Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΟΧΩΡΙΟ

Μου έγραψε ένας φίλος ..
-Τι έχετε πάθει εκεί στο στρουμφοχωριό; Κρίσης ταυτότητας; 
- Πετυχημένο, δεν λέω, αλλά η απάντηση είναι, ΝΑΙ !! 
Τι άλλο θα μπορούσαμε να πάθουμε, όταν ο δεξιός ζητάει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, όταν δεξιός έχει βγει δήμαρχος στην πόλη (δις) με πράσινη βοήθεια, όταν ο πράσινος δήμαρχος αυτοανακηρύσσεται ανεξάρτητος, όταν πράσινος δήμαρχος εκλέχτηκε επειδή το ήθελε ο δεξιός υποψήφιος, όταν,... όταν, ....όταν προοδευτικός νεανίας ζητάει επίμονα την δημοτική συνεργασία, των πρασινιμπλέ ;
Δυστυχώς χάσαμε την πολιτική προσωπικότητα μας, για χάρη μιας καρέκλας! Σιγά που δεν το ξέρουμε; Στρουμφάκια λοιπόν γίναμε που μπλαβίζουν ή πρασινίζουν ανάλογα των περιστάσεων! 
Το θέμα βέβαια είναι ποιοι κερδίζουν από όλες αυτές τις στρουμφοσυμφωνίες; Εκεί σε θέλω Γιαννιό!
Μήπως κατα λάθος ξέρεις;

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΙΠΕ....

Όταν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου συντάσσεται με το σύστημα που πολεμά με λύσσα την εργατική τάξη...άστα βράστα, χάσαμε τον μπούσουλα !!!
 Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες
οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι .....καρεκλάτοι!!!

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Τελικά θέλουν να μας τρελάνουν και αυτό φαίνεται μέρα με την μέρα με τα τόσα καινούργια που σκαρφίζονται τα σαΐνια του αποπροσανατολισμού! Αποφάσισαν να γεμίσουν τον κόσμο με επιτροπές και θεσμικές αλλαγές, που μα την αγία Περπέτα είναι τελείως άχρηστες.
Nα μερικοί "θεσμοί" που προβλέπει ο Καλλικράτης και είναι μόνο για να μας θολώσουν τα άπατα νερά.
..........
15) Καθιερώνεται ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια με αποστολή την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των αυτοδιοικητικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση αιρετών οργάνων του δήμου και της περιφέρειας από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών, (άρθρο 77).
Κουτί παραπόνων....που ποτέ δεν ανοίγει και ότι παράπονο-καταγγελία ρίξεις μέσα το τρώει η μαρμάγκα!
16) Στους Δήμους και τις Περιφέρειες συστήνεται Επιτροπή Διαβούλευσης. Η Επιτροπή Διαβούλευσης προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα συγκροτημένης, θεσμοποιημένης και ανοικτής συμμετοχής και ανταλλαγής επιχειρημάτων με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, (άρ 76).
Χαχόλε λαέ θα σε ρωτούν πρώτα πριν φτιάξουν, συνηθισμένο φαινόμενο στους δήμους μας το ....αποφασίζουμε και διατάσσουμε!
17) Δημιουργούνται δίπλα στα σημερινά 1.000 ΚΕΠ άλλα 1.200 επιπλέον «Δημοτικά e-ΚΕΠ», σε κάθε γειτονιά ή χωριό ανάλογα με τις ανάγκες εξυπηρέτησης, με τα οποία παρέχονται διοικητικές υπηρεσίες όσο το δυνατόν εγγύτερα στο πολίτη.
Εδώ δεν υπάρχουν υπάλληλοι για να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ σήμερα, και αυτοί ονειρεύονται να φτιάξουν 1200 επιπλέον ιντερνετικά!
18) Συστήνεται αρμόδια υπηρεσία(π.χ. δημοτικός ταχυδρόμος) υπεύθυνη για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στους δήμους ή στα ΚΕΠ, (άρθρο 98), για όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ή να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα δημοτικά e-ΚΕΠ.
Να και ένα καλός θεσμός..αφού δεν θα υλοποιήσουν την προηγούμενη τους πρόταση, θα έχουν ταχυδρόμο να πηγαίνει τα πιστοποιητικά από το Καστέλλι στον Αερινό...βέβαια όταν θα μαζεύονται κάμποσα!!!
Θέλουν να μας τρελάνουν και θα το καταφέρουν...αντί να φτιάχνουν λειτουργικούς δήμους, βάζουν λέξεις να μας εντυπωσιάσουν (προνόμιο ΠΑΣΟΚ) ..δημοτικός ταχυδρόμος....Επιτροπή διαβούλευσης ... Συμπαράσταση του Δημότη ....Δημοτικά e-ΚΕΠ, λες και ο μπάρμπας μου, από το Μουρί ξέρει να χειρίζεται το διαδίκτυο.
Τελικά κατάφεραν 10 μήνες τώρα που είναι στην κυβέρνηση, να μην κουβεντιάζουμε τίποτα άλλο παρά μόνο για τον Καλλικράτη. Αλλά που θα πάει, δεν θα τελειώσει και αυτό το  βάσανο ; Θα τελειώσει!!!
Προσέξτε και αυτό: Γνωμοδοτικό όργανο σε δήμους πάνω από 10.000 κατοίκους θα είναι η νέα Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, αποτελούμενη από 25 έως 50 μέλη- εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας και δημότες. Καταγγελίες και αναφορές πολιτών για κακοδιοίκηση στους δήμους θα δέχεται ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, ο οποίος θα είναι πρόσωπο κύρους και θα επιλέγεται σε δήμους άνω των 20.000 κατοίκων από τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου.  

Συμπέρασμα, αν πραγματικά αγαπάτε τον δήμο σας, μην δώσετε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, απλά μπείτε στην επιτροπή Διαβούλευσης, εκεί χρειάζονται οι ικανοί και οι καπάτσοι. 
- Χαχαχαχα, ευτυχώς για κάποιους και δυστυχώς για μας (δημότες) στην γειτονιά μας δεν μπορούμε να φτιάξουμε την επιτροπή "Συμπαραστάτη του δημότη" μιας και είμαστε κάτω από 20.000 πληθυσμό, οπότε την βγάλανε πάλι καθαρή, ούτε αναφορές, ούτε καταγγελίες θα γίνονται δεκτές, μόνο παράπονα!!! Χαχαχα!!!

ΑΡΧΑΙΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΙΙ

Τι έχει γίνει ως και σήμερα στις ανασκαφές στα αρχαία Φαλάσαρνα!
Σύμφωνα με την κ. Χατζηδάκη, «η προκυμαία έχει ανασκαφεί περιοδικά από το 1993, αποκαλύπτοντας σειρά τετράπλευρων ογκολίθων από ψαμμίτη, δομημένων με το ακανόνιστο ισοδομικό σύστημα. Ξεχωρίζουν τρεις μακρόστενοι λίθοι (πρόβολοι) που φέρουν λαξευμένη κυκλική διαμπερή οπή στην κορυφή τους, ενώ στο εσωτερικό τους διακρίνεται το αποτύπωμα τριβής από την χρήση των σχοινιών των πλοίων. «Το 2008 οι ανασκαφικές τομές προεκτάθηκαν κατά 20 μέτρα, αποκαλύπτοντας την επίστρωση της προκυμαίας καθώς και τις όψεις τριών σειρών λίθων προς την πλευρά της λιμενολεκάνης. Ένας ακόμη πρόβολος με λαξευτή τετράγωνη οπή αποτελεί την τέταρτη δέστρα πλοίου. Η όλη αρχιτεκτονική κατασκευή παρουσιάζει, ωστόσο, έντονη διάβρωση, ενώ μεγάλο μέρος της ήταν καλυμμένο με θαλάσσιες αποθέσεις».
Η κ. Χατζηδάκη προσθέτει ότι η ανασκαφή .......

ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ

Ο Γ. Παπανδρέου σύντομα θα έχει στα χέρια του τα ονόματα των υποψηφίων, σε περίπου 140 δήμους, προκειμένου στη συνέχεια να δοθούν στη δημοσιότητα. Συνολικά το ΠΑΣΟΚ θα δώσει χρίσμα σε 150-170 από τους συνολικά 325 δήμους.
- Δύσκολα τα πράγματα ακόμα και για πρίγκιπες....... ακόμα δεν κλείσαμε χρόνο και όπως φαίνεται ελάχιστοι (μπρος στην τεράστια δύναμη !!) θέλουν το χρίσμα, του επίσημου ΠΑΣΟΚ. 
Έ ρε γλέντια που θα κάνουμε σε κάμποσο καιρό ........ Από καλές πηγές, στην Κίσαμο δεν θα δοθεί χρίσμα..... για τον φόβο των Ιουδαίων! Ποιοι είναι βέβαια οι Ιουδαίοι στην Κίσαμο είναι ένα ερώτημα που θέλει πολύ διερεύνηση!! 
-Έτσι μπάρμπα Αντώνη!!!

ΑΠΟΨΗ

Τον καταχρεωμένο Καλλικράτη θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Oι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου θα προσφέρουν ζεστό χρήμα σε δημοσιογράφους, εκδότες, καναλάρχες και όσους ασχολούνται με αυτά που ονομάζονται επώνυμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και σε όσους έχουν εισβάλει στην μπλοκόσφαιρα για να χαϊδέψουν "αυτάκια" υποψηφίων.
Ένας τεράστιος κομματικός μηχανισμός έχει στηθεί γύρω από το φαγοπότι του "γίγαντα" Καλλικράτη με τις περιφέρειες που θα καταστούν μικρά καταχρεωμένα «κράτη» συγκεντρώνοντας τα χρέη πρώην δήμων και νομαρχιών.
Οι νέοι θεσμοί που προβλέπει ο «Καλλικράτης» θα μετατρέψουν τους δημάρχους σε νομάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες σε τοπικούς υπουργούς και τους περιφερειάρχες σε «μίνι» πρωθυπουργούς!
Πόσο έτοιμη είναι η αυτοδιοίκηση για όλα αυτά;
Ρητορικό το ερώτημα αφού το μόνο που ενδιαφέρει την ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. είναι η δημιουργία πανίσχυρων κομματικών γκέτο ανα περιφέρειες αφαιρώντας ουσιαστικά ευθύνες από το επίσημο κράτος.

