Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ....

για τον εαυτό του μιλάει!

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΖΕΙ!!!!

Βρε Κρητικοί και προπαντός Χανιώτες δημοσιογράφοι ....στο Καστέλλι ζει ο πρώην Πρόεδρος  της Στατιστικής υπηρεσίας -όπως λεγόταν τότε- αλλά ουδείς ήλθε να του ζητήσει να πει δυο κουβέντες για τον σάλο του Παπακωνσταντίνιου "φουσκώματος" ουδείς! 
Μια ασκελιά δρόμο....
Κρίμα βέβαια, γιατί κάποιοι περηφανεύονται ότι κάνουν καλά και αμερόληπτα την δουλειά τους...ούτε φυσικά την φράση που είπε στην εφημ. το  ΒΗΜΑ δεν αναπαράγαται ότι.... "Καμία χώρα της ευρωζώνης δεν υπολογίζει τις ΔΕΚΟ στα ελλείμματα, παρά μόνον ίσως, απ΄ ότι θυμάμαι η Δανία. Πιστεύω ότι και τώρα υπήρξε συμφωνία με την Eurostat για να υπολογισθούν και οι ΔΕΚΟ. Έτσι φουσκώθηκε το έλλειμμα».

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Δέκα χιλιόμετρα βορειoδυτικά του Λεωνιδίου, πλησίον του χωριού Βασκίνα, στη θέση «Σοχά», μετά από έντονες βροχοπτώσεις, εντοπίσθηκε από τη ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων άγνωστο στην έρευνα μυκηναϊκό νεκροταφείο. Ακολούθησε σωστική ανασκαφή, με την υποστήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, η οποία έφερε στο φως πέντε κιβωτιόσχημους τάφους. Οι εν λόγω τάφοι είχαν δεχτεί περισσότερους του ενός νεκρούς. Μεταξύ των κτερισμάτων ξεχωρίζουν πήλινα συμποτικά αγγεία, λίθινα σφοντύλια και χάλκινη περόνη.
Τα ευρήματα τοποθετούνται χρονολογικά στον 14ο αι. π.Χ. .

ΑΟ. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ιστορικές στιγμές ζούνε στον Πλατανιά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είναι και επίσημα στην Football League. Αυτό επιβεβαιώνεται από σχετικό φαξ που εστάλη την Πέμπτη στα γραφεία της ομάδας από την Ε.Ε.Π. Β’ και Γ’ Εθνικής, που ενημερώνει τους ιθύνοντες της για την κλήρωση του πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.
Είναι σίγουρα μια είδηση που την περίμεναν καιρό άπαντες στο χανιώτικο σωματείο, που μέσα σε λίγα χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου, κερδίζοντας αρχικά για πρώτη φορά την άνοδο του στην Γ’ Εθνική το 2009 και τώρα παίρνοντας το… εισιτήριο για τα… σαλόνια της Β’.
Καλή επιτυχία στον Πλατανιά λοιπόν......

ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΙΡΚΟ.....

 ΤΣΙΡΚΟ Α....
Γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα (sms) θα πρέπει να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με την κανονική κλίμακα.
Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως τις 2 Οκτωβρίου και η Γενική Γραμματεία, αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει για το αποτέλεσμα της αίτησης, δηλαδή για το αν ο φορολογούμενος δικαιούται της απαλλαγής.
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να στείλουν το sms στον αριθμό 54160, αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους (ΔΕΗ), διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.
ΤΣΙΡΚΟ Β...
Τελευταία στιγμή σκέφτηκαν να βάλουν επιτροπή να ελέγξει τη συνταγματικότητα της εφεδρείας, οπότε μην φοβάστε θα μας απολύσουν όλους που είναι και νόμιμο αλλά και συνταγματικό...ή μήπως να τους απολύσουμε που έχουμε και το δικαίωμα;

ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Οι αποκαλύψεις περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος και η αδιαφορία της ελληνικής Βουλής οδήγησαν σε μηνυτήρια αναφορά του ΔΣΑ.
Χθες, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνηση των καταγγελιών περί αλλοίωσης των στοιχείων από την Εθνική Στατιστική Αρχή.
Η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Δικαιοσύνη και ήδη η εκ των καταργημένων μελών του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργαντά έχει καταθέσει σχετικά με τα όσα από την ίδια έχουν καταγγελθεί, ενώ η Βουλή όχι μόνο έχει επιδείξει ύποπτη αδιαφορία, αλλά και υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η τροπολογία με την οποία «απολύθηκαν» έξι από τα επτά μέλη του Δ.Σ. της στατιστικής υπηρεσίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Αδαμόπουλος ζητά να επιληφθεί της υπόθεσης το Εφετείο και να ορισθεί για τη διερεύνησή της εφέτης ανακριτής.
 Όσα δεν κάνουν οι βολευτές, τα κάνουν οι πολίτες.......

ART FESTIVAL

Η Νεολαία Κισάμου διοργανώνει Art Festival στην Κίσαμο 8-9 Οκτωβρίου 2011. 17 μεταλλικοί κάδοι και ο ανατολικός τοίχος του ενιαίου λυκείου θα ομορφύνουν με τις graffiti - παρεμβάσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα αλλά και από την Κίσαμο. Αν ενδιαφέρεσαι και νομίζεις ότι μπορείς να συμμετέχεις επικοινώνησε στο τηλέφωνο 693 7137697. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ταλέντο και όρεξη, τα υπόλοιπα άστα στην Νεολαία....

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

"Αρχή μας είναι να μην βλέπουμε τα μέτρα αποσπασματικά, όσον αφορά όμως το συγκεκριμένο χαράτσι ένα είναι σίγουρο: Μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα το καταργήσουμε μιας και εκτός του ότι είναι αντιαναπτυξιακό και δημιουργεί συνθήκες δήμευσης της ατομικής περιουσίας, είναι και αντισυνταγματικό".
Επιτέλους λοιπόν μετά από καιρό η ΝΔ εμφανίζεται με μια ξεκάθαρη θέση.

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ

Το 1951, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Νικόλαος Πλαστήρας, η ζυθοποιία ΦΙΞ έβαλε αγγελία στις εφημερίδες και ζητούσε έναν οδηγό αυτοκινήτου. Με την ανεργία που υπήρχε τότε, παρουσιάστηκαν δεκάδες υποψήφιοι. Ανάμεσά τους και ένας μεσόκοπος άνθρωπος του μόχθου που δήλωσε στον υπάλληλο τον επιφορτισμένο με την πρόσληψη ότι ονομάζεται Πλαστήρας.
Ο υπάλληλος του ΦΙΞ κοίταξε τον υποψήφιο πάνω από τα γυαλιά του και σκέφθηκε ότι μπορούσε να κάνει και λίγο χιούμορ.
“Τον πρωθυπουργό τι τον έχετε;”, ρώτησε γελώντας.
Ο άνθρωπος που ζητούσε δουλειά δίστασε για λίγο και μετά είπε χαμηλόφωνα, σχεδόν σαν να ντρεπόταν γι’ αυτό:
“Είναι αδελφός μου. Αλλά τόσο εκείνος, όσο κι εγώ, επιθυμούμε αυτό να μη σας επηρεάσει, αν υπάρχει κάποιος κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση”.
Αυτή ήταν η πολιτική ηθική και η ελληνική λεβεντιά στην κοινωνία μας πριν από χρόνια.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ....

Έβαλε το σουγιά στο λαιμό του ανήλικου μαθητή για να του αρπάξει το κινητό τηλέφωνο.
Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από 2 ημέρες, μέρα μεσημέρι, κι ενώ ο μαθητής επέστρεφε από το σχολειό του.
Μέτα την καταγγελία από τους γονείς του μαθητή, η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών του Ηρακλείου ήταν άμεση με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί η ταυτότητα του δράστη.
Πρόκειται για 22χρονο Αλγερινό ο οποίος αναζητείται.
Ξεκίνησαν..και στην γειτονιά μας έφτασαν τα πρώτα "λουλούδια", με την κακή σοδειά που υπάρχει φέτος υπολογίζω να μην μείνει κότα για κότα στην ευρύτερη περιοχή..όσο για τις προβατίνες είναι γνωστό, τις βράζουν άγδαρτες...
Μήπως είναι καιρός να πάρουν οριστικά δρόμο; Και δεν με πειράζει καθόλου να με πείτε ρατσιστή, κουράστηκα ΠΙΑ......
Φτάνει που έχουμε  τους εγχώριους κλέφτες και ψεύτες, οι αλλοδαποί μας έλειπαν;

ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΓΙΑ ΚΟΠΑΝΑ.....

