κιόλας με γραπτές εξετάσεις; Πλάκα βέβαια έχει να δούμε τι εξετάσεις θα γράψουν οι εργάτες του δημοσίου............σκαλιδάκι και τσουγκράνα θα κρατούν και θα σβήνουν με το φτυάρι τα "λάθη" τους!!!

ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ!!!

Εδώ είναι όλες οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ περιουσιακής κατάστασης των 300 της Βουλής.....αν έχετε ώρα ας κάνετε μια σύγκριση με την δική σας....δήλωση!!! 

ΟΙ 10 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ του 2011


2. Μινωική ιερογλυφική γραφή
Μια τετράπλευρη σφραγίδα από βαθυκόκκινο ίασπη που φέρει χαραγµένα επάνω της σηµεία της µινωικής ιερογλυφικής γραφής αποτελεί το µοναδικό ως τώρα εύρηµα της αρχαιότερης γραφής των Μινωιτών στη ∆υτική Κρήτη. Η σφραγίδα βρέθηκε σε µινωικό «ιερό κορυφής» του όρους Βρύσινα σε υψόµετρο 858 µέτρων και µαζί της περισσότερα από 800 ανθρωπόµορφα ειδώλια και πολλά άλλα αναθήµατα που χρονολογούνται στην Παλαιοανακτορική περίοδο (1900-1700 π.Χ.) ως την αρχή της Νεοανακτορικής (1700-1500 π.Χ.). 
Η ανασκαφή συνεχίζεται, ήδη όµως οι αρχαιολόγοι κυρία Ιρις Τζαχίλη και Ελένη Παπαδοπούλου θεωρούν ότι ο Βρύσινας είναι το σηµαντικότερο ιερό κορυφής για τη ∆υτική Κρήτη. 

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΘΑΤΣΕΡ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ;


Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 21 χρόνια από τότε που η Μάργκαρετ Θάτσερ εκφώνησε το διάσημο λόγο περί Ευρώπης στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου είχε πει το περίφημο «No, no, no». Εκείνες τις ημέρες η Ευρώπη ήταν «μεθυσμένη» από το όραμα του Ζακ Ντελόρ για ένα κοινό νόμισμα που θα καθιστούσε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών ακόμα πιο στενή και θα οδηγούσε το ευρωπαϊκό εγχείρημα ένα βήμα πιο κοντά προς την ολοκλήρωση.
H Θάτσερ μπορεί να φάνταζε τότε μόνη, ωστόσο εκπροσωπούσε συνολικά τον βρετανικό σκεπτικισμό έναντι της Ευρώπης. Δεν είναι ψέμα άλλωστε, πως τη Μεγάλη Βρετανία τη χωρίζει από την ηπειρωτική Ευρώπη κάτι πολύ πιο βαθύ από το Στενό της Μάγχης. Οι Βρετανοί ως νησιωτικός, εμπορικός λαός ανέπτυξαν μια διακριτή παράδοση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία φυσικά τους συνοδεύει και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Και όμως, η «Σιδηρά Κυρία», μπόρεσε να διακρίνει με την εξαιρετική της διαύγεια πως το ευρώ δεν θα μακροημερεύσει όχι για πολιτικούς μα κυρίως για οικονομικούς λόγους. Η αυτοβιογραφία της η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 1993, έρχεται σήμερα σαν αυτοεκπληρούμενη .....

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕΛΙΝΟΥ

και το Σέλινο........

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ....


Τον μισό τίτλο έστω και άτυπα τον πήρε ο Κισαμικός στην Α’ ΕΠΣΧ, παρότι απομένει μία αγωνιστική για τη λήξη του πρώτου γύρου. Ο σύλλογος του Καστελίου πέρασε με νίκη 2-0 από τους Αγ. Αποστόλους απέναντι στον ΔΑΑΟΧ και έκανε το 8 στα 8 στην τελική φάση. Μάλιστα μετά την νίκη αυτή ακούστηκε και το μεγάλο μπαμ που ετοιμάζει η ομάδα της πόλης μας για την δύσκολη συνέχεια με την απόκτηση του Κώστα Σταυρακάκη  παλαιού παίκτη του ΟΦΗ.
Ο πρώην αρχηγός του ΟΦΗ είχε τραυματιστεί σοβαρά στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου στις 26 Οκτωβρίου 2010 και από τότε δεν επέστρεψε ξανά στην δράση.
 Αντίθετα η Θύελλα Κ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 3-0 στο Καστέλλι απο τον Πανακρωτηριακό.
Για το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας ο Πλάτανος γνώρισε και αυτός βαριά ήττα απο τον Χάλη με 5-1

ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΜΕ

Tρεις σεισμικές δονήσεις είχαμε τα ξημερώματα στην γειτονιά μας ευτυχώς μικρές σε ένταση. 
Στις 4, στις 4.24 και στις 5.38 τα ξημερώματα δυτικά των Φαλασάρνων οι δυο και ανοικτά του Ελαφονησιού η άλλη. Ούτε που τις ακούσαμε.....

ΟΙ 10 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ του 2011

1. Ένα ξύλινο ειδώλιο 2500 χρόνων ανακαλύφθηκε στο ναό της Αρτέμιδος στην Βραυρώνα*!
* Βραυρώνα, Το 1945 ο αρχαιολόγος Ιωάννης Παπαδημητρίου έκανε ανασκαφές στην περιοχή. Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν και κατά την δεκαετία του 1950 και 1960 και αποκάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος του αρχαιολογικού χώρου. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα του αρχαιολογικού χώρου είναι ο ναός της Άρτεμης, η στοά σχήματος Π, η ιερή πηγή, η γέφυρα πάνω στον Ερασινό ποταμό, η παλαίστρα, το γυμνάσιο κ.α. Ο ναός της Άρτεμης είναι ένας μικρός σε μέγεθος ναός από τον οποίο σώζεται κυρίως η πλαϊνή του πλευρά, Υπάρχει αμφιβολία για την μορφή που είχε η πρόσοψή του αλλά πιστεύεται πως ήταν εξάστυλος, κατά μία άλλη άποψη δίστυλος με τοίχο ενδιάμεσα. Η στοά σχήματος Π περιέβαλλε ένα μεγάλο προαύλιο στην πλαϊνή πλευρά του ναού. Γύρω από την στοά υπήρχαν βάσεις με μικρά αγάλματα. Στον ναό υπήρχε επίσης περίφημο άγαλμα, το οποίο πήρε ο Ξέρξης και το μετέφερε στην Σούσα.

ΚΤΕΛ......Ι

Φημολογείται και μάλλον είναι αλήθεια ότι το ΚΤΕΛ στην πόλη μας αλλάζει χέρια και γίνεται "ιδιωτικό' ! Οι υπάλληλοι του ΚΤΕΛ θα πάνε στα Χανιά και η είσπραξη αλλά και αποστολή δεμάτων θα γίνεται από την πρώτη του Φλεβάρη από ιδιώτη, με κέρδος 8% επί των εισιτηρίων!!! Μάλιστα θα μετατοπιστεί και το γραφείο κάπου εκεί κοντά σε μεγαλύτερη αίθουσα.
Ας ξεχάσουμε λοιπόν τα όνειρα που κάναμε ότι θα αδειάσει η μικρή πλατεία μας και θα φτιαχτεί το ΚΤΕΛ στην κάτω πλατεία....τα λεωφορεία θα μας μείνουν!!!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ.....

...τα παίρνει από τους μικρούς!!!

Δημοσιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο
Σε εφαρμογή της ΠΟΛ 1185/2011 δημοσιοποιείται κατάσταση φυσικών προσώπων με βασική οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 150.000 € και διευκρινίζουμε τα εξής:
Στην κατωτέρω κατάσταση η βασική οφειλή εμφανίζεται σε δύο στήλες σύμφωνα με την πηγή προέλευσής της (Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο).
Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 25/11/2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 25/11/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 25/11/
Στην κατωτέρω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής, οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011, οι οφειλές υπό δικαστική αμφισβήτηση καθώς και οι οφειλές ανηλίκων, αποβιωσάντων και πτωχών.
Δείτε εδώ τα ονόματα αλλά και τα ποσά!!!

Ο ΚΑΜΑΡΙΑΝΙΟΣ

 Πολύ νερό μα πάρα πολύ νερό ......χαμένο!!! Ο Καμαριανός στις δόξες του!!!!