ΤΟ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ

Το Κεδρόδασος σε ποιο δήμο ανήκει άραγε; Αυτήν την απορία έχω τελευταία μιας και διαβάζω στο διαδίκτυο τον "πόλεμο" για το πόσο βρώμικη περιοχή είναι και πόσοι "αλήτες", ανάμεσα τους και εγώ, πάνε για Σαββατοκύριακα και κατασκηνώνουν εκεί! Τελικά μπερδεύτηκα, σε σένα ανήκει Κώστα η περιοχή ή στον Θείο μου το Γιώργο; Για να ξέρω;
Σε κάμποσο καιρό που θα τελειώσουν τα φιλέτα, αυτά που πουλά τώρα η κυβέρνηση, (από πάνω ξεκινάει και έρχεται τροχάδην ως τις Γούβες) αυτές τις περιοχές, Κεδρόδασος-Μπάλος-Ελαφονήσι, θα βάλει στο μάτι μετά..... και ούτε το δασαρχείο θα τις σώσουν, ούτε και οι περιφερειάρχες ....αυτήν την δύναμη μόνο οι πολίτες την έχουν ...οι πολίτες που δεν λακίζουν σε ψύλλου πήδημα!!!

Κάποιοι ας το καταλάβουν επιτέλους!!!

OTAN ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΑΤΑ ....

Ανοικτός σε κάθε στήριξη της ανεξάρτητης, όπως τονίζει, υποψηφιότητάς του για Δήμαρχος Χανίων, δήλωσε ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, με αφορμή πληροφορίες των τελευταίων ημερών που τον θέλουν, εκτός από εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, ως το πρόσωπο εκείνο που θα στηρίξει και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Βιρβιδάκης ξεκαθάρισε πως η στήριξη από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο είναι αποδεκτή.
Ήδη, η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την πρόθεσή της να στηρίξει τον κ. Βιρβιδάκη, για τον οποίο, όπως είπε, έχει επιδείξει έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως παράλληλα να μειώνει και την προσφορά του Γρηγόρη Αρχοντάκη.
Η Γάτα .... ήταν στην Κωνσταντινούπολη, οπότε κάποιοι βρήκαν ευκαιρία για χορό!!! Τώρα που γύρισε θα δούμε ποιοι χορεύουν ακόμα...

ΝΤΕΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΙ


Κλιμακωτή και τσουχτερή θα είναι η χρηματική ποινή για τους θεριακλήδες (αλλά και για τους επαγγελματίες που τους… ανέχονται) που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος που τίθεται σε ισχύ μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.
Έτσι, για όσους καπνίζουν στους δημόσιους κλειστούς χώρους το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 50 ευρώ, θα φτάνει όμως τα 100 ευρώ για εκείνους που ανάβουν τσιγάρο στα νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, σε σχολεία και παιδότοπους.
Οι υποτροπές επίσης θα λειτουργούν αθροιστικά – άρα ένας πολίτης που έχει παραβεί το νόμο πάνω από μια φορά θα πληρώνει ακριβά το τσιγάρο  του: έως και 500 ευρώ.                                         
Η τσιμπίδα του νόμου τρυπώνει ακόμη και στα ταξί: έτσι εάν κάποιος πολίτης ανάψει τσιγάρο στην θέση του συνοδηγού θα πληρώσει 50 ευρώ.
Ακόμη πιο τσουχτερό είναι το πρόστιμο για τους επαγγελματίες οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, οι οποίοι θα καταβάλλουν 500 ευρώ εάν επιτρέπουν στους πελάτες τους να «ντουμανιάζουν» τον χώρο.
Τσουχτερά πρόστιμα θα πληρώνουν και οι υπεύθυνοι διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων που θα ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων του νόμου: κυμαίνεται από 500 έως 10.000 ευρώ. Μάλιστα, στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην πέμπτη ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής η οποία την χορήγησε.
Εξίσου τσουχτερά (από 500 έως 10.000 ευρώ) θα είναι τα πρόστιμα και για όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση των διατάξεων του νόμου, αλλά και για όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου σχετικά με τις διαφημίσεις.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΤΩΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Nα μην περιμένουν φέτος οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου δωρεάν φορητό υπολογιστή, μιας και το υπουργείο αποφάσισε ότι είναι ένα περιττό έξοδο!!!
"Χρησιμοποιούνται μόνο για να παίζουν τα παιδιά", ανέφερε κυνικά η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Και συνέχισε: "Λυπούμαι που το λέω, αλλά προβλήματα περιπλοκότητας του λογισμικού(!!!) αποτρέπουν και εκείνους ακόμη τους μαθητές που έχουν τους φορητούς υπολογιστές να τους χρησιμοποιήσουν σωστά και αποτρέπουν βεβαίως τους μη επιμορφωμένους καθηγητές τους(!!!) από το να τους βοηθήσουν."

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι στην αρχή της σχολικής χρονιάς, είχαν μοιραστεί στους μαθητές της Α' Γυμνασίου από την «σπάταλη» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, περισσότεροι από 150.000 φορητοί υπολογιστές.
ΠΗΓΗ

Τελικά αυτή η κυβέρνηση έχει μια περίπλοκη λογική, και δεν μπορεί ούτε την παιδεία να βοηθήσει. Μάλιστα είναι τόσο περίπλοκη η σκέψη μερικών υπουργών και Γ.Γ, που νομίζεις ότι μεταφράζουν την σκέψη τους έτσι ώστε να μην την καταλαβαίνουμε!!! Από την άλλη, οι επιμορφωμένοι καθηγητές θέλουν αλλά .... δεν μπορούν!           
Τι άραγε είναι τούτο που κρατάει ο Πρωθυπουργός μας........και μας είχε ταράξει τον μορφωτικό μας ορίζοντα... λίγο πριν πάρει τα ηνία αυτής της χώρας;

ΠΙΝΟΚΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

"Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υιοθετήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα. Ένα πρότυπο ανάπτυξης που υπηρετεί τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες. Εμείς στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα, αλλά και υποχρέωσή μας να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια μέσα από τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και να εξασφαλίσουμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα καλύτερες συνθήκες ζωής και δημιουργίας.
Aυτά μας είπε η κυβέρνηση και βάλθηκε να μας μάθει πόσο μας χρειάζονται τα Νερά, τα Δάση και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος.
Στην Κρήτη ονομάστηκε «ΚΡΗΤΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και ήταν ένα πρόγραμμα που θα καθόριζε το μέλλον, την προοπτική και την ανάπτυξη στις ορεινές και  ημιορεινές περιοχές της Μεγαλονήσου.  Οι δράσεις του προγράμματος θα ήταν για το περιβάλλον, για την τοπική οικονομία, για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν ήρθε προς ψήφιση και στο δημοτικό συμβούλιο μας, φυσικά δεν πέρασε και δεν έγιναν δεκτά τα 170.000 Ε, γιατί δεν συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της.... συμπολίτευσης. Μάλιστα οι δικαιολογίες αγγίζουν την σφαίρα της φαντασίας ή καλύτερα της ανεγκέφαλης σκέψης. Είναι δυνατόν; 

Φυσικά δεν φταίνε μόνο αυτοί που δεν το ψήφισαν, γιατί το τραγικό στην ιστορία είναι ότι μπορεί να έκοψαν το ΕΣΠΑ και ο κ. Αρναουτάκης να σκαρφίστηκε την πράσινη ανάπτυξη στην Κρήτη, αλλά δεν μπορείς σε μια πράσινη ανάπτυξη να βάλεις τσιμεντοστρώσεις και πλακάκια στα στενοσόκακα των γειτονιών! 
- Πράσινη ανάπτυξη λέμε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!

ΣΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ......


Μια από τις καλύτερες ερμηνείες

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ........

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος
Παραμένει αποκλεισμένη η ακριτική Γαύδος ενώ θα έπρεπε να συνεχιζόταν η εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών από και προς το νησί, με οχηματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Ως ενεργός πολίτης, δημοσιογράφος και πολιτευτής του νομού, αισθάνομαι βαθύτατη λύπη γι’ αυτό τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό, με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των κατοίκων του νησιού. Επειδή ο χρόνος που χάθηκε μέχρι σήμερα δεν αναπληρώνεται, θα ήταν καλό να βοηθηθούν οικονομικά οι κάτοικοι της Γαύδου και να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα που προέκυψε έτσι ξαφνικά χωρίς προ-ενημέρωση της κοινής γνώμης, της Κοινότητας και των κατοίκων, στο βαθμό που έπρεπε. 
Η Γαύδος θα παραμένει έτσι αποκλεισμένη, έως ότου κάποια κορόιδα πληρώσουν από το υστέρημα τους, για να φτιαχτεί μια νέα εταιρεία λαϊκής βάσης.... μετά θα την κάνουν μια χαψιά τα εφοπλιστάκια, επειδή υπάρχει..κρίση!!!

ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ;

Γράφουν τα Παραπολιτικά :
"Μετά τον Πλακιωτάκη η Ρηγίλλης ετοιμάζει ακόμη ένα χουνέρι στους Μητσοτάκηδες. Ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να στηρίξει για δήμαρχο στα Χανιά τον ανιψιό του Μητσοτάκη, Κυριάκο Βιρβιδάκη. Ήδη, άλλωστε, έχει κάνει δημόσια δήλωση και ο βουλευτής της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης". 
Χμ....οπότε πάνε να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα με τους "δεξιούς" των Χανίων. Το ζητούμενο είναι βέβαια, τι θα απογίνουν ορισμένοι φανατικοί σύμβουλοι του Βιρβιδάκη, που δεν θέλουν να ακούσουν για Σαμαρά..;  

ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΦΟΥΦΟΥΤΟΙ" ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ.....ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!

