Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ως και σήμερα οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων της περιοχής μας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους έναντι αμοιβής........Σήμερα αναβαθμίστηκαν και απόκτησαν θεσμοθετημένες αρμοδιότητες και ευθύνες! Έτσι συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις οποίες καλούνται υποχρεωτικά με δικαίωμα ψήφου για θέματα που αφορούν την κοινότητα. Ενεργούν πληρωμές με την πάγια προκαταβολή. Εποπτεύουν την συντήρηση του δικτύου εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας.
Μεριμνούν για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, για την αποκατάσταση ζημιών επείγοντος χαρακτήρα σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και ανάθεση εργασιών σε περίπτωση άμεσου κινδύνου, για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο φωτισμού.
Είναι  υπεύθυνοι της ομάδας πυρασφάλειας της κοινότητας και φυσικά οι μόνοι αρμόδιοι για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια ευθύνης τους.
Οπότε άξιος ο μισθός τους.......ο παλιός βέβαια είναι αλλιώς και αφού του τάζεις πρέπει να κρατάς την υπόσχεση σου....έτσι οι παλιοί πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για τα χρωστούμενα τους και το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Κισάμου διατάσσει δικαστικά το τότε Δήμο Μηθύμνης και τώρα Δήμο Κισάμου να αποζημιώσει τους  Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων. Το ποσόν που χρωστάει ο δήμος Μυθήμνης στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων κρατηθείτε ανέρχεται στο  ποσό 43.569.28€ και πρέπει άμεσα να το πληρώσει.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι όλοι μας πάμε να βγάλουμε και από την μύγα ξίγκι, αλλά αφού ο νόμος το λέει ας πρόσεχαν. Φυσικά κάποτε πρέπει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης να ξεφύγει από τα παιχνίδια των εκάστοτε υποσχόμενων και να γίνει καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα. Όποιος αγαπά τον τόπο του προσφέρει δίχως μεροκάματο..εξάλλου αν διαβάσετε προεκλογικά τις υποσχέσεις των υποψηφίων αρχόντων μας βλέπεις...... ότι από αγάπη ξεχειλίζουν!!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 ΚΙΣΑΜΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ....απο άκρο σ΄ακρο η επαρχία είναι μια ομορφιά και όποιος δεν έχει έλθει χάνει.......

ANAΣΤΟΛΗ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Νέο μέτρο στο παρά πέντε. Από την 1η Ιουλίου αναστέλλονται οι μισθολογικές ωριμάνσεις στο δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ μέχρι τη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου. Την τροπολογία αυτή ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της συζήτησης των μέτρων που περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου.
ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΗΜΟΥΣ....

Σε διόρθωση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου Κισσάμου στη βάση δεδομένων που τηρεί για το σύνολο των Δήμων της χώρας, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Έτσι ο δήμος μας πλέον δεν είναι στους υπο επιτήρηση και φυσικά αλλάξει χρώμα. Φυσικά το υπουργείο ξεκαθάρισε οτι από τον Δήμο Κισάμου, εισήχθησαν στη βάση δεδομένων λανθασμένα στοιχεία για τον δανεισμό του, τα οποία στη συνέχεια διορθώθηκαν από τον ίδιο τον Δήμο κι έγινε και η ανάλογη διόρθωση και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Ο δήμος πλέον είναι απλά χρεωμένος μόλις το 80% - 100% του αθροίσματος τακτικών εσόδων και Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) και επομένως δεν χρειάζεται εξυγίανση.
Άντε και με το καλό να δούμε και ο πρώτο έργο!!!!

ΚΑΛΑ ΠΟΤΕ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ANDREA

Ο ΤΥΦΛΟΣ

Ένας τυφλός είδε αυτά που έρχονται και είπε σταθερά ΟΧΙ στο σχέδιο εξαθλίωσης και υποτέλειας. Μπράβο Παναγιώτη...
ΠΗΓΗ

ΧΗΜΙΚΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Κι όμως! Είμαι απολύτως βέβαιος ότι πολλοί απ' τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι όποιους άλλους υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, δεν το έχουν διαβάσει. Πάλι τα ίδια, πάλι οι ίδιοι. Ομως αυτήν τη φορά τα ονόματα καταγράφονται. Αυτήν τη φορά όλοι -μα- όλοι γνωρίζουμε ότι όσοι ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο θα λογοδοτήσουν...
Κι αυτό βεβαίως δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση! Υποχρέωση και καθήκον.
Εγραφε χθες καλός συνάδελφος σε μεγάλη σοβαρή και λαϊκή εφημερίδα (σ.σ.: οι υπογραμμίσεις δικές μου): «Οταν όμως απειλείται η συνοχή ενός κράτους, τότε αυτό είναι υποχρεωμένο να αξιοποιήσει ό,τι εργαλεία έχει. Αρα και τον στρατό».
Ετσι απλά!...
Εχουμε ξεφύγει...
Εδώ τα επιχειρήματα σηκώνουν τα χέρια ψηλά και παραδίδονται στα... τανκς.
Είναι όμως θλιβερό! Τριάντα χρόνια ειρήνης, ευμάρειας (για πολλούς), ευκολότερης απ' όσον παλιότερα πρόσβασης στη μόρφωση, αντί να έχουν οξύνει τις συνειδήσεις πολλών εξ ημών προς ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις για το καλύτερο όλων, έχουν αντιθέτως
αμβλύνει τα αντανακλαστικά μας στο μέτρο ενός ιδιώτη, ευχαριστημένου που τα δεινά της πόλης ακόμα δεν τον αγγίζουν...
Ηδη λίγες μέρες τσάρος της οικονομίας (ένα ακόμα γελοίο κλισέ) ο κ. Βενιζέλος και κάθε μέρα που περνάει κι ένα νέο χαράτσι σκαρφίζεται. Κι αρχίζουν κατά τούτο οι φόροι που επιβάλλει να προσομοιάζουν στα απίθανα επιδόματα με τα οποία εκμαύλιζαν οι κυβερνήσεις τους πελάτες τους στον δημόσιο τομέα, λόγου χάριν το επίδομα «καύσης ξύλων». Ούτω πώς ο Μπενύτο είναι ικανός να επιβάλει φόρο σε όσους ακούνε τις αγορεύσεις του -ένα ευρώ τη λέξη! να φαλιρίσει το σύμπαν! Ή να επιβάλει φόρο βλακείας σε όσους πίστεψαν τον Γιωργάκη, ή έκτακτη εισφορά σε όσους εκνευρίζει ο Πάγκαλος! Οπως ο ανεκδιήγητος προκάτοχός του επέβαλε «κίνημα αποδείξων» (ίσως ό,τι πιο ηλίθιο από κτίσεως Ρώμης, αν εξαιρέσει κανείς τον Ραν ταν πλαν) έτσι και ο κ. Βενιζέλος είναι ικανός να επιβάλει ένα «κίνημα φόρων», όντως ό,τι πιο θανατηφόρο απ' όταν άρχισε να εισπράττει οβολούς κι έγινε σκλάβος της μισθωτής εργασίας ο Χάροντας...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 29.VI.2011 stathis@enet.gr

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ

Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο και ο πρωθυπουργός με την ακολουθία του ήταν όλο γελάκια. Μας σταύρωσε, μας πούλησε και μετά γελούσε.......Oι 155 είναι γνωστοί και ας αναλάβουν πλέον και τις ευθύνες. Το παρών της Ντόρας είναι Ναι αυτό ας το θυμόμαστε!
Όσο για μας ζούμε ακόμα, και μάλλον γλυτώσαμε και τα τανκ του Πάγκαλου.

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ!!!

Η "μονομετοχική ακίνητα  Α.Ε" του νέου μας Δήμου, αποτελείται από ένα 9μελές συμβούλιο-έμμισθοι από ότι ακούγεται ΑΔΑ: 4ΑΤΖΟΛ3Ω-Ζ - που στην δικαιοδοσία τους θα έχουν τις παραλίες του Λαφονησιού, αλλά και πολύ σύντομα και της λιμνοθάλασσας του Μπάλου!
Πρόεδρος είναι ο Μουντάκης Μιχαήλ του Δημοσθένη
Αντιπρόεδρος Α' Τουλουπάκης Γεώργιος του Θεοδώρου
Αντιπρόεδρος Β' Μοσχανάκης Δημήτρης
Αντιπρόεδρος Γ' Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ
Μέλη
Μυλωνάκης Νεκτάριος   δημοτικός σύμβουλος
Χαραλαμπάκης Παναγιώτης  δημοτικός σύμβουλος
Σαψάκης Αλέξανδρος
Μιχελιουδάκη Φωτεινή
Ηλιάκης Παναγιώτης
που θα διαχειρίζονται τα μόνα έσοδα πλέον του δήμου.........
Υ.Σ Ευτυχώς έχει μόνο ένα πρόεδρο και κανένα απο την αντιπολίτευση!!!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ....

Μετά από απαίτηση αρκετών συμπολιτών μας, η θεατρική παράσταση 'ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ", που ανέβασε με πολύ επιτυχία η ερασιτεχνική ομάδα της πόλης μας, θα δώσει μια ακόμα παράσταση στο Δημαρχείο Κισάμου.
Όσοι δεν την είδατε..ας σπεύσετε την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 21.00.