Πέραση έχει η σιλικόνη στο Καστέλι..και μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Oι μαθητές του Γενικού Λυκείου αλλά και του ΕΠΑΛ για να γλυτώσουν μια -δυο ώρες κάθε πρωί γεμίζουν τις κλειδαριές των τάξεων με σιλικόνη. Μόδα;..εκδίκηση; ... Σίγουρα μια ανοησία!
Δυο συνεχόμενες μέρες κατάφεραν να δημιουργήσουν αναστάτωση στους καθηγητές, στους συλλόγους γονέων αλλά και στους ίδιους μαθητές. 
Δεν ξέρω αν είναι ο νέος τρόπος διαμαρτυρίας.....μιας και δεν ξέρω αν είναι πρώτον έργο μαθητών, πάντως το σίγουρο είναι ένα, σεβασμός πλέον προς το σχολείο δεν υπάρχει. Ποιοι φταίνε και πως θα μπορέσει αυτή η κατάσταση να αντιστραφεί είναι δύσκολο να απαντηθεί ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε, με την πλήρη απαξίωση της δημόσιας παιδείας και την οικονομική εξαθλίωση που μας επέβαλλαν οι σωτήρες μας!! Υπουργείο-Καθηγητές-μαθητές -γονείς χρειάζονται μια κοινή συνιστώσα..κάτι όμως που σήμερα φαντάζει πολύ δύσκολο να βρεθεί!!!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ

Του Todd Buchholz* / The New York Times

Η Ελλάδα είναι λυγισμένη και χρεοκοπημένη. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της φτάνει σχεδόν το 10% του ΑΕΠ, ενώ οι Γερμανοί έχουν πνίξει το δικό τους έλλειμμα στο 1,5%. Ρωτήστε έναν τυπικό Γερμανό και θα σας πει: «Πίνουν και χορεύουν όλη μέρα. Εμείς περιμένουμε το ηλιοβασίλεμα για να ξεκινήσουμε». Αυτή είναι η εικόνα που έχει. Οι σκληρά εργαζόμενοι, πειθαρχημένοι Γερμανοί παραμένουν αξιόχρεοι και νηφάλιοι. Αντίθετα, οι γείτονες της Μεσογείου περιφέρονται σε γόνιμους αγρούς με ανθισμένες λεμονιές και ελιές.
Παρ’ όλα αυτά οι Γερμανοί υποστηρίζουν, έστω και με γκρίνιες, τα πακέτα διάσωσης. Στις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία ενισχύθηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, παρότι είναι ακόμη πιο φιλικοί προς το ευρώ απ’ ό,τι η κυβέρνηση Μέρκελ. Μα γιατί οι Γερμανοί βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σώσουν τον Αλέξη Ζορμπά και τους γείτονές του; Η τυπική απάντηση είναι για να διαφυλάξουν τη γερμανική οικονομία. Αλλά αυτό είναι ένα φτωχό επιχείρημα.
Παρά τη μεγάλη κρίση της παγκόσμιας οικονομίας, η γερμανική παραμένει σταθερή, με την ανεργία στο αξιοπρεπές ποσοστό του 7%, ενώ η χώρα έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο, ακόμη και στις συναλλαγές της με την Κίνα. Είναι βέβαια αλήθεια ότι η υιοθέτηση του ευρώ, το 1999, βοήθησε τις γερμανικές εταιρείες, αλλά ο κύριος σκοπός της Ευρωζώνης δεν ήταν ποτέ οικονομικός. Εάν το χρήμα ήταν το θέμα, η Γερμανία δεν θα είχε εγκαταλείψει το αγαπημένο της μάρκο, ελεγχόμενο από την αξιόπιστη και λιτή Μπούντεσμπανκ, για ένα νέο νόμισμα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο κάποιοι ξένοι πολιτικοί, οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για να προσελκύσουν ψήφους στη Σλοβενία.
Όχι λοιπόν. Το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για να βοηθήσει τους Έλληνες δεν είναι το χρήμα.
Είναι η κουλτούρα...

FON BENIZELOS ΛΟΓΙΚΗ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ...

.......θα φέρουν χουντοεγκυκλίους..
Και οι καταλήψεις άρχισαν...ήδη 200 σχολεία από τα 600 της χώρας τελούν υπό κατάληψη.....αυτό μάλλον θορύβησε την υπουργό και όπως λένε τα μπλοκ, ετοιμάζεται για αντεπίθεση.
Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να στείλει τις αμέσως επόμενες ημέρες στα σχολεία εγκύκλιο για την αναπλήρωση των ωρών που χάνονται λόγω των καταλήψεων και συγκεκριμένα:
Η αναπλήρωση θα γίνεται με περικοπή περιπάτων και εκδρομών, με περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, με προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος, στις περιπτώσεις που ο σύλλογος διδασκόντων κρίνει ότι είναι εφικτό, με αξιοποίηση των αργιών και των Σαββάτων.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ

Δεν πρόλαβαν να κάνουν τα εγκαίνια και κάποιοι απαίτησαν την μεταφορά της εκδίκασης των υποθέσεων από το Εφετείο Δυτικής Κρήτης, σ’ αυτό της Ανατολικής από 1/1/2011.
Αυτό έγινε μάλιστα στην Βουλή όπου κονταρο- κτυπήθηκαν Μαρκογιαννάκης από τα δυτικά και Κεγκέρογλου από ανατολικά, και όλα αυτά μετά απο την λαμθασμένη απόφαση του υπουργού δικαιοσύνης. Τελικά τα βρήκαν σαν καλοί κρητικοί οι δυο βουλευτές και η μεταφορά των υποθέσεων θα ξεκινήσει από 30/3/2012 όπως είπε ο υπουργός....που πήγε να βάλει φωτιές και να καταστρέψει τον ...συνκρητισμό μας!!!

Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ

Από τα πολλά ανώνυμα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο...
Αναρωτιέμαι, εγώ, που δεν θα σας πληρώσω τα 500-1000 ευρώ της εφορίας, τι ποινή θα μου επιβάλλετε, σε σχέση πάντα με την ποινή που επιβάλετε στον κύριο Μαντέλη και στον κάθε κύριο Μαντέλη; Πολύ θα ήθελα να με δικάσει ο δικαστής που δίκασε τον κύριο Μαντέλη και να μου απαγγείλει κατηγορία...
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...
Δεν σας πληρώνω, αφού δεν φορολογείται, δεν εισπράττετε και δεν δεσμεύεται τις περιουσίες αυτών που φοροδιαφεύγουν. Μέχρι σήμερα τα κανάλια αναφέρονται σε 37 δισεκατομμύρια από ανείσπρακτος φόρους, τους οποίους δεν μπορείτε και δεν θέλετε να εισπράξετε. Προχθές ο κύριος Ρακιτζής, αναφέρθηκε σε κρατικό υπάλληλο, η οποία υπεξαίρεσε 16 εκατομμύρια ευρώ και της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης διακοπής από την εργασία της. Και για όλα αυτά ζητάτε να πληρώσουν οι μισθωτοί-οι συνταξιούχοι & οι ελ.επαγγελματίες;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...
Δεν σας πληρώνω, γιατί αποτύχατε εδώ και 30 χρόνια να φτιάξετε την υγεία, την παιδεία και γενικά όλες εκείνες τις υποδομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος.
Δεν σας πληρώνω, γιατί αναλάβατε την διακυβέρνηση με ψέματα και συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα.
Δεν σας πληρώνω, γιατί δεν έχετε εντολή από τον λαό, να υπογράφετε τέτοιου είδους μνημόνια.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...
Δεν σας πληρώνω, γιατί αρνούμαι να ταΐζω 301 ΛΑΜΟΓΟΓΙΑ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ και την κλίκα τους, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προδίδουν τα όνειρα του λαού και να ζουν εις βάρος του.
Θα πληρώσω την συμμετοχή μου στο κράτος, όταν αυτό αποφασίσει να γίνει δίκαιο και να κατανέμει τα βάρη δίκαια...
NTΡΟΠΗ ΣΑΣ...
Δεν φοροδιαφεύγουν τα χαμηλόμισθα στρώματα στην χώρα μας.
Ξέρετε πολύ καλά που να στραφείτε για να πετάξετε επιτέλους την ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.....

ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ....


Γι' αυτό και μόνο τον λόγο πρέπει να πάρουν δρόμο......καταλάβατε το η ζούγκλα του ΠΑΣΟΚ μας κατάστρεψε. Ακούστε τους ψεύτες όλους και σε σειρά ...