Σε συνέντευξή του στη "Realnews", ο κ Πάγκαλος δέχεται ότι υπάρχει αργοπορία στον τομέα της ανάπτυξης, ότι υπάρχουν επενδυτικά σχέδια που κολλούν σε διάφορα υπουργεία, κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Στο σημείο αυτό ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ενδεχομένως και το υπουργείο Πολιτισμού, που έχει τις αρχαιολογικές διαδικασίες, ως τα κατ' εξοχήν υπουργεία στα οποία μπορούν να κολλήσουν επενδυτικά σχέδια.
Όσο για τη λέξη "φούφουτοι", που χρησιμοποίησε για τους ξένους της τρόικας, διευκρίνισε ότι αφορούσε τη δική μας συμπεριφορά, δηλαδή να μην τους δώσουμε έναν ρόλο που οι ίδιοι δεν διεκδικούν και πρόσθεσε ότι "είναι πολύ λεπτό το ζήτημα".
Ο Νοέμβριος είναι κοντά!!!!

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ

Μια πολύ βαριά κατηγορία που θέλει απάντηση...ή δεν υπάρχει απάντηση;  
Αλλά και να θέλουν ποιος θα απαντήσει;
 http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/08/blog-post_5866.html

ΗΤΑΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ

Μπορεί το θέμα να έχει πολυπαίξει αλλά δείτε τι γράφει  η Α.Παππά στην Ελευθεροτυπία!!!
"Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνουν αυτά! Μια παλιά ιστορία για το ότι η λίμνη και το δάσος Πρέβελη ανήκουν σε ιδιώτες επανέρχεται στο προσκήνιο και επιβεβαιώνεται από το μοναστήρι! Η περιοχή ανήκει σε δύο αδέλφια με καταγωγή από το Χρωμοναστήρι, κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου, τα οποία ζουν στην Αθήνα.
Η έκταση αυτή ανήκε στον πατέρα τους Αλκιβιάδη (Αλκη) Κοτζαμπασάκη ή Κοτζάμπαση, ο οποίος την αγόρασε το 1964 από τη Μονή Πρέβελη ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Αυτό επιβεβαιώνεται από το μοναστήρι αλλά και από δικηγόρο του Ρεθύμνου, σε μια παλιά επιστολή του προς τον τοπικό τύπο, με αφορμή μια άλλη ιδιοκτησία του Α. Κοτζάμπαση, ενετικής εποχής. Η παρόχθια έκταση των 50 στρεμμάτων που κάηκε, ήταν κάποτε καλλιεργήσιμη και πολύ εύφορη. Στα σημεία που δεν υπήρχαν φοίνικες και αργότερα αναπτύχθηκαν θάμνοι, υπήρχαν κήποι με λαχανικά που καλλιεργούσαν οι καλόγεροι για τις ανάγκες τους. Ακόμα και σήμερα σώζονται χαλάσματα μικρών οικίσκων κοντά στα βράχια , όπου έμεναν πολλές φορές για να φροντίζουν τα περιβόλια.
Το 1964, το μοναστήρι πούλησε την έκταση στον Αλκιβιάδη Κοτζάμπαση, ο οποίος ήταν ευκατάστατος, ασχολούνταν με το χρηματιστήριο και τα ακίνητα και είχε αγοράσει επίσης στο Χρωμοναστήρι ένα ενετικό κτίσμα, τη Villa Claudio, την οποία στη συνέχεια δώρησε στην κοινότητα. Το κτίριο επισκευάστηκε, παραχωρήθηκε στο στρατό και σήμερα στεγάζει πολεμικό μουσείο.
«Η πώληση έγινε χωρίς τη θέληση των πατέρων, αλλά ασκήθηκαν πιέσεις», ανέφερε στην εφημερίδα ο μοναχός Πρόδρομος. Δεν είναι γνωστό τι σχέδια είχε για την Πρέβελη ο Αλκής Κοτζάμπασης, που δεν ζει πια. Ίσως ήθελε να την αξιοποιήσει τουριστικά, αλλά στη συνέχεια δεν πήρε άδεια. Πάντως, οι τίτλοι ιδιοκτησίας υπάρχουν, σύμφωνα με το δικηγόρο Ιωάννη Καλλέργη, στο υποθηκοφυλακείο.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΡΗΓΟΛΟΓΟΣ

Λαϊκές δοξασίες…αναρίθμητες συνήθειες γενεών και γενεών, όλες αφιερωμένες στον Άη Γιάννη τον Πρόδρομο που αυτήν την ημέρα λέγεται και Νηστευτής …και Νηστικάρης…και Θερμαστής και Ριγολόγος και Κρυαδίτης … Η λαϊκή παράδοση, γραφική για τους σύγχρονους ορθολογιστές … δεν επιβάλλει... όπως συνηθίζεται να λέγεται ..απλά τιμά, σέβεται και αγαπά όλους τους Αγίους, κάποιους δε ιδιαίτερα …. Η τελευταία μεγάλη γιορτή του εκκλησιαστικού έτους, αφιερωμένη στον σεβασμιώτερο όλων των προφητών, στον αρχηγό του αγγελικού τάγματος και όλης της μοναχικής πολιτείας, αυτόν για τον οποίο ο Χριστός μας, είπε : Ευτυχισμένη η μάνα που γέννησε τέτοιο παιδί … Έστω και νοερά αυτήν την ημέρα γονατίζω και προσκυνώ το χώμα ποτισμένο με το αίμα από τον αποκεφαλισμό του αγγελόμορφου ΑγίουΗ σχετική με τον αποκεφαλισμό του Προδρόμου διήγηση της Αγίας Γραφής, έτσι όπως αποτυπώθηκε στις εκκλησιαστικές εικόνες, συγκίνησε βαθύτατα την ψυχή του λαού. Κι η λαϊκή φαντασία που δε γνωρίζει όρια, βλέπει το κεφάλι του Προδρόμου να αναπηδά μέσα στο δίσκο του ηλίου, όταν αυτός ανατέλλει στις 29 Αυγούστου.
"Από τότε που αποκεφάλισαν τον Αγιογιάνν' , από τότε έπεσεν η θέρμη στον κόσμο' ταραχκίν του κιφάλ' τ' κι έπισι ταραχή, συνερίγ', παραξ'σμός. Γι' αυτό τ' Αγιογιάνν' τ' Παραξ'σμου είναι για τς θέρμες. Κείνος που θερμαίνεται πάει στον Αγιογιάνν' λάδ', κερί, λίβανο και θυμιάζ'. (Σβέρδια)"
Γι'αυτό κι ο Άγιος αποκαλείται Θερολόγος ή Ριγολόγος, Παροξυσμός ή Κρυαδίτης, και η μνήμη του τιμάται με απόλυτη νηστεία' και έτσι λέγεται και νηστευτής ή νηστικός. Η νηστεία του συνοδεύεται απ' την απαγόρευση όλων όσα μοιάζουν με το αίμα που έτρεξε από το κεφάλι του. Να οι σχετικές δεισιδαιμονίες, διατυπωμένες από τους ίδιους τους χωρικούς.
"Δεν τρώγομαι μαύρο σταφύλι, μαύρο σύκο, ό,τι μαύρο φρούτο είναι, γιατί το αίμα του Αγίου τα έβαψε. Δεν τρώγομαι ούτε καρύδι, γιατί του έκοψαν το καρύδι όταν τον αποκεφάλισαν. Δεν πιάνουμε μαχαίρι κείνη τη μέρα και το ψωμί το κόβουμε με τα χέρια. (Κίος)"
"Δεν κόβουμε καρπούζι με το μαχαίρι στο πάνω μέρος, να μη ξεκεφαλίζουμ' έτσι τον άι-Γιάννη. Κείνη τη μέρα τίποτα δεν τρώνε είναι νηστησμάρχης Άγιος.
Σε πολλές περιοχές έχουν καθιερωθεί για την υγεία του κοινού πανηγύρια, λιτανείες και παρακλήσεις σε ξωκλήσια ή αγιάσματα που αποβλέπουν στη μνήμη του αποκεφαλισμού του Προδρόμου.  

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ

Ούτε ο εκλεκτός της Ντόρας θα είναι Χανιώτης. Τελικά πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας περί ντόπιων και σπουδαίων ανδρών, γιατί ..έτσι και αλλιώς πάντα "τρώμε" την απόξω...
Αυτά είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τους καλά πληροφορημένους ντόπιους δημοσιογράφους. Μάλιστα όπως γράφει ο Γιάννης, ο Χρήστος κατανόησε ....και αμέσως μετά είπαν τον εκλεκτό .... που θα είναι Ηρακλειώτης.