ΣΤΟΧΕΥΣΑΤΕ...ΠΥΡ

Ομαδικό πυρ σήμερα στο παιδί.....επιστολές κατά ριπάς...για τα "κόλπα του Λαφονησιού" στην εφημερίδα των Νέων Οριζόντων. Μάλιστα σε μια επιστολή που αναφέρεται για το κεδροδάσος....η απάντηση είναι σφαλιάρα ......"Όταν κάποιος -εκ του νόμου αρμόδιος-αναφέρεται με σχόλια κρίνοντας τους άλλους, θα πρέπει πρώτα να κρίνει τον εαυτόν του προκειμένου να είναι αξιόπιστος. Η νομοθεσία είναι σαφέστατη για το ποιος έχει την ευθύνη διαχείρισης και προστασίας των Δασών και των Δασικών οικοσυστημάτων".
Το άλλο ερώτημα που βγαίνει από τις επιστολές βέβαια, και εδώ πρέπει να μας απαντήσουν οι επιστολογράφοι είναι, ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν γίνονται αόριστες αναφορές για το Λαφονήσι; Επιτέλους ας βγει όλη η αλήθεια...για να καταλάβουν και οι απλοί πολίτες!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η παραπληροφόρηση του τελευταίου διαστήματος από την δημοτική αρχή, μέσα σε καφενεία, μαγαζιά και παραμάγαζα κατά την οποία συνδέεται άμεσα το όνομα μου, υποτιμώντας την νοημοσύνη, όχι μόνο την δική μου και της δημοτικής παράταξης μου, αλλά και των πολιτών που ζουν σ' αυτόν τον τόπο, ξεπέρασε κάθε όριο λογικής. 
Συζητούν ότι ευθύνομαι που σταμάτησε το έργο του Βιολογικού, ότι έκανα αναφορά στον προϊστάμενο του ΟΑΔΥΚ, ότι προχώρησα σε ασφαλιστικά μέτρα, ότι δεν πληρώνεται ο εργολάβος και αποχώρησε γιατί ευθύνομαι εγώ και διάφορα άλλα τέτοια. 
Βέβαια αν κ. Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, μου ισχυρίζονται ότι δεν διαδίδουν τέτοιες συκοφαντίες, όμως όφειλαν να τις διαψεύσουν, όπως τους είχα ζητήσει. Αλλά πάντα υπάρχει χρόνος, εκτός και αν τις υποθέτουν και τις καλλιεργούν. Τότε βέβαια έπρεπε να δηλώσουν και να καταγγείλουν δημόσια ότι εγώ ευθύνομαι για όλα αυτά.
Αντί να ψάξουν και να βρουν άλλους φταίχτες, καλό θα είναι να δουν τα λάθη τους και την ανεπάρκεια τους κατά το τελευταίο εξάμηνο, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί είναι η δημοτική αρχή και όχι κάποιοι άλλοι.
Με εκτίμηση 
Φρόσω Σκουλάκη

ΜΑΚΡΟΠΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων που φτάνει τα 1,3 δις μέχρι το 2015 προβλέπει για την Αυτοδιοίκηση το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συζητείται και αναμένεται να ψηφισθεί από τη Βουλή. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου στο σκέλος των δαπανών στόχος είναι να μειωθούν κατά 755 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015 με την «επαναξιολόγησή» τους, κυρίως σε ότι αφορά τα έξοδα για μισθούς που μόνο για φέτος πρέπει να περικοπούν κατά 219 εκατ. ευρώ, ενώ το 2015 το ύψος των περικοπών πρέπει να φτάσει τα 476 εκατ. ευρώ. Μεγάλη μείωση που αγγίζει τα 829 εκατ. ευρώ προβλέπεται για το 2015 και για το κονδύλι που αφορά τα «Λοιπά έξοδα».
Παράλληλα στο σκέλος των εσόδων η αύξηση που προβλέπεται φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ με το μεγάλο μέρος να προέρχεται από τέλη, διόδια και την εκμετάλλευση της περιουσίας (500 εκατ. ευρώ) και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ από  τη προβλεπόμενη φορολογική συμμόρφωση μετά τη θέσπιση φορολογικής ενημερότητας για δημοτικούς φόρους.Παράλληλα στον εφαρμοστικό νόμο προβλέπεται ότι το ποσό των ΚΑΠ των δήμων και περιφερειών που εγγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό δεν μπορεί  να υπερβαίνει κατ' έτος το ποσό των 5,2 δις. ευρώ.
Τέρμα πλέον ο δημόσιος κουμπαράς...θέλεις να κάνεις έργα και ανάπτυξη; Εισέπραξε!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ

Η επιτροπή Ποιότητας ζωής του δήμου μας, ενέκρινε κατά πλειοψηφία (4-2) τις παρακάτω ρυθμίσεις που θα συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
1. Από πλατεία Τζανακάκη (από καφετέρια Μύθος) έως τα όρια του δακτυλίου της παραλίας.
Μονόδρομος από νότο προς βορρά (κάθοδος).
2. Η οδός Τομπάζη από το παλιό Πικαντίλι έως και οικία Σκορδυλάκη Ευριπίδη.
Μονόδρομος από βορρά προς το νότο (άνοδος)
3. Ο πρώτος παράλληλος του παραλιακού από παιδική χαρά έως και την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού
Μονόδρομος από ανατολή προς δύση
4.Ο δεύτερος παράλληλος από οικία Μαζοκοπάκη έως και την πλατεία Δημοτικού πάρκινγκ
Μονόδρομος από δυτικά προς ανατολικά .
5. Το τμήμα της οδού Τομπάζη από πλατεία Τζανακάκη μέχρι φρούριο.
Μονόδρομος από ανατολή προς δύση.
6.Από την οικία Σκορδυλάκη Ευριπίδη μέχρι την διασταύρωση του δρόμου προς Ένωση Γ.Σ. .
Μονόδρομος από ανατολή προς δύση.
7. Ο δρόμος από παλαιό SUPER MARKET ΠΑΤΕΡΑΚΗ έως την Ένωση Γ.Σ.
Διπλής κατεύθυνσης με απαγόρευση στάθμευσης.
8. Ο δρόμος από Πυργιανή Γέφυρα έως Σχολείο Κωφαλάλων.
Μονόδρομος από Ανατολή προς Δύση (άνοδος )
9. Στην Ηρώων Πολυτεχνείου επαναλειτουργεί η απόφαση της εκ περιτροπής Στάθμευσης.
Νοτίως της Ηρώων Πολυτεχνείου
1.Λουσακιανός Δρόμος διπλής κατεύθυνσης.
2.Ο δρόμος από τον τελευταίο δρόμο του σχεδίου πόλεως μέχρι την Ηρώων Πολυτεχνείου S/M ΠΑΤΕΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗ
Μονόδρομος από νότο προς βορρά.
3.Ο δρόμος του Νοσοκομείου μέχρι το τελευταίο δρόμο του σχεδίου Πόλεως
Μονόδρομος από βορρά προς νότο.
4.Ο δρόμος από το Ζαχαροπλαστείο του Λιονάκη έως τον τελευταίο δρόμο του σχεδίου πόλεως.
Μονόδρομος από νότο προς βορρά.
5. Ο δρόμος προς Κουνουπίτσα
Μονόδρομος με κατεύθυνση από βορρά προς νότο και μέχρι την οικία Τυράκη –Φιλιππάκη.
6. Ο δρόμος προς Πολυρρήνια: διπλής κατεύθυνσης.
7.Ο δρόμος δυτικά του κτηνιατρείου : Μονόδρομος νότο προς βορρά
8.Ο δρόμος ανατολικά της οικίας Βακάκη Εμμανουήλ
Μονόδρομος από βορρά προς νότο.
9. Ο δρόμος προς Ιερό Μητροπολιτικό &υτικά Λαγού Ρυάκι: διπλής κατεύθυνσης.
Για τους παράλληλους δρόμους της Ηρώων Πολυτεχνείου
1. Ο δρόμος από οικία Κοντοπυράκη Παναγιώτη έως φανοποιείο Χαρτζουλάκη.
Μονόδρομος από δυτικά προς ανατολικά.
2. Ο πρώτος παράλληλος της Ηρώων Πολυτεχνείου πίσω από το Νοσοκομείο
Μονόδρομος από δυτικά προς ανατολικά.
3. Ο δεύτερος παράλληλος
Μονόδρομος από ανατολικά προς δυτικά.
4. Ο τρίτος παράλληλος
Μονόδρομος από δυτικά προς ανατολικά.
5. Ο δρόμος από το δημαρχείο έως και την πλατεία Τζανακάκη και σε επέκταση μέχρι το δυτικό όριο του Φρουρίου.
Μονόδρομος με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου

Κύριε πρωθυπουργέ στις 4 Οκτωμβρίου 2009 διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν εσάς και τους βουλευτές σας κυβέρνηση αυτής της χώρας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλες οι προεκλογικές σας δηλώσεις και υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό (για τις οποίες και ο λαός σας εξέλεξε) δεν τηρήθηκαν (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα). Επίσης γνωρίζετε ότι οι μετέπειτα ενέργειες οι δικές σας και της κυβέρνησής σας οδήγησαν την χώρα στην άμεση (και με το χειρότερο τρόπο) ανάγκη προσφυγής για δανεισμό στο Δ.Ν.Τ. & Ε.Ε. (μνημόνιο 1). Παρόλο που και τότε μας είπατε ότι με αυτό τον τρόπο (ως αναγκαστικό και μοναδικό) θα αποφεύγαμε την χρεοκοπία και θα οδηγούμασταν σε ανάκαμψη, οι κυβερνητικές πολιτικές που ακολουθήσατε οδήγησαν το μνημόνιο 1 σε παταγώδη αποτυχία και την χώρα σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν την δανειακή σύμβαση. Ένα χρόνο τώρα τα μέτρα που πήρατε ήταν αποκλειστικά κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων με την δικαιολογία ότι αυτά είναι άμεσης αποδοτικότητας. Παρόλα αυτά αποτύχατε. Σήμερα παρόλο που ο κόσμος έχει βγει πλέον στους δρόμους και στις πλατείες και σας φωνάζει ξεκάθαρα ότι δεν έχετε πλέον την λαϊκή εντολή να συνεχίσετε την διακυβέρνηση της χώρας εσείς  μας αγνοείτε. Σήμερα  έρχεστε και μας λέτε ότι θα προχωρήσετε και σε νέα δανειακή σύμβαση (Μνημόνιο 2) και για να γίνει αυτό θα ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο τα οποία είναι ακόμα πιο σκληρά μέτρα κατά μόνο εμάς του λαού οι οποίοι ζούμε ήδη στα όρια της φτώχειας κάποιοι και οι υπόλοιποι κάτω από αυτά και ότι θα ξεπουλήσετε την δημόσια περιούσια (την δική μας δηλαδή γιατί αυτό σημαίνει δημόσια), γιατί όταν πουλάς κάτω από ασφυκτική πίεση μόνο ξεπούλημα μπορείς να κάνεις. Και όλα αυτά στο όνομα της άμεσης αποδοτικότητας και της εθνικής σωτηρίας.
Ξέρετε όμως κύριε πρωθυπουργέ, αν όντως σας ενδιαφέρει η εθνική σωτηρία όπως τόσο συχνά λέτε, άμεσης αποδοτικότητας είναι επίσης και το να βάλετε σαν 1ο άρθρο στο μεσοπρόθεσμο να γίνει άμεσα δήμευση και ρευστοποίηση του 50% της δικής σας περιουσίας καθώς και του κάθε βουλευτή που διετέλεσε μέλος του Κοινοβουλίου από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, αφού έτσι κι αλλιώς είναι κοινής αποδοχής ότι στην ουσία την ευθύνη για το χάλι που έχει φτάσει σήμερα η χώρα την έχει το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα (και όσοι φυσικά συμμετείχαν σε αυτό, δηλαδή όλοι όσοι αναφέρω παραπάνω ), όπως άλλωστε έχετε παραδεχτεί και εσείς ο ίδιος πάρα πολλές φορές. Έτσι θα ήταν πιο τίμιο. Και που ξέρετε, ίσως έτσι να σας πιστεύαμε ότι όντως ενδιαφέρεστε για την σωτηρία της πατρίδας.
Ένας Aπλός Aγανακτισμένος Πολίτης όπως τόσοι άλλοι

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ......

..... και το κόκκινο καρπούζι!
Γράφει η Ευτυχία Δεσποτάκη
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι σήμερα  αντικειμενικά και υποκειμενικά βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή. Κρίση την ονομάζομε. Η λέξη  κρίση παρά το ότι τη συνδέουμε με την οικονομία, περισσότερο, ωστόσο στην ουσία της σημαίνει βαθύτερη σκέψη. Η ελληνική αυτή λέξη έχει υιοθετηθεί και από τις ευρωπαϊκές γλώσσες (Crisis) Άρα λέγοντας σήμερα κρίση εννοούμε, ότι είναι ώρα μιας άλλης σκέψης από αυτή που με ποικίλους τρόπους μας έμαθαν να αποκτούμε, και έτσι ίσως να οδηγηθούμε και σε άλλες πράξεις.
Ο πολιτισμένος κόσμος παρά την κρίση δεν παύει να ζει σε αφθονία αγαθών, περιττών τις περισσότερες  φορές, που η περίσσεια τους οδηγεί στην έλλειψη της χαράς της απόκτησης του καινούριου, στο χάσιμο της γεύσης από  ετεροχρονισμένα φρούτα και φαγητά (πόσο να σου μυρίζει το καρπούζι μέσα στο Γενάρη….) και το πασχαλινό καλιτσούνι μέσα στο καλοκαίρι. Αλλά και στην άμβλυνση του συναισθήματος της απώλειας πραγμάτων, κάποια φορά και προσώπων, αφού εύκολα μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε  με άλλα….
Μπαίνοντας στα σημερινά παιδικά δωμάτια τρελαίνεσαι, είναι ασφυκτικά γεμάτα από ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια. Τρομάζεις, αναρωτιέσαι τι αξιολογεί από όλα αυτά το παιδί πιο πολύ, με πιο περνά την πιο πολλή ώρα ή μήπως μένει τελικά, αδιάφορο.
Θα ήμουν τεσσάρων με πέντε χρόνων, στα χέρια μου είχε φτάσει ένα κουκλάκι αγόρι από ένα παράξενο, λεπτό,πλαστικό, υλικό Τα χεράκια και τα ποδαράκια ήταν κολλημένα στο σώμα. Δεν είχε κίνηση, είχε ένα όμορφο κεφάλι με τα μαλάκια χωρίστρα και ανάγλυφα στο κεφάλι, είχε κατακόκκινα χείλη, δυο ροδαλά μάγουλα και δυο καταγάλανα μάτια. Ήταν σαν ζωντανό και όταν το κοίταζα μου γελούσε και ήμουν σίγουρη ότι κάποια στιγμή μπορούσε και να μου μιλήσει.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΚΑΘΕΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

και φυσικά γέμισε ο τόπος "ειδικούς"
 Άγιο είχε και αυτή (οδηγός) αλλά και οι περαστικοί όταν το αυτοκίνητο "τρελάθηκε" -έτσι λένε όταν θέλουμε να αποφύγουμε τις ευθύνες, και σφηνώθηκε στον κήπο σπιτιού στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Πάντως Τζόκερ πρέπει να παίξει η κυρία μιας και κατάφερε να περάσει κάθετα την λεωφόρο δίχως να κτυπήσει κανείς!!!Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙ 2011

 Φωτορεπορταζ Γιάννης Κάκανος
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα - Δευτέρα βράδυ 26 Ιουνίου - στο προαύλιο  του ΕΠΑΛ Κισάμου με την εκδήλωση απονομής τίτλων σπουδών για ενήλικες  μαθητές διαφόρων ηλικιών που αποφοίτησαν από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και είναι ισότιμος με το απολυτήριο Γυμνασίου.

ΕΔΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Έλα βρε Μυρσίνη ένα τραγούδι είχαν να θυμούνται τα καλά χρόνια και τους το απαγόρευσες ...... αδικία.... μετά τον Θεοδωράκη χάσανε και τον Λοΐζο.....γκαντεμιά. Να δεις κάτι κλάματα που κάνουν κάτι καλόπαιδα....δημοκρατικά καλόπαιδα. Σίγουρα όμως  θα βρουν άλλο που να τους εκφράζει....
Η επιστολή της Μυρσίνης τα λέει όλα:
"Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα. Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου. Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει".

ΜΠΑΪΡΑΚΙ

"Το Μεσοπρόθεσμο είναι κακό, τα νούμερα δεν βγαίνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει επιτυχία ως μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αποτελεί όμως όρο απαράβατο για την ΕΕ για να εκταμιεύσει τα δισεκατομμύρια τα οποία είναι απαραίτητα για να μην κάνει στάση πληρωμών η χώρα στις 3 Ιουλίου".
Aυτά είπε η Ντόρα και αμέσως ακούστηκαν κάτι κανονιές από το εσωτερικό του μικρού της κόμματος. Κιλτίδης-Ταταράκης και άλλοι ετοιμάζουν μπαϊράκι έτσι και ψηφίσει το ΔΗ.ΣΥ την καταδίκη μας. Μάλιστα δεν είναι και λίγοι αυτοί εδώ στην περιοχή μας που όχι μόνο αντιδρούν, αλλά περιμένουν να γίνει κάτι τέτοιο, ώστε να βρουν το άλλοθι για να κουνήσουν μαντήλι. Μάλιστα σε κουβέντα με γνωστό στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ στην Κίσαμο η απογοήτευση του ήταν ολοφάνερη, όχι μόνο για την πορεία και τα ποσοστά του κόμματος, αλλά και τις ως και σήμερα επιλογές της Ντόρας. 

ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ...ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Χανίων συνέλαβαν στην Κίσαμο ένα 26χρονο, αλβανικής υπηκοότητας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Λίγο νωρίτερα στα Χανιά, άνδρες της ΟΠΚΕ συνέλαβαν ένα 25χρονο Βούλγαρο και έναν 22χρονο Σκοπιανό, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης μικροποσότητα χασίς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ Ή ΟΧΙ;

"To μεσοπρόθεσμο, είναι ένας συμβιβασμός που πρέπει να γίνει. Εγώ δεν έχω σοβαρές αντιρρήσεις σε τακτικούς συμβιβασμούς, αλλά δεν δέχομαι στρατηγικούς συμβιβασμούς και βεβαίως δεν θα σας κάνω δήλωση εγώ , τι ψηφίζω στη βουλή, ούτε και έχω κανενός είδους προκατάληψη. Είμαι από τους βουλευτές που ψηφίζω πάντα κατά συνείδηση. Δεν επηρεάζομαι ούτε από κομματικές γραμμές, ούτε από απειλές ούτε από φοβέρες. Θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω κατά συνείδηση". Βαλυράκης

KΡΥΒΟΝΤΑΙ......;

Παύση πληρωμών προς τους προμηθευτές και τους εργολάβους έχουν στην ουσία κηρύξει δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα, καθώς ενώ οδεύουμε στο β΄ εξάμηνο του 2011 ακόμη δεν έχουν καταβληθεί παρά ελάχιστα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ, δηλαδή, χρήματα που κατευθύνονται σε επενδυτικές δαπάνες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας (Ανάπτυξης) και Οικονομικών που προβλέπει κατανομή 600 εκατ. ευρώ για τη ΣΑΤΑ του 2011 υπεγράφη στις 2 Μαίου 2011. Ωστόσο, το ποσό ή μέρος του δεν εκταμιεύθηκε ποτέ καθώς το υπουργείο Οικονομίας που έπρεπε να το καταβάλει δήλωνε αδυναμία!
Το πρόβλημα έχει διογκωθεί, καθώς  ούτε το 2010 δόθηκε η τελευταία από τις τέσσερις δόσεις με αποτέλεσμα οι δήμοι να έχουν να πάρουν τέτοιου είδους κονδύλια από την προεκλογική περίοδο, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2010.  Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κάθε είδους προμηθευτές ή εργολάβους στους οποίους όχι μόνο οφείλουν χρήματα από πέρυσι αλλά οι συγκεκριμένοι χρεωστικοί λογαριασμοί συνεχώς φουσκώνουν, καθώς υπάρχουν δαπάνες ανελαστικές.
Και φυσικά στον δήμο μας τα ίδια ισχύουν, αλλά ένα παραπάνω είναι ότι χρωστάνε και στα μαγαζιά.....της πόλης μας.

TA ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η μεγαλύτερη απώλεια δεν θα είναι τα δισεκατομμύρια που θα δώσουμε κι οι επιχειρήσεις που θα ξεπουλήσουμε. Η μεγαλύτερη ζημιά αυτής της χώρας θα είναι τα χαμένα της παιδιά. Παιδιά νέα, γεμάτα ζωντάνια, παιδιά ικανά να στύψουν τον ήλιο. Τα ίδια έπαθε αυτή η χώρα και τότε με τον εμφύλιο. Έχασε τους καλύτερους γιους της. Άλλοι βρέθηκαν στο χώμα κι άλλοι χάθηκαν για πάντα αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες χώρες. Κι έπειτα; Εμείς με ποιους θα μείνουμε; Αν οι ικανότεροι φύγουν έξω, πως θα μπορέσουν οι πιο αδύναμοι να σηκώσουν το βάρος; Πως θα μπορέσουν να σηκώσουν τα μάτια τους για να αντικρίσουν και πάλι τη ζωή με θάρρος;
«...μάνα μου Ελλάς, που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς». Όταν άκουσα πρώτη φορά τους στίχους, αυτοί μου φάνηκαν σκληροί και άδικοι. Και να που φτάνει το πλήρωμα του χρόνου για να γευτούμε κι εμείς μία πικρή αλήθεια. Όπως την γεύτηκαν στο παρελθόν οι πρόγονοί μας.
Ποιοι θα μείνουμε πίσω, αδέλφια; Ή καλύτερα με ποιους; Με εκείνους που μας έφεραν μέχρις εδώ, με εκείνους που κέρδισαν από το βούλιαγμα της χώρας; Με εκείνους που έκτισαν τις περιουσίες τους πάνω στα συντρίμμια;
Μόλις προχτές βγήκαν οι βαθμοί από τις Πανελλαδικές. Πρώτη φορά είδα τόσο λίγο ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο λόγος; Όσοι μπορούν φεύγουν για έξω. Όσοι δεν μπορούν και έχουν πάρει ένα εισιτήριο για κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ έχουν τις αμφιβολίες τους για την αξία του «δώρου» που τους προσφέρθηκε. Κι υπάρχει και μία άλλη ομάδα παιδιών ....

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΚΙΣΑΜΙΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Τελικά έμαθα που είμαστε καλοί ......στο να μαζεύουμε υπογραφές! 
-Πανκισσαμίτικη εκστρατεία για να μην πάει γνωστός κύριος, ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη. Από σπίτι σε σπίτι, από μαγαζί σε μαγαζί, κυκλοφορεί το χαρτί και κάθε μέρα μπαίνουν και νέες υπογραφές. Ο γνωστός κύριος, πρώην φίλος πολλών στην εδώ Κίσαμο, έχει γίνει το κόκκινο πανί,  το τι ακούς για αυτόν στα καφενεία, δεν έχει τελειωμό. Φυσικά και εγώ λέω ότι δεν είναι σωστό, αλλά αν πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, τότε θα διαπιστώσουμε καλύτερα, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής της Ένωσης Αγρ. Συνετ. Καστελλίου Κισάμου; 
-Ο κύριος ή αυτός που τον έφερε και το κόμμα του; Οι Καστελλιανοί ξέρουν αλλά την πάτησαν και μπήκαν σε ένα παιχνίδι εσωκομματικό, που δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα...απλά συμπαρασύρονται από προσωπικά και δημιουργούν κακές εντυπώσεις. Αν πραγματικά δεν θέλουν τον κύριο αυτόν, ειδικό σύμβουλο του κ. Βουλγαράκη, τότε θα πρέπει να το πουν στον ίδιο, μιας και είναι γνώστης της κατάστασης .....Έ ρε γλέντια.

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Τελικά υπάρχει κίνδυνος και για τα ολοήμερα σχολεία του δήμου μας, όχι βέβαια της πόλης, αλλά αυτά που βρίσκονται στο Έλος, στο Σφακοπηγάδι και στην Γραμβούσα. Φυσικά με το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα της υπουργού, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων και σε σχολεία με αριθμό μαθητών μικρότερο του 60, «σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ), με αιτιολογημένη εισήγηση του Σχολικού Συμβούλου, τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση είναι να μετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές.»
Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, κάλεσε τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων, να κινητοποιηθούν ώστε να διασφαλίσουν τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. "Η κινητοποίηση θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αν την επόμενη χρονιά οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι ανασφάλιστοι γονείς της περιοχής τους θα έχουν ολοήμερο τμήμα στα σχολεία τους, ή θα αναγκαστούν να μετακομίσουν όλοι στο πολεοδομικό συγκρότημα των Χανίων. (Ή της πόλης της Κισάμου.) Θα αφήσουμε την ύπαιθρο να ερημώσει, τον αγροτικό μας κόσμο να διαλύσει και απροστάτευτους τους πιο φτωχούς κι αδικημένους πολίτες της περιοχής μας;"
Είμαι σίγουρος η δημοτική αρχή μας θα πράξει τα δέοντα ....ώστε να μην την ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ξανά κύριε Αντιδήμαρχε....

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ο Βενιζέλος δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος από όλους τους άλλους....και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα στην φορολόγηση του αλλά και των υπολοίπων 300 ...ναι αυτών που δηλώνουν ότι μαζί τα φάγαμε αλλά εμείς να πληρώσουμε.
Ο συντελεστής της έκτακτης εισφοράς για τους βουλευτές (5% αντί 4%) αντιστοιχεί σε επιπλέον μηνιαία επιβάρυνση μόλις 60 ευρώ. Αντίθετα, η διατήρηση της "αυτοτελούς φορολόγησης" της βουλευτικής αποζημίωσης σε συνδυασμό με τα αφορολόγητα "έξοδα παράστασης" για το 50%, σημαίνει, με πρόχειρους υπολογισμούς:
Ετήσιο όφελος 13.000 ευρώ για τους (ελάχιστους) βουλευτές χωρίς άλλα εισοδήματα.
Ακόμη μεγαλύτερο όφελος για όσους έχουν και άλλα εισοδήματα. Το όφελος αυξάνει, όσο υψηλότερα είναι τα εκτός Βουλής εισοδήματα των βουλευτών.
Ενδεικτικά, βουλευτής με 200.000 ευρώ εισοδήματα εκτός Βουλής, διατηρεί ετήσιο φορολογικό όφελος μέχρι 88.000 ευρώ.
Μετά λένε ότι αν δεν το ψηφίσουν το μακροπρόσεθμο (τα υπόλοιπα λαμόγια0  θα βγουν τα τανκ στους δρόμους, για να ισοπεδώσουν εμάς...φυσιολογικό....και εμένα να μου κάνανε τέτοιο χατήρι τανκ θα οδηγούσα..ενάντια των 300!!!
Άντε ρε Πάγκαλε πάρε των οματιών σου και τράβα να φας τα λεφτά μας.....μην ξεχάσεις βέβαια να πάρεις και τον Τσάρο που μας έλεγε ότι είχε και φιλότιμο......