O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ

Ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας - που διαχρονικά υποφέρει από υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση - χειροτέρευση των όρων εργασίας όσων εργαζομένων της θα απομείνουν, επιδείνωση των όρων προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς θα σημάνει η διαδικασία συγχωνεύσεων υπηρεσιών στο ΥΠΠΟΤ. Η διαδικασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπέλυσαν κυβέρνηση και «τρόικα», αλλά αποτελεί και βήμα στην ολοκλήρωση του στρατηγικού στόχου του κεφαλαίου για πλήρη εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και μέσω της απαξίωσης των κρατικών δομών προστασίας του.Η κατάσταση στο ΥΠΠΟΤ είναι «καζάνι» που «βράζει», με τους αρχαιολόγους να κατεβαίνουν αύριο σε στάση εργασίας (12.30 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, κατά των συγχωνεύσεων και των εργασιακών «εφεδρειών», όπως αποφάσισαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Η ανησυχία και οργή είναι διάχυτη στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση, την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ της γγ του ΥΠΠΟΤ, Λίνας Μενδώνη με το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όπου η ηγεσία του υπουργείου ξεκαθάρισε ότι είναι ειλημμένη απόφαση η συγχώνευση των Εφορειών Κλασικών Αρχαιοτήτων με τις Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε ενιαίες υπηρεσίες ανά περιφέρειες πλέον. Εκτός συγχώνευσης μένουν μόνο οι Εφορείες Νεωτέρων. Παράλληλα, δεν υπήρξε δέσμευση για διατήρηση των θέσεων εργασίας. Αντίθετα, αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων, αφού η πολιτική ηγεσία εξέφρασε «πρόθεση» για διατήρηση των θέσεων «με τα σημερινά δεδομένα»...
Ο συνδυασμός της δημιουργίας «υπερ»-υπηρεσιών αρχαιοτήτων με την προοπτική ακόμη λιγότερου προσωπικού θα σημάνει υπερεντατικοποίηση, κουρέλιασμα εργασιακών σχέσεων και απολαβών και υποβάθμιση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οπως εκτιμά και ο ΣΕΑ, η συγχώνευση «θα αφήσει μετέωρες τις οργανικές μας θέσεις» και θα «αποτελέσει πρόκριμα για "εφεδρείες" και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία», ενώ άμεσες θα είναι οι αρνητικές επιπτώσεις, καταρχήν στα χρονοδιαγράμματα των αρχαιολογικών έργων του ΕΣΠΑ και στην καθημερινή μάχη των εργαζομένων στις Εφορείες για την εξυπηρέτηση του κόσμου.
Η ΓΣ του ΣΕΑ «ομόθυμα καταδίκασε τις πολιτικές της "εφεδρείας" στον πολιτισμό. Ο πολιτισμός δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, έχει ανάγκη από ενίσχυση της προστασίας και του κοινωνικού ρόλου των μουσείων (...) Απορρίπτουμε το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας για συγχώνευση των Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και των Εφορειών Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ως απαράδεκτο και προσβλητικό».
«Χάος» με τις προσλήψεις
Παράλληλα επικρατεί απόλυτο «χάος» στον τρόπο προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, με αφορμή τον περιορισμό του 24μηνου του ΠΔ - «Παυλόπουλου». Πρόκειται για την εργατοκτόνα διάταξη, με την οποία ο εργαζόμενος απολύεται με την παρέλευση 24 μηνών εργασίας χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης στην ίδια θέση. Η διάταξη αυτή λειτουργεί κυριολεκτικά ως «θεριστική μηχανή» στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Η πρόσφατη εξαίρεση από το 24μηνο των προσλήψεων που αφορούν μόνο σε επιστημονικό και ειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό και μόνο στα αρχαιολογικά έργα του ΕΣΠΑ σχολιάστηκε και από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους έκτακτους του ΥΠΠΟΤ και από το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων ως εξέλιξη που αποτελεί καρπό των αγώνων των εκτάκτων, αλλά δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα, αφού στην «καλύτερη» περίπτωση ο εργαζόμενος επιστρέφει στην εργασιακή ομηρία.
Σα να μην έφτανε αυτό, ούτε αυτή η εξαίρεση δεν εφαρμόζεται από ορισμένες υπηρεσίες στο ΥΠΠΟΤ, το οποίο τις ενημέρωσε για την εξαίρεση, αλλά αδιαφορεί για το αν και κατά πόσο εφαρμόζεται. Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι γραφειοκρατικό ή διοικητικό, αλλά καθαρά πολιτικό, αφού η εργασιακή ομηρία αποτελεί διαχρονική πολιτική επιλογή του αστικού κράτους.
Στάση Εργασίας του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 12:00 έως τις 15:00 μ.μ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΨΗ

Διαβάζω σε κάποιο μπλοκ φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση (όσο περνά βέβαια ο καιρός αγανακτεί και αυτό) ότι στην κορυφή του παγόβουνου Παπανδρέου και Βενιζέλος (φτου στο στόμα μου) προσπαθούν μονάχοι να σώσουν την χώρα. Τελικά είχα δίκιο, μιας και από καιρό φωνάζω, ότι σε αυτήν την χώρα το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ήταν που κλείσανε τα δημόσια ψυχιατρεία. Δημόσια πρόσωπα που για 20 χρόνια καλοπερνούσαν και απολάμβαναν τους υψηλούς μισθούς τους και τα απανωτά (παράνομα) επιδόματα σήμερα υμνούν τους καταστροφείς της Ελλάδος. Ποτέ μα ποτέ ούτε ο πιο κακός δεξιός δεν θα τολμούσε να πει -όχι να επιβάλλει- με φόβο και ψέμα μέσα σε τόσο λίγο καιρό τόσα καταστροφικά μέτρα! Υπαλληλάκια της σειράς που προσδοκούν ακόμα μέσα από κλαδικές, κομματικές μηχανορραφίες και εμετικά γλειψίματα να αναρριχηθούν σε θέσεις "αφεντικού" στις διαλυμένες υπηρεσίες τους. Ρουφιάνοι του κιλού που από την μια στιγμή στην άλλη πουλούν φίλους, συγγενείς και συντρόφους απλά γα να δείξουν στην βουλευτική ελίτ την αγάπη τους.....
-Μήπως από εκεί έπρεπε να ξεκινήσουν το έργο της κάθαρσης και να αφήσουν τα παιδιαρίσματα και τις απειλές εναντίων του λαού; 
Μια απλή περιήγηση στο F/B θα τους-σας πείσει ότι πλέον η κατάσταση (λεκτική) έχει φτάσει στα άκρα. Δεν υπάρχει πλέον κανείς που να μπορεί να σταματήσει την άποψη ότι αυτοί οι δυο ξεπουλούν την χώρα...ούτε ένας...ακόμα και αυτοί που κάποτε έβγαιναν στις κολώνες και κρατούσαν με νύχια και με δόντια τον "ήλιο" ψηλά!!! 
Φυσικά το επόμενο βήμα το ξέρετε ...και να είστε σίγουροι είναι πολύ κοντά.....

ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....

....ψήφισε το «χαράτσι» που θα πληρώσει 72 φορές!
Κατά την διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας πως θα είναι ο... τελευταίος, είχε πάει στο καφενείο της Βουλής.
Και έβλεπε τους συναδέρφους του να λένε ΝΑΙ στην τροπολογία για την επιβολή τέλος στα ακίνητα.
Η αγωνία του ήταν μεγάλη, το ένα τσιγάρο διαδεχόταν το άλλο, δείχνοντας πως είναι σε... απόγνωση.
Γιατί; Γιατί απλά σύμφωνα με το πόθεν έσχες του έχει στην κατοχή του 72 ακίνητα!
Ποιος είναι;
Ο Ευτύχιος Δαμιανάκης...

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Aστυνομικοί συνέλαβαν τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ και συνεργάτη του alterthess στη Βέροια Χάρη Μόχλα, χθες το βράδυ, μετά από μήνυση που υπέβαλε η Θούλη Σιδηροπούλου μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για δυσφήμιση. Το αδίκημα όπως τουλάχιστον ανέφεραν οι αστυνομικοί είναι "δυσφήμιση ανώνυμη μέσω του fb".

Ο κ. Μόχλας κατήγγειλε την κινητοποίηση ενός ολόκληρου μηχανισμού για την σύλληψή του αλλά και την τρομοκρατία που του ασκεί η αστυνομία η οποία δήλωσε απροκάλυπτα ότι έχει «εντολή από ψηλά να μεταφερθεί  στο ΑΤ Βέροιας για τα περαιτέρω και αν αρνηθεί τότε θα έρθει δικαστικός για να γίνει βίαιαη προσαγωγή!»

Στηο τμήμα ο κ. Μόχλας κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση στην κ. Σιδηροπούλου η οποία και προσήχθη στο ΑΤ Βέροιας και κρατείται ως αυτή την ώρα στο αστυνομικό τμήμα αφού το αδίκημα της μήνυσης για ψευδή καταμήνυση είναι αυτόφωρο.

Σήμερα το πρωί ο εισαγγελέας αποφάσισε την προσαγωγή του Χάρη Μόχλα ο οποίος θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Να ετοιμάζονται οι επόμενοι.....να το κράτος του δικαίου.....μούγκα και υποταγή....χειρότερα και απο την χειρότερη χούντα.

Η "ΣΟΥΔΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ;

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο  Πάγκαλος δήλωσε ότι ούτε και αυτός έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικό χαράτσι 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και το τέλους ακίνητης περιουσίας.
«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο», είπε ο κ. Πάγκαλος.
Και όταν ρωτήθηκε εάν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο τι θα κάνει, είπε «δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει». 
Καλά κουβεντιάζουμε για τρελά πράγματα ...άραγε δεν έχουν καθόλου τσίπα απάνω τους....απορώ γιατί δεν την κάνουν με πηδηματάκια αφού αυτό μας δίνουν να καταλάβουμε ότι θέλουν; Τι τους κρατάει ακόμα στην εξουσία; Πρέπει να μας φτάσουν στο αμήν;

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανεβάζει στο Ίντερνετ τη «μητέρα όλων των γρίφων» και ζητά τη βοήθεια του κοινού για να λυθεί το μυστήριο του ενός χαμένου απόκρυφου Ευαγγελίου.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που απαιτεί από τους εθελοντές γερή εκπαίδευση στην αποκρυπτογράφηση. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν αρχαία ελληνικά, αν και θα βοηθούσε, όπως αναφέρουν οι λονδρέζικοι «Times».