Λέτε και η Χανιώτικη ψήφος, να είναι με .... κατανόηση;

ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Κρατήστε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτές τις ημερομηνίες ..για να δείτε τι κυβέρνηση ψηφίσατε!!
Ήδη η πρώτη ημερομηνία επαληθεύτηκε..πάμε για τις υπόλοιπες!
25/08 - 27/08 Θα πληρωθούμε κανονικά ή με καθυστέρηση 2 ημερών.
27/09 - Μεταφέρεται για 4/10
27/10 - Μεταφέρεται για 15/11
27/11 - Μεταφέρεται για 24/12
27/12 - Μεταφέρεται στα ταμεία της Κυβέρνησης.
Αποτέλεσμα να χάσουμε όλοι οι εργαζόμενοι ένα μισθό, με την πρόφαση ότι προπληρωνόμαστε και αυτό πρέπει να αλλάξει.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΟ

Ένα από τα δυο εναπομείναντα πολυβολεία των κατακτητών στην πόλη. Βρίσκεται στους πρόποδες του Παρθενώνα, είναι γεμάτο πέτρες και από τις δυο εισόδους του. Το παράξενο στην υπόθεση είναι ότι τόσα χρόνια κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κρύβει μέσα στα δυο υπόγεια δωμάτια του. Ο στρατός το έμαθε πρόσφατα, μετά από ενέργειες του ιδιοκτήτη, αλλά αδυνατεί να κάνει το οτιδήποτε. Περίεργο και η απορία όλων είναι ποιος είναι 'αραγε ο υπεύθυνος, αν έχουν μείνει εντός του πολυβολείου πολεμικά υλικά; 
Ο ιδιοκτήτης, ο δήμος, ή ο στρατός ;
Το άλλο πολυβολείο, που και αυτό είναι σε κακή κατάσταση, βρίσκεται πίσω από το Elena beach, στο Μαύρο Μώλος. Οι παλαιότεροι θυμούνται ακόμα ένα στο τελωνείο, ένα στο δρόμο προς Πλάτανο διακλάδωση με παλιό δρόμο Μεσογείων και ένα μετά το γήπεδο.

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΛΟΙ

Τελικά δια μέσου των Χανιώτικων Νέων, μάθαμε πόσα χρήματα χρωστάνε στο ταμείο παρακαταθηκών οι δυο άλλοι δήμοι μας. Είχαμε γράψει ότι ο δήμος Κισάμου χρωστάει 45.000 είναι 45.028 Ε, σήμερα λοιπόν διαπιστώσαμε ότι ο δήμος Ιναχωρίου χρωστάει  81.109 ευρώ, ενώ ο δήμος Μηθύμνης 501.312 ευρώ. Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί και που που πήγαν τα χρήματα αυτά. Επειδή ο δήμος έχει μια συνέχεια, ο επόμενος δήμαρχος θα ξεκινάει με 627.449 ε μείον !!!!

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να προσέλθει αυτοβούλως στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση SIEMENS.
Ο κ. Χριστοδουλάκης θέλησε να απαντήσει σε καταθέσεις μαρτύρων σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος ως υπουργός οικονομικών, το 2003 δήθεν παρεμπόδισε τη διαδικασία με την οποία κρίθηκαν έκπτωτες οι συμβάσεις του ΟΣΕ με την SIEMENS.
Ολόκληρη η κατάθεση του πρώην υπουργού  εδώ  και εδώ !

ΕΚΡΗΞΗ ΘΗΡΑΣ


Η τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου στη Θήρα ήταν κατά πολύ ισχυρότερη απ' ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα, πολλές φορές μεγαλύτερη εκείνης του ηφαιστείου Kρακατόα στον Nότιο Eιρηνικό το 1883, που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 36.000 ανθρώπους. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως οι πολιτισμικές επιπτώσεις της έκρηξης της Θήρας ήταν εξίσου σημαντικές, ίσως μάλιστα σημαντικότερες επηρεάζοντας όχι μόνο ολόκληρη την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου αλλά και την Ευρώπη. Το ηφαίστειο της Θήρας δημιούργησε θανατηφόρο παλιρροϊκό κύμα και πυκνά νέφη ηφαιστειακής στάχτης, προκαλώντας κλιματολογικές αλλαγές.
Η πυκνή στάχτη και το φαινόμενο της θερμοκρασιακής μεταβολής που ακολούθησε -για 20 με 25 χρόνια ο ήλιος σκοτείνιασε ολόκληρη την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και την κεντρική Ευρώπη μειώνοντας έτσι την θερμοκρασία- επέφερε εξάπλωση νέφους που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή καταστρέφοντας τις καλλιέργειες λέει ο καθηγητής κ. François Bertemes του πανεπιστημίου Martin- Luther- (Halle-Wittenberg).

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΞΙΟΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!!!

"Στα δύο έχει μοιραστεί το κόμμα και οι ψηφοφόροι της ΝΔ στο Δήμο Χανίων εν' όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου καθώς στην εν λόγω αναμέτρηση έχουν ανακοινώσει τη πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι τόσο ο νυν Δήμαρχος κ. Κ. Βιρβιδάκης όσο και ο Νομάρχης κ. Γ. Αρχοντάκης."
Αυτά γράφει το http://civics-gr.blogspot.com/ και  συνεχίζει .......
"Τα παραπάνω φέρνουν σε "θέση ισχύος" και ενισχύουν τον έτερο υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μανώλη Σκουλάκη, νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εμφανίζεται να αναπτύσσει μια μεγαλύτερη δυναμική από τους άλλους δύο συνυποψήφιους του και ο οποίος μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ετοιμάζεται - σύμφωνα με πληροφορίες - να ανακοινώσει και τους υποψήφιους του συνδυασμού του αλλά και τις προτάσεις του για το νέο Δήμο Χανίων, οι οποίες μάλιστα θα βασίζονται στις απόψεις και τους προβληματισμούς των πολιτών των Χανίων, όπως αυτοί εκφράζονται καθημερινά στο ερωτηματολόγιο που φιλοξενεί στην προσωπική του ιστοσελίδα ο υπ. Δήμαρχος Χανίων".
Τρία παιδιά Χανιώτικα ......δυο δεξιά και ένα πασοκάκι!!!

ΑΓΟΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΝΗ

Πάει και ο δεύτερος διαγωνισμός που προκηρύχθηκε αυτή τη φορά από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου με τη Κρήτη, κηρύχθηκε άγονος. Ο κοινοτάρχης λοιπόν της Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης δήλωσε τα ακόλουθα.
"Δεν υπήρξε ενδιαφέρον, απ’ ό,τι με ενημέρωσαν. Αυτό συνέβη γιατί ο διαγωνισμός ήταν χωρίς επιδότηση". Δηλαδή τι περίμενε ο κοινοτάρχης να τον λυπηθούν οι εφοπλιστάφες; Εδώ ολάκερος πρωθυπουργός δεν έλυσε το πρόβλημα-που το είχε υποσχεθεί κιόλας!
Πάντως αυτός ο "άνθρωπος" έχει λόγο που μετράει!!!
Είναι ιδανικός για να λύνει τα προβλήματα!

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΚΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ.

Ιούλιος 2000 και Αύγουστος 2010, η αρχαιολογική σκαπάνη στην πόλη της Κισάμου έπεσε σε μια απίστευτη όσο και παράξενη αποκάλυψη και όχι ανακάλυψη. Και στις δυο ανασκαφές που δεν βρισκόταν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι. Η πρώτη γνώμη ήταν Ντι επρόκειτο για οστεοφυλάκιο και κάπου εκεί κοντά βρισκόταν ναός και νεκροταφείο. Η δεύτερη γνώμη ανατριχιαστική, επιδημία!
Τα βιβλία της ιστορίας, αλλά και των πολλών περιηγητών, Ζοζέφ Πιτόν ντε Τουρνεφόρ 1656- 1708 & Βιτόριο Σιμονέλλι 1860-1929, γράφουν για τις επιδημίες που έπεφταν στις πόλεις τις Κρήτης κατά την Βενετοκρατία, ανάμεσα δε σε αυτές ήταν και η Κίσαμος.
Μάλιστα στα αρχεία της Βενετίας είναι καταγεγραμμένες 22 επιδημίες πανώλης που κτύπησαν την Κρήτη, με χιλιάδες θύματα. Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη επιδημία εκδηλώθηκε το 1592 και κράτησε ως το 1595 που άφησε 8.600 νεκρούς στον Χάνδακα σε σύνολο πληθυσμού 17.000. 60 χωριά ερήμωσαν και 5.500 άτομα πέθαναν δίχως να λογαριάζουν τα παιδιά κάτω των 8 χρόνων.
Μάλιστα σε χρονικό σημείωμα που υπάρχει στην μονή Απεζανών, περιγράφεται  η βιβλική καταστροφή.
"Εις τους αφηβ' χρόνος κατηραμένος, εγένετο μεγάλο θανατικόν, από πανόκλα και από καρμπά, πράγμα όπου δεν εφάνη ποτέ στην Κρήτην. Απέθανε πλήθος πολύ. Η συμφορά αύτη γέγονε εις το κάστρον και εις τα καμπήσια χωριά. Τα Χανιά και το Ρέθεμνος έμειναν άγευστα του κακού τούτου. Εποθένασι την ημέραν διακόσιοι και περισσότεροι. Ερρίχνασι τους νεκρούς άψαλτους και ατίμως ώσπερ τους κύνας. Εποθένασι τότε και ν' (50) ιερείς. "
Μετά την λήξη αυτής της φοβερής επιδημίας οι κάτοικοι του Χάνδακα έκτισαν με εισφορές την εκκλησία του Αγίου Ρόκκου που, κατά την δυτική παράδοση, ήταν ο άγιος προστάτης της πανώλης, όπως ήταν για την ανατολική εκκλησία ο Άγιος Χαράλαμπος.
Άλλες επιδημίες είχαμε στην Κρήτη το 1611, το 1630 και το 1646, η τελευταία ήταν το 1655-1661.
Μάλιστα ο ανώνυμος ποιητής έγραψε:
Και αρρώστησ' όλος ο λαός κι οι άρχοντες εκείνοι
σχεδόν ότι εκινδύνευσε κανείς μην απομείνη.
Τόσον πολλοί απέθάνασι, που καν δεν τους εχώναν
πράγμα που δεν εγίνηκε ποτέ εις τον αιώνα.
Ωσάν το λεν δεν έφτανεν ένας από τον άλλο
τον θάνατον ετρόμαξαν εκείνον τον μεγάλον.
Παπάς και δεν τους έφτανε καν να τους κοινωνήση
και όποιος αρρώστ' αδύνατον ήτον για να γλύση.
Κοντολογιά εγίκηκε μεγάλη καταδίκη
ο Χάρος εβουλήθηκε τινά να μην αφήκη.
Ότι δεν απεθάνασι σαράντα την ημέραν
αμή καθ' ώραν έβγαιναν τριάντα με την τσιβιέραν...
Στην Κίσαμο η μοναδική γραμμένη μαρτυρία έρχεται από τον Pashley, που στο βιβλίο του αναφέρει ότι φιλοξενήθηκε από τον υπάλληλο του λοιμοκαθαρτηρίου, που το σπίτι του βρισκόταν στον κάτω Δραπανιά, τον Απρίλιο του 1834. Και εύλογα καταλαβαίνουμε ότι όπου υπάρχει λοιμοκαθαρτήριο υπήρχε λοιμός!
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Τουρνεφόρ- Pashley- Θ. Δετοράκης.
Σχετικά εδώ