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ

Διαβάζω στα σημερινά Χανιώτικα Νέα ότι στην Κίσαμο θα λειτουργήσει θερινό σχολείο, με θέμα: «Υλικά δομής των αρχαίων και Γεωμορφολογική εξέλιξη της Δ.Κρήτης κατά τους Προϊστορικούς και Ιστορικούς χρόνους» που το διοργανώνει το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 25 - 31 Αυγούστου 2011.
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται επισκέψεις στις θέσεις Φαλάσαρνα, Πολυρρήνια, Απτέρα, Ροδωπού και Γραμπούσα. Οι κύριοι στόχοι του σχολείου είναι:
Η ανάδειξη του ρόλου της Γεωλογίας στην ανάπτυξη του πολιτισμού κατά τους ιστορικούς χρόνους (γεωπεριβάλλον, δομικά υλικά).
Η διαδραστική σχέση της Αρχαιολογίας με τις Γεω-επιστήμες (Επιμόρφωση νέων επιστημόνων στον κλάδο της Γεω-αρχαιολογίας.
Η προβολή των γεωτόπων της δυτικής Κρήτης, γεω-αρχαιολογικά αλλά και τουριστικά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "η αρχαιολογική μελέτη ενός τοπίου στοχεύει στην καλύτερη δυνατή ανασύνθεση και κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς κατά το παρελθόν. Για να το πετύχει αυτό είναι απαραίτητη η διεπιστημονική έρευνα, η συνεργασία με άλλες επιστήμες, θετικές και θεωρητικές. Στο πλαίσιο αυτής της διεπιστημονικής έρευνας εντάσσεται αναπόσπαστα η Γεωλογία, ενώ τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται και η Γεω-αρχαιολογία, ως επιστημονικός κλάδος. Η γεω-αρχαιολογική έρευνα βοηθά να κατανοήσουμε πώς αλληλεπιδρούσε ο άνθρωπος με το περιβάλλον στο παρελθόν, ποιες είναι οι φυσικές διαδικασίες που δρούσαν, διατήρησαν ή κατέστρεψαν, μερικώς ή ολικώς, μια αρχαιολογική θέση και πώς οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν σε αυτές τις αλλαγές. Ο λόγος που επιλέξαμε τη δυτική Κρήτη για την πραγματοποίηση του σχολείου, πέρα από το εύρος του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που προσφέρει, είναι γιατί συγκεντρώνει ποικιλία γεωμορφολογικών διεργασιών, που διαμόρφωσαν σημαντικά το αρχαιολογικό τοπίο και επηρέασαν τον πολιτισμό τους.
Το τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επιχειρεί την πραγματοποίηση Θερινού Σχολείου Γεω-αρχαιολογικού περιεχομένου, στο πλαίσιο και της ανάπτυξης του κλάδου της Γεω-αρχαιολογίας. Η επιτυχία του σχολείου είναι δεδομένη χάρη τόσο στη συμμετοχή με την ιδιότητα του διδάσκοντος, επιστημόνων γεωλόγων και αρχαιολόγων, με πολυδιάστατο και σημαντικό ερευνητικό έργο αλλά και στην έγκαιρη δήλωση συμμετοχής σημαντικού αριθμού ενδιαφερομένων (αρχαιολόγων και γεωεπιστημόνων απόφοιτοι Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων)".
- Να μια άλλη πτυχή ενός ξεχασμένου αλλά μάλλον πολύ ενδιαφέροντος τουρισμού- στην Κίσαμο υπάρχει τώρα και πολλά χρόνια- που εξαιτίας των γεωλογικών φαινομένων το Καστέλλι έχει γίνει ετήσιος τόπος συνάντησης των γεωλόγων του κόσμου. Μάλιστα πριν λίγες μέρες είχαμε την τιμή να μας επισκεφτεί και ο καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών ο κ. Γιώργος Θεοδώρου που διαπίστωσε τον "θησαυρό" που κρύβει η Κισσαμίτικη γη!
Μήπως αυτές τις εκδηλώσεις πρέπει να βάλουμε στο πρόγραμμα που μας υψώνουν και μας βάζουν στην πρώτη γραμμή των επιστημών και να αφήσουμε τα πρόσκαιρα πανηγυράκια και τις εφήμερες τελετές  εντυπωσιασμού;
Διαβάστε και αυτό: Γεωλογικό φαινόμενο Κίσαμος

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Το Καστέλλι υποφέρει ..από καθαριότητα και μόνο ο Σκορδίλης μπορεί να το σώσει. Το ακούω καθημερινά και το διαπίστωσα μάλιστα.
Όσο κάποιοι πεισμώνουν στην ιδέα αυτή, τόσο κακό κάνουν στην πόλη. Μια βόλτα (στον Πλάτανο και μια στο Καστέλλι)  θα σας πείσει..αλλά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια οι εκλεγμένοι μας από την επομένη μέρα της εκλογής τους, ψάχνουν για καρέκλα στον δήμο....αυτό είναι και θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας.....
Και όπως λένε, τον άνθρωπο δυστυχώς δεν τον κάνουν οι καρέκλες αλλά οι ενέργειες....και εδώ λοιπόν ο άξιος για την δουλειά αυτή είναι ο Σκορδίλης. Άντε λοιπόν να βάλετε ανθρώπους που μπορούν και ξέρουν να ξεβρομίσουν την πόλη.....από ιδέες φουλάραμε από έργα πατώσαμε.....

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συμβούλιο ένταξης μεταναστών, τη λειτουργία του οποίου προβλέπει ο «Καλλικράτης» για τους δήμους της χώρας, πρόκειται να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα συμβούλιο που θα είναι αρμόδιο για τα καθημερινά προβλήματα των αλλοδαπών και γενικότερα για τα ζητήματα ένταξης που αντιμετωπίζουν στον τόπο διαμονής τους. Σκοπός του είναι η πλήρης καταγραφή των μεταναστών που ζουν στο μητροπολιτικό Δήμο, η διερεύνηση των αναγκών τους, οι εργασιακές τους σχέσεις, η επαφή τους με τις δημόσιες υπηρεσίες και τη δημόσια υγεία και η εξυπηρέτησή τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της διαφορετικής γλώσσας και της θρησκείας, η φοίτηση των παιδιών τους στα ελληνικά σχολεία και γενικότερα η ομαλή ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους στην κοινωνία του Ρεθύμνου. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του τμήματος και το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς για να υλοποιηθεί θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί. Όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», το συμβούλιο θα αποτελείται από επτά μέλη. Τρεις δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, έναν δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας και τρεις εκπροσώπους κοινοτήτων. Οι εκπρόσωποι των μεταναστών θα προέρχονται πιθανότατα από τις κοινότητες της Αλβανίας, της Ινδίας και των Αραβικών χωρών, καθώς υπολογίζεται ότι αυτές είναι οι πολυπληθέστερες στο δήμο Ρεθύμνου, ωστόσο στο συμβούλιο θα εκπροσωπούνται υπήκοοι και άλλων χωρών.
-Να ένα καλό απ τον Καλλικράτη, ο δήμος Κισάμου μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα τις διαδικασίες μιας και ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος για όλους μας. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα μιας και γνωρίζουμε όλοι μας τι γίνεται κάθε χρόνο στις μικρές πλατείες μας....

ΝΑΙΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ


Τελικά μήπως πρέπει να τον φέρουμε από δω για να μάθουμε και καμιά αλήθεια;

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Γράφει η Δεσποτάκη Πευκιανάκη Ευτυχία
Το ραδιόφωνο στην παιδική μου συνείδηση λειτούργησε σαν κάτι μαγικό. Ακόμη και σήμερα θεωρώ ότι είναι από τις πιο θαυμαστές ανακαλύψεις του ανθρώπου. Καθημερινά κάποιες ώρες μου κρατά συντροφιά και πιστεύω ότι είναι μια ήπια και διακριτική μορφή μετάδοσης πολιτισμού.
Ραδιόφωνο αργήσαμε να αποκτήσουμε στο σπίτι μας. Το αποκτήσαμε, όταν ήμουν εννιά χρόνων. Μέσα στη δεκαετία του 50. Άλλοι άνθρωποι είχαν πιο μπροστά από μας. Άκουγα, ότι άλλοι είχαν ραδιόφωνο υγρά μπαταρίας, άλλοι ξηράς, συχνά άκουγα να λένε ότι έπρεπε να πάει το ραδιόφωνο στα Χανιά να γεμίσει η μπαταρία και κάποιοι,όσοι διέθεταν ηλεκτρικό ρεύμα είχαν ραδιόφωνο ρεύματος. Λογικά πρώτος χώρος που αποκτούσε ραδιόφωνο ήταν το καφενείο με βασικό σκοπό πάντα την πολιτική ενημέρωση, των θαμώνων. Τα παλιότερα ραδιόφωνα ήταν συνήθως ξύλινα και με κουμπιά.
Αυτός που αποκτούσε ραδιόφωνο συνήθως το έβαζε πολύ δυνατά και ακουγόταν από όλη τη γειτονιά
Το δικό μας ραδιόφωνο αποκτήθηκε με την επιμονή, τις οικονομίες και την πρωτοβουλία της μητέρας μου και μάλιστα συχνά υπενθύμιζε «για χάρη μου». «Κάτι θα ακούσει το παιδί, κάτι θα μάθει από το ράδιο»
Ήταν ένα ραδιόφωνο μάρκας Philips ρεύματος. Ένα μαγικό παραλληλεπίπεδο κουτί από βακελίτη καφέ πάνω σε τέσσερα μικρά ποδαράκια. Η πρόσοψη του ένα πλέγμα σε κρεμ χρώμα που άφηνε να φαίνεται από μέσα, στο κέντρο το μεγάφωνο, στη μέση μια μακρόστενη διαφανής οθόνη που πάνω της ήταν γραμμένες με λατινικά γράμματα πολλές πρωτεύουσες του κόσμου και που πίσω της μπορούσες να διακρίνεις μια βελόνα να πηγαινοέρχεται.
Από κάτω υπήρχε μια σειρά από πέντε πλήκτρα που έκαναν δυνατό θόρυβο, όταν τα πατούσες. Με το πρώτο άνοιγε και έκλεινε, τα άλλα αφορούσαν τα κύματα μακρά μεσαία, βραχέα. Δεξιά και αριστερά είχε δύο μεγάλα στρογγυλά κουμπιά με καφέ και χρυσό χρώμα, το ένα κινούσε τη βελόνα και σου έδειχνε τους σταθμούς και το άλλο καθόριζε τη ένταση. Πάνω δεξιά είχε ένα πολύ μικρό παραθυράκι μέσα από το οποίο άναβε ένα πράσινο φωτάκι, όταν ήταν ανοικτό και έπαιζε.
Τοποθετημένο σε δικό του τραπεζάκι στη γωνία του καθιστικού, δεν απόφυγε να στολιστεί με το σεμεδάκι του από πάνω έτσι όπως συνηθίζουν οι άνθρωποι του λαού να στολίζουν την τεχνολογία! Από τη γωνία του λοιπόν εξέπεμπε το ραδιόφωνο μας και σκορπούσε πέρα από τη γνώση, την πληροφορία και την ψυχαγωγία, αλλά για μένα και την απέραντη ευτυχία. Ως τόσο δεν έπαυε για μένα να ...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ.....