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ......


Δεν μας χέσεις βρε.......στο Γουδί οι υπόλογοι και συ στο σπίτι σου!!!

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΜΕ


Γράφει η Ευτυχία Δεσποτάκη     
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ   ΓΟΒΕΣ 
Κύλαγε το  τσέρκι στην οδό φυλής
Άστραφτε στον ήλιο κάποια τζαμαρία        Πάνω στο πατίνι με τα ρουλεμάν
Άρπαζες την πέτρα δίχως να σκεφτείς        τρέλαινες τον κόσμο απ΄τη φασαρία
Τίναζες το χέρι σου κάτω η τζαμαρία         οι νοικοκυραίοι φώναζαν αμαν
                                                           Λέγαν θα φωνάξουν την  αστυνομία
                                                           Γέλαγε η Μαρία….. 
Κόβαμε διχάλες απ΄τη μυγδαλιά 
Είχαμε ρημάξει τη μικρή πλατεία
Έβαζες σημάδι γλόμπους και πουλιά
Και του κυρ-Αλέκου τη χοντρή κυρία           Λευτ.Παπαδόπουλος.


  Τα παιχνίδια των παιδιών της με ταπολεμικής Ελλάδας διαφέρουν σημαντικά από τα παιχνίδια των σημερινών παιδιών. Τόσο αυτά που παιζόταν στις αυλές και στις αλάνες, όσο και αυτά που παιζόταν μέσα στο σπίτι. Τα παιχνίδια τα προερχόμενα από την αγορά ήταν οπωσδήποτε λιγότερα αλλά λίγα ήταν και τα παιδιά που τα απολάμβαναν μιας και το βαλάντιο λίγων γονιών διέθετε χρήμα και για παιχνίδια. 
Τις πιο πολλές φορές τα παιδιά αγόρια και κορίτσια κατασκεύαζαν τα παιχνίδια τους, χρησιμοποιώντας υλικά από άλλα άχρηστα πλέον αντικείμενα ή μεταμόρφωναν τα ίδια τα αντικείμενα σε παιχνίδια.Τα αγόρια τα ίδια έφτιαχναν το πατίνι τους, ένα αυτοκίνητο, ένα τσέρκι με μια σιδερένια κατσούνα, τη σφεντόνα τους, το σβούρο τους το ξυλίκι και το καμάκι τους, διάλεγαν πλακερές πέτρες και έκαναν τις αμάδες τους. Τα κορίτσια πάλι έφτιαχναν τις κούκλες τους και τους έραβαν φορέματα διάλεγαν στρογγυλά πετραδάκια και έκαναν τα πεντόβολα τους.
Γεγονός, όμως, είναι ότι τα παιδιά αυτής της εποχής είχαν πολύ χρόνο για παιχνίδι
Ελεύθερο παιχνίδι, ομαδικό και ατομικό, που άφηνε στο παιδί το περιθώριο να αναπτύξει τη φαντασία του, δεξιότητες και πρωτοβουλίες.
Καθώς δε τα παιδιά στα παιχνίδια τους μιμούνται στάσεις πράξεις και ενέργειες των μεγάλων πάντα ανάλογα με ......

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ


Ως στο τέλος του 2015, σύμφωνα με τους πίνακες που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αυτά τα παρακάτω θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί!!!
- Η ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα Κρήτης, 
- Το έργο της οδικής ασφάλειας που έχει προκηρύξει η Περιφέρεια Κρήτης
- O βιολογικός Ελούντας – Πλάκας από τη ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου, 
- Διάνοιξη νέου τμήματος Φράγμα Ποταμών - Παντάνασσα
- Το σχέδιο για την κατασκευή κτιρίου «Τεχνητής Νοημοσύνης» στο Τεχνολογικό Ινστιτούτου Κρήτης, 
-Η ανάδειξη και αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού,
-Η αποκατάσταση και διαρρύθμιση του παλαιού τελωνείου Χανίων για τη δημιουργία πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων
-Η ανέγερση του αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, 
-Η δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης (β φάση).
Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει..θα θα θα θα θα θα θα και ξανά προς την δόξα τραβά.....απο την Κρήτη φυσικά!!!
Για τον ΒΟΑΚ όλα καλά....