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΤΕΛΙΚΑ;

Αυτό είναι το ερώτημα που ακούγεται παντού. Πόσους συμβούλους βγάζει ο δήμος Ιναχωρίου; Πόσους σταυρούς θέλει ο τάδε συνδυασμός, στον δήμο Μηθύμνης; Μπορώ να ψηφίσω κάποιον που δεν ανήκει στον δήμο μου;
Ως και τώρα τα μόνα που έχουν ανακοινωθεί είναι τα εξής:
Στις εκλογές για περιφερειακό συμβούλιο οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν σταυρό μόνο στους υποψηφίους της εκλογικής τους περιφέρειας και ανάλογα με τον αριθμό των εδρών που θα εκλεγούν και μέχρι 4 σταυρούς.
Σε εκλογική περιφέρεια που διαθέτει 3 έδρες ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει έναν σταυρό. Από 4 έως 7 έδρες μπορούν να επιλεγούν μέχρι 2 υποψήφιοι, ενώ για περιφέρειες με 8-12 έδρες μπορούν να επιλεγούν μέχρι και 3 υποψήφιοι. Οπότε στον δήμο Ιναχωρίου θα υπάρχει μονοσταυρία, στον δήμο Μηθύμνης δισταυρία και στον δήμο Κισάμου τρισταυρία. Μένει μόνο να διευκρινιστεί αν μπορείς και πόσους να ψηφίζεις από τους άλλους δήμους, κάτι που ως και προχθές ήταν σίγουρος... ένας σταυρός.

TO ΠΑΛΙΟ ΤΣΑΡΣΙ "ΘΡΟΥΛΑ"

Κι αν περνούσε κανένας άνθρωπος την ώρα εκείνη;

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ.......

Διαβάζω στον Χανιώτικο Κήρυκα
......Το αποκορύφωμα είναι πως ο Μιχάλης ο Ανδριανάκης, ως προϊστάμενος της 28ης  Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εξέφρασε την απορία γιατί να υπάρχει χρήση της συγκεκριμένης ευρύτερης περιοχής που επλήγη από τη φωτιά, (Μονή Πρέβελης) μιας και είναι περιοχή προστατευμένη, ανήκει στη ζώνη Α, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία δραστηριότητα και δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανεξέλεγκτη πρόσβαση για τον καθένα.
Δηλαδή, λέω εγώ ότι είναι σωστά τα παραπάνω και έτσι πρέπει να είναι, αλλά αφού δεν τηρούνται οι νόμοι πουθενά, γιατί το ψάχνουμε μετά, και έχουμε τέτοιες απορίες; Μήπως κάποιοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους;
Δηλαδή αν ρωτήσω κάποιον ... τι μέτρα παίρνουν για την Νήσο Γραμβούσα, αλλά και για όλη την Νatura της Γραμβούσας, ποιος θα μου απαντήσει;
Υ.Σ Φαντάσου τι ενδιαφέρον έχουμε που δεν ξέρουμε που θα απευθυνθούμε!!

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΝΤΩΝΗΣ

20 νέους συμβούλους πήρε ο πρωθυπουργός μας, για να ...κυβερνήσει. Πόσο δίκιο έχει λοιπόν ο μπάρμπα Αντώνης που είπε το ανεπανάληπτο, "Μάλλον δεν του επαρκούν οι σύμβουλοι, διότι δεν επαρκεί πρώτιστα ο συμβουλευόμενος!!"

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ......

.....με ελληνικούς "υπότιτλους"!!
Ο Μωάμεθ όταν έφτιαξε τον κόσμο, σκέφτηκε να φτιάξει κάποιον και να τον βάλει να κατοικήσει σε αυτόν. Έτσι έφτιαξε τον Τούρκο! Όμως ο Τούρκος μέσα σ’ αυτόν τον παράδεισο ήταν μόνος και δεν είχε τι να κάνει και μελαγχολούσε. Αποφάσισε λοιπόν ο Μωάμεθ να του φτιάξει άλλον έναν να του κάνει παρέα και έφτιαξε ...τον Έλληνα! Όμως κατά λάθος ο Έλληνας του βγήκε πολύ πιο έξυπνος, πιο δυνατός, παμπόνηρος και με όλα εκείνα τα προτερήματα που θα μπορούσε να καταφέρει τον οποιονδήποτε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όποτε μάλωναν ο Τούρκος με τον Έλληνα, ο Έλληνας να είναι πάντα νικητής με τον Τούρκο πάντα ηττημένο και λυπημένο. Ο Μωάμεθ όμως επειδή είχε φτιάξει τον Τούρκο πρώτα, τον συμπαθούσε περισσότερο από τον Έλληνα και δεν του άρεσε που συνέβαινε αυτό. Μέρες ατέλειωτες σκεπτόταν τι θα μπορούσε να κάνει για να διορθώσει το λάθος που είχε γίνει και να μην ήταν ηττημένος μόνιμα ο Τούρκος.Τελικά σαν θεός που ήταν το βρήκε! Έφτιαξε άλλον ένα Έλληνα! Έτσι οι δυο Έλληνες μάλωναν και σκοτωνόντουσαν πάντα μεταξύ τους, για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, πολλές φορές χωρίς να υπάρχει λόγος καν! Έτσι ο Τούρκος απολάμβανε «το ματς» καπνίζοντας το ναργιλέ του γελώντας!!! Β.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναποτελεσματικότητας των συστημάτων πυρανίχνευσης είναι η πρόσφατη ολική καταστροφή του φοινικοδάσους στην Πρέβελη της Κρήτης. Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός πυροπαρακολούθησης που κάλυπτε την περιοχή κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 1,2 εκατ. ευρώ και είχε εγκατασταθεί το 2007. Όμως όταν ξέσπασε η πυρκαγιά αποδείχθηκε ότι τελικά δεν λειτουργούσε, αφού πολλά κομμάτια του είχαν κλαπεί τον περασμένο Μάιο. Επίσης δεν ήταν συνδεδεμένος με την Πυροσβεστική, ενώ στο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης στο Ηράκλειο δεν υπήρχε 24ωρη βάρδια.
Τελικά αυτοδιαψεύδονται κάνοντας μάζωξη για να αποφασίσουν ... τι έπρεπε να είχαν κάνει! Μήπως όλοι αυτοί πρέπει να περάσουν από ΕΔΕ πρώτα;

- Πως το λέει ο λαός ..όποιος καεί με τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι;
Υ.Σ Τόσες υπηρεσίες στο Ηράκλειο μήπως είναι πολλές και δεν μπορεί μονάχος του ο "καπετάνιος" να τις παρακολουθεί; Λέω, μήπως κάμποσες πρέπει να γυρίσουν στην φυσική τους έδρα; Λέω;

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΤΕΙ & ΚΙΣΑΜΟΣ

Γράφει το ποντίκι .... να που η κατάργηση της βάσης του 10 το έκανε το θαύμα της, κι εκεί που δεκάδες τμήματα ΑΕΙ και κυρίως ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης που κινδύνευαν να κλείσουν απειλώντας τις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών που τα φιλοξενούν, μπορεί τώρα να πάρουν μια παράταση ζωής. Τα περισσότερα από αυτά τα τμήματα βέβαια δεν έχουν λόγο ύπαρξης – δημιουργήθηκαν για την τόνωση της εμπορικής κίνησης σε διάφορες περιφερειακές πόλεις - και είναι ήδη στοχοποιημένα για κλείσιμο ή συγχωνεύσεις.
Κάτι τέτοιο όμως δεν ψάχνει και η δική μας πόλη, κάτι τέτοιο δεν θέλει και η δική μας αγορά να πάρει τα πάνω της; Κάτι τέτοιο δεν θέλει η κλειστή και αρρωστημένη κοινωνία μας;
Ερημιά, κλειστά μαγαζιά, σπίτια ανοίκιαστα, και απελπισία. Από τον Νοέμβριο θα κυνηγούμε μύγες, ποιος όμως είχε την δύναμη να κάνει πράξη τις ανάγκες του τόπου μας;
Μάλιστα οι ίδιοι σου ξαναζητούν την ψήφο σου......χαχόλε λαέ!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1

ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ

Βουτηγμένοι στα χρέη είναι οι περισσότεροι δήμοι της Κρήτης οι οποίοι όπως φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία - καταφεύγουν συχνά σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Τραπεζών, το ακατόρθωτο, να έχουν δηλαδή μηδενικό δανεισμό από τον νομό μας το έχουν οι δήμοι.
Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Πλατανιά και οι κοινότητες Γαύδου και Ασή Γωνιάς.
Χαμηλός δανεισμός έχουν οι δήμοι Αν. Σελίνου (151.000 Ε), Αρμένων (17.836Ε), Κισσάμου (45.000Ε), Κολυμβαρίου (79.000Ε), Νέας Κυδωνίας (127.000Ε), Σφακίων (63.000Ε) και Φρε (29.931Ε).
Και το ρεκόρ στο νομό, έχει ο δήμος Σούδας (1,8 εκ. ευρώ). Η απορία μου οι υπόλοιποι δικοί μας δήμοι, Ιναχωρίου και Μυθήμνης σε πια κατηγορία ανήκουν;

ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡOYΝΤΕΣ

Δεν θέλουν να γίνει το Λύκειο στην Κίσαμο, αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει, από αυτά που ακούω, από αυτά που βλέπω.
Το ποιοι είναι αυτοί και γιατί γίνεται αυτό δεν χρειάζεται ψάξιμο, έχει καταντήσει ολοφάνερο!
Μιας και δύσκολα θα δούμε φέτος Λύκειο, καλό είναι οι νυν υποψήφιοι δήμαρχοι, να το συμπεριλάβουν στις προγραμματικές τους δηλώσεις. Θα παίξει σίγουρα πολύ, μιας και μας αρέσουν τα δύσκολα, αυτά που βρίσκονται κοντά στην σφαίρα της φαντασίας, Περιφερειακός- Λιμάνι- ανάπλαση του κόλπου, κλειστά γυμναστήρια…. το Λύκειο ίσως είναι ο μόνος εφικτός στόχος της επόμενης δεκαετίας.
Κάθε δέκα χρόνια γίνεται και ένα μεγάλο έργο στην Κίσαμο… ψάξτε το!
Για να πούμε βέβαια και την αλήθεια όλο αυτόν τον καιρό, δυο άνθρωποι πάλεψαν και παλεύουν για να γίνει το σχολείο στην πόλη μας.
Ο αποχωρών Νομάρχης Χανίων κ. Αρχοντάκης, που από ότι φαίνεται το πήρε προσωπικά  και ο συνταξιούχος πλέον διευθυντής του Λυκείου, κ. Παπαδοπεράκης, που φώναζε για τις καθυστερήσεις και τις ατέλειες. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν λόγια, εξαγγελίες και  πρασινομπλέ λουλουδάκια.
Δεν θα έγραφα τίποτα μιας και πλησιάζει προεκλογική περίοδο, αλλά έτυχαν δυο πράγματα. 1ον έπεσε ένα χαρτί στα χέρια μου από τον ΟΣΚ και το άλλο ήταν η συνταξιοδότηση του αγαπητού φίλου Νίκου Παπαδοπεράκη!
Έτσι το έγγραφο που έπεσε στα χέρια μου από τον ΟΣΚ, με έκανε να ανατριχιάσω, μιας και αναφέρει σαν προβλήματα, την αδυναμία απομάκρυνσης των όμβριων;;;;;; (Τον Σημαντηρά θέλετε μου φαίνεται.) αλλά και το ανήκουστο και απίστευτο, ότι δεν εξασφαλίζεται ο ελάχιστος φυσικός φωτισμός των αιθουσών διδασκαλίας.
Τελικά αν κάποιος διαβάσει αυτά, θα νομίσει ότι το οικόπεδο είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και μάλλον βλέπει δυτικά, αλλιώς δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι αυτοί που βρίσκουν τέτοια "πατήματα" για να κωλυσιεργούν το έργο με τελικό στόχο να μην γίνει το Λύκειο!!!
Είναι δυνατόν ;
Τον τελευταίο χρόνο νοιώσαμε πίκρα που πολλά πράγματα χάθηκαν σχεδόν μέσα από τα χέρια μας, άλλα αγνοήθηκαν, πολλά παραμελήθηκαν, ίσως έφταιγαν βέβαια και οι συγκυρίες, πολιτική και οικονομική κρίση, αλλά να υπάρχουν τα χρήματα και να μην μπορούμε να βγάλουμε τα όμβρια ή ο ήλιος δεν φωτίζει καλά στην Κίσαμο, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε για το τι είμαστε τελικά ή τι νομίζουν ότι είμαστε εμείς εδώ!!!
Δεν ξέρω σε εσάς τι προκαλεί αυτή η παρατεταμένη νωχελικότητα, πάντως μην μάθετε τι προκαλεί σε μένα! Επιτέλους κάποιοι υπεύθυνοι ας ασχοληθούν με την νεολαία μας και τα παιδιά μας, ας σταματήσουν πλέον να κοκορεύονται μόνο για τα μικροπανυγηράκια τους!!

«Εν αρχήν ην ο δάσκαλος. Μη ο δάσκαλος η φύση θα ήταν, δε θα ήταν όμως οι κοινωνίες. Θα υπήρχε ο χρόνος, αλλά δε θα υπήρχε η ιστορία. Και στο βασίλειο των ζωντανών ήχων θα άκουγε κανείς την κραυγή, τα χουγιαχτά, τα συνθήματα. Δε θα άκουγε όμως ούτε θα’ βλεπε την φωνή, τα γράμματα της γραφής, τις συμφωνίες και τους χορούς.
Ο δάσκαλος είναι ο φυτουργός και ο σπορέας του λόγου. Χωρίς το δάσκαλο ο λόγος θα σάπιζε άχρηστος μέσα στο έλος το κρανίου μας. Όπως σαπίζει άχρηστο το τραίνο που ρεμίζαρε για πάντα στο σταθμό. Και όπως σκεβρώνει άφτουρη η νύφη που έμεινε αγεώργητη από τον άντρα»

Κλείνοντας θέλω να πω ότι κάθε καθηγητής που φεύγει λόγω σύνταξης, μπορεί να έκανε τον κύκλο του, κάνει όμως τον τόπο να φαίνεται μικρό και άδειο. Κάποιοι θα καταλάβουν τι εννοώ και μακάρι να ξαναβρεθούν καθηγητές-δάσκαλοι σαν τον κ. Μαλαθράκη, τον κ. Πευκιανάκη, την κ. Κακαβούλη, τον αείμνηστο Χαρίλαο τον Παπαδάκη, την Ευτυχία την Δεσποτάκη, τον φίλο Νίκο Παπαδοπεράκη και στους τόσους άλλους που ξεχνώ!   

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ…


Tα 40 στρέμματα της λόχμης των φοινίκων του Θεόφραστου κάηκαν!
- Κάηκαν από την άγνοια για το φυσικό περιβάλλον καθώς, σε μία προσπάθεια αλλαγής του, δενδροφυτεύτηκαν πριν από 15-20 χρόνια χιλιάδες πεύκα σε μια έκταση 200 στρεμμάτων ακριβώς δίπλα στο φαράγγι. Είναι αυτά που οδήγησαν τη φωτιά στην καρδιά του φοινικόδασους.
- Κάηκαν από την ανεπάρκεια της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς δαπανήθηκαν 1,2 εκ. ευρώ στην υλοποίηση ενός δήθεν  “Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών σε Δασώδεις Εκτάσεις της Περιφέρειας Κρήτης” που υποτίθεται ότι θα κάλυπτε το πρινοδάσος του Ρούβα και το φοινικόδασος της Μονής Πρέβελης, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.
- Κάηκαν από την απληστία καθώς χρόνια τώρα το φαράγγι χρησιμοποιείται άμεσα και έμμεσα για κέρδος από πολίτες, επιχειρήσεις, φορείς και την πολιτεία χωρίς το παραμικρό ίχνος αειφορικής διαχείρισης.
- Κάηκαν από την αδιαφορία των δημόσιων αρχών και φορέων για την (ως όφειλαν)  διατήρηση ενός τόπου που με βάση την Εθνική νομοθεσία είναι Τόπος Κοινοτικής Σημασίας, Ζώνη Ειδικής Προστασίας, Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους και Α’ Αρχαιολογική Ζώνη.
- Κάηκαν από την ανοησία όλων αυτών που κρατούν στάση θεατή στη λατόμευση των φυσικών μας πόρων.
http://wwfaction.wordpress.com/

Η ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ


Την ερχόμενη βδομάδα (χωρίς να αποκλείεται και ο αιφνιδιασμός να συμβεί αύριο) ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κρήτης ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Το μεσημέρι μίλησε με την Ντόρα και οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός. Θα βγει και θα ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος και λίγη ώρα μετά θα προβεί σε δήλωση στήριξης η ψηλή. Στο κόλπο έχει πλέον εμπλακεί και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Ήδη, άρχισε να παίρνει τηλέφωνα.
parapolitika.gr

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΣΤΑ ΤΕΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ!!!

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων έχουν αναδείξει πολλές “αδύνατες” πλευρές του συστήματος, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που μελετά αλλαγές, κατ΄ αρχήν διορθωτικές, στο υπάρχον σύστημα και στη συνέχεια πλήρη αλλαγή του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στις σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά για το 2013 -14 και αφού προηγηθούν αλλαγές στα λύκεια και στα Πανεπιστήμια.
Στα αποτελέσματα παρατηρείται ότι σε 28 τμήματα υπάρχουν εισακτέοι με βαθμολογία κάτω από τη βάση και μάλιστα κάτω από την μονάδα.
Συγκεκριμένα το Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη έχει πτώση 8.360 μόρια και μέσον όρο βαθμολογίας.... 0,91. Στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη η πτώση έφτασε τα 8.485 μόρια με μέσο όρο βαθμολογίας 0,9. 
Και αμέσως θυμάμαι τι είχε πει κάποτε, ο Μανούσος Βολουδάκης:
Η κατάργηση της «βάσης του 10» για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από την Άννα Διαμαντοπούλου, είναι μια κίνηση που παραπέμπει κατ’ευθείαν στο πνεύμα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980. Τότε που καλλιεργήθηκε στην ελληνική κοινωνία η ψευδαίσθηση ότι μπορεί κανείς να ζει και να προοδεύει χωρίς να προσπαθεί. Ότι ανεξαρτήτως προσπάθειας, μπορεί κανείς να εισάγεται σε ανώτερες κι ανώτατες σχολές. Ότι στη συνέχεια ανεξαρτήτως αξίας και προσόντων δικαιούται να διορίζεται «από το παράθυρο» στο δημόσιο. Θύματα της πολιτικής καλλιέργειας ψεύτικων προσδοκιών ήταν και είναι πρωτίστως οι νέες και οι νέοι. Τις συνέπειες εκείνης της περιόδου τις ζούμε και τις πληρώνουμε και σήμερα. Στο πνεύμα της εποχής εκείνης έχει τις ρίζες του, σε μεγάλο βαθμό, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Είναι πολύ κρίμα να βλέπει κανείς τη νοοτροπία του κακού παρελθόντος μας να επιβιώνει σε νομοθέτημα που φέρει την υπογραφή μιας πολιτικού που σε φίλους και αντιπάλους δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Φαίνεται ότι το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» μπορεί μέσα στα όρια της κυριαρχίας του να καθυποτάξει κάθε διαφορετική φωνή.
Αυτού του είδους η πολιτική, μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο αν η ίδια η κοινωνία αντιληφθεί ότι αυτοί που της χαϊδεύουν τα αυτιά τη βλάπτουν. Οι συνθήκες της κρίσης βοηθούν –ελπίζω- στη συνειδητοποίηση της σκληρής αλήθειας. Ας μην αφήσουμε σκιές του παρελθόντος να σκιάζουν το μέλλον της πατρίδας μας.
Πάντως έτσι και αλλιώς καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που από ότι ξέρω είναι πολλά από τα σχολεία μας!!!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Η 9η Σεπτεμβρίου είναι -εκτός απροόπτου - η πιθανότερη ημερομηνία για την εκλογή και αναπλήρωση της χηρεύουσας θέσης στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Την ημέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί συνεδρία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη προβλέπεται ο νέος Μητροπολίτης να εκλέγεται στην πρώτη τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.  Οι πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερο υποψήφιο για τη θέση του νέου Μητροπολίτη τον Επίσκοπο Κνωσού κ. Ευγένιο. Εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι είναι «φαβορί» αν και υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν το Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο να επιθυμεί την πλήρωση της χηρεύουσας θέσης δια μεταθέσεως.