"Είναι έγκλημα εναντίον της πατρίδας αυτό που γίνεται και νιώθω υποχρέωση να βγω και να πω την αλήθεια στον ελληνικό λαό."  Είπε χθες ο Μίκης και απλά το ερώτημα μου είναι ποιος είναι αυτός που δεν πιστεύει ότι αυτό που κάνει η παρέα του Γιώργου δεν είναι έγκλημα...είναι καιρός πλέον να πέσουν οι μάσκες ιδιαίτερα στην γειτονιά μας..που οι περισσότεροι είμαστε καλοπερασάκηδες και παλαιοβολεμένοι....
Και συνέχισε ο Μίκης "Είναι δυνατόν μετά από 50 χρόνια να αγωνιζόμαστε και πάλι για τα ίδια πράγματα; Μετά από τόσες θυσίες που έκανε αυτός ο λαός αντί να ανασάνει να βρίσκεται και πάλι υπό καθεστώς κατοχής και αμερικανοκρατίας; Η αρρώστια της Ελλάδας είναι η ξένη εξάρτηση." 
Καιρός λοιπόν να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που σκέφτονται ότι η σωτηρία μας είναι το ξεπούλημα.....Φυσικά όλοι αυτοί οι βολεμένοι ευκολοαναγνωρίζονται σήμερα....σιωπούν!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ....

Αντίδραση προκαλεί δημοσίευμα της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung σύμφωνα με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ,  στη «Μάχη της Κρήτης» δεν έλαβαν μέρος κρητικοί αλλά κυρίως γερμανοί και βρετανοί.
Το θέμα παρουσιάζει η deutch velle world, ενώ σε άρθρο της ασκεί κριτική στο κείμενο της γερμανικής εφημερίδας.
Όπως αναφέρεται, η γνωστή γερμανική εφημερίδα,  αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα της στην «Επιχείρηση Ερμής», όπως λεγόταν επίσημα η μάχη της Κρήτης.
Ο δημοσιογράφος Siegfried Thielbeer αναφέρεται διεξοδικότατα στο χρονικό της επιχείρησης, καταδεικνύει άλλη μια φορά το ότι μόνο μεγάλη επιτυχία δεν υπήρξε η κατάληψη της Κρήτης και επισημαίνει ακριβοδίκαια τις παραλείψεις και τα σφάλματα τόσο των γερμανικών δυνάμεων, όσο και της άμυνας του νησιού που είχαν αναλάβει κυρίως Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί.
Και όμως, παρά την επιδεικτική αμεροληψία του, το άρθρο αυτό υποπίπτει σε μια εκκωφαντική παράλειψη. Δεν αναφέρεται καθόλου στους Έλληνες υπερασπιστές της Κρήτης, σαν η όλη επιχείρηση να είχε διεξαχθεί μεταξύ γερμανικών και βρετανικών δυνάμεων επί ουδέτερου και ανώνυμου εδάφους. Μόνο μια φράση σε όλο το εκτενές κείμενο: «Στην Κρήτη βρίσκονταν 30000 στρατιώτες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Εκτός απ’ αυτούς και περίπου 10000 Έλληνες, οι περισσότεροι με ελαφρύ οπλισμό».
Ούτε λέξη για την απεγνωσμένη αντίσταση των αμάχων, που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την απόβαση, έστω και αν η δική τους δράση δεν προβλεπόταν από το πολεμικό δίκαιο, αλλά έχει εγγραφεί παρ’ όλα αυτά και στη γερμανική ιστοριογραφία σαν απροσδόκητη αντίσταση που βρήκε εντελώς απροετοίμαστους τους κατακτητές.Ίσως να αφήσουμε, λέει το δημοσίευμα της deutch velle  να διορθώσει τον κ. Thielbeer ένας άλλος Γερμανός δημοσιογράφος, ο Eberhard Rondholz που σε παλιότερο άρθρο του για τη μάχη της Κρήτης κατέληγε ως εξής:
«Έστω και με καθυστέρηση οι Γερμανοί ανακάλυψαν τους λίγους συμπατριώτες τους αντιστασιακούς…που αποπειράθηκαν μάταια να ρίξουν το χιτλερικό καθεστώς και κλήθηκαν εκ των υστέρων να αποκαταστήσουν τη χαμένη υπόληψη των Γερμανών…Τέτοια τιμή δεν επιφυλάχθηκε ακόμα στους αντάρτες της Κρήτης που θυσιάζοντας τη ζωή τους επιτάχυναν την πτώση του φασισμού. Νομίζω πως ήρθε η ώρα για τη Γερμανία να ανακαλύψει επί τέλους κι αυτούς τους άγνωστους ήρωες.»
Μήπως είναι καιρός πλέον να τους δείξουμε και το άλλο πρόσωπο μας....αρκετά με του κωλογερμαναράδες.....

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ AΠΩΝ

Δέκα χιλιάδες αθλητές και μέλη των αποστολών από 183 χώρες που συμμετέχουν στους Special Olympics 2011 παρήλασαν το βράδυ του Σαββάτου στο Παναθηναϊκό Στάδιο υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και διατρανώνει το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Στις κερκίδες του Σταδίου βρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες από όλους τους χώρους, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.
Αντίθετα, αν και ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει κιόλας, δεν εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, φοβούμενος πιθανότατα τις αποδοκιμασίες του κόσμου!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο Γιώργος Δελάστικ
Απύθμενο μίσος εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά επιδεικνύουν πλέον οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου της ΝΔ να υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούν για να συναινέσει στο εφιαλτικό νέο Μνημόνιο. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα ποτέ στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ, τέτοιες επιθέσεις δηλαδή εναντίον του αρχηγού ενός κόμματος εξουσίας χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Προφανώς οι δεξιοί κύκλοι που κυβερνούν την ηγεμονική χώρα της Ευρώπης θεωρούν αδιανόητο να τολμά να τους φέρνει αντιρρήσεις ένας ομοϊδεάτης τους πολιτικός από μια χώρα τόσο ασήμαντη στο μυαλό τους όπως η Ελλάδα - πόσω μάλλον που η δεξιά γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ έχει καταστήσει πρόθυμο εκτελεστή των απαιτήσεών της τον πρόεδρο της...
Σοσιαλιστικής (!) Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου.
"Ο επίμονος αντάρτης της Αθήνας" ήταν π.χ. ο τίτλος χθεσινού άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του σοβαρότερου γερμανικού περιοδικού "Σπίγκελ". Αποκαλεί τον Α. Σαμαρά... "μπαμπούλα της Ευρώπης" το περιοδικό και του επιτίθεται βίαια. "Εδώ και μήνες ο 60χρονος συντηρητικός πολιτικός παρακινεί σε στάση (!) τον ελληνικό πληθυσμό εναντίον της γραμμής λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και σαμποτάρει (!) την αλλαγή νοοτροπίας (σ.σ. του ελληνικού λαού) που προωθούν η ΕΕ και το ΔΝΤ" υπογραμμίζει το "Σπίγκελ".
Ο εξάψαλμος συνεχίζεται: "Κομματικοί φίλοι του Σαμαρά από τη Γερμανία, ...

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΑΞΗ=ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Την επίταξη πέντε εκτάσεων, συνολικού εμβαδού 27.835 τ.μ., στην περιοχή του Ακρωτηρίου, για την κατασκευή του νέου αγωγού καυσίμων που θα εξυπηρετεί την Αμερικανική Βάση και τις υφιστάμενες ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ενημερώνοντας το Σώμα, ο κ. Σκουλάκης ανέφερε ότι «είναι σε εξέλιξη ένα έργο, κατασκευή αγωγού καυσίμων, από το Μαράθι μέχρι την 115 Πτέρυγα Μάχης, τη Βάση, τις στρατιωτικές μονάδες. Κάποια εμπλοκή υπήρξε από πλευράς Υπηρεσιών και ο Υπουργός, επειδή θέλει να γίνει το έργο, εξέδωσε μια απόφαση επίταξης για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Μαραθίου. Δεν είναι τίποτα, η λέξη είναι κακόηχη, δεν είναι τίποτα.
Αφού μπορούν να επιτάσσουν για τους "φίλους" μας, μήπως μπορεί και να επιτάξουν κάπου κοντά εκεί και για δεξαμενές καυσίμων....φτάνει που καταστράφηκε μια περιοχή ας μην την απλώσουμε κιόλας....Άντε και με το καλό άλλη μια επίταξη....αν και η λέξη από μόνη της άλλα εννοεί..... αλλά με λίγη θέληση θα την κάνουμε να σημαίνει και την "οικειοθελή παραχώρηση"!