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης ζητά από δεκάδες χιλιάδες εθελοντές να βοηθήσουν στη μεταγραφή των ελληνικών γραμμάτων που βρίσκονται σε δύο εκατομμύρια ψήγματα αρχαίων αιγυπτιακών παπύρων. Είναι πάπυροι που ανακαλύφθηκαν στην αιγυπτιακή πόλη Οξύρρυγχο στις αρχές του περασμένου αιώνα και χρονολογούνται μεταξύ του 500 π.Χ. και 1000 μ.Χ.

Οι ερευνητές του προγράμματος έχουν ανεβάσει στη διαδικτυακή διεύθυνση περισσότερα από 200.000 τμήματα καθώς και τα σχετικά εργαλεία που αναγνωρίζουν χαρακτήρες. Βρήκαν μάλιστα ένα άγνωστο μέχρι σήμερα απόκρυφο Ευαγγέλιο του 3ου αιώνα με ιστορίες του Ιησού που εκδιώκει τους δαίμονες. Οι λεπτομέρειες γύρω από το εύρημα θα εκδοθούν σύντομα σε επιστημονική δημοσίευση από την Οξφόρδη.

Ωστόσο, οι ίδιοι ερευνητές πιστεύουν πως ανάμεσα στους παπύρους του Οξύρρυγχου που βρίσκονται στη συλλογή της Οξφόρδης θα κρύβονται και άλλες ιστορίες του Ιησού. Οι πάπυροι είναι γραμμένοι στα ελληνικά, τότε που η Αίγυπτος βρισκόταν κάτω από τον έλεγχο των Ελλήνων και στη συνέχεια των Ρωμαίων. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν διαβαστεί εδώ και χίλια χρόνια. Περιλαμβάνουν αποδείξεις, λογαριασμούς, επιστολές και άλλα αποδεικτικά της καθημερινής ζωής, καθώς και έγγραφα με κείμενα του 1ου αιώνα. Ανάμεσά τους είχαν ανακαλυφθεί οι τραγωδίες του Σοφοκλή καθώς και τα ποιήματα της Σαπφώς.

Έως σήμερα τα περισσότερα βρίσκονται σε σφραγισμένα κουτιά στο πανεπιστήμιο. Από αυτά, τα 200.000 τμήματα έχουν φωτογραφηθεί και ανεβεί στο Ιντερνέτ. Η επιθυμία των επιστημόνων είναι οι εθελοντές να συμβάλουν στην αποκωδικοποίησή τους. Στη συνέχεια θα περάσουν στον κατάλογο των παπύρων του Οξύρρυγχου που έχει εκδώσει η Οξφόρδη. Το επόμενο στάδιο θα είναι η φόρτωση νέου όγκου ανεπεξέργαστων πληροφοριών ώστε το κοινό να προσφέρει τη βοήθειά του στην ερμηνεία τους.
Οι πάπυροι της Οξυρρύγχου  βρέθηκαν μετά από πολύχρονες ανασκαφές (1895-1934) στην Οξύρρυγχο, ένα κεφαλοχώρι στην Άνω Αίγυπτο, νότια του Φαγιούμ. Οι ανασκαφές, αποκάλυψαν πολλά φιλολογικά κείμενα ελληνικά ή λατινικά της προχριστιανικής και χριστιανικής εποχής, κείμενα θρησκευτικά και μη, ντοκουμέντα διοικητικά ή εμπορικά, ιδιωτικές επιστολές, λογαριασμούς κ.ά. Επρόκειτο για παπύρους, ορισμένοι από τους οποίους έχουν μεγάλη φιλολογική αξία.

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ.....

Τι “πρωθυπουργό” έχουμε!...
Πόσο εντυπωσίασε τους Γερμανούς βιομηχάνους με την σημερινή του ομιλία και πόσο τον χειροκρότησαν!
Τους είπε ότι η Ελλάδα θα σωθεί (έδωσε τον λόγο του όχι αστεία!... βέβαια για τους Έλληνες ούτε λόγος να γίνεται...) και τους προέτρεψε να έρθουν να επενδύσουν στην χώρα μας.
Και αυτοί χαμογελούσαν και χειροκροτούσαν.
Γιατί όχι άλλωστε;
Δεν πάει και πολύς καιρός από την βράβευση του ΓΑΠ στην Γερμανία.
Κοτζάμ "βραβείο αλήθειας" του είχαν δώσει να μην τον πιστεύουν τώρα σε αυτά που τους λέει;
Οι άνθρωποι τον άκουγαν και σκέφτονταν τι επενδυτικός παράδεισος πρέπει να είναι η Ελλάδα και την είχαν παρεξηγήσει!
Βέβαια “ξέχασε” να αναφέρει κάποιες μικρολεπτομέρειες για να τους δελεάσει ακόμα περισσότερο και να τρέξουν να προλάβουν μία θέση στον παράδεισο.
Δεν τους είπε πχ
  • πόσο γρήγορα, εύκολα και απλά θα καταφέρουν να αδειοδοτηθούν για οποιανδήποτε επένδυσή τους
  • πόσο εύκολο, απλό και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα έχουμε
  • πόσο σπάνιες (έως ανύπαρκτες!) είναι οι έκτακτες εισφορές στην Ελλάδα
  • πόσο εξωφρενικά χαμηλή φορολόγηση έχουμε σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ολόκληρου
  • πόσο χαμηλό θα είναι το κόστος παραγωγής λόγω των ιδιαιτέρως χαμηλών τιμών των ΔΕΚΟ αλλά και των καυσίμων
    και τόσα άλλα ωραία πράγματα που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα!
Εγώ ένα ξέρω...
Είναι σίγουρο ότι με την σημερινή κατάσταση στην χώρα δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι του όχι μόνο Γερμανός αλλά κανένας επενδυτής εκ του εξωτερικού.
Ούτε να πετάξει το αεροπλάνο τους πάνω από την χώρα δεν θα θέλουν!
Πάντως ο ΓΑΠ τα είπε πολύ ωραία.
Και μετά αναρωτιόμαστε αν ζει σε άλλη χώρα...
Απλή κοινή λογική...

ΔΕΣΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Χαχαχχα & χαχαχχαα και τα Χανιά πρωτοπόρα στον πράσινο αγώνα!
Που είναι άραγε οι παραιτήσεις των υπολόγων....σε πιο καλάθι ξεχάστηκαν;
Όλο φρού-  φρού κι αρώματα τα ντόπια στελέχη μας, διαμαρτύρονται κάνοντας επερωτήσεις...
Όσο για τον κύριο τέρμα δεξιά παίζει όλους τους Χανιώτες στο μικρό του δαχτυλάκι ....απόδειξη και οι πρόσφατες εκλογές.... με τι τάπες που έριξε στους συντρόφους του!
Άντε τώρα ετοιμαστείτε για την επόμενη επερώτηση, γιατί αυτήν την κορδέλα την έκοψε ο ήδη ο Πεταλωτής;

ΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΙΝΟ

Το Φιλετίνο, μια ιταλική κωμόπολη με 598 κατοίκους, 100 χλμ ανατολικά της Ρώμης ζητά να ανεξαρτητοποιηθεί, διαμαρτυρόμενη για τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.
Ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αυτονομηθούν σε πριγκιπάτο έχοντας εκδώσει το δικό τους νόμισμα το "φιορίτο" και έχουν συνθέσει τον δικό τους ύμνο.
Επίσης, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο συγχώνευσης των δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 1000 κατοίκων, προκειμένου να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, αρκετοί δηλώνουν πρόθυμοι να δεχθούν στο χωριό τους μετανάστες από τη Λιβύη, προκειμένου να ξεπεράσουν το όριο των 1000 κατοίκων.

Μάλιστα ο δήμαρχος της μικρής αυτής περιοχής, ο Λούκα Σελλάρι, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της κοινότητα, αναφέρει πως στόχος τους είναι να πετύχει την ολοκληρωτική απόσχιση και ανεξαρτητοποίησή τους από την Ιταλία και τη δημιουργία ενός αντίστοιχου κρατικού μορφώματος με αυτό του Σαν Μαρίνο στο Βορρά.
- Έχουμε τις οικονομικές δυνατότητες να πετύχουμε κάτι τέτοιο, σημειώνει, παρουσιάζοντας και τα χαρτονομίσματα που έχουν ήδη εκδοθεί, και στη μία όψη των οποίων φέρουν την εικόνα του ιδίου και είναι έτοιμα προς χρήση από τους κατοίκους του χωριού. Το παράδειγμά του φαίνεται πως ίσως ακολουθήσουν και άλλοι δήμαρχοι, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας που έχει εξαγγείλει πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, κ. Μπερλουσκόνι, ενώ ήδη «πολιορκείται» από τον συνάδελφό του, του γειτονικού δήμου, Τρέβι, να συμπράξουν για την επίτευξη του στόχου.
Να μια καλή ιδέα και για μας.....αφού στενοχωριούνται κάποιοι με την Ανεξαρτητοποίηση ....ας φτιάξουμε το πριγκιπάτο της Κισάμου!!! Έτσι και αλλιώς αποκομμένοι είμαστε χρόνια τώρα... και έργο, κάθε 40 χρόνια βλέπουμε στην περιοχή μας!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΥΓΟΥΛΙΤΣΑ


Τελικά η αυγουλίτσα έγινε μια πλαστρακίδα στην κεφάλα του υφυπουργού. Ευτυχώς που υπήρχε κάμερα γιατί θα είχαμε τραγικές καταστάσεις....ευτυχώς που υπήρχε κάμερα!!!