Η απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου
 "Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ουδέποτε εξέφρασε εις οιονδήποτε και καθ' οιονδήποτε τρόπον ανάλογη επιθυμία, ούτε και ήτο δυνατόν να εκφράσει δεδομένου ότι τούτο αντίκειται εις το ήθος, το φρόνημα, τις αρχές και τις εν γένει αντιλήψεις του.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ως ταπεινός διάδοχος ενός μεγάλου Ιεράρχου, αγωνίζεται εν μέσω πολλών δυσχερειών στην ιστορική και ευλογημένη λαχούσα Επαρχία και Μητρόπολή του, όπως πορευθεί με πιστότητα προς το ποίμνιο, που του ενεπιστεύθη ο Κύριος. Κριτήριο των επιλογών και αποφάσεών του προσπαθεί να είναι η δόξα του Θεού και η σωτηρία του λαού του Θεού έχοντας επίγνωση, ότι δεν υπάρχουν σημαντικές και άσημες Μητροπόλεις. Ο Επίσκοπος είναι εκείνος που ανυψώνει τη Μητρόπολη του και καθαγιάζει την καθέδρα του. Ευγνωμονεί τον Θεό και την Εκκλησία για το μεγάλο αυτό δώρο της διακονίας στις Επαρχίες της Κισάμου & του Σελίνου. Ευχαριστεί τους ευλογημένους και ποικίλως χαριτωμένους ανθρώπους των Επαρχιών του για την αγάπη, τον σεβασμό και την τιμή προς το πρόσωπο του και προσεύχεται να φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους εις την κατά Θεόν πορεία τους αλλά και της εμπιστοσύνης της Μητρός, Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος πιστεύει ακράδαντα, ότι η εκλογή ενός Επισκόπου είναι προϊόν του Αγίου Πνεύματος και της ελευθέρας συνειδήσεως των μελών των Συνοδικών Σωμάτων όχι όμως αποτέλεσμα διεργασιών και διαβουλεύσεων ανθρωπίνων νόων, γι' αυτό και η προσέγγιση και ενασχόληση με τέτοια θέματα πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ώστε να αποφεύγεται ο σκανδαλισμός των πιστών".

ΤΟΠΙΚΗ ...... ΜΟΥΣΕΙΟ;

Τοπική οργάνωση της Ν.Δ ή μουσείο αφισών; Μάλλον και τα δυο! Τώρα σε θέλω ........να δω ποιους θα "κατεβάσεις" Νίκη μας ;
Πάντως μερικά κομμάτια είναι συλλεκτικά και δύσκολα!!!

Ο ΕΝΑΣ ΠΑΕΙ .....Ο ΑΛΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

Ο Κώστας Σημίτης, έφθασε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", όπου τον υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο ΓΓ. κ.Καρούντζος, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην Πρωθυπουργό θα μεταβεί στην Ελούντα για ολιγοήμερες διακοπές.

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ ΟΙ ΜΠΙΣΤΟΛΙΕΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, για τον  κυνηγετικό χρόνο  2010-2011 από 20 Αυγούστου 2010 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2011. Τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη,  αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. 
ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ
Λαγός, Πετροκούναβο.      
ΠΟΥΛΙΑ                                                                                      
Σιταρήθρα, Φάσα, Αγριοπερίστερο, Ορτύκι, Τρυγόνι, Τσίχλα, Δενδρότσιχλα, Κοκκινότσιχλα, Γερακότσιχλα, Κότσυφας, Καρακάξα, Κάργια, Κουρούνα, Ψαρόνι, Μπεκάτσα, Πέρδικα, Σφυριχτάρι, Κιρκίνι, Πρασινοκέφαλη, Σουβλόπαπια, Σαρσέλα, Χουλιαρόπαπια, Κυνηγόπαπια, Τσικνόπαπια,          Φαλαρίδα, Φλυαρόπαπια, Ασπρομετωπόχηνα, Νερόκοτα, Μπεκατσίνι, Καλημάνα           

Δόξα το θεό σπουργίτες δεν αναφέρονται.... οπότε την βγάλαμε και για φέτος, ..οεοε!!
!
 ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ...άκου εκεί πετροκούναβο!!! Αυτό το ζωντανό θέλουν να φάνε;

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

Γράφει ο Γιάννης Κάκανος
Από μέρες έχουν αφήσει τους ασθενείς του Ι.Κ.Α. χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη αφού ο ιδιώτης γιατρός παθολόγος που εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασφαλισμένων, απουσιάζει σε άδεια και στο Κέντρο Υγείας της κωμόπολης έχουν τελειώσει τα συνταγολόγια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι ντόπιοι, ούτε και οι επισκέπτες, ασφαλισμένοι στον προαναφερόμενο Οργανισμό.
Απελπισμένος στην κυριολεξία o ηλικιωμένος ασθενής του ΙΚΑ, κ. Νίκος Μαρεντάκης κάτοικος Καστελίου, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί μέσα από τις στήλες των “X.N.” για το πρόβλημα που αντιμετώπισε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ασθενείς του Καστελίου, τονίζοντας, τα εξής: “Δεν μπορούσα ποτέ μου να φανταστώ ότι εμείς οι ηλικιωμένοι θα αντιμετωπίζαμε αυτή την απαξίωση από τους αρμόδιους φορείς και το κράτος σχετικά με την παροχή υπηρεσιών για την υγεία μας. Δεν ζητήσαμε κάτι το παράλογο, αλλά να μην μπορούν να μας γράψουν φάρμακα επειδή τελείωσαν τα συνταγολόγια στο Κέντρο Υγείας, είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο και το λέω αυτό με πόνο ψυχής γιατί, δεν συμβαίνει μόνο σήμερα, αλλά από καιρό. Αυτή την περίοδο ειδικά που απουσιάζει σε άδεια ο ιδιώτης γιατρός παθολόγος του Καστελίου, είμαστε ακάλυπτοι, δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε από πουθενά. Μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ και το λέω αυτό γιατί τηλεφώνησα στον προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας, τον κ. Ιωάννη Τουλουπάκη όπως και στο ΙΚΑ στα Χανιά, μιλώντας με τον κ. Γεώργιο Βούρβαχη. Από τα Χανιά, μου έλεγαν ότι το Κέντρο Υγείας έχει υποχρέωση να έρθει να παραλάβει συνταγολόγια και από το Καστέλι ότι πρέπει να τους τα στείλουν εδώ, στο παράρτημα του ΙΚΑ για να τα πάρουν από εκεί. Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση; Έχοντας, λοιπόν, φτάσει στον έσχατο βαθμό της απόγνωσης από αυτή την ταλαιπωρία, διαμαρτύρομαι δημόσια .   

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΙ ΓΚΕΛ.....


ΝΤΙΝ.....  Η Περιφέρεια Κρήτης είχε ζητήσει από την Πυροσβεστική να τοποθετήσει μόνιτορ στα γραφεία της ώστε να παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το φοινικόδασος της Πρέβελης, ωστόσο η Πυροσβεστική αρνήθηκε επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν έχει αρμοδιότητα για την πρόληψη και έλαβε εξάλλου το αίτημα πολύ αργότερα από ότι ισχυρίζεται η Περιφέρεια. Ο κ. Καρούντζος διέταξε την Τρίτη Ε.Δ.Ε για το σύστημα πυρανίχνευσης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 1,2 εκατ. ευρώ αλλά ουδέποτε λειτούργησε.
ΝΤΟΝ....  Ο αρχιπύραρχος περιφερειακός Διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής, Νικόλαος Τζίφας, δήλωσε όμως ότι «εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, ούτε επιτροπές γίνονται, ούτε τέτοιες αποφάσεις μπορούν να ληφθούν. Η Πυροσβεστική είναι για την καταστολή και όχι για την πρόληψη, τομέας ο οποίος ανήκει στη δασική υπηρεσία, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα του 1998».

 - Τελικά έσκασε το μπαλάκι, γιατί στο δεύτερο γκελ, βρήκε καρφί .....