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ

1983 ΜΠΟΥΑΤ ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ
Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πώς ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες. Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες, για να πιουν στιγμιαίο καφέ! Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία. O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του. Τα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά και πού θα βρει πάρκινγκ. Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφορούμε όλοι, για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι. Εδώ και δύο χρόνια (εννοεί το 1981 που το ΠΑΣΟΚ έγινε Κυβέρνηση) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης».

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.....

......ναι των υπολοίπων;
«Οι πενιχρές, σε πολλές περιπτώσεις, αμοιβές του αστυνομικού προσωπικού, ιδιαίτερα των αστυνομικών που είναι μέρα-νύχτα στους δρόμους και στο πεζοδρόμιο, δεν μπορούν να μπουν στην προκρούστεια κλίνη των περικοπών», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, μιλώντας το πρωί στη Βουλή. 
Μάλιστα συμπατριώτη..αύξηση στους ένστολους γιατί όπως πάνε τα πράγματα τους χρειαζόμαστε και μάλιστα σύντομα. Καλό είναι βέβαια να κάνετε την αύξηση πριν την ψήφιση του μακροπρόθεσμου γιατί ποιος ξέρει ..μπορεί κάποιοι να είναι χαλαροί. 
Φυσικά μην ξεχάσεις να απαντήσεις και στον πρώην πρέσβη τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ που  αναφέρει ότι στην Ελλάδα οι αστυνομικοί είναι κακοπληρωμένοι και ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς. 
Κατά λέξη......«Το Νοέμβριο του 2007, διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και πολιτικοί βρέθηκαν να συμμετέχουν σε μεγάλη διεθνή οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών που παρήγαγε τόνους μαριχουάνας στο νησί της Κρήτης».

Α ΡΕ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ

O ΛΕΦΤΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ....ΕΙΠΕ

«Εξασφαλίσαμε την πέμπτη δόση του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία του κράτους, την καταβολή των μισθών και των συντάξεων». 
Αυτός είναι πλέον ο σκοπός του, αλλά και της κυβέρνησης του, να βρίσκει δανεικά.....

ΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΚΩΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ......Ο ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΣ!!!!

Η κυβέρνηση αφού είδε και απόειδε με τις αυξημένες επιστροφές φόρου, που δημιουργήθηκαν από το μέτρο των αποδείξεων, αποφάσισε να τις περιορίσει .
Έτσι λοιπόν φρόντισε να περάσει ειδική ρύθμιση στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο όπου για τα εισοδήματα του 2011 μπαίνει πλαφόν 300 ευρώ στις επιστροφές φόρου που δικαιούμαστε επειδή μαζέψαμε περισσότερες, από τις απαιτούμενες αποδείξεις, ενώ για τα εισοδήματα της επόμενης χρονιάς καταργείται τελείως το κίνητρο της έκπτωσης φόρου 10% για τη συλλογή αποδείξεων πλέον των απαιτούμενων για την κάλυψη του αφορολογήτου.
Η κυβέρνηση προσδοκά ότι με αυτό το μέτρο σοκ θα εξοικονομήσει 612 εκατ. ευρώ ετησίως.
Η αλλαγή δεν επηρεάζει τις αποδείξεις που μαζέψαμε φέτος και τα λεφτά που δικαιούμαστε.
Αυτό που μένει να φανεί πόσο θα αλλάξουν οι κανόνες του μέτρου των αποδείξεων καθώς το αφορολόγητο μειώνεται από τις 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ.
Φυσικά αργά το βράδυ και ο νέος τσάρος (κωλοτούμπας έτερος) πήρε πίσω όλα αυτά μιας και υπήρξε ομαδικό πυρ από τους συντρόφους του....

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ;

Ο Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του, επεσήμανε την σκληρή στάση της κυβέρνησης απέναντι στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια:
«Με εντολή του πρωθυπουργού ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την πρώτη στιγμή είχαμε εντολή όλα τα όπλα που έχει η ελληνική Πολιτεία στη διάθεσή της να χρησιμοποιηθούν για να ενδυναμώσουν αυτήν την προσπάθεια», τόνισε στους δημοσιογράφους προσθέτοντας επίσης τα εξής:
«Κάνει σε όλους εντύπωση ότι πολλά χρόνια τώρα, παρότι γνωρίζαμε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία δεν είχε τολμήσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που είχε στη διάθεσή της. Τώρα όμως καταστήσαμε σαφές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι αν δεν κάνει κι εκείνη αυτό που χρειάζεται για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατικά γήπεδα, χωρίς κρατική τηλεόραση.
Μπράβο στον Υπουργό, αρκεί αυτά τα χρήματα να πάνε εκεί που πρέπει και όχι στις τσέπες κάποιων άλλων...επιτέλους τα λεφτά αυτά ας δοθούν για τον πολιτισμό και την αρχαιολογική έρευνα....μπορείτε άραγε κύριε υπουργέ; Καιρός είναι να δείτε πόσα Μουσεία είναι χωρίς φύλακες και πόσες υπηρεσίες σας είναι.... στα πρόθυρα της διάλυσης;

ΟΛΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011

Αν έχετε περιέργεια και δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις 87 σελίδες του προϋπολογισμού του δήμου Κισάμου.

Ο VEGETERIAN που έγινε ΚΑΛΙΒΑΛΟΣ


Τα στημένα παιχνίδια ήταν για να μας αποπροσανατολίσουν και να μας δείξουν ξανά πόσο μας λογαριάζουν και μας σκέφτονται .......με νέα μέτρα!! Γερά Μπενιζέλε .....αντέχουμε ακόμα.
Το ποδόσφαιρο το ξέραμε τον Βενιζέλο τώρα τον ανακαλύψαμε ......αλλά οι μάσκες έπεσαν και αποδείχτηκε ότι τα πράσινα καλόπαιδα δεν ήταν Vegetarian αλλά .....κανίβαλοι

ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ-ΚΙΣΑΜΟΣ

Σαν βρει τον πηγαιμό για την Κίσαμο σίγουρα θα περάσεις από τον μοναδικό δρόμο που κάποιοι ονομάζουν Ε.Ο Κολυμπάρι-Καστέλλι.....βέβαια τα χάλια αυτού του δρόμου δεξιά και αριστερά είναι το κάτι άλλο...πρόβατα και κατσίκια ανεξέλεγκτα βόσκουν και περπατούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες χωματερές και πρόχειρα εργοτάξια, ένα χάλι που έχουν γράψει πολλοί, έχουν ξαναγράψει πολλοί, αλλά σαν και τον κύριο Πλυμάκη κανείς άλλος.
Διαβάστε λοιπόν τι γράφει ο κύριος στην δεύτερη σελίδα των Χ. Νέων : Όσο και αν προσπαθούν οι αρχές για την καλή εικόνα των περιοχών τους, όταν υπάρχουν αχάριστοι άνθρωποι που δεν συμβάλλουν σε αυτό, τότε δεν μπορεί να υπάρξει καλό αποτέλεσμα. Έτσι το τμήμα Ε.Ο Κολυμβαρίου Κισάμου άρχισε πάλι να δέχεται σκουπίδια. Από εκεί διέρχονται πολλοί επισκέπτες που παίρνουν τα πλοιάρια για την Γραμβούσα! Μήπως μια περίφραξη.......κπλ.
Το καταλάβατε πλέον η Κίσαμος του καλού φαγητού, των φρέσκων ψαριών, των υπέροχων παραλιών, του καλύτερου και ποιο ενδιαφέροντα ορεινού όγκου, έγινε η Κίσαμος των πλοιαρίων και των εφήμερων τουριστών που κοιμισμένοι έρχονται και ζαλισμένοι φεύγουν. Κρίμα κύριε Πλυμάκη, γιατί για τις σωστές παρατηρήσεις σας, βάλατε χάλια επιχειρήματα, λες και η Κίσαμος ανήκει στους επισκέπτες των πλοιαρίων μόνο.......ανήκει και σε μας.
Υ.Σ Το κομμάτι του δρόμου αυτό ανήκει στον δήμο Πλατανιά αλλά επειδή είναι απόμερα μάλλον κάποιοι άλλοι πρέπει να το καθαρίσουν! Κάποιοι που έχουν και από δω και από εκεί συμφέρον!!!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

(«Deutscland ist der größte Schuldensünder des 20. Jahrhunderts»)
Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά;
Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.
Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.
Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.
Spiegel: Τι ακριβώς συνέβη τότε;
Ritschl: Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.
Spiegel: Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;
Ritschl: Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.
Spiegel: Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις ...