ΒΡΕ ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ.....

Πρέπει να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και να λάβουμε σκληρότερα μέτρα ώστε να βγει η οικονομία από την κρίση, τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις επαφές που είχε στην Ουάσινγκτον κατά την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ.
Bρε δεν υπάρχουν άλλα λεφτά...δεν υπάρχουν πως θα το πούμε για να το καταλάβουν...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ......είτε βάζετε φόρους είτε όχι η τσέπη είναι άδεια. Κάντε μια βόλτα στην αγορά και θα το διαπιστώσετε ..και όσο βάζετε χαράτσια τόσο ο κόσμος στρέφεται στις πολυεθνικές και ψωνίζει κινέζικα και μαϊμούδες..Κάντε μια βόλτα στα jumbo στο Lidl και θα το διαπιστώσετε ..τι φωνάζεται, τι ξεφωνίζετε φτάσαμε στο πάτο του βαρελιού. Και αυτήν την φορά δεν φταίει ούτε ο Καραμανλής ούτε η δεξιά οι υπόλογοι είναι ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ και κάτι βουλευτάδες του ΔΗΣΥ.

ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΝΕΣ

Στο τέλος του επόμενου μήνα λήγουν οι συμβάσεις που τρέχουν για τις 35 άγονες γραμμές του Αιγαίου, όμως από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δεν ακούγεται το παραμικρό. Σιγή ιχθύος.
Υπό κανονικές συνθήκες και όταν ένα κράτος είναι οργανωμένο έπρεπε 1,5 μήνα νωρίτερα να προκηρύξει τον διαγωνισμό, ώστε να μην κινδυνεύσουν νησιά του Αιγαίου να αποκοπούν συγκοινωνιακά με το κέντρο. Διότι όσο ο διαγωνισμός για τις 35 άγονες γραμμές καθυστερεί τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πολλά μικρά νησιά, αλλά και μεγαλύτερα να ακούν πλοίο, αλλά να μην βλέπουν πλοίο στα λιμάνια τους.
Με την κατάργηση του ΥΕΝ τις 13 γραμμές τις διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ τις υπόλοιπες 22 η Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων.
Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές ο λόγος που δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός είναι η έλλειψη των αναγκαίων πόρων, και συγκεκριμένα το ποσό των 16 έως 20 εκατ. ευρώ που αναζητά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας για να μπορέσει να δημοπρατήσει.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας πιέζει το Υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει την πίστωση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, εδώ και έξι μήνες. Ωστόσο, οι πιέσεις αποδεικνύονται εντελώς αναποτελεσματικές, καθώς προσκρούουν στον αδιαπέραστο τοίχο των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
 Με απλά λόγια, οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών της άγονης γραμμής έχουν πέσει θύμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της τρόικας.
Παράταση
Και στο παρελθόν υπήρξε αργοπορία στους διαγωνισμούς. Έτσι υπήρχε παράταση στις υπάρχουσες συμβάσεις για τρεις, τέσσερις ή και περισσότερους μήνες.
Φέτος, όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, εδώ και πολύ καιρό, έχουν διαμηνύσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας πως οι άγονες γραμμές είναι ασύμφορες, διότι όπως υποστηρίζουν τα μισθώματα δεν καλύπτουν το αυξημένο κόστος των καυσίμων.
Επιπλέον η πληρωμή των μισθωμάτων των άγονων γραμμών της Διεύθυνσης Θαλασσίων Υποθέσεων γίνεται με καθυστέρηση οκτώ μηνών, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κόστος των άγονων γραμμών για τις εταιρείες.
Πολλές ακτοπλοϊκές υπογραμμίζουν ότι είναι προτιμότερο να έχουν τα πλοία τους δεμένα στα λιμάνια, παρά να εκτελούν δρομολόγια, μια και όσο περισσότερα δρομολόγια πραγματοποιούνται, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ζημίες που καταγράφουν.
http://elpidablog.blogspot.com/
Ήδη η ΛΑΝΕ έχει βγάλει δρομολόγια ως και την 31-Οκτωβρίου μετά ένας θεός ξέρει τι θα γίνει με την άγονη της γειτονιάς μας...Αντικύθηρα και Κύθηρα θα ψάχνονται όπως η Γαύδος μήνες τώρα!!

ΚΑΖΑΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ...

Τη διαβεβαίωση ότι η εργασιακή εφεδρεία θα προχωρήσει με "απολύτως διαφανή και αντικειμενικά" κριτήρια έδωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρόβλιας. Όπως καταλάβατε τώρα πλέον δεν μιλάμε αν γίνει, αλλά πως θα γίνει και ποιοι θα την πληρώσουν.
Ποιον να πρωτοπιστέψουμε, όταν σε λιγότερο από μια βδομάδα μας είπαν 3-4 διαφορετικές εκδοχές ..για εβδομήντα χιλιάδες μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ....γι' αυτούς που προσελήφθησαν μετά το 2004 ο μέγα κομματάρχης Μιχάλης Καρχιμάκης. Φυσικά στην κυβέρνηση δεν πρέπει κανείς να έχει εμπιστοσύνη μιας και μπορεί να λέει διάφορα αλλά δεν αποφασίζει όπως καλά ξέρουμε αυτή!
Το μόνο σίγουρο ότι θα την πληρώσουν πάλι οι ...... αντίπαλοι!!

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

H ένταξη της επέκτασης και ολοκλήρωσης του βιολογικού Κισάμου στο "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον" με το ποσό των 11 εκατ. ευρώ ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Κισάμου.
"Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που ειδικά αυτήν την πολύ δύσκολη εποχή λαμβάνει αυτό το πολύ μεγάλο ποσό των 11 εκατ. ευρώ προκειμένου να επεκταθεί και να ολοκληρωθεί διασφαλίζοντας το περιβάλλον στον κόλπο της Κισάμου", ανέφερε o γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, Μάρκος Πατρελάκης, ενώ ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης επεσήμανε ότι "με την ολοκλήρωσή του το έργο εγγυάται καθαρό περιβάλλον και την απορρύπανση της περιοχής". Το έργο αφορά ένα μεγάλο μέρος των οικισμών του πρώην Δήμου Μηθύμνης που θα αποκτήσουν αποχετευτικό δίκτυο, το δημοτικό διαμέρισμα Πλάτανου στο οποίο θα επεκταθεί το δίκτυο και όλο το σχέδιο πόλης Κισάμου όπου λείπουν πάρα πολλά δίκτυα.
Επίσης, όπου έχουν διανοιχτεί οι δρόμοι προβλέπεται να τοποθετηθούν δίκτυα, ενώ θα κατασκευαστούν 4 αντλιοστάσια επιπλέον.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαλύσουν τον ΟΑΔΥΚ μιας και τελευταία αυτό ακούγεται...γιατί μετά χαιρέτα μου τον πλάτανο!

ΗΞΕΡΕ ΓΙΑΤΙ......ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΣ

Είπα και εγω πως ο Σκανδαλίδης τα ήξερα όλα στην συνέντευξη που έδωσε στην Πολύζου.....πως ήξερε και απαντούσε με τόση ευχέρεια......τελικά ήταν δασκαλεμένος από άνθρωπο που ήξερε  αλλά και ξέρει πολλά ..σύμβουλος περιφερειακός και ντόπιος. Αξιέπαινος και με μέλλον, θα έλεγα ότι κάνει για τα ντόπια πράγματα, κι ας είναι νεαρός!!!

ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ

Μπροστά στην εικόνα της Γέννησης του Χριστού, που εκλάπη από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος του Βίκου και η οποία πωλούνταν από την Temple Gallery του Λονδίνου, μία καθολική καλόγρια εξηγεί το νόημα των Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας τη θεματολογία και τις λεπτομέρειες της εικόνας!
Το ρεπορτάζ προβλήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2010 στο BBC, 40 περίπου ημέρες πριν οι εφημερίδες «Ανεξάρτητος» και «Ελευθερία» στα Γιάννινα αποκαλύψουν ότι στην γκαλερί αυτή εντοπίστηκαν και τακτοποιήθηκαν αρκετές από τις κλεμμένες εικόνες από την περιοχή του Ζαγορίου και όχι μόνο.
Η σχετική είδηση μεταδόθηκε χθες από το δελτίο ειδήσεων του ITV, όπου παρουσιάστηκε απόσπασμα από το αφιέρωμα, με τη βρετανίδα καλόγρια να εξηγεί τη θεματολογία της εικόνας. 40 ημέρες αργότερα, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο τοπικός τύπος των Ιωαννίνων αποκάλυψε ότι στην Temple Gallery εντοπίστηκαν κάποιες από τις κλεμμένες εικόνες από εκκλησίες των Ιωαννίνων και άλλων περιοχών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρότι στα πλάνα που προβάλλει το BBC είναι ευδιάκριτη η αφιέρωση του δωρητή της εικόνας και η χρονολογία της δωρεάς, σημειώνεται στο επεξηγηματικό κείμενο ότι πρόκειται για εικόνα που προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, χρονολογείται στις αρχές του 19ου αιώνα, ενώ ο αγιογράφος είναι άγνωστος.
Όπως αναφέρθηκε, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και στις 14 Απριλίου  πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο επίσημη τελετή παράδοσης των έξι πρώτων εικόνων που εντοπίστηκαν και τακτοποιήθηκαν στην γκαλερί. Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης  παρέλαβαν τις έξι εικόνες, οι οποίες προέρχονται από τον Άγιο Τρύφωνα Βίκου, τον Άγιο Νικόλαο και Κοίμηση της Θεοτόκου στο Ηλιοχώρι και από το Βισικό.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Απόσπασμα από τα πρακτικά του Δ.Σ σχετικά με την ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ των σχολείων πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κισάμου!! 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Μουντάκης Μιχαήλ που εισηγήθηκε το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ανάφερε ότι ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε με συνολικό ποσό 17.758,19 Ευρώ, σύμφωνα με την υπ.αρ.39014/1-9-2011 απόφαση του Υπ.Εσωτερικών, το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Στη συνέχεια ο κ. Αντιδήμαρχος είπε ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας προτείνει οι κατανομές να γίνονται ανάλογα τον αριθμό των αιθουσών που χρησιμοποιούνται για διδασκαλία στην κάθε σχολική μονάδα, αφού ληφθούν υπόψη και τα παρακάτω δεδομένα: Η παλαιότητα των κτιρίων. Ο αριθμός των σχολικών μονάδων ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Άλλοι πόροι ανά σχολική μονάδα (κυλικεία, ενοίκια κλπ) και ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών, αριθμός αιθουσών, ύπαρξη ή μη εργαστηρίων.
Αφού λήφθηκαν υπόψη τα παραπάνω προτείνεται η επιχορήγηση να είναι ως εξής:
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: 11.715,00 Ευρώ.
Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 6.043,19 Ευρώ.
Για να καταλάβουμε λοιπόν.....2 γυμνάσια, ένα Λύκειο και το ΕΠΑΛ θα μοιραστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 6043,19 Ε ..και με τα κριτήρια που έθεσε ο αντιδήμαρχος (αυτά με τα κόκκινα γράμματα) το Λύκειο Κισάμου δεν θα πάρει τίποτα μιας και δεν έχει δικό του κτήριο δεν έχει δικές του αίθουσες και φιλοξενείται στο ΕΠΑΛ αν βέβαια η μοιρασιά γίνει στην μέση απλά  1510 ευρώ...θα πάρουν οι επιτροπές και τα υπόλοιπα θα τα βάλουν δωρεάν οι γονείς!!!

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Μουσείου J. Paul Getty, James Guno, υπέγραψαν χθες Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο εξασφαλίζει ένα σαφές και θεσμοθετημένο πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγών πολιτιστικών αγαθών μεταξύ του ΥΠΠΟΤ και του Μουσείου J. Paul Getty. Σκοπός της συνεργασίας των δύο φορέων είναι η συστηματική ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, η προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, και η δέσμευση για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων.  

Ως έμπρακτη απόδειξη της έναρξης μιας νέας περιόδου στις σχέσεις ανάμεσα στο Μουσείο J. Paul Getty, το οποίο πλέον λειτουργεί με αναθεωρημένο πλαίσιο αρχών, και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου για τον επαναπατρισμό στην χώρα μας δύο πολύ σημαντικών αρχαιοτήτων. Πρόκειται για δύο τμήματα επιτύμβιου αναγλύφου και για μία ενεπίγραφη στήλη.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΟΚ

ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ....

Ανέτοιμος ο Κισαμικός στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι δυσκολεύτηκε αφάνταστα στην πολύ καλή και νεανική ομάδα του Κρητικού Αστέρα. Σίγουρα οι δυνατότητες της ομάδος είναι τεράστιες ιδιαίτερα μετά τις τόσες προσθήκες καταξιωμένων ποδοσφαιριστών. Πάντως ο κόσμος ήταν εκεί και σίγουρα θα στηρίξει την προσπάθεια της διοίκησης αλλά και των ποδοσφαιριστών. Για την ιστορία ο Κισαμικός νίκησε με 2-1 στις καθυστερήσεις αφού δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 82. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα με 3 Κισαμίτες στην σύνθεση της και στην συνέχεια μπήκαν άλλοι 2. 
 Η άλλη ομάδα της πόλης, Θύελλα Κ. δεν τα κατάφερε ούτε και σε αυτό το παιχνίδι και ηττήθηκε με 2-1 ΔΑΑΟΧ , το γκολ της Θύελλας ο Σταθάκης στην εκπνοή του αγώνα!!
Τα επόμενα παιχνίδια των ομάδων μας είναι το Σάββατο το ντέρμπι Κισσαμικός - Ακρίτας στις 16.00 και Κορωνίδα - Θύελλα Κ. την Κυριακή στον Αποκόρωνα στις 16.00.
Υ.Σ Η διοίκηση του Κισαμικού θέλει το πρωτάθλημα, αυτό φαίνεται και από τα χρήματα που ξόδευσε αλλά και από τους ποδοσφαιριστές που απόκτησε, φυσιολογικό είναι λοιπόν να περιμένει πολλά από όλους..όμως αν διαβάσετε τον Kosmos της πόλης, μια εφημερίδα που λίγοι ξέρουν στην πόλη μας, θα διαπιστώσετε πως νοιώθουν οι καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές όταν παίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα (σελ 26). Όμως ας μην ξεχνάνε οτι είναι επαγγελματίες......

BΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥΣ......

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, οι καταγγελίες των πολιτών, για τις "εισπρακτικές εταιρείες", βρίσκουν θετική ανταπόκριση από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ζητάει από τις εισπρακτικές, να τις προσκομίσουν αναλυτικό αρχείο (από το μηχανογραφικό σύστημα) καταγραφής όλων των σχετικών, με την τηλεφωνική επικοινωνία των υπαλλήλων τους με τον καταναλωτή.....(Ονοματεπώνυμο), ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων των αναπάντητων κλήσεων ή των κλήσεων με μήνυμα σε τηλεφωνητή.
Θυμίζουμε στους καταναλωτές ότι, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, βάσει Νομοθεσίας έχει την δυνατότητα αφού εξετάσει την καταγγελία των καταναλωτών και αφού διαπιστώσει παραβίαση των διατάξεων της ισχύουσας Νομοθεσίας "περί προστασίας των καταναλωτών) να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο, αλλά και ακόμα να προβεί στην ανάκληση της άδειας της Εισπρακτικής Εταιρείας.
Ένεκα των παραπάνω καλούμε τους καταναλωτές όταν νοιώσουν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους, αλλά και όταν η όχληση των εισπρακτικών εταιρειών καθίσταται ανεπίτρεπτη (ενημέρωση προσώπων άλλων, εκβιαστική συμπεριφορά, όχληση μη επιτρεπτού ωραρίου κ.λ.π) να το καταγγέλλουν με κάθε πρόσφορο μέσο, απευθυνόμενοι στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και στα τηλέφωνα 2821092666.

ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Tα Χανιά σταθερά με το μνημόνιο.....24% προτιμούν ΠΑΣΟΚ, 11,3 η Ντόρα και 10.6 ΚΚΕ και ΝΔ. Μετά κάθονται και κλαίνε στα καφενεία αλλά και με άρθρα στις εφημερίδες ότι δεν αντέχουν άλλο. Οι βολεμένοι! 
Τελικά ακόμα κάποιοι ελπίζουν στον θαύμα του Γιωργάκη, ελπίζουν ότι δεν θα ξεπουλήσει όλη την χώρα και θα αφήσει τα Χανιά απ' όξω. Εδώ έχει καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά και μόνο στα Χανιά κρατιέται....έ ρε βούρδουλα που θέλουμε ή μήπως το γκάλοπ είναι ΟΛΙΓΟΝ μαϊμού;

ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΛΙΤΣΑ

ΣΟΥ  'ΡΧΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ......
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου οδηγήθηκε το πρωί μία νεαρή γυναίκα που πέταξε νωρίτερα ένα ...αυγό εναντίον του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνα.
Άμεσα αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο εντόπισαν και συνέλαβαν την γυναίκα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που την οδήγησαν στην συγκεκριμένη πράξη......χαχχαχαχχα δεν ξέρουν γιατί το έκανε..χαχαχχχαχα καλά η κατάσταση είναι πολύ χαχαχχαχα!!!
Η αστυνομία μάλλον περιμένει την προκήρυξη...

ΤΑ 3800 ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ!!!