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

H "πυραμίδα" των Χανίων (στην πραγματικότητα είναι κώνος) είναι ένας λαξευμένος βράχος και είναι ένα μνημείο μοναδικό στο είδος του μιας και δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρόμοιο κτίσμα-κατασκεύασμα.
 Επίσημες μελέτες, έρευνες ή ανασκαφές δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής - ακόμη και το ίδιο το μνημείο είναι άγνωστο στον κόσμο, και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την χρήση που είχε στην αρχαιότητα ή την ηλικία του. Βρίσκεται σε υψόμετρο 290 μέτρων από την επιφάνεια της θαλάσσης, κοντά στο Ροδοβάνι και εκεί κοντά υπάρχει η αρχαία Έλυρος!
Η Έλυρος ήταν από τις πιο σπουδαίες Δωρικές πόλεις της Κρήτης, αυτό λέει πολλά και ίσως "φωνάζει" ποιοι την σκάλισαν!! Την Έλυρο την ανακάλυψε ο Pashley τo 1834.
Μέσα στον κώνο έχει λαξευτεί ένα δωμάτιο με διαστάσεις 2,20μ. x 2,10μ. και ύψος 1,40μ περίπου, στο οποίο μπαίνει κανείς από την είσοδο που είναι στα Δυτικά (στις 253° περίπου) διαστάσεων 1,2μ x 0,7μ. Η περιφέρεια του κώνου είναι περίπου 16 μέτρα και το ύψος του από την κορυφή μέχρι το δάπεδο του θαλάμου είναι περίπου 4,6 μέτρα. Η περιφέρεια της βάσης του είναι περίπου 29 μέτρα.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ;

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η δημοσκόπηση που είχε παραγγείλει η Ντόρα Μπακογιάννη για την Περιφέρεια Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων κατέλαβε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Στη δεύτερη θέση (και σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτο) βρίσκεται ο βουλευτής της ΝΔ και πολιτικός φίλος της Ντόρας, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και στενός άνθρωπος του Μητσοτακέϊκου Στέλιος Νικηφοράκης, ο οποίος κατεβαίνει για δήμαρχος στο δήμο Πλατανιά του νομού Χανίων.
Μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μαρκογιαννάκη. Πριν από λίγη ώρα η Μπακογιάννη επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό και ουσιαστικά συμφώνησαν για το τυπικό της διαδικασίας.
Πηγή

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Τελικά όπως μαθαίνω ούτε τα νερά του δήμου Μηθύμνης είναι κατάλληλα! Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα, αλλά τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά ούτε και εκεί! Στον δήμο Κισάμου, πριν κάμποσες μέρες από τις 14 μετρήσεις οι 11 ήταν ακατάλληλες και ήδη ξεκίνησε χλωρίωση στις δεξαμενές Κουκουναράς και Καλαθενών. Πάντως χρειάζεται περισσότερο προσοχή ιδιαίτερα τώρα που θα αρχίσουν και τα σχολεία.
Το Λύκειο Κισάμου, αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε, κολλάει συνέχεια σε μικρο παραβλέψεις, την μια ξεχνάνε να βάλουν τοπογραφικό, την άλλη θέλουν συμπληρωματική μελέτη, σήμερα ψάχνουν αν το οικόπεδο κάνει για Λύκειο.... που κάτι μου λέει ότι ο ΟΣΚ, βρίσκει δικαιολογίες και προφάσεις, για να μας παραμερίσει. Πάντως ο νομάρχης τα έχει πάρει που σκέφτεται σοβαρά να πάει αυτοπροσώπως στον ΟΣΚ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους νέους υποψήφιους άρχοντες μας, δεν είναι ότι δεν συμπληρώνουν συνδυασμό, αλλά ότι κάποιοι -παλαιοκομματικοί- άρχισαν το παιχνιδάκι της συκοφαντίας. Αν δεν καταλαβαίνεται τι λέω μια απλή βόλτα στα καφενεία της περιοχής θα σας πείσει. Θα δείτε, αλλά και θα ακούσετε, πως γίνεται η αρνητική προπαγάνδα και πως αυτοί που τόσα χρόνια -δια μέσου των πράσινων και γαλάζιων  τοπικών- μας κάθιζαν στο γκαφά τον καλυτερότερο, τώρα σκάβουν λακουβάκια. Ούτε στην παραλία να ήταν; 
Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γέρασαν και υπάρχουν νέοι παίκτες στο τραπέζι, έτσι αναδεικνύουν τα κρυφά ταλέντα τους... την ρουφιανιά και ..την παραπληροφόρηση.

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ΚΑΠΟΥ ...ΑΛΛΑ ΠΟΥ;

Θυμάστε τον εμπρησμό της συναγωγής στα Χανιά, που με πόση ευκολία ανταλλάχτηκαν ρατσιστικά υπονοούμενα, αλλά και πόσο εύκολα έφτασε η αστυνομία στην σύλληψη των δραστών; Αν τα θυμάστε τα γεγονότα διαβάστε τώρα το επίσημο βούλευμα του δικαστηρίου που αθωώνει τους πάντες: 
"Το Συμβούλιο αποφάσισε να παύσει προσωρινά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων, για τις πράξεις του εμπρησμού με πρόθεση, κατ' εξακολούθηση και από κοινού, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και της σύστασης συμμορίας, που φέρονται ότι τέλεσαν στα Χανιά στις 5 και 16 Ιανουαρίου. Επίσης, διατάσσει την απόλυση του Βρετανού κατηγορούμενου που είχε προφυλακιστεί και τέλος διατάσσει την κατάργηση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους, που είχαν επιβληθεί στον 24χρονο Έλληνα, τον 23χρονο Βρετανό και τον 26χρονο Αμερικανό καθώς και της εγγυοδοσίας στους δύο τελευταίους."
Οι εξελίξεις πάντως
αυτές επιβεβαιώνουν εκείνους που υποστήριζαν τότε ότι οι διωκτικές Αρχές έκαναν βεβιασμένες κινήσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης λόγω της αφόρητης πίεσης που είχε ασκηθεί τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και από κύκλους του εξωτερικού. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Κακατσάκης είχε δηλώσει τότε «πρόκειται για μία νεφελώδη υπόθεση που παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη υπό το καθεστώς της ασφυκτικής πίεσης που ασκήθηκε στην Αστυνομία. Αυτό το αποδεικτικό υλικό δεν μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο

ΠΗΓΗ

ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΟΡΕΑ ΘΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΟΥΜΕ

Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα, σκουπίδια, αλουσιές, παράλογα παρκαρίσματα, δρόμοι που έχουν να σκουπιστούν μήνες, δημιουργούν κάκιστη εντύπωση και ποικίλα σχόλια. Απαραίτητη όσο ποτέ μια παρέμβαση, κατά προτίμηση από φορέα, που θα αναλάβει το συντονισμό και τη δράση για να αλλάξει όψη το κέντρο της πόλης. Η υποβάθμιση στην Σκαλίδη, το φρακάρισμα της Ηρώων Πολυτεχνείου, η μη μονοδρόμηση των κάθετων δρόμων, αλλά και η αδιαφορία των κατοίκων, έχει φέρει την πόλη στα πρόθυρα της εγκατάλειψης. 
Φυσικά το να σκουπίζεις και με μηχάνημα τους δρόμους, μπορεί να σημαίνει πρόοδος, αλλά όταν το μηχάνημα αφήνει περισσότερα σκουπίδια από αυτά που παίρνει ..... σημαίνει προχειρότητα, ιδιαίτερα όταν ξεκινάει να σκουπίζει την Σκαλίδη στις 10.00 το πρωί, που οι καφετέριες είναι γεμάτες.

ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Στην καινούργια Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος ούτε για υποκρισία, ούτε για οικογενειοκρατία. Παρά ταύτα, όμως, η καινούργια Νέα Δημοκρατία σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, στη γενέτειρά του δηλαδή το Καρπενήσι, δεν θα στηρίξει ούτε θα προτείνει άλλον υποψήφιο."

Αυτό είναι επίσημη στήριξη ή .....;

ΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ


Το αρχαίο φοινικόδασος της Λίμνης Πρέβελη στο νότιο Ρέθυμνο είναι πλέον στάχτη. Ένας επίγειος παράδεισος, μια περιοχή μοναδικού στον κόσμο φυσικού κάλους καταστράφηκε οριστικά έπειτα από την φωτιά της Κυριακής. Αν και η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο διαφόρων καταπατητών, οι καταγγελίες πολιτών τις οποίες πληροφορηθήκαμε, έρχονται να περιπλέξουν τα πράγματα όσον αφορά τον εμπρησμό στο φοινικόδασος. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν κάτοικοι των γύρω χωριών της Λίμνης, υπεύθυνοι για τον εμπρησμό είναι άτομα του αναρχικού και ακροαριστερού χώρου, τα οποία τα τελευταία χρόνια κατασκηνώνουν παρανόμως στην περιοχή του φοινικοδάσους. Μάλιστα στις αρχές του μηνός η Αστυνομία με ξαφνική επιχείρηση στην περιοχή συνέλαβε περίπου ογδόντα (80) άτομα για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατασκήνωση, (ανάμεσα τους υιός γνωστού «αντιφασιστή» υφυπουργού της κυβέρνησης), οι όποιοι φυσικά αφέθησαν ελεύθεροι. Επιπλέον και οι τοπικές αρχές αλλά και οι κάτοικοι ήταν αντίθετοι με την παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων στο φοινικόδασος, γιατί δυσφημούσαν την περιοχή, και ρύπαιναν τον χώρο με σκουπίδια, ακαθαρσίες, συνθήματα σε πανό κτλ. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως είναι πολύ πιθανόν οι δράστες του εμπρησμού να είναι τα συγκεκριμένα άτομα, ή ομοϊδεάτες τους, ως «εκδίκηση» για την απαγόρευση να μετατρέψουν την Λίμνη Πρέβελη σε αντιρατσιστικό camping.
πηγη