Ο ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

Μήπως πρέπει να έλθει το τρένο "Σκορδίλης" στο Καστέλλι για να δούμε μια άσπρη "πέτρα"; Ο άνθρωπος είναι εργαλείο και δύναμη, ...και επειδή θέλει αλλά και μπορεί να προσφέρει, κάποιοι τον απομονώνουν ...φυσικά αν πάτε μια βόλτα στον Πλάτανο θα δείτε ότι το χωριό ξεβρόμισε και καθαρίστηκε και ασπρίστηκε και σουλουπώθηκε....δηλαδή τι καλύτερο θέλει μια μικρή πόλη, ένα χωριό περισσότερο απο καθαριότητα; 
Αμισθί δουλεύει ο άνθρωπος και πάλι δεν μας αρέσει........μήπως πρέπει να το σκεφτούν οι αντιδήμαρχοι και ν' αφήσουν τις θέσεις τους σε εργατικότερους; Λέω μήπως;

1 στους 2 ΑΝΕΡΓΟΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας οι άνεργοι είναι περισσότεροι από εκείνους που έχουν δουλειά! Λιγότεροι πλέον απο 1 στους 2 Έλληνες δουλεύουν αφού το 53,8% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας στην  Ελλάδα (5,01 εκατομμύρια) δεν απασχολείται κάπου!
Μειωμένος κατά 2,7% (120 χιλ. άτομα) εμφανίζεται ο μέσος αριθμός των απασχολούμενων το 2010 σε  σχέση με το 2009, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της Icap Group (με τη χρήση στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ) στην οποία επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από τους μη οικονομικά ενεργούς.
Ειδικότερα, το εργατικό δυναμικό των 5,01 εκατ. ατόμων της Ελλάδος αντιστοιχούσε στο 53,8% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας (άτομα ηλικίας > 15 ετών), ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 4,30 εκατ. άτομα (δ΄ τρίμηνο 2010) αντιστοιχεί στο 46,1% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας.
Από την άλλη πλευρά, 4,31 εκατ. άτομα (το 46,2% του παραγωγικού πληθυσμού) δεν είναι ενταγμένο στην αγορά εργασίας είναι δηλαδή οικονομικά μη ενεργό ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 η διαφορά διευρύνεται κι άλλο.
Μεγάλο πλήγμα στους μισθωτούς
Η αρνητική οικονομική συγκυρία φαίνεται να έπληξε κυρίως τους μισθωτούς απασχολούμενους ενώ από το γ΄τρίμηνο του 2009 παρατηρείται σημαντική μείωση και στην κατηγορία των (μικρο)εργοδοτών (απασχολούμενοι με προσωπικό).
Αντίστοιχα ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την αγορά εργασίας κατά τα τελευταία χρόνια είναι η συνεχής αύξηση του ποσοστού των προσωρινά απασχολουμένων.
Συγκεκριμένα το ποσοστό της προσωρινής εργασίας (ως προς το σύνολο των μισθωτών) ανήλθε το δ΄τρίμηνο του 2010 σε 12,3% ενώ το κατά το δ΄ τρίμηνο του 2008 ήταν 11,8%.
Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία της έρευνας και με δεδομένο ότι η προσωρινή εργασία παρουσιάζει έντονη εποχικότητα, παρατηρείται αύξηση το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο κάθε χρονιάς κι αυτό λόγω τουρισμού.
Δεν υπάρχουν πλέον δουλειές για ανειδίκευτους
Εξετάζοντας τις μεταβολές της απασχόλησης ανά μορφωτικό επίπεδο, διαπιστώνεται ότι κατά κύριο λόγο μειώνονται οι απασχολούμενοι με απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης και αυτοί με απολυτήριο δημοτικού, ενώ αυξάνονται οι απασχολούμενοι με διδακτορικό ή μεταπτυχιακό.
Εκτίναξη των ανέργων το 2011
Eίναι χαρακτηριστικό οτι το δ΄τρίμηνο του 2010, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας διαμορφώθηκε σε 712.605 άτομα, αυξημένος κατά 14,5% σε σχέση με το γ΄τρίμηνο του έτους και κατά 38,4% έναντι του δ΄τριμήνου του 2009 (514.401 άνεργοι), υπήρξε δηλαδή απώλεια 198.200 θέσεων εργασίας.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη συνεχίζεται, καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε 815.924 τον Απρίλιο του 2011. Μάλιστα στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εκτιμούν ότι στα τέλη του 2011 ο δείκτης της επίσημα καταγεγραμμένης ανεργίας θα φτάσει στα επίπεδα του 17%-18%.
NEWSIT

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ...ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

Δεν πρόλαβε να παραλάβει στην νέα του θέση και  εξήγγειλε διαδικασίες εξπρές για έκδοση οικοδομικών αδειών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου.  Προανήγγειλε δε την κατάργηση των πολεοδομιών και μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στους μηχανικούς, την σύσταση νέου σώματος ελεγκτών που θα κάνουν τουλάχιστον μία αυτοψία σε κάθε οικοδομή και δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου για το σύνολο των κτιρίων της χώρας,  Φυσικά ο τα προβλέπων όλα, (τον ξέρουμε απο την θητεία του στο υπουργείο οικονομίας) ξέχασε να δει το πρόβλημα στην περιοχή μας, που την οικοδομική άδεια την παίρνουν οι αγανακτισμένοι δημότες μας, μετά από ένα-δυο χρόνια..... λόγω του ότι η αρχαιολογική υπηρεσία βρίσκεται σε λήθαργο με αποτέλεσμα να πηγαίνουν όλα πίσω! Αλλά και για την πάρουν θα κτίσουν αν καταλάθος βρεθούν αρχαία στο οικόπεδο τους ..μέσα σε μια πενταετία. Δηλαδή διαδικασίες εξπρες!!
-Ποιος φταίει; ....έ το χάλι μας...και οι υπόλογοι που αδιαφορούν!
Πάντως στόχος των αλλαγών, του παντογνώστη, είναι η πάταξη της διαφθοράς, των καθυστερήσεων και της αδιαφάνειας στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Καλά γεράματα.....λοιπόν.

ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχίζει να γίνεται κουραστικός.
Μονότονα επαναλαμβανόμενος, προσπαθεί να ξεχωρίσει.
Και νομίζει  ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει είναι να διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή του κόμματος!
Λίγο πολύ την ίδια τακτική ακολουθούσε και η αδερφή του και  τώρα κοιτάζει με δέος το 2%. Η τακτική του  εκνευρίζει τoν κόσμο της Ν. Δ., τους βουλευτές και τα στελέχη της.
Γιατί σε τέτοιες ώρες, που το κόμμα προσπαθεί να ανακάμψει, οι προσωπικές στρατηγικές δεν ωφελούν.
Για την ακρίβεια, βλάπτουν τη συλλογική προσπάθεια.
«Αν ήταν η 151η η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, την ίδια ώρα που ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Αθανασιάδης) δήλωσε πως δεν θα το ψηφίσει.
Σπεύδει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης να αναπληρώσει την απώλεια του ΠΑΣΟΚ;
Αν φλέγεται από την επιθυμία να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ας το κάνει.
Δεν χρειάζεται να περιμένει να γίνει ο 151ος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!
Αντί να περιμένει να κληθεί ως εφεδρικός, ας μπεί στην πρώτη γραμμή της μάχης, που δίνει ο νέος τσάρος της Οικονομίας!
Είναι, όμως, πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτο  να επιχειρεί να μονοπωλεί την ειδησεογραφία  ανοίγοντας εσωκομματικά μέτωπα.
Εκτός και αν ο κ.Μητσοτάκης αισθάνεται ότι δεν τον σηκώνει πλέον το κλίμα στη Ν.Δ.
Οπότε η συμπεριφορά του χρήζει άλλης αντιμετώπισης…
Αδέξιος Δεξιός

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ

1. Τέλη χρήσης αποχέτευσης
Α. Για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών
Για κατανάλωση 
από 0 μέχρι 30m3 0,33 € / m3
από 31μέχρι 60m3 0,43 € / m3
από 61 μέχρι 120m3 0,60 € / m3
από 121 μέχρι 240m3 1,00 € / m3
από 241 μέχρι 360m3 1,50 € / m3
από 360 και πάνω 1,60 € / m 
Β. τέλη σύνδεσης αποχέτευσης
Τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης καθορίζονται:
α) για τα πρώτα 60 m2 της συνολικής επιφάνειας κάθε αυτοτελούς κτιρίου σε 3,65 € / m2 και για όλα τα υπόλοιπα m2 της συνολικής επιφάνειας κάθε αυτοτελούς κτιρίου σε 7,23 € /m2 .
β) επιπλέον, ορίζεται ανάλογα το πλάτος της οδού,
16 m 519,63 €
14 m 483.38 €
12 m 435.04 €
10 m 386.70 €
8 m 320.24 €
6 m 271.90 €
4 m 229.90 €
Σε περίπτωση ολικής εξόφλησης παρέχεται έκπτωση 5%. Σε περίπτωση πληρωμής του 50% των τελών μπορούν να εξοφληθούν τα υπόλοιπα σε 5 τριμηνιαίες δόσεις.
Σε περίπτωση που συνιδιοκτήτης πολυκατοικίας δεν υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση που ορίζεται στα δικαιολογητικά και αρνηθεί στην καταβολή των τελών σύνδεσης ενώ αυτή έχει πραγματοποιηθεί από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες εκτός του πρόστιμο, θα του επιβάλλονται τα τέλη σύνδεσης που του αναλογούν προσαυξημένα κατά 10% στον αμέσως επόμενο βεβαιωτικό κατάλογο τελών σύνδεσης.