Όπως είπε ο κ Δημήτρης Κυριτσάκης, μιλώντας στον Βήμα fm «1100 ευρώ παίρνω το δεκαπενθήμερο από την επιτροπή Ανταγωνισμού και 1600 ευρώ από το υπόλοιπο της σύνταξής μου. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχω πάρει ούτε μια συνεδρίαση».
Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης αρχής όπως είπε δεν έχει κρατικό αυτοκίνητο και «κάθε μέρα αφήνω το αυτοκίνητό μου στην Κυψέλη και πάω με το τρόλεϊ, καθώς χάνω από τις αποδοχές αν καθόμουν σπίτι μου, θα έπαιρνα 1000 ευρώ παραπάνω από την σύνταξή μου, ως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου».
Νιώθει πικρία γιατί όπως είπε ξοδεύει κάθε μέρα, ενώ θα μπορούσε να είναι σπίτι του. Δουλεύει πολλές ώρες την ημέρα όπως ισχυρίζεται, και χάνει χρήματα.
http://www.briefingnews.gr/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

Να γίνουν άμεσα Συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και να συζητηθεί η υποχρηματοδότηση της Παιδείας (-50%), το μέγα πρόβλημα της έλλειψης βιβλίων καθώς και το κλείσιμο από την κυβέρνηση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) στις 31/12 τρέχοντος έτους, αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη της Ένωσης Γονέων με τα Δ.Σ. των Συλλόγων την περασμένη Τρίτη. Ο Σύλλογος ζητά οι Συνελεύσεις να γίνουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, 6 μ.μ., στο Α’ Γυμνάσιο (Αγορά), να κατατεθούν οι προτάσεις και να ληφθούν αποφάσεις.
Οι γονείς ζητούν από το Υπουργείο τα εξής:
• Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.
• Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.
• Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου.
• Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο για όλους.
• Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για ΑΕΙ - ΤΕΙ.
• Δωρεάν μετακινήσεις.
Αν αυτά μπορεί να συμβαίνουν στα σχολεία της πόλης των Χανίων φανταστείτε τι περνάει η επαρχία; Φυσικά και οι δικοί μας σύλλογοι είναι δίπλα τους και στις προτάσεις αυτές θα συμπληρώσουμε και κάμποσες ακόμα!!! Ειδικά εκείνη που κάνει το σχολείο ζητιάνο μιας και το ταμείο πλέον το έχει αποκλειστικά ο δήμος.....του 500άρικου!!!

ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ

Σε κλίμα "πανηγυρικό" και παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και πλήθους φορέων από την Κρήτη, εγκαινιάζεται σήμερα το νεοσύστατο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.
Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί, με τον αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο, ενώ την "κορδέλα" έκοψε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής. 
Αχάριστοι βέβαια αυτοί οι ανατολικοί..ούτε ένα Χανιώτη δικηγόρο δεν κάλεσαν στα εγκαίνια.....και μετά θέλουν και συγκρητισμό!!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ;

Γράφει ο Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης 
To Eθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) είναι ο εθνικός φορέας για την Αγροτική Έρευνα & Τεχνολογία στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1989 ως (Ν.Π.Ι.Δ., εποπτευόμενο από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Νόμος 1845/1989). Το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή και ανάπτυξη της αγροτικής έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και συνάμα στηρίζει και υλοποιεί τις αναπτυξιακές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ, συνεταιρισμών, παραγωγικών φορέων, ομάδων παραγωγών με τη νέα επιστημονική γνώση και τεχνολογική καινοτομία που παράγει για μια φιλική προς το περιβάλλον αλλά και δυναμική και ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή.
Η χρηματοδότησή του από το ΥΠΠΑΤ για το 2011 είναι 17.400.000 € (15 εκ, μισθοδοσία και 2,4 εκ. λειτουργικά). Τα ερευνητικά προγράμματα που τρέχουν είναι προϋπολογισμού: 17,5 από τα οποία 13,2 ανταγωνιστικά και 4,3 κατ’ ανάθεση. Ακόμα, και παρά την εγκατάλειψη του από το ΥΠΑΑΤ, στην αξιολόγηση των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας που έγινε το 2011 από το Κέντρο Τεκμηρίωσης, το ΕΘΙΑΓΕ αναδείχθηκε πρώτο και ακολουθεί η Ακαδημία Αθηνών ως τα καλύτερα – εκτός ΓΓΕΤ- ερευνητικά ιδρύματα!.  
Στις 29/7/2011 το ΥΠΑΑΤ με ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι λόγω μνημονίου συγχωνεύεται το ΕΘΙΑΓΕ με τον Οργανισμό Γεωργικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ), τον Οργανισμό Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος & Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) και συστήνεται ΝΠΙΔ με την επωνυμία ‘Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-Δήμητρα’. Από τις 14-26/9/2011 το σχετικό νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με το σχέδιο στην Γενική Δ/νση ‘Ερευνας δημιουργούνται 11 Ινστιτούτα Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας στην έδρα κάθε Περιφέρειας, θεωρώντας ότι η ερευνητική δραστηριότητα μπορεί να δομηθεί και να κατανεμηθεί όπως άλλες διοικητικές και αναπτυξιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη (ΟΑΕΔ, ΚΕΠ, εκπαίδευση, υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης, υπηρεσίες υγείας, κ.λπ.) σε περιφερειακό επίπεδο. Η αντίληψη αυτή δημιουργεί σύγχυση και οδηγεί σε λάθος προσεγγίσεις.
Ενώ η ερευνητική δραστηριότητα απαιτεί σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων ερευνητών και τεχνικών υποστήριξης της έρευνας, πολύ ακριβές υποδομές σε εργαστηριακούς και μηχανολογικούς εξοπλισμούς και υψηλούς χρηματικούς πόρους για υλοποίηση ερευνητικών έργων, αντίθετα η μεταφορά τεχνογνωσίας απαιτεί πιο ελαφρά και ευέλικτα σχήματα που δεν απαιτούν ούτε υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό, ούτε σημαντικές υποδομές και χρηματικούς πόρους για υλοποίηση των στόχων της μεταφοράς και εφαρμογής της νέας τεχνογνωσίας στους αγρότες.
Τα ερευνητικά Ινστιτούτα, εξειδικευμένα σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα (είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει Ινστιτούτο για την ελιά όταν η ελιά και το λάδι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ!)  καλύπτοντας τις ερευνητικές ανάγκες όλης της χώρας, και όχι μόνο, αξιολογούνται βάσει διεθνών προτύπων από εθνικούς και διεθνείς φορείς ως προς την επάρκειά τους και τη δυνατότητά τους να διεξάγουν έρευνα. Η θετική αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση για τη δυνατότητα του Ινστιτούτου να διεκδικεί  χρηματοδότηση από εθνικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς χρηματοδότησης ερευνητικών έργων.
Οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία νέου ερευνητικού Ινστιτούτου πρέπει να συνοδεύεται από πολύ υψηλή χρηματοδότηση και πρόσληψη άμεσα νέου ερευνητικού προσωπικού, έτσι ώστε να ξεπεράσει επιτυχώς τα τεστ αξιολόγησης. Το υψηλού επιπέδου ερευνητικό προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης που πρέπει να προσληφθεί καθώς και οι πανάκριβες υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν καθιστά ανέφικτη την προσπάθεια δημιουργίας νέων ερευνητικών Ινστιτούτων. Η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας  συνηγορεί στο ανέφικτο μιας τέτοιας προσπάθειας.
Αντίθετα, το κόστος για τη δημιουργία μονάδων κατάρτισης και εφαρμογής έρευνας μπορεί έχει περιφερειακή οργάνωση και πολύ χαμηλό κόστος, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις του ΟΓΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ και την συνδρομή των γεωτεχνικών της κάθε Περιφέρειας.
Η συνένωση αυτή, οργανισμών με ανόμοια φύση και λειτουργία, δεν πρέπει να γίνει με γνώμονα μόνο τα αμφίβολα λογιστικά οφέλη από την πιθανή μείωση των λειτουργικών δαπανών. Χωρίς μια πολύπλευρη μελέτη κόστους-ωφέλειας, που δεν υπάρχει, παραδίδοντας την έρευνα και καινοτομία του αγροτικού τομέα στις πολυεθνικές. Το γεγονός ότι στο όνομα του νέου οργανισμού δεν υπάρχει η λέξη ‘έρευνα’, πράγμα που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, και ότι ο αριθμός των οργανικών θέσεων ερευνητών μειώνεται στους 200, κάτι σηματοδοτεί. Από το 2001 το προσωπικό του ΕΘΙΑΓΕ ζητά την αναδιάρθρωσή του (μείωση των Ινστιτούτων κατά 50% για μείωση του λειτουργικού κόστους, κάλυψη των στρατηγικών τομέων της αγροτικής παραγωγής,  στελέχωση μονάδων για τη δημιουργία κρίσιμης μάζας ερευνητών ανά Ινστιτούτο και χωροταξική κατανομή ανά την Ελλάδα) χωρίς δυστυχώς να ανταποκρίνεται η εκάστοτε πολιτική ηγεσία λόγω ανυπαρξίας αγροτικής και ερευνητικής πολιτικής.
Είναι σαφές, ότι η χώρα και οι σημερινές περιστάσεις απαιτούν σοβαρή, αντικειμενική και τεκμηριωμένη δράση, μακριά από ερασιτεχνισμούς και παγκόσμιες πρωτοτυπίες που στερούνται υπόστασης και εγκυμονούν την απαξίωση και ισοπέδωση των θεσμών, αξιών και μακρόχρονων προσπαθειών. Αφού η ‘αγροτική έρευνα’ δεν  εντάχθηκε στην ΓΓΕΤ (Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων) στα πλαίσια του Νέου Θεσμικού Πλαισίου Έρευνας και Τεχνολογίας, ο νέος οργανισμός θα πρέπει να διατηρήσει τον ερευνητικό του χαρακτήρα και να ακολουθεί στο ακέραιο το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογίας της ΓΓΕΤ, ακόμα και εάν εποπτεύεται από το ΥΠΑΑΤ.
Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, όπου η αγροτική παραγωγή είναι από τις ελάχιστες οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. είναι αυτονόητο ότι ένας τέτοιος φορέας που στηρίζει την ελληνική αγροτική παραγωγή πρέπει όχι μόνο να παραμείνει αλλά και να ενισχυθεί. Η άμεση υλοποίηση της πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., προϊόν διαβούλευσης όλων των εμπλεκομένων, για την προτεινόμενη αναδιοργάνωση, μείωση σε 15 Ινστιτούτα αυτοτελή και αυτόνομα κατανεμημένα πανελλαδικά, είναι επιτακτική.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός υποστήριξε πως η χώρα μας είναι ανάμεσα σε αυτές που ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα έντονα τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες. Ο Πούτιν έκανε τη δήλωση αυτή, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων..
Ίντερφαξ, στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της χώρας "Ενωμένη Ρωσία", του οποίου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος. "Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις με την αστυνομία, όμως, αν η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρήματα, δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι", σημείωσε. Η Ρωσία "εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία" για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ "ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη το κάνουν, επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία", κατέληξε.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ή ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ....

Δε ξέρω τι γίνεται σε αυτήν την χώρα αλλά από τα αποτελέσματα φαίνεται καθαρά ότι τα δημαρχάκια μας είναι σταθερά στις κομματικές τους γραμμές. Μπορεί να κλαίγονται ότι δεν έχουν χρήμα, ότι καταστρέφονται οι δήμοι με την εφεδρεία, ότι δεν τους υπολογίζει το κομματικό κράτος..όμως αυτοί σταθεροί στις κομματικές τους γραμμές. Θα μου πείτε τώρα μα με αυτές εκλέχθηκαν; Φυσικά αλλά έτσι όπως λαλούν θα φάνε την κεφαλή τους λίαν συντόμως. Γιατί όπως θα διαβάσετε παρακάτω είναι και οι πρώτοι που κρατούν την κομματική σημαία, είναι και οι πρώτοι που πάνε αντίθετα στο ρεύμα!!!

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος επιστρέφοντας από ταξίδι στο εξωτερικό είχε πει την περίφημη φράση «έξω πάμε καλά» για να δείξει ότι «μέσα πάμε χάλια», δεν θα μπορούσε ασφαλώς να φανταστεί ότι η (πολυχρησιμοποιημένη μετέπειτα φράση του) θα ταίριαζε (παραλλαγμένη) γάντι στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κυβερνών κόμμα.
Δηλαδή, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει δημοσκοπικά και αντιμετωπίζει τη μήνη των πολιτών όχι μόνο κρατάει αλλά και διευρύνει τις δυνάμεις του στην Αυτοδιοίκηση.
Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα βελτιώνει το σκορ 8 έναντι 5 που πέτυχε στις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου μετατρέποντάς το σε 9-4 έναντι της ΝΔ  στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες για τις ηγεσίες των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ). Πρόκειται, στην ουσία, για την πρώτη θετική είδηση στο εσωτερικό της χώρας για το κυβερνών κόμμα μετά από τις προ δεκαμήνου  αυτοδιοικητικές, καθώς το ΠΑΣΟΚ μετά και τις σημερινές ψηφοφορίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα κερδίζει τις 9 ΠΕΔ έναντι τέσσερις της ΝΔ.

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...

..ας μας σώσουν χωρίς να πληρώνονται!!
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, οι υπουργοί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο (κάποιο θαύμα;) να σωθούν και να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό με απανωτές δηλώσεις περί «σωτηρίας της χώρας», γκρίνιες στα ιστολόγια και στα ΚΤΕ, συνεντεύξεις ενοχοποίησης των πάντων και δυσφήμησης της χώρας και των Ελλήνων, είναι μακριά νυχτωμένοι.
Αδύνατον να έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ ώστε να μην βλέπουν αυτό που έρχεται.
Αδύνατον να πιστεύουν πως με διάφορες αηδίες περί δημοψηφισμάτων και εξεταστικών επιτροπών για την οικονομία θα ξεπεράσουν τις συνέπειες της απίστευτης ανικανότητας.
Είναι προφανές ότι βρίσκονται υπό προθεσμία. Και διερωτάται κανείς γιατί συνεχίζουν. Γιατί δεν προκηρύσσουν εκλογές ώστε να αποφασίσει ο λαός με ποιον τρόπο θέλει να κυβερνηθεί.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να γνωρίζουν πως είναι καταδικασμένοι. Ό,τι κι’ αν κάνουν, ό,τι κι’ αν λένε, όση κριτική (λέμε τώρα) και αν ασκούν, έχουν τελειώσει. Θα ψηφιστεί οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτούς.
Επειδή, όμως, συνεχίζουν να επιβάλλουν και να ψηφίζουν μέτρα – την ώρα που όφειλαν να γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να αποδώσουν – οφείλουν αυτή τη στιγμή όλοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, να παραιτηθούν από τον μισθό τους – αφού δεν παραιτούνται από τις θέσεις τους.
Δεν είναι λογικό να έχουν φέρει τη χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση και να μισθοδοτούνται ακόμη – ουσιαστικά επιβραβευόμενοι για την ανικανότητα, την διαπλοκή και την επί χρόνια αντιπατριωτική στάση τους.
Αν αγωνιούν τόσο πολύ να σώσουν τη χώρα και να μην γίνουμε Αργεντινή, όπως τόλμησε να πει χθες ο κ. Βενιζέλος, ας το κάνουν χωρίς μισθό.
Την ημέρα που θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, οφείλουν να ψηφίσουν και αναστολή του μισθού τους!.......

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Η ΝΕ.ΚΙ

Άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια ενημέρωσης των παιδιών του Λυκείου από την Νεολαία Κισάμου (ΝΕ.ΚΙ), με την στήριξη του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, για την χρήση του κράνους.
Μάλιστα κληρώθηκαν και 15 κράνη -χορηγία της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, της Νεολαίας Κισάμους και της ενορίας του Πύργου. 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ..

ΣΟΥΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
Συνάντηση είχε εχθές ο μέγας πρωθυπουργός με βουλευτές του κόμματος του από την Κρήτη....Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ήταν πολύ αρνητικό να αφεθεί στη μέση η προσπάθεια και να πάνε χαμένες οι θυσίες και πρόσθεσε ότι «έχουμε μία ακόμα προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να κλειδώσουμε τις σημαντικές αποφάσεις του Ιουλίου, που μας δίνουν και ένα νέο πακέτο διάσωσης, αλλά και ελαφρώνουν το χρέος για τον ελληνικό λαό, για όλους και επιτέλους εμείς πηγαίνουμε πια με τις δικές μας αποφάσεις σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή, δεν παράγουμε πια ελλείμματα». 
Φυσικά και δεν πρέπει να πάει χαμένη μια τέτοια υπερπροσπάθεια...και να αφήσετε τον Έλληνα μισοπεθαμένο....θέλει αποτελείωμα και η προσπάθεια αλλά και ο Έλληνας. Καλά δεν ντρέπονται να τον ακούνε.....δεν ντρέπονται και δεν έχουν συνείδηση τα παιδιά της λεβεντογέννας; Τόσο μαλθακοί κατάντησαν που ένας άσχετος και ανθέλληνας τους δίνει συμβουλές εξόντωσης μας; Που φτάσαμε....αλλά για τον λόγο αυτό υπάρχει η Ιστορία ..εκεί δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν ούτε καν να διακαιολογηθούν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς... Σαδεντρεπονται!!!

ΠΟΙΟΣ Ο ΧΩΡΟΘΕΤΗΣ;

Δηλαδή για να καταλάβω τις τελευταίες χοχλιδοκουβέντες......το ΠΕΡΠΟ της Χρυσοσκαλίτισσας το χωροθέτησε ο πρώην Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του πρώην δήμου Ιναχωρίου; Γιατί αυτό θέλουν κάποιοι να μας πουν..αλλά όπως όλοι ξέρουμε (οσοι ασχολούνται με το θέμα) αυτό είναι αδύνατον μιας και υπόλογος και αποκλειστικά υπεύθυνος, για αυτήν την δουλειά, είναι μόνο το ΠΕΧΩΔΕ.
Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν στο σύρσιμο του χοχλιού.....

MΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ CHITIRAKI

Το τσιγαράδικο το πιάσανε οι λιμενικοί το φέρανε στο λιμάνι, και ο Μανώλης, αναγκάστηκε να ξεμπαρκάρει....βρήκε δουλειά στου Στέφανου του Παπαδάκη το καφενείο, βαπτίστηκε χριστιανός και παντρεύτηκε την Μαρία - που την έφερε από την Κεΰλάνη. Μάλιστα όσο καιρό ήταν εδώ απέκτησαν και ένα γιο τον Στέφανο..προς τιμήν του γέρου Στέφανου Παπαδάκη που τον υιοθέτησε. Μια πρωτοχρονιά εξαφανίστηκε ξαφνικά  ......όσο ξαφνικά είχε παρουσιαστεί και στην μικρή μας κοινωνία!!
Από το Μπλοκ  Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